‘Pleur lekker op met je groeten terug’

Jennifer blijft toch zeker niet bezig

Jarenlang gaf Jennifer Verschoor (27) gehoor aan het verzoek van familie en collega’s om ‘de groeten terug te doen’. Deze week werd het de part-time schoonheidsspecialiste, die als hondstrouw en lief te boek staat, ‘allemaal gewoon eventjes te veel’.

De druppel – een reconstructie
Toen Jennifer vorige maand bezig was met een manicurebehandeling, vroeg haar vriendin Malou haar de groeten te doen aan Brenda van de receptie (die ziek was, red.). De Naaldwijkse deed dat braaf, maar kreeg prompt het verzoek om Malou de groeten terug van Brenda te doen. Jennifer gaf hier nog gehoor aan, maar verloor haar geduld toen Brenda zei: ‘doe je wel de groeten terug aan Malou als je haar weer ziet?’. Jennifer, die naar eigen zeggen zelf nooit de groeten terug krijgt, weigerde nog langer aan deze poppenkast mee te werken.

De actie – een onverwacht succes
Jennifer plaatste uit frustratie een oproep op haar Facebook-pagina. Of iedereen ‘verdomme nou eens kapt met die debiele groetjes terug aan elkaar te doen.’ Volgens de Naaldwijkse zou de wereld ervan opknappen. Haar hartekreet ging binnen no-time viral en dreigt een einde te maken aan het doen van ‘de groeten terug’.

De pleuris
Als het aan Jennifer ligt, kunnen haar vriendinnen en klanten die de groeten terug verlangen voortaan de pleuris krijgen. “Als ik niet uitkijk ben ik straks de helft van de dag bezig met het doen van de groeten. En de andere helft met het doen van de groeten terug.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Helemaal mee eens Jennifer. En laten we dan meteen ook stoppen met dat ellendige en nietszeggende ‘fijne dag nog’!
Daar krijg ik een punthoofd van…….

Reageer
gravatar

Wat denk je er zelf van Frans? Ze is nu wie ze altijd al was: dochter van vader Cees en moeder Jannifer Verschoor, van Aardappel, groente- en Fruithandel Verschoor, in Naaldwijk.

gravatar

Ik zeg het met bloemen: ik ga altijd naar de Pleur-op bloemist en laat ze een bos verwelkte rozen opsturen naar diegene aan wie ik een hekel heb.

Reageer
gravatar

Tjemig jennifer je durft wel. In jouw beroep moet je aan klantenbinding doen. Pilletjes cremes verkopen en doorsturen naar louche klinieken. Ik wil jou niet meer zien! De groeten!

Reageer
gravatar

Zeg maagd, hoe vond Josef het toen je hem vertelde dat je zonder te neuken een baby kreeg?

Accepteerde hij het gewoon toen je zei dat het een geit was geweest?

gravatar

Waarom Maria (vol van genade), ons nou zo ingewikkeld in het Latijn de groeten doet? Tanti Genetica (ceravamo tanto amati) meldt toch ook gewoon in het Nederlands dat MONSANTO ons allemaal (én de `groenten terug`) met één vingerbeweging via een genetische receptwijziging kan verdelgen? Maar als marktleider zijn ze niet gek; dát doen ze niet, anders vindt BAYER wel een bestrijdingsmiddel uit en dan zijn ze hun Hollandse klanten en al onze buitenlandse afnemers kwijt.

gravatar

Jozef sloeg de spijkers wel in één keer op de kop, Nero en Outsider, hij zou mij nooit in het Latijn hebben aangesproken want hij weet dat ik daar moeite mee heb. Woon jij trouwens bij mij in de buurt?

gravatar

Tante Gen, met alle respect, maar kijk wel een beetje uit met deze Jennifer, want voor u het weet “she sends you a message” en dan is het huilen met de kraan open, helpen geen duizend wees-gegroetjes meer.

gravatar

Ik wens mensen altijd het dubbele terug van wat ze mij wensen. Nou kennen jullie mij niet, maar laat ik het zo zeggen: de mensen die ook echt dubbel terugkrijgen wat ze mij toewensen hoor ik nooit meer wat van.

Reageer
gravatar

De 27 jarige Jennifer, met haar rood getuite lippen, is een verwaande kwast. Wacht maar tot je wat ouder bent, dan ben je blij met ieder groetje die je krijgt.

Bij deze wil ik de groetjes doen aan hen die ons zijn ontvallen.

Dat zijn: Familie Paulussen?, Mohammed Rabbae, Haagsche Annie, Jeettje, Henk van Mathenesse Spaland, Carrotte, Hypo Chonder, Flabbergast en iedereen die ik allang vergeten ben.

Hoe zou het toch gekomen zijn dat ze allemaal zijn opgestapt ?

Corrie 😉

Reageer
gravatar

Helaas is door het afhaken van de meeste bovengenoemde reageerders het IQ van de gemiddelde reageerder sterk gedaald.
Alleen de persoon die zich voor Rabbae uitgaf heeft, net als de meeste Geenstijl-reaguurders, een IQ dat bijna negatief is, dus dat scheelt weer.

gravatar

Och Corrie, men wenste jou met je 45 aliassen de ruimte te geven, want het werd allemaal te leuk.

Wellicht zijn de leden genegen af en toe weer eens een sigaartje te komen opsteken, als daartoe weer de ruimte is ontstaan.

Dus mondje dicht, doorlopen, en weg blijven. Zulks is je al meerdere malen te verstaan gegeven, waarbij Agent Bertus je dat ook vandaag nog heeft medegedeeld.

gravatar

Indien De Speld er prijs op stelt ben ik gaarne bereid het Heilig Oliesel bij mevrouw te komen toedienen.

waarbij ik zal spreken:

‘Moge onze Heer Jezus Christus door deze heilige zalving en door Zijn liefdevolle barmhartigheid u bijstaan met de genade van Zijn Heilige Geest. Moge Hij u van zonden bevrijden, u heil brengen en verlichting geven’.

gravatar

Ach kind, het is nooit te laat de medemens te bekeren tot een goed en behulpzame helder verlichte geest, waarbij het tonen van respect en naastenliefde in Gods warme belangstelling zal staan.

Laat mij tot je doordringen zodat ook jij de zalvende werking middels de palm van Gods hand als verlossend mag ervaren.

gravatar

Ik vind eigenlijk dat zij wel een goed punt aanroert. Daarom zou ik het op prijs stellen als ik alle groeten die ik de laatste vijf jaar gedaan heb weer terug zou krijgen. Dan zal ik ze als niet gedaan wegpoetsen. Groeten van ouder dan vijf jaar zullen nu wel zo’n beetje zijn weggesleten.

Reageer
gravatar

Nou, dát vind ik toch te kort door de bocht, beste Liever Anoniem.Ik vind haar weinig hebben van een Praying Mantis, (bidsprinkhaan). Hoewel ze duidelijk een blik in haar ogen heeft van “Ik lust je rauw”.Zij eet haar partner niet op ná de daad; ze let duidelijk op haar cholesterol-en suikerspiegels. Trouwens haar fotograaf Vladimir Pustovit (Flickr) leeft ook nog. maar mogelijk heeft het Flickr-schap hem gered. ‘t Zou kunnen.

gravatar

Bij deze, waarde Bøs, onder rembours, de groeten die je zo lang moest ontberen. Mede namens al de wachtenden bij de bøshalte. We hopen wel dat je genoeg vazen in huis hebt. En je weet het, schuin afsnijden en in lauw water, mét Pokon.

gravatar

We gaan software-matig weer een nieuwe fase in bij De Speld: maar wel eentje van Déjà-vu. Reacties worden weer lukraak geplaatst, op heel andere plaatsen dan bedoeld.
Als het niet soft ware, dan ware het hard (gelach!)

De Speld: NEVER A DULL MOMENT.

gravatar

Parbleu, heb ik concurrentie van het reactie-verplaatsend monster, een verre neef ? Kom eens langs, dan kunnen we onze activiteiten op elkaar afstemmen. En de monsterlijke groeten.

gravatar

De speldenprik als model voor het arbeidsproces in den lande. De wachttijd van urenlange besprekingen voor de acceptatie van één enkel commentaar als model voor het sollicitatiegesprek. Waarom is er Facebook als je niet permanent de groeten kan doen aan je collega? De toenemende populariteit van de heldinnen van Viva.

gravatar

Ik heb iedereen alvast kerstkaarten gestuurd en opgebeld om ze een goed uiteinde en een redelijk begin 2016, 2017 en 2018 te wensen.

Ik wou dat de groetplicht werd opgeheven!

Reageer
gravatar

Terechte analyse door Jennifer van de onderhavige problematiek als vervat zijnde in het groetgebeuren. Ik bedoel slechts te zeggen: hoe vaak maken we niet mee dat iemand laat weten ons/u/mij de groeten te moeten doen maar vervolgens gewoon het eigen ding gaat doen in plaats van actief met die groetendoening aan de gang te gaan.

Reageer
gravatar

Ik wil graag nog even de groeten doen aan:
V. Abraham, U.W. Verwekker, Spuit Elf, Jennifer, Hilbrand, Goedele, Sjoerd, Jan, Hardtraxx, Outsider, Rick, Woldick en verder natuurlijk nog aan iedereen die ik ben vergeten.

Groetjes!

Reageer
gravatar

Beste Man zonder Naam (is dit wellicht een pseudoniem voor Kapitein Nemo?), hartelijk bedankt voor deze vroege voorjaarsgroeten. Ik stuur ze je terug, vergezeld door/van een bosje (namens b.g.) Narcisten.

gravatar

Eerder berouwvol dan hartelijk, zeker rond de jaarlijkse Groetedoeningen op Groetse Vrijdag.. En verder vaak wat ziltig door die wind van zee, snap je? Maar voor het overige best wel goede kwaliteit hoor.

gravatar

Ik doe ook nooit iemand de groeten maar krijgt ze in tegenstelling met Jennifer wel constant door van derden.

Ik ben daarom al zes keer opgenomen ook omdat ik door de stress voortdurend de groeten begon te krijgen van de andere stemmen in mijn hoofd en dat kon ik niet meer dragen.

Ik ga nu de politiek in, tevens vanwege die suis in mijn oren.

Reageer
gravatar

Dat lijkt me geen goede reden Woldick, een beetje onbesuisd van je! De politiek ga je in als je hun stemmen in jouw hoofd hebt zitten en manieren hebt gevonden om daar niet naar te luisteren.

gravatar

Zou Sybrand Buma ook een stem(ra) in zijn hoofd hebben ? Of komt het zelfs tot aan zijn haer(sma).
Vaak irritant die “grappen” over iemands naam, maar bij Sybrand voelt het op de één of andere manier wel goed.
Net of hij een wandelende “oneigenlijkheid” is. Ieder woord, zelfs iedere blik en grimlach in dienst van de zetelwinst of zo.

gravatar

Die stemmen in mijn kop zijn juist een voordeel want in de politiek moet je het van stemmen hebben.

Maar ik begin bescheiden, ik wil nog geen minister worden maar vooral voor senator ben ik heel geschikt. Ook mijn beroepskeuze test wees daar heel duidelijk op. Politie agent kon ook maar daar moest ik mijn school voor afmaken.

Hatelijk Ongegroet

gravatar

‘t Is weer zover; er is weer eens een vrouw nodig om zinloze rituelen te doorbreken. Een kek en assertief typetje die honingblonde Jennifer Verschoor, eentje die niet de kaas van haar brood laat eten. Misschien kan ze in één moeite door ook dat epidemische 3 x kussen eens ter discussie stellen; de hele beschaafde wereld vraagt zich af of wij helemaal wous zijn. Zelfs die lui van I.S. en Boko Haram, maar ja, dat soort volk kun je redelijkerwijs ook niet onder ‘beschaafde mensen’ rangschikken.

Reageer
gravatar

In Hollywood maakten ze me vergevensgezind attent op de Hollandse kus, dat vonden ze daar zelfs apart. Ze vroegen me erover na. Ze waren echt nieuwsgierig. De situatie inschatten en je vergissen is gênant, hoe je zo’n vrouw als enige wel drie keer gaat zoenen met je laarzen met slik eraan nog aan. Ze denken in Nederland dat er in Italië veel meer gezoend wordt, de glamour die ze trachten te overtroeven.

gravatar

Schitterend verwoord “Tigste Ilatiaan”, dat unieke Amerikaans-Engels van de Italiaanse gemeenschap in de VS, Ik proefde hier duidelijk de dictie van Don Corleone, van John Gotti en van alle andere fiere -want nooit geassimileerde- maffia-vestigingen in de USA. Een cultureel monument, waarde Ilatiaan, dat mij tevens deed herinneren aan die succesvolle maffiose tv-reclame van Unilever’s Pizza di Mama: “Zitte niet te slape jonge, eete jouwe pizza”.

gravatar

Heb het wel eens uitgezicht of die groeten eigenljk wel waren aangekomen. 9 van de 10 komt gewoon helemaal niet eens aan, om van de groeten terug maar te zwijgen.
Waar maakt die Jennifer zich eigenlijk druk om ?

Reageer
gravatar

Oei, dat is natuurlijk niet de bedoeling! Misschien even contact opnemen met GroetNL? Die kunnen dan de verantwoordelijke groetbezorger aanspreken.

gravatar

Pleuritis (pleuris) is een ontsteking aan het borstvlies rondom de longen en aan de binnenkant van de thorax, de pleura.

Indien zich vocht tussen de longvliezen ophoopt, spreekt men van pleuravocht (exsudaat) – ofwel natte pleuris.

Bij weinig of geen exsudaat spreekt men van droge pleuris.