Shutterstock / KucherAV

Shutterstock / KucherAV

Voormalige X-gebruikers kampen nog steeds met fantoomwoede

Steeds meer gebruikers keren X, het vroegere Twitter, de rug toe en verwijderen hun account. Dat is voor sommige mensen nog even wennen: een groeiend aantal gestopte X-gebruikers kampt nog altijd met fantoomwoede, zo blijkt uit onderzoek.

“Fantoomwoede komt bij ongeveer vijftien procent van de voormalige X-gebruikers voor”, stelt psycholoog Jurre Groot. “In welke gradatie het zich voordoet, ligt een beetje aan hoe verslaafd je was en wie je precies volgde. Er zijn mensen die elke dag urenlang een soort permanente verontwaardiging voelen, zonder dat ze weten waar het vandaan komt. Ook kunnen ze soms uit het niets ‘deugneus’ of ‘sjongejongejonge’ roepen.”

“Soms voel ik het een beetje tintelen en weet ik: daar komt weer een woedeaanval”, zegt Hans (52), die op onbewaakte momenten nog steeds uit het niets in razernij kan ontsteken. “Vaak moet ik dan even m’n smartphone aanraken en is daar opeens die realisatie: ik heb die X-app helemaal niet meer. Heel vreemd, ik zou op dat moment toch zweren dat ik net een verhitte discussie heb gehad met een of andere anonieme dorpsidioot. God, ik krijg nu alweer een soort waas voor m’n ogen als ik eraan denk. Rot trouwens eens een eind op uit m’n huis, ongelofelijke eikel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *