Neutraal Slowakije wil vernietiging Israël én Palestina

‘We zijn hier zó klaar mee’

Lange tijd heeft het land zich buiten het conflict gehouden, maar de Slowaakse regering heeft zich nu toch uitgesproken over de situatie in het Midden-Oosten. President Andrej Kiska heeft opgeroepen zowel Israël als Palestina te vernietigen.

Internationale waarnemers wachtten al langer op de mening van Slowakije. Op een drukbezochte persconferentie liet Kiska vrijdag zijn agressieve neutraliteit blijken: “Je kunt in dit conflict met goed fatsoen niet beweren dat één van beide partijen gelijk heeft en de ander niet. Er worden aan beide kanten vreselijke misdaden begaan. Ik denk dat ik namens het hele Slowaakse volk spreek als ik zeg: we zijn hier zó klaar mee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Totale vernietiging van Israël en Palestina?
Niet als dat betekent dat mijn favoriete smoothie-bar in de Diezengofstraat in Tel Aviv dan ook pleite is.
Totale vernietiging is 1 ding, maar blijf van mijn bar af!

Reageer
gravatar

Een Goede Morgen!

Op de petitie-site heb ik een herinnering opgehaald over Hietbrink en dat zelfs zijn reclasseringsambtenaar zich in de discussie had gemeld. Een vrijwel ongeloofwaardig verhaal. Zie de link die ik al zond: #21 J. Wildeman 22 februari 2013, 04:23

Niets uit de dikke duim dus, zoals je ziet. Hij heeft zelfs volledige beslissingen van de SVB ooit volledig overgetypt en op De Speld gezet, maar die kan ik zo snel niet meer terugvinden.

Reageer
gravatar

Zo, en nu ga ik ook hier afbouwen. Want anders blijf ik maar aan de gang over De Speld en dat is niet goed als je afscheid hebt genomen.

Ik blijf het natuurlijk wel volgen, maar wat meer van een afstand. Ik wens jullie veel succes. Het liefst in de vorm van een goede afloop met De Speld wat mij betreft.

Of lieverkoekjes ook worden gebakken zal de toekomst leren.

Succes!

gravatar

Het was me een waar genoegen Henk! Ik hoop dat wij elkaar nog eens spreken. Hier, via email of misschien zelfs wel ooit in levende lijve!

Het ga je goed!

Jo Esther

gravatar

Daar sluit ik mij van harte bij aan!

Beste Henk, het was ook mij een waar genoegen, nog hartelijk dank voor alle uitleg en tips. Fijn dat je de zaak nog van een afstandje wil blijven volgen, en mocht je nog wat opvallen, of valt er nog iets aan te vullen, kan dat altijd op de petitiesite vermeld worden. Ik denk dat Annie voorlopig nog niet van plan is die petitie in te dienen, en die site is inmiddels aan een ‘tweede leven’ begonnen.

Bedankt Henk, en het gaat je goed!

Hartelijke groet, Trendvolger.

gravatar

Hallo Trendvolger! Ik zou er even een kijkje nemen, op de petitiesite…

Ook je andere reactie hierboven gelezen, dat komt vast helemaal goed!

gravatar

Een goedenavond allen,

Ik heb op de petitiesite een briefje opgehangen, als iemand nog iets mist; laat het even weten.
Zit als een geschift konijn tijd in te halen en dat gaat ten koste van de kwaliteit maar als het goed is kunnen we zo weer even verder, mailgezien, toch?

Misschien tot later nog!?!

Gehaaste doch lieve groeten,
Annie

gravatar

Je bent een topwijf! Sorry voor het taalgebruik, maar je begrijpt wel wat ik bedoel…

Briefjes gelezen en beantwoordt al… Helemaal goed!

gravatar

Beste Leden,

N.a.v. het bericht dat onze Zaalwachter zijn ontslag heeft ingediend, neem ik het stokje van hem over.

Zaal 7, inclusief de rooksalon én het terras zijn vanaf 17.00 geopend.

We kunnen dan de nieuwe agenda vaststellen, maar vanwege de warmte mag het ook een informele bijeenkomst zijn.

Hapjes en drankjes zijn zojuist koud gelegd, en vanmiddag worden de kistjes nog nagebracht.

Tot straks.

Reageer
gravatar

Hallo Trendvolger!

Ik probeer er op tijd te zijn. Ik heb nog even een afspraak buiten de deur, maar dan ben ik er…

Zoals je hierboven kunt lezen met een flinke scheut Baileys achter de kiezen in slaap gevallen… Wel net op tijd om Henk de vergadering te zien sluiten, maar niet meer om jullie netjes goedenacht te wensen…

gravatar

Geen punt Jo,

Je kunt mij vanaf 17.00 ook nog goedenacht wensen. Rustig aan maar vandaag, de mussen vallen dood van het dak.

tot straks!

gravatar

Allemachtig wat een warmte! Goeieavond allemaal overigens.

De deur is open, maar ik zit op het terras. Kom binnen, de kouwe lummels liggen onderin de groentenla.

gravatar

Hey Trend, het werd opeens wat stilletjes hier… Ik haal even wat uit de groentela. Ben maar even een filmpje gaan kijken…

Annie is even een ijsje halen, hopelijk neemt ze een paar litertjes mee…

gravatar

Benny, hou die plaat nog even heel wil je?
Als het weer omslaat wordt het ding weer gebruikt om de Javaanse balletjes op te warmen.
Trouwens, Joy D. mag wat mij betreft in het hoesje blijven steken. Wat heb je van Focus in huis? Mother Focus wellicht?

Als je zo naar het terras loopt, neem voor Jo en mij een kouwe lummel mee. Liggen in de groentenla. Hier staat het kistje alvast, de lucifers liggen ernaast.

Jo, fijn dat je Annie nog even gesproken hebt. Het laatste wat ik van haar vernomen heb is dat ze door haar provider wordt opgehouden.

gravatar

Zeg heren dames ook,

Ik vind het nogal schokkend wat er allemaal gebeurt hier: trouwe goede reacteuren die zomaar het pand verlaten, omdat ze zich weggejaagd voelen door de de redaxie van de Speld…. Beetje jammer vind ik zwak uitgedrukt, heeeeeeel jammer beter.

Ik leg eigenlijk wel een beetje in een rouwproces, om RTl4, Q-music en dat soort lichtende voorbeelden maar eens aan te halen.

gravatar

-vervolg-
En ik zie geen artikelen verschijnen in de trant van “Mark Rutte trekt Rambo-pak aan om corridor te bevechten voor NFI” of “Camorra is jaloers op de aanpak van Poetin afgelopen donderdag (na nieuwe sancties van afgelopen woensdag)”

gravatar

Hallo allemaal, ik zie dat jullie hier zijn gaan zitten.
Nog steeds warm zeg, zo even de groentenla induiken maar, nog meer liefhebbers?

Sorry dat ik zo lang webleef maar kijk: ik heb wel echt Italiaans ijs meegenomen, van alles wat ik was er toch dus..
De laptop doet het weer, hopen dat het zo blijft dan kan ik straks nog even wat mail epibreren, zo niet zien jullie het morgen wel.

Niet te druk maken; het is al zo warm.. dat ijs begint te smelten, ik ga bakjes pakken zo terug!

gravatar

Benny, vind je het heel erg als ik de linkjes even oversla ivm de tijd? het is al elf uur en als Ziggo straks weer siësta gaat houden zit mijn netto-internettijd er snel weer op. Komt later nog wel.

Flabbergast, ook goedenavond ik zag je niet bij het binnenkomen met al die dozen voor mijn neus. Tsja, het is een beetje een zooitje.. niet leuk allemaal, en zoals je hebt kunnen lezen her en der zijn weinig mensen blij met de gang van zaken.

Maar eerst dat ijs, mijn letters zijn alweer op.

gravatar

En btw (dat is “by the way” afgekort, voor als je maar 500 tekens hebt om om een slap doch gezellig, leerzaam & onderhoudend ouwehoerverhaal op te hangen), Annie: je hebt mail op je petisie (onze petisie, zoals je zelf zegt).
Het niet-private gedeelte daarvan heb ik ter leringh ende vermaeck ook gewoon als reactie op de petisie neergezet.
Blijft staan dat ik Henk van Sauna West op de Mathenesserlaan zal missen, en Jeettje, en de Stuurman. En wie er nog meer mee nokt.

gravatar

Hey, daar is Annie!! Zo, lekker zeg, citroenijs helpt toch ook teggen de muggen, of niet?

Wat ben je toch een schat, Annie!

Jongens, die Cohiba’s kan je ook niet eeuwig bewaren, dus de fik d’rin, ja toch? De terrasverwarmer hebben we voorlopig niet nodig, dus de bandjes mogen daar in. Of in je plakboek, kijk maar…

gravatar

Een lekkere sigaar, daar heb ik wel behoefte aan.
Aanradertje ter verkoeling: een verse rijpe meloen blenderen met slagroomijs waarvan ik het merk niet mag noemen van de redaxie maar komt uit het zuiden in de buurt van ‘s Hertogenbosch en overgenomen niet al te lang geleden door Unilevert.
Hmmm… Zo’n goed idee dat ik het nu zelf even ga doen. Die wijn gaat je ook behoorlijk in warme kleren zitten

gravatar

Finkel,
Ook welkom! Heb je verhaal op de petitiesite gelezen. Helemaal goed!
We zullen nog wel eens zien hoe het allemaal afloopt… Of doorgaat… We hebben de sleutel van de rooksalon, dusssss….

gravatar

Hey Annie!

Goed dat je er bent. Tja, het begint toch wel echt op een slagveld te lijken. En jij begint het geloof ik druk te krijgen; heb je al in je mailbox gekeken?

Maar goed, lekker hoor, citroenijs.

Zoals je weet is de Zaalwachter ook in retraite getreden, dus ik heb zijn taken maar overgenomen, totdat… Nee, nog niet, maar..
Daar hebben we het nog wel over.

Maar vertel eens, hoe is dat, Den Haag als subtropisch zwemparadijs? De Hoek is vandaag gesmolten, en hier was het niet veel koeler! Heb je Henk nog gesproken?

gravatar

Da’s een goeie tip, Flabbergast! Probleem is alleen dat je de ingredienten op voorraad moet hebben… En mijn fiets had vandaag met dat warme weer geen zin om ook maar een spaak te verroeren. Maar goed dat Annie een flinke voorraad heeft meegenomen.

gravatar

Wie mag ik nog eens inschenken?

Trouwens, ter overweging: wat vinden jullie van het idee om het hier bovenstaande artikel, buiten de nog komende artikelen om, over te nemen als permanent kanaal, om zo blijvend met de vrienden in contact te staan?

Vergaderen kunnen we natuurlijk overal hier, maar dit topic bij de ‘favorieten’ of ‘bladwijzers’ zetten is zo gepiept. Iemand?

gravatar

Zozo, Flabbergast! Ik zat net op je bericht bij de petitie te reageren en nu ben je hier zowaar al binnen. Ik ben aangenaam verrast. Een meer dan 13-voudige MPS meende ik op de petitie te zien. Daar kunnen we hier wat mee.

Wel, je zal al wel gelezen hebben wat we hier zoal onder de loep hebben genomen.

gravatar

Ach Jo, het gaat om het principe: uiteindelijk heb ik zojuist een pondje kersen gestaafmixerd met frambozen-slagroomijs, net zo lekker. De kersen stonden toevallig op het punt van beschimmelen bijna, dus die waren even eerder aan de beurt. Voor morgen ligt er nog een rijpe ananas klaar.
Clou is dat je altijd wat rijp fruit in huis hebt, en een bak slagroomijs, voor dit soort gevallen. En soms een beetje witte basterdsuiker, als het fruit niet zo zoet is.

gravatar

Zo, even een paar mailtjes de deur uitgeharkt en wil even melden dat er behoorlijk vertraging op de lijn zit; berichtjes die zojuist geplaatst waren zag ik wel, andere nu pas.

Maakt het er niet makkelijker op om adeaquaat te reageren, even overnieuw lezen.

Ik heb toch niet teveel citroenijs meegenomen? Er is zelfs meloenijs! Dat is die iets lichter oranje dan de sinaasappel.

Chocola-, caramel-, dropijs en andere hartige soorten staan nog in de vriezer, sorry ik haal het meteen even!

gravatar

Ach heer Spaland, wat goed dat ik u nog even tref! Zoals ik overal al zeur heb ik maar mondjesmaat internet dit weekend (storing, warmte blabla) en ondertussen moet ik ook nog andere dingen doen, het word wat druk.

Morgen spreken we elkaar, en anders; er zit niks anders op als mijn pc in coma ligt: maandag. Komt goed!
Ik zal niemand beschuldigen van Heintjes-gedrag, daarvoor geldt een verjaringstermijn van tenminste 3 jaar.
Vraag maar aan Tina Turner, of de Rolling Stones.

Liefs, Annie

gravatar

Ja Annie, als de de laptop met deze temperaturen op schoot neemt sluit je de ventilatiegaatjes af en staat de ventilator voor niets te draaien. Dan wordt-i te warm en gaat-i rare dingen doen.

En dan nog Ziggo… tsk tsk

gravatar

Echt onze eigen rooksalon, Trendvolger? Best een goed plan… Ik zie alleen de mogelijkheid van deze hoek onder favorieten zetten niet. Wellicht kan de Redactie zorgen voor een off-topic hoek, zie ik bij vele websites… Ik kan me niet voorstellen dat ze niet meelezen, dus het lijkt mij een mooi compromis / voorstel. Wat mij betreft is ook iedereen welkom, dan. Trollen? Ach, soms is vissen en een voertje uitgooien best leuk…

gravatar

Ja maar nee Henk, zo is het niet! Ik ken een enorme nerd, die zag me dreigen tegen…. o nee: kort.

Ik heb een dinges waar je je pc op kan zetten, vederlicht en meteen in een prettige stand om te typen enz.
Al heb ik een los ttbord maar er is over nagedacht.
In de holle ruimte in het midden kun je je muis, post-its, pennen, stickers, uitgekauwde kauwgom, vieze koekjes, kip, vis en van alles kwijt.

Resumerend: hij staat veilig op schoot; voor de zekerheid met de ventilatiegaatjes onder…

gravatar

.. met de ventilatiegaatjes aan de onderkant vrij en blij in de ruimte, er gaat een briesje langs zelfs!

Maar als het in die constructie toch naar shoarma gaat ruiken is het gewoon te warm. Meestal stopt de telefoon er ook mee, echt, smijt me nou niet de kamer uit als alles eigenlijk overdacht, met hulp van een manspersoon is geregeld.

Dan moet het goed zijn, toch?

Liefs, Annie

gravatar

Henk van Sauna West,

Technisch gesproken gaat het hier niet over MPS (Multi Processor Specification), maar over MPP: Massive Parallel Processing.

Verder is alles o.k., dank je

gravatar

Annie en Henk,

Als je gewoon zo’n soort aaiPet-achtig dingetje hebt, dan heb je geen last van de warmte, en de batterij gaat ook veel langer mee.
Dan kan je je laptop altijd nog gebruiken voor de Hele Serieuze Dingen, zoals geld enzo, en brieven zgrijfe.

gravatar

Henk van de Mathenesserlaan,

Sauna West is best leuk. Er komen weliswaar ook hoeren, maar die zijn er in hun vrije tijd. Doen we niet moeilijk over.
Ik dacht even SPAland, daar kan je ook een sauna mee bedoelen. En daar zit er toevallig eentje van op de Mathenesserlaan. Is niet te ver gezocht, lijkt mij.

gravatar

U komt inderdaad alle eer toe heer Spaland. Ik reageerde slechts hier op uw reactie dáár, in een onhandige poging e.e.a. bij elkaar te brengen… Aan de andere kant: ik denk dat we dan opnieuw moeten verbouwen en dan zal het aanbod van J.A. om alle leden een notenhouten reishumidor te verstrekken als welkomstgeschenk wellicht iets té genereus blijken te worden… Er bestaat een kans dat de rooksalon vol zit, en de rest van het Speldgebouw leeg staat..

gravatar

Nee, ik heb een laptop op zo’n dinges. Daar zit nog een extra ventilator aan, maar die staat uit. Dat gaat tot heden prima. Ontstaan er problemen, dan heb ik nog de extra ventilator om gewoon door te werken en kan ik de stofzuiger gaan hanteren op een moment dat het mij uitkomt.

Die stofzuiger komt eigenlijk nooit goed uit, maar dat is een ander verhaal. Off topic.

gravatar

Maar even serieus: het idee van een OH-hoekje lijkt een heel aantrekkelijke optie. Als site geef je een een extra keuzemogelijkheid. Vindt iemand een artikel van de dag maar nix, dan blijft-i misschien toch op de site zodat je mensen toch vasthoudt. Want daar is het toch om te doen?

gravatar

Slechts wat de Engelsen zo mooi een ‘brainfart’ noemen, Henk. Ik onderzocht hardop wat (on-)mogelijkheden…

Ik kan me voorstellen dat de Redactie ook hieraan geen medewerking wil verlenen, omdat zij bang zijn dat de door mij in mijn laatste zin geschetste situatie zou kunnen ontstaan…

gravatar

Tja, vreemde situatie voor De Speld. Wij vergaderen hier over u, bij u en zonder u.
Misschien vragen ze zich wel af waarom dit artikel toch zo goed de aandacht trekt en gaan ze eens hier kijken.

Ik slaap er een nachtje over.

gravatar

Dan zeg ik u nu al dat het mij niet verbaast als hier binnenkort een onverwachte gast opdaagt om eens polshoogte te nemen… Maandag, wellicht???

gravatar

Nou eentje dan nog, dat is de laatste die ik nog van de serie ‘de laatste dan’ neem. De Aller- aller, echt allerlaatste dus.
Puur op karakter.

Zo’n OH hoekje hebben inderdaad meer grote sites, niet dat ik er zoveel ken maar ik ken bijv. een hondenforum waar je ook verschillende rubrieken hebt en daarnaast, helemaal off-topic een (niet lachen) koffiecorner zoals ze dat noemden.

Daar werd je ook heengeschopt als je off-topic reageerde; daar werkte het goed. Ik had al snel een permanente ban dus…

gravatar

Jo, de wens is de vader van de gedachte, maar het zou nog interessanter worden wanneer dat nog eventjes gaat duren. Wellicht staat er binnenkort een schreeuwer aan de deur te pruttelen, maar die zien we natuurlijk ook van verre aankomen. We zitten al per slot van rekening over de 170. Zullen we kijken of we het record kunnen verbreken?

gravatar

Annie,

Dat kan natuurlijk wel zo zijn, maar hier sta voorlopig wel effe boven aan de voedselketen!

Enne, laten we die club even voor wat het is, wat had je voor een merk, qua hond?

Liefs, Trendvolger de liefhebber.

gravatar

Nou Trendvolger, wijlen mijn hond vond mij toch echt de Alfa Beterweter.

Het was een transraciale Rottweiler. (innerlijk een poedel, het lijf van een Rottweiler, geen dierenarts kon zijn innerlijk met zijn uiterlijk laten rijmen).

Ik kan nu naar waarheid zeggen dat hij nooit iemand boos heeft aangekeken, gegromd of gebeten. Wel zei hij ‘sorry’ als hij op je tenen trapte en terecht want dat deed knap zeer, zeker op je blote voeten.

Op dat hondenforum zaten hondenfluisteraars, lachen!!

gravatar

Ik lees regelmatig en reageer wel eens op een fotografie-forum, en daar hebben ze exact hetzelfde: een koffiecorner… Daar wordt echter gemodereerd. Off-topic reacties worden verwijderd of daar naartoe verplaatst…

Zoals ik al eerder schreef: ook ik ben met honden opgegroeid. Wij hebben een Saarloos Wolfshond (de Iwan waar ik het toen over had, schat van een beest) gehad en 2 Tervuerense Herders, ook allebei ontzettend lief… Ook het verhaal over het kogelgat is echt gebeurd…

gravatar

Shit Trend! Zo zitten we hier nog wel even… Blues is helemaal mijn ding, met name Rory Gallagher. Cliché, maar waar: helemaal grijsgedraaid…

Ook opgevoed met Genesis en al jáááren lid van de Marillion fanclub…

gravatar

Wacht eens even, Jo is ook al een hondenman!
jij twee Tervuerense, ik een Groenendaeler en een Cairn Terrier. Die Groendaeler is een Tervuerense in het zwart zoals je wel zult weten, en de Cairn is een kleine branieschopper, die denkt dat ‘ie even groot is als een Deense Dog.

Wandelen vinden ze heerlijk, en die van jou?

gravatar

Aha Jo,

Gaaf zeg, Rory, Fish, het kan niet op vandaag!
Genesis met Steve Hacket dan, daarna niet meer. Maar even een vraagje: bestaan ze nog, Marillion?

gravatar

Nou, dat wandelen zal helaas niet meer gaan… De laatste hebben we helaas een jaar of 10 geleden moeten laten inslapen. Het waren eigenlijk de honden van mijn ouders (mijn vader, met name)…

Dat is een lang verhaal, maar dat doe ik liever niet hier in het openbaar…

Mijn vader had in zijn jeugd ook een Groenendealer. Hele mooie honden!! Het liefst… Maar ik heb de ruimte en de tijd niet, helaas…

gravatar

Nee nee Trendvolger, hij had zelfs een stamboom en zag eruit als een grote Rottweiler. Een heule mooie ook nog, ik matte hem aardig af met lopen zwemmen enz

Maar geestelijk een poedel, ik kan er niks anders van maken en verschillende dierenartsen zeiden apart van elkaar: een poedel in een Rottweilerlichaam, hoest mogelijk mja, hij zit goed in elkaar verder en krijgt vast lieve kindjes met de juiste moeder.
Klopt, hij heeft heel wat lieve nakomelingen.

Verdiende zelf zijn voer; hij moet gewoon terugkomen.. stiekem niet meer wakker worden is niet aardig, ik mis dat gekke beest gek genoeg..

gravatar

Bestaan ze nog, vraagt ‘ie… ;o)

Jazeker! The best-kept secret in the music-business, hahaha… Tegenwoordig huren ze elke 2 jaar Centreparcs Port Zélande af, en dan zit er zo’n beetje 3500 fans van over de hele wereld bij elkaar en treden ze 3 avonden op, met allerlei support-acts…

Volgend jaar maart is alweer geboekt. Daarnaast nog de gewone concerten… Ken je ze? Zo ja, tot wanneer?

Nou heb ik ook verklapt waar Jester vandaan komt, zeker??

gravatar

Ik ontdek net iets: ik kwam een paar woorden tekort, vulde ze stiekem aan en binnen een paar seconden waren de 10 letters teveel uitgepoetst.

Gisteren bleef het nog even staan, of verdween de hele reactie.

Poe poe, nog een muziekje om het af te leren. Welterusten alvast, ik moest van mij om 2 uur gaan slapen, te laat maar redden wat er nog te redden valt.

Ziggo bedankt voor de medewerking, dat viel reuze mee vanavond. Je kan het bést, warm of niet zie je?

Liefs en slaap lekker voor later allen,
Annie

gravatar

Sjeses An, ik ook hoor!

De laatste (de Cairn) is vorig jaar ingeslapen na een uitgezaaid gezwel. 12 en een half is ‘ie geworden, en zijn riem hangt nu nog aan de kapstok. Van die dingen hé?

gravatar

Zo gek is dat niet Annie! Als er eenmaal honden in je huis rondlopen, hecht je aan zo’n beest… Ik ben echt maanden van slag geweest toen Iwan afgemaakt moest worden… Zondagavond naar Militaire Dienst, en ‘s woensdags belde ik naar huis en was ‘ie er niet meer. Ik heb me maanden echt klote gevoeld…

gravatar

Dat las ik nog op de valreep, ik ben dus niet de enige die bv nog steeds weleens uit gewoonte een oud broodje niet weggooit maar keihard laat worden in de oven omdat ie dat zo lekker vond..

De limit: een bakje pens kopen toen hij al ruim een jaar dood was.. riem, speelgoed, bal, manden, alles ligt op zolder terwijl ik geen plannen heb (wegens te lastig in je eentje) om een andere te nemen voorlopig.

Ook met honden opgegroeid, ik moet er nog steeds aan wennen, géén hond in huis. Komt wel…

gravatar

Interessant Jo,

Na het verschijnen van het ‘Childhood’ album
in pak ‘m beet ’85/’86, heb ik ze live gezien in 013 en in De Oosterpoort. Later Fish solo op Parkpop.
Fish kwam nog wel eens naar Nederland, maar van de band zelf heb ik nooit meer wat vernomen. Maar ze bestaan dus nog. Ik check binnenkort hun website even, beloofd.
Zou jij je favoriete nummer op Y.T. voor me willen opzoeken? Daar ben ik best nieuwsgierig naar.

n.b. Oei, net te laat mijn reactie; ik zie je laatste reactie zojuist pas.

gravatar

Misplaced Childhood is één van de beste albums, maar zelf vind ik “Brave” minstens net zo goed… Het is alleen absoluut geen album wat je als achtergrondmuziek op moet zetten. Het is nogal ‘dark & moody’, namelijk. Concept album, over een meisje dat door de politie gevonden werd, terwijl ze op de Severn Bridge tussen Engeland en Wales liep. Dat is een tolbrug voor auto’s, dus wat deed ze daar?

gravatar

Ze is opgepakt, maar wilde of kon niet praten. De politie zond een opsporingsbericht uit op de radio, dat door Steve Hogarth, de zanger van Marillion, werd gehoord… Ze hebben toen 2 jaar over het schrijven en opnemen gedaan van “Brave”.

Als Annie me je emailadres doorstuurt, kan ik je een DVD sturen, waarop ze het hele album live spelen, tijdens het laatste Marillion Weekend vorig jaar… Dat is écht een aanrader!

gravatar

Vorige keer schreef ik Annie al dat ik Fish ook op Parkpop heb gezien (daar ging ik voor). Hij was toen net uit Marillion gestapt. Toen was Madness er ook, en I’ve Got The Bullits (met Fréderique Spigt), en volgens mij ook Robert Plant, die toen een joekel van een hit had met ‘Big Log’…

En zo kan ik nog uren doorgaan… Maar nu effe niet meer, OK? Dit was echt de laatste voor nu… Welterusten!

gravatar

Jawel, ik volg het wel, hoewel zelf gisteren gezeten en gegeten op een ander terras bij de Kralingse Plasmolen (ahhh, de bediening .. de dienstertjes .. en het was al zo warrem ..) en als ik wat heb zet ik het wel bij Petitie waar ze beter de hersens bij mekaar hebben .. 500 tekens ..pffff.. Noord Koreagedoe. Nou ja; het begon zo als je het over blues hebt: http://tinyurl.com/lo9gg7d en nu: http://tinyurl.com/oywlfuf.
Check out de Scandinavische bluesscene! Het bestaat!

gravatar

Op z’n Rotjeknors “Gers!”, Jeettje! Goed je te zien, trouwens!

Ken je het Big Rivers Blues festival in Dordrecht? Daar heb ik in het verleden o.a. Magic Frankie, Ten Years After en Michael de Jong gezien… Die laatste had ik al eens hier in een platenzaak zien optreden, en daarna nog een poosje gesproken over zijn muziek. Niet echt bekend, maar heeft met hele grote namen op het podium gestaan. Hele toffe vent…

gravatar

Ja Jo, uitnodiging gehad van Dordtse vrienden: vandaag trouwens de laatste dag, maar het is nog te vroeg. Ik loop wel redelijk goed weer, maar de actieradius is beperkt, en om nu met de Solex van podium naar podium te scheuren, onderweg bierhappend ….. nou, nee.
Volgende week testcase: naar Haarlem met het OV voor een boekpresentatie over het Kolonelsregime. Dit ter voorbereiding voor de trip naar Griekenland – qua OV, dan dus.

gravatar

Tja, Jeettje, ik ken het helemaal. Paar jaar geleden aan een hernia geopereerd (op de ouwerwetse manier, met zo’n mooie ritssluiting). Dan loop je inderdaad niet even de hele binnenstad van Dordt door… En met de Solex door de Wijnstraat is dan ook geen pretje met die kinderkopjes! Begin een glas melk, eind van de straat een milkshake, zeg maar.
Jij ook herstellende van een hernia of zoiets? Sterkte dan. Isniezoleuknie…

gravatar

Dat is prima Jo, ik zal Annie vragen je mijn mailadres door te sturen, en wellicht heb ik nog wat in mijn verzameling waar jij blij van wordt.

Je laatste reacties van gisteravond heb ik net pas gelezen, waarschijnlijk zat er weer vertraging op de lijn, en zijn die pas veel later zichtbaar geworden.

Maar, beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

Met een groet, Trendvolger.

gravatar

Vervolg: Ja, deze reactie staat ook bij het mooiweer-item maar ik wilde toch even laten weten dat ik er niet zomaar tussenuitgeknepen was net nu de vlam in de pan slaat.

Even lezen dus nog, en naar de petitie.

Reageer
gravatar

Hoi Annie! Het goede nieuws is dat Henk toch nog langskwam, en dat we hier tot redelijk diep in de nacht hebben zitten bomen over van alles en nog wat…
Hij heeft ook aangegeven contact met je te zullen opnemen, voor het uitwisselen van emailadressen via jou.
Van Jeettje hebben we helaas niets meer vernomen hier…
Zelf ben ik na half 3 en met een flinke slok Baileys in mijn mik in slaap gevallen. Nu de bovenkamer weer een beetje opruimen, zeg maar…

gravatar

Mevrouw, mijn heren, wat een begrafenis-stemming nu toch bij de vaste kern van deze omroep. Er is toch alleen maar sprake van een zomerrecės? Of heb ik de opheffing van de Societeit ter Bevordering v. Gezelligheidsleven in De Speld gemist? Bij de notaris zijn nog geen acten van dier strekking gepasseerd. Men kan op ‘t vakantieadres contact te houden met De Speld; mij lukt dat op zo’n 4.000 km afstand nog. Kwestie van prioriteiten stellen of zijn ‘vakantie’ en De Speld daarin onverenigbaar?

gravatar

Ah heer Outsider,

Nee nee, er is geen sprake van een reces vooralsnog. Sterker nog, het zou nog wel eens druk kunnen worden, ondanks het te verwachten artikel over de komkommertijd.

Tot die tijd ruimen we de bestekla wat op.

Is u vanavond aanwezig?

gravatar

Hoi Jo,

Even voor de goede orde, ik vertrek pas vanaf 7 augustus naar Italië. Wel fijn dat je me alvast heb uitgezwaaid.

Ik zat er ook doorheen wat ‘t vertrek van Henk en Jeettje betreft. En had zoiets om voorlopig maar niet meer te reageren, alleen als ik me daartoe geroepen voelde.

Ik zit reageer misschien een week langer hier op de Speld als jij doet, echter wel langer gevolgd.

Ik was in mijn jonge jaren ook een fan van Yes. “Going for the one” was een van mijn fav

gravatar

…..favorieten. Echter met “Tormatoes” is het bergafwaarts gegaan vind ik.

Ik vond het wel een mooie kennismaking met de popmuziek met een echte muzikale en begaafde instrumentale inslag.

Via m’n zus meegekregen.
Via m’n broer “Jethro Tull” leren kennen. Locomotive Breath bijvoorbeeld waarvan ik de uitvoering van “Claw Boys Claw” net anders maar ook niet te versmaden vind. Zo ook “Hokus Pokus” van “Focus” welke door “the Valdals” op ludieke wijze in eigen stijl is…

gravatar

Marsmuziek en klassiek via m’n Vader leren kennen.
Hij had buiten echte klassieke lp’s ook een plaat van Ekseption en wel nr 5.
Misschien ben ik zo wel op de alternatieve uitvoeringen gekomen.

Oké. Ik ben ook telang aan het woord. Doe ik niet alleen. One-liners ben ik ook wel voor!

Bedankt voor je sigaren alvast. Ik zal er van genieten.

Allervriendelijkste Groet,

Benny.

gravatar

Heer Outsider, laten we de begrafenis even uitstellen. Doorwrocht en degelijk als altijd wijst u op het stellen van prioriteiten. Maar mijn ervaring is dat het te snel willen beëindigen van slepende kwesties niet altijd succesvol afloopt. Zeker met de huidige hitte alhier van ruim 34 graden (Celcius om precies te zijn) mag u op dit moment geen al te grote voortvarendheid verwachten. Behoedzaamheid…

Heer Jo begint tot overmaat van ramp ook nog eens over de besteklade. En het is al zo warm…

gravatar

De enige kwestie wat mij betreft is, dat ik heb medegedeeld dat ik De Speld ga verlaten. Mijn aanwezigheid hier in dit stille hoekje is alleen te verklaren in het kader van de afwikkeling van “lopende” zaken.

De vergelijking met Heintje Davids die in haar tijd steeds maar weer terug bleef komen om weer opnieuw afscheid te nemen, kunt u dus met een gerust hart naar de achtergrond verdringen.

gravatar

Wat de zogeheten “lopende” zaken betreft: misschien is het aardig om te weten dat die niet altijd vlot gingen. Vaak betrof het een dossier waarmee ik onder de arm door het kantoor liep.

Tja, zat er toch enige beweging in de zaak.

gravatar

Erm Henk, het was Trendvolger die over de bestekla begon… Goedenavond, trouwens! En het persoonlijk excuus dat ik vannacht zomaar ben stilgevallen…
En Benny, die sjekladebollen liggen wat gevoelig, doe maar niet… ;o)

Dank aan Henk voor de verhelderende link, ook nog.

gravatar

Verhelderend, maar geen voorbarige conclusies. Wat betreft die petitie waar hij dus een beetje de aanzet mede toe zou hebben gegeven: dat begrijp ik duvels goed.

Het is gewoon te mooi om het niet te laten gebeuren. Ik zou misschien hetzelfde hebben gedaan.

Een keer geflikt bij een collega die haar eerste auto kocht. “Zo, dan moet je voortaan ook olie peilen bij het tankstation”. Vraagt ze waar ze die dingen eigenlijk halen.

Verwezen naar de Kijkgrijp. Bakken vol. Tadááááá.

gravatar

Tot overmaat van ramp ging ze in de weekenden naar haar oude vader. En natuurlijk vertellen wat ze had meegemaakt in haar nieuwe baan. Zo ging dat van week tot week.

De man heeft blauw gelegen van het lachen.

Ik ben weer even weg. Niet te harden met die hitte.

gravatar

Kom ik heel dom over als ik je verhaal niet begrijp, Henk?

Ik zou ook graag lachen, maar met deze plakhitte durf ik niet goed…

gravatar

Bakken vol speldjes. Ach ja..

Aan de straatstenen niet kwijt te geraken..

Yoj D. niet jou ding kan ik wel begrijpen. Kut-nummers alom.

Ik rook er niet minder om.

Gisteren naar Gouda gereden met m’n kids om een tent te halen en matrassen en slaapzakken.

M’n dochter wil apart in de tent liggen omdat ik volgens haar snurk.
Nou daar zijn we uitgekomen d.m.v een tussenwand van nul komma nul doorlaatbaarheid.

gravatar

Henk, nu lukt het lachen mij al beter. Ik begreep even niet dat u uw collega naar de Kijkgrijp heeft gestuurd om een oliepeilstok…

Een prachtige variatie op het plintenleertje en het hamerstelenvet… Hilarisch!

Ook dank voor de link. Ik zal er niet verslingerd aan raken, maar weet en zie om mij heen velen die naar deze 10 geboden leven… Toch prefereer ik een in die zin ‘armoediger’ leven. In de laatste jas zitten nou eenmaal geen zakken…

gravatar

Een waar woord, Jo. Maar dat vertel ik de famielje nu nog niet. Als de nood aan de man komt mogen ze mijn rolstoel duwen met een voorbeeldige ijver en vlijt met een ruime beloning in het vooruitzicht. Tja, wat niet weet wat nu nog niet deert.

Kleine tip: Petitie-site. Kijk nu eens wie zich bij de commentaren heeft gemeld. Ik was aangenaam verrast.

Pollens, beneden zie ik dat ik hier al wat gemist heb.

gravatar

Ja, tikkie naar beneden Henk. We zitten op het terras. Ik dacht dat je het wist…

U bedoelt dat Heer Jeettje nog gereageerd heeft? Heb ik gezien, ja… Heeft u hem op de valreep toch nog op de praatstoel over de Pincoff zaak… Ik hoop het u nu helder is, maar ik loop hier te kort rond om te weten waar het over gaat… Ook zijn vraag ‘Lillith, wie kent haar niet?’ Moet ik beantwoorden met ‘ik’. Ook jammer…

gravatar

Maar even serieus: het idee van een OH-hoekje lijkt een heel aantrekkelijke optie. Als site geef een een extra keuzemogelijkheid. Vind iemand een artikel van de dag maar nix, dan blijft-i misschien toch op de site zodat je mensen toch vasthoudt. Want daar is het toch om te doen?

gravatar

Hmm, mijn moeder zou niet blij zijn als ik te kennen gaf dat de naam Lillith geen belletje deed rinkelen. Nu ik even gezocht heb neem ik mijn woorden terug, als dat nog kan. Zo jammer is het niet, inderdaad… Mijn moeder heeft gelukkig geen weet van De Speld, noch een internetverbinding, dus ik ben er vrij zeker van dat zij geen kennis zal nemen van mijn dwaling… En ik lig er ook niet wakker van ;o)…

gravatar

Pff… uitgerekend gisteravond, vannacht en vanochtend besloot Ziggo me tegen mezelf in bescherming te nemen en schakelde alles uit.

Ook de telefoon, Annie bek dicht.

Misschien maar goed ook, ik was (en ben nog steeds) een beetje ontdaan van al het slechte nieuws.
Ook een gevoelige inborst, net als de oudoom van Heer Spaland.

Ik zie dat er het nodige geschreven is, even bijlezen.
En naar de petitie. Dan Ziggo uitschelden ivm de storing gisteravond/nacht.

Liefs, jullie Annie

Reageer
gravatar

Ik vraag me af waar deze reacties allemaal over gaan. Lijkt een typisch Hollandse coterie. Kleinburgerlijk in kleine kring.

Mag hoor. Maar voor wat het waard is: mocht hier een eind aan komen, dan zal ik de bijdragen van een aantal mensen zeer missen.

Reageer
gravatar

Ha Kees22. Wij delen hier even onze zorgen over De Speld, zoals je ziet. Tja, hoe zit het nu met een aantal dingen vragen wij ons af en we vallen van ‘t één in ‘t ander. Niet echt gestructureerd maar wellicht toch leerzaam.

Beetje van de hak op de tak, maar dat ben je van ons gewend.

gravatar

Hoi Trend,

Het enige gestructureerde is dat je je hoofd erbij moet houden om te weten waar alles staat.

Met mij gaat ‘t redelijk goed. Je vroeg ernaar in een ander zaal op ‘n ander bericht.

Ik ben wel ook aan ‘t denken gezet.

Of ik niet teveel mijzelf heb opgedrongen om voor de petitie van Annie te gaan…
Sommige teveel heb geprikkeld waardoir het hier af en toe een zooitje werdt.

Ik ging er gewoon voor!

gravatar

Het is 5 uur geweest, af en toe heb ik internetverbinding dus wat mij betreft kunnen we beginnen.

Wat ik wil drinken.. ehmm nou nog meer water en Himalayazout en ik verander in een bijbels figuur. Op de lagere school met de bijbel leerde ik over een vrouw die in een zoutpilaar veranderde en..

O wacht anders zijn mijn letters weer op; eerst het belangrijkste: laat ik maar niet gaan zuipen, een Mojito gaat er wel in met die munt en citroen en alles.

Net limonade, kan geen kwaad dacht…

gravatar

Ha Benny, warm hé? Hier word het opeens – itt toen ik bij gebrek aan beter maar even wat offline schrijfwerk tot mij nam, en nog even langsgefietst bij vriendinnetje – vreemd windstil, de zon is verdwenen al ziet het er niet uit als een heerlijke verkoelende mistbank uit zee zoals je die hier weleens hebt.
Binnen een uur is dan vochtig en koel; prettig voor hooikoorts-lijers zoals ik en ook voor internetproviders.

Maar dat is dus niet het geval. Wel heb ik net, echt waar, (o letters op)

gravatar

..een spreeuw dood zien gaan van de hitte. Als vogelkenner weet ik hoe ze zich gedragen als ze oververhit raken.
Ik dacht: zal ik het diertje gaan redden met een bakje koud water maar hij rolde al op zijn rug.

Waarom vertel ik dit eigenlijk? Er zijn potverdorie wel belangrijker dingen dan een stervende spreeuw op deze stervende site, vast al een bejaarde vogel ook want een klein stukje vliegen, daar is drinkwater zát. Ook om in te zwemmen evt. Eigenwijs beest.. of levensmoe, kan ook.

Waar waren we? O ja, de Mojito, kan ik nog iets inschenken voor iemand?
Ijs erbij? Sambal lijkt me nu even niet zo, straks als de borrelhapjes arriveren, iedereen eens?

Mooi!

gravatar

Benny, mag ik van de gelegenheid gebruik maken om je hartelijk te bedanken voor je inzet met de petitie?

Hoezo opgedrongen? Ik was je iig vreselijk dankbaar want anders had ik het zelf gedaan, dit scheelde me een hoop geplak. Echt, het was nodig en sowieso gebeurd dus geen gepieker over links naar een uiterst relevante petitie die voorlopig nog wel even blijft staan, trouwens.

Als het écht moet neem ik zelfs facebook om daar de Speldredacteuren te achtervolgen met mijn petitie…

gravatar

.. want je kan een hoop van me zeggen maar niet dat ik een opgevertje ben, zowaar mijn naam Annie is!

Maar, maar maar: eigenlijk is het allang niet meer mijn petitie; ik ben hem gestart, dat is alles.

Zoals heer Spaland al ergens zei: we doen het met zijn allen. En zo is het.

Daarom o zo jammer dat Jeettje, Heer Spaland en nog meer mensen er geen zin meer in hebben wat ik heel goed begrijp maar toch wel heel, héél erg jammer vind.

Dit was de enige site die me keiharde…

gravatar

… slappe lachbuien bezorgde en meer dan eens moest ik razendsnel mijn ttbord droogdeppen met een theedoek omdat ik zo onvoorzichtig was geweest net een flinke slok (als ik geluk had water, bij pech koffie of pina colada) te nemen alvorens de artikelen en de reacties daarop te lezen.

Maar ik hou mijn mond even, ik krijg een droge keel van dat geouwehoer.
Waar ging dit topic eigenlijk over, volgens de redactie?

Maakt niet uit, niemand reageerde erop.. sorry redactie, het is gewoon zo.

gravatar

Zo, ik ben er ook… Sodeknetters wat is het warm. Maar dat kan ieder voor zichzelf wel vaststellen.

Ik hoef nog even niks. Iets teveel op vannacht. Benny is audiotechnisch gezien goed opgevoed, zie ik.

Ik gooi deze alvast in de groep om mijn microfoon te testen, goed? Hijsfijn!

gravatar

Benny, hier, een dubbele.

Zonder grappige bijbedoelingen (ja het is een satirische site, ik weet het): maar toch hiervandaan heel veel sterkte voor de nabestaanden.

En voor jou natuurlijk; moeilijk woorden te vinden bij zo’n tragedie. Het feit dat het geen ongeluk was.. laten we hopen dat de slachtoffers er niet veel van meegekregen hebben..

Hier is je dubbele borrel, ik hou mijn snavel even dicht.. nee geen minuut stilte op bevel omdat het zo hoort maar uit oprecht respect en medeleven..

Liefs, Annie

gravatar

Dat ‘met zijn allen’ is nu juist het punt… Op deze manier blijven er maar weinig mensen over waar een beetje normaal mee te praten valt… Ik bedoel, mensen die iets meer het www op kunnen smijten dan 3 verkeerd gespelde afko’s en op dat stompzinnige duimpje drukken.
Mijn hemel, het is inderdaad soms net of je een stickertje in je schrift van de juf moet krijgen. Voor mij is het zeker 45 jaar geleden dat ik daarop uit was… En dat gelul met die 500 tekens… Bah!

gravatar

Jo! Gezellig, er staat in die glazen kan in de koelkast nog 15 minuten geleden gestampte Mojito, een aanrader!

I.v.m. waarschuwingen die ik krijg dat de temperatuur echt te hoog oploopt en de verbinding daardoor ieder moment verbroken kan worden moet ik even mijn laptop en decoder op ijs zetten.

In de pauzestand, anders gaat hij stuk staat in het mailtje dat ik net ontving.
Komt bij dat het ding op mijn schoot staat en mijn benen naar shoarma beginnen te ruiken.

Echt warm ja, zo…

gravatar

Thanks Annie! Dat aanbod sla ik niet af! Doe rustig aan met je laptop, die moet nog langer mee! Zien we je zo wel, toch? Niet in je voetenbadje leggen om af te koelen, daar kunnen ze ook niet tegen…
Ik ken nog een hele leuke practical joke daarover, maar die doen we straks wel, dan, goed? Benny, kom ik zo weer bij jou, monumentje…
Ik moet nu eerst ook even wat eten, want de patatboer staat aan de deur… Tot zo!

gravatar

Ehmm heeft het nog zin om hier te blijven zitten?
Het kán de warmte zijn, ik hoop het maar.

Toen ik nog geen uur geleden even uitlogde teneinde de pc te doen afkoelen stonden er meerdere, keurig aan de limit gehouden reacties van me, nu zijn er diverse verdwenen zodat het nergens meer op slaat..

Maar even een ijsje gaan halen of zo en straks nog een kijkje nemen…

Tot straks,
Annie

gravatar

Annie, ik zie er 6 achter elkaar staan, hoor… Ik moet soms ook even wachten tot er wat doorkomt, maar uiteindelijk komen ze er dan wel…
Heb je mijn 2 de mailtje gisteren nog gehad?

gravatar

Uiteindelijk ben ik via de petitie en de opzegging van Heer Henk en Heer Jeettje toch weer hier beland.
Ik had de Speld altijd hoog zitten, maar mijn beeld begint te kantelen, zoals men dat tegenwoordig zo plastisch weet uit de drukken.

Waar ik nog het meest van schrok waren de haatmails die mensen ontvingen. Kennelijk wordt ook de Speld onbeschermd geïnfiltreerd door het grauw.

gravatar

En Trendvolger: een borrel sla ik zelden af. Anders heb ik hier nog wel wat lekkers staan.
En, hou je vast, 2 BosscheBollenBordjes!!

gravatar

Hoi Jo, ik ben er.

Zonet zat ik nog een laatste reactie van Henk te lezen, en dat deed me goed. Hopelijk komt hij nog even langs om een borrel te komen drinken, zodat we op hem een toast uit kunnen brengen. Ik weet het niet zeker of Annie nog komt, maar gisteren vertelde ze mij dat ze misschien nog even langs komt.

Maar goed, ik zoek vast wat ijsklontjes, tot zo!

Reageer
gravatar

Zo, hebben jullie deze ruimte gearresteerd. Boeven. Niet eens zo’n slecht idee. Een OH-hoekje wat natuurlijk op gestelde tijden wordt ingekort waar je off topic kan bijpraten. Maar dan moet er natuurlijk wel een aanspreekbare redactie zijn. Niet een stel autisten dat nauwelijks met de ogen knippert als ze op iets moeten reageren.

gravatar

Nou en of Henk,

Het was heerlijk rustig hier. Inmiddels hebben Annie en ik wat E-mail adressen uitgewisseld, en ik heb begrepen dat Jeettje en Jo dat ook gedaan hebben. Wanneer hier de zaak compleet begint in te zakken, vinden we het toch meer dan de moeite waard om contact te blijven houden. Goede herinneringen laat je toch niet zomaar los, en zeker niet het plezier wat je beleeft bij het schrijven ervan. Ook voor jou is Annie via de petitiesite bereikbaar Henk, maar dat weet je waarschijnlijk al. Goed dat je nog eventjes bent aan komen wippen; op je gezondheid maar, bij deze!

gravatar

Zo, dat doet me echt goed, dat ook Henk nog even een borrel meedrinkt! Ik kwam onderweg Benny nog tegen, en hij gaat naar Italië op vakantie, dus heb hem even uitgezwaaid!

Zoals ook op de petitiesite al aangegeven heeft Annie – zij is tenslotte de office-manager hier – mijn emailadres, dus mochten jullie de behoefte voelen ook buiten de Speld om naar mijn gezwam te luisteren, moet je haar maar een mailtje sturen…

Ik van mijn kant zou het zeer op prijs stellen! Proost! Hijsfijn!

gravatar

Jammer, het was zo’n mooie site. Ben ik nou… enz. Zijn ze ziende blind? Behalve een disclaimer maak je een goed huishoudelijk reglement en dan ben je er al om het “gezellig” te houden. Niet meteen mensen bannen. Doe mee met de discussie en stuur met een zacht handje bij.

Dat kost geen extra werk. Je moet het toch bewaken. Want al die links die we plaatsen kunnen wel naar de duvel en z’n malle moer verwijzen.

Met weinig moeite ben je dan helemaal klaar, toch? Annie krijgt nog wel mijn mail. Dat komt wel voor de bakker.

gravatar

Ik kan je geen ongelijk geven Henk,

Hoewel ikzelf hier pas zo’n anderhalf jaar reageer, weet ik dat je én Jeettje dat al vele jaren doen. Niet alleen jullie, maar natuurlijk vele anderen hebben destijds De Speld mede het niveau gegeven wat het op het hoogtepunt had. Artikelen werden soms geïnspireerd door de reacties op de vorige, en dat vulde elkaar aan. Nu lijkt het erop dat het verdienmodel wat hoger in het vaandel is komen te staan, en dienen er blijkbaar meer lezers aangetrokken te worden. Dat er subiet aan voorbij wordt gegaan dat het succes zeker niet alleen door de Redactie is bewerkstelligd, getuigt van een zelfoverschatting. ‘Spelds opzet anno nu laat dat meer dan duidelijk zien. Een ludieke vorm van protest wordt, zoals je al terecht opmerkte, hooghartig middels een horoscoopje van de hand gewezen. Jullie zijn nu de eerste Henk, maar ook anderen hier zijn goed verstaander, en hebben maar een half woord nodig. We gaan het zien. Mag ik je er nog een inschenken, voordat mijn reageertijd op is?

gravatar

Absoluut Henk! Maar juist daarom vind ik het jammer: juist de schrijfstijl en humor c.q. kwinkslagen maakte – voor mij in ieder geval – deze site zo leuk en lezenswaardig. Ik haal nog een keer het voorbeeld aan van je verwijzing naar Wellington’s Sieg. Ik had nooit geweten dat “Rule Britannia” en “For he’s A Jolly Good Fellow” daaruit voortkwamen, als jij me niet had aangezet tot het opzoeken op YouTube…

gravatar

Zulke kennis opdoen maakt een anders saaie dag de moeite waard, vind ik…

Dat wilde ik nog toevoegen, maar de letters waren op…

gravatar

Nou, die zullen al wel bestaan hebben Jo. Beethoven heeft dat gewoon meegenomen in zijn werk. Dat was dan weer zijn verdienmodel. Die jongens van toen waren heus niet gek. Composities maken: voor de grote naam het grote werk. Verder stukjes die ook opoe op de piano zou kunnen spelen als opoe een beetje oefent. Dit voor de verkoop van de bladmuziek. Dat ging toen al zo. Er is niets nieuws onder de zon.

gravatar

Zal je ook wel lezen in het boek over Paganini. Hij deed al de concerttournee. Liszt heeft dat concept nog verbeterd, inclusief vóórprogramma met de nodige show eromheen. De huidige sterren volgen tot de dag van vandaag hun concept.

Bij Liszt vielen de wijven in katzwijm omdat hij zo mooi speelde.

Nog peultjes?

En een borrel sla ik nooit af…

gravatar

Dat is waar, Henk. Toen werd inderdaad iets anders gedacht over ‘plagiaat’ ;o)… Ik weet dat het verwerken van andermans composities of delen ervan als een soort eerbetoon werden gezien…

Een aantal jaren geleden in het theater de voorstelling van Leo Blokhuis gezien, en het is verbazingwekkend hoeveel het heden ten dage in de popmuziek ook nog gebeurt… Ik hoef jou niet te vertellen van Bach en American Tune van Simon & Garfunkel, denk ik…

gravatar

Je ziet hem op foto’s met een priesterboord maar was nooit te beroerd om de soutaine op te trekken voor een bevallige leerling. Hij was de wijvengek van zijn tijd. Ook een verdienmodel, waarbij hij natuurlijk alleen maar uitgaven had, zou Viesman zeggen.

Jouw organist over Henry VIII speelde een arrangement van een van de bekendste orgelwerken van Bach. Daarom verwees ik ook naar een heer Bernhard Ach

Dat is inderdaad een eerbetoon, weer iets anders dan plagiaat want je voegt je eigen wijzigingen eraan toe.

gravatar

En wat te denken van Strauss, die in zijn tijd verketterd werd om zijn oppervlakkige deuntjes… Toch verdient André R. er tegenwoordig een leuke boterham mee…

Mijn vader kon hem niet uitstaan, maar dat terzijde…

Commercie en kwaliteit gaan kennelijk maar moeilijk samen.

gravatar

Ach ja, Rick Wakeman… Een aantal jaren geleden in Ahoy’ gezien, met de oude bezetting van Yes… Indrukwekkend, zoals hij – rondom ingebouwd door wel 20 keyboards en synthesizers – ook dit stuk ten gehore bracht. Toch jongens met een conservatorium-opleiding. Steve Howe speelt regelmatig klassieke gitaar en luitcomposties in de pauze…

Het is dat Jon Anderson niet helemaal ‘my cup of tea’ is…

gravatar

Ze hebben koddige typetjes die ze prima neerzetten. Moosje, de Hoofdreacteur…. heerlijk

Als iemand met zo’n aanpak de zaak in goede banen zou kunnen houden met begrip dat iets langzaam wordt opgebouwd wat een mooi element gaat worden… dat het niet alleen langdradigheid is… dan ontstaat op een gegeven moment Heer Jeettje met zijn Solex… de couponschaar… vaste elementen waar je steeds weer een draai aan kan geven…

Langzaam verdwijnt dat weer en dan ontstaat er weer wat nieuws… Maar je moet een typetje maken en dat invullen…

gravatar

Ik ga weer heel even mijn bakkes houden, want de anderen willen misschien ook nog wel wat zeggen…

Wat de Paulussen betreft: zie je wel, ik dacht al zoiets. Maar ik weet er verder niets van, dusssss…

gravatar

Daar ben ik ook bang voor. Waarschijnlijk spelen andere belangen een grotere rol.
We hebben het eerder gezien op het web. Enthousiaste mensen die bijvoorbeeld een zoekmachine bouwden, zijn op dit moment miljardair geworden met de verkoop van hun concept. Daar wil ik niet mee suggereren dat de Heren hier dat zullen worden, maar wie zegt mij niet dat De Speld binnen een jaar voor overname aangeboden wordt?

gravatar

De Paulussens? Volgens mij is de hele familie in Nijmegen om de Vierdaagse te lopen. Toch benieuwd wie de meet gehaald heeft.

Maar Jo heeft gelijk. Ook ik zal het gaan missen hoor, een discussie over de couponschaar, hoe vervelend het voor je overgrootvader ook moge zijn. Ik zal het niet doen, maar dát soort momenten verdienen een duim. Oei, laat ik er maar een pluim van maken.

gravatar

Trend, het zou natuurlijk ook kunnen zijn dat ze proberen de site weer zelf ‘onder controle’ te krijgen… Ik heb helemaal geen verstand van zulke zaken als overnames, maar als ik zie hoeveel reactanten op het ogenblik hun avatar verliezen en later weer terugkrijgen, denk ik dat ze flink onder de motorkap aan het sleutelen zijn…

Of zie ik dat verkeerd?

gravatar

Het zijn markante figuren. Toen een paar artikelen terug een anonieme Speldlezer ook zo’n oproep plaatste had hij direct een onderbouwde repliek op de statistische gegevens die werden aangehaald…

Pollens! Waar hatti dat zo snel vandaan als een duveltje uit een doosje????

Tuurelijk. Het kan zijn dat ze met groot onderhoud bezig zijn. Dat zullen ze echter niet aan je neus hangen.

gravatar

Dat zou best kunnen Jo, maar de site heeft in het verleden ook zo zijn mankementen gekend. De nummering door de war, reacties die verdwenen, maar een dag later op een andere plek weer tevoorschijn kwamen, en soms vloog de zaak eruit. Recent waren er twee duimpjes, toen weer eentje, en altijd was de Nerd (altijd handig in de familie) er als eerste bij om ons bij te praten. Hoe iets te omzeilen, bij een hardnekkige trol een IP-adres te blokkeren, duimpjes van het scherm af te halen, of, laatst nog, iedereen een cursus HTML-schrijven te geven, om letters te onderstrepen, schuin te zetten, vet af te drukken enz.
Henk had dat overigens als eerste door van ons allemaal.
Ze blijven ermee bezig, en ik denk om een andere reden dan dat ze ons doen geloven.

gravatar

Henk, ik zie net je aanvulling over het neerzetten en opbouwen van een typetje pas… Helmaal mee eens, maar objectief terugkijkend liep dat verhaal met die vergaderzalen wellicht – naar de smaak van de Redactie – een beetje uit de hand… Ikzelf vind en vond het hilarisch komisch…

gravatar

Tja, je wéét het gewoon niet. De tijd is je vriend in dat soort gevallen. Oogjes open, snaveltjes toe en blijven opletten. Op een gegeven moment gaan dingen opvallen, maar je weet niet in welk vakje van de letterbak e.e.a. past. Dat blijft raden. Maar met het verstrijken van de tijd is het me meer dan eens opgevallen.

gravatar

Tuurlijk, dat liep helemaal uit de klauw. Daar moet je ook vanaf. Vandaar dat ik al eens had geschreven dat als we er over 3 maanden nog over bezig zijn, dat het dan op ouwehoeren begint te “lijken”.

Maar…

Wie had de eerste keer de vergaderzaal gereserveerd???

Wie o wie?

gravatar

Ik schreef ook niet voor niks eens “Henk, als je vind dat ik teveel praat zeg je het, hè?”. Je had toen al helemaal gelijk, trouwens. Zulk soort zaken lossen zich vanzelf op… Maar ja, als je een satirische site ‘beschikbaar’ stelt, is het ook niet raar als mensen soms een andere weg inslaan dan je verwacht…

En de boel dan weer in goede banen leiden is natuurlijk best lastig.

gravatar

Psies. Gaat u door voor de 100 euro?

En wie o wie constateerde dat er een record voor meeste reacties binnen een draadje was gevestigd op de zaterdagavond toen het verhaal over de sjekladebollen en Paulus is ontstaan.

Wie wist dat direct tijdens de discussie te melden?

Wie o wie???

gravatar

Oei Henk, da’s wat langer geleden, maar ik vermoed dat Herman Emmink destijds gevraagd zou hebben of de echte ‘Hoofdreacteur’ nu wil opstaan.

gravatar

Ik heb de link nog ergens bewaard. Die drop ik nog wel morgen of zo. Ik zou zeggen: kijk er eens naar en denk er eens over na of ik spoken zie. Altijd blijven uitkijken voor voorbarige conclusies. Maar ook niet je ogen sluiten.

Maar: inderdaad.

Ik drop morgen de link hier.

gravatar

Ik moet het antwoord schuldig blijven, want die discussie heb ik niet echt gevolgd… Jammer van de €100,- maar helaas…

Wat mij trouwens opviel waren de reacties van Tante Paulien tijdens de vergaderzalen-discussie, zeg maar… Bedoel je ook dat, Henk?

gravatar

Zou ook kunnen, Jo. Dat was mij weer even niet zo opgevallen. Maar met een zacht handje weten ze wel altijd een goede weg te vinden. Dat valt me gewoon op. Maar weten doe ik het niet.

Het wordt laat. Ik ga naar bed. Een echt afscheid is dit niet. Jullie zijn nog niet van me af.

Zo, en nu Annie even de kamer uitsmijten…
Ze is er niet maar ze komt hier nog wel een keer.

gravatar

Allemachtig, nu word ik toch nieuwsgierig.

Diezelfde Hoofreacteur constateerde vlak voor het beschikbaar stellen van de ruimte, dat ik in mijn reactie vlak daarvoor, (waarin ik De Speld vroeg waarom een site voor tieners met het juichpak-topic, de laatste 10 reacties wel heeft opgenomen, en waarom dat zo moeilijk schijnt te zijn alhier), een goed punt had. Een dag later heeft Annie toen de petitie opgestart.

Henk, heb je die link wellicht nu bij de hand?

gravatar

Nee… ik heb alleen die van dat record… ergens… moet ik naar zoeken…

Maar ook hier weer… een zachte hand die effectief stuurt als het zo gegaan is als je zegt.

Nog even en we halen Marcel Messing erbij om het complot te ontrafelen.

Ikj wil het even proberen als je geduld hebt.

gravatar

Mijne heren, afwezige dame,

Uw bestelling:
http://www.speld.nl/2013/02/21/strengere-gedragsregels-voor-half-drie/

Aldaar #44 op 23 februari 2013 te 11:48 uur.

Zoeken met Crt-F kan handig zijn.

Gaarne van u vernemend,

Ik moet zeggen dat er toen op de site ook een overzicht bestond van allerlei “hoogtepunten”, maar raadpleegt een normale gebruiker die vaak?

Vragen, vragen, vragen.

Toen was in ieder gaval de vraag hoe we het gaan vieren en daaruit is het verhaal van de sjekladebollen en bakker De Groot ontstaan.

gravatar

Henk, dank je. Het ‘familiespook’ is herkend. Dat wordt opletten geblazen dus.

Alvast welterusten voor straks, en tot morgen!

gravatar

Tja, probeer maar niet midden in de nacht het verhaal te volgen, want als een duveltje uit een doosje kwamen er toen een heleboel berichten van de stille meelezers in de trant van: “Ik kom ook.”

Zeg het maar. Zie ik spoken of heb ik een punt?

gravatar

Napoleon, inderdaad, ik denk dat De Speld zichzelf aan het opheffen is..

En inderdaad, elke dag zieliger. Ook hier is geknipt en gewist.. om te janken…. vond het altijd een zeldzaam leuke site.

Alles kan kapot zeggen ze wel.. en zo is het.

Liefs,
Annie

gravatar

Zou het niet zo kunnen zijn dat er op dit moment veranderingen aan De Speld worden gedaan, en dat die veranderingspogingen ervoor zorgen dat alles niet ‘op rolletjes’ loopt? Als ik zie hoeveel reactanten hun hoofd kwijtraken en het later weer terugvinden, bijvoorbeeld? Wellicht zijn dit zaken van tijdelijke aard?

Zomaar wat bedenkingen….

gravatar

Helaas Jo

Als ex-maffialid zie ik hierin een gericht afschot, waar de Russen nog kunnen van bijleren.

Henk, Jeettje en Napoleon zijn in mijn gedachten.

gravatar

Beste Napoleon, Annie, Jo en Toni,

Jullie hebben allemaal hier een punt:

Zielig, zelfdestructief, onthoofdingen na een nekschot, en als klap op de vuurpijl is de uittocht begonnen.

Hoe jammer dit, en ongelofelijk zonde!

Daarom nu maar een beste borrel. Hopelijk komen Henk en Jeettje toch nog even langs, zodat we hen er nog voor een maal eentje in mogen schenken!

Op hun gezondheid, bij deze, proost.

gravatar

Zooo ben ik weer, of biw.
Mail is gelezen en beantwoord, ik hoop dat het nog even een bruikbare tip is en blijft..

Even reactie plaatsen maar, ik ben best snel al zeg ik het zelf maar het duurt vaak ijselijk lang voor ik die – nu toch hartstikke korte – reacties in beeld krijg.

O ik sta in de lucht te kletsen, hoezo pampegaai, je bent natuurlijk drankjes maken.
Lief van je, met die warmte en druk gehad vandaag, en warm, en druk ook pfff…..

Ik ga even een mooie sigaar uitzoeken…

Reageer
gravatar

‘gezondheid’ stond er nog achter.

Even twee dingen tegelijk gedaan, maar daar ben ik weer. Ik neem er nog eentje, en jij?
Daarna tussen de vette lappen maar, morgen vroeg op, want weer aan het werk.
Het draaien van duimen laat ik wel over aan een paar anderen hier.

Heerlijk zeg, een heel artikel helemaal voor ons zelf, proost!

gravatar

Goed idee, het koelt ook wel ietwat af dus slapen gaat zo wel lukken.

Ik was aan het zoeken naar iets op Marktplaats even vlugvlug, té vlug waarschijnlijk of onder het verkeerde topic.
Een hint amice?

Nu wil ik weten! Potverdrie je hebt wel gelijk, half 2 alweer bijna… de tijd vliegt als het gezellig is nietwaar?

De rest is al afgetaaid geloof ik, of de berichten worden sterk vertraagd afgeleverd. Nog even, een drankje kan best..

gravatar

Nou ja, we doen er nog eentje, ken ons het schelen!

http://tinyurl.com/p6fdydy

Nog geen bieders op het moment, maar als je ‘m er maar lang genoeg op laat staan is er altijd wel een of andere malloot die het hebben wil. De Fyra heb ik er destijds ook op gezet, en na een klein jaar, en over de 100.000 viewers later, is het hele zooitje verkocht aan een Italiaan. Geduld is een schone zaak. Oké, de laatste dan Annie, Proost!

gravatar

Psies. Gaat u door voor de 100 euro?

En wie o wie constateerde dat er een record voor meeste reacties was gevestigd op de zaterdagavond toen het verhaal over de sjekladebollen en Paulus is ontstaan.

Wie wist dat direct tijdens de discussie te melden?

Wie o wie???

gravatar

Ja, ik ben er.

Héérlijk An, lekker rustig zeg.

Mocht je het nog niet gelezen hebben, ik heb je een mailtje gestuurd, maar daar hebben we het later wel over.

Sjongejonge zeg, hoe warmer, hoe erger. Ik heb verklikkers, dominees, zij van hiernaast, en andere spirituele onbenullen voorbij zien komen vandaag. Zal ik meneer Jansen vragen als zij d’r bakkes weer eens opent dat hij er met een ferme worp een sjoelschijf in mikt?

Trouwens, wat kan ik je inschenken?

Reageer
gravatar

Hoi! Ja lekker rustig he? De hele dag niemand geweest, ik snap er niks van..

Ik ga heel even in mijn mailbox neuzen, ik was van plan een pina colada te maken, in een kokosnoot met een rietje, ja veel dubbelop nieuws, staat ook al bij het warrum weer-item (sorry) omdat ik dat zo feestelijk en vakantieachtig vind staan.

Het recept heb ik op de deur van de koelkast geplakt. Niet dat het zo moeilijk is hoor, geen zorgen!

Nou, zo terug. Of moet ik nu om letters te besparen brb typen?

gravatar

Tja Annie, volgens Neutraal Slowakije is de Redactie er ‘zó klaar mee’, dat we hier rustig achterover kunnen gaan zitten genieten. En een Pinaatje erbij is best lekker.

Zeer benieuwd wanneer weer het artikeltje over de komkommertijd verschijnt, het jaarlijks terugkerende fenomeen.

En, als het weer zover is, gaat ‘ie in de achteroverstand, want dan ga ik er eens lekker voor liggen. Al is het maar voor het geval dat ik niet meer bijkom van.

Heerlijk An, lekker drankie, op je…

gravatar

Ja natuurlijk!

Het is nog een godswonder dat die beesten Duitsers verdragen! Die lallende moordmachine zal binnen no-time worden opgepakt, kan niet anders! Hart van Nederland (SBS) in de gaten houden maar…

gravatar

Hoi, waar zit iedereen?

Binnen, met dit weer?? Het is heerlijk buiten en ik heb overal citroenmelisse gestrooid.
Wij ruiken het niet, geen zorgen, de muggen wel en die haten de geur van citroen.

Geen enkele reden om in die toch wat muffe zaal #1 te blijven zitten.

Tot zo, ik ga nog even neuzen wat er onder de kurk zit en of er nog ananassap is voor een pina colada.

Reageer
gravatar

Sorry, zag je berichtje van gisteravond pas vanochtend. Natuurlijk niet zo raar als iedereen (nou ja, iedereen is wat overdreven) je maar gaat zitten mailen omdat ze hier te weinig tekst kwijt kunnen. Vanochtend werd ik wakker van een muziekje van Henk, maar dat moet ‘ie toch maar niet meer doen… Jessus, wat een takke-herrie! Mijn fotolijstjes liggen nu allemaal op de grond, zeg maar. Zie ik daarna dat jullie met z’n 2-tjes aan de Pina Colada hebben gezeten.

gravatar

Nou ja, vandaag nog een dagje en dan lekker 3 weken vakantie… Strakjes dan ook maar lekker aan de Pina Colada en een mooie Cubaan uit eigen doos.

Nog effe doorbijten… Ik hou niet van vissen, maar af en toe een trolletje pesten is wel lachen…

Laturzzzzzzzzzz. Hijsfijn!

gravatar

Fijne vakantie Jo!

Henk en Jeettje het gaat jullie goed.!

Annie hou je Haags, ik ga ook op vakantie. Nog zien hoe het hier wordt na al die veranderingen dan.

Ik zal nog wel reageren als ik daar redene toe zie. Voorlopig ff rust.

Lieve kus voor jullie!

Benny

gravatar

Hoi Benny,
Dank je. Ik ga niet weg, blijf lekker thuis… Ga jij nog ergens naartoe? Wil je een paar mooie Cubanen mee? Het ziet ernaar uit dat ik er wat over houd om uit te delen…
Maar een stevige borrel en in een hoekje van de rooksalon de gedachten laten gaan… Ben op het ogenblik een beetje erg melancholiek…

gravatar

Hoi Jo,

Ik ga met m’n 2 kids naar Italië. Tentje mee voor onderweg, lekker primitief doen.
Nou ja, primitief…
We gaan niet voor dat tentje zitten koken. Mij teveel gedoe. Inductieplaat aansluiten, al die pannen mee. Om over de afwas maar niet te spreken.
Gewoon elke dag uit eten met een goeie sigaar als aperitief. Dank je!

Niet telang in dat melancholische hoekje blijven zitten trouwens, al snap ik ‘t wel.

Ik kom wel weer langs als ik terug ben.
Jebentfijn!

Groet,
Benny

gravatar

Goed Benny! Een hele fijne vakantie gewenst dan! Ik ben best wel een beetje jaloers, want al dat heerlijke Italiaanse ijs!!!

Neem maar 2 kistjes Cubanen mee, kun je voorlopig vooruit, toch? Als je de terpentine maar thuis laat ;o)!

Doe voorzichtig en geniet ervan… Ik laat het nachtlampje in de rooksalon wel branden, goed? Arriverdecci!