‘Dat is jouw mening’ meest effectieve argument

Statement beëindigt veel discussies

Wie een discussie wil winnen, kan het best het argument ‘dat is jouw mening’ gebruiken. Dat concludeert het Nederlands Debat Instituut na grootschalig onderzoek. Directeur Roderik van Grieken weerlegt de kritiek dat het onderzoek niet wetenschappelijk zou zijn: “Dat mag jij vinden,” aldus Van Grieken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Van mijn grote vriend en leermeester Mohammed Rabbaerd heb ik geleerd om iedere discussie feilloos te winnen. Zodra je een stelling poneert en je argumenten worden niet aangenomen moet je onmiddellijk tegenwerpen: “jij discrimineert!”

Wil je een pauze inlassen in een discussie, roep: ikke niet verstaan, ikke wil tolk.

Komt de opponent aandragen met lastige vragen, antwoordt direct: “jij geen respect voor mij en mijn geloof”

Ook geïnteresseerd: Rabbaerd zijn tel.no is verkrijgbaar…

Reageer
gravatar

Het geeft geen pas te spotten met dit argument. Sterker nog: het is een Koninklijk Argument! Onze voormalige kroonprins, geconfronteerd met de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek naar zijn schoonvaders rol in de Vuile Oorlog zei: “Dat is een mening. Daar staan andere meningen tegenover.”

Reageer
gravatar

Over “de Mos”gesproken: “Dat is jouw mening” is hét citaat dat de broertjes Bram en Robert Moszkowicz bezigden jegens de Deken der Orde van Advocaten die niet bereid bleek de misstappen dezer beide Moszkowiczen met de Mantel der liefde te bedekken. Van de overige twee Mosco’s die zich met dit op-één-na-oudste beroep ter wereld occuperen heeft er één een laatste waarschuwing gekregen en de ander is naarstig op zoek naar een land ZONDER uitleveringsverdrag met NL. U ziet wat onbeheerst taalgebruik kan aanrichten; hoedt u dus daarvoor!

gravatar

Zelf heb ik veel meer succes met de vraag: ” Weet u eigenlijk hoe groot de hersens van een garnaal zijn?” Gebruikelijke reactie: “nee. Hoezo?”. Dan een sarcastisch glimlachje. Vanzelfsprekend alleen gebruiken indien je beoogt te beledigen (denk aan geestverwanten van de geblondeerde Leider).

Reageer