Nieuw vijvertje geboren in Dierenpark Amersfoort

Vijverjong heeft naam 'Horace' gekregen

In Dierenpark Amersfoort is vanochtend een jong vijvertje geboren. Het is voor het eerst sinds 1998 dat een vijver zich succesvol heeft weten voort te planten in gevangenschap. Het vijverjong heeft de naam ‘Horace’ meegekregen.

Het vijvertje weegt 20 liter en maakt het goed.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een overwegend negatieve reacties op een geboorte zeg!

Ik zou zeggen gefeliciteerd Pa ne ma! Ik kom binnenkort wel een keer langs met m’n kano. Laat maar weten wanneer het uitkomt.

Groet, neef Herberg.

Ps. Nog tips voor een kadootje?

Reageer
gravatar

Het onderwijs is ingrijpend gewijzigd de afgelopen veertig jaar Heer/Vrouwe Staeckerfven. Bezie de cito-scores. Een vijf is zo slecht nog niet. De wereld ligt aan vijvers voeten. Hopelijk hebben de ouders deze kleine vijver al opgegeven voor een juiste basisschool.

(De echte onderwijsdoorbraak laat nog op zich wachten: ben je nu speciaal slim of dom als je 10 uur per week aan Latijn en/of Grieks besteedt in plaats van aan verdieping / verbreding in onderwerpen met een actuele component.)

gravatar

Schattig!!
Hoop dat moeders het goed maakt, maar ja daar hoor je niets over.

Ter ere van de nieuwkomer vanaf volgende week beschikbaar: Waterdicht vijvertjes-behang, uiterst kwalitatief!
Wees er snel bij, beperkte oplage!

Reageer
gravatar

Hoe zou het nu gaan met mw Vijver? Nou een tikkel schraal waarschijnlijk. Hopelijk voor haar baadt ze nog in endorfine, maar vroeg of laat zakt het peil.

Nu je het over moeders hebt: en de vader? Er zijn meerdere geschikte waterpartijen in dit Amersfoortse park, maar ze liggen nogal in afzondering. Is er sprake van een uitwisseling via de genenbank met de Hamburgse Zoo?
Vijvers komen in Nederland ook nog in het wild voor. Er zijn er laatst een paar ontsnapt bij een vijverhouder in…

gravatar

U doelt op mevrouw Hof-Vijver? Die mevrouw heeft al van alles over zich heen moeten laten gaan, van hard gelach om Paarse coalities, bezuinigend hard gelag als het ging om groen/blauwe coalities en straks nog sterker bezuinigend (althans, voor de kleine man) gelag bij de veelkleurige combinatie VVD/D66/CDA. Het gaat beter in Nederland, vooral met de betergesitueerden.,

gravatar

“In Dierenpark Amersfoort is vanochtend een JONG vijvertje geboren.”
Heer Julius: graag zou ik van u horen of u wel eens getuige bent geweest van de geboorte van een oud vijvertje of wat voor levensvorm dan ook. Ik hou mij van harte aanbevolen.

Reageer
gravatar

Doe dat aanbevelen nou niet te warm! Voor je het weet verdampt al dat water en is al dat pril en jong plensgeluk verdwenen. (Wordt er eens een vijvertje geboren, komt er weer zo’n heethoofd het verdampen. Nee, lekker ben je dan…..!)