RTL5 lanceert ‘Shoarma, Jihad en je Ouders in Shock’

Bezorgde ouders bespieden geradicaliseerde kinderen in Kobani

RTL5 zendt volgende week de eerste aflevering uit van ‘Shoarma, Jihad en je Ouders in Shock’. In het slechts deels allitererende programma volgen bezorgde ouders hun geradicaliseerde kinderen richting een vrijwel zekere dood. De jonge jihadisten maken zich schuldig aan diverse oorlogsmisdaden, zonder te weten dat hun ouders meekijken. Volgens RTL is het een hartverwarmend programma voor het halve gezin.

In de eerste aflevering worden drie Arnhemse jongeren gevolgd die naar Kobani afreizen om aan de kant van IS te strijden. Zij hebben echter geen idee dat hun ouders vanuit kapotgeschoten gebouwen meekijken. “Ik moet zeggen dat ik wel een beetje geschokt ben”, zegt Thea de Vries, de moeder van Karel. “Hij was altijd al een deugniet, maar het executeren van zesendertig Koerden had ik niet achter hem gezocht. Ik denk dat het vooral stoerdoenerij is voor zijn vrienden. Hier moeten we het thuis maar eens goed over hebben.”

De tweeëntwintig jaar oude Ali stond op het punt zijn ouders te onthoofden toen zij zich bekend maakten. “Dat was best awkward inderdaad”, lacht de jeugdige terrorist. “Dat ze me gewoon al die tijd al in de gaten hielden! Ik had natuurlijk wel door dat er de hele tijd een als struik uitgedoste cameraploeg achter me aan liep, maar dit had ik niet verwacht.”

Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL, is niet bang voor boze reacties van kijkers: “We vinden het belangrijk om te laten zien hoe het er aan toe gaat op dit soort uitstapjes van vriendengroepen. Met dit programma nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Of er ook een tweede seizoen komt, durft Galjaard nog niet te zeggen. “Dat hangt af van kijkcijfers, budgetten, en de hoeveelheid Amerikaanse bombardementen. We zijn daar op dit moment over in gesprek met de Amerikaanse regering.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Opperste Leiding van RTL heft de programmaleiding van “Shoarma, Jihad etc.” geadviseerd de hele filmcrew (m/v/) standaard uit te rusten met baarden, I.S.vlaggen en Kalashnikovs en elke morgen Umberto sprayTan aan te brengen. Ook moeten de woorden Alluha en Akbar authentiek Arabisch kunnen worden uitgesproken. Europese tongval levert -tijdens deze vakantiereisjes- namelijk een hoog risico op onverdoofde onthoofding op. De reis- en risicoverzekering van de ANWB en het WA-Garantiefonds bieden op dit vlak onvoldoende dekking.

Reageer
gravatar

Erland en Wendy, een leven voor de kijkcijfers. In de achtertuin van de RTL-studio bouwt BAM een pretpark met zandbak van 39 ha, een shoarma-kot, een Jihad-schiettent. Alles onder leiding van een baardige erfelijk dictator om Het Gooi kennis te laten maken met de authentieke Midden-Oosten cultuur die Nederland wacht als hoofdstad van West-Eurabia. Bij entrée verplicht: Tenue du désert, tulband, woestijnbaard, zonnebril (spiegelglas), Arafatsjaal, djellaba mét bomvest, patronengordel en sandalen

gravatar

Ooit was toch gemeld uit welingelichte bron dat de I.S. een constructie is van Zionistische makelij? Was die bron niet een moslima van PvdA-huize? Als dat zo doorgaat kan Islamitisch Nederland beter zelf een partij oprichten, dan al dat gekrakeel in de PvdA. Van de moslim-Kamerleden uit D66, VVD en CDA horen we nooit iets: ingehamburgerd en geassimileerd? Het is trouwens een raadsel hoe echte moslims kunnen dienen onder een partijleider die SPEKman heet. Taqqiya, met dispensatie van de ayatollah?

gravatar

Die shoarmaboer doet dit jaar mee aan ‘boer zoekt vrouw’. Volgend jaar zou hij wel eens mee kunnen doen aan ‘Shoarma, Jihad en je Ouders in Shock’, alhoewel ook andere spelprogramma’s alsmede het songfestival en diverse andere talentenjachten zijn belangstelling heeft. Wie weet zien we hem nog wel in Temptation Island, Big Brother the Next Generation of in The Voice.

gravatar

De zwarte piet-jihadisten en de (insert favorite colour) piet-fundamentalisten staan al klaar om fragmentatie pepernoten, taai-taai mijnen en cluster marsepein te strooien.
Dat wordt een leuke middag om te verslaan.

gravatar

D. Blok,

Die drop-down list onder (Inster favorite colour) werkt niet …. kun je je post even aanpassen?

Daarbij kijk ik uit naar het punt waarop de schimmel op hol slaat midden tussen de kleine kindjes …. Altijd spectaculair!

gravatar

Nou is het niet zo moeilijk die Nederlandse/buitenlandse radicaaltjes te volgen, ze zien er zó schattig uit in hun oranje gewaaden en hun kletterende geschuurde klompjes!

En dan de bedeesde bijna Nederlandse meisjes in hun burca’s met daarop een Volendams mutsje en een mooie schort!

Als het geen oorlog was zou je zo willen gaan koekhappen!

Reageer
gravatar

Kobani? Kaboemi!

gravatar

Prima initiatief van RTL5. Laten we hopen dat de ouders, nadat wat ze gezien hebben, hun kinderen in Nederland kunnen houden .

In Nederland moet het toch ook mogelijk zijn leuke events te organiseren voor de kindekes.

Corrie.

Reageer
gravatar

SATIRE BERICHT AAN WILDERS

Zoals geconcludeerd door een prachtig samenspel van Corrie en Joep is SATIRE hier de juiste oplossing. Door satire een linkse draai te geven, krijgt de harde waarheid een rechtse draai, net als melkzuur. En dat is goed!!!!!!

Als de welgeleerde heer Wilders zijn uitingen uiterst satirisch en links brengt, zal het nederlandse gepeupel vanzelf gaan inzien dat RECHTS het juiste pad is!

Ik stem rechts!

gravatar

Zo’n leuke event is bijv. het Noordhollandse Luilak-feest, waarin kinderen in nachtelijke uren hun uiterste best doen zoveel mogelijk herrie te maken gedurende de uren die men normaliter voor nachtrust reserveert. Deze straatterreur wordt door betrokken ouders aangemoedigd, gefaciliteerd en aldus van generatie op generatie gecontinueerd. Naast deze pestherrie wordt er druk met kaars en zeep op auto en woningruiten geschreven (gekken en dwazen schrijven hun namen op deuren en glazen), deurbellen worden met kauwgom of cocktailprikkers in bellende toestand gefixeerd of eenvoudig verwijderd. Ideetje voor landelijke toepassing Corrie?

gravatar

Lol, alleen maar beheadingz roflcopter

gravatar

Toch krijgen kinderen van nu duidelijk te veel zakgeld. Vroeger bleef men gewoon in eigen land, op treinvakantie bijvoorbeeld, voor gijzelingen en ander vertier.

gravatar

Mijnheer Bout, met uw gewaardeerde bijdrage is het vlees terug in het verhaal. Jammer dat anderen er zo onsmakelijke details aan toevoegen.

gravatar

Dit creert een diepe band tussen ouders en kinderen. In deze tijd waarin “bonding” zo’n buzzword is dit een fantastisch programma. Nou moeten we natuurlijk wel oppassen voor van die nepradicaaltjes die dan alleen maar voor de tv wat koerden een kopje kleiner maken.

Dat soort types maken dit soort hartverwarmende programma’s altijd stuk met hun drang naar roem. Ik hoop dat ze daarop letten tijden de audities. Voor de rest natuurlijk kijkplezier voor het hele gezin!

Reageer