Museum V&D van de ondergang gered

Deel van collectie verkocht aan particulieren

Het nationaal huishoudelijk museum V&D is van de ondergang gered. Het museum wist een deel van de collectie te verkopen aan particuliere verzamelaars. Het gaat om enkele topstukken, waaronder een geruite herenpyjama (M), een grijs hoeslaken en een kussensloop met engelstalige teksten over het belang van liefde. De opbrengst is volgens kenners genoeg om de 64 filialen nog zeker drie jaar open te houden.

Experts zijn verheugd dat de collectie van schatbare waarde behouden blijft. Curator Jan-Willem Swaneveld: “Er zitten zoveel stukken bij die betaalbaar zijn.” Ook roemt Swaneveld de veelbejubelde inrichting van het museum: “Het is alsof je twintig jaar terug in de tijd stapt. Een magische ervaring.”

Niet iedereen is blij met de verkoop van de werken. V&D-conservator Louis de Hooge: “Waar moeten oudere mensen nu heen om oog in oog te staan met beige kledingstukken met een motief van uitgebloeide acacia’s?”

Volgens directeur John van der Ent is een koerswijziging voor V&D niet noodzakelijk. “In de museumwereld draait het steeds meer om beleving. We zien dat veel partijen om ons heen bezig zijn met innovatie, maar er zijn ook nog veel mensen die nog een echte LIV-badjas met capuchon, een strikceintuur in de taille en steekzakken aan de voorzijde willen zien.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Daar ligt het antwoord..
in rek 34 – ergens achtergebleven
Shell Helpt –
Handige tips voor de automobilist.

Even terug blikken
op de eerste file

Opening Eerste Vroom en Dreesman

Daar ergens
je zegt museum –
Pacard zegt “Make it so !”

Reageer
gravatar

Vrolijk & Dynamisch, Volrond & Dieprood, meer Vrouw dan Dame, meer Vent dan, nou ja, bedenk maar wat.
Maar niet zo ons V&D, waar wachten voor verlaten kassablokken, koffie met graad noch smaak samen met een ode aan ongedempte rechthoekigheid ons er in alle eerlijkheid op wijst dat het leven niet per se leuk is.

Reageer
gravatar

De laatste keer dat ik naar V&D ging was toen ik een batterijtje nodig had voor mijn horloge, maar ineens gaven ze dat niet meer omdat ik het ergens anders had gekocht. Zo blijf je aan de gang, het was niet sjiek genoeg voor die Turk.

Reageer
gravatar

Gezellig winkelen. In het weekend met mijn vriendin lekker naar de stad. Dat is waar het om gaat. Alleen, V&D is in feite al een museum waar je van alles mee naar huis kan nemen. Laatst had iemand het over die rare Van Gogh in de metro. Mijn plafond was nog niet gedaan, ze zeiden dat is een schilder. Wat blijkt, hij schilderde landschappen. Kun je je voorstellen dat ik met een kwast de polder groen ga schilderen? Die rare natuurjongens. Ik zeg maar.

Reageer
gravatar

De inkomensstijging van de V&D-directie en de dividendverhoging voor de kapitaalkrachtige risicoloze investeerders van Zonnig Kapitaal Inc. is gelukkig gered nadat de topstukken zijn verkocht, de winkelpanden zijn gekraakt en het personeel is vervangen door volontairs en andere vrijwilligers.

Reageer
gravatar

Weledelgeleerde heer Zel,

Als ik u goed begrijp is die vrome Dreesman helemaal nog niet zo vroom als hij zich voordoet.

gravatar

Nee, die wordt gekielhaald

gravatar

Man man man, wat is er mis aan een ondergang? Waarom moet dat toch altijd voorkomen worden.. Aan de ondergang van de Titanic hebben we toch ook een toffe film overgehouden?

Reageer
gravatar

@Sander Zand.

Op deze reactie kon je natuurlijk wachten..

Toffe film? Man man man… je wijfje zittend op je manlijkheid dan misschien. Trillend op je ijsschotsen. Stil zittend op je schoot. en jij maar wachten tot je er klaar mee ben… Dat gelooft toch niemand.

groet, Niemand.

gravatar

Dat ligt eraan waar je gaat winkelen. Als het kan dan probeer je die doodlopende straat eerst…

Als daar geen plek is dan gewoon je dienstmeid mee en je koetssier zelf lekker laten zoeken.

Ik begrijp je vraag daarom niet zo goed.

gravatar

Paard en wagen kan ook in het museum geplaatst worden. Naast de hond met kar. De conservator, Drs Anton, zal blij met de aanwinsten zijn!

Ook vliegtuigen van de KLM zijn welkom

gravatar

Naast de V&D in utrecht bevindt zich nog een heuse parkeergarage. Heel mooi met origineel beton afgewerkt. Vroeger gebruikten mensen zo’n parkeergarage om naar de binnenstad te reizen, totdat dit voor de gemiddelde V&D bezoeker niet meer te betalen was. U kunt hier prima de paard en wagen stallen. Wel zelf water, haver en een poepzakje meenemen.

gravatar

Het artikel heb ik niet gelezen omdat ik het teveel tekst vind.

Wat ik wel even kwijt wil is dat wijffie Benny Doof een ontzettende miet is. Wanneer hij bijvoorbeeld op een urinoir een plas pleegt doet hij dat zittend.

Corrie.

gravatar

Je bent echt wispelvallig, wispelturrig, niet belezen, Dom.

Niet consequent in je reacties.

Als dat laatste er nou niet was kon ik me nog in je inleven.
Wat nou “Voor de vrouwen op deze site kan ik als tip geven het ook eens met Bennie Doof te doen. Een betere slaaf kun je je niet wensen.”

Je legt het niet eens uit.

gravatar

@Leopold

Motiveer eens?
Je kan natuurlijk van alles gaan roeptoeteren hier, maar zonder goeie argumenten slaat jouw reactie als een leuter op een drumstel.

Doe dan toch maar liever die Mahommed Rabbae met zijn kromme, nauwelijks leesbare dreigementen …. Daar kan men tenminste om lachen!