Politie lanceert Amber Spoiler Alert

‘Voor wie nog niet wil weten hoe de vermissing afloopt’

Vanaf 1 mei kunnen bezitters van een smartphone de gratis app Amber Spoiler Alert downloaden. Het hulpprogramma is een uitbreiding op de landelijke Amber Alert dienst, en geeft gebruikers de mogelijkheid om zelf te selecteren welke informatie over een vermissing ze willen zien en wanneer. 

De app richt zich vooral op het publiek dat later inhaakt op een vermissing. Amber Spoiler Alert filtert nieuws, tweets en facebookberichten van mensen en instanties met een informatievoorsprong, zodat de afloop ook spannend blijft voor mensen die nog niet helemaal bij zijn.

Gerard Bouman, korpschef van de Nationale Politie, is blij met de app: “Er is niets zo vervelend als een vermissing vanaf het begin bingewatchen en dan de afloop al meekrijgen op teletekst of op de radio. Laat een vermissing niet verpesten. Installeer de Amber Spoiler Alert.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Democratie in Nederland anno 2015:
1. krimpende overheid zonder verantwoordelijkheden
2. maximale belastingverlaging voor de rijken
3. afschaffen van alle uitkeringen, behalve aan 2, want
4. iedereen, arm en rijk, moet participerend de eigen broek ophalen
5. prioriteit voor subsidies aan bedrijfsleven en MKB
6. fiscale aftrekbaarheid steekpenningen/smeergelden
7. armoede moet strafbaar worden gesteld
8. Amber alert: alléén met vóórkennis voor kinderen uit box 2 en 3

Reageer
gravatar

‘Democratie’ in Nederland berust overwegend op het feit dat Nederland ‘klassenstrijd’ mijdt; alleen P.J. Troelstra sprak erover. Derhalve zijn er nu 7 uiterst stabiele sociaal/economische klassen:
1) dak-, thuis-, saldo- en kanslozen,
2) marginalen (moderne armoede)
3) modalen,
4) (veel) beter gesitueerden,
5) (nieuwe) rijken,
6) steenrijken; w.o. oude en nieuwe geldadel
7) gênant rijken (bankiers, CEO’s en drugshandelaren).

Het gaat dus goed, Alzo sprak het Orakel Rutte

gravatar

IK vind de Amber alert lang niet spannend en uitdagend genoeg, zeker als het journaal en alle actualiteiten programma tot in het oneindige dit als nieuws oppakken.

Zit bv te denken aan een Amber alert met een open eind, of een spannende cliffhanger net als bij de soap series. Zo heeft de maker van dit Alert nog de mogelijkheid om een andere afloop te creëren dan op het journaal, actualiteitenprogrammas en kranten hebben weergegeven.

Reageer
gravatar

Het is zaak vooral in dingen die zodanig ‘mad’ zijn je in zo technisch en goed mogelijk Nederlands uit te drukken om geen medeplichtigen te creëren. Door een komma kan de betekenis van een zin al compleet veranderen. Ik vermoed dat bovenstaande experimenten die het tegendeel beogen deel uitmaken van toegepaste, taalkundig nonsensicale sociale mediacodes, die van de eerste de beste immigrant een talenwonder maken.

gravatar

En zo sterf dus in Nederland de geletterdheid

En daar mogen jullie (Joep en Corrie) je bèst wel wat van aantrekken, want óók jullie zijn onderdeel van het probleem.

Binnenkort is het lezen van een Amber-Alert misschien al te moeilijk en daarmee maakt men het de ontvoerder ook weer dusdanig gemakkelijk dat de uitslag voor niemand meer spannend is. Zo zou er wederom een eind komen aan een geliefde volkstraditie door laksheid en argeloosheid van de Nederlandse burger…

gravatar

Even voor de goede orde, schuilt de sociale bewogenheid hier soms in de lol van een of andere afgeleide vorm van kinderlokker-entertainment?

Reageer
gravatar

Reality-tv, big brother, nieuwe zingeving aan het leven van de politie of advertentiecampagne voor de vele verschillende beveiligingsdiensten? Iets in die geest. Of therapie van door incest geschade gezinnen, die beter de buren in de gaten moeten gaan houden dan wel allerlei ander maatschappelijk loszittend materiaal stigmatiseren?

gravatar

Ik heb mijn Solex indertijd opgevoerd door de spoilers er af te halen. Berg af ging het olijke machientje toen zelfs 31 kilometer per uur!

In het dal aangekomen weigerde het ding verder alle diensten, een kwestie van principe of zo.

gravatar

Mag ik er even op wijzen dat de foto niets te maken heeft met het verhaal over later inhaken op een vermissing. Er was enkele jaren geleden gedoe rondom het Amber Alert voor Joanne Doe. In de zomer van 2011 verscheen het bericht van Joanne bij een vooruitblik op het komende seizoen, terwijl het meisje pas een jaar later vermist zou raken. Vooral familie en bekenden van Joanne baalden dat de spanning voor hen er nu af was.
https://goedgelovig.wordpress.com/2011/07/01/geen-amber-alert-op-zondag

Reageer
gravatar

Im de meeste gevallen ben ik teleurgesteld in het Amber bericht die er uit gestuurd wordt.

Laatst pakte ik een kind op met een zonder jas tijdens het buiten spelen. Staat er op de alert dat ie n zwarte jas aan heeft! Fout dus.

Reageer