Horoscoop 2015

Kennis is macht

Het verleden is een raadsel, de toekomst is ongewis, het heden iets wisser. Met Shanya en M’beldodugu kunt u dit jaar zonder problemen aan – kennis is macht.

Waterman: Dit jaar steek je nog meer tijd en energie in je strijd tegen het Holoceen. Jij staat voor je interglaciale idealen!

Vissen: Dit jaar moet je neo-altruïstische kant plaatsmaken voor de pantheïst in jou. Je blijft gelukkig precies zo ambivalent als je al was. Doe daar je voordeel mee.

Ram: Dit jaar shine jij 24/7. Laat je niet van de wijs brengen door de Rijksrecherche en andere moraalridders: jij bent het stralende middelpunt van je martelkelder.

Stier: Tijdens een vrijgezellenfeestje bombardeer je per ongeluk Dresden. Gelukkig kan iedereen erom lachen.

Tweeling: Je overweegt dit jaar rijk en gelukkig te worden en gezond te blijven. Denk er goed over na en neem geen overhaaste beslissing. Het is niet zomaar iets.

Kreeft: Je krijgt te maken met het leven en menselijk contact. Laat je hierdoor niet van je stuk brengen, je bent wie je bent en zult zijn wie je zijn zult. De stand van Jupiter verraadt dat je uit de buurt moet blijven van je spirituele antagonist die wel erg dichtbij het etherische lichaam van je aura komt in 2015. Dit staat de helende werking van je egotransplantatie in de weg, hetgeen je ascentie bemoeilijkt. En je bent nog een dikkerdje ook.

Leeuw: In 2015 ga jij helemaal uit je comfort zone komen, helaas beland je hierdoor in een epische doch ingewikkelde strijd met je innerlijke weegschaal.

Maagd: Door een programmeerfout in Tinder maak je abusievelijk je nichtje zwanger. Awkward!!

Weegschaal: Difterie is een emotie, die kun je uitschakelen.

Schorpioen: Ik heb de prijsvraag gewonnen en mag als prijs de horoscoop van de schorpioen schrijven. Ik wil graag de groeten doen.

Boogschutter: De operatie die jou tot Waterman moet maken mislukt en je loopt ook nog een ziekenhuisinfectie op. Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje.

Steenbok: Dit jaar ben jij degene die de keuzes maakt in plaats van af te wachten wat er gaat gebeuren. Dat opvangcentrum voor opgezette bevers in het centrum van Bodegraven gaat er gewoon komen!

Zeekomkommer:

Zeekomkommer.
Kijk eens naar jezelf.
En bewonder
hoe bijzonder je eigenlijk bent.

Met je liefde, je geluk,
je pech en je opsmuk.
Je alles of niets.
Je altijd iets.

Zeekomkommer.
Wat ben jij mooi als je lief hebt.
Samensmelt.
En het verschil dat jullie maken
bij elkaar optelt.

Zeekomkommer.
Wat ben je mooi wanneer je de essentie raakt.
Als je een nieuw zeekomkommertje maakt.
Als je om meer dan jezelf geeft.
Opeens in de toekomst van die ander leeft.

Zeekomkommer, wat ben je mooi als je het stokje doorgeeft.
Dus kijk naar jezelf.
En besef.
Je bent als geen ander.

Uniek.
En toch net als iedereen.
Een zeekomkommer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De enige zekere voorspelling voor 2015. De Speld is dit jaar even grappig als vorig jaar, dit wil zeggen geschikt voor holbewoners met een tumor i.p.v. hersens. De eerste oen die het tegendeel beweert, zullen we met plezier in stukken hakken, bakken en vervolgens op de mestvaalt dumpen. Dat vinden wij namelijk grappig.

Reageer
gravatar

Ik geloof net zo min in horoscopen als in ware liefde. Ik heb me daarom voorgenomen me dit jaar door een of andere slet te laten ontmaagden. Nu al zin in, ik maak snel een Tinderprofiel aan!

Reageer
gravatar

Van de Vissen horoscoop snap ik werkelijk niets, eigenlijk zeer beangstigend.
Waar kan ik de formulieren downloaden voor een sterrenbeeld verandering?

Reageer
gravatar

Als er niks bijzonders gebeurt, telt het jaar 365 dagen en kennen we 4 seizoenen.

In juli / augustus is het gemiddeld warmer dan in januari/februari.

In het 3e kwartaal zijn er veel nederlanders op vakantie.

In augustus begint de Zwarte Pietendiscussie weer en met Kerst gaan de meesten weer met tegenzin op familiebezoek.

Dat is mijn voorspelling voor 2015 en daar moet U het mee doen

Reageer
gravatar

Hmm, het is duidelijk dat de redactie van De Speld geen verstand van horoscopen schrijven heeft. Het enige sterrenbeeld waar ik mij mee kan identificeren is het sterrenbeeld zeekomkommer.

Maar voor het echte werk moet je toch bij AstroTv bij de commerciëlen zijn. Het kost je wel wat geld maar je komt er wel op TV mee.

Gelukkig nieuwjaar,

Corrie.

Reageer
gravatar

Typisch hoe de krachten van het kwaad zich op dit vlak begeven, die worden altijd in veel te hooggeplaatste posities gezocht, dat is onrealistisch, bovendien verdienen ze die eer niet.

gravatar

God wat toevallig, bij de kerstmis had de pastoor het ook over de krachten van het kwaad. De mis was leerzaam en het deed mij met mijn gedachten stilstaan bij het Midden-Oosten.

Wat moeten wij het volk van Israël toch dankbaar zijn dat ze waken over onze heilige plaatsen en dat ze, omringd door het kwaad, zo succesvol zijn en stand houden.

Laten we hopen dat het gesternte van het Joodse volk als zijnde “Het uitverkoren volk” snel voor ze tot vervulling komt.

Corrie.

gravatar

Ik kreeg weer een brief, ze gaan nu de gevarieerde bebossing aan het zijpad hiernaartoe volkomen rooien. Daar zijn ze heel januari mee bezig, dan komen ze met zo’n dragline en al. Daar staan al die leuke bomen die al een beetje groter zijn, en allerlei planten. Ze proberen daar weer iets ‘nets’ van te maken, met een of andere truttige heg die over tien jaar 1 meter 50 hoog is. Zo gaan ze ook met mensen om.

Reageer
gravatar

De buren hebben hun heg al vervangen door een hek, dat gaat na twee jaar helemaal kromtrekken. Een paar mensen die hier kwamen wonen hebben de hele tuin leeggehaald, en zijn daarna vertrokken of misschien uit elkaar gegaan.
Ze kunnen anders niet bestaan.
Ik hoorde die buurvrouw hier op de hoek die die grote boom heeft weggehaald uit haar tuin, ze was lyrisch. Ik wilde even kijken en ikzag die brief liggen.
Rondgebracht door iemand in zo’n verkeersveiligheidspak met fluorescerende kleuren.

gravatar

Hoezo ben ik van plan rijk en gelukkig te worden? En ook nog gezond!pfff, de eerste twee heb ik bereikt. De derde zit niet in mijn genen. Volgens astrologische. Berekeningen zou aan het eind van mijn leven mij een groot kapitaal afgenomen worden op oneerlijke wijze. Kan ik hier de gezondheidszorg onder verstaan? Of zal ik dat maar terzijde laten om mijn geluk te bevorderen?

Reageer
gravatar

Een land heeft net als ieder mens twee ‘stralen’, een van de ziel en een van de persoonlijkheid, de ziel is meestal slumerend of onbewust. Beide niveaus worden beheerst door een sterrenbeeld. Bij Nederland is dat de Kreeft in de persoonlijkheid. Zie hoe kreeften nooit recht vooruitlopen, maar opzij krabbelen. Verder verwijs ik naar het ‘crab in the bucket syndrome’: als je een mand (samenleving) met levende kreeften vult, kunnen ze er niet uitkruipen; ze trekken elkaar met hun scharen terug.

Reageer
gravatar

Beste Shanya en M’beldodugu,

Hoe het in 2015 met mij gaat, wil ik graag weten.
Ik ben premier en die beeldige ster zijn jullie vergeten.

Hoogachtend,

Mark,
noem mij maar gewoon meneer Rutte.

Reageer
gravatar

Meneer Rutte,

Ik zag zojuist op internet, dat het neoliberale relatie- en huwelijksbemiddelingbureau Rijkepartners voor u een uitermate geschikte huwelijkskandidate in de aanbieding heeft. Dan kan uw moeder eindelijk genieten van een rustige ouwe dag. Zie hier.

gravatar

Lees de horoscoop van Rutte maar, vergeet de rest van het land. Die heeft noch toekomst noch een lot. Die liggen daar immers in besloten.

gravatar

En dat zootje slavenhandelaren noemt zich liberalen.
Die ziel van die lui is hartstikke dood. Met hun techniekje van economietje spelen. En dat allemaal omdat iedereen om die invloed van allochtonen in de politiek heen wil zonder ‘onbeschaafd’ te zijn.

gravatar

Terwijl een horoscoop ons in een categorie plaatst met een ruimere dimensie, moet het altijd onze unieke kant aantonen om gelezen te worden in onze sentimentele zelf-voeding. Daar schuillt ‘m het kwaad in. Dank.

gravatar

Oorwurm, Lieve Heers(!)beestje en Klapwiek willen dat ook. En dat is vlgs Zijne Heiligheid Frans Timmermans teveel. Hij is immers aangesteld voor ‘minder’, maar weet nog niet of dat mag. Dus wacht ie de uitspraak in het minderproces tegen Wilders af. Tja… je zult nog even moeten wachten, maar je kunt in beroep bij Koning Wallem Allesbrander.

gravatar

De Waterman strijdt `òf tegen het Holoceen daar glaciale idealen, òf tegen het Weichselien door interglaciale idealen. Geen combinatie van beide, dat is sukkelig.

Reageer