Honderden leuke, gedreven teamplayers met hands-on-mentaliteit op straat

Proactieve duizendpoten op zoek naar nieuwe werkgever

De afgelopen maand zijn opnieuw honderden proactieve, enthousiaste talenten met een hands-on-mentaliteit hun uitdagende baan kwijtgeraakt. Dat blijkt uit de laatste werkgelegenheidscijfers van het CBS.

Bij V&D verdwenen deze maand 220 functies van gepassioneerde high potentials zonder 9-tot-5-mentaliteit, terwijl ook bij TNT en Martinair tientallen flexibele, initiatiefrijke aanpakkers met een commerciële drive (m/v) boventallig zijn geraakt.

De 28-jarige Fenna is een internationaal georiënteerde spin-in-het-web met een prima beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift en is zowel proces- als resultaatgericht.  Fenna is in staat onder stress beter te presteren. Met haar representatieve voorkomen en loyaliteit kan ze ieder team dat beetje extra bieden. Deze week kreeg zij te horen dat ze geen nieuw contract krijgt aangeboden.

De honderden teamplayers met doorgroei-ambities en uitstekende sociale vaardigheden mogen vanaf volgende maand hun vleugels uitslaan bij een andere innovatieve marktleider. De servicegerichte alleskunners die het verschil kunnen maken, zijn dan ook niet uit het veld geslagen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat men overhoudt zijn de overlevers. Ze zetten nooit een stap te veel. Uiteindelijk betaalt zich dit uit. Je mag langer blijven. Je moet ook wel. Tot je 67 jaar doorgaan met niets meer te doen dan absoluut nodig is, is geen eenvoudige klus. Het getuigt van doorzettingsvermogen en dat is niet zonder risico. Voor je het weet sta je ook op straat.

Reageer
gravatar

Hands-on Hands-off

De eerste stappen naar het verlichte pad
achterom in de tuin – doe het zelf
zonnepanneellampjes nu in de aanbieding.
Voor een perfecte struikelvrijezone
ook geschikt voor links en -rechts handigen

Op de Analogie van Wax-in en Wax-out
de motorische basis principes van een schone auto – glimmend op andermans oprit.

Reageer
gravatar

Wellicht interessant om te vermelden dat na wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de eigenschap ‘geen 9-to-5 mentaliteit’ pas echt optimaal tot zijn recht komt ná het ontslag!

Reageer
gravatar

Is het is niet om te huilen? Een hele generatie rücksichtloos ambitieus in VOC-stijl opgekweekte hands-on’ers; afgedankt en -buiten bedrijf- in de WW gestald, in afwachting van Betere Tijden. Zoals de Amerikanen hun onverkochte JSF’s in de woestijn van Arizona opslaan. Hoe triest om deze fiere Spes Patriae en potentiële ex pats straks (wie weet) in de Verplichte Mantelzorg te zien belanden, ten prooi gevallen aan een eerloze uitkering of nog erger: Henk (werk)Kamp-banen.

Reageer
gravatar

Zoals de 29-jarige Jim, een enthousiaste, resultaatgerichte consultancy expert die excelleert in een dynamische werkomgeving, het op zijn linkedinprofiel mooi verwoordde: “Ontslagen. Kut.”

Reageer
gravatar

Vergeet de “out-of-the-box-denkers” niet. Hoog tijd dat die eens vervangen worden door outSIDE-the-box-denkers. We hebben inmiddels gezien hoeveel ellende een fout nagepraat buzzword kan veroorzaken.

Reageer
gravatar

Buzzwoorden zijn a.h.w. een buzzwering voor de nieuwe generatie managers. Nederlandse begrippen vervliegen; kretologisch business-lingo wordt verplicht; trendsetters gooien enthousiast Amerikaanse begrippen op en in de markt, kritiekloze trendvolgers pikken ze kakelend op en de consumer’s kudde volgt gehoorzaam, bang om uit de kudde gezet te worden als “in-the-box-denkers”. Opnieuw kuddegeest; nu façon Americaine. Een hele vooruitgang.

gravatar

@God:

Beste Heere, u klinkt wat berustender dan de dominee. Ik vraag me af… hebt u ‘m nog wel in de hand? Hij drukt zich uit als een radicaliserende S(G)P-er.

gravatar

Ach, de dominee wordt goed in de gaten gehouden door twee beveiligingsengelen, dus dat zit wel snor.

gravatar

Ach Heere, hoe kan ik u liefhebben wanneer u praat als een manager die zijn ego alweer aan een ander project heeft gehangen!?
Ik ben benieuwd wat dominee Desmaele hiervan vindt.

gravatar

Laatst las ik dat ik egoloos ben, dus dat zal dan wel. Ik heb de mensen op de aarde laten droppen met een vrije wil en wat vaardigheden en kijk nu belangstellend toe hoe ze elkaar al dan niet goed behandelen. Mij hoeft u niet lief te hebben, maar wel uzelf en desgewenst anderen. Aont Sjen.

gravatar

Ik werkte eerst bij een ziekenhuis maar nu in de investeringsbranche. Bij mijn bedrijf zijn alle werkneemsters multicultureel, intelligentie meiden die de managerscultuur waar wij prat op gaan a.h.w. met de paplepel hebben binnengekregen, met een tint die mondiaal als doorsnee getypeerd kan worden, zodat we overal aansluiting hebben en nooit klachten over discriminatie.

Reageer
gravatar

Ik mis personally in dit article iets over de grote social drive van de vele tienduizenden teamplayers in ons land die zichzelf in the past time met veel fun de straat hebben ge-input, omdat ze hun CEO een higher bonus cordially gunden.

Reageer
gravatar

Kortom: werkzekerheid is passé en vooral de jongere piepels worden gepiepeld waar ze bij staan. Sneu !

gravatar

Het editial bord van dit e-magazine dient de beide authors ook toe de street te displacen. Er staan te veel taalerrors in de text. Ik geef sommige exampels:

– “ieve” in “proactieve” en “representatieve” must be “ive”;
– “high potentials”, mening is probably “high voltages”;
– “mentaliteit” is een vintage term voor “mindset”;
– “spin-in-het-web”, karakters in “het” staan wrong;
– “sociale vaardigheden” is past, modern is “social skills”
– “initiatiefrijke…

Reageer
gravatar

Gelukkig hebben allen, die zo enthousiast door hun werkgever aan de arbeidsmarkt zijn toevertrouwd, een basisinkomen waarvan woonkosten, energie, eten , drinken, vervoer etc. kunnen worden doorbetaald. O, sorry, zit ik weer in het verkeerde universum ?

Reageer