Blokker introduceert betalen met studiepunten

‘10 punten Welshe poëzie genoeg voor een Senseo’

Bij Blokker kunnen studenten vanaf vandaag betalen met studiepunten. De actie is bedoeld om zinloze studies economisch rendabel te maken.

Benno van der Waal was derdejaars student Taal & Communicatie aan de UvA. Door de aanschaf van een staafmixer (20 studiepunten) en een Senseo-apparaat (100 studiepunten) zit hij nu weer in zijn eerste jaar: “Die vertraging is jammer, maar het is wel echt een heel mooie staafmixer.”

Sociologe Janneke Hogevaart van de Vrije Universiteit deed de afgelopen zes jaar onderzoek naar de relatie tussen studiekeuze en kansen op de arbeidsmarkt: “Uit mijn onderzoek blijkt dat studenten hun economisch toekomstperspectief veel minder belangrijk vinden dan huishoudelijke artikelen. De actie van Blokker speelt daar handig op in.” Hogevaart zal niet afstuderen op haar onderzoek: “Ik zag vanochtend zo’n strijkplank met groene beertjes. Superschattig!”

Ook Niels Bergstra (30) is blij met de nieuwe betaalmethode en met zijn nieuwe eiersnijder: “Hij werkt voor geen meter, maar het is alsnog een betere investering dan mijn bachelor Welshe poëzie. Op deze manier is mijn studie toch nog van enige waarde.”

Naar verwachting zal Blokker honderden miljoenen omzet mislopen door de nieuwe betaalmethode. “Daar hadden we misschien iets beter over na moeten denken,” erkent Blokker-medewerker en hoogleraar Keltische Letterkunde Jeffrey Kooistra (17).


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tuurlijk meid, als V & D in het faillissementsstadium (op de valreep) nog een filiaal kan openen in Brabant, dan kan Blokker dat zeker ook in Meppel, bij voorkeur naast de plaatselijke HEMA- en/of Christine Le Duc-vestiging. Ga es praten met de plaatselijke PVV- en KvK-voorzitter of neem even contact op met “Corrie van Hiernaast”. Altijd bereikbaar.

gravatar

En wat doet Blokker met al die studiepunten? Een blokker die niet blokt en vervolgens genoeg studiepunten verzamelt om af te studeren aan alle faculteiten die er voorhanden zijn. Ik vind het geniaal…

Reageer
gravatar

Ook hier weer dat (bepaald discriminerend overkomend) gelegde verband tussen alfa-studie’s en zinloosheid: alsof er geen zinloze bèta-studies zouden zijn.
Ik voorspel een prima baankans voor gesjeesde medicijnstudenten die voor het vak van Bèta-Blokker gaan in een der Blokker-filialen. Een shop-in-shop met auto van de zaak (Pfizer), gratis eigen gebruik tot 500 mg. per dag en complete belastingvrijdom via Deysselbloem rechtstreeks, of via zijn side-kick Erik Kwiebes.

Reageer
gravatar

Korte toelichting voor de weinigen die nog geen hoogleraar zijn: De Speld maakt geen 1-aprilgrappen, het is allemaal bittere ernst.

Reageer
gravatar

Bij “bitter” denk ik meer aan chocola, terwijl de Speld het juist meer van prikkelende ernst moet hebben. Maar goed, morgen is het echt 1 april, dus ik verwacht een dijenkletser van jewelste van de Speld !

gravatar

Voor een bedrijf als Blokker is een studie aan een goede hogeschool of universiteit tegenwoordig onontbeerlijk, we zijn in ons studieaanbod steeds meer op de praktijk gericht. Dat is het wonder van de commercie die wij allemaal aanhangen. Het is geen religie, maar geloof heb je wel nodig. Zie ook de ov-kaart, die was aanvankelijk alleen voor studenten bedoeld, en is nu verplicht voor iedereen die van het openbaar vervoer gebruikmaakt. Wij in het moderne management zijn gericht op resultaat.

Reageer
gravatar

Dit krijg je, nu je helemaal geen rente meer krijgt op je EC’s.

Ik maak me vooral zorgen over de Griekse studenten, die massaal met geleende European Credits producten bij de Blokker kopen. Goed voor de export, maar door de enorme studiepuntengroei lopen we wel grote kans op negatieve deflatie en een intellectueel faillissement van Griekenland.

Reageer
gravatar

De Silky sigarettenfabriek geeft nu haar sigarettenpakjes praktisch weg in ruil voor de begeerde studiepunten.

Het Spaanse Celtas dreigt nu ook in deze niche actief te worden.

Reageer
gravatar

Ooh Och the Noo! Can I buy a Senseo with poems now? Here’s one I made earlier:

Lend us a quid till the end of the week.
If you could see your way
To lending me sixpence
I could at least buy a newspaper.
That’s not much to ask anyone.

Reageer
gravatar

Als Niels Bergstra nu met mijn studie Welshe Poëzie een Senseo koopt voor 10 punten, kan hij die daarna inruilen voor 100 punten bij Taal en Communicatie.

Kan hij daarna verklaren zeer snel te hebben gestudeerd, kan hij misschien nog iets op de markt bereiken wegens buitengewoon hoge prestaties.

Er is toch nog kans voor hem

Reageer
gravatar

Als Niels Bergstra nu met mijn studie Welshe Poëzie een Senseo koopt voor 10 punten, kan hij die daarna inruilen voor 100 punten bij Taal en Communicatie.

Kan hij daarna verklaren zeer snel te hebben gestudeerd, kan hij misschien nog iets op de markt bereiken wegens buitengewoon hoge prestaties.

Er is toch nog kans voor hem
(0)