Groot Dictee in stijlvol geoutilleerde rococo-omgeving

Senatoire ambiance vormt exquis decorum

In de stijlvol geoutilleerde rococo-omgeving van de Eerste Kamer is ten huidigen dage Het Groot Dictee der Nederlandse Taal gepasseerd. De senatoire ambiance vormde een exquis decorum voor het met linguïstische kwinkslagen doordesemde epistel dat menig scribent op transcendentale wijze zou tormenteren. Het Dictee wordt uitgezonden op NPO 1.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hattut effies mist en dacht ook dar Bart C deze keer de voordrammer was.

Reageer
gravatar

Waarom wordt het dictee in dat stomme Haarlemse dialect gehouden en niet in het algemeen beschamend Fries, hetgeen van Meppel tot Groningen en alles wat daarbuiten valt, begrepen wordt? Fierljeppende przwakskipaarden klûnen van Dokkum naar Tietjerksteradeel.

Reageer
gravatar

De przewalskipaardenhaas zal, ten laatste male tijdens het copieuze einde jaarlijkse soiree, gedresseerd op een zilveren schaal, en vergezeld door een veelvoud aan exotische delicatessen uit het Oost-Europese achterland, menig coalitiegenoot na de laatste vergadering in de Trêveszaal, nog eenmaal doen smaken.

Krachtens de in een eerder stadium genomen maatregelen, ten burele van de Eerste Minister, zal er in de nabije toekomst een ietwat soberder banket geserveerd worden, waarbij als zodanig
‘s lands wijnkelder vooralsnog kan worden ontzien.

Reageer