Discussie over nut en noodzaak artsen laait weer op

‘Medische beoordeling door zorgverzekeraar is voldoende’

Artsen: hebben we ze wel nodig? Eens in de zoveel jaar laait de discussie over het bestaansrecht van de beroepsgroep weer op. Veel partijen vinden artsen overbodig, omdat er ook al zorgverzekeraars zijn.

Partijen als de SP en D66 pleiten al sinds hun oprichting voor het afschaffen van medici. D66-leider Alexander Pechtold denkt dat er langzaamaan meer draagvlak voor dat standpunt ontstaat: “Ook binnen de VVD wordt het debat nu gevoerd, terwijl die partij altijd overtuigd pleitbezorger van artsen was. Eigenlijk houden alleen de confessionele partijen angstvallig vast aan het achterhaalde idee dat we niet zonder de dokter zouden kunnen.”

Volgens Pechtold is medische beoordeling door de zorgverzekeraar meer dan voldoende: “Het primaat dient bij de zorgverzekeraar te liggen. Die heb je immers zelf gekozen. Zo’n arts is een wat schimmig instituut, waar je maar weinig directe binding mee hebt. Als je zorgverzekeraar heeft besloten dat behandeling van je blindedarmontsteking niet nodig is, dan is het totaal overbodig dat een arts daar ook nog iets van vindt.”

ChristenUnie-voorman Arie Slob stelt dat artsen hun nut in het verleden ruimschoots bewezen hebben: “Zorgverzekeraars zijn toch vaak bezig met de waan van de dag. Een arts kijkt met wat meer rust en afstand. Artsen hebben doorgaans ook meer levenservaring dan zorgverzekeraars. Dat maakt ze onafhankelijker in hun besluitvorming.”

Fractievoorzitter Halbe Zijlstra van de VVD zegt in principe ‘niets tegen artsen’ te hebben, maar signaleert wel dat hun rol verandert: “Waar artsen vroeger puur keken naar de technische uitvoerbaarheid van medische ingrepen, laten ze zich nu steeds vaker voor het karretje spannen van bevriende zorgverzekeraars. Het kan niet zo zijn dat een arts met een andere overtuiging de beslissing van een zorgverzekeraar ongedaan maakt. Dat is onwerkbaar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Smooth to combine, easy to utilize: supplies a full-range of coverage.She’ll work very well using the growth of MAC Cosmetics the label grows its activities within the demand and also the growing recognition of Canadian label.that you simply arrive to that particular store very early. It’s not unusual for stores to spread out in early stages black Friday,To find the best results you will need to pay a little extra and obtain an expert-standard brush that’s large and it has very soft natural…

Reageer
gravatar

De vertrouwde huisarts waar ik nu n aan klop die is er dan niet meer. wat komt er voor in de plaats?
En ik ben bang dat de zorgverzekeraars Veel te veel macht krijgen . Ze stikken nu al van het geld en WIJ MAAR BETALEN>>>>>>

Reageer
gravatar

Eens per jaar een verplichte opname van pakweg een week, om alle kwaaltjes weg te nemen, of in ieder geval de gedachte daaraan te elimineren.
Overzichtelijk kostenpatroon, eventueel korten op bedoelde week wanneer inflatie, nieuwe straaljagers of dijkverzwaringen dit noodzakelijk maken.
Voor dit idee is beslist een unanieme 1e kamer te porren.

Reageer
gravatar

Afschaffen die handel. Ik ben al jaren tegenstander van medisch ingrijpen. De medische wereld zorgt voor degeneratie van het menselijk ras. Iedereen wordt maar in leven gehouden en krijgt maar kinderen. Genetische fouten worden doorgegeven en versterkt. Het natuurlijke ” survival of the fittest ” wordt geweld aan gedaan en zal uiteindelijk leiden tot onze ondergang.

Reageer
gravatar

Ik vrees dat u 70 jaar te laat leeft, genetische zuivering werd in de europese regio alleen door onze buurman met de snor uitgevoerd. Ik heb wel een oplossing, als u nou zelf niet meer gebruik maakt van de medische stand, kunt u gelijk de kracht van uw genen verifieren.

gravatar

Eens. De mens gaat ten onder aan zijn eigen genialiteit. Ooit in Darwin geloofd? Maar wij spelen God en laten mensen met genetische fouten weer tot leven komen door donor organen.
Maar om bij deze discussie over het geld te blijven: je betaald tegenwoordig steeds meer premie, zonder dat je noodzakelijkerwijs ziek bent. Dat is met de recente stijging wel heel erg uit zijn verband gerukt.

gravatar

Nieuw Nederlands woord: “penisdonatie”.
Zijn we van een hoop gezeik af en kan die aantrekkelijke buurvrouw ook weer rustig slapen.
Minder, minder, minder.
Of zoals ooit een wijs politica zei: “consuminderen”, en dat consuminderen mag dan breed uitgelegd worden.
Huwelijken hoeven dan ook niet meer geconsumeerd te worden, en “heb je nog zin om iets bij mij thuis te drinken” gaat dan weer gewoon over….jawel, drinken.

gravatar

Zoals we gewend zijn van De Speld is dit een satirisch stukje, en gelukkig kan ik er ook nog om lachen. Maar wel met kiespijn, want helaas is bovenstaande geen satire meer maar de trieste werkelijkheid 🙁

Reageer
gravatar

Werkelijk?
Nergens voor nodig.
Tandartsen blijven buiten schot voorlopig en kunnen ook in het weekend kiespijnlijders uit hun lijden verlossen.

Ga wel vóór 23.00 uur, anders betaalt u het weekendnachttarief en dan zou het lachen u weleens helemaal kunnen vergaan, voor een hele lange tijd zelfs.
Die tijd gaat in als u de rekening thuis krijgt.

Sterkte!

gravatar

En als het er weer niet doorkomt ligt de AMvB al klaar om de artsen tóch af te schaffen. Over de tekst van die maatregel is iedereen (inclusief de gedoogoppositie) het al eens: “Daar zult u mee moeten leven”.

Reageer
gravatar

Dat valt nog te bezien, Lichter. Een AMvB kan onverbindend worden verklaard en dan wordt het pas echt gezellig.
Tot die tijd kunt u het beste gewoon doorlopen. Pas als het zo ver komt, valt er echt iets te zien.

gravatar

ik vindt dat artsen, direct betaald moeten worden en dat je dan het geld van je zorgverzekeraar krijgt. Vervolgens kun je dan je commissie weer van de arts krijgen. Op die manier kun je geld verdienen met ziek worden, anders verdien je geen geld als je je ziek meld. Zo heb je in ieder geval wat aan je ziekte. Biologische oorlogsvoering door middel van ziekteverspreiders zouden dan ook door artsen gesponsord moeten worden. Zo verdienen ze meer en kun je als cliënt weer meer commissie vangen.

Reageer
gravatar

En dan natuurlijk een bommetje met ebola besmette reageerbuisbabies op die politieke tyfusleiders (inderdaad lange ij, korte ei mag ook) in Den Haag gooien.

gravatar

Wat een gezeur. Artsen, schimmig gedoe, altijd doen alsof ze het beter weten!! Ik zeg: afschaffen die hap. Vragen voor de huisarts gewoon op een online forum democratisch laten beantwoorden, one man one vote (moet die blinde darm eruit: er zijn nu 45 stemmen voor en 48 tegen, 3 weet niet en 4 onthoudingen. Hij blijft dus zitten, gefeliciteerd yeeeeeh!). Zul je zien dat de gezondheidszorg binnen no time net zo efficiënt werkt als de politiek.

Reageer
gravatar

Beste Edith S., deskundige etc. etc.,

Het blijkt dat uwe excellentie nog steeds wat pover is bijgepraat.

Indien na de screening het duimpje omhoog wijst, zal uw verzekering uw kwaaltjes al dan niet in behandeling nemen. Na de controle van de jaarlijkse premieafdracht, zal na goedkeuring uw aanvraag getoetst worden, of de aan u toegewezen arts al of niet dienstdoende is.

U wordt in uw geval dan op een later tijdstip nader geïnformeerd, teneinde u zo spoedig mogelijk van dienst te zijn.

gravatar

Bovendien, genaaid worden door de Erica Terpstra van de operatiekamer als je vastgebonden ligt is ook niet fijn. Vooral niet als er een student met handleiding toekijkt. Wil graag onder behandeling van Corry van Hiernaast. Lief mens met goede bedoelingen vooral technisch bezien…

Reageer
gravatar

Ja hoor, echt alsof ik Corrie hoor babbelen met een wijntje teveel op.
Jullie zouden een perfect koppel vormen, u woont alleen; zulke dingen voel ik haarfijn aan.
Vier samen met Corrie een vrolijke Kerst, ze heeft alles al in huis de lieverd, behalve gezelschap.

Eindelijk iemand die haar taal spreekt en begrijpt, IK verdom het, in alle talen.
Als kind heb ik al jaar in jaar uit Kerst met haar door moeten brengen en geniet derhalve voor de rest van mijn leven vrijstelling; voor mij zit het erop, Kerst met Corrie.

Geen zorgen, haar man is nooit thuis, al jaren niet. 😉

gravatar

Pleur van de pot Corry’s zus. Ruk je suf of wat dan ook. I.K. Bendeklos heeft correct geantwoord. Wat ben jij voor een miezerig, zielig, lastig schepsel dat je dit mooie forum zo durf te verziekstralen. Bovendien zou even lezen ook geen kwaad kunnen, hij heeft het over Erica Terpstra en niet over jouw zus, HA!

gravatar

Geachte Benny Wijs,

Ondanks uw achterlijk gescheld en getier tegen een dame, ben ik bereid om naar uw moeilijkheden te luisteren. Om het een beetje prettig te houden, verzoek ik u thans zich wat te gedragen, anders leidt het zo af.

Praat u maar, ik luister.

gravatar

@Benny Wijs: ‘miezerig, zielig, lastig schepsel’??

Je zal je zuster bedoelen, of jezelf, of mijn zus.
De luistergoeroe zit voor u klaar, maak daar gebruik van.

Ik weet immers dat u alleen woont en er al jaren niemand nog naar uw ietwat verwarde opmerkingen luistert.

Ruk je suf?
Nee, die kant gaan we niet op; te makkelijk.. 🙂

gravatar

Ach Corry’s zus : u lijkt me erg gefrustreerd. SMS even sex naar 6969 (het Vaticaan) en u ontvangt adres, telefoonnummer en email van de dichtstbijzijnde pastoor

gravatar

O mijn lieve mensen hier. Laat de artsen aub blijven. ik krijg de pleuris van Pechtold, geelzucht van de Chinees, hartkloppingen van de belastingaanslagen dit jaar plus een naar onderbuik gevoel van Rutje & De Graaiers. Ik doe overigens wel een online check up, geen lange wachttijden, scans, morfine en seksueel intimiderende hallal artsen. Maar gewoon een zoet, zalvend receptje (mmmm, aambeien) van mijn lieve vriend dr. Oetker

Reageer
gravatar

U komt op mij over als een echte hypochonder.

De teksten lezend die u hier schrijft doen mij vermoeden dat u beter een psychiater met veel ervaring zou moeten consulteren.

Contact met mijn zus zoals u beschrijft op #23 zou ik sowieso vermijden.
Daar is nog nooit iemand beter van geworden, geloof dat nou maar gewoon.

De “goede bedoelingen vooral technisch bezien” behoeven nadere toelichting, ik begrijp niet waar u op doelt; Corrie zo mogelijk nog minder.

gravatar

Zus,

Fijn dat jij de mantelzorg aan jouw uitgesproken bemoeizieke zuster nu eens een poosje gaat overnemen.

Dan ga ik mij de komende tijd weer eens op leukere dingen concentreren.

Succes, Benny

gravatar

Dank je Benny, vooral de jaarlijkse vergoeding van 250.- voor mantelzorgers sprak me erg aan moet ik zeggen, en het feit dat ik op Terschelling woon, ver weg van mijn wat labiele zus. Om het netjes te houden.

Zodoende kan ik ook niet veel meer doen dan wat mailen en rondbellen.

En, niet in de laatste plaats andere mensen waarschuwen haar te mijden als de pest.
Doe ik ook en dat bevalt prima!

Fijne Kerstdagen, laat dat mantelzorgen maar aan mij over, komt goed! 😉

gravatar

Ach beste zus van Corry,

Je leeft maar 1 keer en dus moet je alles een keer geprobeerd hebben. Nee, ik ga niet naar zo’n zielenknijper, werk namelijk zelf al 2 weken in die branche. Wellicht dat u daarom niet begrijpt dat ‘technisch bezien’ vaktermen zijn waar wij als medici met elkaar communiceren.

Evenwel dank ik u voor u grondige analyse, ik zal het meenemen in mijn alles vernietigende eindconclusie. Ik wens u een fijne Kerst, en houd u het lekker droog daar beneden.

gravatar

I, maakt u zich liever druk om uw pleuris, geelzucht, hartkloppingen en het nare gevoel in uw onderbuik.
Het beste met uw anus, u heeft chronisch last van aambeien begrijp ik, dat verklaart uw (grappig bedoelde?) op- en aanmerkingen.

Ook kan ik moeilijk geloven dat u nog een vriend heeft.
Tenzij u ook nog aan vraatzucht lijdt; dan begrijp ik waarom u Dr. Oetker een ‘lieve vriend’ noemt.
Troost uit een pakje, en overal te koop.

Ik realiseer me opeens dat u sprekend op mijn zus lijkt…

gravatar

Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook niet zo veel zie in een arts. Je ziet ze zelden en als je ze eens ziet dan voelen ze hier en daar. Je krijgt daarna een pilletje en dan is het weer klaar.
Ik ben ooit gevallen en toen is er een foto van m’n pols gemaakt en het bleek dat die gebroken was. Ja, dat wist ik zelf ook wel! Het enige leuke aan de foto was dat die door een heel mooi meisje was genomen. Ik had haar ook graag genomen, maar met die pols lukte dat niet.

Reageer
gravatar

Eh… plotseling wordt mijn scherm afgedekt, en kan ik niks wegklikken… oh wacht, ctrl- … En dan gaat er iets knipperen…

Kortom; mensen met slecht zicht en epilepsie niet welkom?

Reageer
gravatar

toe maar geef de zorgverzekeraar nog meer macht
dan kunnen ze nog meer geld verdienen , een onafhankelijke arts blijft nodig
verzekeraar heeft (als het goed is ) verstand van verzekeren
en een arts verstand van de medische zaken
schoenmaker blijf bij je leest

Reageer
gravatar

Nu wordt de schoenmaker er ook al bijgehaald. Straks krijgt de hoedenmaker de schuld. Ik ga er gauw nog een paar halen voordat die zijn nering moet sluiten. Doei!

gravatar

Als de nieuwe zorgwet erdoor is, dan komt uw Kabinet met een nieuwe bankwet.

We laten banken kruideniers contracteren. Als uw vaste, lokale grutter niet onder contract staat bij uw bank, bent u weliswaar duurder uit. Maar dat kunt u opvangen door betaling van een maandelijkse toeslag op uw bankkosten.

Reageer
gravatar

Beste Mark,

Een gat in de marktwerking als het ware!

Tevens wordt de kwaliteit van het inkopen doen verbetert, omdat het winkelend publiek zich wat selectiever zal gaan opstellen. Wel zo prettig, en bovendien vermindert het ook nog de file voor de kassa.

Fijn, het gaat eindelijk weer eens goed met Nederland!

gravatar

De mens is in onze opvatting zondig geboren, en moet steeds in bedwang gehouden worden. Het mooie is nu dat de arts inderdaad steeds meer overbodig wordt. Dat was toch van begin af aan geregeld om ons stelsel op internationaal niveau te krijgen? Een groot succes. Of u gezond bent of niet wordt nu alleen nog bepaald door de hoogte van uw ziektekostenverzekering. Hieraan kunt u per saldo direct aflezen of en hoe u nog verder kunt bestaan.

Reageer
gravatar

De idee komt vanzelf niet alleen van mij, die spruit logisch voort uit de gedachte dat de verdachte van een misdrijf voor zijn eigen gevangenisstraf betaalt. Zie ook onze grote verlichte vaderlandse denkers hierover, (voormalig ministers van Justitie) Ernst Hirsch Ballin en Piet Hein Donner.

gravatar

Balken zonder Ende,
U zegt dus eigenlijk dat de gezondheidszorg een zaak is van Justitie, dat lijkt heel erg op de wet van karma. Alles moet dus gecriminaliseerd worden om ons land weer gezond te krijgen.

gravatar

Tuurlijk hebben we artsen nodig,
Waar moet je anders heen als je iets onder de leden hebt?
Artsen bestaan al heel lang, en die beroepsgroep kan je niet afschaffen.
Onze regering heeft nog liever dat we dood neervallen dan dat we naar een arts gaan want dat is lekker goedkoop

Reageer
gravatar

Leuke reactie Kim!
Lekker droog!

Uit alle genomineerden van het afgelopen jaar maak jij de meeste kans op het zilveren speldenkussen van 2014!

Rikker is de naam. P. Rikker. Aangenaam!

P.S. Laat voor de zekerheid wel even je lichaamsvocht (www.encyclo.nl/begrip/lichaamsvocht) checken bij je huisarts nu het nog kan. Mogelijk iets té laag.

gravatar

Zolang de artsen de patiënt in een zodanige toestand brengt, zodat de natuur haar werk kan doen, hebben de heren doktoren wel enige vorm van bestaansecht. Maar we moeten hun taak natuurlijk niet overschatten. En als we dan naast ons dagelijks paracetamolletje ook nog ons dagelijks brood genieten naast het lezen van enkele psalmen, Wat kan ons dan nog gebeuren? Hef die zorgverzekeringen dan maar op.

gravatar

Ik denk ook dat we artsen niet zomaar moeten afschaffen. Het is twee na oudste beroep. Direct ontstaan nadat er door toedoen van de eerste beroepsgroep allerlei ziektes werden verspreid. En die beroepsgroep schaffen we toch ook niet af? Gewoon kwestie van een beetje respect voor traditie.

gravatar

Er moet meer aandacht besteed worden aan preventie. Gewoon preventief alles weghalen wat eventueel ziek kan worden. Die ingreep kan worden gefinancierd door de weggehaalde onderdelen te verkopen.

Reageer
gravatar

Zoals ik al eerder betoogde, vanuit humaan oogpunt is de mens de som van zijn delen, niet meer. De fabeltjes van een ziel die cyclisch bestaat en voortbestaat ook na de dood, een voortzetting van zijn aardse lichaam, een identiteit waaraan verbonden is de mythe van de vrije wil, druist in tegen onze huidige levensopvatting en de euro. Bij de eigentijdse prostituee betaalt u voor de afzonderlijke delen, de prijs voor vagina en borsten wordt bijvoorbeeld afzonderlijk berekend naast andere zaken.

Reageer
gravatar

In feite is er een hoger orgaan dat de prostituee beschermt en haar in eigendom heeft als productie-eenheid. Dat is alles wat er te zeggen valt over de ziel. Dat is ook de opvatting van de nieuwe tijd in ons denken over de gezondheidszorg. Het gevoel dat bereikt wordt na consumptie heet bij ons de ziel, een product van herseninteractie. En er is overal een prijs voor.

gravatar

Een prostituee huur je voor korte tijd in. Een vrouw bij het huwelijk voor langere tijd maar dan heb je ook het alleenrecht op haar lichaam.

Ik begrijp niet wat dat met artsen te maken heeft en daar maak ik me zorgens over.

gravatar

Ook goed tegen de overbevolking trouwens want zeg nou zelf. In de bemande ruimtevaart gaan ook mensen dood maar stukken minder. Daar heb je ook niks aan!

gravatar

Laten we wel zijn, de enige markt waar nog mogelijke groei inzit is de gezondheidszorg, geestelijk of lichamelijk. Dat had dhr. Balkenende al langer voorzien. Het is een tamelijk simpele berekening, dat er steeds meer zieken zouden komen. Maar toch wist hij het onvermijdelijke een plaats te geven. Het zou te grof zijn om hier opzet achter te zoeken, dat durft niemand, ook dat begreep hij met zijn loepzuivere politieke instinct.

gravatar

Het toppunt van cultuur blijft natuurlijk altijd dat je zonder legitimatie op zak niet medisch behandeld kan worden als er iets opdoet. LOL.

gravatar

Wie juichte er dan?
Ga je er niet te snel van uit dat er gejuicht wordt?
Helaas wel. Al die verveelden die zich op hun pik getrapt voelen, als je geen supporter bent?
Mottie toch niet bij mij doen!.

gravatar

Beste Zorgverzekeraar,

Die oma van jou kan niet goed spellen. Het Engelse gezegde luidt “An apple a day keeps the doctor away”.