CPB rekent kerstwensen door

‘Vrede op aarde kost miljarden’

Zoals elk jaar heeft het CPB de meest gebruikte kerst- en nieuwjaarswensen doorgerekend. Opnieuw is Nederland duurder uit dan voorgaande jaren. De grootste kostenposten vormen vrede op aarde en voorspoed. Gezamenlijk kosten de beste wensen de Nederlandse staat 88 miljard euro.

Volgens het CPB moeten mensen zich meer bewust worden van de kosten van kerstwensen. CPB-directeur Laura van Geest: “Vaak heeft men geen idee hoe duur welbehagen is. De begroting van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is bijvoorbeeld niet toereikend om vrede op aarde te financieren. Een gelukkig nieuwjaar klinkt leuk, maar het zou het faillissement betekenen van alle Nederlandse verzekeraars.”

Van Geest roept mensen op om hun wensen te matigen: “Ons advies: zorg voor een passende begroting en denk ook eens aan een ander voordat je iemand het beste wenst.”

Hieronder een aantal dekkende kerstwensen voor een sluitend nieuw jaar:

– Een solvabel 2015
– Een fiscaal geruisloos 2015
– Ik wens u onder de streep een gezegend nieuw jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De echte tekortkoming van de CPB-ramingen is dat ze de afwezigheid van buitenaards intelligent leven negeren. Het heelal is vol met leven. Zodra het van vegeteren/jagen/verzamelen/godsdienst overgaat naar Verlichting, wetenschap en gezeilligheid, richt dit leven zichzelf te gronde. Men denke slechts aan atoombommen en broeikaseffect. Eet elkaar op met Kerst! Dat scheelt een stuk.

Reageer
gravatar

Het pleidooi van het CPB om nu eindelijk eens rekening te houden met de kosten van al die wensen tegen het einde van het jaar is verheffend. De Nederlandse bevolking is zich onvoldoende bewust van de kapitaallasten voor de Nederlandse overheid. En wie betaalt de rekening? Hardwerkend Nederland. Ik zeg minder, minder, minder kerst- en nieuwjaarswensen.

Reageer
gravatar

Tjemig dan zijn wij net voorlopig met die pietendiscussie en ja hoordaar begint het geseik over de wel of niet belastbaarheid van decemberwensen! Kunnen wij nu net voor 1 keer deze maand gewoon oveslaan! Wij eten te veel drinken te veel en geen mens wordt hier gelukkig van en gezellig al helemaal niet!

Reageer
gravatar

Wat een geseik.

Eet en drink gewoon wat minder of beter nog: sla de kerk een jaartje over.
In de gristelijke kerk is de slogan ‘geniet maar drink met mate’ niet aan de orde, het eten is ronduit slecht te noemen. Ouwel met tevredenheid. Daar wordt zeker niemand gelukkig of gezellig van.

Een door god geschapen maand overslaan doen velen al.
De zgn 13e maand, vergelijkbaar met het 13e sterrenbeeld, de Slangendrager.
Ter overpeinzing het volgende:

https://www.youtube.com/watch?v=-RrPLJOgbFc

gravatar

Oh, en kunnen al die knipperende klote-Kerstmannen, -sterren en arresleeën, al dan niet zogenaamd voortgetrokken door rood-geneusde rendieren, ook uit ‘s nachts alsjeblieft? Het is verdomme net of je in Las Vegas loopt hier…

Door alle lichtvervuiling is die hele Ster van Bethlehem nergens te zien. Zelfs niet met mijn toch wel goeie (en dure) telescoop.

En nu we het er toch over hebben: dat miljoenen Euri’s en ogen kostende vuurwerk ook verbieden. Nu!

gravatar

Het is als met virussen op je computer. Berichten dat ze het probleem oplossen, zijn de ergste virussen. Als je ze opent, begint het probleem. Zo ziet politiek eruit.

Heeft u trouwens bericht gehad van de donorregistratie?
Een mens is de som van zijn delen.

Wij moeten leren samendelen, onze organen zijn van iedereen, elke huidskleur; als we die delen zal de bron van alle racisme verdwijnen. U hoeft niet gezond te zijn, ook niet dood. Een roulerend stelsel is het beste. Schrijft u in.

Reageer
gravatar

Hier op het dorp is er een vrouw die net was gescheiden, er werd nogal geroddeld. Ze zei: “Ach, straks is er een ernstig verkeersongeluk aan de weg en ze zijn alles vergeten.” Zo ging het inderdaad. Twee dood zelfs. Ik wist dat zij ook had gelezen van gedachtekracht. Ik heb haar gefeliciteerd.

gravatar

Truus Naaijkens,
Graag geen seksediscriminatie, alles op zijn tijd. Nee, het waren volstrekt anonieme kandidaten, dat is nou juist het mooie eraan. Dat mensen die er niets mee te maken hebben toch voor ons opdraaien. U als technicus denkt natuurlijk gelijk aan schroeven en moeren, dat de auto onklaar is gemaakt enz. Het waren twee vrouwen. Sekse speelt geen rol meer bij mij. Ik ben daarboven uitgestegen. Je gaat toch dood, dus wat maakt het uit? Waar het om gaat is of ze als donor geregistreerd staan.

gravatar

Om de kosten van 88 miljard euro naar beneden te brengen moet je kerst- en nieuwjaarswensen alleen laten gelden voor ons christenen. De decembermaand is een christelijke maand waar andere religies niets mee te maken hebben.

Laat andere religies de kolere krijgen, je hebt er alleen maar last van. Dat geldt natuurlijk ook voor blanke hedonistische ongelovigen voor wie onze religieuze feestdagen alleen maar vreten, zuipen en dansen is.

Loof de Heer en prettige feestdagen,

Corrie.

Reageer
gravatar

Beste Corrie,

Onvoorwaardelijk geloof in al dan niet mythologische opperwezens met hun stikte ideologieën, waartoe bijvoorbeeld het christendom, de islam en het communisme behoren, heeft niet alleen bergen aan geld gekost om hun irrationele eisen in te wilgen. Was dat maar waar! Maar hun dogmatische leerstellingen kostten vooral honderden-miljoenen mensenlevens.

U, als hedonistische gelovige, die zich zuipend, vretend, dansend en helaas ook voortplantend door het leven in Den Haag beweegt, kan ik alleen adviseren na de jaarwisseling eens een bijeenkomst van het Humanistisch Verbond bij te wonen, alhoewel ik vrees dat zo’n bijeenkomst uw pet te boven zal gaan.

gravatar

Dawkins heeft gelijk. De mens heeft geen ziel.

Multatuli zei: “Een ruiter viel van ‘t paard, en sinds die tijd noemde ieder die van ‘t paard viel zich een ruiter.”

gravatar

Hey grappenmaker van een Dawkins met je Humanistisch Verbondje, je kijk op ons christendom is behoorlijk eenzijdig. Je vergeet wat een prachtige cultuur de kerk heeft voorgebracht. De grootste kunstwerken zijn in opdracht en onder invloed van het christendom gemaakt. Maar ja, dat is cultuur en dat zal wel te moeilijk voor je zijn.

En wat voor invloed heeft jouw Verbondje op onze beschaving? De lokale breiclub voor vrede in Meppel heeft meer invloed.

Prettige feestdagen,

Corrie.

gravatar

Corrie corrie corrie.

Je hebt er werkelijk geen kaas van gegeten. Christendom heeft de feestdag gepikt van heidense geloven. En die Romeinen, toenmalige assielzoekers die hier de wet wilden maken hebben het op n accoordje gegooid. Hun allang doodverklaarde Jezusgoeroe kreeg plots een andere geboorte datum. Dat soort dingen gebeuren nog steeds.
Maargoed, een hoop mensen die de romeinse leer nog trouw zijn vieren dus op 25-12 jezus zn geboorte. Mensen die twijfelen vieren chanuka, of niets

gravatar

Beste Corrie,

Jouw klakkeloze geloof in god en Geert W. is spreekwoordelijk. Jouw denken heb jij aan kerk en ultrarechtse bekrompenheid uitbesteed, zodat je zelf alleen maar hoeft te herkauwen. Je geeft nota bene de bekende historisch onjuiste voorbeelden.

De cultuur die de christelijk kerk (ik neem aan dat je die bedoelt) heeft voortgebracht, wordt door christenen graag fors overdreven. Je gaat daarbij graag voorbij aan de pre-christelijke cultuur, zoals o.a. de Griekse, Egyptische en Chinese. Daaruit blijkt dat jouw cultuur-historische kennis zeer beperkt is.

Tot de renaissance was overigens elke kunst en kennis buiten de kerkelijke verboden. Het humanisme kon alleen bestaan door heimelijkheid. Als bijvoorbeeld Erasmus als humanistische ketter bekend had gestaan, had niemand ooit van hem gehoord om de doodeenvoudige reden dat hij met al zijn geschriften op de brandstapel zijn leven onvrijwillig had beëindigd. Humanisten hebben de kerk van binnen uit uitgehold. Ze zijn van grote invloed geweest op de latere verlichting, die uiteindelijk de mens heeft bevrijd van kerkelijke en adellijke dwingelandij.

De kerstboom is overigens een heidense, Germaans symbool.

gravatar

Een bijzonder geval: de virtuele traverstiet Corrie die virtueel de here prijst.
Typisch gelul van een ontaard soapsterretje.
Terug onder de steen waaronder je vandaan gekropen bent, is mijn advies aan jou.

gravatar

Beste Agent Bertus,

Ach ja, in elkaars bijzijn het ware geloof vieren; het blijft een heerlijke traditie. En, hoe prachtig is het om gezamenlijk de lokale sportschool voorbij te hupsen. Gewoon in de buitenlucht.

Bovendien is het enigszins opmerkelijk te noemen dat velen daar nog niet aan gedacht hebben, wat u?

Benny.

gravatar

Ik zeg dezer dagen altoos maar zo: Vreten op aarde aan alle mensen met goede grill en hun culinaire welbehagen.

gravatar

88 Miljard Euro ….
Niemand meer zeuren over mijn vakantiebungalowtje in Griekenland, m’n visbootje, de werkcontainer in m’n achtertuin en de nieuwe verlengde leasebak. Dus.

Reageer
gravatar

Ik houd het toch bij een basis cavia voor jou, Doemdenker. Ondanks dat je idee me wel aan staat!

Basis cavia wel te verstaan! Niet aan elkaar geschreven, het kan te gek ook!

gravatar

Voor de particulier is het anders ook niet makkelijk. Sterker nog, die kerst- en nieuwjaarswensen zijn killing… het hele jaar probeer ik er geld voor opzij te leggen om het voor het nieuwe jaar waar te kunnen maken.

Maar dat valt niet mee met al die collega’s die me iedere vrijdag een ‘prettig weekend’ wensen. Soms heb ik gewoon echt even niet meer de ruimte om aan al die verwachtingen te voldoen!

Reageer
gravatar

WAMMES WAGGEL • 16 DECEMBER 2014, 15:46
Dan zal lijn PI 3.14159265359 ook wel weer duurder worden.

WAMMES WAGGEL • 16 DECEMBER 2014, 15:46
Dan zal lijn PI 3.14159265359 ook wel weer duurder worden.

Ik raak er zo gehecht aan, dan maar dubbelop

gravatar

Eerder een kink in de grasmat, Benny.

Dat uitgeven aan dierbaren creërt weer een plicht dat zij dat weer terug wensen. Als ze dat dan niet kunnen veroorloven moeten ze aankloppen bij de verzekering, wat dus behoorlijk uit de hand kan lopen!

Verder goeie reactie,
Lekker kort!

gravatar

Beste Joep,

volgens mij zouden we alle goede wensen gewoon tegen elkaar moeten wegstrepen en dan kijken wat er per saldo overblijft. Zo hoef ik mijn teer beminde tante slechts ‘een heel klein beetje gelukkig nieuwjaar’ te wensen en aangezien er nog wat vrienden van mij achter lopen, moeten ze mij nu ‘de hoofdprijs in de staatsloterij’ wensen…

Ik weet het; goed verhaal, kan wat korter…

gravatar

Beste Jongengroenenbleu,

Zowaar, je hebt een punt!
Ik bedacht mijzelf later ook … We kunnen natuurlijk ook de slechste wensen ronddelen aan IS-leden, neushoornstropers en Meppelaren, dan zijn we ook weer in balans!

@ Drs. D. van Dalen: Is “Meppelaren” hier correct gebruikt?

gravatar

Excuses, Jongengroenenbleu, voor deze dubbele post.

Je verhaal was goed, inderdaad.
Maar het is je naam, die mag wat korter!

gravatar

Ik wens gewoon iedereen een basis cavia voor het nieuwe jaar. Gewoon alles over één kam scheren en klaar ermee!

Dus ook iedereen hier op de Speld:
Ik wens u een basis cavia!

Reageer
gravatar

Beste Benny,

Nu moet je niet voortdurend dat mens afkatten, zeker als zij er geen aanleiding toe geeft.

Ik heb begrepen dat ze het goede voornemen heeft om volgend jaar iets aan de lijn te gaan doen. Of de Haagsche Trammaatschappij (HTM) daar blij mee is, betwijfel ik. Ze wil namelijk namens haar verlosser Geert W. op het traject Schilderwijk – Scheveningse Pier alle Marokkanen laten verbieden.

gravatar

Het dreigt hier weer het dagje wel te worden. Ik hoop dat ze haar stopwoord niet is vergeten. Uilskuikeneierenomelet of zoiets? De politie kan niet op alles letten.

gravatar

Meneer L. Vis,

Dat kan ik best begrijpen van onze lieve Corry van H. Ze is bang dat Marokkanen haar plastic namaak-krokodillenlederen tasje, dat ze in de tram naar Scheveningen altijd pronkerig op haar schoot vasthoudt, niet voldoende bewonderen.

Dat is voor haar, als typische vrouw uit de xenofobe wijk Duindorp, uiteraard onacceptabel.

gravatar

Beste L. Vis,

Tja, dat heb ik ook gelezen. Toch goed om even aan te stippen dat die blonde Verlosser van d’r ook niet bepaald het scherpste mes in de la is.

Als Wilders een campagne zou beginnen waarin ‘ie beloofd te regelen Corrie van Hiernaast te verminderen, of sterker nog, te verbieden, zou hij werkelijk de volgende verkiezingen wel eens kunnen winnen.

Maar het lijkt erop dat die twee elkaar wel lekker vinden. Dus, zoals een ‘waardig’ politicus betaamt, blijft alles bij het oude, en gaat hij over tot de orde van de dag. En aan de orde is het oeverloos gereutel van die twee, waarop dan weer tegen geageerd dient te worden.

Een enkeling schept er nu eenmaal genoegen in om de hele dag afgezeken te worden, en die twee zijn daar een lichtend voorbeeld van. Het is niet anders…

gravatar

Een treffend voorbeeld van de doorgeslagen economisering van deze wereld. Alles maar uitdrukken in centjes, centjes en centjes. Alles moet economisch rendabel zijn. De zesjescultuur wordt in dit land al overvleugeld door de Dagobertduckmentaliteit.

Reageer
gravatar

Wammes,

Je verdoedt je tijd met je irritante correcties!

Ik schrijf lekker met d, dt of dubbel-dt (dtdt wel te verstaan) als ik dat wil, je kan me wat!!!

Waggel toch op.