Derde van de mensen nooit opgehaald bij Mensendepot

Tien euro onredelijk duur

Bijna iedere Amsterdammer krijgt er wel eens mee te maken: de lange tocht naar het mensendepot in het westelijk havengebied. De gemeente treedt sinds kort hard op tegen verkeerd geplaatste mensen. Maar lang niet iedereen heeft zin om zijn mens op te halen.

Femke Woudstra (24) liet haar vriend Sjoerd (28) buiten toen zij in de Bijenkorf wat boodschappen ging doen. Bij terugkomst bleek hij verdwenen. Femke ontdekte dat hij naar het mensendepot was gebracht. “Ik woon in Noord en heb dus geen zin om helemaal naar dat depot te gaan, laat staan om tien euro administratiekosten af te tikken. Toen heb ik maar een nieuwe vriend genomen.”

Bert Veenstra, woordvoerder van de gemeente, benadrukt het belang van een mensendepot: “Amsterdam is een overvolle stad. Als iedereen maar overal kan staan, wordt het hier een bende. Bovendien: als mensen gewoon in de daartoe bestemde vakken blijven, hoeven we ze ook niet mee te nemen.”

Veenstra erkent dat een deel van de verkeerd geplaatste mensen nooit wordt opgehaald. “Maar dat zijn vooral oude en zieke mensen. We hadden hier laatst twee ouders die al een Amber Alert hadden laten uitgaan voor hun vierjarige dochter. Die waren dolblij toen bleek dat ze gewoon bij ons stond. Voor tien euro mocht ze mee naar huis. Dat is geen geld voor een geliefde.”

Chiel Verlaat werkt al vijf jaar voor het mensendepot. Hij is verbaasd over wat hij op zijn werk aantreft. “Er staan hier soms mooie, jonge mensen die nooit meer opgehaald worden. Die brengen we dan naar de sociale werkplaats om opgeknapt en doorverkocht te worden. Reken maar dat je een arme student blij kunt maken met een opgelapte jonge vrouw.”

Staat uw mens bij het mensendepot? Voer het BSN-nummer in op mensendepot.amsterdam.nl


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Natuurlijk is dat onredelijk duur!!! Ik ben ook helemaal naar Amsterdam gereden om een opgelapte jonge vrouw van 10€ te scoren. Toen ik ermee thuis kwam merkte ik dat het eigenlijk een ouwe vent was.

Meteen begon hij mijn koelkast leeg te vreten. Ik zei : “Zeg mens ge staat hier wéér ferm verkeerd geplaatst mijn gedacht. Wat is dat toch met jou?” Daarop sloeg hij me een gecompliceerde neusbreuk.

Gelukkig heeft de politie hem daarna van ambtswege in beslag genomen en gerepatrieerd want…

Reageer
gravatar

Wat ik trouwens wel weer heel goed vond was dat het AMC met vooruitziende blik daar naast de wachtruimte in de Amstelhallen een poli had ingericht waar je je eicel kon doneren ten behoeve van homostellen. Schoof toch mooi 900 euro per stuk dus die vliegvakantie van dit najaar hebben we er voor een deel alweer uitgehaald en we gingen door deze altruistische daad ook nog eens met een goed gevoel naar huis.

Reageer
gravatar

900 Euri?? Wow, dat ga ik elke maand doen! Dat levert eenderde van mijn jaarinkomen extra op en je hoeft er nog niet zelf voor te zorgen ook. Tenminste.. Mag het wel anoniem? Zo’n sliert snotterende jong-volwassenen op je stoep over 20 jaar zit je ook niet op te wachten.

gravatar

Mijn vrouw en ik zijn onze kinderen nog kwijtgeraakt op de Gay Pride. Niet te geloven, al die kinderen daar leken als 2 druppels water op elkaar dus wij dachten ze zijn BSN-gechipt,, we halen ze vanavond wel op in het depot. Bleek het depot vanwege alle die dag verwisselde kinderen uitgebreid met de Amstelhallen. We hebben daar nog uren in de wachtruimte gezeten en zijn toen maar weer naar huis gegaan. We laten het verder maar zo. Gelukkig weet je dat er goed voor ze gezorgd wordt.

Reageer
gravatar

Dat van die kinderen viel ons ook op! Qua grootste familie van Nederland komen kunnen we ons al aardig meten met de TROS, zei m’n man nog. Dat van die druppels water zei hij net even iets anders, gelàchen!!

gravatar

Ik ben ook wel eens een mens kwijt geraakt. Maar ja, dat kan gebeuren. Hij was toch al geen groot licht, hij had al een paar pleisters op de benen en veel bagage kon hij niet meer dragen. Ja en op een zeker moment gingen echt alle remmen los. Zo een is dan de moeite niet meer waard.
Er gaat in de grote steden niets boven witte mensen.

Reageer
gravatar

Waarvkun je een vervelend paarvplaatsen? Bestaatber ook een bejaardendepot met bijv. Een afgifteluik! Ik heb nog behoefte aan een leuke man met wit schortje en plumeau die getraind wil worden!

Reageer
gravatar

Meid, breek me de bek niet open. Die afterparty, Alexander in zo’n glimmend broekje, geloof me, dat wil je echt niet zien. Mark is twee dagen kwijt geweest, die bleek ook in het depot geëindigd. Heb hem vanmiddag vrijgekocht, krijg nu totaal nog 1010 euro van hem maar daar zal ik wel naar kunnen fluiten.

Reageer
gravatar

Gut, geen idee eigenlijk. Volgens mij was het groen, ik zal vrijdag eens kijken. Heb zelf niks vreemds gemerkt hoor. Maar ik ben ook niet veel thuis geweest afgelopen weekend, moest flyeren op de Gay Pride. Lachen joh.

Reageer
gravatar

Jet, kan het zijn dat ik er van het weekend per ongeluk eentje van jou heb meegenomen? Hij leek ineens zo gegroeid en heeft het hele weekend gehuild omdat hij zei dat hij ineens een hele andere slaapkamer had. Deze had een blauw jasje aan en volgens mij was dat van mijn zoontje rood met iets zwarts erop aan de voorkant. Heeft de jouwe een blauw jasje?

Reageer
gravatar

Ik stal er mijn kids. Op maandagochtend om 07.00 laat ik ze in het centrum buiten de vakken achter en vrijdagmiddag na etenstijd haal ik ze weer op in het depot. I-de-aal. Geen gedoe met oppas als ze weer eens ziek zijn net als jij die belangrijke partijbijeenkomst hebt. Kinderopvang voor tien euro per week en in het weekend nog genoeg qualitytime over. Gaan we gezellig met het hele gezin naar IKEA. Zij lekker in de ballenbak en mijn partner en ik boven aan de Zweedse gehaktballetjes.

Reageer
gravatar

Het probleem is vooral rond de stations. Mensen leten zich door hun schoonmoeder naar het station brengen. Stappen vervolgens op de trein en niemand kijkt meer om naar zo’n schoonmoeder, die daar maar een beetje rond blijft hangen.

Vooral blinden struikelen daarover en dan kan de gemeente ze maar beter afvoeren naar het depot, waar het incontintele deel inmiddels ook nodig op moet.

Reageer
gravatar

Ik snap dat niet ophalen wel. Het merendeel van de gedepoteerden was daarvoor al aan de ketting gelegd of op andere wijze het voortgaan onmogelijk gemaakt. Dat is moeilijk anders te duiden dan als een signaal van even niet samen verder willen.

Reageer
gravatar

Nee. Als we die ook al niet serieus meer kunnen nemen. Voelt u zich bezwaard als ik u dan wel serieus neem.

gravatar

En de bende in gemeente Amsterdam blijft zich maar vermenigvuldigen! Het is uiterst beschamend om te zien hoe deze gemeente stukje bij beetje vervuild wordt door ouderen, zieken en achtergelaten kids!

Reageer
gravatar

Bert,

Mensen zijn vandaag de dag in en in slecht. Opa, oma en zieke kinderen achterlaten in een stad getuigt van de vreselijk verdorven moraal van tegenwoordig. Vooral in een stad als Amsterdam is het haast misdadig. Het is ongelofelijk dat behoeftige en afhankelijke personen zoiets gruwelijks wordt aangedaan in onze moderne participatiemaatschappij!

Een bos is voor dat doel immers veel geschikter. (Behalve het Amsterdamse Bos natuurlijk.)

gravatar

Via via hoorde ik dat het mensendepot door veel mannen wordt misbruikt voor het dumpen van schoonmoeders. En dan kan de maatschappij daar weer voor opdraaien.

Reageer
gravatar

Schoonmoeders van Rik en Harold,

Voor het uitroeien van mannen zoals Rik en Harold is het S.O.S opgericht. Het Steunfonds Ondergewaardeerde Schoonmoeders helpt moeders met hun moeizame strijd tegen losers, lamlendige onbeschofte schoonzonen. Daarvoor wordt samengewerkt met het militante vrouwenbevrijdingsfront GODT, Geef Onze Dochters Terug.

U kunt de strijd tegen Rik, Harold en al die andere ondankbare schoonzonen hier steunen.

gravatar

Er bestaan nu eenmaal meer buitenlanders dan Nederlanders. Dientengevolge is er over buitenlanders meer te vertellen.
Het voordeel van *vertellen* is bovendien, dat men de hoofdletters niet zo snel hoort wegvallen.

gravatar

Hoe aandoenlijk nu weer.

Een niemendalletje van een bericht welke een prima plaats had verdiend bij die jongens van AT5.

De rest van Nederland interesseert het werkelijk geen hol.

Reageer
gravatar

Mevrouw Naaijkens, het komt mij voor dat u nogal vergeetachtig bent. U heeft uw functie als voorzitter van de Stichting Vrienden van De Speld bij mijn weten enige tijd geleden neergelegd. Vervolgens vergeet u dat u maar 500 tekens mag gebruiken, en nu vergeet u er weer voldoende te plaatsen. Gaat het wel goed met u?

gravatar

Verkeerd geplaatste mensen: Volgens mij vallen daar de (voormalige) directieleden van een aantal woningcoöperaties, zorginstellingen, banken en nog zo wat organisaties die welhaast failliet zijn gegaan dankzij wanbeleid en het gespeculeer met grond, vastgoed, financiële derivaten e.d.

Reageer
gravatar

Grappig, nu wij hier op demulticultiafdeling wachten ontstaat er toch een onderlinge band wij gunnen elkaar dat wij afgehaald worden! Soms wisselen wij bsn nummers om door iemand anders afgehaald te kunnen worden! Maar nu na 3 jaar 9 maanden en 12 maanden is deze hoop vervlogen! De eerste dagen lukt het nog wel eens! Dan zie je een paar verwaarloosde kinderen een moexerkloek zorgvuldig uitzoeken! Maar ik zou nog een beetje kunnen stofzuigen en meeten! Overigens ik voel mij hier meer o

gravatar

Het is schandalig hoe ze je meenemen. Ik stond 2 minuten langer in de blauwe vakken dan mocht. Ik had netjes de blauwe kaart meegenomen, maar dat mocht niet baten. Ik werd door 2 beren van vrouwen tegen de grond gewerkt en toen ik ze netjes vroeg waarom ze dat deden kreeg ik een taser in mijn nek toe. Ik vind het schandalig en hoor graag waar ik mijn klacht kan indienen!

PS. ze zijn mijn mobiel vergeten af te nemen. Ik zit in isolatiekamer 5b! Haal me alsjeblieft op!

Reageer
gravatar

Beste meneer Achterwaarts,

Het is overduidelijk dat u zich misdragen heeft. Ik vind het schandalig dat u zichzelf hier probeert neer te zetten als het slachtoffer. U heeft de gehele Nederlandse maatschappij voor schut gezet meneer!

Stel nou dat u op TV was gekomen met een blauwe kaart in beeld waarop duidelijk zichtbaar is dat u daar al te lang staat. Wat voor boodschap zou dat zijn naar onze kinderen?! Voor u het weet staan alle kinderen zomaar op de hoek van de straat maar te staan en te hangen!

gravatar

Wij achten ons gelukkig dat we een reünie met onszelf kunnen houden.

Wij ook.

Wij hebben alvast een thermos warme drank mee, met daarin koffie, thee en chocolademelk.

En wij hebben een thermos mee met koude dranken zoals vodka, bier en genenvrije cola.

gravatar

Outsider, u verdient een toelichting van ons.

En van ons ook.

Wij zijn Ther.

En wij zijn Mos.

Samen de gebroeders Thermos.

Gebroeders Mosther volgens ons, maar niemand luistert naar ons.

Wij zijn een familiebedrijf.

En wij ook.

Onze familie en wij zijn één.

Onze familie en wij ook.

Onze familie ligt ons na aan het hart.

Onze familie ook.

Wij zijn daarom nooit alleen.

Wij ook niet.

gravatar

Nou, dat is fraai!

Dat is zeker fraai!
Wij zijn een groep mensen die bij elkaar in de buurt wonen en zich inzetten voor een bepaald doel. In Hilversum bijvoorbeeld bestaat een buurtcommitee dat zich inzet voor het opruimen van “verweesde” fietsen.
Maar daar gaat het hier nu niet over.

Het buurtcommitee.

gravatar

Integendeel buur.

Jullie zitten perfect bij het onderwerp.

De banden van verweesde fietsen worden bij ons weten gerecycleerd tot hippe thermosetuis.

En wij hebben al een rugkrabber gezien gemaakt van spatborden.

Dus voor die verweesde mensjes moet er ook een oplossing zijn volgens ons.

Denken wij ook.

gravatar

Het grootste probleem bij mensendepots is, dat het burgerservicenummer (bsn) bij de meeste gedeponeerde mensen niet bekend is. Ik stel daarom voor om aan beide oren van iedere Nederlander een opvallend geel etiket te bevestigen. Zie hier een goed voorbeeld van wat ik bedoel.

Reageer
gravatar

Mevrouw Klara, maak je niet druk, jij bent mijn zusje, ik moest op jou passen en heb je expres in de speeltuin achtergelaten. Je moeder is je moeder dus niet. Je bent een opgelapt kind en doorverkocht 🙂

gravatar

De opgegeven site werkt niet. Zo kom ik er natuurlijk nooit achter of mijn moeder bij het mensendepot staat. Ik ga niet voor niks die hele reis maken om het ter plaatse te checken, ik steel me wel een nieuwe.

Reageer