Johan heeft op dinsdagavond weer ruimte in vriendenschema

‘Ruben is verhuisd en Myrthe deed laatst een beetje raar’

Nijmegenaar Johan Veerman (29) heeft na tien jaar weer ruimte voor een nieuw sociaal contact. Door omstandigheden ontdekte hij onlangs dat er ruimte in zijn schema was ontstaan: “Het was dinsdagavond, ik was opeens alleen thuis en ik had niets te doen. De avond ervoor was ik nog met Pieter naar de film geweest en de dag erna had ik zaalvoetbal. Maar die avond was Martine naar yoga en besefte ik plotseling dat ik tijd over had.”

Johan realiseerde zich dat hij een nieuwe vriend nodig had: “Ik heb deze vriendenkring nu al zeker tien jaar. Drie middelbareschoolvrienden, twee van mijn studie, drie van mijn werk en eentje van zaalvoetbal. Toen zat ik vol. Ik heb nog een paar mensen geprobeerd, maar ik had simpelweg niet de tijd en de energie om me oprecht in ze te interesseren. Ik denk dat ik met maximaal negen mensen een betekenisvolle relatie kan onderhouden.”

Johan houdt het contact met zijn negen vrienden systematisch bij: “Ik zorg dat ik iedereen elke 24 dagen spreek om bij te praten over onze carrières, relaties en angsten. Met single vrienden hanteer ik een termijn van twee weken, want zij hebben meer tijd en luisteren slechter. Bij een persoonlijke crisis bel ik één keer per week, verder is bellen strikt uitgesloten. Eens in de vier dagen een whatsappje en eens in de twee weken een grappig YouTube-filmpje per e-mail. Zo houd ik mijn sociale schema optimaal.”

Voor nieuwe vrienden was lang geen tijd, maar daar is dus verandering in gekomen: “Danielle is twee jaar geleden overleden aan borstkanker, waardoor ik wat closer werd met Patricia. Maar Ruben woont nu in Costa Rica en Myrthe deed laatst een beetje raar tegen me op Pieters verjaardag, dus er is opeens ruimte ontstaan op dinsdagavond.”

Johan heeft al nagedacht over een profiel: “Het wordt mijn eerste nieuwe vriend sinds jaren, dus het zou leuk zijn als hij homo is of neger, die heb ik nog niet. Hij moet niet van voetbal houden, want daar praat ik al met Ruben over. Iemand die verstand heeft van mode en auto’s. Of als het een vrouw is: iemand met Asperger, of ADHD. Dat lijkt me echt te gek. Hoewel ik geen tijd heb voor mantelzorg of zo.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom eikels zoeken in het bos, als er al zoveel in de Tweede Kamer en Kabinet aanwezig zijn? Laatst nog een nieuwe eikel van belang ontwaard, uiteraard van de stroming VVD Vooruit Doordouwen (VVD), da’s nogal Wiebes

gravatar

De man heeft trouwens (in beiderlei opzicht) een uit-stekende neus voor fiscale gevoeligheden van onze elite. Thomas Piketty kan nóg niet in de schaduw staan, van deze wijsneus

gravatar

`hij wou` is spreektaal.
`hij wilde` is schrijftaal.

Ik ben geheel in de war van de metafysische consequenties van uw schrijfsel ten overstaan van bovenstaande geponeerde stelling.

gravatar

Apekool: er zijn nu eenmaal collega Speld-participanten die bij voorkeur spreektaal ook als schrijftaal hanteren, om geen dichotomie tussen denken en spreken aan te brengen: Luidt een oud spreekwoord niet: Vox Dei, Volks populi? Zo tijden, zo zeden.

gravatar

Lieve lezers,

De vele vrienden in jullie land die ik begin dit jaar in de reclametent van jullie nationale brouwer bij een schuimend biertje had verworven, hebben helaas halverwege de maand juli om onduidelijke reden hun vriendschap opgezegd.

Daarom heb ik nog vriendschapsruimte voor enkele Nederlandse lezers van jullie gezagsgetrouwe, linkse e-zine de Speld.

From Russia with love,

Vladimir Poetin

p.s. Homo’s doen er beter aan niet te reageren.

Vertaald door Frans Timmermans, talenwonder

Reageer
gravatar

Vladimir,

Jij bent echt een man waarvoor ik graag mijn borsten ontbloot.

Plien
Lid FEMEN

Frans, wil je deze boodschap van mij vertalen? Bij voorbaat dank.

gravatar

Toch geeft dit weer een beetje hoop voor de toekomst! Het lijkt erop dat de familie Paulussen aan het terugkomen is hier op de Speld. Hopelijk blijven ze ipv die voorspelbare huistrol van een Corrie! Hulde!!

gravatar

Inderdaad een leuk stukje, het doet me goed dat De Speld zijn cynische nihilistische kant vaarwel zegt.

Het is fijn om een artikel te lezen waar je mondhoek een beetje van omhoog trekt om het vervolgens snel weg te klikken.

Corrie.

gravatar

Al 4X zijn vriendschapsverzoeken afgewezen!
Klinkt allemaal leuk en aardig, maar iemand die op voorhand al zegt maximaal 9 vrienden kan hebben getuigd toch van een tekort aan inzet. En wie wil nou het 9e wiel aan de treinwagon zijn?

gravatar

Als je zo slecht bent in je sociale contacten, raad ik je bedwantsen aan.

Je moet ze continu bestrijden en je raakt ze nooit kwijt.

Het slurpt zoveel tijd op, dat je je vrienden gaat verwaarlozen.

Heerlijk toch !!!

Reageer
gravatar

Aha, hier zien we de worsteling van de hedendaagse mens met relaties, vriendschappen, oppervlakkige contacten, sociale media en noem de huidige “over the top” drukte van het moderne leven maar op. Tijd voor een diepgaande analyse hier op de Speld van niemand anders dan prof. dr. ir. Bert Bokhoven (tevens begenadigd trendlistener).

Reageer
gravatar

Die Johan stelt wel erg hoge eisen aan een nieuwe vriend. Het is toch algemeen bekend dat iedereen wel een neger of Asperger verlangt, maar dat zet je toch niet meteen in je profiel?
Dat zijn toch zaken die ja pas na een derde of vierde ontmoeting begint te verkennen

gravatar

Ik hoorde laatst van ‘Facebook’, waar je een hoop vrienden kunt maken zonder ook maar één moment aandacht aan ze te besteden. Dan hoeft Johan zich op dinsdagavond tenminste geen zorgen te maken over het onderhouden van betekenisvolle relaties.

Maar tv is ook lekker.

gravatar

Papagaai, dit geintje heeft nu wel lang genoeg geduurd. Kom als de bliksem naar huis! Het eten staat al eeuwen op tafel!