Tweede Kamer wil debat over volkomen zinloze debatten

‘Politiek moet lessen trekken uit Parijsdebat’

De Tweede Kamer debatteert volgende week over het voorkomen van volstrekt zinloze debatten in het Nederlandse parlement. Directe aanleiding is het Parijsdebat van woensdagavond, waarmee het land in het geheel niets is opgeschoten.

Het debat is aangevraagd door CDA-leider Sybrand van Haersma Buma en krijgt Kamerbrede steun. Buma hoopt dat de politiek lessen trekt uit het Parijsdebat: “Wat voegt het toe als Nederlandse politici met elkaar debatteren zodra er iets ergs is gebeurd in de wereld? Wie heeft daar iets aan? Ik denk dat het goed is dat de Tweede Kamer daar volgende week het debat over aangaat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maak hem af ! Maak hem af !
Volgens de Speldredactie zijn enkel zinloze reacties toegelaten om te passen bij de rest van de site .
Uw reactie is helaas niet zinloos , noch onzin.
U raakt het diepmenselijk existentieel verlangen :”Mag ik mijn zin even afmaken ?”.
U verhaspelt helaas afmaken met af maken. U mag uw zin dus af maken, tenzij u uw zin echt zou willen afmaken .( Met inachtname van het recht op wederheroverweging). Over onzinloze reacties staat helaas niks in de disclaimer.

gravatar

Beste Daris,
Mijn dank voor uw zinvolle reactie. Het verschil tussen af maken en afmaken is mij door Uw bijdrage duidelijk geworden. Ik bedoelde te zeggen : “mag ik mijn zin even vol maken ” . Of, met beroep op het recht op heroverweging : ” mag ik mijn zin even vervolmaken”. Kunt U hierover nog even Uw doctorale licht laten schijnen ? Dat zal het debat ongetwijfeld ten goede komen.

gravatar

Bater, U vraagt uiteindelijk “Mag ik mijn zin even vervolmaken?” Nu omdat U het zo mooi vraagt. In zekere zin ,mag U uw zin vervolmaken. Maar dan moet u wel aangegeven over welke zin u het heeft. Bvb uw zin om niet te gaan werken, kunt u vervolmaken door een baalcursus te volgen. Uw zin om te verbroederen met IS kunt u vervolmaken door in een roze tutu een Syrische moskee binnen te stappen. Wat voor zin u ook moge achtervolgen, uw zin heeft zin. Heb geen angst voor uw zin. Gooi het eruit.

gravatar

Beste Daris,
Uw voorbeelden vallen me ietwat tegen. Ik gooi ze eruit. U wilt kennelijk zingeving, terwijl U U eerder uitsprak voor zinloze reacties. Maar U heeft mij wel gesterkt om er weer zin in te krijgen mijn zin af te maken

gravatar

Ach nee toch! Ik hoop dat ze blijven debatteren, het is mijn favoriete programma op de dinsdagmiddag tijdens het strijken. Ik neem het op, zodat we het ‘s avonds met de hele familie kunnen zien. En iedereen geniet ervan! Hoewel mijn oudsten het vooral gebruiken voor het spel “spot de neger” ofzo iets.

Is de politiek op alle amusementprogramms’s aan het bezuinigen?

Reageer
gravatar

Wij zijn gestopt met “spot de neger”, maar in plaats daarvan -en geïnspireerd door een reaguurder op de Speld- over gestapt op “spot de linkse gekkies”.

We hebben nu hele debatten over de linkse gekkies en hun opmerkingen in de debatten. We lachen ons gek.

gravatar

Wat mij bevreemd is de totale hysterie over Parijs wat natuurlijk vreselijk is maar de duizenden doden die nog steeds in Nigeria vallen hoor ik weinig tot niets……..

Reageer
gravatar

Het aparte van deze totale hysterie omtrent de 12 doden wat natuurlijk verschrikkelijk is hoor ik niemand over de duizende doden in Negeria …………..

Reageer
gravatar

Nodig maar eens gewone burgers uit,om te debatteren,Daar zullen ze nog eens versteld van staan.Maar nee want bij het debatteren van de zgn. geleerden, knikt de ene met ja en de ander met nee.

Reageer
gravatar

Dit is gewoon een politieke truc om het debat over: “UMC haalt euthanasiequotum weer niet” te voorkomen..

Lafaards zijn het.

Volgende keer stem ik op boer Koekkoek. De heeft tenminste ballen en een goede debattechniek.

Viva Koekkoek.

Reageer
gravatar

Dat is het voordeel van zinloze debatten: daar mag niemand een hele zin zeggen (anders is het immers niet zinloos). Korte statements als “Zelf even normaal!” en “Wat een onzin!” (extra toepasselijk!) zullen de toon moeten zetten.

gravatar

Meppel dit, Meppel dat …. Altijd wel weer zo’n nietsnut die weer over Meppel begint, heb je niets beters te doen of zo?
Ga anders effe lekker je pasgetransplanteerde onderbuikje insmeren met uierzalf, Nietsnut!

gravatar

Meppel kan hierin wellicht samen met Kootwijkerbroek (en Volendam-Zuid) een belangrijke rol spelen. Ik stel voor die oorden tot testgebied te promoveren. Daar zou getest kunnen worden welke invloed een massale sarin-wolk op de lokale bevolking heeft en wat de impact is van vlak boven de kernen ontploffende drones met explosieven. We weten daar nu gewoon nog te weinig vanaf en voor je het weet komt zoiets op ons af. Daar moeten wij op voorbereid zijn!

gravatar

Inderdaad. Het debat heeft vorige week pas plaatsgevonden. Wacht gewoon even tot wij nuchtere Nederlanders over de schok van deze nutteloosheid heen zijn gekomen. Respectloos.

gravatar

Ik zou als burger een debat willen starten om zinloze politici te stoppen.

gravatar

Dit is een ongepaste opmerking. U riskeert een aanklacht van Mohammed Rabbae. Op deze wijze creëert u zinloos geweld tegen onze meest zinloze bestuurders.

Straks gaat Wilders kamervragen stellen, bijvoorbeeld: willen we meer zinloze politici?

Ik hoor de Pechtold al schreeuwen: MEER, MEER!

U spoort de politici aan met zinvolle ideeën. U bent een oproerkraaier.

gravatar

Je kunt je afvragen in hoeverre het debat nog van deze tijd is. In het buitenland is men vaak al veel verder en schreeuwt men in voorkomende gevallen gewoon door elkaar heen.

Reageer
gravatar

Dat vind ik van niet, meneer Nuance. Daarom prijs ik mij gelukkig dat ik geen enkele Nuance ken.

Dat eindeloze debatteren moet eindelijk stoppen. Gewoon elkaar verrot schelden maakt de verhoudingen sneller duidelijk en het debat scherper. Het is mijn stijl, die ik ken van de goede tradities in de Knesset.