Baby Born geeft zich bloot in spectaculaire biografie

Kunststof kindsterretje van weleer openhartig over drugsverleden

Dit najaar ligt de langverwachte biografie van Baby Born in de winkels. In het boek ‘Reborn’ blikt het Duitse kindsterretje van weleer terug op zijn leven als beroemdheid, de roerige periode die daarop volgde, de worsteling met zijn seksuele geaardheid, de onvermijdelijke val en de weg terug omhoog.

Journalist Joachim Kohler schreef het boek na jarenlang met de pop gespeeld te hebben. Hij prijst Born voor zijn openhartigheid en laakt de afwezigheid van adequate begeleiding in zijn carrière: “Het moest wel misgaan. Hij verdiende op jonge leeftijd al zó veel geld en hij kreeg zó veel aandacht. Als je heel realistisch kunt huilen, heb je vrienden. Drank, drugs, vrouwen: probeer die verleidingen maar eens te weerstaan als kunststof zuigeling. Niemand in zijn omgeving zei: Baby, doe eens normaal.”

Kohler noemt de anekdote over een uit de hand gelopen tupperwareparty exemplarisch voor de uitbundige jonge jaren van Baby Born: “Die avond ontdekte Baby dat hij homoseksueel is. Hij was volledig doorgesnoven en had alle denkbare alcoholische dranken op. Onder invloed heeft hij de Amerikaanse superster Ken aangerand. Daarna heeft hij zes uur lang in een vijver rondgedobberd zonder dat iemand het doorhad.”

In 2010 kruiste Borns levenspad met dat van zijn huidige partner Jamai. Hij leerde hem weer te houden van het leven, maar belangrijker nog, van zichzelf. Born: “Jamai kwam precies op het juiste moment. Het was zo’n opluchting dat ik me niet meer overal hoefde te profileren als ‘die ene hetero die zelfstandig pist’. Dankzij Jamai kon ik eindelijk andere eigenschappen ontwikkelen, zoals schilderen en spreken in het openbaar.”

Het vinden van zijn grote liefde gaf Born ook de kracht om zich aan te melden bij een afkickkliniek. Geen gemakkelijke stap: “Je probeert anoniem te blijven, maar op een gegeven moment werd ik toch herkend door iemand in mijn groep. Dat was wel even slikken, maar gelukkig kan ik dat ook.”

Tegenwoordig verdient Born zijn geld met een keurige 9-tot-5-baan als etalagepop bij C&A in Hannover. Zijn enorme schulden zijn bijna afbetaald en hij heeft na een lange strijd de gewenste omgangsregeling met zijn dochter Baby Chou Chou. Heeft Baby Born dan eindelijk zijn geluk gevonden? “Geen idee, ik ben een pop.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Van zulke verhalen hoe poppen uit de kast komen lopen toch gewoon de rillingen over je rug. Ook de eerlijkheid om Ken aangerand te hebben. Dit is niet iets om trots op te zijn. Tenslotte is Ken de piemelloze wederhelft van Barbie. Ik hoop dat hij het met Barbie ook uit heeft kunnen praten.

Ik ga eerst het boek lezen en hopen dat er een film van gemaakt wordt.

Reageer
gravatar

Dan heb je dit niet goed gelezen:

LUCILLE VERTON • 22 OKTOBER 2014, 17:36
FOUT! Mijn tamagotchi staat al een paar jaar op “pauze”!!! Dus hij leeft nog! TAMAGOTCHI IS GERED!

gravatar

Weet je dat (van die tamagotchi pauze van Lucille Verton) wel zeker Wammes? Dan betreft het waarschijnlijk toch de meno-pauze. Want die kán erg lang duren. En met de daaruit resulterende langdurige ont-houding vraagt een man zich allicht af: “is er nog een leven vóór de dood?”