Familie Hendriksen legt rotonde aan in woonkamer

Minder huishoudelijke ongelukken in Zwols gezin

De familie Hendriksen uit Zwolle heeft in samenwerking met de gemeente en Rijkswaterstaat een rotonde in de woonkamer aangelegd. De rotonde werd gisteren feestelijk geopend door burgemeester Henk Jan Meijer.

Chantal Hendriksen, moeder van Pepijn (7), Eline (5) en Kasper (3), legt uit waarom het cirkelvormige knooppunt nodig was: “Het was hier een gekkenhuis. Met name vlak voor etenstijd liep iedereen kriskras door elkaar. Toen mijn man Geert vorige week al bellend Kasper omver liep, wist ik dat er iets moest gebeuren. In overleg met de gemeente hebben we besloten een rotonde aan te leggen. Rijkswaterstaat was ook meteen enthousiast.”

De rotonde in huize Hendriksen is rond de eettafel aangelegd en bevalt tot nu toe prima. Chantal: “De eerste paar uur snapten de kinderen er niet veel van. Maar nu, na een dag, weten ze al niet beter meer.” En inderdaad, als Eline voor een grote bah naar de wc moet, doet ze dat keurig door de rotonde driekwart te nemen, richting aan te geven en af te slaan naar het kleine kamertje.

“Eerder was dit onvermijdelijk op een confrontatie met Kasper uitgelopen”, wijst Chantal op de peuter die voor de bank met duplo ligt te spelen. “Maar nu gaat het netjes en geordend. Zelfs als ze slaande ruzie hebben, doen ze dat via de rotonde. Het zorgt voor een stukje veiligheid in onze woonbeleving. Je ziet dat we vandaag en gisteren al zeventig procent minder huishoudelijke ongelukken hadden dan normaal. Wonen is weer een feestje.”

Chantal denkt nu al aan een tweede rotonde: “In de keuken ontstaan ‘s ochtends ook veel onveilige situaties. Maar misschien zijn een paar drempels daar voldoende. Rijkswaterstaat heeft er al een planoloog opgezet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou dit lijkt belachelijk maar het kan nog belachelijker! Onze zoon in de 2e kleuterklas, heeft een stoplicht in de klas, een echte ! Zon grote van 1,50 bij 50 ongeveer. Als hij op rood staan zijn de kinderen stil, op oranje Mogen de kinderen zachtjes praten en vragen stellen aan de juf. Met groen Mogen ze alles doen, en werkelijk waar dit ding staat ook nog bijna nooit op groen, toen ik het aan de juffrouw zei staat hij weinig op groen zei ze ook nog dat klopt en het werkt geweldig! Hoe is dat?

Reageer
gravatar

Het had allemaal voorkomen kunnen worden door te weven. Geef elkaar de ruimte… Hoe moet dat straks nou wanneer er aanhang komt? Rotonde verbreden?

Reageer
gravatar

Eindelijk goed nieuws voor de werkgelegenheid. Dit gaat tienduizenden, misschien wel honderdduizenden, banen opleveren als straks elk gezin een paar rotondes in huis wil.

Reageer
gravatar

Op die manier was Joran van der Sloot opgepakt. Ze plaatste een een-richtingsverkeer bord op een trap, waardoor Joran van der Sloot alleen maar de trap op kon en niet meer de trap af.

Reageer
gravatar

In ons gezinnetje is het in de ochtend altijd spitsuur. Files voor de badkamer en toilet, dringen om voorrang te krijgen. Het was gewoon hopeloos. Niemand hield nog rekening met elkaar.

We hebben nu flitspalen in huis geplaatst. Wie nu nog voordringt of te snel door het huis rent, de boete volgt later.

Reageer
gravatar

Ik heb gewoon een fototoestelletje aan mijn lul geknoopt, en die werkt nu als flitspaal in bed…..voor als dat wijf weer wil tekeer wil gaan voor de twaalfde ronde!

gravatar

Ik stel voor om de bezigheden in huis beter op elkaar af te stemmen om files te voorkomen.

gravatar

Ik heb al drie opgezette planologen van Rijkswaterstaat in mijn huis. Die zorgden eerst voor best wel onveilige situaties, obstakels zijnde. Maar met wat knutselwerk en drie spaarlampen hebben we nu ‘s nachts uitstekende trap- en hal verlichting.

Reageer
gravatar

Zij wisten het niet niet, maar Pepijn bleek fervent spookrijder. De ANWB meldt 20 meter file tussen knooppunt ‘t Kleine Kamertje en knooppunt De Hal. Een alternatieve route is mogelijk via de oprit, de garage en de achtertuin.

Reageer
gravatar

Een botsing is het gevolg van verschil tussen snelheid en/of richting. De richtingsverschillen zijn nu in de eetkamer opgelost.

De snelheidsverschillen tussen Geert (56), Chantal (43), Pepijn (7), Eline (5), Kasper (3), en Fikkie (12) moeten echter nog worden opgeheven. Die zijn aanmerkelijk, zeker als de tieners uit de eerste leg van beider ouders in het weekeinde komen.

De grootste opstopping is echter te verwachten als de bejaarde grootouders het gezin bezoeken.

Reageer
gravatar

Ja maar die schrijf je met kx: oftewel Hendrikxen.

Да, но кто вы пишете кх: или Hendrikxen.

Ja, men hvem trur du skrive kx: kmeu eller Hendrikxen.

Immer bescheiden but wel toujours at your service,

Fréns….., Frens Tímmermans

gravatar

Er wordt natúúrlijk door de Speldt verzwegen (gekleurd journalisme!) dat nog gisteren het eerste ernstige ongeluk plaatsvond toen Hein, een van de zonen des huizes, na het slikken van een XTC onderhoudsdosis dacht dat hij in Engeland was, de rotonde aan de verkeerde kant op liep, en zijn moeder met een vol blad warm eten omver botste. Hij verdomde het ook nog om de etensresten op te ruimen waardoor vader Dirk kwaad het huis uitliep en naar het café ging. Van een feest was toen geen sprake meer.

Reageer
gravatar

Kom nou, jij staat toch al jarenlang op rood! Je had beter een bord neer kunnen zetten met ‘Verboden in te Rijden, doorgang gestremd, geen bezorging aan huis, pas op voor de hond! Keert om voordat het te laat is!’