Maffiamaatje Hiddema niet louche

Smaadmagneet met gluiperig snorretje bouwde goede naam op als incapabele advocaat

De publiciteitsgeile smaadmagneet Theo Hiddema, die met zijn gluiperige snorretje een goede naam heeft opgebouwd als kleinzielige, nare, ijdele en incapabele advocaat, is niet louche. Dat is vast komen te staan na een uitspraak van de rechter in Maastricht. Wij hechten er daarom aan om te bevestigen dat wij het ongure en onbetrouwbare maffiamaatje absoluut niet als louche beschouwen.

De stelling dat Hiddema louche is, is daarom even absurd als de bewering dat de prijs voor het slagen van zijn biografie onze vrijheid van meningsuiting is.

Noot van de redactie:

Naar zijn aard zal dit artikel niet lang worden bestudeerd door een gemiddelde lezer. Wij verwachten dan ook niet dat een lezer zich uitgebreid gaat verdiepen in de (mogelijk) diepere betekenis ervan.

 

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een uiterst triest artikel. Waarop is de stelling dat Hiddema een maffiamaat is gebaseerd? Lege domme kreten. Maar wat verwacht je anders van een journalist die nergens aan de bak komt en dan uit armoede maar voor De Speld gaat schrijven. Het is niet meer dan gênant.

Reageer
gravatar

Een blanke neger dus. Zoiets als Oboema, de voetbalmakelaar uit VPRO’s Jiskefet? Van Oboema naar Obama, il n’y a qu’un pas

gravatar

Ik zou bijna denken dat het hier een advocaat betreft in plaats van een ijdeltuit met een dwangmatige ego bevestigende mediageile aandachtsbehoefte. T, Hiddema schijnt maar niet te beseffen wat hij zichzelf op het kippenekje heeft gehaald. Daar kan geen roze nichtensjaaltje tegen op. Wellicht schuilt hierin het grote drama. Ondanks alle uiterlijke draaikonterij is er geen succes behaald. Ontkenning is dan de enige strategie om verder gezichtsverlies te voorkomen.

Reageer
gravatar

Ik heb wat moeite met die gemakzuchtige stereotypering van Hiddema. Is er (überhaupt) één (1) strafpleiter die niet door zijn criminele cliëntèle financieel en moreel is aangetast? Waar je mee omgaat, wordt je door besmet. Het hele kwartet ‘jonge’ Moszkowicz-en is of uit het ambt gezet of officieel gewaarschuwd door de Deken. De inzet van advocaten is UITSLUITEND gericht hun schuldige cliënt vrij te pleiten, daar hangt hún welstand vanaf. OK, Theo is ijdel (op het exhibistionistische af) maar niet loucher dan zijn collegae.

Reageer
gravatar

Ik ben blij dat de rechter zich pal heeft gezet voor deze akelige, vervelende man. Dat de pest van de advocatuur niet louche is, of althans dat dat niet bewezen is, is een zegen voor ons allemaal.

Reageer
gravatar

Beste De,

Tenminste ik neem maar aan dat “De” (met streepje?) je voornaam is. Ik, Gemiddelde, voel me in mijn goede naam aangetast. Ik hecht er daarom aan om jou, De, te vertellen dat ik NIET ben gaan googelen en daarbij NIET een geschriftje in de Limburger van gisteren ben tegengekomen. Het ging NIET over een cartoonist, Oppenheimer, en zeker niet over Mr. Hiddema. Het betreffende werkje is misschien wel of niet hier te vinden: http://www.limburger.nl

Reageer
gravatar

Misschien denkt ie; “Als advocaten geen vrijheid van zwijgpli..uhh meningsuiting hebben, dan niemand.”

Maar wel leuk dat louche nou misschien wel woord van het jaar wordt. Alhoewel dat natuurlijk niet gecommuniceerd gaat mogen worden via spotprenten of andere vormen van satire…

Reageer
gravatar

Ik neem aan dat hij dan ook ui zijn ambt is gezet. Een beetje zichzelf respecterende advocaat heeft toch een zweem van louche om zich heen hangen.

Reageer
gravatar

Zowel voor louche als smaad worden geen definities gegeven. Resultaat van de oververtegenwoordiging van de alpha-vooropleidingen bij de rechtsgeleerden. Als ik die cartoonist was (die overigens een perfecte antwoord-cartoon maakte) dan maakte ik dat hele anti-intellectuele progressieve bolwerk met deze veroordeling met de grond gelijk. Iedere advocaat is louche te noemen. Op naar Europa met deze zaak. Wel een goed stel vertalers meenemen. Met wiskunde in hun vooropleiding.

Reageer
gravatar

“Nou, nou, nou: “dat hele anti-intellectuele progressieve bolwerk met de grond gelijk maken”, da’s wel een mond vol tegenstrijdigheden. Dat “anti-intellectuele” slaat niet op Theo Hiddema en dat “progressieve” al helemaal niet. Als (ik herhaal: áls), Theo al iets is, is dat hooguit een overjarige snob en ijdeltuit die -net als Bram Moszkowicz-, zijn gebrek aan inhoud en jeugdige viriliteit compenseert met dure auto’s, kleding van Armani c.s. en narcistisch optreden in tv-programma’s voor het vulgus.

gravatar

De redactie van De Speld vind ik al cynische nihilistische lui en nu zijn het ook nog kakkebroeken.

Schijnbaar durft de schrijver van dit artikel zich niet bekend te maken en verschuilt zich onder de naam “De Redactie”.

Hij/zij is zeker bang dat meester Hiddema (vriend van meneer Wilders van de PVV) hem/haar een proces aandoet.

Kakkebroek kakkebroek kakkebroek.

Corrie.

Reageer
gravatar

Lieve Corrie,

Sorry voor deze verwarring. Ik wilde dit stuk graag zo snel plaatsen dat ik het per abuis en eigenlijk automatisch onder De Redactie heb gedaan, in plaats van onder mijn eigen naam, maar da’s echt niet uit angst hoor!

De Redactie

gravatar

@De Redactie
Gelukkig is het rechtgezet.

Misschien was mijn reactie een beetje overdreven, dit komt omdat het artikel zo negatief is richting meester Hiddema. Straks gaan jullie ook nog meester Moskowitz zwart maken, terwijl het een populaire TV celebrity is met het hart op de goede plaats.

Van negativiteit ben ik niet van, mijn reacties op het forum zijn altijd hoopgevend. Het ergste waar ik iemand ooit voor heb uitgemaakt is linkse gekkie.

Maar dat klopte ook.

Corrie.

gravatar

Linkse Corrie,

Ik zou maar oppassen als ik Theo Hiddema was. De eveneens pronkzieke Bram Moskoufiets was eens een gevierd advocaat die het ooit waagde Geert W. te verdedigen. Je weet dat die advocaat-provocateur niet meer als advocaat mag optreden.

gravatar

Ik was altijd besluiteloos, maar nu ben ik daar niet meer zo zeker van (Tommy Cooper).

Want nu hebben we een rechter in Maastricht die slechts met een uitspraak dingen echt vast kan stellen.

Reageer
gravatar

Het is zelfs heel wel mogelijk dat bovenstaande zowel infaam als abject is, alhoewel daar nog geen jurisprudentie over bestaat.