Shutterstock / Ysbrand Cosijn

Shutterstock / Ysbrand Cosijn

‘Tot volgend jaar’, zegt vrouw die jou echt een jaar niet wil zien

Het is eind december en dat betekent dat dat er bijna weer een nieuw jaar aanbreekt. Ook Marijke zegt tegen iedereen ‘tot volgend jaar’. Ze moet er namelijk niet aan denken de meeste mensen volgend jaar weer te zien. “Tot volgend jaar. Ik meen het.”

Eind december is voor Marijke dé tijd om tegen mensen te zeggen dat ze ze het komende jaar ook liever zonder hen doorbrengt. “Mensen denken altijd dat ik het leuk bedoel, zo van: dit jaar is afgelopen: tot volgend jaar!”, zegt Marijke. ”Maar nee hoor, pas op 31 december 2023 hoef ik de meeste koppen pas weer te zien”, zegt Marijke. “Om dan te zeggen: tot 31 december 2024. Dikke ciao voor jou.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Julia en Janneke zitten er hartstikke naast. Onze buurvrouw, de weduwe Marijke (52), zegt al jaren op oudjaarsdag tegen ons: “Tot volgend jaar”. We zien haar al weer op nieuwjaarsnacht tijdens het thans verboden vuurwerk.

Reageer