Bron Flickr - David van der Mark - CC-BY

7 redenen waarom het vandaag warm is

Duiding

Vandaag is het warm. Wij zetten voor u zeven redenen op een rij waarom het warm weer is.

1. Het is zomer.

2. Het is zonnig.

3. Er is weinig bewolking.

4. De wind is zwak tot matig.

5. Er is een hogedrukgebied in de buurt.

6. Vorig jaar was het ook al warm.

7. Dat heeft te maken met de orografische invloeden, dat wil zeggen de land- en de zeewinden, de wolkenclusters en de buiencomplexen. En je moet natuurlijk ook kijken naar de cumulonimbus-convectie, maar dat spreekt voor zich.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Even besproken met de ondernemerskamer AmsterdamCity:
De warme zomer komt door de wrijvingsenergie. Alles wrijft maar. Mensen gebruiken een vlakgom. Fietsers die remmen. Kinderen die een bal dribbelen. Het draagt allemaal bij aan extra warmte.
Tegen het broeikas effect, wordt het tijd om die activiteiten te belasten: vlak-taks, rem-taks, dribbel-taks.

Reageer
gravatar

Hier klopt helemaal geen zak van.
Het is altijd warm omdat de temperatuur relatief gevoeld hoog is. Echter indien in het geschreven stuk nergens staat waar het warm is, kunnen de gegevens niet op hun juistheid gecontroleerd worden. We hebben het hier dus over onbetrouwbare informatie.

Reageer
gravatar

In alle hitte staan de Oekraïners me ook niet aan. In mijn gedacht leggen die TE VEEL bloemen en bordjes met NEDERLANDSE teksten. En brengen ze dingen verkeerd in beeld.

Hoe zouden die halfgare separatisten een raket kunnen besturen terwijl ze nog niet eens fatsoenlijk met een fiets kunnen rijden?

Reageer
gravatar

Ik kom wel vaker in Rotterdam, MAAR NET VANDAAG zag ik er een vrouw (?) in een gitzwarte BOERKA. Allez een vent stopte die samen met enkele kinderen in een ouwe Mercedes. Guess zonder airco. Ik dacht ze doen maar. In de winter zie je het niet.

Reageer
gravatar

Ik stel, met alle respect, voor de gereformeerde bonder op 48 nu maar even te laten voor wat die is en f-kes terzake te komen, namelijk als daar zijn:

1) heeft iemand al aangifte gedaan van die drie illegale windmolens?
2) is dat gewoon een UFO of hangt daar iets vreemds in de lucht?

Reageer
gravatar

Zeker, een verschikkelijke ramp, en inderdaad, woorden schieten tekort.
Gelegenheid tot het plaatsen van een condoleance vindt men hier:

http://www.condoleance.nl/14875/slachtoffers-vlucht-kl4103-mh017-naar-kuala-lumpur.html

Hm, ja,

Het is ook een manier om mee te delen dat het hele famielje een weekendje op pad is naar de Efteling, incl. overnachtingen.
Toen ik er langs reed, zag ik zo waarlijk dat de kleinste telgen der familie vanuit de touringcar in een buggy werden vastgesnoerd.

gravatar

Ja, toch jammer dat de passagiers niet van te voren een waarschuwing kregen, dat ze zich zo snel mogelijk uit de voeten moesten maken, omdat het vliegtuig gebombardeerd zou worden. Een pamfletje of een sms’je naar alle passagiers is toch zo gestuurd? Echt een gemiste kans tot humanitaire oorlogsvoering. Gelukkig kon de Nederlandse krijgsmacht meteen adekwaat optreden. Daar zijn de rebellen nog wel even van onder de indruk! En nog wel zonder dat dit nog extra mensenlevens kostte. Bravo!

gravatar

Overgenomen uit een Arabische satire: Altijd eerst aanvallen waar de internationale vredestroepen gelegerd zijn, want voordat de een de ander verstaat en die ander begrijpt waar het over gaat, ligt alles gelukkig al plat.

gravatar

Gisteren was het warm (zie boven) en de temperatuur is tot nu toe niet gedaald omdat er geen temperatuurdalende invloed is geweest.

gravatar

Ach Jeettje,

Vandaag is een trieste dag voor Speldreactanten.

Er is niet enkel een vliegtuig zomaar afgeknald, ook op Speld zijn talloze reacties willekeurig afgeknald. De reactiemeter loopt zowaar achteruit.

Er stond nochtans alleen te lezen dat een minimum aantal tekens een minimum aan intelligentie garandeert van de reactanten en dat hierdoor het gekwaak en gekrijs in deze kolommen wat zou verstommen.

Ik hou het hier voor bekeken. Doel bereikt door het interimmagenement van m’n ……

gravatar

Er zijn heel veel wandelaars in Nijmegen in verband met de vierdaagsetochten en -feesten die de lucht opwarmen door de wrijving van hun gewrichten.

Reageer
gravatar

Toch snap ik het niet helemaal. Wat eerder vandaag waren de domme opgestoken duimpjes er niet meer bij de reacties (hoera. vlaggen uit!!) en dan nu weer wel!!?? Waarom op een goed besluit om te veranderen weer terugkomen??

Reageer
gravatar

Toch is dit mij ook opgevallen.

Tja, kennelijk is er een verband tussen het plaatsen van de duimpjes en het uur van de dag?

Misschien is het toch waar dat de beste beslissingen in de morgenuren worden genomen? Als het nog niet zo warm is?

gravatar

Beste Toch.

De nerd van de Paulussentjes (met die opdringerige familie ben ik overigens al geruime tijd gebrouilleerd) heeft dit al eens omstandig uitlegt, maar ik weet helaas niet meer bij welk artikel.

Het komt erop neer dat:

– het aantal rechthoekjes/duimpjes (= attendering op een vervelende bijdrage) eenvoudig kan worden beïnvloed;

– het aantal meldingen uiteraard afhankelijk is van het aantal lezers. Daardoor hebben de eerste reageerders meer kans op afwijzingen dan de laatsten;

– de redactie en de directie van De Speld er niks meedoen. Een melding is derhalve volslagen overbodig, dus bespaar je de moeite.

gravatar

Had ik De Speld maar eerder gelezen met hun criteria. Dan had ik er wat aan gehad.

Kom net terug van het strand, ben zo rood als een kreeft. Maar ja, kwas zo druk aan het Facebooken met de vele vrienden die ik heb waardoor het prepaid kaartje op was.

Er is weer commotie in de Vriendenkeet lees ik. En natuurlijk zit ik er volgens hen weer achter. Het schijnt dat ik zelfs door De Speld ben ingehuurd. De arme slachtoffers, ze bedoelen het zo goed.

This allemaal één groot complot.

Reageer
gravatar

Jammer dat die moffen zo druk zijn met het vieren van hun weltmeistershaft… Ze hadden een mooie kuil kunnen graven voor je…
Trouwens, welke randdebiel gaat er nou met dit weer met z’n mossel in het zand liggen Facebooken met een pre-paidkaartje… Dan heb je toch het IQ van een stoeptegel, of niet?

gravatar

Ha die Jo,

Maak je toch niet druk om die oen, die heeft niks beters te doen, want in d’r omgeving, en bij alle strandtenten al verbannen.

Ik wilde er net eentje opsteken, jij ook een sigaartje?

Hoi Annie, ik was net onderweg, tot zo!
P.s. You’ve got mail.

gravatar

Oh oh, dat is niet prettig wakker worden met die herrie, Heer Spaland, en van de teksten wordt men al helemaal depressief, in gedachten houdend dat de jeugd de toekomst heeft.
Dat is geen kwestie meer van ‘waar moet dat heen’ maar van ‘waar moet ik heen?’.

Niet naar Scheveningen, zoveel is wel duidelijk.

gravatar

Excuses, Heer Jeettje. Mede indachtig uw eerdere opmerking over Jan Pelleboer had ik vandaag een andere keuze moeten maken.

Maar gelukkig kan ik naar oer-Hollandse wijze daar een ander de schuld van geven. Ware Heer Jo niet over een stoeptegel begonnen, dan was de muzikale omlijsting een andere geweest.

Waarheen, vraagt u, en wellicht ook: Waarvoor. Ik heb u wel door. Vroeg in de morgen ben ik echter zuinig tot op het laatste nootje van de toonladder. Ik wil geen herrie met de buren.

gravatar

Nou… Herrie met de buren? Ook ik ben hedenochtend wreed gewekt door uw ‘Arbeidsvitaminen’, Heer Spaland… Goedemorgen zeg. Voortaan toch liever een wijle langer nadenken over de omlijsting van de wake-up call, graag… Nu kunt u mij de schuld wel in de schoenen schuiven, daar heb ik op zich weinig problemen mee.

Maar voortaan toch liever zoiets:

https://www.youtube.com/watch?v=xzk_4Y3IybI

gravatar

Zo erg was het nou ook weer niet, Henk… Dat stukje 3-knoppen-herrie van vanochtend wel, maar voor de rest kan ik uw muzieksmaak zeker wel waarderen. Al was het alleen maar om de educatieve kant ervan: die is bij u in goede handen!

Wel vroeg ik mij eerlijk gezegd af waarom er relatief veel Gottschalk tussen uw keuzes zit? Is dat uw favoriete componist of is het toeval?

gravatar

Wel, heer Jo, niet mijn favoriete componist, maar wel iemand die meer aandacht verdient. Vergeten in de tijd. U hebt de muziek gehoord. Hoe vond u de kwaliteit?

Vergis u niet, het is zeer oud. Gottschalk en Chopin hebben elkaar nog gekend. Dat zou u er niet aan afluisteren, toch? En geloof het of niet: Chopin was tevreden over e.e.a. En dat was een klagerige en gecompliceerde man bij wie vrijwel niemand iets goed kon doen. Commentaar op alles en iedereen.

gravatar

Absoluut, heer Spaland. Mooie muziek. Mijn voorkeur gaat eerlijk gezegd meer uit naar de wat modernere muziek, maar mijn vader heeft mij wel degelijk e.e.a. bijgebracht over de klassieke muziek.

Toevallig blijkt deze week dat ik een mooie reeks van 30 biografieën van componisten van hem heb geërfd, die ik tijdens mijn aanstaande vakantie eens beter ga doornemen. Voor zover ik nu weet zit Gottschalk er niet tussen, hetgeen zeker jammer te noemen is…

gravatar

Dank heer Henk, ik had deze pagina zelf ook al gevonden. Niet om u of anderen jaloers te maken, maar de vakantie is inmiddels begonnen… De humidor is aangevuld, het bier staat koel, de ramen staan tegen elkaar open en het humeur is zonnig. Kortom, het dreigt een lange dag te worden…

Net nog even gecheckt, maar nee… Geen spoor van Dhr. Gottschalk… Wel zag ik dat de rug van de biografie van Paganini het meest beduimeld en versleten was. Veelbetekenend…

gravatar

U ook dank, heer Jeettje, al weigert de link die u naar de Lovin’ Spoonful verschaft bij mij dienst. Dat ligt echter waarschijnlijk aan de halsstarrige weigering van wijlen Steve Jobs om een samenwerking met Adobe Flash mogelijk te maken en niet zozeer aan u…

gravatar

Heer Jo, prettige vakantie!

En verder ook ieder ander hier het beste. Ik ga De Speld verlaten. Er was ooit zoiets als een vrij woord, maar dat is een illusie gebleken nu aan één of meerdere deelnemers anonieme haatmails zijn verzonden. Dit heeft niets meer met satire te maken, óók niet als men aan mag nemen dat ieder hier iets anders onder kan verstaan.
Verder zou ik zeggen: Redactie,: maak duidelijke huisregels, want nu is er alleen maar een disclaimer voor uzelf.

Het ga u allen goed.

gravatar

Heer Jeetje,

Aan u een extra bedankje voor vele jaren van groot plezier. Het was een eer en een genoegen. En dit meen ik uit de grond van mijn hart.

Hartelijk dank en hou u haaks!

gravatar

Dat spijt mij zeer, Heer Spaland, dat het zo ver is gekomen. Een prettige conversatiegenoot, belezen en onderlegd op vele gebieden, en verstandig bovendien: waar vindt men dat zo gauw nog, dezer tijden. Ik lees verscheidene fora, zonder daar te reageren, juist vanwege het bedroevende peil; iets waar zelfs De Correspondent aan dreigt te gaan lijden: ik schrijf daar beredeneerd wat ik vind en ga niet in discussie; men moet eerst maar eens zelf nadenken voor tegengeluid te kwaken.

gravatar

Deel 2.
Het is precies dát wat de neergang inhoud: de lulletjes lampekatoen krijgen vrijuit de gelegenheid hun eenregelige drab neer te kwakken, maar als iemand iets langere teksten kwijt wil omdat het soms niet anders kan, wordt er geklaagd.
Dat men zich kan optrekken is een optie die niet in het hoofd opkomt, verdomt men het op de hurken te gaan zitten, dan is er een redactie die nogal blasé de wereld inkijkt – de andere kant op: journalistiek is very old school éénrichtingsverkeer,…

gravatar

deel 3

Waarmee ik maar wil beweren dat uw idee mij ook door het hoofd speelde; het einde naderde.

De koers die nu gevaren wordt is een zoveelste druppel: zelf doe ik niet aan Facebook en klonen daarvan, juist omdat het niveau erg deprimeert: men is geneigd het vertrouwen in een goede afloop en zinnige toekomst te verliezen. De Spel echter heeft een fors aantal mensen die reageren op een wijze dat die hoop blijft, en dat wordt weggegooid. het prerogatief van de eigenaren, natuurlijk.

gravatar

Henk… Uw mededeling komt voor mij als een donderslag bij heldere hemel en verdriet mij zeer. Zoals heer Jeettje hierboven ook al zegt, heb ook ik u de afgelopen weken leren kennen als een belezen man, die verstandig redeneerde en die redeneringen ook met een groot gevoel voor humor, maar ook stijl, onder woorden kan brengen…

Ik moet zeggen dat ik hoop dat u op uw beslissing terugkomt, maar mocht dat niet zo zijn, dan kunnen wij niet anders dan hem respecteren… Het ga ook u goed!

gravatar

deel 4

Het prerogatief; maar waarom men het oorspronkelijke idee van vrijheid heeft verlaten?
Ons, Heer Spaland, word af en toe dedain verweten, en dat zal zeker zo zijn: sommige reacties kunnen niet anders beantwoord worden dan juist met dat, maar de redactie kan er ook wat van: het persistent niet-reageren op verzoeken die toch niet helemaal onterecht zijn is dat ook.
Wellicht moet men het redactie statuut aanpassen met enige volzinnen die normalisatie in omgang met lezers disclaimeert.

gravatar

deel 5

Het ga u goed; wellicht ontmoeten wij elkaar elders op het net, en, mocht u daar prijs op stellen, contact via de petitiesite is mogelijk.

Dank voor de vele hilarische uren, ik hang mijn lier naast de uwe in de wilg.
Gegroet

gravatar

Heer Spaland, wat jammer nou!!

Begrijpen doe ik het wel eerlijk gezegd maar toch: wat jammer nou….

Ik zie ook dat er reacties verwijderd zijn; heb ik iets gemist sinds luchtijd?

Hoe dan ook, ik wens u het allerbeste en zal uw bijdragen zeker gaan missen, ik las ze altijd graag en vind het ontzettend jammer dat we geen reacties van uw hand meer zullen lezen.
Dat wil zeggen zolang De Speld nog bestaat. Ik denk dat het einde in zicht is.

Jammer jammer jammer….

Liefs, Haagsche Annie

gravatar

WAT???

Ik moet de boodschap van Heer Spaland op de petitiesite nog verteren, ik sluit me helemaal aan bij Jo al zal ik zelf nog even antwoord geven op de petitiesite, maar ik ben even flabbergasted, zoals de Engelsen zeggen.

Jeettje.. ook? Begrijp ik dat goed??? Ik ga even een potje vloeken… en dat meen ik nog ook, dit is echt niet leuk..

Liefs, een droevige Annie

(die eerlijk gezegd ook al het ergste vreesde, miv die 500 leestekens)

gravatar

Ja hoor Jo, natuurlijk!!

Gebruik gerust de petitiesite als dat handig is, evt ‘post’ kan ik ook doorsturen.

Is die petitie nog ergens goed voor.

Dit geldt voor iedereen trouwens!!!

Gebruik de ruimte voor reacties, evt mail kan ook doorgestuurd worden, ik heb toch dagelijks een hoop tijd over opeens vrees ik…

Annie

gravatar

Heren Jeettje en Spaland,

Nog maar kort mocht ik het genoegen smaken van het lezen – en voorzichtig reageren, tenslotte ben ik nieuw hier. En niet alleen als De Stuurman.

U beiden heb ik leren kennen als prettige gespreksgenoten en zal u zeer missen.
Ironisch genoeg heb ik nog niet lang geleden op een andere site de zelfde stap gezet als u nu hier doet. Om dezelfde reden. Teloorgang van het medium, verhufteriging van de deelnemers. …

gravatar

… Voorlopig kruip ik terug in de boom om daar, samen met een niet met name genoemde markies en de broer van een bekend ex-politicus de kat eruit te kijken.

Lieve mensen hiero,
Het ga u allen goed, wellicht treffen wij elkaar weer elders in de krochten van -nu nog- ons Internet..

gravatar

Helemaal met u eens, Stuurman…

Het begon als een zonnige dag, zeker toen ik vanmiddag de deur van het werk voorlopig voor een welverdiende vakantie achter mij dichttrok. Nu is er van mijn zonnige humeur, waarover ik hierboven al schreef, nog maar weinig over…

Ook voor De Speld is dit een trieste dag, ook al beseffen zij dit wellicht niet ten volle…

gravatar

Heer Spaland, heer Jeetje,
Uw berichten maken deze toch al treurige dag er niet beter op. In de jaren dat ik De Speld volg, was het lezen van u beider bijdragen altijd een genoegen. De laatste weken bracht ik aangename momenten door in de rooksalon, luisterend naar de aangename kout van het aldaar verzamelde gezelschap. Ik deel dan ook de gevoelens van de heren Stuurman en Esther, en natuurlijk van mevrouw Annie, wier tomeloze inzet ik evenzeer bewonder.

gravatar

Beste en waarde Heer Spaland,

Zojuist heb ik uw berichtjes gelezen. Enigszins met stomheid geslagen doet het ook mij een groot verdriet dat u ons gaat verlaten. Ook ik heb uw bijdragen met een groot genoegen en veel plezier gelezen, en zal het als een gemis ervaren hoe u op snedige wijze vaak het spijkertje op de kop wist te tikken.

Daarbij vind ik het groots van u dat de conclusie die u trekt voortkomt uit de verkwanseling van het vrije woord, verzonden haatmails aan meerdere van ons, en de houding van de Redactie van De Speld t.o.v. haar trouwe reactanten die, zoals u bijvoorbeeld, al jaren deze site van een goed onderbouwd commentaar voorzien, en er de broodnodige sjeu aan geven.

Beste Henk, het gaat u goed, en ook ik zal u gaan missen.

Trendvolger.

gravatar

Beste Jeettje,

Ik begin te geloven dat de stekker nu langzaam uit deze site wordt getrokken. Maar ik respecteer je besluit volkomen. Je hebt evenals Heer Spaland volkomen gelijk. Daarom wil ik je heel hartelijk bedanken voor de vele reacties en conversaties, waaraan ik met veel plezier zal terugdenken. Annie heeft ook mijn E-mail adres, en ik hoop dat we elkaar in de toekomst nog eens spreken. Hoe jammer ik het ook vindt, het gaat je goed, en met een hartelijke groet, Trendvolger.

gravatar

Hey Trend, ik ga een fles Baileys open trekken… Jij ook een?

Annie heeft inmiddels ook mijn emailadres, dus als ze zo vriendelijk zou willen zijn spreken we elkaar wellicht binnenkort via een andere weg, OK?

gravatar

Tja, toch nog even kijken. Zo gaat dat. Allemaal dank voor de vriendelijke woorden. En Heer Jeettje voor het uitgebreide schijven. Maar alle lof schuif ik onverminderd aan u allen terug omdat juist door de onderlinge “klik”, zoals het tegenwoordig heet, de mooiste dingen vaak spelenderwijs ontstaan. We doen het allemaal samen.

Tja, Heer Jeettje, ik voel me een beetje schuldig. Net of ik nu de zet heb gegeven voor de nu genomen beslissing. Maar ik besef dat het ook bij u kennelijk al enige…

gravatar

Vervolg
tijd heeft zitten werken en dat de beslissing niet van de ene dag op de andere is ontstaan.

Hilarische zondagmiddagen waren het waarin we heel Rotterdam onder de loep hebben genomen. Van de ganzen aan de Noordsingel, de afkoop van het windrecht van de Blommersdijkse molen, de exacte loop van de Bergweg in 1500-zoveel, de geweermaker Knoops die familiaar was met koning Willem III tot het Oera Linda Boek aan toe. Om nog te zwijgen van Hudig en Veder en van tout fout Rotterdam de…

gravatar

Weer een vervolg, pollens!
Mercedesdealer Van Dijk.

Maar één ding is mij nooit duidelijk geworden. En dat is waarom ik u nooit op de praatstoel heb kunnen krijgen over:
– de Pincoffs-affaire; en
– Lilith, de eerste vrouw van Adam.

Dat zijn dus eigenlijk twéé dingen. In de loop van de tijd heb ik wel eens voorzetjes gegeven. Misschien kom ik het ooit nog eens te weten? Ik houd de petitie-site in de gaten en daar is Annie bereikbaar. Dat komt wel goed. En er mag natuurlijk ook best wel…

gravatar

Pff… uitgerekend gisteravond, vannacht en vanochtend besloot Ziggo me tegen mezelf in bescherming te nemen en schakelde alles uit.

Ook de telefoon, Annie bek dicht.

Misschien maar goed ook, ik was (en ben nog steeds) een beetje ontdaan van al het slechte nieuws.
Ook een gevoelige inborst, net als de oudoom van Heer Spaland.

Ik zie dat er het nodige geschreven is, even bijlezen.
En naar de petitie. Dan Ziggo uitschelden ivm de storing gisteravond/nacht.

Liefs, jullie Annie

gravatar

Via de petitie eindelijk gevonden waar Heer Henk en Heer Jeettje melden te stoppen.
Ik werd er koud van, moet ik zeggen!
Zonder andere bezoekers tekort te doen, wil ik toch zeggen dat beide heren belangrijke pijlers waren onder zinvolle discussies.
Zeer genoten van jullie bijdragen.
Ter compensatie zal ik de vuurkorf maar eens extra hoog nutteloos stoken!

gravatar

Karnemelk is inderdaad een probaat middel. Het probleem is om het bij de teek naar binnen te krijgen. Neus dichtknijpen en gieten werkt het best, maar is tamelijk arbeidsintensief.

Wij hebben aan boord wel geëxperimenteerd met karnemelk in bierglaasjes, maar daar trapten ze mooi niet in.

En met zomaar lukraak karnemelk morsen heeft men wel resultaat, maar het probleem is dat dan ook de nuttige teken het loodje leggen.

Teek Five en de Biblioteek zou ik bijvoorbeeld niet graag
missen.

gravatar

Keer terug van uw dwaling Speld. Als het vandaag warm is dan is daarvoor maar één reden. En dat is omdat Hij het ons heeft toebedacht. De rest is koudkakkerij van elkaar napratende wetenschappers.

Reageer
gravatar

En ziet, de duivel is ons steeds nabij.
Beduimelt ons met haar hovaardij.
Doch wie houdt de blik op Hem gericht
weerstaat elk spiri-dwaalgezicht.

gravatar

Beste dominee, wanneer ik mijzelf als helderziend paragnost in opleiding inschakel op uw woorden dan zie ik een dogmatische man voor me.

Barbie.

gravatar

Dominee, als ik u een tip mag geven. Doet u ook een spammetje. Voor bordjes met wandtexten of zoiets.

Ziet de vogelen des velds. Zij zaaien niet, zij maaien niet, zij brengen niet bijeen in schuren. En toch..

Nou ja, zoekt u maar wat uit. Het is tenslotte uw vak, nietwaar?

gravatar

Dominee, nog een kleine aanvulling op mijn tip. Kiest u vooral iets waar de mensen warm voor lopen met deze hitte. Doe maar dat verhaal over die linzensoep. Als men het daar niet warm van krijgt: “Laat mij toch slorpen van dat nat…” En vergeet de wandtexten niet.

gravatar

Goedertieren is Hij,
want hij zendt ons vrienden
in de ure des gevaars.
Geen brilslang zal u het hart verraden,
want al is het zeven maal zeven maal zeven graden,
Zijn weg voert u langs koele baden.

gravatar

Zo leest De Speld,
leest Hem zeven maal,
ja, zeven maal zeven.
Hoe meer gij in Hem leest,
hoe meer gij in Hem vindt.
Hoe meer gij in Hem vindt,
hoe meer gij Hem bemint.

Goedemorgen dominee!

Ik zie dat u reeds over bent gegaan tot de aanroepingen bij het ontwaken. Een vroege start kan geen kwaad. Het wordt een warm dagje.

gravatar

Goedemorgen heer Van Mathenesse Spaland,

Ach, wat is vroeg bij het ontwaken in den Here? De eerste psalmenzang van de merel wil men niet missen, dat spreekt.
En eigenlijk is er maar één ontwaken. En dat mogen wij al onze dagen opnieuw deelachtig zijn.
Dat Zijn goede Groet in uw dag weerklinke.

Zijn J.F. Desmale

gravatar

En ach wel, heer Van Mathenesse Spaland, overwegende uw tip kan ik niet anders dan verzaken. Want is de spam niet het middel van wie Zijn Genade grijpen wil in plaats van zich in haar armen te laten vallen?

gravatar

Oh dominee, wanneer ik uw wijze woorden lees wordt ik helemaal warm van binnen. En ik ben al sinds gisteren zo verbrandt!

Is het mogelijk om een reading met u te kunnen hebben? Ik ben een spirituele vrouw die positief in het leven staat.

Wanneer u ook een account op Second Love heeft kunnen we via SL een afspraakje met elkaar maken.

Kusjes,
Corrie.

gravatar

Niets dan instemming van mijn zijde, dominee. Met genoegen stel ik vast dat u recht in de leer bent en niet tot de rekkelijken behoort. Het schone en verhevene weet u beeldend te verwoorden. Tegenspraak is welhaast onmogelijk. Met u valt niet te schipperen, evenals met uw grote voorganger die in een tempel met woekeraars koos voor een krachtdadige restyling van de opstallen. Ook dat was op een warme dag.

U bent een man van grote talenten. Er is een deurwaarder aan u verloren gegaan.

gravatar

Beste dominee,

U maakt een potje van de woordgeslachten. En ook van de geslachten van de verwezen personen. Nou weten we wel dat de mens geschapen is naar zijn beeld en gelijkenis, man en vrouw. Maar een dergelijke wisselgeslachtelijkheid is toch wel verwarrend.

gravatar

Overigens schiet de telling van 7 tekort. Octopus Paul heeft duidelijk bewezen dat het 8-voud de norm is in Zijn schepping (Vuvuzela!) Maar Hij is niet opdringerig, dus laat ik het hierbij.
Vragen hieromtrent zal ik echter graag beantwoorden.

gravatar

Vijf manieren om koel te blijven of te worden als 34° wordt:
1. Ga niet om twee uur ‘s middags in de zon zitten.
2. Ga niet hardlopen om twee uur ‘s middags.
3. Drink veel en toch geen alcohol.
4. Draag geen dikke trui.
5. Doe de zonnewering omlaag en de parasol omhoog.
Vrij naar de hittesticker van de Rijksoverheid.
http://bit.ly/1p0hybw

Reageer
gravatar

Dat hardlopen is discutabel, beste Yokey.

Honden steken graag hun kop uit het raam van een rijdende auto om een beetje af te koelen in de rijwind. Hoe sneller de auto rijdt, hoe meer rijwind, hoe beter de afkoeling plaatsvindt.

Ergo hoe harder je loopt, hoe meer relatieve wind je opwekt en hoe koeler je blijft. Probeer het maar eens.

gravatar

Ach wat een flauwe kul allemaal weer. Al die zeven zijn fout. Het is gewoon heel simpel. De zon verhuist mee met de grote volksverhuizing uit Afrika. En natuurlijk ook de andere culturen uit de zonnige gebieden.

Reageer
gravatar

Duhh. Dat is er een in de categorie vliegtuigen storten niet neer als gevolg van menselijk falen of technische problemen maar als gevolg van de zwaartekracht.

Reageer
gravatar

Ik zou de meeste van de genoemde redenen eerder betitelen als oorzaken. Maar ja, de vraag zou dan ook moeten zijn waardoor het zo warm is… Maar niemand die hier kennelijk over valt.

Reageer
gravatar

Huh Dr. Duh?

Hier zeggen ze altijd tegen koukleumen (zoals ik) die klagen over de kou dat het pas écht koud is als een ijsbeer om een dikke winterjas komt vragen.

Overigens, ik vind de temperatuur prima zo, alleen consumeer ik die temperatuur liever met uitzicht op een helderblauwe zee, achter me wat bergen, en niet te veel andere stomme toeristen zoals ikzelf dan automatisch ook ben.

Geen hagenezen, sinds Oh Oh Cherso lust ik ze alleen nog maar in hun natuurlijke habitat. Sorry hagenezen, niets persoonlijks maar op vakantie wil ik gewoon even geen Jokertjes of Sterretjes zien… daarvoor gaat men tenslotte op vakantie nietwaar? Andere mensen ontmoeten, andere taal spreken (gewoon keihard Nederlands praten, desnoods schreeuwen wat je wil heeft geen zin.. ze verstaan het niet en dat komt niet door het volume van je stem maar omdat er een andere taal gesproken wordt.)

Verwarrend voor sommigen, zeker als je wel gewoon met guldens kan betalen, of euro’s. Het zij zo. Wen er maar aan.

gravatar

Flauw grapje Dum,

Heb je ooit hier in het in ‘t wild zoiets gezien?

CvH heeft laatst haar bontje afgedaan en wordt nu met uitsterven bedreigd.

Ik ga niet zeggen dat ‘t beter is al denk ik dat wel.

gravatar

Zo is dat! Als een arm kindje uit Afrika mijn restjes voedsel niet blieft heeft hij of zij én honger, én vreselijk last van de warmte.

Mijn moeder dacht vroeger altijd dat die arme kindjes in Afrika een moord zouden doen voor de platgekookte bloemkool met een vies vaag sausje die ik weigerde op te eten en stuurde eens per maand de kliekjes op naar de arme kindertjes in Afrika.

Ze bedoelde het echt goed, het was een lief mensje.
Nee, ik lijk niet op mijn moeder, helaas…

gravatar

Ik zet voor u zeven redenen op een rij wat u zeker niet moet doen als het warm weer is.

1. Uw computer of wat dan ook aanzetten om De Speld te lezen. Nou is het te laat!

2. Grappigere reacties bedenken dan het artikel, al is dat erg eenvoudig.

3. Onnodige knopjes indrukken, overigens ook niet bij koud weer

4. Vergaderingen van de SVvDS beleggen.

5. Sigaren roken in de rooksalon, omdat de rooksalon daardoor nog warmer wordt.

6. Reacties langer dan 500 tekens (incl. spaties) maken.

7. Reacties corrigeren, want dan wordt u in de verleiding gebracht meer tekens te gebruiken.

Reageer
gravatar

Beste Teun, de rooksalon is goed geventileerd en wordt op de juiste temperatuur gehouden opdat de ijsblokjes niet smelten voordat het de bedoeling is en de overige drank en de sigaren op de juiste graad te verduren krijgen.
De enige verhitting die ontstaat, is tijdens de discussie met zonderlingen die de zuurpruim uit willen hangen om hun excentriciteit te benadrukken.
Moet je ook maar geen dubbelgebreide geiteharen sokken dragen dezer dagen, dan heb je geen last van een humeur onder 0.
We zitten overigens op het terras onder de parasol, kom erbij en neem een koel biologisch biertje en een voetbadje met ijsblokjes.

gravatar

Even ter toelichting bij punt 4 het volgende:.

Als tijdens een vergadering van de SVvDS geen verhitte debatten worden gevoerd, dan zijn de discussies altijd hart verwarmend. Dus bij hoge buitentemperaturen als vandaag het geval is, kan men beter verkoeling zoek en het vergaderen uitstellen.

Helaas kan de temperatuur in de zalen van de Speld niet worden geregeld binnen vijfhonderd lettertekens. waarbij spaties en leestekens zijn inbegrepen..

gravatar

Inderdaad, te laat, bij punt 1 wist ik al: als het aan de zomertips van Teun Theunissen ligt had ik dit helemaal niet gelezen om te beginnen.

Over punt 2 heb ik toch een vraagje, waarom niet? Of moet ik dat zien als vervolg op punt 1; de computer staat al aan, is al erg genoeg op zich maar ga niet leuk lopen doen of een poging tot leuk doen wagen i.v.m. de warmte?

De zon begint hier af en toe te verdwijnen, het gaat straks vast regenen, daar heb ik nog niemand over gehoord gek genoeg…

Verder zie ik geen enkele reden om geen sigaren o.i.d. te roken in de salon; de airco draait op volle toeren, de luchtreiniger ook dus steek gerust nog eens op.

En waarom niet vergaderen? Er staat nog wel het e.e.a. op de agenda zie ik, en zolang de consumpties goed gekoeld geserveerd worden en er ook wat hartige hapjes op tafel komen i.v.m. zouttekorten die anders zouden kunnen ontstaan (ik adviseer Oer-Himalayazout) zie ik persoonlijk geen bezwaren.

Dan nog reacties langer dan 500 tekens maken.. Dat kan helemaal niet meer; nerd heeft ons mooi bij de neus.
Punt 6. was dus eigenlijk een beetje overbodige tip Teun.

Hoe laat vergaderen we vandaag eigenlijk, en in welke zaal? Of gaan we lekker buiten zitten onder de parasolletjes?

Liefs,
Annie

gravatar

Mijn beste Jeettje,

Je was mij net voor. Ik zie dat jij ook al ontdekt hebt hoe je de merkwaardige beperking van het aantal tekens kunt ontduiken..

De directie die toch al noodgedwongen, maar vruchteloos op het aantal leestekens moest bezuinigen, heeft de ventilator en de koel-vriescombinatie af laten sluiten.

Ik heb horen fluisteren dat de familie Paulussen, waarmee ik ben gebrouilleerd, zoals je weet, een sterfgeval heeft, daarom zijn ze massaal een paar dagen afwezig. Eindelijk even rust.

gravatar

Jeettje, en Teun ook,

Hoe doen jullie dat toch? Zojuist stonden er alleen de Tips van Teun en nu lijk ik wéér een plagiaterende tuttebol.

Puur toeval, weet ik veel.. ik ga tip 1. opvolgen al zullen er mensen zijn die dat niet kunnen waarderen.

Ik kijk straks wel onder de parasolletjes wie er zijn, voor mij graag een pina colada (mits met vers ananassap, niet die zooi uit de supermarkt en geserveerd in een kokosnoot).

Doe anders maar iets fris met veel ijs, ook lekker.

Liefs,
Jullie Annie

ps: je moet echt opletten wat je typt; voor je het weet zit je aan de ongeveer 420 leestekens en is er geen plaats voor je reactie hier op De Speld..
gelukkig is het me weer gelukt dit keer! al lijkt het meer dan 500 incl. spaties, punten enzovoorts, het zijn echt maar 500 leestekens, dat kan niet anders; computers maken geen rekenfouten.
Dat is meer iets voor mensen 101010000001000000000 is computertaal, als nerd dit leest krijg ik meteen een ban voor het leven vrees ik maar ik schrijf het toch gewoon op, hahaaa gekke nerd met je rare ideetjes..

gravatar

OPROEP AAN DE WEBMANAGER VAN DE SPELD.

Het is jammer om te zien dat het maximale aantal toegelaten tekens door sommige reactanten wordt omzeild. Zo zijn de reacties van “Haagsche Annie” meer dan 1000 en 2000 tekens lang.

Dat kan natuurlijk niet, regels zijn er voor iedereen en moeten gehoorzaamd worden.

Een vriendelijk verzoek aan de webmanager de reacties van H. A. te verwijderen en eventueel haar van DE Speld te bannen.

gravatar

Verklikker… gottegot….

Ga eens in de spiegel kijken en zeg tegen jezelf: meneer Wilders zou precies hetzelfde gedaan hebben, ik kan trots zijn op mezelf.

En waarom alleen mijn persoontje Verklikker?
Zo ben je niet echt anoniem, lachwekkend wel, en niet zo’n klein beetje ook!

Vertel een verklikker, onder welke namen verklik je nog meer?

En bedenk: geen antwoord is ook een antwoord.
Hup, terug onder je steen jij.

Lieve webmanager, zou je dit nog even willen laten staan? Gewoon voor de lol, ik vind dit zeldzaam grappig gek genoeg! Regels zijn regels, ik weet het maar dit… PROEST!

gravatar

Verklikkers, daar krijg ik het zo warm van… En dan nog anoniem ook. En het is al zo warm. Zet dan gewoon de naam erbij waar je anders ook onder schrijft. Dat is “cool”.

Kwam het bij nader inzien toch niet doordat Kees22 midden in de zomer kolen liet bezorgen onder #22. Die warmte, bedoel ik.

gravatar

Heer Spaland,

Ik krijg het ook warm, van het lachen wel te verstaan…

Ze is echt van de ratten besnuffeld en niet zo’n beetje ook. Deze zin had in het Duits gemoeten, ik citeer:

‘Dat kan natuurlijk niet, regels zijn er voor iedereen en moeten gehoorzaamd worden.’

Ik ga eens tellen hoeveel kliklijnen er zijn in Nederland, ik hoop op een trollenkliklijn.

Ook wil ik weten wie er verantwoordelijk is voor de raadselachtige dood van honderden meeuwen die aanspoelden op het strand in Scheveningen; gisteravond begon het. Politie waarschuwt mensen om niet te water te gaan en vooral goed te douchen bij thuiskomst.

Er zijn aanwijzingen dat een vrouw, dwangmatig roepend dat ze zo vrolijk was verantwoordelijk is. Ik volg het nieuws op de voet; u hoort nog van mij.
Er zijn mensen die vogels dood uit de lucht kunnen doen vallen door hun lichaamsgeur.. die mogen helemaal niet in hun blootje in het openbaar.

O ja, kliklijn. Ik weet genoeg al met al; tijd om ze anoniem (uiteraard) te tippen!

Liefs,
Annie

gravatar

OPROEP AAN HET MANAGEMENT VAN DE SPELD.

Het aantal tekens van H.A. ten Den Haag is 990 tekens. De conclusie is dat H.A. schijt heeft aan de voorwaarden van De Speld website. Jullie worden zelfs door haar uitgelachen.

Beste mensen van De Speld, wie is van de baas de website? Zijn het de raddraaiers (Vrienden van..) die er op uit zijn het concept om zeep te helpen? Of zijn jullie het?

Maatregelen zijn gewenst.

gravatar

En het is al zo warm…

En dan zo’n onzinvraag wie er de baas is. Bedoeld om op het gevoel voor prestige te werken. Eerlijk gezegd is het duidelijk dat Verklikker graag de baas wil speule…

Binnen 500 tekens mag alles.

gravatar

Maar Napoleon, waarom wisselde u de hotdogs niet af met Zweedse gehaktballetjes?

Best lekker hoor, zeker met wat pindasaus en plakjes komkommer op een broodje.
Of zonder broodje maar mét cranberrysaus, frietje erbij?

De Zweedse keuken behelst meer dan alleen hotdogs. Sterker nog, de echte hotdog-happers wonen in de US of A.

gravatar

@Grote Tekenteller,

De proef op de som genomen:
Het zijn meer dan 500 tekens. Zie maar hierboven waar het reactievenster zelf de tekst afbreekt. Volgens de “Speldtelling” zijn dat dus 500 tekens.

Zoals het venster ook zegt: “Uw mening telt. Juist nu.”

gravatar

De belangrijkste reden is natuurlijk de kernfusie op de zon, waardoor daar warmte en licht ontstaat, die wordt uitgestraald naar de aarde. Hebben we meteen nog een reden: dat de aarde om de zon draait (en dus niet bijvoorbeeld om een koude maan, of zomaar door de ruimte zweeft).

Reageer
gravatar

En waar dan precies is het zo warm? ? Hoe nauwkeuriger je de plaats aangeeft des te minder zeker ben je van de exacte snelheid van de moleculen.
(Maar het is wel een hele berg hitte die over ons wordt uitgestort).

Reageer
gravatar

Ook in dit bericht wordt weer eens de invloed van het menselijk gedrag op het weer onderschat. Uit empirisch onderzoek is gebleken, dat telkens als er files naar de stranden ontstaan, terwijl zich juist op die stranden veel schaars geklede mensen bevinden, het warm weer wordt.
Daar staat tegenover dat als mensen veel wollen kleding gaan dragen de temperatuur doorgaans omlaag gaat en indien gummilaarzen gedragen gaan worden de kans op neerslag toeneemt.

Reageer
gravatar

Bus Showfur, mijn complimenten! Je komt een heel eind in de richting, maar toch zijn de door jouw bedoelde processen slechts druppels die de emmer op een gloeiende plaat doen overlopen.
De werkelijke oorzaak is het collectieve stookgedrag van mensen. In de zomer wordt er, behalve af en toe een barbecue of een kampvuurtje, weinig gestookt door de mensen. Daardoor koelt de aarde af. Als dan in het najaar de kou voelbaar begint te worden, gaan de mensen hun kachels aansteken. Wordt…

gravatar

Vervolg: Dat helpt wel, maar omdat de aarde zo groot is, dringt dat effect maar langzaam door. Ongeveer een half jaar later wordt de aarde weer voelbaar warmer en dan gaan de mensen geleidelijk weer hun kachels uitdoen. Maar dan ijlt de opwarming juist weer na, zodat nog in juli en augustus de aarde verder opwarmt. Pas daarna zet de afkoeling in en krijgen we de volgende cyclus. Als nou iedereen midden in de winter de kachel uit zou doen en midden in de zomer weer aan, Wordt vervolgd

gravatar

zouden afkoeling en opwarming veel gelijkmatiger worden en, bij beheerst en gematigd stoken, zouden we een aangenaam gemiddelde creëren.
Waarom gebeurt dat niet, zo vraagt U zich af.
Welnu: dan zouden de weermannen en -vrouwen niks meer te doen hebben.
Kortom: dit is een complot van KNMI en Meteoconsult en zo!

Oh, er wordt geklopt, nee gebonsd op de achter- en voordeur! Even open doeee Aaaaah! Helprochel, ruft……..

gravatar

Aan voor- en achterdeur tegelijk? Maar dat moeten die tweelingbroers/kolenboeren zijn waar Heer Jeettje ooit over vertelde. Die klopten aan voor- en achterdeur tegelijk. Vonden ze leuk. Misschien kregen ze er wel duimpjes voor.

Maar Kees22: nu weten we ook waarom het zo warm is. Als jij midden in de zomer nog de kachel zit te stoken en kolen laat bezorgen, dan wordt het er natuurlijk niet koeler op.

Tja, dat krijg je als je wat langer op De Speld zit. Dan ben en je helemaal volgestampt met betrouwbaar nieuws. Hoewel het binnenkort wel geperkt zal blijven tot koppen lezen.

Maar waren die kolenboeren wel kolenboeren, vraag ik mij nu af? Waren het wellicht lieden van de NSA?

Kees22: je bent er gloeiend bij!

gravatar

@Heer Van Mathenesse Spaland: Ik stook juist in de zomer om te voorkomen dat het in de winter koud wordt.
Dat zouden meer mensen moeten doen.
Overigens stook ik geen kolen, maar hout. Dat is CO2-neutraal.

gravatar

Belangrijkste reden: Het is warm omdat het eerder koud was. Als we dit weer een jaartje hebben, dan vinden we dat normaal en dan loopt een ieder met een trui aan en een sjaalom.

Overigens zijn die molens uitgezet, waardoor het minder waait en dus warmer aanvoelt. (Absenceofwindchillfactor)

Reageer
gravatar

Die had op 1 moeten staan. Zo uitgedroogd is het bericht hierover.

Dat het vandaag opnieuw warm is niet nieuws.
Het is echt zo’n bericht om mensen aan te sporen om te reageren omdat het weer iets is om het altijd over te hebben.

Een vuurtje is ook altijd weer warm, om een gesprek te beginnen? al hebben sommige dat niet door.

Meer zou het krijgen als er zaken aan zijn verbonden zoals een zippo of een inductieplaat waarna een gesprek dus vaker meer diepgang krijgt.

Bedoeling dus…

gravatar

Hoi Benny,

Het duimpje is niet van mij overigens, maar hoe is het met je? We hebben elkaar al een tijdje niet meer gesproken, maar sinds een paar dagen ben ik terug van mijn vakantie. Weet jij of er nog een zaaltje open is om een sigaar en een goed glas te nuttigen? Babbelen we even bij.

Groet, Trendvolger.

P.s. Het lijkt erop dat mijn avatar achter een decoder is verdwenen. Hoe komt dat zo Redactie?

gravatar

Hoi Trendvolger, om me er even tegenaan te bemoeien:
hier staat alles nog leeg, de hele dag al.

http://www.speld.nl/2014/07/17/neutraal-slowakije-wil-vernietiging-israel-en-palestina/

Nerd is weer van alles aan het ‘regelen’, vandaar.

Ik wilde eigenlijk 1 commentaartje geven hierboven, altijd zo lullig als echt niemand iets zegt.. Maar gisteren ook al, en nu zijn mijn letters alweer op.

Misschien tot zo, tenzij je iets met Benny te bespreken hebt onder 4 ogen.

Liefs, Annie

gravatar

Trendvolger, niks meer aan doen! Prima zo, ik ben even drankje aan het mixen. Pina colada uit een kokosnoot; dat geeft me altijd zo’n fijn vakantiegevoel.

Hoewel ik nog nooit pina colada heb gedronken in de tropen.
Zie je zo!

HO wacht, ik heb op Aruba ooit toen ik daar was en niks vakantie en nee, geen familie van ook pina colada gedronken.
De virgin-versie teneinde het hoofd niet te verliezen.

Hoe makkelijk dat gaat zie je hier wel, de avatars komen en gaan. Oeps letters bijna op…

gravatar

De allesbepalende reden is natuurlijk: de 2e Kamer is op reces en dan loopt de boel warm. Maar gelukkig hebben Wij, Wallem Allesbrander, nog Onze Minister Flats Timmerfrans om de bandieten van het weer voor het laatst te waarschuwen. Het Weer? Is gewoon een failed state vol met terroristen. Aanpakken met onze musketten die hap!

Reageer
gravatar

Hier even een spatielesje. Samenstellingen worden in het Nederlands aan elkaar geschreven. Eventueel kan ter verduidelijking een koppelteken gebruikt worden, maar een spatie is altijd fout.

Het is dus ‘zeewatertemperatuur’ en ‘BBQ-weer’. Verder is het ‘de temperatuur’ en dus ook ‘de zeewatertemperatuur’. Of wellicht makkelijker: ‘de temperatuur van het zeewater’.

gravatar

Even een mededeling aan Spatiemeester, de spatie meester:

In Friesland is deze grammatica wel correct.

gravatar

“… het land- en de zeewinden, …” ?
Met m’n Dyslexie heb ik dat deel 3 keer gelezen zonder te begrijpen wat ik fout las. Vervolgens ‘het’ vervangen door ‘de’.
Ik kan wel lezen, zolang er goed geschreven is.

Reageer
gravatar

Lidwoord ‘de’ voor land- klopt wel, omdat er wordt gepraat over landwinden. Aangezien er ook over zeewinden wordt gepraat is het niet gebruikelijk om ‘… de landwinden en de zeewinden …’ te zeggen. Vandaar dat er achter ‘land’ een streepje wordt gezet, om aan te duiden dat het hetzelfde eindigt als het woord erna (zeewinden). Het lidwoord ‘de’ is dus wel in de juiste vorm gebruikt.

gravatar

Nee hoor, Ir. R.I. Tant en Worm in een glas water.

Driehonderd graden Kelvin is ongeveer gelijk aan zeven graden Celsius. Je kunt er op deze temperatuur helemaal geen pizza mee opwarmen.

gravatar

Beste Colinda,
Zelfs een diepgevroren pizza warmt op als deze maar lang genoeg aan een temperatuur van zeven graden (C) wordt blootgesteld. Veel warmer dan die zeven graden zal ie niet worden en te vreten nog minder, maar warmer worden dan de uitgangstemperatuur doet ie. Is de uitgangstemperatuur echter hoger dan de gememoreerde zeven graden, dan koelt de pizza af.
U bent met uw gezwatel welkom in vergaderzaal 8, gelieve de deur achter u te sluiten, ik doe hem dan wel op slot.

gravatar

Heel goed meneer Tant,

de schaal van Kelvin wordt inderdaad niet uitgedrukt in graden, net zo min als Richter of Beauford. Of de schaal van Napoleon waarin we veel verschillende grootheden meten…

gravatar

Ach, het is daar net zo goed zomer, maar die verdraaide zuiderlingen noemen het gewoon anders. ‘t Zijn net Belgen, wat dat betreft.

gravatar

Ja hoor gelezen, reply is onderweg of al gearriveerd.
Uiterst relevante mail!!
Dat kan ik van de vorige (anonieme) mailtjes niet zeggen, mijn dank is dan ook groot.

Liefs,
Annie