Beleidstatoeages rage onder ministers

‘Deze nota betekent gewoon heel veel voor mij’

Het is een ware hype op het Binnenhof: tatoeages van beleidsnotities, moties en deelakkoorden. Verschillende ministers hebben een ambtelijke tekst die veel voor hen betekent op hun lichaam vereeuwigd.

Minister van Economische Zaken Henk Kamp begon de rage, toen hij het kenmerk DGETM-ED / 14099352 van zijn favoriete nota op zijn borst liet zetten. Kamp: “De Voortgangsrapportage Energieakkoord voor Duurzame Groei is mij gewoon heel dierbaar. Daarom heb ik het kenmerk dicht bij mijn hart laten zetten. Het geeft mij op een bepaalde manier heel veel kracht in mijn werk, maar ook in mijn persoonlijke leven.”

Andere ministers vinden alleen de titel wat te subtiel. Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu, liet de volledige tekst van de motie-Smaling over een lagere minimumtemperatuur voor tapwater uit 2013 op haar rug zetten: “De tatoeage van die motie herinnert mij er dagelijks aan dat steun in de Tweede Kamer nooit vanzelfsprekend is. Een waardevolle les, die ik voortaan altijd met me mee draag.”

Volgens verslaggever Frits Wester zijn de tatoeages een symptoom van de tijdsgeest: “Ministers willen graag gezien worden. Een tattoo vestigt de aandacht op je staat van dienst. En ze vinden het stiekem natuurlijk ook wel sexy.” Overigens betwijfelt Wester of alle tatoeages echt zijn: “Ik geloof niet dat ze dat allemaal durven. Ik durf te wedden dat de nota in Chinese tekens in de nek van Frans Timmermans een plakplaatje is.”

Neptatoeages zouden voor sommige bewindspersonen een uitkomst kunnen zijn, want niet iedereen is blijvend enthousiast over de eigen keuze. Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk bijvoorbeeld liet een jaar geleden de kaart van de beoogde superprovincie op zijn onderrug zetten. Naar verluidt heeft hij spijt en laat hij de tattoo momenteel weglaseren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Goedemiddag allen,

Geachte Hoofdreacteur, bij mijn weten heeft de voorzitter niemand specifiek aangewezen deze taak op zich te nemen. Nu wil ik niet zeuren, zo vroeg op de dag, heb ik tot mijn spijt én ergernis moeten constateren dat ons geacht voorzitter wel vaker – en ik zal mij voorzichtig uitdrukken – enigzins in gebreke blijft. Zo heb ik nóg steeds, ondanks inmiddels vele verzoeken, niet mogen vernemen op welk tijdstip wij geacht worden aanwezig te zijn.

Op dit moment ben ik druk doende een ook voor u, met náme voor u, interessante uiteenzetting voor te bereiden, waarin ik tracht te verduidelijken hoe wij de kas van de Stichting kunnen aanvullen. De voorbereidingen nemen nog wel enige tijd in beslag, ben ik bang, want door het late uur waarop ik vannacht het terras verliet, ben ik de draad van mijn verhaal een beetje kwijtgeraakt.

Ik moet zometeen ook nog even naar de dokter, maar met mijn medische beslommeringen zal ik u niet vermoeien…

Oh, voordat ik het vergeet, tijdens de aankomende vergadering zal ik een motie in stemming brengen en vragen de vergadering te overwegen tot een redelijke zakgeldverhoging voor Moosje, die zoals u bij aankomst in vergaderzaal 1 persoonlijk kunt constateren álles, excuus, bíjna alles al heeft klaargezet te komen. Hij heeft alleen de asbakken niet kunnen vinden en het frituurvet niet mogen vervangen van zijn tante Annie, maar voor het overige heeft hij, ben ik persoonlijk van mening, ontzettend zijn best gedaan! Het is maar dat u het weet.

Als u mij toestaat ga ik nu snel verder, er is nog wel het één en ander te doen…

gravatar

Heren, ik meen dat hier geen probleem is. Er bestaat immers geen enkel bezwaar tegen dat zij die te vroeg aanwezig zijn alvast met roken beginnen.

In dit verband wijs ik ook op het voorstel van Heer Jeettje om tijdens het roken niet te pauzeren. Hiertegen zijn geen argumenten – laat staan: draagkrachtige – aangevoerd, zodat moet worden aangenomen dat dit voorstel stilzwijgend met algemene stemmen werd aangenomen.

Conclusie: steek nog eens op en in rook vervliegen al uw zorgen.

gravatar

Beste Jo,

Tja, hoe laat we kunnen beginnen weet ik ook niet. Dat hangt af van het tijdstip waarop de directie van De Speld vandaag het speldgebouw opent.

Onze lieftallige voorzitter is momenteel onbereikbaar vanwege kappersbezoek. Zoals ze al eerder zei, wil ze er piekfijn uitzien in de volgende vergadering in tegenstelling tot de vorige.

Vanwege het feit dat Bossche bollen vers dienen te worden geconsumeerd, heeft ze immers eergisteren de vergadering overhaast moeten beleggen, zodat de kapper er niet in zat. Achteraf bleek het niet nodig te zijn geweest.

Met nogal wat hoogachting,

Intimus van J. Esther en Hoofdreacteur
Alsmede penningmeester van de Stichting Vrienden van De Speld

gravatar

Jo dankjewel voor deze relevante vragen; ik had ook geen idee..

Snel naar de dokter, klonk niet goed en heb je nog gevoel in je vingers en een normale huidskleur of net als ik wat necrose hier en daar, vooral op de vingertoppen?

Ik ga nog maar even verder met de rozekoeken met roze, ik hoor wel wanneer de vergadering is.
Als het erg laat is kan ik ook nog even wat anders gaan doen, niet perse iets beters of leukers dan vergaderen maar anders.

En even met mijn bleke neus in de zon nu het nog kan, kan dat? Ja dat kan wel.

Later en sterkte bij de dokter (gewoon AU roepen nog voordat ze vragen of het pijn doet als ze erop slaan met een hamer).

Sterkte, we horen het nog in een van de vele rookpauze’s die elkaar vaak nog overlappen ook.

Annie

heel irritant een reactie plaatsen, duur: ca 2 minuten, vooruit 3 dan, je plaatst je reactie en daar staat hij: een reactie die 10, 20 of soms wel 30 minuten eerder nog niet te zien is.

Daar wil ik het ook eens over hebben tijdens een vergadering, het staat vaak zo dommig en plagiaterig en dat ben ik niet, toch? Nee toch??

gravatar

Heer Steeds,

Gelet op uw voorstel dreigt het een drukke dag te worden. Ik zal bij het inslaan van rookwaren uw woorden in gedachten houden. Dank voor uw tijdige suggestie. Ik stond juist op het punt om de deur uit te gaan.

gravatar

In dat geval Henk, rijd ik zometeen als ik bij de dokter ben geweest even langs mijn sigarenimporteur voor een paar doosjes Cubanen. Ik krijg ineens een geweldig idee: ik vraag hem als ik er ben of hij als Hoofdsponsor (in natura) wil optreden voor de Stichting!

Denk je dat ik hem in ruil daarvoor het lidmaatschap van de Stichting kan aanbieden namens de leden? Lijkt me toch geen probleem? We kunnen zijn sigaren dan als donatie in natura beschouwen, toch?

Ik ga meteen even bij hem langs!

gravatar

Er zit zoals Annie al schrijft een beetje vertraging op de lijn. Is er al iemand aanwezig die daar wat aan kan doen?

Er schiet me te binnen dat Moosje wat met het elektriek heeft zitten knoeien, vannacht. Zou dat een negatieve invloed kunnen hebben?

Nu echt eerst langs het sigarenmagazijn…

gravatar

Hier zie je dat ik een tattoo aan het zetten ben op een mollige bovenarm van Corrie Tokkie.

Ik zei nog tegen haar: “Daar sta je dan, Je zag dit moment al zo vaak in je dromen. En daar is t dan, de dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Ben je er klaar voor? Kun je dat ooit echt zijn? Hou de tattoo veilig zo lang als ik leef.”

Reageer
gravatar

Corrie heeft via haar advocaat laten weten dat het linken naar de swastika op haar mollige bovenarm niet is toegestaan wegens schending van haar intellectueel eigendom.

Misschien mag deze net boven haar vette rechterbil wel. Het is te proberen.

gravatar

Nu ik toch hier ben, probeer ik exclusief voor de lezers van de Speld de tattoo van onze toekomstige dictator geblondeerde Geert te tonen. Deze tattoo op zijn geval [penis, red.] komt vooral tot zijn recht als Geert opgewonden is, bijvoorbeeld bij het zien van een kassajuffrouw met een hoofddoekje, een parochiaan van de linkse kerk en uiteraard Corrie Tokkie.

gravatar

Beste Jo,

Ik lus nog wel een sigaar, geen geknakte. Die lagen al er al genoeg onder de inductiekookplaat.

Sorry hoor maar je hebt mij er maar één gegeven de rest komt echt wel ergens anders vandaan.

Zippo of niet, ik ga ergens voor. en Nee dan bedoel ik niet BLOEDZUSTER PLEEGFIJN of http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Ik doe het voor het gesprek. Kost niets en kan zoveel opleveren. De afwas trouwens ook.

Nou eerst maar weer eens zorgen dat er genoeg is om af te wassen.

http://www.bartsmit.com/nl/bsnl/qweenie-schoonmaak-trolley

gravatar

Hoi Benny,

Klopt het nu dat jij die Zippo in je zak had gestoken? Jeettje denkt dat we het ding nog steeds op Marktplaats gaan zetten om de clubkas aan te vullen.

gravatar

Hoi Trend,

Ja joh, ik kwam dat ding pas vanmiddag tegen onder het afwassen en “dat ding ” deed het niet eens meer. Niet dat ik “dat ding” geprobeerd heb maar dat zei iemand vanachter het gordijn.. Ik zag een hondenbontkraag wegduiken en nou dan weet je het wel….

Ik heb ‘m nog dus, kijk maar wat je er voor kan vangen dan delen we de winst wel.

Ik ga zo kijken of er nog vingerafdrukken opstaan of DNA materiaal is achtergelaten, ik denk het wel want zo schoon is CvH niet. Ik ben “het” niet eens tegen gekomen in de duinen dus het zal wel geen uit d’r duim gezogen afdruk zijn… Zo slecht dat WIJF dat ze iets in mijn schoenen wil schuiven.. Bah BAh bAH.

Klopt niks van!

En ik heb steunzolen dus geen steun nodig van jullie alleen maar begrip. Ook niet als het glad is s`winters.

gravatar

Hoi Trend,

Ja joh, ik kwam dat ding pas vanmiddag tegen onder het afwassen en “dat ding ” deed het niet eens meer. Niet dat ik “dat ding” geprobeerd heb maar dat zei iemand vanachter het gordijn.. Ik zag een hondenbontkraag wegduiken en nou dan weet je het wel….

Ik heb ‘m nog dus, kijk maar wat je er voor kan vangen dan delen we de winst wel.

Ik ga zo kijken of er nog vingerafdrukken opstaan of DNA materiaal is achtergelaten, ik denk het wel want zo schoon is CvH niet. Ik ben “het” niet eens tegen gekomen in de duinen dus het zal wel geen uit d’r duim gezogen afdruk zijn… Zo slecht dat WIJF dat ze iets in mijn schoenen wil schuiven.. Bah BAh bAH.

Klopt niks van!

En ik heb steunzolen dus geen steun nodig van jullie alleen maar begrip. Ook niet als het glad is des winters als ik weer op mijn schoenen schuif.

gravatar

Ja, Jeettje kan alles in zijn zak steken, maar ik heb al eerder gezegd dat dat ding niks opbrengt. Laten we nou gewoon – zoals ik ook al eerder heb geopperd – die rooie zakdoek en die schemerlamp gebruiken. Moet ik hier nou echt schrijven hoe je die dingen te gelde kan maken? Kom op zeg, ik weet dat het lastig is na zo’n avondje doorhalen, maar een beetje de boel activeren daarboven kan geen kwaad!

Verdorie, nou heeft die muts me toch weer op de kast! Nou, een hint dan: schemerlamp aan, rooie zakdoek d’r over / caravan naast de vergaderzaal (=hiernaast ja) / raam… Tadaaaaa! Zijn we d’r? Hijsfijn!

gravatar

Dubbel gepost met een iets wat ander eind. die laatste geldt, die daarvoor weg graag “Redactie van de Speld”

Mijn hartelijke Dank!

Namens Mij,

Benny.

gravatar

Hoi Jo,

Ik weet dat je me op de één of andere manier wel mag maar niet zo door moet zeuren.

Ik zal me in moeten hoeden met drank en sigaren en met mijn ding hier neerzetten om jou en andere niet tot het uiterste te drijven.

Daarom ben ik dankbaar dat er nog genoeg plaats onder de inductieplaat was om mijn roes uit te slapen al begrijp ik dat er een inbouwoven kwam om dit te voorkomen in het vervolg..

Ik schaam mij diep voor alles wat ik je heb aangedaan maar bedoelde het echter goed en het zal wel aan mijn knak gelegen hebben al wil ik geen excuus maken voor wat ik gedaan heb.

Ik hoop dat je mij kan verontschuldigen. Ik ga dan ook misschien niet genoeg off topic….

Sorry,

Ben

gravatar

Hoi T. van Hiernaast,

Ik kan bevestigen dat wij geen familie van elkaar zijn. Jouw schrijfstijl is bijvoorbeeld beter dan de mijnes.

Op je verzoek om ook plaatjes van tattoos op de Speld te plaatsen kan ik niet op ingaan. Mijn tattoo van meneer Wilders van de PVV heb ik op mijn linkerborst en ik ga niet met mijn blote borsten op de Speld. Dat zou onfatsoenlijk zijn.

Liefs,
Corrie.

gravatar

Nee hoor CvH.

Alles wat jij hier plaats is bij voorbaat onfatsoenlijk.

Noem dit maar een éénrichtingsgesprek(geen punt)

gravatar

Daar zijn we nog niet helemaal uit. Stond er een gemeentewapen in die Zippo gegraveerd? En heeft de gemeente de Solex al terugbezorgd? En wellicht hadden ze inmiddels een gemeentewapen in het frame laten aanbrengen. Hoe is dat allemaal afgelopen?

gravatar

Hoi Benno, my man,

Niks nie geen probleem, hoor! Ik krijg alleen die Cubanen niet aangesleept man! Vanmiddag 5 doosjes besteld, d’r zijn d’r nog 2 over! Doosjes dan. Maar ja, ik lees net de notulen nog even door en ik zie dat het water de Stichting tot aan de lippen staat, dus die declaratie kan ik voorlopig shaken (pas op, Engelands).

Maar goed, ik weet wel een manier om met relatief simpele middelen (en dan bedoel ik juist NIET die zakdoek en die schemerlamp, hahaha) wat extra pecunia in kas te krijgen, dus dat komt helemaal voor de melkboer!

Maar effe tussendoor: ik heb met Trend vanmiddag afgewassen, moet jij niet net doen alsof jij het gedaan hebt, dat vinnik niet zo netjes. Ook niet voor de helft. Ik weet niet wie morgen zijn beurt krijgt, maar Trend en ik niet. Maar genoeg over die afwas, nou gaan we weer lekker op het terras zitten, ja? Annie komt geloof ik zo ook nog even binnenstrompelen en heel misschien heeft ze nog Pizza Noppes punten… Gooien we die in de ping en klaar is Clara! Oh, en die Cubanen staan op tafel, als je wilt gewoon zelf pakken anders blijf ik lopen… Bandjes mogen in de open haard of het plakboek, je kijkt maar, ‘t is weekend!

gravatar

Momentje Jo,

En wie gaat er dan onder die lamp op dat tijgervelletje liggen? Als we de verkeerde kiezen kan dat wel eens geld gaan kosten. Centjes, die de stichting niet heeft. Maar goed, lees ik nu net dat er nog meer ideeen in de koker zitten.

Trouwens, nog even over wat Heer Spaland hier oppert over dat gemeentewapen. Waren dat wel ambtenaren? Moet men dit soort types niet eerst controleren of datzelfde gemeentewapen wel achterop die ruggen zijn getattoeerd?

gravatar

Trend, vriendelijke vriend,

Ik maak morgen tijdens de vergadering wel even een tekening (compositie- / Photoshop- / AutoCad- you name it) op de laptop, goed. Het leek mij vrij duidelijk allemaal, maar ik typ me een motorische storing met jullie, joh…

Als iemand morgen voor een overhead-projector in vergaderzaal 1 kan zorgen, knutsel ik zo nog wel even een Powerpointje in elkaar ook… Eerst nog even een borrel op het terras, okidoki? Hijsfijn! Iemand een vuurtje, want m’n Cubaan is uit, zie ik… Nee, geen Zippo, al staan d’r 23 gemeentewapens in gegraveerd!

gravatar

Hoi T van Hiernaast,

Sorry dat ik je weer links zag liggen, Wat zou je graag anders willen?

Voorrang van rechts zit er zo ingebakken hè.

Misschien ga ik me wel op een ander vlak proberen te profeciolasiesrenen

gravatar

Ahoy daar,

Sorry dat ik gisteravond plotseling weg moest. De koksmaat was in een knokpartij verzeild geraakt tijdens het passagieren. Ik moest hem even bij elkaar vegen en terug aan boord brengen. Uiteindelijk was het te laat geworden om weer aan te schuiven bij de nazit, dus ik ben maar een goed gesprek begonnen met de fles Oude Troost die ik nog onder m’n kooi had liggen.

Lang verhaal kort, kan ik hier iemand een vuurtje geven? ik heb mijn vertrouwde Poppel bij me gestoken.
Is er trouwens nog iets onder de kurk?

gravatar

Hoho, even in de remmen voordat misverstanden ontstaan: ik heb er slechts op gewezen dat wanneer er geen gemeentewapen op de Zippo getatoeerd staat, het een illegaal relatiegeschenk kan zijn en dat betreffende shagrokende ambtenaar chantabel is en een ander liedje moet zingen qua subsidieverdeling: de Limburgse aanpak, zeg maar.
De rode schemerlamp kan als back-up dienen, doch het lijkt me hinderlijk vergaderen als telkens iemand de deur open moet doen omdat de bel gaat.

Is trouwens het bitterballenvet in de frituur al ververst? Die dingen worden niet echt gaar op de inductieplaat..

gravatar

Heer Jeettje,

U heeft helemaal gelijk. Nou, bijna helemaal. Het hele punt is nou juist dat de bel niet gaat. Die caravan stallen we op het grasveld hierachter, schemerlamp d’r in, rooie zakdoek erover, Oma – als Hoofd Beveiliging – op een luie stoel in de lobby achter de bewakingscamera om het spreekwoordelijke oogje in het zeil te houden (goeienavond Heer Aandewal, er komt zo iemand bij u, neem vast een Cubaan en schenk uzelf wat cognac in) en waar was ik? o ja, dus Oma in de lobby en “a child can do the washing”.

De rest doe ik morgen op de overheadprojector, akkoord?

gravatar

@Jeettje,

Ik heb hier nog een gasaansteker gevonden trouwens.. Is die niet van jou omdat die niet uitwaaiert naar rechts als de fik er in gaat?

Je zal wel alles ontkennen wat er geregeerd is in de notulen en ik daarin, geef ik je geen ongelijk…

Achter de schermen echter heb ik voorzien van een machtsspel wat z`n weerga niet kent..

CvH dacht me te pakken op een uitje met haar. Ik denk dat ze één van mijn aliassen is tegen gekomen terwijl ik geen regenjas heb om te showen..

Zo raar dit gevoel. Ik wil dat dit stopt.

Nou ja misschien weer wat wijzer worden dan.
jij en ik.. Jij wijs ik wijzer

Je kan hier waarschijnlijk niks mee en weetje dat.. is weer zo’n verhaal waar ik mee verder kan. Zo geruststellend dat ik maar ga kijken of er een kroeg is in de buurt om me nog het nog een keer duidelijk te maken..

nog een geluk dat het geen maandag is, zoveel lege kroegen.

pS. Ik ben nu nuchter

gravatar

Aardig van je, eeeh… Jo, zal ik maar zeggen.

De cognacfles heb ik inmiddels gevonden, lag bij die slapende dekzwabber daar in de hoek.
“Cognacfles”, niet “fles cognac”, vat je ‘m?

Geeft niet, ik heb nog een flesje Schots Eilandersap voor noodgevallen in m’n zak.
Ook een slokkie?

Een Cubaan sla ik nooit af. Een Cubaanse trouwens ook niet.

Stijlvol, mag ik wel zeggen, niet iedereen kan dat waarderen. Ik heb aan boord zelfs wel eens meegemaakt dat iemand met een benzine-aansteker…. maar laat ik de fijne stemming hier niet bederven.

gravatar

Natuurlijk, Heer Aandewal, zeg gerust Jo.

En ja, een slokje, hoe zei u ook alweer, Schots Eilandersap? Spuug ik niet in, zeg maar. Ik ken het niet, maar opoe (waar ik het eerder over had tegen Henk), heeft ons op het hart gedrukt toch vooral alles op zijn minst 1 maal in het leven te proberen. Ze is met die instelling oud geworden én 103, dus graag.

Zelfs van iets simpels als een broodmaaltijd wist zij altijd weer een feest te maken, bijvoorbeeld! “Eerst een boterham met tevredenheid en daarna pas een met beleg”. Ik hoef u niet te vertellen dat het een feest was als uiteindelijk het pakje gestampte muisjes als bij toverslag op tafel verscheen nadat wij de eerste droge boterham mét korstjes met de op de gaskachel opgewarmde thee van de vorige dag hadden weggespoeld.

Iets weggooien was er nou eenmaal niet bij, want zonde… Op overtreding van dit in de vergetelheid geraakte elfde gebod stond een preek in 3 punten én zonder sokken naar bed… Uiteraard nog vóór de fabeltjeskrant. Het is waarschijnlijk daarom dat ook ik van een mooie Cubaan en goed glas kan genieten.

Het valt me trouwens wel op dat het een stuk rustiger is geworden op het terras. Mag ik voorstellen dat ook wij het grootzeil halen en onze koers over bak- dan wel stuurboord verleggen richting een gerieflijker haven? Hijsfijn!

gravatar

Allemachtig, ik zie dat het al bij enen is… Geacht voorzitter, ik heb nog steeds – ondanks herhaalde verzoeken – van u vernomen hoe laat wij morgen aanwezig dienen te zijn in vergaderzaal 1? Als u enige prijs stelt op mijn tijdige aanwezigheid, verzoek ik u vriendelijk, doch zeer dringend, én graag ruim voor aanvang een berichtje in mijn postvak te leggen, zodat ik de overhead-projector klaar kan zetten voor mijn beloofde presentatie betreffende de vergaring van extra inkomsten voor de Stichting. Ik hoef het belang daarvan verder niet te benadrukken, veronderstel ik! Hijsfijn!

Als de dames en heren, voor zover nog aanwezig, mij willen excuseren ga ik nu nog even verder aan mijn Powerpointje… Hijsfijn! O, dat had ik al gezegd.

gravatar

Te laat… slechts lege glazen en volle asbakken.
Even die ene zelfgemaakte virgin pina colada opdrinken en ook maar naar bed.

Wel zo verstandig, morgen eerst nog het frituurvet verversen zoals dhr. Jeettje heel scherp opmerkte. Bakken gaat niet lukken; ik heb het weleens geprobeerd.
Het eindresultaat in de koekepan leek op een jas van aaibar dierenbont, vies, mottig, onfris en eetlustbedervend.

Dat verversen kunnen we Moosje niet laten doen, veuls te gevaarlijk.
Het leek me leuk om eens wat anders mee te nemen, volgende vergadering dacht ik aan puntzakjes gevuld met pinda’s, en voor de liefhebbers een mooi kaasplankje (Kernhem niet vergeten, evenals Roquefort, verder wat er lekker uitziet, gewoon proberen je gaat echt niet dood van andere kaas dan Goudse, Edammer of Leerdammer, allemaal haatzaaierij van mensen die niet van Frankrijk houden)

Ik heb nog een wagenwiel kaas in de kelder liggen, hier en daar een open fles port op zijn kop eringetrapt maar ook bieslook in gezaaid zodat alle smaken echt tot hun recht komen.
Hij is geschikt voor consumptie als de bieslook zich door de korst gevreten heeft en het is zover.
Hup in het mandje maar, toch?

Ook nog een leuk recept gezien voor een schitterende kerstkrans maar daar vind ik het echt nog te vroeg voor, flink blijven vergaderen maar.

Morgen weer, dacht ik, Oma belt u even als ik door de reacties het bos uit het oog verloren ben? Dankuwel lieve Oma.

Slaap lekker allemaal, ik doe het licht hier wel uit,
Annie

gravatar

Een stukkie chocolade bij de port zou ook wel lekker zijn. Ik zeg het maar even, want ik heb het idee dat dit in alle drukte over het hoofd wordt gezien. Daarom zeg ik het beter maar even op de vroege morgen, want om daar na sluitingstijd mee aan te komen, is ook weer zo wat. Regeren is vooruitzien, nietwaar?

gravatar

Lieve Annie,

Voor ons beidjes neem ik een onsje losse darjeeling Happy Valley first flush van Simon Levelt, mijn porseleinen theeservies en verse dressé noisette pralines van Leonidas mee.

Kunnen we lekker genieten voordat we aan de drank rakenbeginnen.

gravatar

Ja Annie, pure sukelaat graag. Gelukkig dat je het berichtje op tijd zag; ik heb dus niet voor niets zo vroeg in de morgen met mijn doorwaakt gestel die beleidsnotitie opgesteld. Weliswaar niet als tatoeage, maar langs de elektrieke weg is het dus ook allemaal goed gekomen.

Bonnetjes? Tja, geef die maar aan de penningmeester. Het betreft immers zijn specifieke taak en deskundigheid.

gravatar

Heerlijk Oma, alle leed van de beet weer te boven gekomen na een goede nachtrust neem ik aan?
Ik heb een stout plannetje: zal ik een paar roze rozekoeken bakken voor ons samen?

Zonder dat die gepensioneerde tandarts, hoe heette ze nou, Nel Trekvliet nou ja, dat mens dat gék word als ze iets ziet wat slecht voor het gebit is de sfeer komt verpesten.

Eten we ze bij de uitstekende thee die u meebrengt.
Ik ga meteen aan de slag met boter, suiker, luizenrood, nog meer suiker en boter, beetje meel (naar smaak) en wij eten later op de dag kakelverse roze koeken met een laag roze waar je gebit van blokkeert.

Ik verheug me er nu al op, ook op de borrel na afloop. Het gaat weer een mooie zaterdag worden, alweer!

Liefs en Opa de groetjes,
Annie

p.s. Henk, bedankt voor je inzet, fantastisch!!
Puur het is; bonnetjes naar de penningmeester, prima.
Ik moet even verder anders mislukken de koeken die ik aan het bakken ben, tot later, het gaat weer gezellig worden vrees ik.

gravatar

Zeg Klaas met je zwarte harem,

Ga jij je eens leren gedragen met dat achterlijke gelul; als je het zonodig niks vindt dan lees je er maar overheen.

Doe normaal, of ga ergens anders lopen schreeuwen.

gravatar

@ anoniem.

Ten eerste dat je hier altijd anoniem kan zijn.
Ten tweede dat je mag zeggen wat je wil.
Ten derde, wat maakt jou minder als mij.
Ten vierde, hoe denk je er zelf over.
Ten vijfde, kijk naar jezelf dat doe ik ook.
Ten zesde, kijk naar ten vierde en ten vijfde.
Ten laatste, Laat je gewoon horen en heb het over waar je het over hebben wil.

Beste Allerlaatste Anonieme Speldlezer hier heeft niemand het laatste woord. Stilstand is geen vooruitgang dus wil je rust dan.. Nou ja dan niet hier..

Dus doe mee of verlaat ons en deel dan af en toe wat als je denkt dat het anders kan in jou ogen.

Nou ik hoor wel of je nog eens langs komt! Je bent van Harte welkom!!!!!

Met hopelijk niet laatste groet,

Benny X

gravatar

Ja, deze bedoelde ik.

Hint: het zeer aanwezige ‘ons’ en alweer het gebruik van ‘zinloze geneuzel’.

Zo tegen december gaat deze dame weer op de barricaden vóór het Sinterklaasfeest, zeiken over tradities… ach ja.

Het begint al eind juni, anderhalve maand voor de eerste pepernoten de winkel bereiken voor sommige mensen.
Of duurt het nog sinds oktober ’13?

Kan allebei.

gravatar

We hebben weliswaar ruim gewonnen van de Greuninger Gretige Grootmoeders uit Sittard, maar zo gauw het kon na de wedstrijd ben ik vertrokken.

Een Sittardse “speelster” heeft mij lelijk in de schouder gebeten. Ik kan heel veel verdragen, dat weet Annie ook wel, maar dat ik aan Corrie moest denken bij het zien van de vele ongepaste tatoeages van de Sittardse “dames” werd mij als fatsoenlijk mens toch teveel. Zo’n stelletje achterbuurtwijven had ik zelfs in mijn naarste nachtmerries niet bij damessenioren verwacht. Een schande voor onze nobele sport.

Als het aan mij ligt, verwijdert de Damesseniorenkorfbalbond ze per direct uit de competitie.

Als de wiedeweerga ben ik voor bloedonderzoek naar het ziekenhuis gereden, want misschien heb ik er aids van opgelopen. Daar zit ik nu op mijn beurt te wachten. (Nee Viesman, niet daarvoor!)

Tot straks

Reageer
gravatar

Beste familieleden en anderen die van Oma houden,

Ik heb Oma opgevangen in de ziekenhuis. Ze is zojuist als spoedgeval op een brancard naar de afdeling Radiologie gereden.

Het was vandaag onverwacht druk op Eerste Hulp. Zo zit deze man al uren op zijn beurt te wachten. Kunnen jullie voorstellen hoe ernstig de toestand van onze dappere Oma is!

Als ze klaar is op Radiologie, zal ik proberen de röntgenfoto van Oma’s schouder te “lenen”. Niet doorvertellen alsjeblieft, want het is eigenlijk medisch beroepsgeheim.

Het actuele nieuws hoort u ongetwijfeld van tante Paulien.

gravatar

Beste vrienden,

Vanwege de kritieke toestand van Oma kan de beloofde openhartige openbaring van onze Stichtingsnerd over het Sittardse misbruik van onze petitie rond negen uur vanavond niet doorgaan.

Het Stichtingsbestuur zal ter zijner tijd een nieuw datum prikken. Onze gedachten gaan nu uit naar Oma en haar nabestaanden geliefden.

Blijft u ondertussen van tatoeage- en andere gevaarlijke naalden af.

Uw voorzitter

Wilt u bijdragen aan een bloemetje of zo voor Oma, klik dan hierop.

gravatar

BIG geschoold nivo 4? ook van de naalden afblijven?

Dacht het niet!!

Vergadering kan wat mij betreft gewoon doorgaan!

Het beleid staat niet stil omdat 1 afdeling er niet bij kan zijn.

Ik snap dat u allen daar geen grapjes over maken.

Sterkte aan oma en jullie allen. Oma staat mij ook zeer bij!

Met hartelijke groet,
Broeder Ben

gravatar

Oma is weliswaar atheïst, maar ik zal toch voor haar voorspoedig herstel bidden tot mijn Heere.

P.S.
Van tatoeages moet ik niks hebben, En mijn kinderen ook niet, anders schop ik ze op vrome wijze de gristelijke deur uit.

gravatar

Tante Paulien, lange nacht gehad?

Het is laat in de middag!

Oma, ik hoop dat u geen aids heeft opgelopen door die misselijke beet.

gravatar

Jongens, overdrijf nu niet zo. Ik ben weer thuis. Er hoeft zelfs geen pleister over de beetindrukken. Die bijtgrage tegenspeelster kwam met haar kunstgebit niet door mijn dikke huid. Ook aids kan daarom worden uitgesloten.

gravatar

He, gelukkig! Welkom thuis, Oma en gefeliciteerd met de zo felbevochten overwinning!

Die donatie voor dat bloemetje hoeft niet meer, begrijp ik? Dan kan er wel een mooie Cubaan uit eigen doos vanaf. Steekt u op, Oma?

gravatar

Sorry hoor maar hier maak je geen grapjes over.

Ik heb net Annie aan de lijn gehad en over het voorval verteld. Zij wist nog van niks dus ff afwachten of ze wel snapt dat Oma niet voor niets is opgenomen.

Ik ga niet vragen om te bidden maar om Annie de tijd te geven!

Dit is niet niks!

Vooral voor Annie niet want die weet van niks!…..

gravatar

O ja, en die brancard dan, hoor ik iedereen vragen.

Iedereen was als het ware de sigaar, want Pleegbroeder Knak haalde met mij gewoon een geintje uit.

Even iets om on topic te blijven. (Zo schijnt dat tegenwoordig in onze taal te heten.) Knak vertelde mij, dat hij in zijn vrije tijd flink bijverdient met het weglaseren van tatoeages bij bewindslieden. Misschien ook een leuke tijdspassering die ook nog leuk verdient, voor Opa

gravatar

Oei Oma,

Wat een pechvogel bent u toch! Zo zie je maar weer, men neemt tegenwoordig ook maar alles klakkeloos over van wat er op tv verschijnt.

Gelukkig las ik dat de Voorzitter de bijeenkomst naar een latere datum heeft opgeschoven, want iedereen vindt het belangrijk dat ook u van de partij bent.

Nou Oma, rust maar goed uit van het weekend, en laat u zich maar eens lekker door Opa verwennen, dan bent u maandag a.s. weer helemaal de oude!

Beterschap gewenst, en een groet,

Trendvolger.

gravatar

Oma!

Dus toch gewoon thuis, ik dacht het al.. maar omdat ik er zelf niet bij was trapte ik er toch even in.

Niet zo boos zijn, ik heb ook een ice-pack zoals dat in goed Nederlands heet op mijn enkel gebonden met tape, lopen is nog erg pijnlijk.

Een ongelukje was het zeker niet, en dat het echt zulke wijven waren wist ik ook niet, geen idee zelfs.

Volgende vergadering zal ik rustiger aan doen Oma, heb ik Opa ook al beloofd. Ik schaamde me zelfs een beetje toen hij me toesprak aan de telefoon en vroeg of dat nou allemaal echt stikt noodzakelijk was, dat van gisteren, u weet wel. (ik nog steeds niet zo).

Ik hoop dat die asocialen flink last hebben van die steen in hun maag want zo mag je die nietroze rozekoeken wel noemen maar het zou me niets verbazen als er niks loos is met ze… wat een beesten.
Nooit meer, dan melden we ons allemaal ziek.

Liefs, ik ga dit weekend een grote bak maaltijdsalade maken, voor jullie ook maar een tupperwaredoosje inpakken? En denk erom: het bijbehorende stokbroodje moet nog even 5 minuten in de oven.

Of op de kachel, als hij heel hoog staat te loeien.

Groeten aan Opa ook,
Annie

gravatar

Maar we zijn toch “on topic”? Bij heel veel tatoeages is niet of nauwelijks te zien wat ze voorstellen. En bij de reacties kunt u niet of nauwelijks onderkennen waar ze over gaan. Welnu dan!

gravatar

Beste redacties,

Wilt u het volgende bericht met terugwerkende kracht in uw bladen opnemen.

Alexia Juliana Marcela Laurentien, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau (Den Haag, 26 juni 2005) is vandaag vanwege haar negende verjaardag benoemd tot Hertogin van Limburg.

Ter zijde
niet voor opname in uw orgaan

Zij is eveneens benoemd als Hertogin van de Belgische Limburgers. Vanzelfsprekend is ook aan hen niks gevraagd.

Theodorus Jozef Franciscus Marie (Theo) Bovens (Maastricht, 1 oktober 1959, CDA), gouverneur van koninklijke kroonkolonie Limburg, is beroepshalve uitermate verheugd over dit heugelijke nieuws. Hij bracht een driewerf hoera uit in de lege vergaderkamer van het gouvernementshuis.

Wilhelmus Bernhard Henricus Josephus (Wim) van de Donk (Veghel, 17 mei 1962, eveneens CDA) zijn ambtgenoot in het overmaasse gebiedsdeel van het Koninkrijk is eveneens opgetogen. “Gelukkig ging de Oranje-beker dit keer aan Brabant voorbij,” zo sprak hij vanaf de vijfde verdieping van het Brabantse provinciehuis het enthousiaste Brabantse publiek op het parkeerterrein toe, dat massaal was uitgelopen, “en nog bedankt voor de bloemen.”

De jonge Hertogin heeft als verrassing van pa en moe, die deze week onder Polen verkeren, een tatoeage van een hertoginnekroontje op haar linker bil gekregen.

Tot zover dit belangrijke bericht.

Jhr mr Jaap Jocke-Brock
Directeur-generaal Rijks Voorliegdienst

Reageer
gravatar

Gezien de prestaties van de dames en heren leden van het kabinet en oppositie zou ik het prefereren dat de notities en overige beleidsstukken strak worden opgerold, en in een plastic koker met schroefsluiting worden opgeborgen. Door deze kokers vervolgens in een daarvoor passende lichaamsopening aan de achterzijde in te brengen wordt voldaan aan de vraag naar het intiem archiveren van betreffende documenten.
In tokkie-taal: steek het maar in hun reet!

Reageer
gravatar

Een goed idee mijnheer Spuit,

Ik zou daarbij het advies willen geven om na de ontlasting de koker met alcohol* te reinigen en met wat vaseline terug te plaatsen.

Naschrift van de voltallige Reactieraad
* Behoeft niet per se een Remi Martin Louis XIII te zijn.
Wij adviseren voor de doeltreffendheid van de koker de vorm van een Cubaanse sigaar.

gravatar

Zuster! De koker van een Cubaan kan toch ook? Natuurlijk zijn die groot genoeg, daar kan je een heel pak A4 in kwijt, als het moet. Een grootverpakking vaseline is dan wel handiger, lijkt me…

gravatar

Goedemiddag Vrienden van De Speld.

Ik wil u op drie dingen wijzen.

Allereerst wijs ik op de gezellige kout over de enerverende vergadering gisteren. Die wordt momenteel hier gehouden. Leden en donateurs zijn van harte welkom. Gelieve zelf voor drank en sigaren zorgen.

Op de tweede plaats de spannende thuiswedstrijd van de damesseniorenkorfbalploeg van Annie en Oma tegen de Greuninger Gretige Grootmoeders uit Sittard op een sappige groene weide van het Damesseniorenkorfbalsportparkcomplex. De wedstrijd begint om half drie. Gezien de verwachte drukte op de toegangswegen raad ik u aan op tijd van huis te verrekken. Voor goed weer wordt gezorgd in samenwerking met het KNMI.

Tot slot wijs ik op de causerie van onze stichtingsnerd over het misbruik van onze petitie voor een ordinaire burenruzie in Sittard en hoe dat mogelijk is. Inderdaad wederom inwoners van dat vermaledijde Limburgse plaatsje. Hij zal rond negen uur zijn praatje houden. Nader bericht volgt.

Uw voorzitter

Reageer
gravatar

Welke tatoeage meneer Wilders van de PVV heeft kan ik wel raden.

Mijn felicitaties gaan uit naar de linkse gekkies van de SVvDS. Het is hen gelukt is om meer dan 200 reacties te geven waarvan nagenoeg geen enkele over het artikel “Planologische talkshow RO Oranje stelt teleur”ging.

Knap hoor, hoe zelfingenomen kun je zijn?

Voordat de gekkies weer van start gaan stel ik voor om eerst hun clublied af te spelen.

Klik hier

Corrie.

Reageer
gravatar

D’r staat nog citroen/aalbes-fruithap in de koelkast… Jij?

En dan weer lekker buiten spelen, ‘t is lekker weer. Ga wat nuttigs doen, lever de lege flessen in, kan je van het statiegeld een gevoel voor humor kopen.

En neem die kruizensnuivers mee!

gravatar

Ach, die Corrie is gewoon een trol. Eigenlijk net als de grote geblondeerde leider maar dan toch weer anders. Lekker trollen lekker!!

gravatar

@ Jo

Humor is een relatief begrip. Voor de linkse gekkies van de SVvDS zou het zo kunnen gaan:

– We gaan net doen of we een vergadering houden.
– We beginnen met het onderwerp koffie en dan gaat een ieder een jolig antwoord geven.
– Dan komen de koekjes en weer gaat een ieder een jolig antwoord geven.
– Iemand komt te laat (jolige replies)
Dan komen de rokertjes (jolige replies), eten (jolige replies) enzovoorts, enzovoorts.

Dat het leuker is wanneer de reacties over het artikel zou gaan?

Tja., dat gaat er bij de zelfingenomen gekkies niet in.

Corrie.

gravatar

Ach klote wijf,

Je ben gewoon sjeloers op die leuke gestichte lui, omdat jij jouw nooit ergens niet van ken geniete. Altijd maar jouzelf aan vreemde kerels aanbiede en dan maar klage over hun. Dat ze jou niet waardere en gebruike en zo.

Jij ben gewoon knetter. Ik wil scheije!!!!!!

Luister nog maar eens hoe jij via joetjoep lieve mense pest, die het gek genoeg ondanks jouw gezeur nog goed met jou voorhadde.

gravatar

Mag ik van de gelegenheid gebruik maken u er op te wijzen dat uw reacties zelden of nooit het onderwerp raken, en wij ook geen inspirerende gedachten omtrent Ruimtelijke Ordening van u hebben mogen ontvangen?

Ja, dat mag ik, omdat het een waarneembaar feit is, waarbij uw preoccupatie met ‘links’ u zover brengt alles wat u niet bevalt of bevat van dit etiket te voorzien.’Links’ is voor u de kurk waarop uw ego blijft drijven; gelieve die kurk elders te steken?

gravatar

Jeettje,

Mevrouw de voorzitter had bij het onderwerp van gisteren heel wat moeite met de openbare ordening van de vergadering. En de planologie van de nazit liep ook al uit de hand.

Maar dat doet nu niet meer ter zake. Openbare ordening was immers het onderwerp van gisteren en nu is het vandaag en vandaag hebben we het over een ander onderwerp, toch?

Om nu toch nog maar even ter zake te komen, wil ik nog kwijt dat tatoeages versieringen zijn onder de opperhuid. Nou ja, versieringen?

gravatar

Weet je wat ook lachen is, ‘Corrie’?

– Op een satirische website – waar niets is wat het lijkt – 17 ‘verschillende’ personages verzinnen en daarmee op je eigen berichtjes reageren.
– Vervolgens doe je net alsof je verliefd bent geworden op 1 van die door jezelf verzonnen personages.
– Je wordt door de meeste andere op die satirische website aanwezige lezers / reactanten (ja, ik weet ook wel dat het geen goed Nederlands woord is) uitgekotst en verbaal tot op je Nike Jeruzalems afgefikt.
– Je zoekt wat leuke plaatjes op het internet en wat grappige filmpjs op Youtube en plakt die in je berichtjes!
– Je reageert nogmaals, maar dit keer met een ander verzonnen personage, op je eigen berichtje en doet net alsof je heel boos en/of verdrietig bent. Plaatjes en filmpjes toevoegen naar keuze!
– Oh, je kan ook doen alsof je het met jezelf eens bent door op de duimpjes onder je eigen berichtjes te drukken! Dan denkt iedereen die ze leest dat een heleboel andere mensen het met je eens zijn. Da’s pas echt lachuh, joh!

Heb ik nou je hele plannetje verraden? Sorry dan, niemand anders had het door, da’s waar… Alsjeblieft, toch gewoon mee doorgaan, want ik lach me op zijn Rotterdams gezegd ‘helemaal de lul uit m’n G-star’.

Als je nou denkt: “Fuck, ze hebben me door”, neem je toch een voorbeeld aan Jacobse & van Es? Die lieten hun verzonnen personages toen het allemaal een beetje uit de hand liep zogenaamd tijdens een ingelaste uitzending doodschieten. Jammer, maar helaas…

Maar een laatste tip: een mooi Engels spreekwoord luidt: “Don’t bring a knife to a gunfight”. Hoef ik verder niet uit te leggen, toch?

En nee, in het echt gebruik ook ik een pseudoniem…

Verder nog wat? Hijsfijn!

gravatar

Zo zien we maar weer hoe leerzaam De Speld is. Ik heb zojuist een Rotterdamse uitdrukking geleerd die ik als eenvoudig doch oppassend Schiedammer nog niet kende. Het is net als met het lezen van een boek. Soms ken je het hele onderwerp al van haver tot gort. Maar… dan staat er één dingetje in en dat wist je nog niet. En dat maakt dat het nuttig was om dat boek te lezen. Men moet dan niet klagen over het vele dat men al wist, maar blij zijn met de nieuw verworven kennis. Hoe weinig dat ook moge zijn.

Mag ik u nog even aan mijn oudoom met de gevoelige inborst herinneren. Ja, ik weet het, het wordt eentonig. Waar het om gaat is dat hij wel de wijven de kamer uitsmeet, maar er nóóit mee in discussie ging. “Want”, zo zei hij, “dat loopt toch maar op gejank uit.” En gelijk had hij.

Maar ja, hij had een gevoelige inborst. Hij wel. Bovendien werden de sigaren er te nat van.

gravatar

Maar ik houd mij juist bij het onderwerp, anoniempje: ik reageer op mevroi’s uitlatingen over gister, in het verleden en toekomst. Qua het heden verstout zij zich niet enige bespiegeling te geven over de kunst van tatoeëren, ik beschrijf slechts de trend van haar zichzelf van egotripperij.

Tattoo kunst? Och, voor kitsch is altijd een markt.

gravatar

Sorry Henk, ik liet me even gaan, maar sommige mensen lezen nou eenmaal geen literatureluur, als ik zo vrij mag zijn uw treffende vergelijking iets verder door te trekken.
Ook excuses voor het wat grove woordgebruik. Ik vermoed echter dat u als rechtgeaard Schiedammer wel het een en ander gewend bent…
Ik zal in de toekomst trachten wat minder frequent aanspraak te maken op uw invoelingsvermogen.

Uw oudoom is/was (gaarne doorhalen wat niet van toepassing is) een wijs man. Dank dat u zijn wijze woorden met mij en de rest van de lezers wilde delen!

Mag ik u – als troost voor de kennelijk door mij veroorzaakte zielewonde – een verse, want vanmiddag nieuw binnengekregen, Cubaan aanbieden? Indien het u nog iets te vroeg is staat het u natuurlijk volkomen vrij deze achter het oor dan wel in de borstzak van het Double-breasted colbert te bewaren voor een geschikter moment.

Hijsfijn!

gravatar

Welnu Jo, een dergelijk rijk aanbod kan ik uiteraard niet afslaan. Hijs niet alleen fijn, hijs geweldig! Hartelijk dank. En maak u vooral geen zorgen om mij. Het was mijn oudoom die de gevoelige inborst had, nietwaar. Die heb ik niet van hem geërfd. Iets anders ook niet, naar ik bij de notaris mocht vernemen. Maar dit laatste terzijde.

gravatar

Henk, tast gerust toe!

Klein vraagje nog, en vergeef me ook dat als ik het verkeerd begrepen heb: de voornoemde notaris was toch OP de fles, of was het AAN de fles?

U heeft het tijdens de vergadering, een aantal malen zelfs, meen ik me te herinneren, gezegd, maar ik weet echt niet meer precies hoe de vork in de steel zat…

gravatar

Het is inderdaad verwarrend, Jo. De notaris was op de fles, maar dat was pas vele jaren later. Ik was vergeten dat u nieuw is hier en dat allemaal nog niet weet.

Aan de fles was meer de rol van tante nadat oom op een feestdag in het dorp achter het majorettekorps was aangegaan en eigenlijk nooit meer terug is geweest. Het feit op zich was zo erg niet volgens tante, maar wel dat het gebeurde met medeneming van de couponschaar die nog in zijn borstzak zat. Kortom: tante en de rest van de famielje op de keien achtergelaten.

Tante had het over boos opzet, maar daar heb ik nooit in geloofd gelet op zijn gevoelige inborst. Die schaar zat gewoon toevallig maar wel ongelukkigerwijs in de borstzak. Tja, moet u tante zien en dan komt er een heel majorettekorps door het dorp. Soms weet een mens dan niet wat-i in z’n zenuwen doet, toch?

Maar dit alles terzijde, want we schijnen on topic te moeten blijven. Daarom vermeld ik nog even dat over een tatoeage bij de majorette in kwestie mij niets bekend is.

gravatar

Zo Henk, heftig verhaal, zeg!

Nogmaals sorry, maar kennelijk werpt 1 antwoord – meerdere – nieuwe vragen op: wat is nou weer ‘on topic’? Is dat soms weer zo’n uit America overgewaaide rage, of zo?

Ik vraag me af of Speld-lezers dat wel weten.

Tussen u en mij gezegd en gezwegen, maar ik heb ze nooit vertrouwd, die Limburgers… Al dat nieuwerwetse gedoe…

gravatar

Ach, ik ken dat van de gemeente hier. Elke keer als er voor een vraagstuk een oplossing wordt aangedragen, slagen zij er in om er een probleem van te maken. Zo gaat het overal.

On topic is ook zoiets. Laatst een discussie over vrije meningsuiting, zo’n mode-onderwerp tegenwoordig. Ik gaf daarover dus mijn mening en kreeg daarna te horen dat ik niet on topic was. Kortom: het ging over democratie en of ik verder maar mijn bek wilde houden.

Nou… u begrijpt… Limburgers… Brabanders… na die eerdere ervaring kijk ik wel uit om hele volksdelen tegen me in het harnas te jagen. U lokt mij niet uit de tent.

gravatar

@ Jo

17 ‘verschillende’ personages? Joh, zit je nu al in de coffeeshop? Of ben jij het Haagsche Annie? Je hebt nogal de neiging om in complotten te denken.
Voor verschillende personages moet je bij de schrijver die zich uitgeeft als de familie Paulussen zijn. Tussen de onderlinge reactietijd van de familieleden zit vaak niet meer dan vijf minuten. Daar heb ik geen enkel bezwaar tegen. Soms vind ik ze wel grappig.

Wat mij ook opvalt wanneer ik door de linkse gekkies van de SVvDS wordt uitgescholden is dat het woord “iedereen” wordt gebruikt. “Iedereen” is een relatief begrip. Mijn vermoeden is dat het bij de werkeloze linkse gekkies niet meer dan vijf a zes personen zijn. Wanneer je werkeloos bent wordt je wereldje beperkt. Dat heb je nu eenmaal.

Over de rest van je relaas en je dreigement kan ik alleen maar opschrijven: Je begrijpt het niet.

PS: Corrie love Benny. Alleen jij en ik weten of we dezelfde persoon zijn 😉

Corrie.

gravatar

Mevrouw,

Over welk dreigement hebt u het? Ik heb het nog even nagelezen, maar ik kan er niets van een dreigement in ontdekken, met de beste wil van de wereld niet.

Als u doelt op de Engelse uitdrukking “Don’t bring a knife to a gunfight”, hebt u het toch niet helemaal begrepen. Kennelijk verdient het toch enige uitleg, maar die gaat u van mij niet krijgen, simpelweg omdat u mijn uitleg toch niet vertrouwt, zoveel is me wel duidelijk. Daarbij komt dat ik eerder op de avond Henk heb toegezegd niet langer met u in discussie te gaan, en nou doe ik het toch. Nou ja, het zij zo. Misschien wilt u de uitdrukking zelf even checken op Google of een andere zoekmachine naar keuze? De techniek van het ”sleuren en pleuren” is u bekend?

Hijsfijn!

En nou ga ik echt weer naar het terras, als u het mij toestaat. Ook als u dat niet doet, maar zo eigenwijs ben ik nou eenmaal. Een leerzame avond gewenst, nog.

gravatar

Groot gelijk, Jo. Zoals mijn oudoom gezegd zou hebben: Er moeten nog trappen worden gedweild. Als we op het terras gaan zitten, lopen we niet in de weg en worden de sigaren niet nat.

Het blijft jammer van die couponschaar, maar verder op en top een Heer.

gravatar

@ redactie, Geachte!

Laat even duidelijk blijken dat Corrie “Heks”
niet dezeldlde is als Benny Doof aub.

Ik wil niet dat ze met mijn naam gaat smijten!!!!!!!!!!!!!!!!!

doe jullie best!

De enige Benny die niet iemand anders is!!!

Geslachtsziekte is wat anders als dat ik haar afslacht. Ze is zo fout

gravatar

Zo is dat, Henk! Bij de weg, Benny is geloof ik ook onderweg naar de Cubanen, dus als je nog blieft, zul je snel moeten zijn. D’r waren nog 2 doosje over van de 5, dus ze gaan hard… Ik heb de flitspaal op de hoek al 2 keer af zien gaan, bij wijze van spreken.

Moet de terrasverwarmer aan, volgens mij begint het wat frisser te worden. Kan ook aan mijn wat hogere bloeddruk liggen. Morgen even langs de dokter, want ik heb ook wat last van blauwe vingertoppen… Sinds iemand de klep op mijn vingers heeft dichtgesmeten ros ik er een losjes gespeelde vlooienmars uit als ‘t me gevraagd wordt – meer niet dan wel, overigens – maar na 6 maten begint het toch een beetje te tintelen…

Vervelend, maar ouderdom komt met gebreken, zei mijn opoe al en die is 103 geworden. Die ging op haar 97ste nog een cursus “Blind Typen voor gevorderden” doen en dacht dat het zou helpen als ze heur bril thuis zou laten. Knalde de eerste cursusavond met een gangetje van boven de 80 frontaal op een Trabant… Bleek ze dat hele pieremegochel niet gezien te hebben en is toen – na 8 weken Dijkzicht (what’s in a name) – maar de beginnerscursus gaan doen! Nou, een gebrek aan doorzettingsvermogen had ze in ieder geval niet.
Het schijnt genetisch bepaald te zijn dat de mensen die de oorlog (versie 1.0 en/of 2.0) bewust meegemaakt hebben, toch sterker zijn.

Affijn, ik begin een beetje af te dwalen, merk ik, dus ik houd je niet langer aan de praat, Henk. Ik zie je zo op het terras, even een bakkie slappe thee zetten voor Annie…

gravatar

Trendvolger, ik ga je plagiaten hoe stom ook, ik weet het antwoord en het antwoord luidt: AANDACHT!!!

Maar, voor de laatste keer en tegen beter weten in:

‘Corrie,

Leg mij nu eens uit wat er zo leuk aan is om continu door anderen afgeserveerd te worden.’

Einde citaat.

Zoals al eerder is opgemerkt: doodzwijgen is echt het enige dat helpt, maar als we toch bezig zijn…

Zelfs in de docu kwam aan bod dat trollen op een site met aliassen of ook wel ‘nicknames’ voor de buitenlanders onder ons ook frequent gebeurd door twijfel te zaaien over een andere reacteur.
Letterlijk, zeggen ‘misschien ben ik Annie wel, of Benny, of Jo’ u begrijpt wel wat ik bedoel.

Irritant maar niet meer dan dat.
Een andere alias zag ik al, en nog een teken aan de wand: een scheldpartij en dan je eigen naam, je trollennaam erbij zetten!!!

Dat zal even verwarring scheppen denkt zo’n trol trots, en begint in hetzelfde onderwerpje over complotten… triest, maar er zijn ergere dingen.
De psych in die docu kon het goed uitleggen.

Echt, ik verzin het niet, het lijkt wel lesmateriaal wat bij de docu over trollen hoort.

Heb ik – de laatste keer dat ik nog een woord vuilmaak aan trol Corry nog een vraagje:

Hoe denk je dat Samantha a.k.a. Barbie uit Duindorp erover denkt dat jij, met HAAR foto gewoon uit een artikel gejat, met als naam Barbie – Samantha reageert met scheldpartijtjes en ondertekend met de woorden;
Groetjes, Samantha uit het RTL5 programma ‘Doe ff paranormaal?’

Ze heeft al problemen genoeg met haar imago en dat van haar echtgenoot.
En dat je alles uit Duindorp tuig vindt?

Zou Barbie ook facebook hebben…? Dan zou het wel netjes zijn om haar even te laten weten waar en wanneer en met welke tekst je haar foto en naam hebt gebruikt.

Voor een ander het doet Corrie, iemand die je identiteit even leent en ook toegeeft in een hoekje achteraf dat ze dat doet om aandacht te genereren.. pijnlijk en strafbaar bovendien.

Corrie, ik ben in staat om te gaan facebooken alleen al om Samantha/Barbie over jou te vertellen. Met linkjes en zo, ik heb toch niks te doen de hele dag.

Ze houdt van roze doch levende hondjes heb ik me laten vertellen, niet symphatiek om te pochen met je hondenbondstaart t.g.o. hondenliefhebbers.

Stel dat je daar problemen mee krijgt Corrie, ik zou de problemen voor zijn en nooit mezelf als een ander voordoen zonder toestemming.

Of fotoshop er iets geks aan zodat je kunt zeggen: rechter, dat LIJKT wel op Samantha, en ja, naam van haar programma, letterlijk (dom dom.. verander dan twee woorden..) en de zender die haar rekeningen betaald.

Oeps, te laat…
Maar, mijn vraag is dus eigenlijk voornamelijk:
WAAROMMM?

Mevrouw Annie voor jou.

gravatar

Zonet de afwas afgerond (voor de helft dan.. de Euromast was er niks bij) en m`n leesbril opgezet en wat zie ik…. een zippo. Eindelijk gevonden. Dat ding lag onder de tafel naast een doosje lucifers notabene.

Ik heb er over nagedacht om me ook te laten laseren, ogen dan maar wat kan je voor dat geld veel meer andere leuke dingen doen zeg.

Ik weet niet of de petitie van Annie nou gisteren nog ter sprake is gekomen. Ik stond waarschijnlijk buiten te roken op dat moment of lag al buiten gehoorafstand van de vergadering.

Die link van Annie is nou wel overal terug te vinden ondertussen al ben ik hem hier nog niet tegen gekomen. Dus even voor het gemak (en niet voor jullie)

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

gravatar

@CvH.

Alles wat jij hier plaats is bij voorbaat onfatsoenlijk.

Noem dit maar een éénrichtingsgesprek(geen punt)