Moralisten claimen verovering internet

‘De overwinning is nabij’

Een groepering van fatsoenlijke burgers claimt in een videoboodschap een groot deel van het internet in handen te hebben. De burgers wisten gewapend met de hashtag #ongepast een groot deel van het internet te veroveren en maakten daarbij mogelijk ook een onbekende hoeveelheid kattenfilmpjes buit. Het ANP meldt dat honderden mensen het internet hebben ontvlucht.

Volgens Instituut Clingendael bedreigt de opmars van de moralisten op internet zelfs de machtspositie van de beliebers. Nieuwemediadeskundige Ko Colijn zegt dat de moralisten voor een beproefde strategie kiezen: “Ze winnen eerst de hearts and minds van de lokale bevolking, maar voeren al snel een moralistisch schrikbewind in. Op dat moment ben je dus eigenlijk al te laat. De moralisten blijken in de praktijk zeer lastig te bestrijden omdat alle tegenargumenten smakeloos, respectloos en walgelijk zijn.”

Van een eenduidige ideologie is bij de moralisten volgens Colijn geen sprake. Bovendien is het onduidelijk wat hun precieze eisen zijn. Toch pleit hij ervoor om de moralisten zeer serieus te nemen: “We mogen hun gebrek aan relativeringsvermogen niet onderschatten.” Achter de vele schermen zou inmiddels onderhandeld worden over een staakt-het-reaguren. Binnen de internationale gemeenschap gaan stemmen op voor een humanitaire missie die gevoel voor humor naar het getroffen gebied moet brengen.

Leider van de moralisten, Dickie de Vree, wil van een dergelijk initiatief niets weten. Hij bezweert dat het einde van hun opmars nog lang niet in zicht is: “We staan aan de poorten van het Elle Girl Forum en het zal niet lang meer duren voordat we ook Relatieplanet in handen hebben. Daarna is het internet van ons.” Er wordt gewerkt aan een rapid reaction force onder aanvoering van @sylviawitteman. Dickie de Vree ziet de komst van haar troepen met vertrouwen tegemoet: “Dit is zo #ongepast allemaal.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bullshit een heel web kan niet plat gelegd worden. en er zal altijd een omweg in zitten. Ze kunnen hooguit een Ddos sturen naar enkele dns/host bedrijven en dan is nog de rest online

Reageer
gravatar

Laatste bericht van het front: onderlinge verdeeldheid onder de moralisten heeft geleid tot een bittere flamewar. De verwoesting is niet te overzien. Vele forums zijn inmiddels opgeheven en het regent IP bans.

Geruchten dat een zekere “trol” dit doelbewust zou hebben uitgelokt, door moralisten tegen elkaar op te stoken. Daar is niets van waar, maar ik geniet er evengoed met volle teugen van.

Reageer
gravatar

Gossie, wat is het toch stil op de weblog. Begrijp het niet, de redactie schrijft een artikel dat gerelateerd is aan de moralisten op De Speld en nu houden ze zich muisstil.

Bv; geen enkel opstel van Outsider over hoe de wereld in elkaar zit of een off topic opstel van verslaggeefster Paulien. Zelfs geen scheldpartij door een alias van de Paulussen.

De interim manager van De Speld kan waarschijnlijk de zure lucht van moralisten niet verdragen.

Vandaar het artikel,

Corrie.

Reageer
gravatar

Corrie,

We maken als moralisten ruimte voor jouw vrinden van geenstijl.nl, twitter, enzo, galant toch? Je had beloofd dat ze in grote getale op zouden komen draven, maar ik zie er maar een paar.

Wat is de moraal van jouw verhaal (om even on-topic te blijven)?

gravatar

Corrie lieverd,

Wat zeg je dat toch lief: “off topic”. Twee hele woordjes televisiespelletjes-Engels*) geleerd van jouw taalverkrachtende medemoralisten. Bravo!

Realiseer jij je trouwens dat jouw reactie niet ter zake doet?

Kusjes

p.s.
*) Echt Engels is: “out of the question” of, net zoals in onze taal, “irrelevant”.

gravatar

Tante Paulien,

Je moet Corrie niet zo hard aanpakken; het taalgevoel van de Tokkies is niet groot, dat weet iedereen.

Ze voelt zich momenteel vreselijk eenzaam nu haar moraliserende buurmannen met de geblondeerde leider mee zijn om in Gaza op knieschuiven van stoute moslimjongetjes te schieten, want daar schijnt dat te mogen. Soms schieten ze wel eens mis en zit er ineens een gaatje ter hoogte van de hartstreek, maar dat kan in hun enthousiasme gebeuren, niet waar.

En dat jammeren. Ach ja, dat zijn we van haar inmiddels gewend.

gravatar

Zwart

Op het klavier
Toetste ontstemd
De Eerste Man
Een onbeduidende riedel
In schel mineur

Waarop twitter volstroomde
Met disleukende duimen
Hielden een hek omhoog
Dat schuin stond
Omdat het ongepast was

Gelukkig waren er tal van foto’s
Afgedrukt met diezelfde duimen
Van viaducten vol applaus
Om ’s lands trauma

Het asfalt hield zich kranig
In de brandende zon
Haalde nog eenmaal verlicht adem
In de aanloop
Naar Zwarte Zaterdag

( http://zomperd.blogspot.nl )

Reageer
gravatar

Het verdriet van duizenden
Om de honderden doden
Was echt
De duizenden zullen de honderden missen.
Het verdriet van miljoenen
Was WK verdriet
Je moet er bijna wel aan meedoen
Ook al voel je het niet
Net zo min als het verdriet over de 18.000 kinderen
Die wij elke dag plompverloren dood laten gaan
Om niets
Om iets wat we kunnen voorkomen
Met een klein beetje inspanning en wat geld.
Als je niets voelt
Alleen maar meedoet, omdat het moet
Een beetje hashtackeld
Hou dan liever je mond

gravatar

Ik kende niemand van die doden uit dat vliegtuig en ik ken ook niemand die iemand kende. Dus ik zie niet in waar ik verdriet over moet hebben. Of waarom. Of waardoor.

En ook zie ik niet waarom ik over die doden meer of minder verdriet zou hebben dan over de doden van die andere vliegrampen van de laatste weken.
Dan vind ik inderdaad die 18.000 kinderen per dag erger, ook al voel ik daar evenmin iets voor.

gravatar

Onder leiding van Bert Brussen en Marck Burema is een false flag operation ingezet die lijkt op een antimoralistische opmars maar in feite een moralistische overwinning zal blijken.

Reageer
gravatar

Nou, te veel mora kan verslavend werken – neem bijvoorbeeld frik, bami-b, nasi-s – allemaal bekende mora-listen. Zonder Mevrouw Mayo zouden ze in hun sporen zijn gestrand.

Te veel Mora zonder Mayo veroorzaakt vaak een kippige file – waar menig zich scheeld aan staard.

Het moraal van het verhaal

Pak eens een mandje bitterballen..

Ik zou beginnen met 25
ik deed het.. ik weet het..

Reageer
gravatar

De suggestie, dat Mora list en bedrog zou gebruiken bij de productie van en handel in frikandellen, hamburgers en andere snacks hoort thuis in het digitale rijk der fabelen.

Reageer
gravatar

Vreemd; jouw filmpje staat in de volkskrant (zelfs digitaal) versie van dit verhaal als verdwenen.

Is De Speld nu zelf veroverd of juist de Volkskrant? Valt het Internet uit elkaar of is het papier/digital continuum permanent ontwricht.

gravatar

Ach, laten we vertrouwen hebben in Octopus Paul, Vuvuzela zij Zijn naam. Voor je het weet en zonder dat je het in de gaten hebt, legt Hij acht knopen in een onderzeese kabel en dan komt alle informatie verdraaid aan. Zul je zien dat die zogenaamde moralisten binnen de kortste keren onderling ruzie krijgen over de zuiverheid van hun leren. En dan gaat er over en weer de zweep over!

Overigens is het voor een goed argument niet echt van belang of het smakeloos etc. is. Vraag is of het hout…

Reageer
gravatar

Toch jammer dat de redactie van De Speld geen fotootje van leden van de “Stichting Vrienden van De Speld” bij het artikel heeft geplaatst.

Een afbeelding van een concreet voorbeeld bij een artikel zegt zoveel meer.

Corrie.

PS:. De Stichting Vrienden van De Speld wens ik veel succes met de petitie en hun verzoek om een koffiecorner.

🙂 Hahahaha. 🙂

Reageer
gravatar

Nee nee Corrie,

Ook dit zijn vrienden van De Speld. Zelf stond ik ook op deze foto (rechts), maar om onduidelijke redenen is mijn persoontje er vanaf geretoucheerd. Ik stel ze even aan je voor:

v.l.n.r.: Ron de Pater, Piet Jansen, Bart de Greeff, Mimi van der Kraats en Josette Meulman.

gravatar

En Corrie, wie dacht je dan dat deze foto op Flickr heeft gezet? Onzelieveheer misschien?

Rechts van het koppie van de rechtse jongedame zie je een witte “vlek”. Dat is het gevolg van te haastig wegsjoppen van Trendvolger.

Beter bewijs dat Trendvolger gelijk heeft is er niet!

gravatar

Zo is het prikkert! En kijk eens naar de achtergrond, links? Zie je die kalender? Duidelijker kan niet. Dat bedoel ik!

gravatar

Laat wel duidelijk zijn wie hier de moralisten zijn.

Ik stel geen eisen. Ik teken een petitie waar hopelijk naar geluisterd wordt.
Ik reageer (of niet omdat ik trollen niet willen voeren) op negatieve reacties.
Er wordt alleen maar gereageerd op een manier om te laten blijken dat er geweten wordt wie hier de trol is.

Je ziet zelf ook wel dat wij verzoeken en niet eisen, zoals jezelf noemt in het succes wensen, om een koffiecorner op de speld te krijgen.

En daar gaat het niet eens…

gravatar

OPROEP AAN DE WEBMANAGER VAN DE SPELD.

Het is jammer om te zien dat het maximale aantal toegelaten tekens door sommige reageerders wordt omzeild. Zo is de reactie van “Truus Naaijkens, voorzitter Stichting Vrienden van De Speld” meer dan 960 tekens lang.

Dat kan natuurlijk niet, regels zijn er voor iedereen en moeten gehoorzaamd worden.

Daarom een vriendelijk verzoek aan de webmanager de reactie van “Truus Naaijkens, voorzitter Stichting Vrienden van De Speld”. te verwijderen.

gravatar

Hee, dat is opmerkelijk!

Na het lezen van de reactie van Truus Naaijkens heb ik toch niet echt een onvertogen woord gelezen. Hoewel Truus soms wat lang van stof is, heeft zij m.i. nogmaals de nieuwe leden van de Stichting voorgesteld. Alhoewel het nu wat jammer is haar reactie niet meer terug te kunnen lezen, ben ik wel benieuwd naar de echte reden, en niet naar de waarschijnlijke.

Beste familie, wat is er toch aan de hand?

Met een groet,
Trendvolger.

gravatar

Hier gaan geen petities getekend worden hoor! De dop zit nog op de pen. Die man (voor ons kijkers) links lijkt me niet de grootste doorzetter als blijkt dat zijn pen het niet doet.

gravatar

De rouwband kan eindelijk van de rechtermouw.

Deze Nancy zie ik liever, zeker de dames van het ballet. Mijn god wat hebben die lange benen.

Had mevrouw Viesman maar één zo’n been, maar dat is napraterij.

gravatar

Hmmm Thermos… Ik weet het niet. Zou niet de keuze van De Werkgroep Muzikale Omlijsting zijn geweest…

Om dezelfde reden dat die werkgroep het voorstel voor “747 Comin’ Down From The Sky” van Saxon heeft verworpen. Degene die dat voorstelde is trouwens niet langer bij ons werkzaam, laat dat duidelijk zijn!

gravatar

“De moralisten blijken in de praktijk zeer lastig te bestrijden omdat alle tegenargumenten smakeloos, respectloos en walgelijk zijn.”

In zwendel-juristen / tv-personality termen heet dat abject en infaam.

De Grote der Groten, jurist der juristen heeft gesproken.

Reageer