Turkije gaat ingrijpen in Mexicaanse drugsoorlog

‘We kunnen het brute geweld niet langer aanzien’

Turkije is bezig een ‘coalition of the willing’ te vormen om militair in te grijpen in de Mexicaanse drugsoorlog. Dat heeft president Tayyip Erdoğan gezegd in een toespraak die live op televisie werd uitgezonden.

De Turkse regering vraagt al langer aandacht voor de misdaden van de meedogenloze Mexicaanse drugskartels, maar volgens Erdoğan is het nu echt vijf voor twaalf: “Deze oorlog heeft al aan meer dan 150.000 mensen het leven gekost en het einde is niet in zicht. Turkije kan niet langer aanzien dat onschuldige mensen worden afgeslacht. Ik roep de internationale gemeenschap op om de ogen te openen.”

Turkije gaat de drugskartels in eerste instantie op strategische posities bombarderen. Het krijgt daarbij steun van het Mexicaanse leger. Erdoğan: “Wij beginnen aan deze missie op uitnodiging van Mexico. Voor het draagvlak is het daarnaast belangrijk dat landen als Guatemala en Cuba gevechtsvliegtuigen hebben toegezegd. Dat geldt ook voor Costa Rica, al heeft dat geen leger. Hopelijk sluiten andere landen zich snel bij de coalitie aan.”

Daarmee doelt de president met name op de Verenigde Staten. De gruwelijkheden vinden ook plaats in de staten Baja California, Coahuila, Sonora, Tamaulipas en Chihuahua, vlak bij de Amerikaanse grens. Erdoğan: “Als militaire grootmacht in de regio hebben de Verenigde Staten een duidelijke verantwoordelijkheid. Als president Obama het wil, kan hij in korte tijd een einde maken aan het geweld in zijn achtertuin.”

Defensiedeskundige Rob de Wijk denkt dat bombardementen niet genoeg zijn om de drugskartels te verslaan: “Als het Erdoğan menens is, dan zal hij grondtroepen naar Mexico moeten sturen. Ik betwijfel echter of de Turkse bevolking daarachter staat. Turkije staat al zo vaak vooraan om humanitaire crises te beëindigen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Koala-Isis Of the Willing ; We pakken het nog beter aan – we gaan Aleppo verkeerd op de digitale kaart zetten – elke strijder zal door een slimme route-planner het veer richting Mexico nemen – uiteraard geld dat alleen voor die specifieke strijders met de pang app voor de holy handheld.. Vanaf het lokale strand in Mexico nemen we de gebruikers weer over met een aangepaste route naar Mekka – eigenlijk een zwaar bewapend gebied van een lokaal drugskartel – maar het verschil zal er nauwelijk zijn.

Reageer
gravatar

Ik vind het wel dapper van Erdogan dat hij als moslim zijn nek uitsteekt om die ontspoorde christenen in Mexico een halt toe te roepen. Zij zijn immers een groot gevaar voor de wereldvrede, met hun primitieve en moorddadige gewoonten.
Kan iemand voor mij in het Turks vertalen: “Ik neem nadrukkelijk afstand van de gewelddadigheden van de Mexicaanse drugskartels!”

Reageer
gravatar

tegen drugs dealers in een ver land wil ie wel vechten maar tegen isis die vlak bij hun aan de grens staan en duizenden mensen afslachten doet ie niets.. hoe zielig ben je dan als president??

Reageer
gravatar

Jongens, on topic alsjeblieft. Haal er niet steeds andere probleempjes bij. Turkije doet tenminste iets aan het onrecht wat onschuldige Mexicanen wordt aangedaan en de wereldbedreigende situatie die daaruit voortkomt. Dat kun je van buurland VS niet zeggen.

Reageer
gravatar

Inderdaad T. Ik las al ergens anders dat de drugsbazen een drugskartelifaat wilde uitroepen! Het is goed dat Erdogan daar tegen optreedt. De gruwelijkheden die in zo’n drugskartelifaat gebeuren zijn niet te beschrijven. De mensen worden verplicht de hele dag stoned in een hangmat te hangen of high naar de dansmuziek te luisteren. Gruwelijke taferelen, die leiden tot mensonterend gedrag.

Alleen blijft bij mij wel de vraag hangen of het Erdogan niet om de olie van Nicaragua te doen is.

gravatar

Turkije zit in een dilemma.
Het is of de koerden helpen en zo laten zien dat Turkije er alles voor over heeft om ook de koerden buiten Turkije te beschermen. En op die manier alle harten veroveren van de koerden en hopen aan een vreedzaam leven zij aan zij… Echter, de koerden in Kobani helpen is oorlog verklaren tegen Syrië.
Of Turkije moet binnen zijn grenzen handelen en proberen met behulp van de VN in te grijpen. Met als gevolg het afgeslacht worden van Syrische koerden voor je ogen,…

Reageer
gravatar

Let niet op mijn geschrift maar niemand kan tegen mij zeggen je hebt ongelijk because i do my homework. Nederland en israhel en amerika zijn 1 big JOKE. Neem een voorbeeld aan MH17 eigen graf gegraven in one big LIE en zogenaamd IS bestrijden hahaha . Wil je bestrijden dan moet het vanuit de grond en niet vanuit de lucht. Hoe kan je eigen opgerichte IS team nou bestrijden? NIET DUS!!! ONE BIG LIE.!! Zo dat was effe mijn wetenschap in waarheid . Geen slechte bedoelingen mensen puur de waarheid.

Reageer
gravatar

Gossie dat wist ik allemaal niet wat je opschrijft Ozzie.

Daarom is het waarschijnlijk zo dat er een aantal mensen op deze reactieforum zijn die zo fel gekant tegen mij zijn.

Ze hebben dezelfde standpunten als jij alleen kunnen ze het niet zo duidelijk verwoorden. De sukkels!

Misschien is het beter dat ik mijn standpunt over moslims moet bijstellen.

Corrie.

gravatar

Met je geschrift is er niks mis. En dat je boos bent op de JewASA ook niet. De meeste mensen zijn daar wel boos op.

Je zou IS kunnen bestrijden door ze bospadden
stoelen soep te eten te geven.

Geen slechte bedoelingen ook niet.

gravatar

Corrie, je bent overduidelijk een racist die de leugens van Wilders pikt. Je weet niets van de islam. Je laat je gewoon bedriegen door mensen als Wilders. Het ergste is, dat ik sterk de indruk heb dat je dat wel degelijk uit min of meer kwaadaardige overwegingen doet net als dat zonder meer voor 100% bij Wilders het geval is. Wilders weet dat mensen de behoefte hebben om mensen te discrimineren. Sinds ’45 is dat verboden. Als ik je zou vragen of je iets kunt bewijzen over de Koran, ga je falen.

gravatar

Henk V., ook voor jou is er nog hoop, beste jongen. Strikt vreedzaam opererende islamitische bewegingen als Boko Haram, I.S., Taliban en Al Qaeda werden al ge-sms’t dat het secretariaat van De Islam in West Europa wordt gevestigd op jouw adres. Fans uit de Schilderswijk en de Kanalenbuurt nemen binnenkort contact met je op. Heb je wel een grote garage of kelder om voldoende C-4 op te slaan voor prikacties op de A-2?
P.S. Kom je nog wel even mijn Quran signeren?

gravatar

Dat ingrijpen is wat amerika ,europa wilt. Turkije in oorlog meesluren . Zionisten – israhel dus en amerika hebben IS opgericht toen bush junior aan de macht was met irak aanval. Nogmaals maak je huiswerk af. En turkije groeit nu en wacht niet op een oorlog aangezien ze als ze willen in syrie beginnen en in irak eindigen zonder moeite. Vraag me wel af waarom blijft israhel out off picture ? Waarom bombardeert Amerika IS niet voor de wapens die IS heeft gestolen van amerika? Huiswerk maken GUYS!

Reageer
gravatar

Vrijheid van Nederland hebben jullie te danken aan Ottomaanse rijk waar wij 2000 leger hebben verloren om jullie de vrijheid te gunnen door engelsen en de spanjaarden weg te jagen. Wees een beetje positief over turkije want hoe dan ook de opkomst van turkije in 2023 zal 1 van de wereldmachten worden waar europa ervoor zal neerbuigen in positieve zin dus de opkomst van de (ottomaanse rijk). Beter de ottomanen om je heen dan de amerikanen. Do your homework guys en luister niet naar de propaganda

Reageer
gravatar

Nou ze toch bezig zijn.. Dat ie gelijk ff ingrijpt in Syrië daar kijken ze van een afstandje toe..over achtertuin gesproken..

Reageer
gravatar

Daar gaat hij weer! Eerst premier van Turkije, dan op zijn gezag twitter, facebook, youtube in de blokkade en vervolgens president.
Gaat nu aan de slag in Mexico. Waarschijnlijk volgens beproefde strategie, om uiteindelijk hier ook president te worden. Obama mag terecht bang zijn voor zijn job.

Reageer
gravatar

Als militaire grootmacht in de regio hebben de Verenigde Staten een duidelijke verantwoordelijkheid. Niet hebben.. de Verenigde Staten is maar 1 land, niet meerdere landen.

Reageer
gravatar

Gaat het Erdogan niet om de olie? Vanuit geopolitieke overwegingen valt Erdogan eerst Mexico binnen, omdat daar geen olie zou zit. Dan valt het niet op. Maar vervolgens kan hij daardoor wel de olievelden van Nicaragua innemen. Let je wel op Obama?

gravatar

Ik denk niet dat Erdogan veel succes zal hebben in het overtuigen van de VS. Ze proberen al van het begin af aan om zo veel mogelijk buiten de Mexicaanse drugsoorlogen te blijven omdat ze bang zijn dat die drugsoorlogen de grens over komen. Hierom proberen ze ook om zo min mogelijk mensen de grens over te laten. Verder hebben ze een bataljon militairen bij de grens gestationeerd voor het geval er toch een invasie van drugscriminelen plaats zou vinden.

Reageer
gravatar

Damm. Jullie zijn goed bezig jongens. Applausje voor je zelf, als ik meneer Cactus mag citeren… Ga je lekker op Corrie afreageren.

gravatar

Ook Erdogan heeft zijn excuses aangeboden. Hij had dit niet zo mogen zeggen over de VS. ‘Het spijt mij zeer dat ik hen zo gekwetst heb’.

Reageer
gravatar

Ongelooflijk! Wij kunnen als topimporteur toch niet blijven toekijken? Tradities als coke snuiven op het toilet in de kroeg dreigen te verdwijnen! Wie is hier nou niet volwassen mee geworden in zijn studententijd? Ik stel een boycot voor op alle lahmacun van de Albert Heijn!

Reageer
gravatar

Ik denk dat wij graag langs de zijlijn meekijken, met de teloorgang van de coke krijgt ons grootste exportproduct XTC weer een concurrent minder op de markt. Allemaal één groot politiek tactisch spel is dit

gravatar

Een islamitisch land dat zich betrokken voelt bij het leed van de bevolking van een christelijk land aan de andere kant van de wereld?

Dat is wel erg utopisch.

Mededogen en naastenliefde zijn waarden die je niet tegenkomt in de Koran.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ja maar Corrie, mededogen en naastenliefde kom je in zoveel dingen niet tegen. Neem nou bv. een koekje of een pindarotsje of pak ‘m beet, Geert Wilders. Het kraakt misschien wat of smelt een beetje geil in de mond maar daar houdt het toch echt mee op.

gravatar

Mededogen en naastenliefde laatst nog proberen te lezen, maar geen doorkomen aan.
Toen toch maar weer de Koran gepakt, leest een stuk makkelijker weg

gravatar

Ik raad je ten zeerste af om überhaupt iets te lezen Corrie, luister niet naast Jos van Daarnaast. Menig mens weet zich geen raad met wat er geschreven staat in welk schrijven dan ook en gaat na het lezen op basis van het gelezene hele idiote opvattingen creëren. Doe me een lol en stop me lezen en begin er ook niet aan!

gravatar

@Corry van Hiernaast met duimpje en vogeltje.

Echte corry is vertokken zo te zien. Vogeltje erbij met dezelfde naam. En al eerder een reactie van haar dat ze het niet leuk vond dat er onder haar naam werd geschreven.

Prima gedaan!

gravatar

Nee, Corrie
Zowel Portugal als Mexico zijn katholieke landen met katholieke “leiders”. Hitler was in oorsprong ook katholiek net zoals jou geestelijk leider Wilders dat ook was. En in de Koran staat dat je nooit mensen vals mag beschuldigen en vervolgen om iets wat anderen hebben gedaan, ook niet als het hun voorouders betreft. Dus de jodenvervolging door de voorouders van Wilders was fout volgens de Koran, precies zoals de moslimvervolging door Wilders hartstikke fout is.

gravatar

WTF?! Heb ik het echt gelezen. “De moslimvervolging door Wilders”? Wat een zwakzinnigen hier in de panelen.
He Henk, weet je wat er in de Koran staat over Joden? Ach wat, paarlen voor de zwijnen.

gravatar

Ja “Zeikert” ik weet dus wel wat er in de Koran staat over joden. De joden mogen niet vervolgd worden door de christenen maar de joden mogen ook niet beweren dat ze uit naam van God 3400 jaar geleden het overgrote deel van het volk van Palestina uit te roeien. Ook mogen ze geen mensen op basis van ras of geloof discrimineren. Allemaal zaken waaraan de huidige joden in Israël zich schuldig aan maken. (O, ja ik ben ook een jood. Ik wil niet met dit soort smerigheden te maken hebben.)

gravatar

Eventjes nog Seikert, Vergelijk dit http://tinyurl.com/p6ajjsf eens met dit http://is.gd/akkM1m Staat in het 2e dat je onder ongelovigen moet laten bloedbaden? Er staat dus: “Wanneer gij de ongelovigen (in oorlog) ontmoet, treft dan hun nek en wanneer gij overwinnaar zijt, bindt hen dan vast. En wanneer de oorlog opgehouden is, laat hen dan vrij uit gunst of voor een losprijs.” Vraag je je eens af waarom Wilders dit soort dingen flikt en wat hij zelfs in de 2e Kamer heeft geroepen.

gravatar

Jeetje wat een cliché Henk, een jood met zelfhaat.

Jij bent behoorlijk de weg kwijt met je standpunt over die geiteneukers.

Wanneer een kip er uit ziet als een kip, kakelt als een kip en smaakt naar kip dan is het een kip. Het zelfde is het geval met moslims.

Het zijn moslims die elkaar afmaken en wij mogen ze vergeefs wat christelijk fatsoen bijbrengen.

Het gaat ons 150 miljoen kosten terwijl dit kabinet onze oudjes het verzorgingshuis uit jaagt.

Corrie.

gravatar

Nee, Corry. Niks Zelfhaat. Jou geestelijk leider Wilders is op alle fronten een echte leugenaar. Zijn voorouders hebben mijn voorouders altijd vervolgd. In De Koran staat dat dat niet netjes is. Dat is de reden dat Wilders zo’n pest aan moslims heeft. Net als jij, denk ik. Maar kijk alleen even naar de Soera waar je meester naar verwijst en waar ik de links van heb gegeven.
Heb jij een ideetje wat er met moslims moeten gebeuren die weigeren toe te geven dat zij altijd de joden hebben vervolgd?

gravatar

Nog een kleinigheidje Corry. Moslims die elkaar afmaken… In de vorige eeuw zijn in Europa 170 miljoen afgemaakt. De meeste Christenen. De lieve christenen hebben in Irak 100,000 gemene moslims vermoord omdat Hoessein z’n wapens niet wilde laten zien die hij zo goed had verborgen dat ze tot nu nog steeds niet zijn gevonden. Vraag aan je meester of het geen idee is om alle moslims in Irak te vermoorden. Wedden dat moslims zelf tegen. Ze zijn gewoon te laf! Of niet?

gravatar

Fuck!!

Gelijk maar even een goede voorraad inslaan. Hierdoor zullen de prijzen van de betere drugs flink stijgen. De dealers hier pakken ook elk excuus aan om de prijzen op te voeren, stelletje zakkenvullers zijn het!! BAH!

Reageer
gravatar

Hoewel Mexicanen in hoofdzaak de katholieke godsdienst belijden, wil Erodgan benadrukken dat het hier niet gaat om een War against Catholics. ‘Veruit de meeste katholieken in de wereld zijn helemaal niet gewelddadig, of handelen in drugs. Het is een war against drughandelaren, dat is het laagste van de mensensoort en dient uitgeroeid te worden.’

Reageer
gravatar

‘Het is een war against drughandelaren, dat is het laagste van de mensensoort en dient uitgeroeid te worden.’

Je vergeet Geert Wilders

gravatar

Ach, de godwin, daar is ie weer, dat is wel in een heel vroeg stadium. Alle discussies lopen uiteindelijk weer uit op Geert Wilders, ongeacht het onderwerp.

gravatar

Zou me niks verbazen als Erdogan daar juist nu mee komt om zijn vriendje Kim Jong-Un een beetje uit de wind te houden. Is té toevallig…

Reageer