Maagdenhuis bezet door radicale bestuurders

Bezetters eisen afslanking academische activiteiten

Het Maagdenhuis is vanochtend bezet door een groep radicale bestuurders. Ze eisen volledige zeggenschap over de universiteit, afslanking van academische activiteiten en meer ruimte voor riskante vastgoedprojecten.

De radicale bestuurders konden ongehinderd het pand binnenwandelen. De meeste bezetters zouden geen banden hebben met de academische wereld. Het zou vooral gaan om professionele bestuurders en rendementsdenkers.

Deskundigen vrezen dat de schade in de honderden miljoenen kan lopen. De laatste bezetting door rendementsdenkers vond plaats tussen 1995 en 2015. Politicoloog Jean Tillie waarschuwt voor radicalisering: “De vorige bezetters hebben een spoor van vernielingen in de universiteit achtergelaten. Kamers zijn verbouwd tot flexplekken en arbeidsovereenkomsten zijn vernietigd.”

Ondanks verzoeken van studenten en docenten, weigeren de bezetters hun eisen te matigen. De groep krijgt steun van het kabinet, de gemeente Amsterdam en de vastgoedsector.

De bestuurders hebben aangekondigd komend weekend een Festival der Regenten te organiseren. Een woordvoerder laat weten dat iedereen uit het College van Bestuur welkom is.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We hebben er láng op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover: een echte contra-revolutionaire Regentenopstand, naar Oost-Europees model. De gerontocratie laat haar valse tanden zien, nog éénmaal zal de Nederlandse Leeuw brúllen voordat de Jakhalzen van de Nieuwe Tijd zich op hem storten. Rutte, Van der Laan en Pechtold’s Vastgoedsector verzorgen de illegale ravitaillering van deze fossiele doch heroïsche bezetters, door de lucht, ondergronds en per What’s app. Oranje, Houzee.

Reageer
gravatar

m.i. is het voldoende de bezetting geweldloos te breken door hooguit een paar dagen een studenten beleg te slaan rond het Maagdenhuis. Dan is de bezetting in no-time teruggebracht tot een aantal weerloze Bagijntjes, staan ‘s avonds alle gebitten in glazen bakjes en staan looprekken en rollators in het voorportaal gegroepeerd. Te waarderen zou zijn als enkele malen per dag humanitaire hulp van wijkverpleegsters en geriaters zou worden doorgelaten. Dat dan weer wel: het moet wel ludiek blijven.

gravatar

Na het Stadhuis, STOP-ERA, en bevordering van het vooroorlogse Joodse culturele leven (deportatie), Albert Heijn, en het bestemmingsplan Weesperstraat (geen studentenflats) en de Openbare Bibliotheek aan de Oosterdokskade, zie de werelderfgoedlijst van UNESCO, streven we met het verdwijnen van de Universiteitsbibliotheek aan de Singel verplaatsing na van het Maagdenhuis naar de Zuidas, goed te bereiken met de Metro. Zuidoost was ook aantrekkelijk, maar dan krijgen we de Noord/Zuidlijn niet vol.

Reageer
gravatar

en wie gaat het allemaal betalen ?? daar hebben we het niet over! Bah

bezetten ? vernielen bedoel je, wat voor een opvoeding hebben die lieden gehad?

Reageer
gravatar

Goeie zaak om er een groep radicale bestuurders op te zetten, mits ze rechts georiënteerd zijn.

Het moet voor iedereen wel duidelijk zijn dat de vorige bezetting van de studenten door linkse malloten gekaapt is. Het linkse werkeloze tuig heeft alleen maar vernielingen aangebracht.

Politicoloog Jean Tillie is een linkse doemdenker uit het vorige millennium, moet je niet serieus nemen.

Harde maatregelen om de puinhopen van links op te ruimen zijn gewenst en nodig.

Corrie.

Reageer
gravatar

Lieve Corrie,

Het is heel vermoeiend om jou keer op keer het verschil tussen link en rechts uit te moeten leggen. Een oud wijf als jij zou dat toch onderhand moeten weten. En zo moeilijk is het toch niet:

Rechts is het handje waarmee jij neemt en links waarmee jij geeft.

gravatar

Ach wat fijn! In twee uur heb ik op mijn reactie al tien likes gekregen.

Bedankt lieve mensen. Het doet mij altijd zo goed dat lezers mijn reacties zo kunnen waarderen.

Het linkse reactieforum bolwerk van De Speld is voorbij.

Corrie.

gravatar

Lieve Corrie,

Het is niet de bedoeling dat je de hele dag besteedt aan het drukken op het ʌ-knopje. Er zijn leukere dingen op de wereld, meid.

gravatar

Corrie v.H.,

Het verschil tussen links en rechts is jou kennelijk niet duidelijk. Laat ik het jou uitleggen:

Met de rechterhand neem je alles wat een ander heeft en met de linkerhand geef je alles wat je zelf hebt.

gravatar

Mijn favoriete stalkster Corrie,

Ik was vandaag in het Duitse Dresden de autoriteiten aan het opnaaien. Ik ben nu nog druk doende met het steken van een hatend hart onder de koppelriemen van mijn ultrarechtse vrienden van Pegida.

Daardoor kon ik jou vandaag helaas niet helpen met jouw praatjesmakerij. Zul je mij dat niet al te kwalijk nemen?

Jouw Geert

p.s. Mijn kleerkasten missen hier in Duitsland jouw voortdurende pogingen om hun cordon te doorbreken.

gravatar

Guttegut, zo te lezen aan de reacties heb ik een aantal linkse kerkgangers op hun tenen getrapt.

Het is best wel moeilijk voor ze nu het aantal kerkgangers zo afneemt is

Wel fijn om te lezen dat de Paullusjes weer actief zijn. Alleen het typetje “Plien” is een afgrijselijk type, ik begrijp niet waarom je een foto plaatst van zo’n snollekop om je verhaal te vertellen.

Daar krijg je geen liken mee.

Corrie.