Fullness: hét medicijn voor de hongerige carrièretijger

Hoe vul je de innerlijke mens tot over de nok?

Je kent het wel: na een lange ochtendvergadering ligt in de middag een pittige deadline op je te wachten en je energieniveau ligt ver beneden nul. Hoe haal jij het meeste uit je lunch, zonder je druk te hoeven maken over de immense workload? Prestatiecoach Sonja van der Hoef (158 kg) heeft het antwoord: fullness, de inwendige therapie waarmee je de innerlijke mens tot óver de nok toe vult.

Mensen die niet full zijn gaan, vaak met een knagend gevoel naar hun werk. Dat komt de prestaties niet ten goede, stelt van der Hoef (160kg). Daarom geeft zij seminars bij grote bedrijven, waar ze mensen leert voor zichzelf te kiezen en de grenzen van hun lichaam op te zoeken. “Eten is kunnen, kunnen is willen. Je kan een hele taart niet willen en daar honderd redenen voor verzinnen, maar je hebt maar één reden nodig om het wel te willen. En dus te kunnen. En vice versa.”

De fullnessgoeroe, die 164 kilogram weegt, ondervindt in de praktijk nog veel weerstand bij de toepassing van haar methode. Bij veel mensen heeft het echter een duidelijk effect: “Ik zeg altijd: eten is energie en energie is daadkracht. Dit ervaar je pas echt wanneer je jezelf voor de eerste koffiepauze hebt afgezonderd om feng shui zeven ons shoarma met twee milkshakes naar binnen te beuken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De foto doet sterk denken aan Debiteuren/Crediteuren van Jiskefet, Ouderen onder ons zullen deze VPRO-serie uit de jaren ’90 nog kennen. De heren Jos, Oskar en Storm en juffrouw Jannie sneden elke week sociale topics aan, waarbij Jos en Oskar hun meegebrachte 12-uurtje in de prullenbak wierpen, met de uitroep: “Ja, toedeledokie”. Op de foto is een calorierijk chipsmenu uitgestald. Prestatiecoach Sonja van der Hoef’s (uiterst rechts) motto luidt: “Fullness, dus alles moet op”.

Reageer
gravatar

Laten ons niet vergeten dat Henk Vonhoff tot de zeldzame liberalen behoorde, die nog wel eens aan arme medemensen (niet-VVD en niet-CDA) DACHT, er zelfs over SCHREEF en SPRAK (overwegend in zijn slaap), maar uiteindelijk, zoals hardcore liberalen als Wiegel, Kamp, Zalm en Zijlstra, er niets voor DEED. Vonhoff had met nestor Harm van Riel gemeenschappelijk een enorme laadruimte achter het losgeknoopte buikve(s)t en onder de stropdas. Over loempia’s en uit-buiken (#11) gesproken.

gravatar

Sorry voor deze onvergeeflijke omissie; ik vergat hier nog het unieke tonnage van Ton Elias, de man met de grootste kubieke inhoud, middellijn en drijfvermogen in de Tweede Kamer. Hans van Baalen kan al bijna in zijn schaduw staan, dus dat schiet lekker op met de bruto register tonnage van de VVD in het politieke vaarwater. Binnenkort verrijzen in de Hofvijver een Havenloods en een aparte aanlegsteiger voor de VVD. Lloyd’s verzekert de boel. VVD: Vrije Vaart Democratie

gravatar

Wees jezelf, de wereld draait om jou en niemand anders. Als vrouw mag je dat nooit uit het oog verliezen. Vrouwen en mannen zijn zoals ze gebouwd zijn: de psyche van een vrouw is naar binnen gericht zoals haar kut. Een man heeft een lul die naar buiten is gericht. We zijn enorm geëvolueerd na de Tweede Wereldoorlog die is voortgezet in de seks. Daarom zijn vrouwen zo belangrijk in ons bedrijfsleven en de binnenlandse politiek die daarop geënt is. Binnenhalen op alle niveaus. Zo word je groot.

Reageer
gravatar

Ik begrijp u niet goed vwb dat egocentrisch aandoende “binnenhalen”; bedoelt u soms het aloude ‘neuken’, extravert versus introvert? Overigens zijn er óók softe lulletjes-rozenwater die erg naar binnen gericht zijn; eeuwige tobbers die Het Grote Geld nooit deelachtig zullen worden i.t.t. de extraverte boeren-lullen die men overwegend aantreft in politiek en de hoogste regionen van ons bedrijfsleven. Zij hebben Het Grote Geld letterlijk aan hun kont en strijk-stok hangen; zó werden zij groot.

gravatar

Over “fullness”,”mindfullness” en meer deviante vormen van volheid gesproken, in ons Amerikaans gedomineerde bedrijfsleven doet in CEO- en CFO-kringen het criterium “Armful little charmful, dreadful little bedful” opgeld, een alternatieve benadering van het begrip “fullness”, specifiek gericht op de categorie (privé) secretaresses.

Reageer
gravatar

In Apelfoort eten we ons lekker en gulzig helemaal tonnetje rond, geweldig onderwerp dit ook!! Nu alleen nog prof. dr. ir. Bert Bokhoven (omniexpert en tevens begenadigd trendlistener) aan het woord laten over een belangwekkend onderwerp als dit en de Speld is weer geheel en al terug op haar oude, hoge niveau! Chapeau!

Reageer
gravatar

Jaja, Nederland helemaal onderaan de ranglijst van de landen in Europa die in 2030 de dikste mensen voortbrengen, dat kan natuurlijk veeeel beter! Eten en scoren op die lijst!

Reageer
gravatar

Daarom ook zijn walvissen, olifanten, nijlpaarden en neushoorns en Erica Terpstra zo ontzettend actief en energievol!

Het is dan ook volledig misplaatst om over carrièretijgers te spreken. Meer toepasselijk is een carrièrevarken of carrièreolifant.

Reageer