Kloof tussen dronken zwervers en hedgefundbankiers steeds groter

CPB signaleert verontrustende trend

“Het is vijf voor twaalf. Als we nu niets doen, kan de kloof waarschijnlijk nooit meer gedicht worden,” dat is de alarmerende boodschap die het Centraal Planbureau afgeeft over de groeiende kloof tussen dronken zwervers en hedgefundbankiers. Uit hun onderzoek blijkt dat dronken zwervers en hedgefundbankiers compleet langs elkaar heen leven.

Directeur Laura van Geest waarschuwt voor een tweedeling in de maatschappij: “Dronken zwervers en hedgefundbankiers hebben andere vrienden, een afwijkend dagritme, gaan naar andere restaurants, hebben andere hobby’s, en komen daardoor amper met elkaar in contact.”

“Waar veel hedgefundbankiers miljoenen euro’s op de bank hebben staan en een bijpassende levensstijl aanhouden, liggen veel dronken zwervers in een foetushouding op de stoep, waar ze onverstaanbare kreten uitslaken richting geschrokken voorbijgangers. Het is een schrijnend contrast,” aldus Van Geest.

Volgens het CPB is de kans ‘daar’ dat hedgefundbankiers nog rijker worden en dronken zwervers meer gaan zwerven in 2015, waardoor de kloof alleen maar groter wordt. Volgens Van der Geest kan de kloof alleen vanuit de maatschappij gedicht worden: “Als hedgefundbankiers wat vaker hun eigen uitwerpselen naar buiten smijten bijvoorbeeld, maar als dronken zwervers zelf een trustfond willen oprichten is dat natuurlijk ook mooi meegenomen.”

Hoopgevend is wat dat betreft het ontroerende verhaal van voormalig hedgefundbankier Steven Abma (34). Na jarenlang forse woekerwinsten behaald te hebben door te speculeren met hypotheken, zuigt hij nu voor 5 euro verveelde reizigers af bij het bankje aan het eind van perron 6 op Utrecht Centraal.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mooi om te zien dat zo iemand als Steven ondanks alles dan tóch nog een nieuw levensdoel weet te vinden….!

Reageer
gravatar

Die Steven Abma is gewoon dom. Er stond gisteren een groep Duitsers in de rij die op zuigkunsten afkwamen. Toen ze vroegen hoeveel het “blasen” kostte, antwoordde hij: ik zuig alleen maar geld. Blasen is gratis!

Reageer
gravatar

Leuke update van deze column: juist vandaag melden ANP en Reuter dat in 2015 de 1 % rijksten der wereld meer dan 50 % van het wereldinkomen bezitten. Gemiddeld bezit men € 3.400.000,- p.p. inclusief maîtresses en huisslaven (m/v). Daar doet een béétje Nederlandse kapitalist het niet voor, kijk maar in Quote 500. Liever stil op de achtergrond blijvende I.R.* (Illuminatoir rijke) families deden slechts hors concours mee, anders zou dit percentage verder oplopen tot 97,
Daarentegen houden werkende bevolking, werklozen en uitkeringsafhankelijken de nullijn aan en gepensioneerden worden structureel jaarlijks gekort.

gravatar

In dat beeld passen ook de bezuinigingen op zorg in alle aspecten. Jegens ouderen wordt gestreefd naar een sneller doorstromingsbeleid, de 2e Kamer acht het onjuist onvermogende ouderen zorg te verlenen die ze zelf niet meer kunnen betalen na versnelde afbouw van hun pensioentegoeden. Vermogende ouderen krijgen hulp bij het verkrijgen van luxe integrale zorgappartementen; onvermogenden worden geliquideerd bij het bereiken van de 70-jarige leeftijd. VVD, D66, CDA en PVV bereiden hiertoe gezamenlijk een initiatiefwet voor, PvdA en SGP beraden zich nog over deelname.

gravatar

Wellicht een idee om short te gaan op een stel zwervers. Brengt de twee aangehaalde groepen dichterbij nu er aan zwervers nog wat verdiend kan worden.
Of wat te denken van een hedgefundzwerversfund.

Reageer
gravatar

Moedertje van # 20: “Perron 6, Utrecht Centraal”. Dit is wellicht duidelijke informatie voor insiders, maar als outsider sta ik hier met grote vraagtekens. Kunt u wat basale toelichting verschaffen, zodat ik ook kan lachen om deze grap? P.S. bent u intussen wél bijgekomen? Zonder bijverschijnselen? Een gelukkig Nieuwjaar; ‘t kan nog net..

gravatar

Je moet niet alles op één kaart zetten, dat zei grootvader al.

Bankieren is voor mij meer zoals als een vrijetijdsbesteding.

De beste wensen voor het nieuwe jaar. Het moet in je zitten.

Reageer
gravatar

Mijn oudste zoon neemt straks het bedrijf van me over. Dat belooft veel goeds. Dan kan ik wat rustiger aandoen. Ik heb altijd hard gewerkt, dames en heren. Ik begon al toen ik vijftien was. Hij is niet in vrouwen geïnteresseerd, daar heb ik alle begrip voor. Ik ben wat dat betreft erg modern ingesteld. Iemands seksuele geaardheid speelt voor mij geen rol. Daarin ben ik bijna socialistisch. Maar ik had eigenlijk gehoopt dat hij in de politiek zou gaan. Hij is goed bevriend met Mark.

Reageer
gravatar

Ach, zolang Adjiedj Bakas dit nog niet tot trend heeft verklaard en zolang prof. dr. ir. Bert Bokhoven (omniexpert en tevens begenadigd trendlistener) hier op de Speld geen haarfijne analyse van heeft gemaakt hoeven wij ons er niet druk om te maken!

Reageer
gravatar

Ach, Adjiedj Bakas revancheert zich succesvol op de dronken ambtenaar van de GBA in Langetabbetje (Suriname) die hem inschreef als Adjiedj Bakas, terwijl hij gewoon als Adje Tapas werd geboren. Adje ontdekte dat je met louter grijze platitudes (maar kleurrijk gestropdast) succesvol een trendsettend ZZP’er/organisatieadviseur/RTL-Zetter kunt worden. Voor goede verstaanders zegt dit heel veel over de expertise van VNO/NCW, VEB, multinationals, captains-of-industry, CEO’s CFO’s & aandeelhouders.

gravatar

Alles goed en wel, maar ik voorzie op korte termijn toch strikt gescheiden territoria voor af-, aan- en uitzuigende bankiers enerzijds en dronken zwervers anderzijds. Het is nu al een feit dat dronken zwervers niet worden geduld in betere Vinex-wijken zoals Oud Zuid, Baarn, Wassenaar en Aerdenhout waar hoge concentraties bankiers domicilie houden, wanhopig pogend zichzelf, hun gezinnen en hun huishoudelijke slavenschare in leven te houden van hun uiterst marginale inkomens. In die wijken is ook bij wijze van voorzorg alle horizontaal straatmeubilair reeds verwijderd.

Reageer
gravatar

Zeg (Aad?) Van den Heuvel, dat van dat belang mag dan wel kloppen, maar je gaat toch niet aan iedere KRO/NCRV confessioneel verklappen dat ik een outsider ben? Ik ben namelijk wel protestants gedoopt hoor.

gravatar

Outsider,
Leuk geprobeerd, maar dat is weer iets anders.
Ik spreek u toch ook niet aan met uw voornaam?

Wat moet u eigenlijk met die bankjes? Heeft u het soms op onze kinderen voorzien?

Ik zal gelijk aangifte doen.

gravatar

Een beetje fatsoen kan hier wel, dacht ik. Ik heb net de heg helemaal laten vervangen door een schutting tegen al die gluurders. Straks wordt dit standaard doorgevoerd in de hele buurt. ik heb al met de betreffende wethouder gesproken.

gravatar

Tja Van den Heuvel, u begrijpt helaas het double entendre niet ; het straatmeubilair in de betere wijken is om twee vigerende redenen verwijderd:
a) het voorkomt overnachtingen en visueel onaangenaam gerekt verblijf van proletariërs en daklozen in buurten die daar niet op ontworpen zijn en
b) het voorkomt ook de incidentie van kinderlokkerij en pedofilie.
Au fond is b) overbodig; OSM-kids hebben een té drukke agenda om buiten te spelen; hockey, tennis, pianolessen, junior-beleggen met papa en met mama naar yoga…

gravatar

Outsider, Schoelje. U suggereert een dubbele agenda.
Ik heb mijn kinderen altijd keurig opgevoed. Dat ik het weleens met mijn dochter heb gedaan is een leugen. Dat was uit vrije wil.

gravatar

Ze was nog maar een kind, dat kan geen kwaad. Ik hou enorm van kinderen. Dat weet iedereen. Daar moet je gewoon van afblijven. Ik zal ze altijd beschermen tegen onheil. Er zal ook nieuwe wetgeving komen. Dacht je dat ik het leuk vond die prachtige ligusterhaag weg te doen? Laat ze naar de Bijlmer vertrekken. Mijn huis is nu al in waarde gedaald door die zwerver. Dat kan ik al niet meer zo verkopen. Viezerik.

gravatar

Steven, ik kan je alleen maar zeggen: zonde dat je je op het misdadige pad hebt begeven en het nu weer goed wil maken. Dat zal een troost zijn voor die arme mensen die er nog steeds inzitten en er niet uitkomen. Dat zal wel veel afgunst oproepen, ze moeten immers zo hard werken, ze hebben geen keus.

Reageer
gravatar

De vrijheden waar honderden jaren voor gevochten is, worden in een keer vernietigd in naam van vrijheid. En de zwaarbevochten gelijkheid wordt verkwist in naam van een ambitieuze mondiale gelijkvormigheid in ons denken en handelen.

Reageer
gravatar

Wat een ontiechelijke onzin nu weer. Weet hem Speld dan niet dat 95% van de dronken zwervers ex-hedgefundbankiers zijn?

Bij ons in de straat liggen er al vijftig en ik woon nog niet eens in zo’n lange straat! En allemaal met een kater, ze eten niet vet alvorens te drinken en verrekken het ook om af en toe een banaantje te doen. Laatst is er een ziek geworden van een glas water.

Reageer
gravatar

Het ik-gevoel dat over duizenden jaren ons eigen is gemaakt, keert zich nu eenmaal tegen onszelf in een wereld waar geld met geld verdiend wordt.

gravatar

Hoofdredacteur, jij bedoelt natuurlijk dat Laura op de pleerol staat en dat je daardoor die andere zwerver niet hebt kunnen trakteren op toiletpapier.

gravatar

In Amsterdam werd dit met vooruitziende blik al voorzien.
De oplossing is twee stalen beugels over de bankjes zodat de zwervers niet kunnen gaan liggen.

gravatar

Bij mij mogen ze ook nooit op de bank liggen, thuis in de woonkamer, dus waarom wel op straat?

gravatar

Inderdaad Roepende, als Steven flink aan zijn trekken wil komen, is ‘lullige’ reclame in de Speld – het blad dat door veel reageerders ‘letterlijk’ wordt verkracht – nooit weg.