V&D sluit deuren tijdens sinterklaasperiode

Warenhuis wil geen onderdeel zijn van maatschappelijk debat

Vroom & Dreesmann zal van 1 oktober tot en met 6 december niet open zijn. Het warenhuis wil op die manier voorkomen dat het onderdeel wordt van het maatschappelijk debat en de zwartepietendiscussie.

Een woordvoerder laat in een verklaring weten: “We verliezen een kwart van onze jaarinkomsten, maar dat verdienen we terug door geen imagoschade te lijden over het al dan niet innemen van een standpunt over zwarte piet. Dat is pure winst. Met deze vorm van modern ondernemerschap durven we onze nek uit te steken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Super al dat gezeur over Zwarte Piet. Heeft totaal niets met discriminatie te maken en dat vinden ook de meeste allochtonen en die hebben wij aardig wat in onze vriendenkring. Ze vieren zelfs het feest mee. Laat die zielige mensen hun tijd “positief” benutten voor de maatschappij. Spring bij de zorg in en wandel met een eenzame bejaarde!!! Ons land schoon maken voor dat het zwart wordt van het verschimmelde weggesmeten vuil. Neem een vuilniszak mee en ga schoonmaken!!! Dat doen wij ook vaak.

Reageer
gravatar

En dan lees ik hier de reacties en val ik bijna van mijn kruk van het lachen. Mensen kom op en denk even zelf na ipv zomaar geloven wat er geschreven wordt.

Reageer
gravatar

Ajajaj….. “Nederland wordt steeds slimmer”… Als ik alle ‘serieuze reacties’ hier zo lees wordt het tijd voor een LOI cursus satire… En die mensen mogen ook nog eens stemmen. Wat een dombo’s….

Reageer
gravatar

Het gedoe rond Zwarte Piet heeft de discriminatie nieuw leven ingeblazen. En zo heeft ieder voordeel een nadeel of ieder nadeel een voordeel. Het is maar hoe je het bekijkt.

gravatar

Ik heb horen fluisteren dat Sint Nikkelaars eigenlijk zwart is en gewoon wit wordt gemaakt. Kijk, dat is pas discriminazie, potjandorie! Ik ga bij de commissie Gelijk Oversteken een aanval indienen tegen de witte haatbaard, die eigenlijk zwart is en zo werkt, maar toch de witmens in het verdomde hoekje plaatst hiermee. Pure haat van die ouwe lul, waar al onze kinderen mee besmet raken. Die is dus deoorzaak van al die verslavingen, zoals adhd enzo bij kinderen. Moeten ze weer aan de ritalin, bah

gravatar

Moeten we niet eens ingaan op de arbeidsjuridische en religieuze aspecten van het witwassen van Zwarte Piet? Wat vindt het Vaticaan ervan dat haar enige (ambulante) heilige opeens gescheiden wordt van zijn eeuwenoude metgezellen? Is deze abrupte eenzijdige breuk in zijn arbeidsvoorwaarden vooraf met de Curie overlegd? Ontvalt zo niet het draagvlak aan de seculiere volkse acceptatie van een katholieke bisschop die op een witte schimmel zijn zwarte medemens met de rode mantel der liefde (be)dekt?

Reageer
gravatar

Wie wil mij, dan Sinterklaas, als zwarter dan Zwarte Piet, vergezellen om de Dreesmannen in de zak te stoppen? Wanneer schaffen we alle hervormde en gereformeerde symbolen af als ultime ressentimenten van 300 jaar kolonisatoren en slavenhandelaren in de Oost en de West

gravatar

En dan hebben we het nog niet eens over die onschuldige helpertjes van de Kerstman, die het hele jaar door binnen moeten blijven om de cadeautjes te maken en in te pakken. Slavenarbeid waar de Bengalen nog een puntje aan kunnen zuigen.

gravatar

Je hebt mensen en potloden. De meeste reacties worden hier duidelijk gegeven door gummetjes. Stelletje sukkels. Welke winkel gaat nou sluiten rond Sinterklaas, als je dat gelooft ben je echt dom!!!

Reageer
gravatar

Is dit een grap? Hoezo, ‘durven we onze nek uit te steken’? Daar is m.i. pas sprake van als V&D de Nederlandse traditie steunt, maar zeker niet door de deuren te sluiten.

Reageer
gravatar

Zullen we het eens ovet de Afrikaanse stammen gaan hebben die hun eigen mensen jawel u leest hetgoed hun eigen mensen verhandelde naar de kust om vervolgens verkocht te worden als slaaf? Daar wordt niet over gesproken. De zwarte bevolking moet maar eens uit die slachtoffer rol kruipen!

Reageer
gravatar

Wow de zwarte bevolking moet uit de slachtoffer rol komen

Volgens mij heeft de blanke Nederlandse bevolking de “zwarte” een slachtoffer gemaakt want ze deden het heus niet vrijwillig

Nu dat mensen gelijk horen te zijn en de “zwarte bevolking eindelijk opkomt voor hun recht. Het zelfde recht als de blanke. Gaat de blanke gelijk

gravatar

Ik vind dit een hele kortzichtige actie van de V&D. Sowieso is de hele discussie rond het afschaffen van de Zwarte Piet je reinste flauwekul, denk je eens in wat er zou gebeuren als alle Zwarte Pieten ineens geen baan meer kunnen krijgen rond Sinterklaas?

Daar gaan een hoop Zwarte Pieten hun baan kwijtraken. Die komen dan allemaal in de bijstand, waar wij als hardwerkende burger uiteindelijk voor opdraaien.

Reageer
gravatar

Zolang ze maar van Ollie B. Bommel, Tompoes, Bul Super, Markies Canteclaer van Barneveld uit Rommeldam afblijven. Wat jij, Wammes?

gravatar

Dit is zo #ongepast allemaal! Maar het gaat de goede kant op: naast Zwarte Piet is nu ook de humor eindelijk afgeschaft, en zo hoort het! Ik wil jullie allemaal hartelijk danken voor de steunbetuigingen. We gaan door met onze strijd tegen nuance!!

Reageer
gravatar

Mijn Ghanese vriendin staat erop dat ik mijn piet was. Een zwarte piet wil niemand. Over Sinterklaas hebben we het nog nooit gehad. Het TOESPELEN van de zwarte piet aan iemand anders ligt dan weer gevoelig.

Reageer
gravatar

Dag Yvonne. Weet jij toevallig waar onze Zwarte Piet nu is? Ik ben even kwijt of die nu bij jou is of bij Diederik?
Overigens moeten voor december nog wel even afspreken hoe we het rooster voor onze Zwarte Piet indelen zodat we allemaal aan de beurt komen.

gravatar

Dat ze eerst maar eens kijken naar de werkelijke geschiedenis van st nikolaas. Hij was een goed man wat de slaven vrij kocht en hun betaalt werk gaf. Dat ze al reeds in Europa waren eer hij dat kon doen. Is een ander verhaal,tja dan moeten we verschillende dingen aan gaan spreken want zo zijn er nog wel wat. Dan ook geen stoomboot meer of aankomst sint. Dit gaat te ver. Gewoon open doen. Rechtop flauwekul….

Reageer
gravatar

Dit gaat te ver. Waar hebben we t in godsnaam over!!!! Ik ben 48jr. Mijn leven lang heb weet ik niet beter dat st nicolaas een traditie is voor de kinderen. Ik zelf heb t ook meegemaakt. Mijn god, mensen denken toch echt niet zo ver. Komt er een of andere idioot en begint een punt hier over maken. Dat ze eerst eens naar die arme vrouwen kijken wat met een burka of sjaaltje op rond moeten rennen. Ik vind t te belachelijk voor woorden. Niks van aan trekken gewoon doen. Dat ze eerst maar eens gaan

Reageer
gravatar

@Tomas: Octopus Paul blijkt na Zijn godsbewijs de Schepper van diepzee, hoogland en wolkenluchten. Vuvuzela!
Hij heeft immers de oppermachtige FIFA overtroefd en blijkt dus almachtig te zijn.

gravatar

Zijn ze nu helemaal gek geworden om een bedrijf te sluiten omdat er een paar malloten zwarte piet ineens na zoveel jaren discriminatie vinden. Zo ken ik er nog wel een paar.

Stop met deze onzin en laat de kinderen genieten en dat diegene die ertegen zijn gewoon weer nuttig aan het werk gaan.

Reageer
gravatar

Blijft lastig om deze berichtgeving van echt te onderscheiden. V&D zou wel gek zijn om de deuren te sluiten tijdens de meest omzetgevende maanden van het jaar.

gravatar

Stel dat het verboden zou worden met zwarte piet. Stel, wat heeft de Nederlander daar voor over als ze een boete krijgen om het wel te doen. Zijn er dan ook fondsen die ons nationaal erfgoed beschermd en er voor in de bres springt ik heb zo men twijfels. Geen discussie wie in Nederland woont dient zich als Nederlander te gedragen anders is het discriminate tegenover 100den jaren Nederlandsche traditie. De regering laat ons in de koud (doet niks dit te beschermen ) gemiste kans.

Reageer
gravatar

Het wegduiken van V&D is schandelijk on-Nederlands gedrag! Het typisch Nederlands gebruik om het over alles altijd beter te weten mag niet verdwijnen. Juist V&D die met hun etalages deze oer Hollandse eigenschap zichtbaar kunnen maken moet gedwongen worden om zich te uiten. En dan gelijk ook over verplichte surprises, sinterklaasgedichten voor dyslectici, sinterklazen zonder ruiterbewijs, pepernoten waar geen peper in zit en het defacto afschaffen van roe en gard.

gravatar

@meedoen is verplicht:
Over welke oer Hollandse eigenschap heb je het nou? En wat hebben Sinterklaas en Zwarte Piet nou met Holland te maken? Ze zijn er immers voor heel Nederland, nou ja, voor de brave kindertjes van heel Nederland. Ook de kindertjes in Brabant, Zeeland, Limburg, Groningen, Friesland etc.

Wat nou oer-Hollands?? Niks oer-Hollands!

gravatar

Je steekt je nek alleen maar uit om NIET in te gaan op die flauwekul van dat er geen ZWARTE Piet meer mag zijn hier in Nederland….Dit is net als de struisvogel ..JE KOP IN HET ZAND STEKEN ….

Reageer
gravatar

Natuurlijk. Het is gewoon géén discussie.Nederland en de regering of kabinet moeten hier nooit aan toegeven. Sinterklaas met zwarte Pieten zijn er altijd al geweest, daarom moeten wij ons er niet verder aanstoren aan die halve zolen.kom op zeg ga dan lekker terug waar je vandaan komt. Je hoef hier niet te zijn, maar je moet je wel aanpassen en anders wegwezen.punt uit duidelijker kan ik het niet stellen. Het is gewoon een kinderfeest, en der rest eromheen moet zich niet zo kinderachtig aanstelle

Reageer
gravatar

Een kinderfeest? Dat kan natuurlijk ook… Best een goed idee eigenlijk. We maken er gewoon een kinderfeest van. Zijn we meteen van die zwarte-pietdiscussies af.

gravatar

Ik overweeg als uiting van solidariteit met Vroom en Dreesman in dezelfde periode geen pepernoten te eten. Ik vind dat wel een zware opgave, maar als oplettend, verantwoordelijk en participerend burger vind ik dat ik mijn steentje bij moet dragen aan de goede zaak of welke zaak dan ook.

Reageer
gravatar

ik koop ook niks meer rond die dagen! ook niet meer met Kerst of met Pasen! laat de winkeliers maar voelen dat zij fout zitten!

gravatar

De NCRV gaat gaat een remake van Roots uitzenden. Uitsluitend
met blanke slaven, Dries Roelvink gaat de rol van Kunta Kinte/Toby vertolken. #diekettingpassenweallemaal

Reageer
gravatar

een verkoper die anoniem wilde blijven, vertelde dat V&D zijn deuren definitief zal sluiten als deze proef door de publieke opinie goed ontvangen wordt.

Reageer
gravatar

de zwarte pieten moeten gewoon blijven.. wat een gezeik allemaal, nooit is er wat over gezegd en nu moet er opeens allemaal opstand komen.. Wie zwarte piet/sinterklaas niet eert is ons land niet weert.. zwarte piet hoort er gewoon bij in het zwart bij sinterklaas.. laat ze zorgen maken over andere dingen.. als we allemaal zo beginne kunnen alle feesten die er bestaan wel worden afgeschaft, elk feest heeft wel iets..

Reageer
gravatar

Een zwarte piet hoort er gewoon bij. Net als een theelepel bij de thee en als de swastika bij het nazidom. Het moet verdorie niet gekker worden. speld, neem stelling!!

gravatar

Inderdaad Michelle. Zwarte Piet hoort gewoon bij Sinterklaas. Net als een hoofdletter gewoon na de punt van de vorige zin hoort. Chapeau!

gravatar

Sorrie hoor, maar ik vind het belachelijk! Zo laat je juist blijken dat je je laat wegdrukken door minderheden die een andere mening dragen dan een eeuw oude Hollandse traditie. Wat nou imago schade?! Wat denk je met dit besluit te gaan lijden dan?
Aangezien ik het zeer jammer vind dat mijn kind niet waarschijnlijk nooit meer het volledig sfeervolle Sinterklaas feest zal gaan meemaken mede dankzij dit soort achterlijke redeneringen, ga ik aankomend jaar mijn boodschappen ergens anders doen.

Reageer
gravatar

Nou inderdaad. En het is helemaal te gek voor woorden dat de speld zich leent voor dit soort journaille. En dan later zeker zeggen dat het satire is. Jaja. Zo lust ik er ook nog wel een paar (gare rapen)

gravatar

Eva. Laat je niet gek maken meid. Het is niet waar, echt niet… het is satire. Echt. Ga vanavond lekker feel good tv kijken: dubbeltje op z’n kant…

gravatar

Een eeuw oude Hollandse traditie? De traditie is veel ouder dan een eeuw en beslist niet alleen in Holland.
Je boodschappen ergens anders doen zal wel helpen om je kind het volledig sfeervolle Sinterklaasfeest mee te laten maken.
In mijn geheugen vond dat sfeervolle feest vooral binnenshuis plaats, los van de winkel waar de boodschappen waren gedaan. Maar vol van zelfgemaakte gedichten en surprises.

gravatar

Ik stel voor om Nederland af te schaffen. Waarom zou je een land laten bestaan waarvan de inwoner niet bestaat. De Nederlander bestaat niet (heeft onze eigen Koningin gezegd). Zij we gelijk van alle idiote tradities af. Hoeft St Nicolaas ook niet meer uit te rukken naar een land en volk dat niet bestaat en geen idiote tradities heeft.

gravatar

Maar dat zou goed uitkomen, want dan worden de pieten ook niet meer zwart en zijn we van die #@%&#$% discussies af.

gravatar

Een vreemde beslissing, want ook bij V&D wordt al jarenlang steeds meer het sinterklaasgebeuren weggedrukt door de kerstattributen.
Het lijkt me veel slimmer als V&D gewoon open blijft en direct vanaf 1 oktober alles op de kerst gooit, met rendieren, elfen en dikbuikige, Ho-ho-ho roepende kerstmannen.
En als er kinderen zijn die naar Sint en Piet vragen, dient het standaard-antwoord te zijn: “Sinterklaas en zwarte Piet ? Nee, die kennen wij hier niet”.

Reageer
gravatar

Ik vermoed dat dit een verkapte vorm van outbranching is… Enerzijds het V&D-imago een flinke oppepper geven, anderzijds 1000en medewerkers inzetten als Zwarte Piet buiten de warenhuizen.
De vraag naar Pieten zal dit jaar exploderen, juist vanwege alle aandacht door de discussies.
Dit zal de omzetdaling bij V&D meer dan compenseren.

Reageer