Samsom: laat PvdA-beleid over aan gemeentes

'Ik ben de politiek ingegaan voor onuitvoerbare deelakkoorden'

Gemeentes moeten zelf kunnen beslissen of ze het verkiezingsprogramma van de PvdA  uitvoeren. Dat vindt PvdA-leider Diederik Samsom. Gemeentes die hier niet voor kiezen, zijn wat hem betreft veroordeeld tot halfslachtige compromissen van de Rijksoverheid.

Samsom: “Als zeventienjarige had ik al het ideaal om het tweede kabinet-Rutte overeind te houden. Ik ben de landelijke politiek in gegaan om onuitvoerbare deelakkoorden te sluiten over thema’s die me aan het hart gaan. Ik werk dag en nacht aan halfslachtige afspraken waar niemand blij van wordt. Daar sta ik voor. Zolang gemeentes maar de keuze hebben om mij te negeren en gewoon PvdA-beleid uit te voeren.”

Samsom zegt dat de gemeentes zijn plannen steunen: “Met welke PvdA-burgemeester je ook spreekt, iedereen is enthousiast over het idee om ons verkiezingsprogramma over te hevelen naar de gemeentes.”

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb (PvdA) bevestigt dat: “Veel Rotterdammers hebben niets met straaljagers. Daarom zeggen wij: geef ons de vrijheid hebben om geen JSF aan te schaffen.”

Ook de Amsterdamse PvdA-burgemeester Eberhard van der Laan juicht Samsoms plannen toe: “In Amsterdam proberen we de standpunten van de Partij van de Arbeid zo goed mogelijk uit te voeren voor iedereen. Vaak wordt ons dat onmogelijk gemaakt omdat er in Den Haag weer een of ander raar plan bedacht is door de coalitiepartijen.”

Als voorbeeld noemt Van der Laan de inkomensafhankelijke zorgpremie: “Alle PvdA-wethouders in Nederland waren daar voorstander van. Uiteindelijk is dat plan niet doorgegaan, alleen maar omdat een meerderheid in het nationale parlement het niet zag zitten. Als dat soort constructies ertoe leidt dat mijn partij haar verkiezingsbeloftes moet breken, dan schiet je als democratie je doel voorbij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een weinig inspirerend artikel over Samson die al publiekelijk werd afgeserveerd door de Nieuwe Corruptieve Coalitie: VVD. D66 en CDA. Inmiddels ook gedumpt door zijn eigen achterban en hij bedoelde het het allemaal nog wel zo goed! Hij snapt het politieke métier niet; ik ook niet trouwens. De zwaar besmette VVD wint -mét een onafzienbare reeks fraudes, zwendel en omkoopschandalen- de PS-verkiezingen 2015. Neêrlands electoraat WIL blijkbaar écht besodemieterd worden, liefst met open ogen!

Reageer
gravatar

Misschien heeft Diederik Samson (kernfysicus van huis uit) gewoon wat nieuwe brandstofstaven U235 nodig. Om wat nieuwe energie op te doen.

gravatar

Het artikel heeft te veel tekst, daar houd ik niet van. En het gaat over de PvdA
dus is het niet de moeite waard om daarop te reageren. Iedereen weet dat het een partij voor losers is.

Corrie.

Reageer
gravatar

Meppel, er is vast nog wel ergens een burger in dit land die nog een rozenperkje heeft dat geheel legaal geplunderd mag worden.

gravatar

Laten we a.u.b. de eerste Nederlandse atoombom op Meppel gooien.

Anders kunnen we misschien ergens een tweedehands voor dit mooie feestje lenen.

gravatar

Heer Rottinga, Ik ben bang dat de radioactieve wolk na dat feestje zich verspreid als een doelloos kabinetsbeleid. En zeg nou zelf: zweren geeft zo’n rotzooi. Nee, laat ons de toetsteen zijn waar (ex-)krullenbollen hoofdpijndossiers op stuk gooien.
Narcissen misschien?

gravatar

Ach toch heer Meppels!

De bom zal natuurlijk gegooid worden als de wind richting de rest van friesland blaast.

U lijkt een wel een heel groot beetje dom!

gravatar

Beste Tjeenk (je noemt mij ook bij mijn voornaam): ik zal met u doen wat de rest van Nederlands met wederzijds goedvinden met Meppel doet: negeren.
Hyacint nog aan toe zeg!

gravatar

Ik mis de bijdrage van ex Tineke Samsom in dit geheel want zij weet als geen ander inmiddels alle ins & outs van zeer beperkt houdbare deelakkoorden met Diederik.

Reageer