ProRail past Zwarte Piet ‘waar nodig’ aan

Bedrijf controleert spoor op kwetsende elementen

Spoorbeheerder ProRail gaat het volledige Nederlandse spoorwegnet controleren op racistische of anderzijds kwetsende elementen. Hiermee laat het bedrijf zien rekening te houden met de maatschappelijke discussie rond Zwarte Piet.

President-directeur Patrick Buck: “We hebben ermee geworsteld of we Zwarte Piet in ons product moeten wijzigen of niet. Uiteindelijk denken wij dat het spoorwegnet ook met een aangepaste Piet goed functioneert.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

… “zwarte Piet gekregen” …

Suggereert u (de Sint) nu dat ProRail in de pieten-slavel-handel zit?

Of er nu voor betaald wordt of niet, deze abjecte behandeling van de geschminkte autochtoon moet onmiddellijk stoppen.

Quincy Gario had helaas geen tijd in zijn overvolle agenda met kunstzinnige optredens – de zwarte-pieten rellen zijn meer een hobby en er moet toch ook brood op de plank komen – vandaar dat ik er maar even in spring.

gravatar

“Uiteindelijk denken wij dat het spoorwegnet ook met een aangepaste Piet goed functioneert.” Bedoeld wordt waarschijnlijk: “ook met een aangepaste Piet slecht functioneert”…

Reageer
gravatar

Denk dat het niet uitmaakt of ProRail zijn zooitje wel of niet functionerend krijgt.
De NS maakt er uiteindelijk toch wel weer een potje van

gravatar

“ProRail past Zwarte Piet ‘waar nodig’ aan”

Maakt naar mijn idee niet veel uit, ookal haal je die oorringen eruit, ander kleurtje, kroeshaar gladstrijken ….. Eens een neger altijd een neger

gravatar

Ik zou die racistische of anderzijds kwetsende elementen lekker laten zitten. Al jaren lang worden negers op het spoorwegnet gediscrimineerd, waarom nu in eens stoppen?? Het is gewoon een tot gewoonte-recht verworden cultureel erfgoed

Reageer
gravatar

Ai, de Speld laat duidelijk merken hou zij erover denken, je zou bij dit stukje een foto verwachten zonder Zwarte Piet. Maar op de gekozen foto zijn duidelijk nog actieve Zwarte Pieten te zien.

Een rectificatie en excuses aan de getroffen personen lijkt me toepasselijk, redactie!

Reageer
gravatar

Goed zo meneer Buck. Erger me al jaren groen en geel aan al die zwartrijders, en of ze nou Jan, Piet of Cees heten zal me worst zijn.
Maak eens een statement en zorg dat de reizigers een verklaring krijgen voor de eindeloze vertragingen, als er weer eens een zwartrijder uit de trein moest worden gezet.

Reageer