‘Zoekt Woonruimte in Amsterdam’ in opkomst als meisjesnaam

Jong ouderstel kiest voor populaire internetnaam

“De ambtenaar van de burgerlijke stand moest er wel even het wetboek op naslaan,” lacht Oene Bergijn (31) terwijl hij beschuit-met-muisjes uitdeelt aan het kraambezoek, “maar uiteindelijk kon hij er niks tegenin brengen.’ Bergijns vriendin Lieke Jacobs (29) gaf afgelopen zaterdag het leven aan hun dochter ‘Zoekt Woonruimte In Amsterdam’.

Bergijn zag de naam enkele jaren geleden voor het eerst voorbijkomen op internet. Hij was er direct door gefascineerd: “Alles zit erin; ‘Amsterdam’: een bekende stad, ‘Woonruimte’, wat toch staat voor een stukje geborgenheid, en de mystieke werkwoordvorm ‘Zoekt’. Ik wist meteen: als ik ooit een kind krijg, dan noem ik het zo. En dan nemen we dat stomme ‘in’ maar voor lief.”

De jonge vader is niet bang dat zijn dochter vanwege haar naam gepest zal worden. “Waarschijnlijk komt zij in een klas met Sems, Bentes en andere Zoekt Woonruimte in Amsterdams.” Wel voorziet hij enige verwarring zodra zij woonruimte gaat zoeken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vrij naar het Chinese “1 kind per gezin” beleid? Dus u had er al één (1). Advies: gewoon de bestgelukte houden en de ander in de verkoop.
Maar v.w.b. die foto: kijk nou eens naar die gelijkenis tussen moeder en dochter: zelfde neus, zelfde oortjes, zelfde fixatie op de laptop: DAT belooft wat voor de toekomst, van ZIGGO!

gravatar

Kan mij niet voorstellen dat ouders willen dat hun dochter later in Amsterdam gaat wonen. Wees eerlijk, wat heeft 020 nu te bieden?

Het is bevolkt met provincialen die proberen stadse lui te zijn. En dan heb je ook nog de oorspronkelijke Amsterdammers met hun zelfingenomenheid en walgelijke dialect.

Geef mij maar Den Haag.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ja, Den Haag is niet behept met provincialen die stads willen zijn, het liefst in de Schilderswijk e.o..
Den Haag heeft o.a. Marokkaanse provincialen die gewoon provinciaals willen blijven, maar dan in Den Haag.

Dat is te preferen, dat snapt een kind.

gravatar

Je hebt helemaal gelijk Corrie. Het schijnt, dat als je niet in amsterdam woont, je er niet meer bij hoort. amsterdam is idd een smeltkroes van verschillende provincies en landen. En die mensen durven zich amsterdammer te noemen en hun afkomst te verloochenen. Zielige, arrogante en wereldvreemde types, die huidige amsterdammers !!!(amsterdam bewust zonder hoofdletter) krijg steeds meer een antipathie tegen die stad!

gravatar

Ja, en dat is niet het eerste plagiaat in de Speld. Ik voel me zo langzamerhand als een kind dat er achter komt dat zijn ouders verre van volmaakt zijn.

gravatar

Sorry hoor maar dit is echt heel erg dat zulke mensen kinderen kunnen krijgen -_-‘ arm klein meisje ik zou mijn ouders voor altijd hate als ze me zo zouden noemen. Ik hoop dat hun van mening veranderen en hun kindje een goede eervolle naam zulle geven. Om willen van het kindje

Reageer
gravatar

Tegen de tijd dat je zwakzinnig genoeg bent om dit soort verhalen te geloven ben je gelijk aan het kaliber van de mensen die hun kinderen zulke namen geven.

gravatar

Hun is een bezittelijk voornaamwoord, Pamela. En je mag de ‘n’ van je toetsenbord ook wel eens na laten kijken, want ik denk dat die stuk is. Om nog maar te zwijgen over de leestekens.

gravatar

Ja die ‘n’ kwam bij ‘omwille’ ineens pas terug! Ik weet weinig van computers maar mij lijkt het een reden voor reiniging van het toetsenbord met melk.

Los daarvan lijkt ‘Pamela’ me een goede reden voor naamsverandering.

gravatar

Sorry hoor, maar wat is er nou helemaal mis met die naam ik vind dat originaliteit ook belangrijk is, ik ken wijken waar in elk gezin minimaal 2 mohammed’s en achmed’s rondlopen.
Oh ja, nog een tip voor een leuke naam: is, ” zoek rijke partner” iets????

gravatar

ik denk dat ik die van mij “verhuurt woonruimte in rotterdam” ga noemen. mensen sporen niet meer vandaag de dag. wat een idioterie zeg. dat kind zal de rest van haar leven uitgelagen worden. arm kind. ze zouden de kinderbescherming erbij moeten halen. dat kind kan er verder ook niks tegen doen…waar gaan we tog heen met zijn allen 🙁

Reageer
gravatar

Mensen die hun kinderen deze achterlijke namen geven zijn echt hartstikke gestoord en mogen eigenlijk geen kinderen krijgen!!! Sjonge jonge zeg

gravatar

heb het opgezocht in een woordenboek, maar kon het niet vinden, wat bedoel je precies met “uitgelagen”
en wat bedoel je TOG met “zijn allen” ??
tog met een g, vind ik wel geniaal!

gravatar

Hahaha? Dat vind ik helemaal geen voor de hand liggende roepnaam voor iemand die Zoekt Woonruimte in Amsterdam.
Hoewel: de laatste plaats waar ik woonruimte zou zoeken is in Amsterdam, dus in die zin is Hahaha wel een goede roepnaam.

gravatar

Nee, maar ik heb wel een fles bleekwater ondersteboven boven m’n hoofd gehouden met de dop eraf, als je het precies wilt weten.

gravatar

Corrie’s tweede naam is “Bovenkamer te huur”, want die staat al geruime tijd leeg.

Af & toe mag de redactie er wat in aanklooien, en in deze inspirerende omgeving komen ze dan op het idee om IP-adressen te blokkeren van mensen die het beste met de Speld voorhebben maar helaas wat grappiger en intelligenter zijn dan de redactie zelf.
Wie hoogt stijgt, kan diep vallen, zo bewijst de Speld de laatste weken.

gravatar

Beste mejuffrouw Finkel,

De redactie heeft een uitgebreid, doch fatsoenlijk bericht van mij eens laten verwijderen. Mijn schoonfamilie heeft nog geen overeenstemming bereikt over passende sancties. Daar wordt aanstaande donderdag weer verder over gebekvecht. Maar van verbanning hebben wij niets gemerkt.

Bovendien zou Corrie Tokkie daarvoor toch als eerste in aanmerking zijn gekomen.

gravatar

Hey Finkel, stel jij je niet een beetje aan?

Dat de redactie sommige IP-adressen blokkeert kan ik heel goed begrijpen.

Neem bv H.A. Zij was gewoon een etterende puist op de weblog. Ze bleef maar door etteren met haar petitiegeneuzel.

Het beste middel tegen een etterende puist is om het geheel te verwijderen.

Corrie.

gravatar

Beste Truus,
Uw mede-redactieleden denken er blijkbaar anders over. Zie hierboven uw collega Corrie, die bekent dat ze Haagsche Annie’s IP-adres blokkeert.
Misschien een ideetje om haar als pushoofd met lege bovenkamer uit de redactie te verwijderen? Zelf staat ze positief tegenover dat soort dictatoriale maatregelen, oefenend als NSB-er voor het geval Putin binnenkort hier regeert.

gravatar

Beste mejuffrouw Finkel,

Zo’n totale niemand als Corrie Tokkie probeert voortdurend te stoken. Ik heb mij voorgenomen haar hemeltergende kwats niet meer te lezen. Als iedereen dat doet verdwijnt ze vanzelf.

Waar had ze het overigens over? Laat maar, ik wil het gewoon niet weten.

gravatar

Dag Truus,

Corrie had het over de IP-blokkade van Haagsche Annie door de redactie.
Dat is niet iets om in de vergeetbak te gooien, maar gewoon een laffe streek waar aandacht voor moet blijven bestaan.

gravatar

Hoi Flappie, onder het genot van een kopje koffie in een coffee corner heb ik zojuist je bericht gelezen.

Bedankt voor je herinnering aan de IP-blokkade van die etterende puist. Was het eigenlijk alweer vergeten.

Dankzij jou loop ik samen met mijn vriendinnen gierend van het lachen door de Koopgoot.

Het is sales. 🙂

Corrie.

gravatar

Corrie, jij en vriendINNEN?
Laat me niet lachen, welke vrouw wil er nou zo’n zielig dictatoriaal ventje zoals jij, dat niet tegen een geintje kan?
In your (wet) dreams!

gravatar

Vrijheid, blijheid. In de VS gaven hippie-ouders hun kinderen ook de vreemdste namen, van Nimrod tot Coyote, of Apache. Heel wat kinderen hebben later om deze namen zelfmoord gepleegd, anderen zijn er beroemd mee geworden zoals Shaquill O’Neal, Tatum O’Neal of his Royal NikeAir-ness.. Ouders weten doorgaans niet wat zij hun kinderen daarmee aandoen en 020-ouders doen er alles aan om via het SBS Hart van Nederland hun 15 seconds world famousness te krijgen. Nederland: Groots in kleinigheden

Reageer
gravatar

Doel je soms op de kinderen van Marlon Brando of zo? Daar gaat het ook niet zo lekker mee; je zult maar Cheyenne zijn genoemd. Het lijkt er op alsof welvaart mensen decadent maakt. En echt niet alleen in de U.S.A.

gravatar

Ze zeggen dat Amsterdam in het zuiden van Noord-Holland ligt, waarvan overigens niet Amsterdam, maar Haarlem de hoofdstad is. En dit Noord-Holland ligt dan ook nog in het westen.
Hoe in de war moet een mens zijn om daar te willen wonen!

Stads’n.

Reageer
gravatar

Ach buur, da’s toch leuk? Zit je ‘s morgens aan de koffie, komt je buurman in een roze juichpak voorbijdrijven op een boot met allemaal andere leernichten… Waar kan dat anders dan daar?

gravatar

De inhoud van De Speld is de laatste tijd al vaak tot een bedenkelijk laag niveau gezakt, zelfs beneden dat van droge meligheid. Daar komt nu regelrechte plagiaat bij.

Het wordt tijd dat de Stichting een actie begint om de ware humor, scherts, parodie, satire, ironie, gulle lach en desnoods de geestige aardigheid terug te brengen in onze De Speld.

Reageer
gravatar

Beste Tinus,

Mijn ervaring is dat de redactie best tegen terechte kritiek kan, als het maar binnen vijfhonderd posities (letters, leestekens, cijfers en spaties) is.

Alleen wie spot verdraagt, mag spotten. Immers wie kaatst, kan de bal verwachten.

gravatar

Nee Corrie, jij bent boeiend!
Een vent die grappen maakt maar zelf niet tegen grappen kan.
Hoe zielig ben je dan als persoonlijkheid?
Daar behandelen de shrinks er 13 van in een dozijn. Je hoeft je dus echt niet te schamen om je aan te melden voor een behandeling. Doe het nou maar gewoon!

gravatar

Ach beste Finkel,

De redactie vult haar eigen lijstjes met reacties door berichtjes naar elkaar te schrijven. Op een enkele uitzondering daargelaten, claimt men eigen huis en haard, met bijbehorend Senseo apparaatje en de Cup-a-soup-carrousel in het keukentje. Al reutelend heeft iemand zichzelf uitgeroepen tot voorzitter van het stel, en verschijnen nieuwe typetjes ten tonele om het leeggelopen balletje hoog te houden, en om de afwas te doen. Dat er daarbij heel wat afgelachen wordt, lijdt geen twijfel.

gravatar

Waarvannetje,

Ik heb onlangs nog het woord “reutelen” uitgebreid behandeld. Nu al ben jij vergeten dat het betekent: “moeizaam rochelend ademen in doodsnood of net alsof men in doodsnood verkeert.”

Domme ventjes als jij, die niet willen leren, horen niet in mijn klas thuis, dus scheer je weg.

gravatar

Och Juffie,

U is niet overal van op de hoogte, zo blijkt.

Mocht u een E.H.B.O. diploma bezitten, breng dan eens een bezoekje aan de woonkamer aldaar. Het is in het geheel niet uitgesloten dat u daar terstond om een helpende hand gevraagd wordt, om het welzijn der aanwezigen wat op te krikken. De benauwdheid bij sommigen begint wat chronisch aan te doen, en het wordt tijd dat er eens een raampje opengezet wordt.

gravatar

Ik vind het echt heel zielig voor dat kindje. Natuurlijk gaat het gepest worden! Denk toch na als ouders! Gelukkig mogen kinderen hun naam veranderen.

Reageer
gravatar

De reacties hieronder laten het weer eens zien: Men gelooft alles dat op internet staat.

Ongetwijfeld geloven dezelfde mensen dat Israel enkel haar burgers probeert te verdedigen en daarbij per ongeluk 1500+ Palestijnse burgers vermoord.

Excuses, ik dwaal af.

Ik denk dat we deze Zoekki nog wel terug zien op MTV over een jaar of 20.

Reageer
gravatar

Mijn ouders hebben mij komdoenoueensnormaal genoemd. Al veel miserie mee gehad. Iedereen die mijn naam vraagt bekijkt me als ne maf als ik zeg hoe dat ik heet.

gravatar

Wij hebben onze zoon naar de zoon van Jan Peter Balkenende genoemd. Maar toen hij ouder werd vond hij dat te lang dus nu noemen we hem naar.

Reageer
gravatar

Zijn jullie wel goed bij jullie hoofd? Ik moest dit artikel even meerdere malen opnieuw lezen want ik dacht even dat ik het verkeerd las. MAAAR. Dit is is NIET NORMAAL. Ben benieuwd, als je zo naam bedenkt/geeft aan je kind. GAAAAT ZE SOWIESO GEPEST WORDEN, niet eens om haar maar om dr ouders. Jullie zijn echt niet goed. Ik ken jullie niet, misschien wel hele lieve mensen maar zo een naam?? U kidding me??

Reageer
gravatar

Er zijn vast meer michelle’s die gepest worden dan dat er zoekt woonruimte in amsterdams zijn.

Hulde aan de ouders dat ze de kans om gepest te worden zo klein mogelijk houden.

U gepest be?

gravatar

Er is in deze column enkele keren gerefereerd aan Jan Peter Balkenende. JP is slechts één (de CDA) exponent van de professoren die door “even niet opletten” in de politiek terecht kwamen en jammerlijk uit de rails liepen: zo waren er van de VVD Joris Voorhoeve en van de PvdA Job Cohen. Het bewijst slechts dat ethiek en intellect niets te zoeken hebben in de politieke arena; daarin overleven alleen ratten en slangen, in symbiose. Wat wel opvalt is dat al hun voornamen met een J beginnen.

Reageer
gravatar

” Wat wel opvalt is dat al hun voornamen met een J beginnen. ”

Ik weet niet hoe je op dit totaal krankzinnige idee bent gekomen. Je bent zeker zo’n gestoorde complotter of sterker nog, een terrorist!

gravatar

Nee, hooguit hier ten prooi gevallen aan kortzichtige proleten en bijziende troglodieten. De voornamen JanPeter, Joris en Job beginnen met allen met een J; de J van “Joehoe, óók ik kan lezen”. Of zijn jullie nog niet toegekomen aan de letter J? Juf, kunnen deze twee geretardeerden nog mee in uw klasje “primaire beginselen der grammatica en zinsopbouw”?
En, Verre Buur, ik had het over lieden van enige ontwikkeling wier naam met een J begint. Ú voelt zich daardoor toch niet aangesproken,…

gravatar

Zoals u weet is het J gebruik slecht gefingeerd. Uiteraard zijn we blijven steken bij de B. Overigens heb ik me wel laten vertellen dat je eenmaal bij de J aangekomen nog steeds niet voldoende basis hebt om te kunnen lezen. Maar of dat dan ook op waarheid berust moet je maar weer afwachten. Met de kennis van nu zeg ik dat het waar is.

gravatar

Het was me direct duidelijk dat het hier ging om iemand die zich niet in dezelfde klasse begeeft als ik. Vandaar dat ik direct begonnen ben met tutoyeren. Om met u aangesproken te worden moet je toch minimaal boven de Balkenende norm zitten. Dat lijkt me evident.

gravatar

Ik voelde mij eerlijk gezegd (plaatsvervangend) aangesproken door de classificatie “gestoord”. Ik begrijp nu, dat er in uw klasse met geen mogelijkheid een beleefdere uitdrukking gebezigd kan worden.
Kunt u mij wellicht nog even de klasse waarin u zich begeeft, duidelijk omschrijven?
Uw antwoord wil ik graag in mijn werkstuk over het Nederlandse klassenstelsel verwerken.
Bij voorbaat dank.

gravatar

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit het woord “klasse” heb gebezigd. Uiteraard heeft iedereen in Nederland gelijke rechten. Ik kan me dan ook voorstellen dat UW(v) werkstuk over een klassenstelsel in Nederland een erg kort werkstuk gaat worden daar we hier alles ontzettend eerlijk hebben verdeeld. Zo zijn we hier in Nederland niet zo kortzichtig door te denken dat bankiers rijk zijn en geven we die gerust een paar miljard euro. Visa versa met bijstandtrekkers, oh, pardon, minimuminkomens.

gravatar

De tussenletters zeggen veel meer, daarin heeft u volkomen gelijk.

Als Tet Bustemaker had u wel wat beters te doen dan aan bussen te sleutelen.