U kunt nog tot 18 maart wisselen van politieke partij

Basispakket blijft bij alle partijen gelijk

Nederlanders kunnen voortaan overstappen naar een andere politieke partij. Het kabinet wil met de invoering van dat nieuwe systeem de keuzevrijheid bevorderen. Burgers hebben nog tot 18 maart de tijd om van partij te wisselen.

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken legt uit dat iedereen door de plannen kan kiezen voor politiek op maat: “Het is niet meer van deze tijd dat je gebonden bent aan één politieke partij. Misschien heeft een andere partij wel een aanbod dat veel beter aansluit bij jouw persoonlijke wensen. Dan moet je ook de kans hebben om daarvoor te kiezen.”

Het is niet mogelijk om te kiezen voor een totaal ander beleid, want het basispakket blijft bij alle politieke partijen gelijk. SP-leider Emile Roemer vreest dat partijen daarom gaan stunten met aanvullende standpunten om maar zo veel mogelijk twijfelaars over de streep te trekken: “Nu gaan partijen in de laatste weken voor de deadline ineens aantrekkelijke standpunten verkondigen. Het is zeer de vraag of de man in de straat daar echt van profiteert.”

Eveline Tolkens uit Middelburg zit al haar hele leven bij het CDA. Zij is positief over de plannen: “Ik ben niet per se ontevreden bij het CDA, ik weet wat ik aan ze heb. Maar het zou best kunnen dat een andere partij me nog meer te bieden heeft. Ik ga me er zeker in verdiepen. Of ik uiteindelijk echt ga overstappen weet ik nog niet, want ik zie wel op tegen het gedoe.”

Met dat ‘gedoe’ valt het volgens Plasterk wel mee: “Mensen hoeven helemaal niet bang te zijn voor veel papieren rompslomp. Overstappen is juist heel eenvoudig. Je krijgt een formulier, waarop je maar één vakje hoeft aan te kruisen. De rest regelen wij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ben ik eindelijk verlost van ‘de leugen ‘ regeert en kan ik lid worden van de partij van ome Emile die alle sloopwerk van kleutertje mark en peuter Samson weer mag herstellen en opknappen. Als dat nog kan. Kleutertje mark heeft alle onze sociale vangnetten door de versnipperaar gehaald. Waardoor repareren moeilijk wordt.

Reageer
gravatar

Het zijn de aanvullende standpunten waarom een verstandige Nederlander op meneer Wilders van de PVV moet stemmen.

De punten buiten het basispakket zijn:

De PVV zijn de enigen die inzien dat het multiculti geneuzel van de linkse gekkies uitgelopen is op een fiasco.

De PVV zijn de enigen die zeggen: het moet maar eens afgelopen zijn. Nu weer baas in eigen land.

Onze vlag is rood-wit-blauw.

Uit de EU. Uit de euro.

Thumb up voor mijn meneer Wilders van de PVV. 🙂

Corrie.

Reageer
gravatar

Maar ik ben wel zo ruimdenkend om u in overweging te geven om uzelf eens schaterlachend aan mijn oerhollandse speer te rijgen. U lijkt mij een lekker en geil teefje…
Lesje correct Nederlands is overigens inbegrepen en alles gratis. Dat moet u als Nederlandsche toch aanspreken…

gravatar

En oh ja beste Corrie, als ik mijn zaad in u geplant heb, zult u zeker een stuk mensenlievender in het leven staan. U gelooft het nu misschien niet maar ik durf u te verzekeren dat u dat als een bevrijding zult ervaren… Eindelijk zonder wroeging zo’n enorme zwarte paal ontvangen… Wat zult u genieten in de toekomst…

gravatar

Wel uw inburgeringscursus afmaken mevrouw Corry.
Ik constateer veel spelfouten. Het feit dat u met MarokkoAirlines hierheen bent gekomen en huisje/boompje/beestje van Rutjeknor hebt ontvangen wil niet zeggen dat u onevenredig schone schijn moet gaan spelen.

gravatar

Meneer Wilders, dat is toch altijd zo grappig als je dat zegt, Corrie. Meneer Wilders, als in mevrouw Paay of mevrouw Van Rooijen. Dat kan toch helemaal niet?

gravatar

Ik vind dat die PVVers eens een statement moeten maken tegen dat “multicultigeneuzel” door met z’n allen blanco te stemmen.

gravatar

@jongengroenenbleu (halvezool zo u wilt)

Het lijkt wel of je een seksverslaving hebt. Ik heb het al eens eerder vermeld, jij bent mijn type niet met je roze varkenskop en je prins Bernhard bril op.

Probeer het eens met Sandra aan te pappen, zij heeft net als jij ook geen moreel besef.

Corrie.

gravatar

Geachte Mevrouw Corry.

U lijkt me een trouw aanhanger van het celibaat. Als 4e interim-voorzitter van de Bond voor Geheel Onthouders nodig ik u uit uw grenzen eens drastisch in te perken. Of koop een komkommer

gravatar

Beste Corrie,

in ieder geval tutoyeren we al; dat lijkt me een prima toenadering. Maarrr… Geen zwart, geen bruin, geen licht-Arabisch en nu dus ook geen roze. Ik vraag me wel af door welke kleur je je dan wel wil laten nemen…
Verder ben ik gewoon een gezonde jongeman en dus per definitie seksverslaafd. Niets bijzonders.
Ik kan me overigens niet herinneren je eerder een oneerbaar voorstel te hebben gedaan en afgewezen te zijn maar wellicht heb ik dat verdrongen…

gravatar

Trouwens beste Corrie,

waarom denk je dat ik een roze varkenskop heb? Ik neem niet aan dat jij er uitziet als een like-icoontje dat op het punt staat om een duif te pletten…

gravatar

Ik ben blij te zien dat de politieke partijen nu ook eindelijk geprivatiseerd zijn. Bij mijn keuze zal de mogelijkheid om de prijs van de goedkope beloften voor meerdere jaren vast te leggen van belang zijn en wil ik mijn ongebruikte voordelen mee kunnen nemen naar de volgende periode…

Reageer
gravatar

Uit onderzoek blijkt dat de kiezer wordt overstelpt met partijprogramma’s, terwijl alle partijen hetzelfde basispakket aanbieden. En de aanvullende pakketten beloven veel meer dan ze doen. Zo bleek de “65 blijft 65” optie van de PVV dagelijks opzegbaar te zijn door de politieke partij, terwijl de kiezers vervolgens niet meer over konden stappen.

Naar verluidt wordt nu overwogen of het niet beter is naar een systeem te gaan met één politieke partij. In China zijn daarmee goede ervaringen.

Reageer
gravatar

Afgelopen zomer ben ik al overgestapt, op basis van mooie beloften. Toen puntje bij paaltje kwam, bleek het niet beter dan wat anderen boden en soms zelfs iets slechter.
Daarom overweeg ik in januari opnieuw over te stappen, maar dan voor een jaar of zelfs drie jaar en niet meer voor onbepaalde tijd, met duidelijke voordelen tegenover nu.

Reageer
gravatar

De heer Plasterk solliciteert naar de nieuwe functie, ontstaan door deze maatregel?

Toegegeven moet worden dat hij wel het best past in de rol van Minister van Gedoe

Reageer
gravatar

Net zoals met de inboorlingen vroeger kunnen wezens zoals Plasterk en Timmermans uitbundig tevreden worden gesteld door hen een spiegeltje kado te doen.

In 1996 heeft Plasterk een ernstige aanrijding veroorzaakt omdat hij op de snelweg maar in het linker achteruitkijkspiegeltje naar zichzelf bleef kijken.

Timmermans heeft tijdens nogmaals een selfkick/bevrediging eens te New York een hele middag in de lift van een wolkenkrabber doorgebracht omdat daar een spiegel in zat.

gravatar

Geachte heer Jos van Daarnaast.

Tot mijn grote verdriet moet ik na grondige analyse constateren dat opzegtermijnen versoepeld moeten worden. Ik zit nu 4 jaar aan een wurgcontract vast, en dat is kwaad kersen eten kan ik u verzekeren

gravatar

Hangt er ook een beetje van af of het volle maan is of niet. Verder is het strikt van belang of de waterstanden in Delfzijl niet tot aan de lippen komen.

gravatar

Tja, ik ben ook wel eens overgestapt naar een politieke partij die mij verzekerde dat mijn kosten hun zorg was, Later bleek dat het toch weer mijn eigen risico betrof… 🙁

Reageer
gravatar

Maar de vraag is natuurlijk: Hoeveel gaat het basispakket ons dit keer kosten?