Britten bieden jezidi’s eigen staat in Midden-Oosten aan

Schuldgevoel over massamoord leidt tot opmerkelijk initiatief

Het Verenigd Koninkrijk wil de jezidi’s een eigen staat in het Midden-Oosten aanbieden. Premier David Cameron vindt dat zij na de verschrikkingen van de afgelopen tijd ‘een veilig thuis’ verdienen. Hij zet het onderwerp hoog op de agenda bij de Verenigde Naties.

Sinds de opmars van IS in Syrië en Irak zijn de jezidi’s hun leven niet meer zeker. Volgens Cameron bestaat er daarover een ‘immens schuldgevoel’ bij de Britse bevolking: “De internationale gemeenschap heeft te weinig gedaan om deze genocide te voorkomen. Daar voelen wij ons medeverantwoordelijk voor. Het minste wat we kunnen doen is de jezidi’s nu een eigen thuishaven geven.”

In jezidische kringen is enthousiast op het Britse idee gereageerd. Emir Tahseen Said, de politieke leider van de Koerdische volksreligie, zegt dat de staat zou kunnen bestaan uit delen van Irak, Iran, Syrië, Armenië en Turkije: “Daar komen wij oorspronkelijk vandaan, dus daar voelen wij ons thuis. Overigens zijn wij het volk van God. Wellicht is dat relevant.” Said noemt ‘Koerdistan’ als mogelijke naam voor het nieuwe land, dat volgens hem in eerste instantie slechts 392.000 vierkante kilometer hoeft te omvatten.

De emir heeft de Britse premier diverse bronnen laten zien waaruit blijkt dat de jezidi’s historisch gezien aanspraak kunnen maken op het betreffende gebied. Cameron: “Dat is essentieel, want anders heeft zo’n staat natuurlijk bij voorbaat al geen enkel bestaansrecht. Ik reken op een constructieve houding van premier Erdoğan, ayatollah Khamenei en president Assad. Ik reis binnenkort af naar Armenië, omdat we signalen hebben dat er daar wel wat bezwaren zijn.”

Critici denken dat de komst van een nieuwe staat in het Midden-Oosten mogelijk tot enige irritatie kan leiden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

dan handelswaar die met zoveel mogelijk winst dient te worden verkocht. Met zoveel mogelijk sensatie en opgeklopte emoties: emo-tv. Het nieuws dat wij toegediend krijgen is afgestemd op onze ‘smaak’. We weten ook zonder beelden dat ISIL uit horden lustmoordenaars bestaat die de “ware Islam” aan iedereen in de regio opdringen en hun Kalifaat zo groot mogelijk willen. Waarom dan deze mutanten in beeld? Kijkcijfers!

beelden bij nodig? Waarom dan die beelden nog komen deze mutanten in het…

Reageer
gravatar

Outsider als ik je goed begrijp heeft RTL indirect belang bij het voortduren van het IS-offensief? In concurrentie met het NOS/NOB/NTR-journaal? Wie het meeste onthoofdingen en herhalingen daarvan uitzendt? Daar zullen sommige elementen uit de Schilderswijk érg blij mee zijn, gratis publiciteit..

gravatar

Misschien is het goed ons te realiseren dat het “nieuws” een keuze is van de redactie, die bepaalt wat er op de buis komt. Naast informatie is er ook de wens kijkers aan zich te binden want kijkcijfers trekken adverteerders, meer adverteerders betekenen meer omzet en meer winst. Omdat reclameblokken steeds langer duren moet de “attractie-waarde” van programma’s. Dus meer geweld en sensatie in het Nieuws, meer Geer en Goor, meer Patty Brard (binnen- en buitenwerks). Maar wat is nieuws nu…

Reageer
gravatar

Nee Kees, deze soorten tv-vermaak zijn niet mijn smaak, maar die van de betrokken omroepen en hun achterban, want je weet hoe belangrijk kijkcijfers zijn voor voor de omzet van verkochte zendtijd. Dus: Vox Deï, vox populï, wil het volk pulp, dan krijgt het volk pulp. Desnoods trekken we nog wat afvalemmers uit de VS om, daar zit ook genoeg pulp en soap in. Alles om het volk aan het kijken te houden, dát is ‘t doel waarnaar wij streven:kijkcijfers en een hogere winst over het boekjaar, snappie?

gravatar

OK, ik was al bang dat ik me in je vergist had. (Van vergissen, niet van vergisten 😉 )

Soms vraag ik me af of het algemeen stemrecht wel zo’n goed idee was, maar met domme en ongeïnformeerde mensen moet je wel rekening houden.
Vraag is dan wel of het nieuws of de media zich aan dat niveau moeten conformeren. Lijkt me niet. Media en volksvertegenwoordiging horen hierboven te staan. Anders kan elke Jan met de korte lul wel op tv of in de 2e Kamer komen.

Oh wacht even…

gravatar

Juist Kees; zó werkt dat nou! Als Eénoog Rutte ‘onze’ MP kan worden, dan weet je toch dat dit alleen kan in een land van blinden?

gravatar

Precies! Vervolging is van alle tijden en plaatsen en religies/kleuren/neuzen/haarlengtes.
Niks bijzonders: als je afwijkt loop je het risico om de lul te zijn. Pesten op school, moorden in het openbaar.

gravatar

Jullie weten niet, of misschien juist wel, hoezeer dit volgens mij ook echt de enige goede, juiste, redelijke, beloftevolle, vrede brengende, beheersbaarder, rechtzettende, oplossing is (no pun intended) voor het hele Midden Oosten.

Reageer
gravatar

WAAR? WAAR?
Roep de Baardmannetjes, dan kunnen die hem waarnemen en op tv laten zien.

Oh bij nader inzien: zeg maar niet waar je hem zag, want dan komen alle vogel- en vliegtuigspotters met hun auto’s tot in de verre omtrek alle wegen blokkeren.

En bedenk wel: één antisemiet maakt nog geen kamp, daar heb je een paartje voor nodig.

gravatar

I.p.v. een grondwet zullen de twee heilige boeken worden gebruikt, het boek van inspiratie en het zwarte boek. Twee bevolkingsgroepen worden onderscheiden, de jezidi’s en de minderheden, met eigen schoolsystemen en gemeenten en wetten. Jezidi’s van elders zullen altijd welkom zijn; minderheden staat het vrij en worden gestimuleerd om te vertrekken. Kritiek op de nieuwe staat zal worden gezien als anti-alinistisch want een belediging van Sjeik Ali. Naar een vijand in de regio wordt nog gezocht.

Reageer
gravatar

De Britten hebben ook niks bijgeleerd sinds 1917:
“Her Majesty’s Government view with favour the establishment of a national home for the Yezidi people, and will use their best endeavours to facilitate the achievement of this object, it being clearly understood that nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Yezidi communities, or the rights and political status enjoyed by Yezidi in any other country.”
It being clearly understood ….

gravatar

Zacharia 12: Op de dag dat alle volken op aarde tegen Jeruzalem oprukken, zal Ik van de stad een zware steen maken waaraan haar belagers zich vertillen. Natuurlijk geloven Speld.nl lezers dit niet, en is de Bijbel een sprookjesboek. Toch zien we dat sinds de staat Israel opgericht is, dit kikkerlandje Floreert. Idioten die Israël denken te kunnen boycotten zullen verder moeten leven zonder mobieltje, intel chip, virusscanner, etc. Zelfs Rummikub is verleden tijd aangezien dit uit Israel komt :).

gravatar

Hoe we het Israëlisch-Palestijnse conflict echt gaan oplossen?

Israël moet eindelijk eens echt bereid zijn te onderhandelen op basis van het Vredesinitiatief dat de Arabische Liga in 2002 heeft voorgesteld en verschillende malen onder de aandacht heeft geprobeerd te brengen.

gravatar

Mijn God, niet mijn Rummikub. Alles kan ik missen, maar niet mijn Rummikub !
Hè, wat een gezeur, waarde David. Een boycot is niet gericht op het eigen gewin (of verlies), maar is een vooral symbolisch gebaar, b.v. tegenover een land dat oorlogsmisdaden, gemene trucs, false flags, infiltranten, laffe propaganda etc. denkt nodig te hebben om de gevolgen van eerder gepleegd onrecht en geweld af te wenden of althans die illusie hebben.

gravatar

Floreren? Het is maar wat je floreren noemt. Ettelijke keren een nieuwe munt moeten instellen, overeind gehouden worden door grote geldstromen van buitenaf, grote ongelijkheden, burgers die met valse beelden en haat opgevoed worden, snotneuzen met een geweer die leren dat je gerust volwassenen mag treiteren, etc. enz.
Ik zou nog eerder Zacharias geloven dan David!

gravatar

En waarom denkt niemand meer aan ons??
Wij Kanaänieten zijn al millenia geleden uit ons land verdreven (de meesten van ons werden zelfs vermoord) toen het werd ingenomen door Jozua middels etnische zuivering en genocide. Lees maar na in de Bijbel/Thora. Dus…wij hebben de oudste rechten!
Corrie/Likoed Nederland: toontje lager graag!

Reageer
gravatar

Reageren, niet gehinderd door enige vorm van (historische) kennis .

Zoals Joodse vrienden tegen mij zeggen: “Wij (Joden) weten ons te verdedigen. Maar jullie….

Netanyahu omschrijft het goed: HAMAS = Isis, Isis is Hezbollah. Hezbollah = Al Qaida, etc etc.

De (zoveelste) oorlog in Israel gaat niet om land en grenzen. De grondslag ligt bij een religie die zijn aanhangers oproept tot Jihad.

Reageer
gravatar

Tjongejonge, dit gaat meer en meer op FOK! lijken. En dat is geen compliment.

Al met al wordt we even voorbij gegaan aan het feit dat yezidis vervolgd en uitgemoord worden en dat een eigen staat of autonoom gebied helemaal geen gek idee is.
Koerden willen hetzelfde, grotendeels om dezelfde redenen (religie, taal, afstamming, grond).

Wat al dat joodse geklets hiermee te maken heeft, ontgaat me.

De lengte van tenen is omgekeerd evenredig met het IQ, denk ik.

gravatar

Wat een zelfkennis: niet gehinderd door enige vorm van historische kennis.

Wat ik me dan afvraag: als je weet dat je nergens iets van afweet, waarom reageer je dan? Kun je dan niet beter op de bank tv gaan kijken?

gravatar

Wat een manier van verdedigen hebben de Israëli ! De vermoorde spelende kinderen in Gaza waren zeker jeugdleden van de IS ?

gravatar

Het probleem is juist dat alle bevolkingsgroepen op dezelfde vierkante kilometer willen wonen en elkaar daarvoor de kop wil afhakken. Beter lijkt het mij om een rouleersysteem in te voeren, zodat elke bevolkingsgroep een aantal maanden op die kilometer woont en daarna weer gewoon door rouleert.

Reageer
gravatar

We kunnen natuurlijk ook gewoon diezelfde vierkante meter afschaffen. Dan hoeft er niemand meer moeilijk te doen en te verhuizen en elkaar de kop in te slaan en zo.

gravatar

90% van de reacties hierboven komt rechtstreeks uit het antisemitische riool. Ze zijn inderdaad terug, de ratten. GeenStijlreaguurders zijn genuanceerde intellectuelen vergeleken bij de meeste scribenten hier.

Reageer
gravatar

Iemand tegen federaal Europa = anti-Europa

Iemand tegen Israël in huidige vorm = jodenhater

Een Nederlander die grappen over Belgen maakt = geen Belgenhater (in tegendeel vaak)

Iemand die grappen maakt over joden of Israël = jodenhater

Uw punt is duidelijk mijnheer Van der Maaten!

gravatar

Ach, meneer van Twee Maten, de flauwe truc om meer dan gerechtvaardigde kritiek op Israël af te doen als “anti-semitisme” is oud en doorzichtig.
Lieden die deze truc toepassen kan men het beste laten kletsen. Een zinvolle bijdrage is niet te verwachten.

gravatar

De plek voor uitstek voor alle fanatieke monotheisten, uw eigen koningrijk! De Hemel.

Wij van Broodje Aap Reizen bieden nu een fantastische actie: een GRATIS heenreis hemel!

Omdat u elkaar helpt met instappen, kunnen wij deze reis volledig GRATIS verzorgen.

Actie staat open voor alle fanatieke monotheisten, hun familie en andere geinteresGeerten.
Actie gaat alleen door bij voldoende deelname vanuit verschillende subgroepen, bij gelijktijdig boarden.
Terugreis wordt niet door ons verzorgd.

Reageer
gravatar

Dat is mooi. Wellicht ontstaat er dan het bewustzijn dat Israël ook historisch gezien aanspraak kan maken op hun land en nog meer dan dat. (Ik denk dat deze hoop ijdel is.)

Reageer
gravatar

Kennelijk heeft Israël ook een uitgebreide “licence to kill”, maar van wie mag Joost weten (misschien van voornoemde Joost ?).

gravatar

Dit is geen satire meer, dit is echt ziek. De Jezidi’s worden uitgeroeid en zouden inderdaad een eigen staat + leger moeten krijgen om zichzelf tegen de jihadnazi’s te kunnen beschermen. Hier maak je geen grappen over. Dit is echt ziek!

Wat lezen we straks nog? De ovens van Auschwitz geschikt voor warme broodjes?

Reageer
gravatar

Hier blijkt de onmacht van de VN: rechten op eigen territoria kunnen slechts met militaire middelen worden afgedwongen. Maar de internationale politiek kijkt vaak de andere kant op als ‘zwaardere belangen’ op het spel staan. Zo pikt Turkije heel west-Armenië in, annexeert Rusland de Krim, sticht ISIS een Kalifaat op grondgebied van Irak en Syrië via genocide. De VN rolt slechts verbale spierballen.
Intussen maken wij gezellig satirische grapjes, haha.

gravatar

Pascal, nee.
Maar ik vind het ook niet iets wat misbruikt mag worden om nog ergere misdaden in het Geroofde Land proberen te vergoeilijken en dat is wat al tientallen jaren gebeurt.

De holocaust is geen joker of vrijkaart waarmee je straffeloos allerlei wandaden kunt blijven begaan.

gravatar

@wasgoed: Wat mij dan bevreemdt: waarom vestigen de Koerden dan niet hun eigen staat? Zij wonen daar al eeuwen als volk. Maar laten zich hun land afpakken door idioten als IS.

gravatar

Kees 22, de Koerden zijn intussen al druk bezig de grenzen van hun territorium af te bakenen nu zij rond Kirkuk de strijd aanbinden met de bende lustmoordenaars van IS. Zij krijgen advies (en wapens) van de VS en (tijdelijk) militaire steun van Iraanse Peshmerga. De VS dooft daar het ene vuur met het andere; de basis voor de volgende brandhaard is al gelegd; het bezit van oliestad Kirkuk die na de aftocht van gemeenschappelijke vijand IS weer door de nationale regering wordt opgeëist.

gravatar

Geweldig idee. Helaas maken de inwoners in die gebieden elkaar nu al dood vanwege commerciële belangen, los van land of geloof. Een nieuw land proberen te vormen zal dus in dat gebied onhaalbaar zijn.

Reageer
gravatar

Toch zijn we er hiermee niet. Omdat er veel Friezen in Amsterdam en Rotterdam wonen en werken eisen de Friezen terecht in beide steden een onafhankelijke stadstaat. Die Friese stadstaten gaan dan heten Ljouamdam en Ljourodam. Eindelijk gerechtigheid voor de Friezen in Holland!

Reageer
gravatar

Een perfect stuk dat de spijker volledig op zijn kop slaat. Het vergelijk met Israël is mooi uitgedacht en verwoord door de schrijver. Aan de reacties te zien valt gelukkig niet iedereen terug in de collectieve werkelijkheid en trekken de meesten nog hun eigen conclusie. “Sapere aude” zou Immanuel Kant tegen de anderen zeggen.

Reageer
gravatar

Ik ben benieuwd of de Britten ook deze keer weer tegengestelde beloften doen aan verschillende groeperingen. Die luitjes van de overkant van de Noordzee hebben immers tijdens de Eerste Wereldoorlog de Arabieren een Pan-Arabische staat beloofd indien zij aan de zijde van de Britten tegen het Ottomaanse Rijk zouden vechten.

Reageer
gravatar

Ah, je doelt o.a. op de brief van Balfour, waarin staat:
“His Majesty’s Government view with favour the establishment in Palestine of a national home for the Jewish people, and will use their best endeavours to facilitate the achievement of this object, it being clearly understood that nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine, or the rights and political status enjoyed by Jews in any other country.”

gravatar

Ik herhaal:
“it being clearly understood that nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine” of vertaald:
“Laat duidelijk zijn dat de burgerlijke en religieuze rechten van de bestaande niet-joodse gemeenschappen in Palestina op geen enkele manier aangetast zullen worden.”

gravatar

Trouwens “Laat duidelijk zijn dat de burgerlijke en religieuze rechten van de bestaande niet-joodse gemeenschappen in Palestina op geen enkele manier aangetast zullen worden.”. Dat is dus wel gebeurd, meteen al bij de stichting van de staat Israël, tussen december 1947 en februari 1949. Leest u anders The ethnic cleansing of Palestine van Ilan Pappe maar eens.

gravatar

Nee dee tee: niet met dee tee, maar met stam+t.
Derde persoon enkelvoud.

Anders gaat de sukkel straks ook nog: “Corrie heeft het goed verwoordt.” schrijven.

gravatar

Dit is toch niks nieuws?
Men is toch al decennia lang bezig om het eigen eiland over te dragen aan het kalifaat voor deze doeleinden? Dan hebben ze wel een tweedehandsje maar ze zijn niet anders gewend in het leven dus dat moet helemaal goed komen. En de Britse bevolking zal vast wel oor hebben naar een landen ruil, zijn ze een stuk verder van de EU in ieder geval.

Reageer
gravatar

De Speld lees ik altijd voor zijn betrouwbare onafhankelijke nieuws.

Dit artikel heeft een duidelijke antisemitische ondertoon tegen de oprichting van de staat Israël. De oprichting van de staat Israël is een volkomen terechte beslissing geweest. Het is het beloofde land.

Het getuigt van minachting naar de Joden om ze gelijk te stellen met Jezidi’s. Het oude testament zegt niets over de Jezidi’s.

Israël heeft het al zo moeilijk in zijn eeuwenlange strijd om zijn bestaan.

Corrie

Reageer
gravatar

Ach ja, zodra er ergens ook maar het geringste spoortje van kritiek op Israël te bespeuren valt, valt ook onmiddellijk het woord anti-semitisme. Zoiets heet: paranoia.
Israël zal niet meer verdwijnen, dus daar hoeven we niet bang voor te zijn, maar het blijft een feit dat er vele palestijnen verdreven zijn van de plek waar ze al eeuwen woonden en niet terug mogen keren. Daar kan niemand omheen. maar ik dwaal af. Dit speld stukje zet een mens aan het nadenken.

gravatar

Graag wil ik weten wat hier antisemitisch aan is.
Laten we het historisch bekijken.
Het huidige Israël was tot dat het gemaakt werd een onderdeel van het Britse rijk. In dit gebied woonde voornamelijk moslims op dat moment. Er woonden ook joden maar die woonden vredig samen onder het Brits gezag. Na de oorlog werd dit gebied een land voor alleen de joden (omdat zij daar volgens de thora recht op zouden hebben).
De moslims die daar sinds het begin van de Arabische Rijk zitten kregen niets.

gravatar

Iets met: “teentjes en geen gevoel voor humor”.
Anders dan GB die willekeurig voor elke bevolkingsgroep een staat willen stichten.
Nu heb ik een goed idee.. laten we voor alle Marokkanen een staat stichten. We noemen het Marokko en kiezen een gebied waar het lekker warm is, aan zee. Heerlijk toch?
(Pas op! Dit was een grapje!)

gravatar

Tegen |sraël zijn heeft NIETS met antisemitisme te maken. Het wordt wel antisemitisme wanneer zoveel joden de ernstige oorlogsmisdaden van het onrechtmatige Israël maar blijven toejuichen. De holocaust is geen vrijkaartje voor het begaan van deze smerige misdaden. En ja, het leidt allemaal wel tot een zich afvragen waarom de joden in het algemeen zo gehaat worden, velen van hen geven daar reden toe want velen zijn van mening dat ze een soort übermenschen zijn en dat veroorzaakt afkeer.

gravatar

In de reacties wordt nogal wat geschiedenis vervalst, de shoa was mede mogenlijk omdat de britten joden niet toeliet tot zijn mandaat. De PLO is een voortvloeisel uit het moslim broederschap opgericht door Hassan al-Banna die tijdens de tweede wereld oorlog samenwerkte met Hitler en vele troepen van hem dienden in de Waffen-SS. In feite is het hele Palestina en de ideeën van de transjordaniërs een voortvloeisel uit die Nazi roots. Wel even correct blijven ook als het niet past bij je wereldbeeld

gravatar

Eén ding is zeker en dat is dat antisemitisme nooit zal verdwijnen.

Het verplaatst zich enkel.

Dat weten onze Joodse vrienden maar al te goed 🙁

Zo te lezen vindt het een warm welkom bij een aantal schrijvers van een reactie op De Speld.

gravatar

Uw Joodse vrienden hebben het slachtofferschap tot ware kunstvorm verheven. Bij het minste spoortje kritiek op de manier waarop het hen, overigen volkomen illegaal en op behoorlijk bedenkelijke gronden en motieven, toebedeelde, land op beestachtige wijze huishoudt in de regio worden de vergaste voorouders er met de haren bijgesleept bij wijze van emotionele chantage. Nou, dan heb je griezelig weinig scrupules hoor.

gravatar

Beste Corrie,

een negatieve houding naar welke etnische groep dan ook is verwerpelijk maar uw fanatisme in de krochten van De Speld doet vermoeden dat uzelf wellicht Joods bloed in de aderen hebt vloeien. Mocht dat waar zijn, wil ik u feliciteren met uw uitverkoren status. Ook kan het zijn dat u in de race bent voor de Geert Wildersprijs. Daarmee wens ik u dan veel succes. Ik neem aan dat u op de hoogte bent van het feit dat de man uitgebreid flirt met vooraanstaande jodenhaters in Europa?

gravatar

@ Henk

Wat is de zin Uw Joodse vrienden hebben het slachtofferschap tot ware kunstvorm verheven. voor een gezwets? Israël speelt helemaal niet de slachtofferrol. Dat hebben ze afgelopen eeuwen wel afgeleerd. Ze spelen het hard maar rechtvaardig.

Het zijn de Palestijnen die huilie huilie doen. Goh, die arme lui, ze schieten 11.000 raketten op Israël af vanuit plekken waar zich vlakbij vluchtelingen ophouden en Israël reageert daarop.

Hamas is de oorzaak van alle ellende…

gravatar

Mevrouw, u bent degene die hier wansmakelijk misplaatst van ‘antisemitisme’ spreekt.
Dat de Joden dat land destijds ‘gekregen’ hebben op basis van een opmerking in een boek dat ook beweert dat de wereld is geschapen in 7 dagen, is absurd. En dan nog even een gigantische expansiedrift aan de dag gaan leggen ook, land dat al sinds oudsher in handen van bepaalde families is gewoon afpakken en die families verjagen. Je zou toch denken dat die Joden moeten weten hoe zoiets voelt, of niet.

gravatar

Corrie,

ik snap niet goed waar je het over hebt. De hele woorden jood of zelfs Israel komen in het hele artikel niet voor, dus wat het nou met antisemitisme te maken heeft, ontgaat mij.
Overigens is de term antisemitisme wel erg versleten, inmiddels. Daarvan word je al beschuldigd als je jodenkoeken laat vallen.

gravatar

Tristan, als je geen staat Israel had gewild hadden we wat meer compassie voor Joden moeten laten zien.in WW2. Ik zou ook europa ontvluchten nadat ik zoveel haat had gezien. Dan had ik ook een stukje land gewild waar ik het in ieder geval met me mede gehaten voor het zeggen had, in plaats van me lot in de handen leggen van harteloze idioten. Daarnaast hebben ze de palestijnen veel geboden in de laatste 20 jaar, enige wat ze willen is complete extinctie van Israel. 4 x geprobeerd, not happening.

gravatar

Moshe Guevara, misschien zijn het wel Ubermenschen, ze hebben wel 20% van alle nobelprijzen gewonnen. Daarnaast is hun oorlogvoering zo bizar goed dat ze 4 oorlogen tegen syrie, iran, egypte etc. Daarnaast zijn ze erg humaan en 1 van de weinige landen die hulp gaven aan de vluchtelingen van Assad. Daarnaast heb ik nooit eerder gehoord van een land dat burgers waarschuwde voordat ze gaan bombaderen. Vindt dat dit feit ook erg tegenspreekt van de zogenaamde genocide die aan de gang zou zijn.

gravatar

De analogie met Israel klopt niet, het verenigd koninkrijk was tegen het vormen van een Joodse staat. Ze zorgden er zelfs voor dat Israel geen versterking kreeg vanuit de zee.

gravatar

Corrie schrijft: ‘Hamas is de oorzaak van alle ellende’

Hamas komt echt niet uit de lucht vallen. Wie een volk van alle bestaansmogelijkheden beroofd zoals Israël doet met de bevolking van de Gazastrook roept verzet op en helaas ook gewapend verzet. Dat is altijd en overal al zo geweest.

Door de blokkade is de Gazastrook het grootste getto ter wereld geworden. Onder het mom van veiligheid verbiedt Israël niet alleen de import van bouwmaterialen maar ook de EXport van industriële…

gravatar

Israël staat Palestijnse vissers uit Gaza niet toe verder dan 3 (!) zeemijl uit de kust te vissen. Het visbestand in de kuststreek is echter al aanzienlijk geslonken. Volgens rapporten van het Rode Kruis en het VN-bureau voor de coördinatie van Humanitaire Zaken leidt dit tot werkloosheid (niet alleen onder de vissers maar ook visverkopers en nettenmakers e.d.), armoede en een ernstig eiwittekort.

Het normale leven in de Gazastrook wordt volstrekt onmogelijk gemaakt door Israël.

gravatar

Het zijn allemaal Nazi’s inclusief het Rode Kruis, het VN bureau voor de coördinatie van Humanitaire Zaken, Een Ander Joods Geluid, de Vrede Nu-beweging, de Israëlische mensenrechtenorganisatie B’Tselem, Folke graaf Bernadotte (uw weet wel: Hij die als vicevoorzitter van het Zweedse Rode Kruis 15.000 joden uit de concentratiekampen wist te redden en in 1948 door Joodse terroristen werd vermoord omdat hij als VN-gezant voor Palestina voorstelde Palestijnse vluchtelingen te laten terugkeren).

gravatar

Corrie; het Oudtestamentische deel van de Heilige Schrift is een wat eenkennig gefocust geschrift en obsessief eenzijdig verbonden met het Uitverkoren Volk en zijn omringende buren als Amelekieten, Kenieten, Chaldeeën, Filistijnen en verder lokaal ongerief aan figuranten. Er is tittel noch jota, gewijd aan Angelen, Saksen, Picten, Bataven, Friezen, Tubanters, Oost-, West- en Dakh-Gothen die toen toch ook al vrij talrijk in het wild in west- en centraal Europa voorkwamen. Nou jij weer

gravatar

Tja, misschien moet Israël inderdaad een nieuwe plek gaan zoeken. Regelmatig een paar duizend mensen in een naburig land uitmoorden maakt een natie niet geliefd in de omgeving. Dat zal iedereen begrijpen.

gravatar

Ik was even vergeten, hoe belangrijk het aantal “likes” in Europa is.
Intussen worden familieleden van Israelische Druzen in Syrie al onthoofd. Als ik het goed begrepen heb, hebben de israelische Druzen daar geen zin in. Andere Israelis trouwens ook niet. Maar misschien moeten we ons toch laten onthoofden. Kan iedereen nog eens zielige beelden van ons bekijken bij de borrelnootjes. Worden we toch nog populair.

gravatar

Volgens mijn historisch onderzoek zou ook een flink stuk Rusland en van de Verenigde Staten tot de nieuwe staat gerekend moeten worden, daar woont namelijk ook 1 resp. 2 jezidi’s.

Denk dat het plan zeker zal slagen. De Britten hebben een ruime ervaring met het stichten van staten. Tot nu toe altijd succesvol en zonder protest.

Reageer
gravatar

..mee eens. De voetnoot dat zoiets ‘mogelijk tot enige irritaties’ zou kunnen leiden is gewoon stemmingmakerij.

Ik kan me ook niet voorstellen dat een dergelijk item tot discussie leid op dit forum, waarbij mensen dan zo geëmotioneerd zouden raken dat ze het niet meer merken als ze worden beetgenomen.

Maargoed, de herindeling van het Midden-Oosten moet natuurlijk wel even naar het brede publiek gecommuniceerd worden, dat begrijp ik ook wel.