Kamerleden Kuzu en Öztürk willen af van termen ‘aandachtsgeile’ en ‘Turken’

Ook ‘twee’, ‘ongelooflijke’ en ‘droeftoeters’ voortaan taboe

De twee uit de PvdA gestapte Kamerleden Kuzu en Öztürk pleiten voor een ander taalgebruik in het integratiedebat. De tweemansfractie wil af van termen als ‘integratie’ en ‘allochtoon’. Wat Kuzu betreft houdt het daar echter niet op: “Taal heeft ook nadelen. Neem bijvoorbeeld de woorden ‘twee’, ‘aandachtsgeile’ en ‘Turken’. Dat kan alleen in een negatieve context gebruikt worden en sommige mensen worden daar slachtoffer van.”

Ook de termen ‘man’, ‘man,’ ‘man’, ‘wat’, ‘een’, ‘ongelooflijke’ en ‘droeftoeters’ hebben volgens de Kamerleden meer kwaad dan goed gedaan. Öztürk: “Ik krijg dagelijks dat soort begrippen in mijn mailbox en we moeten met elkaar vaststellen dat het averechts werkt.”

De tweemansfractie wil nog niet vooruitlopen op de vraag of ‘volkomen’ en ‘terecht’ ook verbannen zouden moeten worden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Man, man, man, wat lopen ze achter, deze ongelooflijke droeftoeters!

Ze pleiten voor ‘Newspeak’ wat al in 1949 voorspeld was voor 1984 door schrijvertje George Orwell.

2x te laat dus!

Reageer
gravatar

Zij zijn zelf uit de PvdA gestapt. Dus als ze dit willen vebieden moesten ze er maar in blijven. Wij bepalen ook zelf wel welke woorden we gebruiken. Ga moeilijk doen om ‘twee’ of ‘doreftoeters’, ‘turk’.
Wat wil je nog meer verbiedenen? Hahaah

Reageer
gravatar

Ter attentie van HH. Ter Borg en Smit. Merk op dat beide heren K. en Ö hier gekleed zijn in moderne bovenmodale Westerse kleding: 1-rijige Westbury-kostuums, wit overhemd, dubbele manchetten, manchetknopen en juiste stropdas. Maakt dat hen niet electoraal onaantrekkelijk voor de gemiddelde djellabah-drager uit de Maghreb? Is hier sprake van intentioneel negeren van dragers van traditioneel folkloristische tenues? Behandelen wij onze principieel historische kostuumdragers uit Schagen, Veere of Volendam soms ook zo? Nou dan?

Reageer
gravatar

Frictieleider Diederik Samson en partijleider Hans Spekman betreuren het dat ex-fractieleden Kuzu en Östürk hun PvdA-zetels niet hebben ingeleverd maar als tweemansfractie voor zichzelf zijn begonnen: als TZP-ers (Turken zonder personeel). Vervanging van beide kunstleren zachtblauw getinte zetels -mét watermerk- gaat ten laste van de partijkas. Bovendien bestaat nu het gevaar dat het Turkse electoraat (overwegend MKB en ZZP) nu massaal overloopt naar -op het vinkentouw zittende- partijen als VVD, D66 en CDA. Samson en Spekman vrezen nu dat een volgende coalitie geen PvdA-component zal kennen. De naam Spekman valt al zó verkeerd bij gelovig Islamieten, vervanging van partijleider lijkt onvermijdelijk. Ongelooflijk dat daar niet eerder aan is gedacht.

Reageer
gravatar

Van bevoegde zijde in Ankara werd vernomen dat de Turkse president op korte termijn een einde wenst aan de verschrikkelijke discriminatie en verbale terreur jegens Turken in Nederland. De zaak is door hem aangekaart bij het Europese Hof voor de Rechten van Turken in de diaspora. Turkse fracties in het Haagse politieke circuit zijn mede-ondertekenaar van referenda om Turkse Kamerleden bij voorrang te plaatsen in diplomatieke functies in het buitenland. Zo verwacht men veel van een (stem- en keel)vaste Turks/Nederlandse ambassadeur bij het I.S. van Kalief Al Baghdadi; o.a. een significante verlaging van het aantal onthoofdingen, van het aantal Westerlingen.

Reageer
gravatar

Het was wel opvallend dat Jinek angstvallig de woorden “aandachtsgeile” en “droeftoeters” meed. Blijkbaar werpt hun actie wel vruchten af…

gravatar

Hier prikt de speld even mis. Het woord allochtoon is een stigma dat generaties lang kinderen van immigranten achtervolgd. Het bevestigt dat er, al ben je hier geboren en je ouders ook, onderscheid is tussen de ene nederlander en de andere.
Woorden verbieden is onzin. Mensen bewust maken van het buitensluiten dat zo’n woord doet lijkt me prima.
Grappen maken over politiek: blijven doen, maar dit is een beetje onterechte karaktermoord.

Reageer
gravatar

Hier prikt de speld even mis. Het woord allochtoon is een stigma dat generaties lang kinderen van immigranten achtervolgd. Het bevestigt dat er, al ben je hier geboren en je ouders ook, onderscheid is tussen de ene nederlander en de andere.
Woorden verbieden is onzin. Mensen bewust maken van het buitensluiten dat zo’n woord doet lijkt me prima.
Grappen maken over politiek: blijven doen, maar dit is een beetje onterechte karaktermoord.

Reageer
gravatar

Ik geloof wel degelijk dat het even kan raken, maar ze prikken wel degelijk raak. We weten dat ze er uiteindelijk wel weer bovenop komen, anders was het niet gebeurt. Het zijn de mensen die je voortijdig naar het paradijs willen leiden, die te snel van slag raken en zich snel in hun levenswijze beledigt en bedreigd voelen. Politici kunnen wel tegen een speldje. Dat is nu eenmaal een onderdeel van het demostrategische proces.

gravatar

Dit alles doet niets af aan het feit dat Jan Wolkers, aan zijn heengaande vrouw Turks Fruit heeft gegeven.
Dat is wel erg zoet, maar ook erg lekker.
Op basis van wetenschappelijk uitgevoerd Marktonderzoek valt vast te stellen dat Turks Fruit in ieder geval lekkerder is dan deze 2 heren bij elkaar. We zijn namelijk geen kannibalen hier, dus dat staat in ieder geval vast.

Reageer
gravatar

Laat Fred en Ivo alsjeblieft doorpitten, want anders vormen zij samen een maffe bende en dat moeten we niet willen.

gravatar

Als ze dan toch bezig zijn.. ”concentratiekampen” en ”holocaust” ook dan, dat zijn toch verzonnen dingen door de zionisten om sympathie en medeleven op te wekken voor de joden.
Stomme zionazi’s!!!

gravatar

We kunnen blijven schrappen omdat dingen niet bestaan:
UFO’s, oerknal, tijdmachine, en valt nog flink aan te vullen met dingen die niet zouden moeten bestaan: Papagaai, Mohammed Rabbae, irritante mensen die denken dat ze grappig zijn, IS, Boko Haram…

gravatar

Ik niet begrijp
Is mijn Holland tAal niet
Zo niet beste genoeg

Ik bepaal zelf wat ik zeg en hoe ik het zeg

De mensen die vanuit het buitenland
Komen laat die eerst maar is fatsoenlijk
Nederlands leren

Reageer
gravatar

Ik bepaal zelf wat ik zeg en hoe ik het zeg[.]

De mensen die vanuit het buitenland
(K)komen[,] laat die eerst maar (is)eens fatsoenlijk Nederlands leren[.]

Dat wordt een 5

gravatar

Gezien de foto bij het bericht zijn het zeker heel onterechte woorden: zitten ze daarboven lekker Monopoly te spelen? Nogal lullig als je dan voor droeftoeter uitgescholden wordt (al bekt dat wel superlekker)

gravatar

Ik dacht ook aan Monopoly echter dat weet je niet. Het kan net zogoed.. Qluedo zijn.
Corrie v H buiten beeld omdat ze iets met een loden pijp moest doen als Mrs. White op de keukentafel.

Het teringwijf in het spel…

gravatar

Geachte I. Tant,
Als er in de tekst nergens* een asterisk staat, is het onzinnig om er een besterde** nadere duiding onder te plaatsen.

gravatar

Goed plan dat de beide heren van de Turken af willen. En wat betreft de Marokkanen. Die worden toch hopelijk niet te kort gedaan..

gravatar

Ach Mohammed: de Hollandse varkenskoptaal is al lang niet meer nodig. Je kunt namelijk ook gewoon Nederlands spreken en schrijven. Is veel beter te begrijpen ook nog.