Martelen van kleuters vaak niet effectief

‘Wie niet luisteren wil, wil ook niet voelen’

Het martelen van kleuters en peuters is niet effectief. Dat schrijft J/M Ouders in zijn meest recente editie. Uit een uitputtend onderzoek onder 125 kleuters en zuigelingen blijkt dat de meeste kinderen binnen 24 uur terugvallen in ongewenst gedrag. ‘Wie niet luisteren wil, wil ook niet voelen’, constateert het blad.

Kinderen die hun bord niet leegeten worden nu vaak bedreigd met rectaal voeren, aldus J/M Ouders, ‘maar dat heeft geen enkele zin’. Datzelfde geldt voor de onthouding van slaap bij koters die niet naar bed willen. Alleen het geijkte waterboarden hielp bij 0,4% van de populatie om zindelijkheid te bevorderen. Van de 28 geteste martelmethoden bleek er verder geen enkele een significante gedragsverandering te kunnen bewerkstelligen.

Waarschijnlijk zijn kleuters en peuters te jong om een relatie te leggen tussen hun gedrag en de marteling. J/M Ouders: “Kinderen die in hun anale fase blijven hangen krijg je niet van hun weerzinwekkende gedrag af door harde muziek te draaien.” Daarom pleit J/M pleit voor aanvullend onderzoek in de leeftijd 6-12.

Met het onderzoek van J/M Ouders zal marteling onder kleuters niet in één keer worden uitgebannen. Veel ouders zijn heilig overtuigd van de heilzame werking van een corrigerende marteling. J/M-lezeres Marsja Ketelaar: “Als je ze één vinger geeft, pakken ze je hele hand. Dan kan je ze maar beter voor zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is propaganda van de PKL (Pro-Kind Liga).
Hoe kan je fatsoenlijk volwassenen leren martelen als je niet eerst kunt oefenen op kinderen?
Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert.

Reageer
gravatar

Luistergoeroe,

Het zit een beetje zo dat in het Meppelse nu eenmaal geen stroopwafels gebakken worden.
Niet zo heet gegeten als opgediend bedoel ik daarmee eigenlijk al spreekt men meestal over kokende soep die lauw gegeten wordt.

Graag zou ik mijn verhaal hier vertellen, wie ik ben en waarom zo anoniem.
Als er prijs op gesteld wordt tenminste, maar als de enige echte luistergoeroe het aan me vraagt mag ik toch gevoeglijk aannemen dat ik mijn verhaal kan doen, ongehinderd en zonder…

Reageer
gravatar

Wat u zegt Luistergoeroe,

Heel vervelend dat een sessie zo snel voorbij is.
Eerlijk gezegd leefde ik lang in de veronderstelling dat juist een luistergoeroe geen paal en perk stelt aan de tijd die een mens nodig heeft om eens uit de doeken te doen wat zijn of haar probleem is.
In mijn geval de mannelijke vorm. Ik ben Benny, Meppelse Benny en vertel liever niet wat mijn achternaam is om voor mij moverende redenen.
Ik hoop dat u daar in uw onmetelijke wijsheid dwars doorheen kijkt. Mijn probleem is namelijk vooral plaatsgebrek op deze site. Ik heb meer problemen dan leestekens op deze site.
Het is soms mogelijk om die limiet te omzeilen wat ik nu probeer.
Nu mijn probleem: niemand maar dan ook niemand luistert naar me, nooit.

Ik durf zelfs te wedden dat dit nog niet eens helemaal in De Speld geplaatst wordt.
Eerst proberen, ik kan de plaat altijd nog een keer omdraaien zonodig.
Gaattie dan, op goed geluk:

gravatar

Verdomd!

Alles kan kapot en alst mot binnen 5 minuten.
Luistergoeroe mijn dank, eigenlijk valt het best mee met die problemen allemaal.
Alles eruitgooien (vrouw, kind, pc, tv) werkt zéker wel bevrijdend merkt ik nu.

Mijn dank is groot Luistergoeroe.
Nu nog een uitweg uit Meppel. Daar laat je je buren nog niet wonen, tenzij je graag een keer kennis wil maken met de Rijdende Rechter himself.
Succes verzekerd in Meppel!

Luistergoeroe, dank voor de nieuwe inzichten, zoals altijd…

gravatar

Beste Benny uit Meppelse,

U praat, en treft het geluk aan uw zijde.

Uw verhaal is beluisterd. Beide kanten van uw elpee
des levens blijken na het afspelen geplaatst.

gravatar

Ook in de zorgsector voor personen met een verstandelijke beperking is het gebruik van preventief martelen als zeer effectief bevonden. Het preventiebeleid staat het nu toe personen te mishandelen met als doel probleemgedrag te voorkomen. Deze link was snel gelegd aangezien beide doelgroepen op hetzelfde niveau functioneren.

Reageer
gravatar

Dank u wel voor de opsteker van onder de riem.

U kunt uw klacht deponeren onder uw eigen nivo.

Is u bekend met de juichpakken van Roy Donders trouwens?

gravatar

Interessant onderzoek. Ik begrijp nu ook opeens waarom gezinnen met kinderen zo vaak vliegreizen maken, bij voorkeur naar landen met een minder strikte wetgeving op dit gebied.

Reageer
gravatar

Het wat vervelend, dat dit nu net bekend wordt. Zo is namelijk mijn rijk ten onder gegaan. In het oosten zijn de martelingen langer doorgegaan met het prachtige resultaat van nog eens duizend jaar er bij. Ons motto: wie zijn kinderen liefheeft martelt ze!

Reageer
gravatar

Dat komt door onbekwame beunhazende illegale kleuterleidsters met hun subversieve geklets!

Vorige week nog werd er een opgepakt die de kinderen televisie liet kijken! Nou, dan weet je wel hoever het is!

gravatar

De VVK, Vereniging van Vervelende Kleuters, is nu ook in Noord-Korea verboden, waardoor het verbod nu voor de hele wereld geldt.

De heilige uitverkoren hooggetilde hemelse leider, de geliefde Kim Jung-un (deux trois quatre vingt six sept) heeft naar aanleiding van een Amerikaans onderzoek vastgesteld dat kleuters altijd en overal vervelend zijn, zelfs in Honduras, of, zoals onze geadoreerde oppergeilmeester Kim het op zijn geheel eigen goddelijke guitige wijze noemde ‘Londulas’.

Reageer
gravatar

Was Willem Alexander geen erevoorzitter van die vereniging? En wilde hij die niet het het predikaat ‘Koninklijk’ verlenen en dat van ‘Hofleverancier’?

Dit, totdat ‘grijnzing’ Rutte er zijn gore stok voor stak.

gravatar

Ik sloot mijn kinderen regelmatig op. Daar hebben zij van geleerd; dat heeft gewerkt. Ik lees, nu zij volwassen zijn, regelmatig in de krant dat zij weer opgesloten zitten.

Reageer
gravatar

Ik heb een tijd geleden levenslange opsluiting ingevoerd. Alleen de eerste dagen nog wat gehuil gehoor, maar de laatste jaren geen last meer gehad.

Reageer
gravatar

De gehanteerde onderzoekmethode is zeer discutabel omdat niet is uit te sluiten dat kleuters zomaar iets zeiden om maar van de pijn af te zijn. Hier is weer geen rekening mee gehouden. Sommige jeugdigen kunnen nu eenmaal slecht verdragen dat ze aan de enkels worden opgehangen tijdens de empirische fase. Alleen adolescenten mogen op die wijze worden bejegend.

Reageer
gravatar

Ik heb mijn kinderen een commandotraining gegeven. Helaas veranderden ze toen in een bedreiging voor mij en mijn lieve echtgenote sergeante Wilma en heb ik ze uiteindelijk met Sinterklaas in een hinderlaag gelokt en doodgeschoten.
Was dát even een opluchting!

Reageer
gravatar

Wat een onzin. Martelen werkt juist wel. Ik heb het bij al onze kinderen gedaan en ze zijn er niks minder op geworden. Een paar hebben het niet overleefd, maar die heb ik gewoon opgegeten, geheel volgens de Bijbel 2 Koningen 6:28 – 29. Als je ze vooraf even martelt worden ze malser. Ik ben graag bereid om recepten uit te wisselen hoe je ze het beste kunt martelen en daarna bereiden.

Reageer
gravatar

Zal wel weer zo`n soft sociologisch onderzoekje zijn geweest van de VU. Je moet natuurlijk wel keiharde maatregelen nemen zoals geduld en discipline. Moet je kijken of dat werkt. Zal wel weer niet besteed zijn aan zo n links onderzoekje.

Reageer
gravatar

Na het aanschaffen en natuurlijk het veelvuldig gebruiken van een stroomstootwapen (uiteraard boven de 2 Megavolt, anders is het weggegooid geld), heb ik slechts kunnen concluderen dat het gedrag van beide kinderen (5 en 7 jaar oud) enorm verbeterd is. Het is zelf zo dat ze elkaar beginnen te corrigeren na recidive, ook op zichzelf. Ze zijn gek op het geknetter, het bijbehorende lichtschouwspel en natuurlijk de kinderkreetje. Volgende week mogen ze het ding mee naar school nemen.

Reageer
gravatar

Toch werken dingen omgekeerd soms wel, kinderen, die willen dat hun ouders thuis blijven en daarom hun ouders martelen kunnen arbeidsongeschiktheid veroorzaken. Op het moment dat ze dan afgekeurd worden, blijven ze vaker thuis. Probleem op deze vroege leeftijd is wel dat je er minstens 6 of 7 nodig hebt, om effectief te kunnen martelen. Oudere kinderen kunnen daarbij helpen. Eerst toestemming aan de politie vragen is hierbij wel noodzakelijk. De politie is je beste vriend.

Reageer
gravatar

Het kan ook zijn dat een opvoedingstijl die meer klemtoon legt op verbale mishandeling beter aansluit bij de persoonlijkheid van het kind. Alle kinderen zijn immers verschillend.

gravatar

Het toepassen van de klemtoon (om tegenstribbelende querulanten met ultrasone geluidsgolven vast te zetten, red.) is sinds 1965 bij wet verboden.

Maatwerk bij het straffen is zeker toe te juichen. Zolang het maar buitenproportioneel is.

gravatar

Wordt hier misschien gezinspeeld op de nieuwe participatiewet, dat mensen die als jongere een handicap kregen herkeurd moeten worden om niet een deel van hun uitkering te verliezen?

Reageer
gravatar

(Als ik even mag, graag een vakkundig advies. En niet alles kan gratis zijn.)

De gedachte hierachter is niet zo heel vreemd, want als je zelf ziek (dan wel geestelijk gehandicapt) bent zoals in de verantwoordelijke regering en je werkt mee aan de vernietiging van de laatste restjes humaniteit, dan denk je hé, dan kunnen zij ook nog wel wat geld in het laatje brengen.

Het is een zaak van even doorpersen op die uitgeperste citroen.

gravatar

Als je iets doet moet je het goed doen, geen halve maatregelen. Zodra ik een een Corona sigaar opstak, wisten die kleine opdonders meteen hoe de vlag erop stond en of ze bordje leeg aten, reken maar.

Reageer
gravatar

Hallo Speldenaren.

Dit is merkwaardig, niet het artikel op zich, maar het moment waarop het gepubliceerd wordt.. Zo net na het onderzoek over de CIA. Zouden ze hun kleutermartelingen soms gaan stopzetten?

Hoogachtend, Sander Zand, Zandvoort.

Reageer
gravatar

Dat kan geen toeval zijn zou je zeggen maar is het wel want toeval bestaat niet.

Mijn vader zei altijd dat kinderen handenbinders waren. Ik zal het wel verdrongen hebben want ik kan me daar niets van herinneren. Mijn broers en zussen ook niet trouwens. Wij konden altijd vrijelijk indiaantje spelen. Deden dit met andere kinderen uit de buurt in het park. Met zelf gemaakte pijl en boog schieten op elkaar en als we er dan één gepakt hadden aan een boom vastbinden maar nooit de handen.

gravatar

Natuurlijk, als we zien hoe buitenlanders schaakmat zijn gezet met een ID-kaart en OV-chipkaart en dergelijke omdat je ze niet mag discrimineren, en je daarom iedereen buitenlander maakt in eigen land, “Alle Menschen sind Ausländer” (de huidige toepassing van democratie is nog iets verder doorgevoerd met deze regering), is de enige oplossing voor de marteling van kinderen daar je niet mag discrimineren dus iedereen van alle leeftijden in gelijke mate aan dezelfde soort marteling blootstellen.

Reageer
gravatar

U vergeet een essentieel punt, dat hiertoe een zorgpas ontwikkeld moet worden. Let wel, vrouwen kunnen er niets aan doen dat kinderen worden geboren, het is hun eigen schuld. De vraag is dus niet zozeer dat kinderen worden gemarteld, het gaat erom door wie. Persoonlijk vind ik wel dat (al dan niet psychologische) marteling niet alleen van overheidswege hoeft plaats te vinden. Het persoonlijk initiatief en de vrije keuze bijvoorbeeld over de graad van lijfelijkheid hoort bij de burger te liggen.

gravatar

Sterk punt. Ikzelf ben zeker iemand van het vrijemarktdenken. Maar wel moet voorgoed de angst erin blijven, anders is ook de nodige gierigheid praktisch onmogelijk waar ons economisch bestel om draait. Die mag je er nooit meer uitkrijgen. Een interessante discussie in deze dagen, inspirerend, waren we hier maar voor Sinterklaas aan begonnen. Dan wist ik het wel, ik had geen nieuwe ideeën meer. Ik sla dan net zo lief Zwarte Piet verrot, en dat is ook zo ordinair. Een beetje cultuur mag wel.

gravatar

Van kleuters en peuters, mag je gerust verwachten dat ze enige mate van verantwoordelijkheid hebben. Leeftijd is geen excuus. Waterboarden gaat te ver, maar een nachtje dwangbuisje in de donkete kelder moet kunnen.
Moeten ze maar luisteren

Reageer
gravatar

Tuurlijk als je het zo bekijkt.
Het gehoor is nog iets waar hun op moeten kunnen terugvallen. Het omgekeerde in denkvermogen is ook zeker waar. Opvoeden is op een voorbedachte en heldere kijk van het leven je kinderen te laten zien wat er allemaal als in jou ogen en maatschappelijk en werelds zonder aanziens persoon te laten meemaken zodat ze zelf later kunnen bepalen en nu al snappen wat goed en slecht is.

Ik zat als kleuter vroeger in een zwembad en werd onder geduwd. Nu klinkt mijn…

gravatar

Oei, de tijd is op Bant!

gravatar

Boven de 8 jaar lukt dat meestal niet meer. Behalve bij Corrie van Hiernaast. Die tenaladiet hem nog steeds vol. Een vorm van wildplassen waartegen ik niet mag optreden.

gravatar

De aangetoonde overlast die het jonge spul geeft, staat in geen vergelijking met de rekening die de samenleving bij deze recalcitrante vroegplegers op latere leeftijd gepresenteerd krijgt.

98% van de doelgroep vraagt op hun achttiende verjaardag een lidmaatschapskaart van de VVD aan, met de bedoeling maatschappelijk aan de weg te timmeren door er een stuur op te zetten.

Geert Wilders vormt echter met 2% een uitzondering, want die is zo gewoon gebleven, en spreekt gewonemensentaal. Hij vormt dan ook de enige uitzondering op de regel, aldus het blad.

Reageer
gravatar

Benny,

Inderdaad, wilde kinderen horen niet dagelijks in een klaslokaal te worden opgesloten en naar de pijpen van een dresserende juf te dansen. Zonder wilde kinderen is een klaslokaal al circus genoeg.

gravatar

Benny, ook al mag ik mij tegenwoordig een hoogopgeleide noemen toch begrijp ik niets van je verhaal.

Wat bedoel je ermee?

Uit onderzoek is gebleken dat veel oudjes van tegenwoordig uit verveling aan de drank zijn. Een treffend voorbeeld zijn de dronkemansreacties van de Paulussen. Die schizofrene gast zit, zo te lezen aan het vroege tijdstip van zijn reacties, al in de ochtend te pimpelen.

Ben jij ook een oudje met een alcoholprobleem die wartaal uitslaat?

Prettige feestdagen,

Corrie.

gravatar

Lieve Corrie,

Om je ten minste geschoolde te mogen noemen, had je minstens drie klassen van de lagere school moeten volgen. Kleuterschool is niet voldoende.

gravatar

Geeft niks Corrie,

Dat zal ik je binnenkort wel zachtjes in je oor fluisteren. Want wat in het gat zit verzuurd niet.

En nee, zo oud ben ik nog lang niet, dus alles doet het nog prima. En je hebt gelijk, dát kun je van die Paulussen niet zeggen!

Benny 😉

gravatar

Zeker weten Blind? Praat je nu niet in de vooruitkomende tijd met woordvindproblemen?

En Corry geloof niet alles wat wat die gast zegt hè.
Een geglazuurde kat is niet PH neutraal !