https://flic.kr/p/od8WVJ, Sonny Abesamis

Steeds meer pop-up-kolencentrales in leegstaande panden

Energie opwekken verliest saai imago

In steeds meer leegstaande bedrijfspanden en fabrieken verschijnen pop-up-kolencentrales. In deze tijdelijke centrales wordt op een leuke, hippe manier energie opgewekt en aan de man gebracht.

Volgens de jonge ondernemer Ben Dirksen (26), eigenaar van pop-up-kolencentrale Watts & Wifi in het centrum van Amsterdam, is het concept een uitkomst voor leegstaande winkelpanden. “Wij geven De Pijp een impuls waar de hele buurt van profiteert. Iedereen kan gewoon bij ons binnen lopen, een bakje koffie drinken, inloggen op ons netwerk en wat gigawatt afnemen.”

In Watts & Wifi draait het volgens Dirksen vooral om de sfeer. “Het gaat ons eigenlijk niet eens zozeer om die 380.000 Volt die via de hoogspanningskabels ons pand verlaat. Wij willen dat mensen het hier naar hun zin hebben en in een gezellige sfeer gelijkgestemden ontmoeten, terwijl ondertussen op ambachtelijke wijze hun stroom gegenereerd wordt.”

Niet iedereen is blij met de opkomst van de centrales. Gevestigde energiebedrijven spreken van oneerlijke concurrentie. Volgens een woordvoerder van Essent kunnen de pop-up-centrales energie tegen een lagere prijs leveren, omdat ze nauwelijks huur betalen voor hun pand. Daarnaast zijn de centrales door hun tijdelijke karakter meestal vrijgesteld van milieubesparende maatregelen. Gemeentes vrezen voor het uitblijven van toeristen door de aanwezigheid van kolencentrales in uitgaansgebieden.

Dirksen is niet onder de indruk van de kritiek. Hij noemt de grote, logge, onpersoonlijke centrales van Essent en andere gevestigde leveranciers ‘niet meer van deze tijd’. “De mondige burger wil niet meer passief afnemer zijn. Hij wil echt bewust bij zijn stroomopwekking betrokken zijn. Bij ons kan hij zijn eigen kolen meenemen en zo de regie houden over zijn eigen energie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gezellig zo’n rokende schoorsteen lekker dicht bij huis. In de winter voelt dat ook minder koud aan buiten. Lekker openhaard luchtje.
Je hoeft ook minder lang voor je oude dag te zorgen. Wellicht kan er een klein crematorium bij zo’n kleine centrale geplaatst worden, zodat je bijtijds ook zelf , heel solidair, in rook kunt opgaan.

Reageer
gravatar

Vanuit een ver buitenland betuig. ik mijn innige deelneming met de andermaal negatief uitgevallen confrontatie met de Argentijnse equipe. Opnieuw bleek ons team niet opgewassen tegen het betere toneelspel, als dit zo doorgaat, ontwikkelt dit team o.l.v. de jonge heer Messi zich nog tot een Angstgegner. Ik zag gisteren al driemaal een brancard het veld worden ingedragen en minimaal twee Argentijnse stervens-begeleiders al kruisslaand het veld oprennen. Hun naarstige inspanningen hebben evenwel in evenzovele wonderbare wwederopstandingen geresulteerd, men hield immer de blik strak op het kruis van lat en paal. Het viel mij trouwens op dat Van Persie een absolute off-day had, Robben worstelde met een beginnende PMS en ons dappere Sneydertje geen deuk in een pak boter kon slaan. Huntelaar is -voor zover mij bekend- niet eens wandelend in de notulen opgenomen. Toch kunnen we qua middenveld en achterhoede, met de besten mee. De man van de match was echter Dirk Kuyt, onvermoeibaar en onbaatzuchtig in touw voor team en vaderland,
Wat nu heeft dit alles met kolencentrales te maken, vraagt u zich wellicht af, welnu de verbindende schakel tussen pop-up kolencentrales en bovenstaande schipbreuk is dat vanaf vandaag deze lokale energie-leveranciers de enorme voorraad Oranje-gadgets ook kunnen opbranden met een lagere CO2 uitstoot en -bijgevolg- een lagere “carbon dioxide footprint”. Bovendien kunnen we vanaf nu weer overgaan tot de orde en de waan van de dag: “Ieder nadeel heb zun voordeel” zo sprak ooit het Orakel vanuit 020, de Oranje massahysterie kan per direct ook bij de input van pop-up kolencentrales evenals VI Oranje en zijn grimmige bezetting, good riddens Om een tenenkrommende modekreet nu eens hier te gebruiken: dit is een win-win-situatie als gevolg van een routineus verlies

gravatar

Heer Jeettje, ik moet u complimenteren met uw ‘on-topic’ reactie! Op het moment dat ik mijn bijdrage vannacht leverde dacht ik gek genoeg niet meteen aan onze oosterburen om de nationale teleurstelling te verzachten.

U kennelijk wel, en u heeft daarnaast de link met het onderhavige onderwerp weten te behouden! Zéér knap! Dat zal de supporters aan de zijlijn van sportcomplex “De Speld” deugd doen!

gravatar

Ja, zo wordt er steeds meer illegale stroom het net opgetapt waarvan je niet weet wat eraan is toegevoegd. Hoeveel van die volts zijn pure volts? En het is moeilijk aan te pakken want je ziet niet dat het gebeurt, laat staan waar. Die rook zegt niks, zou net zo goed iemands Solex kunnen zijn of de bijeenkomst van Soz. Verein von Demente Spätlebenden (SVvDS) waar op de gebruikelijke rokerige wijze gecommuniceerd wordt.

Reageer
gravatar

Ha. dat zie ik nu eens net: abject infame en demoniserende aantijgingen betreffende een niet ontkoolde Solex. Ik geef toe; het gaat over Amstelveen Noord, het zou een mogelijkheid kúnnen zijn daar, doch die pop-up centrales moeten toch ergens op gestookt worden? Ik denk dat ginder heel erg ontkoolde Solexen rondrijden – mechanisch technisch onverantwoord- maar toch…

Overigens merk ik dat u vind dat Duitsland de nieuwe Weltmeister wordt? Nog wel even oefenen verder, want het is nog niet perfect, het moet Dementierde zijn.

Sigaartje? En kan het bovenlicht van de caravan open? De lucht is nogal bedompt.

gravatar

Én demoniserend. Overigens, deze centrale was onontkoombaar in verband met de uitdehandgelopen terrasverwarming op het Van der Helstplein te Amsterdam. De horeca aldaar tuft zich de kosten in als een, een eh… kom hoe heet zo’n tweewielig voorrokertje ook weer?

En heer Jeettje, dat bovenlicht… ligt al jaren naast de lege butagasfles. Die bedomptheid komt van buiten, schijnt te komen door van die kolencentrales.

gravatar

Beste Opa,

Vergeet ook niet dat Nederland het eerste land is met pop-up-kolencentrales in leegstaande panden!

Dat zet ons land pas echt op de kaart. Daar mogen wij met recht trots op zijn.

Alleen vraag ik mij voorzichtig af hoeveel energiesubsidie uit de staatskas dat gaat kosten.

gravatar

Heer Steeds,

U hebt een punt van belang. Ons land is op de kaart gezet met pop-up kolencentrales in leegstaande panden. U vraagt zich af of dit geheel de VOC-mentaliteit betreft of een gesubsidieerd project.

Mij is het geval bekend van een professionele kok die zo’n 30 jaar geleden subsidie heeft losgebrand voor het ontwikkelen van een nieuw recept voor boerenkool.

De situatie is aldus dat de kok eerst is opgeleid tot kok met een bijdrage van de overheid. Wil hij dan aan het geleerde iets toevoegen – een vaardigheid die hij dankzij die overheidsbijdrage reeds heeft verworven – dan dient de overheid voor die professionele zelfwerkzaamheid opnieuw de beurs te trekken.

En die nieuwe boerenkool? Niet te vreten!

Het mag wat kosten.

gravatar

Het concept van “pop-up” is dat het ook weer snel verdwijnt.

Bent u bijvoorbeeld al bekend met de pop-up-stichting SvvDS?
Die claimen altijd #1 en #2, maar tegenwoordig ook hele artikelen.

Reageer
gravatar

Ach een overwinning voor Nederland heeft zo zijn voors en tegens. Zo begint de finale al om 21.00 uur en niet weer dat vermaledijde 22.00 uur.
Anderszijds heeft een troostfinale het voordeel dat de druk van de ketel is en niet zowel Nederland als Duitsland ontvlucht hoeft te worden om gebrul, gelal, vuurwerk en ander gedonder te voorkomen.
Kortom: we zien het wel en proberen er het beste van te maken.

gravatar

Plien, het lijkt me dat we de klacht van Youp als ingekomen stuk kunnen behandelen? Indien hij wenst mee te vergaderen zou hij toch eigenlijk wel eerst even de formaliteiten af moeten handelen.

Reageer
gravatar

Mijnheer Laxman,

U had uzelf heel wat ergernis kunnen beparen, als u in het begin met wat aandacht de waarschuwing had gelezen.

Dus niet klagen. U werd immers gehinderd door uw onvermogen om begrijpend en selectief te lezen.

Nu terzake, heeft u uw huiskamer al ter beschikking gesteld voor een pop-up-kolencentrale?

Reageer
gravatar

Oom Steeds,

Ik wil daaraan toevoegen, dat een pop-up-kolencentrale ook geschikt is voor mijnheer Laxman om zijn ongelezen lektuur eindelijk te benutten.

Of zou hij een levensgrote foto van een boekenkast als behang gebruiken? Wat denkt u, oom?

gravatar

Toch vind ik dat dhr Laxman een punt heeft. Sinds de activiteiten van de SVvDS is de humorindex significant gedaald en alleen het interactiequotient is wat gestegen, met name door een toename van interacties tussen een beperkte groep reactanten.
Hierdoor is ook de gezelligheidsindex gestegen, maar toch is de humorindex bij De Speld het belangrijkste en die is dus zorgwekkend. Ik heb de leiding van De Speld geadviseerd beleid hierop te formuleren.

gravatar

Wel heer Kwaliteitscontroleur, dan komt alles goed. Voortdurend zijn zij goed bij de les en uiterst actief. Zeer alert op signalen ook.
Zullen we teruggaan naar de vergaderruimte?

gravatar

Ach, dus humor is alleen humor als het over het onderwerp gaat? Ook al is het onderwerp Amsterdam en dus in het geheel per definitie niet leuk?
Dan schort er nogal wat aan de kwaliteitseisen van u; onder anderen een definitie van humor. Om maar niet te spreken van een gebrek aan gevoel voor afwijkende situaties waaruit humor ontstaat.
Dank voor deze voetnoot in mijn proefschrift.

gravatar

Neen, hr Jeettje, humor kan op allerhande onderwerpen slaan, dus niet persé die van het betreffende artikel.
MAAR, hoe onderhoudend en somstijds tot een glimlach leidend de vergader- en rookkamerreacties ook zijn, geeft mijn geheel objectieve humormeter aan dat de humorindex minder is dan die van reacties die ofwel op het artikel slaan, ofwel daar niets mee te maken hebben doch ook niet een relatie hebben met de SVvDS.
Sorry, het is misschien hard, maar de wetenschap liegt niet, althans niet in dit geval.

gravatar

Anders geformuleerd: zijsprongen hebben wel humor, maar die van de SVvDS zijn minder leuk. Tja, zij zijn dan ook uit nood geboren, nietwaar? Is dat ingecalculeerd in uw objectieve humormeter?

Overigens: een objectieve waardering van humor is een twijfelachtige kwestie. Hooguit zou kunnen worden gesproken van een (poging tot) objectivering van subjectieve waarderingen. Er is geen sprake van exacte wetenschap.

Interessante kost voor het proefschrift van Heer Jeettje. Een heel hoofdstuk zit er ruimschoots in. Maar komaan, het voetballen begint. Dat is ook leuk, behalve voor hen die niet van voetbal houden. Dit als voorbeeld.

gravatar

Waarschijnlijk heeft de kwaliteitscontroleur dan de hele afgelopen zondag liggen pitten, toen er door de SVvDS niet vergaderd is en de vergaderzalen aan de niet-leden ter beschikking zijn gesteld. Van de zijde van het kamp ‘hiernaast’ bleef het toen oorverdovend stil.

Ik neem aan dat u die dag ook regelmatig uw humormeter heeft gechecked omdat u ervan uitging dat hij gerepareerd diende te worden? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat hij op die dag boven het eerste onderste streepje is gekomen…

gravatar

Beste Jo,
Volgens mij was er afgelopen zondag alleen een kort bericht over het nederlands elftal, dat na het bereiken van de halve finale naar huis zou gaan.
De humormeter is wel degelijk ettelijke keren ferm uitgeslagen, vooral door de verfijnde humor van olijkerds die in allerlei bewoordingen net deden of ze het artikel flut vonden.

gravatar

Ik vind het hier op de Speld niet meer zo leuk.
Moet zo veel stukjes overslaan die niet over het artikel gaan.
Jammer.

Reageer
gravatar

Ja maar Laxman, waarom maakt u het nog erger dan het al is? U maakt zich hier een klein beetje schuldig – sorry, kan er niks anders van maken – aan het plaatsen van een niet-relevant, niet op onderwerp gemikte reactie..
Een béétje jammer, inderdaad. Maar niet getreurd; waar de problemen het hoogst aan de lippen staan is de redding nabij.

Bent u al lid van SVvDS? Dan kunt u in zaal #1 uw punt op de agenda zetten.

Doen, hoe meer klachten hoe beter, en ook niet onbelangrijk: alle klachten, op- en aanmerkingen kunnen gebruikt worden in het proefschrift van Dhr. Jeettje die er echt werk van aan het maken is.

Met vriendelijke groet en zonder lollig te willen zijn,
Uw Annie, lid van SVvDS.

gravatar

Mijnheer Laxman.

Mag ik opmerken dat u verdraaid veel lijkt op de Amerikaanse Amerikaans activist en ex-presidentskandidaat Ralph Nader? Die goede man heeft eveneens ergernis tot zijn beroep gemaakt. Is hij familie van u?

Hij is op zijn leeftijd, tachtig jaar, niet meer zo actief als vroeger. Hij zou toen ook bezwaar hebben gemaakt tegen pop-up-kolencentrales vanwege de horizon- en milieuvervuiling met de benodigde schoorstenen zoals de foto laat zien, net als u waarschijnlijk.

gravatar

Als het dan toch grappig moet zijn.
“Wat is het verschil tussen een penalty en een whiskey ?”
“Een whiskey geraakt er altijd wel in…”

Of
“Hi, Laxman !”
“Nee, teveel gezopen.”

Wat de betaalde Speldredacteurs zelf brengen, is voortdurend tappen uit hetzelfde vaatje in een (hoop ik) bewuste houterige en zoutloze stijl. De anarchie en taalinventiviteit in de onderste regionen vormt gelukkig een tegengewicht.

gravatar

Heer Thermos, de redactie heeft een redelijk zware taak om elke dag met iets nieuws te komen wat zich leent om eens lekker uit te spinnen. Er zijn dagen dat zij met twee hoofdartikelen komen. Ga er maar aan staan. Het is logisch dat dat de kwaliteit toppen en dalen kent.

Het is dan aan de lezers om de neergelegde bal verder te spelen. Er “iets” van te maken. En ook voor iedere speler in het veld geldt dan weer het verhaal over de toppen en dalen.

In dat spanningsveld is een zekere vrijheid nodig waarbij zijsporen onvermijdelijk zijn. Dat ben ik volledig met u eens. Ik kan met de beste wil van de wereld niet inzien hoe men uitwisseling van berichten van satirische aard zou kunnen reglementeren.

Het punt van de heer Laxman begrijp ik echter ook wel. Het moet geen zootje worden waarbij raddraaiers onbeperkt hun gang kunnen gaan. Hij wil een bepaalde ordening. En dan komt men al snel op het begrip “on topic”. Maar strenge hantering hiervan is meer geschikt voor een site over het verzamelen van postzegels. Een opmerking over bepaalde munten kan daar beslist niet door de beugel. Munten zijn geen postzegels. Punt. Op zo’n site zijn zijsprongen dodelijk. Hier zijn zij juist het water, de bron van alle leven.

Er is dus sprake van een laveren tussen twee uitersten, zoals bij de slinger van de klok. Die slinger bevindt zich maar heel kort op de uiterste punten van de slingerbeweging en bevindt zich het grootste deel van de tijd ergens tussen die twee extremen. Zo is het ook op De Speld en zo hoort het ook te zijn.

De afgelopen tijd hebben we gezeten aan een van de einden van de slingerbeweging. Het lost zich heus wel weer op… en gaan we op weg naar de volgende maximale uitslag met een periode van betrekkelijke rust. De moppentrommel hoort hier echter niet thuis. Het is maar een mening.

gravatar

Volledig eens over de hele lijn, Henk.

Als een redactie niet dagelijks satire weet te verzinnen, kunnen ze ook gewoon niks publiceren. En dan bedoel ik niet een blanco pagina, maar geen nieuw artikel. Deze methode wordt bijvoorbeeld toegepast op http://www.rechtzetting.be . Het overzicht blijft daardoor ook overzichtelijk. (Reageren zit er minder in)

Maar vanuit boekhoudkundig standpunt zou het toch voordeliger zijn als Speld gewoon dagelijks de moppen van een paar scheurkalenders publiceert. Ook daarop zal wel met interactieve taligheid gereageerd worden door de hyperactieve reactanten van deze site.

gravatar

Fantastische retro. Windturbines zijn zó 2013, echt alweer oud denken.
Met die kolen is het toch zeg maar weer meer beleving en dat is wat mensen willen tegenwoordig.
Ik Van Hiernaast en zij Van de Overkant tot Naasten hebben elkaar nota bene ontmoet bij de vernissage van zo’n pop up in Luttele. Het was een piekervaring, warm en héél close. Een wijk kan er vriendschappen voor het leven aan overhouden, dus doe mij die pop-up kolencentrale maar, heel positief dus ook voor de participatiesamenleving en het naoberschap.

Reageer
gravatar

Op zich wel een interessant idee om het pop-up concept naar andere branches dan de detailhandel uit te breiden. Ik denk bijvoorbeeld aan wietplantages, maar ook aan cosmetische chirurgie en bordelen zodat ook déze dienstverlening voor mensen met een smalle beurs bereikbaar wordt.

Reageer
gravatar

Beste Jan,

Dames tegen een betaalbare prijs? Alles heeft zijn prijs. Een cubaan rook je ook niet voor de prijs van een sprietje van tabak die van de sigarenmakerstafel is gevallen.

De meeste mensen denken, dat de belangrijkste arbeid van een prostituee bestaat uit gefriemel aan de piemel en dr’op-dr’af is. Dat is onjuist! Een goede dame van plezier weet vooral te onderhouden.

Kortom, de kwaliteit van het vak schuilt in wat ze met de mond het beste beheerst. De echte levensgenieter weet dat en stelt een goed gesprek meer op prijs dan het directe simpele handwerk en de fantasieloze snelle wip. Het gevolg is dat wij erudiete en intelligente heren graag bediend worden door een even erudiete en intelligente erotische vakvrouw. Nou ja, het liefst een tikkeltje minder.

De crème de la crème is een vrouw die ten minste l’École Superieur de la Prostitution (zeg maar de hogere hoerenschool) in Parijs met succes heeft doorlopen. Het toppunt is uiteraard een promotie aan de l’Université d’ Art de la Scène Érotiques in Lausanne.

Zulke studies kosten niet niets, zowel aan moeite als aan geld. Deze exculsieve vakdames moeten hun hoge investeringen terugverdienen. Daarom is zo’n topdame voor jou niet weggelegd, beste Jan, of je moet de staatsloterij winnen.

gravatar

Dat is me ook wat, wil ik mijn vorige reactie (die met de vraagtekens) annuleren, omdattie niet leuk genoeg is en dan mag dat niet, want ik zou geen recht van toegang tot mijn eigen wanproduct hebben.

Wordt dat soort redactionele ongein hier gewoon geaccepteerd?

Waar moet ik zijn om mijn proteststem te laten horen?

gravatar

Als we nu eens de afval van cannabisproducten als biologisch afval zouden gaan verstoken in een stoomketel, die weer stoom produceert om stroom van de maken? Dan vangen wij twee vliegen in één klap!

Is dat wat?

Verdomme, nu zie ik dat een van de achterlijke Paulussentjes mij net voor is in de rooksalon (#2)
Als het verwijderen van mijn reactie maar lukt zonder dat de waarheidscommissie er anders over denkt. Anders sta ik mooi voor schut.

U ziet wel of het is gelukt.

O nee, u ziet het niet als het is gelukt, dus het moet zijn: U ziet wel of het is mislukt.

Reageer
gravatar

Mijnheer Teun,

U heeft pech, want de Waarheidscommissie van De Speld is deze week op cursus bij de National Security Agency (NSA) in Fort Meade (Verenigde Staten).

Om dit soort noodzakelijke uitspattingen mogelijk te maken verzoek ik alle abonnees en stiekeme meelezers om een financiële bijdrage te leveren.

De Hoofdreacteur namens de Reactieraad

gravatar

U bent er nog niet, Heer Budgetcontroleur. Als ik alles optel gaat het om:
– duimpjes;
– laatste tien reacties;
– tien laatste reacties;
– trefwoordenregister.

Dit is een eerste voorlopige inventarisatie.

gravatar

Heer Spaland, wat te denken van de ons in het vooruitzicht gestelde aanwezigheidspremie ad 1500 euro per vergadering? Daarover is men ook opvallend stil.

gravatar

Hoofdreacteur, Budgetcontroleur, Henk en Kaapse,

Kunnen jullie dit soort zaken voortaan ter vergadering brengen waar dat hoort? In de vergaderzaal die speciaal voor ons is gereserveerd dus! Anders krijgen we weer gedonder met lezertjes die alles van de redactie slikken, maar niks van de DVvDS.

gravatar

Mevrouw Naaijkens, Truus voor intiemi, zou U zo vriendelijk willen zijn en ook het gehoor van #15 en #16 tot de orde te roepen? Pak die voorzittershamer weer op, wat mij betreft. En mijn stem is voor Joke. Met die handige keukenmachine waar Annie het over heeft, kunt U haar vast over de streep trekken haar schortje weer voor te binden.

gravatar

Interessante grap; dat het een grap is illustreert hoezeer energie een basisbehoefte geacht wordt in de rijke landen. Dus op het niveau van eten, drinken en het hebben van een thuis.

Het enige waar energie goed voor is, is het overbruggen van afstanden; behalve die tussen energiecentrales en woongebied dan.

Reageer
gravatar

Goed idee, het zal eerst wel een paar jaar gedoogd worden daarna krijgen we de regels dat de minicentrale niet dichter bij de scholen mogen staan dan 250 meter. Etc.

Reageer
gravatar

Beste ome Paulus.

Er wordt geblust met waterig vocht uit grachten die aldus gevuld zijn.

Zou dat geen problemen opleveren voor de brandweerlieden, die volgens mij niet bestand zijn tegen dat giftige gezeik van Mokumers.

gravatar

Arjen, kun je ook uitleggen waarom?

Het lijkt een beetje alsof je iets tegen petities hebt op deze manier.

Ik ben – samen met de SVvDS ook een petitie gestart, die blijft nog wel even staan. Je bent geen lid van SVvDS en derhalve ook niet welkom in de vergaderzaal waar op dit moment de laatste pampieren oude notulen, petities en wat dies meer zei in de fik worden gestoken.

Jammer dat je geen lid bent, je mist een hoop!
Behalve duimpjes, zeker nadat nog eens duidelijk werd uitgelegd hoe het werkt met die duimpjes, duim omhoog = niet best…..

Nu niet meer zeuren over petities en al helemaal niet denken dat je als niet-lid voor een vergadering binnen kan komen stappen om het over voetbal te gaan hebben.

ARJEN, nogmaals, de vraag is (nu nog vriendelijk) of je vergaderzaal #1 wil verlaten, nu. Dank u.

Geen lieve groet maar een duim voor jou,
Annie

gravatar

Yep, een kolencentrale in de rookkamer beginnen lijkt me wel lucratief. Zal ik de briketten meenemen ?

gravatar

Ik zie meer in het verstoken van bioafval. Dat biedt namelijk grote mogelijkheden voor het combineren van wiet- en elektriciteitsproductie.

Uiteraard bij het genot van een goeie cubaan.

gravatar

Excuses, Henk? Waarvoor? Uw bedoelingen zijn vooralsnog verscholen voor mij achter dit dikke rookgordijn…

Zullen wij trouwens mevrouw Lewinsky’s aanbod accepteren, of slaan wij haar op zichzelf genereuze aanbod af en gaan wij voor een echte, handgerolde Cubaan uit eigen humidor?

gravatar

Prima Idee, Truus! Als ‘ie rond december maar niet voor Zwarte Piet gaat spelen…

Had ik trouwens al eens gezegd dat u volgens mij een zeer geschikt voorzitster van de Stichting Vrienden van De Speld zou zijn?

gravatar

Zo, dat was me het ochtendje wel zeg. Eerst maar eens een creamsherrietje en wat kaasvlinders, dan ben ik er wel weer.

Jongens, het staat hier helemaal blauw. Zit iemand het tapijt op te roken of zijn dat die sigaren van Mevrouw Lewinsky?

Oud-Voorzitter, mag er een raampje open?

gravatar

Zo Jo, ik zie dat je ‘op jij’ bent met de oud-voorzitter. Ik kan ook niet effe weggaan. Zijn er nog meer dingen die ik moeten weten?

gravatar

Als Truus Naaijkens hier is, mag ik dan even binnenkomen om haar terecht te wijzen?

Ja? Waar zit ze ? O ze hangt daar in een clubfauteuil onder een grote rookwolk.

Truus, je bedoelt waarschijnlijk censor met als eerste letter een c.

Als je mij en goeie cubaan geeft om hier op te stoken en nog een voor onderweg, doe ik niet moeilijk. Ook niet dat het beter voor jouw rug is om rechtop te zitten.

gravatar

Ho ho Jo, ‘t was maar een vraag. Ik wil niet stoken hoor, maar Truus zit nu wel een beetje bedrummeld te kijken.

Of zou dat met die subtiele correctie van de Juf te maken hebben?

gravatar

Ja, sorry K.G., ik ben een beetje uit mijn hum door het weer, denk ik.

Vanochtend toen ik hier binnen stapte was het zó koud, dat het licht aanging toen ik de deur opendeed…

gravatar

Jo! Je doet me blozen..
Werpt bij mij de vraag op of ik als dame alleen wel gewoon vriendelijk mag doen, of geeft zoiets geen pas? *#2,P

En ja Truus, doe mij maar iets uit Schotland met het woord ‘Glenn’ erin, ijsblokje zou wel lekker zijn, dankjewel.
Ik zit in die luie stoel daar, bij het gedoofde haardvuur.
Ja hoor, bitterballetje gaat er wel in, heerlijk Truus!

Je zou voorzitter moeten worden eigenlijk, het gaat je allemaal zo makkelijk af..

Ja, Arjen had ik gisteren tijdens een flitspauze al gezien. Ik heb hem wat duimpjes gegeven; vindtie fijn!

In die leunstoel, even lezen nu Truus, Scotch dus en wat te snacken, zet maar gewoon naast me neer straks.

Groetjes,
Annie

gravatar

Ik neem nog wat oud bruin op “Lars Boom”.

Ik hoop dat mijn krediet dit toestaat. Daarna aan de Whiskey.

Ik hoop op een dubbele. Even afwachten of het een dubbele Nederlandse overwinning wordt vandaag… Tour-etappe en WK.

Ontopic; sommige zijn niet uit te roken en voelen zich niet afgebrand. Energie verspilt, helaas.

Doe maar een Cubaan voor mij met een vuurtje.

gravatar

Zeg Annie,

Commandeer de hond en blaf zelf zeg! Ik ben Joke niet! Ze is uit solidariteit met mij er ook mee opgehouden, maar dan als stichtingsmedewerkster en ik als voorzitter.

Overigens, zal ik haar terugvragen? Kunnen we dat hier beslissen of moeten we formeel daarvoor even met z’n allen de vergaderzaal in?

gravatar

Zit me in kamer #15 ene Laxman, die verdomd veel op Ralph Nader lijkt, te kankerstokken. Het is niet mooi meer. Maar één van de eerst dingen die onze Annie deed toen ze arriveerde uit Den haag, was die man ongenadig van repliek dienen. Kijk daar hebben nu een secretaris voor!

Nee, dank je voor het aanbod. Ik ben net gestopt met roken. Dus ik neem even vijf minuten rookpauze als je het niet erg vindt.

gravatar

Hoi Annie,

Rustig zitten op een luie stoep is niks voor jou .
Je petititie spreekt voorzich!

Ik weet wat “meer” betekend is.
Vandaag innig omarmd gezeten met een echte dame die niet meer kon wat ze ooit was, zo verdrietig. Zij steeds meer verliezen wat ze ooit kon en was… en dat door hebbend maar niet meer kunnen uitten.. opgesloten in zichzelf.

Zo sarcastisch het leven op die manier… niet leuk

Echt niet, maar geef haar mijzelf, gevoel omdat ik haar begrijp en zij dat nog net duidelijk kan maken… pff

Sigaartje graag zonder punt en niet verzonnen

gravatar

Persoonlijk vind ik dat alleen leden en donateurs van de Stichting Vrienden van De Speld kunnen meevergaderen, dus mijn voltallige éénmansfractie zal tegen het voorstel stemmen.

In ieder geval heb ik met Juan Antonio van sigarenspeciaalzaak “De Opsteker” afgesproken dat de notenhouten, gegraveerde humidors alléén aan leden of donateurs als welkomstgeschenk verstrekt zullen worden.

gravatar

Sorrie mijn eerdere bericht staat onder een ander nr onder mijn eigen reactie.

Hier nog een keer:

Annie ik begrijp dat er hier van alles voorbij komt en je niet op alles kan reageren.

Vriendelijke groet,

Benny Doof “en ook niet zonder gevoel”

Groetjes

Ps.. hoop dat m’n bericht hiervoor niet verwijderd wordt

gravatar

Waarde Benny,

Wat zie ik daar? Versmaad jij de Schotse Whisky?
Whiskey (met een e) komt uit Ierland. Geen slecht drankje, maar geen Whisky.

Er zijn nog wel wat andere landen die Whiskey brouwen, maar dat zijn barbaren uit Canada, Kentucky (Jack Daniels met veel ijs en Diet Coke – oh gruwel!) en tegenwoordig zelfs uit Japan, maar die tellen niet mee voor een fatsoenlijk mens.

Mag ik je een fijne Bunnahabhain aanbieden?

gravatar

Sorry ik was in slaap gevallen.. laten we tot 22.00 uur nog maar even vergaderen.

Over het voorstel van Truus b.v. Goed idee Truus!

En sorry Benny, op 20.02 heb je een reactie geschreven maar ik begrijp het niet helemaal eerlijk gezegd. Wie weet heb ik ook veel gemist!

Dank je voor je begrip; kom je ook naar de vergaderzaal?

Lieve groet,
Annie

gravatar

Het is hier wel erg leeg.

Ik kom net terug van de NVBVH (Nationale Vereniging van Beschermvrouwen en -Heren). Wij hebben vandaag nogmaals besproken hoe wij vannacht het beste het ingetogen deel van de bevolking en het straatmeubilair kunnen beschermen als tegen twaalf uur de Nederlandse mannenseniorenbalschopploeg heeft verloren.

Er was een inleider die begon op Colinda-achtige wijze managementwijsheden op te dreunen, maar die zweefvlieger hebben wij meteen weggehoond. Ik kon zo mooi laten zien dat ik bij de SVvDS flink wat nuttige ervaring heb opgedaan.

De aansluitende gedachtewisseling in groepjes leverde enkele ideeën op, waarvan één bruikbare. Daarom ben ik op weg naar huis nog even hier langs gekomen om te kijken of er nog sigaren zijn overgebleven.

Uitzinnigen adviseer ik zakdoeken gereed te houden en normale mensen oordopjes in te doen voor een ongestoorde nachtrust.

Tot zoens voor de dames en tot ziens voor de heren.

gravatar

Lieve Oma,

Ze zijn allemaal 5 voor tien weggerend om voetbal te kijken; de tv hier deed het niet. Iets met een glaskabel die stuk was, ach niet belangrijk.

Ik heb vandaag ook geen zin in rellen, moe, spierpijn ach zo gaat dat als je op je ouwe dag gaat lopen klussen.

Ik heb de wasbolletjes al klaar liggen om in mijn oren te proppen straks; ik ga slapen rond middernacht.
We gaan binnenkort weer vergaderen maar wanneer precies… de secretaris zou van mij allang een schop hebben gehad.
Wat een onduidelijk gedoe allemaal.

Maar die petitie moet maar eens ingediend geloof ik, of niet?
Daar kunnen we het o.a. mooi over hebben dan, de eerstvolgende vergadering.

Veel liefs Oma, gaat de korfbaltraining voor dames die van thee en een koekje na houden vrijdag gewoon door?
Qua buitentemperatuur is het te doen lijkt mij, als er maar genoeg aan de zoutblokken gelikt wordt en water gedronken is er niets aan de hand.

Zonder tegenbericht: tot vrijdag!
Heel veel liefs,
Uw Annie

gravatar

Lieve Annie,

We hebben nu zomerstop, zoals je weet, maar als je de sleutel van het hek van de vrouwenkorfbalsportcomplexbeheerder kunt krijgen en wat dames optrommelt, zouden we zoals in de winterstop wel wat op het hoofdveld kunnen dollen. Maar kind, denk toch liever eens aan jouw rug!

Eerlijk gezegd hoeft het voor mij ook niet echt, want ik verwacht een zeer onrustige nacht. Om half twaalf moet ik mij bij de tijdelijke verzamelpost voor beschermvrouwen op de markt melden. De hulpdiensten, ook die van de beschermheren, zijn op alles voorbereid en alle verloven zijn ingetrokken.

Dan moet ik nu maar eens gauw gaan, anders kom ik met mijn gepantserde Renaultje 4 te laat op de markt en ze rekenen op mijn ervaring.

Kusjes, houdoe!

gravatar

Ik wijs een iegelijk erop dat vergaderzaal #1 en rooksalon #2 exclusief zijn gereserveerd voor leden en donateurs van de Stichting Vrienden van De Speld.

Indien u geen lid of donateur van genoemde stichting bent, verzoek ik u dringend de genoemde ruimten niet te betreden, teneinde teleurstelling en later gezeik aan onze hoofden te voorkomen.

Zo, dat is ook weer geregeld.

gravatar

Ik heb een nieuw punt voor de agenda.

Het is vreselijk onhandig om te verwijzen naar een reactie op een reactie. Alfabetisch doornummeren (bijvoorbeeld #1a, #1b, #1c…) lijkt mij niet alleen nuttig, maar zelfs noodzakelijk.

Ik stel voor om de directie van De Speld voor te stellen te bezuinigen op de dure boekhouder die nu de cijfers tussen haakjes bij elkaar optelt. Omdat zijn werk weinig vruchtbaar is gebleken, ben ik van mening dat hij direct zonder recht op wachtpubliciteit kan worden ontslagen. Voor het geld dat daarmee wordt bespaard kan elke week een vrachtwagen vol nieuwe elektrische nummerators met doornummervoorziening worden aangeschaft. Eentje lijkt mij overigens genoeg.

Moet daarover nog uitvoerig worden gedebatteerd of kan de secretaris vanmiddag al een aangetekende brief op poten op de post doen?

Waar is Annie overigens. Zit ze nog in Den Haag?

gravatar

Jo, dank voor de muzikale opkikker, die kon ik wel even gebruiken!
Inderdaad, ik ben in Den Haag, zeker wel, alleen bijzonder weinig tijd om te vergaderen.

Het plafond op de grond, inderdaad.
Zo had ik het nog nooit eerder bekeken!
Inmiddels prof. hulp ingeroepen; dit is geen doen zo.

Wel heel veel gelachen en dat is het belangrijkste.
Maar vandaag mag ik verder vrij dus hop, kijken of er nog wat te vergaderen valt.

Niet echt hè? Aangetekende brieven waar al dan niet over gekletst dient te worden gaan toch pas volgende week de deur uit dus laten we onze kostbare tijd niet verspillen aan zaken die toch pas volgende week verder geëpibreerd gaan worden.

Ik zie namelijk dat in #2 inmiddels de borrel waar ik nu, echt, serieus zit te snakken na al dat hakken (nee, geen last van rijmdrang; het rijmt toevallig) inmiddels wel gearriveerd zal zijn.

Laat ik daar eerst maar eens kijken of alles naar wens smaakt. Een rokertje sla ik ook niet af..

Straks de TV nog uit het afdekfolie pellen om voetbal te kunnen kijken.
Vreemd eigenlijk, nog niet zo lang geleden pakte ik mijn tv in afdekfolie om geen voetbal te hoeven zien..

Een bal kan raar rollen blijkt maar weer!
Tot zo in #2 dan allen, ook even lezen of er nog aardverschuivingen hebben plaatsgevonden die ik als secretaris toch wel moet weten alvorens in vergaderen uit te barsten.

Wanneer gaan we vergaderen over de petitie, andere asbakken en de magnetron?
Magnetron, tevens hete-luchtoven is iets duurder maar daar kan je veel meer snacks in bereiden.
Sacijzenbroodjes, worstenbroodjes mét, hete-luchtoverpatat, ik zit vol frisse ideëen opeens!

Maar nu eerst kijken wat er zoal in #2 te halen is.

Liefs, Annie

gravatar

Hey

Arjen schuift ook even aan de vergadering. Ik heb om 10 uur wel een afspraak vanavond om een partijtje te gaan voetballen met vrienden.

Misschien kunnen we vooraf de wedstrijd analyseren? ikzelf denk een 2-1 voor ons oranje.

Gr

gravatar

Wat doen we, nemen we de klacht van Youp van het Hekwerk ook mee in onze vergadering? Hij is geen lid, maar zijn klacht is wel reëel. Dat kan namelijk.

Of moet hij eerst lid en/of donateur worden?

gravatar

Getver Plien. Mijn reactie staat weer helemaal verkeerd. Ben ook zo opgewonden voor vanavond! Kort en goed, zullen we de klacht van Youp als ingekomen stuk behandelen? Annie, wat zeggen de statuten hierover?

Ik begrijp dat we om 10 uur beginnen vanavond? Fijn, tot zo!

gravatar

Annie ik begrijp dat er hier vanalles voorbij komt en je niet op alles kan reageren.

Vriendelijke groet,

Benny Doof “en ook niet zonder gevoel”

Groetjes

Ps.. hoop dat m’n bericht hiervoor niet verwijderd word