Beurzen reageren lauw op keuze boer Geert

AEX-index opent 0,2% lager na wegsturen Mary

Het wegsturen van kandidate Mary in het KRO-programma Boer zoekt Vrouw heeft niet geleid tot grote schommelingen op de Europese beurzen. De AEX-index opende daags na Boer zoekt Vrouw nog wel 0,2% lager, maar maakte dat verlies al snel weer goed. Ook in Londen, Parijs en Frankfurt werden geen noemenswaardige uitschieters genoteerd. 

Presentatrice Yvon Jaspers constateert dat beleggers niet in paniek zijn geraakt door de keuze van boer Geert: “Het lijkt erop dat de meeste speculanten meer hebben gekeken naar het positieve nieuws dat Ada en Hetty wel mogen blijven. Het glas is blijkbaar halfvol.”

Voor opening bestond de vrees dat de beurzen maandag hard onderuit zouden gaan na de exit van Mary. Jaspers verwijst naar 30 januari van dit jaar: “Toen zag je nog eens goed hoeveel impact een televisieprogramma kan hebben op het sentiment van beleggers. De beurs in Amsterdam reageerde die dag best heftig op een item in het NOS Journaal, waarin een rekenfout van 178 miljoen dollar in de kwartaalcijfers van Shell centraal stond.”

Jaspers laat weten voorlopig even niet te handelen op de Amsterdamse beurs in verband met haar voorkennis over de komende afleveringen van Boer zoekt Vrouw.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Definitie geil. Ook bejaarden spelen het spel nu even hard. Alleen het toeval heeft een kans, het is een soort casino. Als je daar niet goed in bent, heb je geen kans, dan kun je gewoon doorspoelen naar de goot. De wet verplicht je ook om met die imbecielen in dezelfde schoolbank te zitten. En als ze met pensioen gaan, doen ze het nog eens dunnetjes over met de halvegaren.

Reageer
gravatar

Margootje, hoezo: “ook bejaarden spelen het spel nu even hard”, kun jij dat statistisch, plastisch, symbolisch of anderszins hardmaken? Bij voorbeeld met of door boer Geert, in vivo?

gravatar

Die Yvon zakt door het ijs als het om (hoofd)rekenen gaat. Haar berekening zit meer dan 25% naast de waarheid. Als je drie aanbidsters hebt en je wijst er één af dan is dat een afname van 33,333 procentpunt ten opzichte van de de facto beginwaarde van 100. Het glas met aanbidsters is daarmee nog om en nabij voor 1×0,666=2/3 vol. Hierbij achteraf vooropgesteld dat de aanbidsters min of meer gelijke volumematen hebben.

Reageer
gravatar

Gij zult de naam van Berend Willem Hietbrink niet nodeloos misbruiken.

Mijn adviseur, Drs. M. Rabbae, bekend subsidie- en staatsruifvreter, is mijn leidend voorbeeld.

Een ieder die mijn naam misbruikt of besmet, zal rauwelijks in rechte betrokken worden.

Weest gewaarschuwd en besmet mijn naam niet, vuile varkenskoppen.

Reageer
gravatar

Vinden jullie het ook zo vervelend dat mensen opzettelijk de Raspberry Pi 2 flashen om zo te demonstreren dat ie niet van fotografie houdt?

Reageer
gravatar

Ik kwam eens op een dorp terug waar ik een jongedame tegenkwam, waar ik geen bijbedoeling bij had, gewoon zomaar in de voorbijgang, waar echter het hele dorp tegen in opstand kwam, en me verbande, ze had een vriendje die ze toen nog een beetje afstootte maar waar ze daar wonende niet meer omheen kon door de sociale druk, waar ze toen verder mee ging, waar ik nota bene voor werd geschandaliseerd, gewoon omdat ze niets anders hebben waar ze zich mee bezighouden.

Reageer
gravatar

Ze rekenen precies uit wie bij wie hoort, vooral zakelijk maar bijvoorbeeld ook seksueel en desnoods raciaal.

Dit is geen natuurlijke selectie maar gierigheid.

gravatar

Je ziet de afgang al langer, hoe onder de sociale controle alleen idioten zich nog voort kunnen planten. Zo zit ons economisch model immers in elkaar. Dat is al een generatie eerder begonnen, dus we zitten nu in de tweede vervalronde, al dan geen Facebook.

gravatar

Onzin, er was vandaag nog geen reactie van de beurs omdat Wall Street vandaag gesloten is. Dat vinden beursgoeroe’s zoals ik veel belangrijker dan Boer Geert. Pas als boer Geert (www.boergeert.nl ) naar de beurs gaat dan smullen we weer op het Damrak.

Reageer
gravatar

De marktwerking.

Ik weet nog goed hoe ik op het platteland opgroeide, en hoe ik vanaf mijn tiende seks een rol zag gaan spelen, één grote tragedie wat ik op dat vlak heb gezien, verkeerde keuzes die nooit meer goedkomen en hele families traumatiseren en erfelijk lijken te zijn. De wreedheid, hoe de een je heel graag wil en je beperkt en verstikt in je keuze omdat het opdringerig bijna een verplichting wordt, de ander die onverschillig als een kat juist heel aantrekkelijk wordt als een onneembare vesting. Toen ik ouder was heb ik ‘Boer zoekt vrouw’ eens bij familie thuis gezien die het heel anders zag, sentimenteel, en uit elkaar gerukt werd. De man wilde de vrouw zo graag dat zij hem verliet.

Reageer
gravatar

Te zien is hoe het blanke ras zichzelf langzaamaan vernietigt. Terwijl de kijkers thuis in de arena zich verlustigen in de wreedheid van de huwelijkskeuze die ten tonele wordt gevoerd, naast ‘Vermist’ een geliefde show als de kinderen naar bed moeten, zie ik de darwinistische selectie juist als een straf van God voor de wreedheid van de Tweede Wereldoorlog die moeilijk nog eens overgedaan kan worden maar die hierin zijn oorsprong had.

gravatar

Natuurlijke selectie in familieverband lijkt op het platteland veel geprononceerder, omdat het aanbod beperkt is, hoewel de buren er vanzelf deel van uitmaken wat meestal niet zeer bijdraagt aan een goed verder verloop. Zo ziet immers de saamhorigheid er op een dorp uit. Als er huwelijksproblemen zijn, is mogelijk het ergst van al de psycholoog die er met zijn (of wellicht haar) vakkunde vooral in de marktwerking bijgehaald wordt.

gravatar

Bah, de tekst van Piet van de Buurt heeft ongeveer 700 tekens. Terwijl maximaal 500 tekens zijn toegestaan.

Voor mij is het ook geen pretje om replies op lengte te controleren. Liever schrijf ik op een artikel mijn gebruikelijke leuke reacties. Maar iemand moet het toch doen?

Moderator van De Speld treedt toch op.

Recht und ordnung must sein.

Geef die trol toch een IP-ban.

Corrie.

gravatar

Wie telt er nou de tekens van een reactie ? Te lang = overslaan of half lezen of even doorbijten. MAAR NIET KLIKKEN, CORRIE !

gravatar

Corrie van hiernaast figureert voor iedere vrouw die ik ooit heb gezien. ZIehier de politiestaat. De brave Nederlander.

gravatar

Igor is een ridder van de bruine ster. Waarschijnlijk is hij zo lelijk dat hij alleen nog maar aan zijn gerief komt in de darkroom van een homosauna.

gravatar

Satire is betrekkelijk. Ik zag zelf Boer zoekt vrouw als satire, maar ik denk niet dat het zo bedoeld is, de kijkers zwelgen in die soort emotie, waar ook incest meestal uit voortkomt, of zoiets moet er al achter zitten. En dan krijg je een type zoals Corrie die impulsief en radicaal ineens een heldenrol voor zichzelf ziet weggelegd, nu ze op moet schieten met haar tweede jeugd.

gravatar

Mij valt op dat de focus in het artikel wat weinig op de twee ladders ligt, terwijl toch overduidelijk is dat daarmee zelfs nog een lichte stijging te realiseren is. De foto maakt veel goed. Ook de kratjes komen op de foto goed tot hun recht.

Reageer
gravatar

Als de ‘Mexit’ geen schommelingen op de beurs teweeg brengt zal de ‘Grexit’ dat ook wel niet doen. Gelukkig ging het op een gecontroleerde manier want een ‘Maccident’ zou waarschijnlijk wel gevolgen voor de aandelenkoersen gehad hebben…

Reageer
gravatar

Zo zie je maar dat de ene Geert niet de andere Geert is.

Wanneer ik het profiel van Mary bekijk dan kan ik mij met haar identificeren. Ze houdt bijvoorbeeld van countrydansen en zingen, daar houd ik ook van.

Het is onbegrijpelijk van boer Geert dat hij Mary heeft laten vallen. Mijn Geert zou dat nooit doen.

Dat doe je zo’n leuke vrouw toch niet aan!

Corrie.

Reageer
gravatar

Nee hoor Bøs Showfør, ik neem helemaal geen openlijk en met klem afstand van kuntrie. Kuntrie is de beste muziek waarop je kunt line dancing. Je moet me eens op de bühne in mijn kuntriepakje zien, daar heb ik al heel wat uurtjes lol gehad.

Je verzoek op te zouten kan ik nog niet in vervulling voor je laten gaan. Ik heb een missie en dat is om weer regels op de site te laten gelden.

De dominantie van de linkse gekkies op de forumsite met hun lak aan regels is nog te groot.

Dat kan natuurlijk niet.

Corrie.

gravatar

Joep wollah jij ben egt groff ik pak jou en jou vieze familie ik voer jou aan die varkens insh’allah! ik neuk iedereen de moeder! Allah-u-akhbar

gravatar

Trollencontroleur jij heb zeker varkenspoep in jij ogen leez dan die reacsie van die joep dan egt niet normaal. Insh’allah deze mense moeste ze wegdoen wollah

gravatar

Trollencontroleur, ik EIS dat je afstand neemt van de uitspraken gemaakt door de trollen, als je dat niet doet.. ja als ik het zo mag zeggen: rot toch op.

gravatar

Echt? Je kan om te beginnen hulp vragen aan Bertie uit boer zoekt vrouw, die weet pas echt hoe je afstand creëert.
Want ik hoef jou niet uit te leggen dat je daar nu enorm in lijkt te falen.

Hoogachtend, Sander Zand.

gravatar

Ach Heer Trollencontroleur, Heer Zand,

Vroeger werden hier lezers c.q. reactanten geteisterd door de lulverhalen van ene Berend Willem Hietbrink.

Hetzelfde gebeurd nu door een recalcitrante en tot paria verworden ex-SP’er, die óók zelf niet luistert naar zijn eigen naam Mohamed Rabbae.

Heren, gewoon laten leuteren en er overheen lezen luidt het devies, en het houdt na verloop van tijd vanzelf op met pruttelen.

gravatar

Gij zult de naam van Berend Willem Hietbrink niet nodeloos misbruiken.

Mijn adviseur, Drs. M. Rabbae, bekend subsidie- en staatsruifvreter, is mijn leidend voorbeeld.

Een ieder die mijn naam misbruikt of besmet, zal rauwelijks in rechte betrokken worden.

Weest gewaarschuwd en besmet mijn naam niet, vuile varkenskoppen.