Planologische talkshow RO Oranje stelt teleur

Programma lijdt onder enthousiasme voor ruimtelijke ordening

De planologische  talkshow RO Oranje, die elke avond op primetime op RTL4 wordt uitgezonden, maakt de hoge verwachtingen niet waar. De talkshow over ruimtelijke ordening kenmerkt zich door een cynische ondertoon, terwijl de bevolking juist erg enthousiast is over ruimtelijk beleid in Nederland. Dat is terug te zien in de kijkcijfers.

De afgelopen jaren was het kritische karakter van het programma juist de grote succesfactor ervan. Presentator en vaste gasten maakten alles en iedereen in de RO-wereld belachelijk en schuwden niet de eigen sponsoren aan te pakken. Zo werd de rubriek ‘Gillette Planologische Kernbeslissingen’ steevast op de hak genomen.

Dat voorheen zo populaire cynisme keert zich nu tegen RO Oranje. De grappen van het flamboyante Gelderse Provinciale Statenlid Joost Nelisse slaan niet meer aan en de grofheid van emeritus hoogleraar Stedenbouwkunde Guus van der Wiel wekt inmiddels voornamelijk irritatie. De felle gesprekken over ontwikkelingsmogelijkheden voor de glastuinbouw lijken steeds meer op een ingestudeerd kunstje. Een gevoel van vergane glorie dringt zich onvermijdelijk op.

“De meeste Nederlanders zijn erg enthousiast over de ruimtelijke ordening. Als je dan avond in, avond uit gaat zitten afgeven op verschillende bestemmingsplannen, sla je gewoon de plank mis”, stelt mediadeskundige Bert van der Veer. “Natuurlijk, herbestemming van cultureel erfgoed is een beetje on-Nederlands, maar het is wél succesvol. De mannen van RO Oranje hebben het positieve sentiment dat daardoor is ontstaan onderschat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ga nog ff kijken of er wel mensen zijn die dit bricht snapen\/

Sorry dat ik het vekeerd speld maar het is weekend.

heb je nog kunnen scroren trouwens Annie?

Veel liefs,

Benny

Reageer
gravatar

Benny, schrik net wakker op de bank (zie boven je) en loop ff naar het terras.
Ik heb zo’n vermoeden dat je al naar huis bent, zie je morgen bij de vergadering.

Ik heb zippo’s, een aansteker die nooit uitgaat ook niet als het windkracht 13 is maar die hou ik zelf, vind ik leuk.
Weet niet van wie hij was, ik hoop niet van Oma.

O ja, tas met gevonden voorwerpen meenemen naar het terras mocht er nog iemand zijn.

gravatar

Het was wederom ouderwets van jottem en knal; iedereen was gelukkig met elkaar, de hasj-cake was puik, de coke gekoeld en overvloedig, zowel met veel rum en ijsblokjes als ook in strakke lijnen en -blijkens de hierboven geregistreerde conversatie- hebben de dames de boventoon gevoerd. Wie had dat kunnen denken? De harde kern, doorgaans strak in de plooi en de principes, is hier h-e-l-e-m-a-a-l los gegaan. Dat duidt op een latent aanwezig reservoir van Bourgondische, wat zeg ik hedonistische talenten en een volwassen driftleven pal onder de routineuze dag-dagelijkse oppervlakte. De Speld zal nooit meer de oude formele bühne kúnnen zijn, zoveel te beter. Ik zal onthoud mij van te intensieve participatie, uiteindelijk moet iemand het hoofd koel houden en in logistieke zin vrijwillig BOB’ sleeën. Tenslotte ben ik niet voor niets principieel Outsider. Maar, jongelui, alsnog van harte proficiat met deze post-calvinistische doorbraak: “Honni soit, qui mal y pense”.

gravatar

Bovenstaand bericht is van mij, de oude getrouwen (voor zover niet worstelend met de gevolgen van een kater) zullen dat al begrepen hebben, een binnenkomend urgent bericht verhinderde een correcte afwerking en een noodzakelijke correctie in regel 12, lees hier i.p.v. “ik zal onthoud…” s.v.p “ik onthoud”. Bij voorbaat dank.

gravatar

Zo, daar ben ik weer, moest zoals ik al zei ontzettend nodig en kon aanvankelijk het toilet niet vinden. Na de verlossing bleek de deur van het hokje te klemmen. Hele nacht om hulp geroepen maar niemand reageerde. Uiteindelijk, zojuist en gezeten op de pot en met de broek gemakshalve op de knieën ,’n bolknak opgestoken waarna het brandalarm afging en ik door de conciërge werd bevrijd.

Waar is iedereen…..? Wat een rotzooi….!

Wie is die zwaar opgemaakte lellebel in vergaande staat van ontkleding die daar, gedeeltelijk bedekt door een bontjas achter het podium haar roes ligt uit te slapen?

Reageer
gravatar

Rotzooi? Ik sta net met vriend Trendvolger een afwas zo hoog als de Euromast weg te wassen?

Ik vind alles best maar morgen (of overmorgen, ook best) iemand anders, hoor! Ik blijf niet in – sorry, aan – de gang.

En die zwaar opgemaakte lellebel achter het podium gaat zo naar huis en die zien we voorlopig niet meer terug, denk ik. Die is helemaal afgeserveerd…

gravatar

Hallo Trend en Jo ik heb de helft al afgewassen en ergens neergezet. Ik weet niet meer waar dus vandaar misschien de nog lege kastjes.

Je hoeft ze alleen nog maar in te ruimen. Ik denk dat ze in de buurt van de inductieplaat staan.

Zippo is trouwens terecht niet van mij maar dat had je al begrepen.

Ik was gelukkig net voor de middagpauze op m`n werk dus kon ik nog even bijkomen. En vandaag niet overwerkt gelukkig.

Nou ik zie uit naar dit weekend en hoop dat jullie de rest van de afwas weggewerkt krijgen. Succes!!!

gravatar

Sorry, niet gezien dat jullie achter die stapel vuile vaat bezig waren. Ik help wel even met de afwas, kan ik mooi even m’n gedachten verzetten. Zal ik afdrogen of alles opbergen in de kastjes? Of zal ik in vergaderzaal 1 alvast de tafels dekken voor morgen. Moeten er wel of niet asbakken neergezet worden?

gravatar

Koppijn…..

Jo, Benny, ik beloof dat ik later op de avond ook een uurtje (hooguit) kom afwassen en zo.

Het was gezellig gisteren, zoveel is zeker; ik moet even teruglezen wat er allemaal gebeurd is.
Vanmiddag immers korfballen met Oma (ik was een paar minuten te laat) tegen een stel Tokkies.
Ongekend wat een zooitje.

Ik heb er niet veel van meegekregen, Oma was woest omdat ik te laat was, iets met eigen schuld en straf bladiebla.
De wedstrijd was nog maar net begonnen en oma trapte keihard tegen mijn enkel, enkelbanden gescheurd… Oma kan echt een driftkikker zijn bleek maar weer eens.

Wel kon ik zodoende eerder weg om de boel in te laten tapen; het zou me niets verbazen als een van die achterbuurttype’s iemand zou bijten om te winnen.

Even een uurtje liggen, ik heb geloof ik voedselvergiftiging opgelopen van die rijsttafel, het voelt alsof ik een kater heb, bah.
Misselijk, hoofdpijn, dorst, had ik al hoofdpijn gezegd?

Maar echt, ik zet een wekkertje en echt, over een paar uurtjes ruim ik ook wat op.

Ik hoop wel dat Oma ongedeerd uit de strijd is gekomen, het was echt een stel enge wijven, ze leken op een trol die hier nogal eens rondwaart en als een op hol geslagen Tom-Tom blijft roepen om respons.

Paracetamol, en zo even Oma bellen of alles ok is met haar.

Tot later en ik weet dus lang niet alles meer maar wat ik nog weet was leuk!

Eén dingetje: was ik nou secretaris geworden? En hoe zit het met die 1500,-?
Sorry, dat zijn 2 dingetjes.
Ik moet echt even slapen, tot strakkies allemaal en de volgende vergadering ben ik van de partij, ondanks alles.

Met brakke groet, veel liefs en sterkte voor wie het nodig hebben,
Jullie Annie die nu met een zonnebril op achter de pc zit, wat een fel rotlicht…

n.b. Moosje! Ik had je nog niet zien staan maar als je dat allemaal even wil regelen is tante Annie héél, héél trots op jou! Dat ga je terugzien in je verjaardagscadeau.. 😉
Doe je best Moosje, en asbakken ja, dat moet echt.

gravatar

Effe dimmen, je beeldscherm dan Annie,

Met oma gaat het niet zo goed. Normaal zou ik je dat niet vertellen maar omdat we nu als intimi onder elkaar praten is dat toch anders. Geen beroepsgeheim en ik heb het ook nog eens uit de 2de hand..

ik zou maar ff zien dat je haar via Bloedzuster Pleegfijn aan de telefoon krijgt. Er is toen jij weg was iets gebeurt waar jij wel van op de hoogte wil zijn ..

Bel haar ff en vertel hoe het met d`r gaat nu, ik zit ook in de zenuwen….
Ik tril echt niet na van de vergadering en de drank van gisteren. Dit is anders!!!!!

gravatar

Jongens, STOP!!!

Allemachtig zeg… first things first: ja, Oma is even naar het ziekenhuis geweest voor een bloedonderzoekje. Maar ze is al lang weer thuis, niks aan de hand, scheids! Ik heb begrepen – van Oma zelf – dat ze niks in d’r alcohol hebben kunnen vinden wat ook in de verste verte maar op bloed leek, dus no worries, OK?

En die afwas, Annie, die ga jij echt van ze lang zal ze leven niet doen met zo’n dikke enkel!! Of je nou naar mij of naar m’n banjo luistert (jajajaja, geintje, je ziet: ik onthou alles en je krijgt ‘m altijd een keertje terug), maar jij gaat gewoon een poosje liggen… Bovendien heb ik samen met vriend Trendvolger die afwas allang gedaan, ‘t moet alleen nog even in de kastjes gezet worden. Moos kan daar zonder trap (nee, ik bedoel het model keuken- , natuurlijk) niet bij, dus dat moet iemand anders even doen? Wie kon d’r hier ook alweer goed hoog en laag springen? Niemand? Ook niet voor een mooie Cubaan uit eigen doos? NEE ANNIE, jij blijft liggen! We zitten op ‘t terras over tattoos (lang verhaal) te kletsen als je ons zoekt…

gravatar

Hoi Benny, hoe gaat het met je?
Inderdaad, even stoppen/dimmen want ik moet veel te erg lachen en dat is geen pretje als je je zo naar voelt.

Maar de moeite waard, zeker wel! Een uiterst relevante vergadering al met al. Nadeel: ik kan bijna niets meer lezen zonder echt heel hardop te moeten lachen terwijl dat heel ongepast is op dit moment.

Als blikken konden doden was a.s. donderdag het crematorium opgestookt om mij te doen wederkeren tot as, nou dan weet je het wel..

Ik heb Oma gebeld, ze was er niet. Er hing een post-it aan de telefoon dat ze naar het ziekenhuis moest i.v.m. tetanusprikken en weet ik wat allemaal!

Lang verhaal kort: ze is gebeten door één van die sloeries en niet zo zachtjes ook.
Ze is stabiel, heeft een arts en twee verpleegsters gebeten toen ze haar zo goed en kwaad als het kan probeerden op te lappen.

Zorgelijk, ze was dus zo mak als een lammetje..
Ze wilde me niet zelf te woord staan, nu eerst maar proberen of ik inmiddels een slokje water kan binnenhouden (lijkt zo op wodka en dan komt mijn maag alweer omhoog..) en echt van die koppijn af zien te komen.

Morgen weer vergaderen, leuk! Desnoods laat ik pré-Parkpop vallen als het weer een uurtje uitloopt.
We zien wel hoe het loopt ja toch?

Doe Trendvolger, Jeettje, Jo, Dinges en de rest de groeten al spreek ik die later nog, ik heb van alles in mijn tas gevonden.
Voor degenen die iets kwijt zijn: wacht met zoeken tot ik geslapen en een krekkertje binnen kan houden – ik verwacht halverwege de avond – dan gooi ik mijn tas helemaal leeg.

Sleutels, echt veel sleutels zag ik, dropmentos, diverse soorten aanstekers, permanent en weggooi evenals natte lucifers, 2 agenda’s en nog veel meer.

Maak je geen zorgen om Oma, zolang ze me niet te woord wil staan vanuit het ziekenhuis gaat het prima met haar, naar omstandigheden.

gravatar

Jo! Daar ben je nog even, ik zag je pas toen ik al op reactie plaatsen gedrukt had.

Lieffff….. ik hinkel zo nog even naar de keuken voor een glaasje water dan, en naar de voordeur als mijn pizza er is.
Geen zorgen, een Pizza Noppes, alleen de bodem dus, geen vette troep voor mijn tere maagje.
Net brood met niks erop.

Dan ga ik dankbaar op de bank liggen, kussen onder het zere pootje… Wat een verwennerij, heerlijk, dank je Jo!!

Maarreh… was gezellig he? Dát weet ik nog wel, verder niet zoveel.

Die Oma weer… ik vond die verpleegster en dat gedoe met 06-nrs. al raar voor een ziekenhuis..
Laat ze mij weer denken dat het heel erg is allemaal en dat omdat ik niet een uurtje mijn tanden op elkaar wilde zetten en de wedstrijd in ieder geval uitspelen maar echt, ik kon er niet meer op staan.

Genoeg geklaagd zeg, i.v.m. die kater zit ik al over mijn klaagtaks heen voor deze week, dat gaat snel.

Er valt wel een last van mijn schouders v.w.b. Oma, dat valt dus best mee, mooi, dat slaapt lekkerder.
Ik kom straks naar het tattoo-topic, na het eten en slapen en zo want over tattoo’s kan ik jullie verhalen vertellen…
Maar geen zorgen: ik zal dat niet doen. Beloofd. Hooguit een relevante opmerking mocht de gelegenheid zich voordoen.

Liefs en tot later,
Annie
(blij dat niemand weet hoe ik er uitzie met die zwarte kringen om mijn ogen, die bleke huid en warrige bos haar en al hield Oma mijn haar in een staart op mijn rug toen ik stond te nekken, ik geloof dat ik mijn haar toch beter even 2x kan gaan wassen.)

gravatar

Ja, Annie, ik zap wat heen en weer op de iPad vanaf het terras… Je mist niks bijzonders hoor, en anders lees je het straks wel. Ik dacht: ik zeg het toch nog even, want gaan slapen met zorgen is nie goe nie…

Zal ik zo effe een bakkie slappe thee voor je zetten, anders, ik ga toch koffie halen voor mezelf en de rest? Doe ik toch gewoon alvast water in de waterkokert, hoef je alleen maar op ‘t knoppie te drukken. Ik doe dat ook niet graag, op knoppies drukken, maar voor jou maak ik graag een uitzondering… Voor ik morgen bij de vergadering ook maar even langs de dokter, want ik heb een hele grote bloeduitstorting achter in mijn nek en ik heb een beetje last van RSI, inmiddels, lijkt het wel… Links en rechts ook blauwe vingers van het typen. Pianospelen zit er voorlopig niet in, waarschijnlijk… Kan ik ook niet, nooit les gehad, dus dat hoef ik de dokter ook niet te vragen…

We zien je zo, kijk maar hoe laat, het is toch weekend!

gravatar

Nou mensen, in zaal 1 staat alles klaar voor morgen. Alleen de schaal met koekjes voor bij de koffie moet nog neergezet worden. Ik heb de kastjes met stemknopjes stiekum onklaar gemaakt, zodat, als het op een stemming aan komt, dat hoofdelijk moet gebeuren. Kunnen we mooi het kaf van het koren scheiden! Alleen die naargeestige bijna-naakte mevrouw met zo’n sleets en obsoleet bontje rond haar nek gedrapeerd kwam een paar keer binnen gekropen. Wat een Boldoot-walm verspreid dat mens. Mompelde doorlopend iets van dat ze hiernaast moest wezen of zo. Heb d’r uiteindelijk maar naar zaal 3 gebracht en met een paar tie-rips aan de concertvleugel vastgemaakt. Daar hebben we hopelijk voorlopig geen last meer van.
Voor Haagsche Annie heb ik alvast een mooi plekje gereserveerd en een potje Vitamine B- forte op tafel gezet. Dat helpt goed tegen de kater.

gravatar

Hai Moos,

Wat goed van jou, kerel! Tante Annie zal supersupersupertrots op je zijn als ze het ziet, zo! Heb je toevallig nog een overhead-projector kunnen vinden? Oh, en voor ik het vergeet: heb je ook het brandalarm onklaar gemaakt, of zal ik morgen zelf eerst even de draadjes doorknippen? Daar moeten we nog iets op verzinnen, want die electricien kost de Stichting veel te veel geld. Goed puntje voor morgen! Nogmaals dank en nou lekker naar bed. Vraag ik morgen tijdens de vergadering of er niet een zakgeldverhoging vanaf kan, goed? Als je ziet hoeveel centjes wij aan Cubanen en Franse cognac uitgeven moet dat toch kunnen, lijkt mij.

gravatar

Zo, dat doet een mens goed, zo’n half uurtje wegsuffen.

Moosje, allereerst wil ik jou bedanken voor je hulp, wat hadden we zonder jou gemoeten? Ik beloof je dat je volgende keer thuisgebracht wordt en zal je moeder vragen om even te bellen of je veilig thuis bent gekomen.
Wat er vannacht gebeurd is mag jou nooit meer overkomen!
(heel knap dat je dat weet, van die vitamientjes en zo attent ook, goed zo Moosje, ik doe de koekjes hoor!)

Jo, ja dat schriftelijk vergaderen begint erin te hakken, morgen weer dus, al zou ik inderdaad even langs de EHBO gaan.
Klinkt niet goed, die verwondingen en straks schopt Oma alweer trage oudjes over de markt terwijl jij met een kruk en gipsen kraag rondloopt van het vergaderen.

Maar das een ander verhaal.

De waterkoker toch? Ok ik kom nog even naar het terras tenminste… is het al 01.00 geweest?
Dan heb ik stukken langer liggen slapen dan ik dacht en gaat het best goed met me eigenlijk.

AU die enkelbanden.. ziet eruit alsof ik beter een borrel kan gebruiken dan een koppie slappe thee.
Zie jullie straks op het terras en als jullie al aan het indrinken zijn geweest voor de vergadering van morgen; niks aan de hand, dan zie ik jullie morgen.

Als zijnde de secretaris, ja toch? Wacht, ik loop naar het terras dat praat makkelijker, tot zo!

gravatar

Even niet opgelet en nu blijk ik het hele bacchanaal van de eerste formele bestuursvergadering van de club ouwe jongens en toffe meiden te hebben gemist. Vooral de gemiste Cubanen van heer Jeettje hebben mij hevig de dampen ingejaagd, om dan nog maar niet te spreken van de bellen Hennessy en Armagnac. Honni soit qui mal y pense.

Reageer
gravatar

Meneer Outsider, goedemiddag!

Die Cubanen waren van mij en zijn helaas op. Geen zorgen, ik heb al nieuwe besteld. Als u morgen langskomt (we horen van de voorzitter nog hoe laat) kunt u dus gewoon weer opsteken. We moeten er wel even om denken het brandalarm weer uit te schakelen, want dat ging geloof ik niet helemaal goed…

gravatar

Hey Trend, vriend!!! Ja joh, wat zal ik zeggen? Ik ging even nieuwe sigaren halen, ik sta op en voor ik ‘t niet meer wist legt d’r iemand een knuppel in m’n nek, ofzo!?

Ik werd vanmorgen wakker met een droge bakkes, sta ik met me stomme harses ineens gebakken banaan door m’n koffie te roeren… Ik zocht eigenlijk andere klontjes, maar ja. ‘k Heb maar net gedaan alsof het een fruithappie was, krijg je na een avond vergaderen en fastfood toch nog wat gezonds binnen, niet dan?

Benny lag onder een tafel z’n Zippo te zoeken of zo… Die begon over een zakenbrunch, beetje onduidelijk allemaal.

Nou, toen kwam tante Paulien nog even de krant brengen. Ik heb nog een paar doosjes Cubanen besteld en toen was de ochtend alweer voorbij…

Jij nog een beetje fatsoenlijk opgedroogd? Je had ‘m aardig hangen, is ‘t niet? Ik hoop dat we morgen niet weer zo’n lange vergadering hebben. Ik krijg echt een droge bek van al dat gelul. En koppijn… Maar ja, moeilijke beslissingen en zo. Hebben jullie trouwens nog over die sjekladebollen van Henk gestemd?

Kan jij even helpen met die berg afwas, trouwens, of moet je nog ergens heen?

gravatar

Hoi Jo,

Nou zeg, ‘t was me wat! Negen uur aan een stuk zitten vergaderen, en dan zijn we nog niet aan die Bollen toegekomen!

Ja ik kom eraan, leeft Benny nog? Het is maar goed dat die zippo uit het zicht verdwenen was, want er waren er een paar (ik ook) licht ontvlambaar geworden.

Vanmorgen met pijn en moeite de President Directeur Generaal thuis kunnen overtuigen dat het een enorm belangrijke meeting was gisteren, dus de kans op huisarrest heb ik daarmee vakkundig weten te omzeilen.

Zet jij effe een bakkie, ik ben er zo!

gravatar

Zo Jo, nou ik heb ze hoor. Cohiba’s nummertje 5. Ga je daar echt zo verbaasd van kijken of komt dat door de fruitsalade? Enfin, ik zal mijn wekker zetten voor de vergadering van morgen. Als ik de koffie niet haal bel je dan nog even?

gravatar


Goedemorgen, dit is Tante Paulien voor De Speld rechtstreeks vanuit Den Haag

De populaire politicus en toekomstig dictator Geert Wilders is opgenomen in het HagaZiekenhuis, locatie Sportlaan. Hij ligt in coma op de afdeling intensieve zorg vanwege een beschadigde demoniseringsklier.

Even tevoren is een zeker Corrie Tokkie in onzedelijke pose hiernaast aangetroffen in het bed van de genoemde politicus. Ze was slechts gehuld in een stola van hondenbont en omklemde de geblondeerde politicus alsof ze hem nooit meer wilde loslaten. De Haagse brandweer heeft hem in nauwe samenwerking met de gemeentelijke reinigingsdienst met zeer veel moeite uit zijn netelige positie weten te verlossen.

Ziekenauto’s hebben het rampgebied niet kunnen bereiken, want woedende familieleden van Corrie Tokkie hadden de toegang geblokkeerd en de ambulancebroeders gemolesteerd.

Deze gebeurtenissen konden niet zonder gevolgen blijven.
Zo heeft de regering In Riyad gedreigd met een handelsboycot. Ook de Katwijkse voorzitter van de Hondenbond heeft reeds geprotesteerd volgens woordvoerster Katje de Hond. De hoge raad voor internationale dierenrechten is met spoed bijeen in Genève. De Nederlandse regering heeft de noodtoestand, code Rood, uitgeroepen. De leden van de PvdA zijn in feestvreugde bijeen.

Bij nader nieuws kom ik graag bij u terug.
Dit was Tante Paulien voor De Speld rechtstreeks vanuit Den Haag

Reageer
gravatar

Hmm… Mogguh Tante! Lief dattu effe de krant kom brenge… Gaat effe zitten. Fruithap of liever wat anders…

Dat rampgebied in vergaderzaal 1 ruim ik zo wel op… Of moeten we ontruimen? Ho, wacht eens even! Iemand heeft gewoon het brandalarm uitgezet, niks aan de hand…

Benny, my man! Waar kom jij nou vandaan? Wassie je Zippo aan ‘t zoeken of zo? Jij nog fruithap, of ook liever wat anders? Die baas kan wel even wachten, je ben nou toch te laat. Zeggie toch gewoon vanmiddag dat je nog een zakenbrunch had? Stukkie krant? Ik heb de sportkatern bijna uit… Ze schijnen die bijtgrage Uru-gozert voor de nieuwe Jaws gevraagd te hebben. Lachen toch?

gravatar

Goeiemorgen!

Potvernondejukels wat een puinzooi. Cognacflessen, en een bedompte sigarenmeur. He, hier ligt nog iemand in z’n kots te snurken.

En de bestuursvergadering van de vereniging van duivenmelkers begint al over een kwartier.

Reageer
gravatar

Ha jongens gezellig,

Laten we hier eens lekker gezellig nakeuvelen over gisteren en vannacht natuurlijk. Jonge koeien uit de sloot halen zo gezegd.

Trend nog bij zijn vrouw in bed gelegen? Of? En Viesman, waar hing die uit? Toch niet bij Annie? Nee, hè!

Iemand nog zin in een borrel? Een borrel op de nuchtere maag is de beste remedie om die afgrijselijke zwarte kater te bestrijden en natuurlijk ook de punaises in de kop, volgens de dokter.

O ja, nu we het er toch over hebben. Waar was bloedzuster Pleegfijn toen we haar nodig hadden?

Reageer
gravatar

Goeie morgen allemaal op deze ochtend,

De chronologische volgorde van de bijdragen klopt van geen kanten. Daar moeten wij het bij een volgende vergadering ook eens hebben. Er is volgens mijn verbeterde persoonlijk inzicht overigens ook wat aan te doen door een overzicht van recente reacties.

Maar wat zeur ik nou? Doe mij die borrel toch maar.

gravatar

Beste Voorzitter,

Geen zorgen, ik lag er naast, zo is mij verteld.

Allemachtig zeg, leeft iedereen nog? Je zou kunnen zeggen dat die derde helft er eentje was om nooit te vergeten, maar ik ben ‘m effe kwijt!

Bent u nog goed thuisgekomen achter op de Solex van Jeettje? En heeft Benny de afwas nog gedaan? Heer Spaland die gisteravond almaar zijn rondvraag liep te zoeken hebben we nog even geholpen daarbij, althans naar het schijnt. Is die nog gevonden?

Ik hoor het wel.

Met een groet, Trendvolger.

gravatar

Denk je in de comment sectie van een vet artikel over ruimtelijke ordening te zitten, blijk je terecht gekomen te zijn in een.. een ehh… ja geen idee wat hier aan de hand is?!?

Reageer
gravatar

Goedemorgen Schele,

De Stichting Vrienden van de Speld heeft hier gisteren tot in de kleine uurtjes over hele interessante onderwerpen vergaderd. Althans dat probeerden we te doen. Vandaar de lege flessen. Leer mij mijn vrienden kennen.

Ik was de enige die nog niet helemaal was aangeschoten. Gelukkig maar, want als veiligheidscommissaris, zeg dus maar als beschermvrouwe, heb je toch een zeer belangrijke taak weggelegd gekregen.

Bovendien moet ik vanmiddag thuis in ons vrouwenseniorenkorfbalsportpark een belangrijke wedstrijd spelen tegen de Katholieke Venlose Korfbalvereniging Greuninger Gretige Grootmoeders. Ik hoop tussen haakjes dat Annie uit ‘s-Gravenhage vanmiddag van de partij kan zijn, want vannacht… Laat ik daar maar over ophouden.

Ik heb de leden en de andere bestuursleden met de hulp van Opa tegen twee uur er allemaal uitgedonderd, want de politie stond aan de deur vanwege burengerucht. Hoe ze naar huis zijn gekomen weet ik niet, want geen enkele taxichauffeur wilde ze meenemen. Kots blijft immers nog dagen te ruiken in de auto.

Begrijp je?

gravatar

Lieve Oma,

Ja dat kotsen. Wie laat dan ook Annie het eten halen. Die heeft als secretaris toch meer verstand van niet-roze roze koeken. Maar van chinees? Ik betwijfel dat na gisteravond ten zeerste.

Overigens, zijn de boerenjongens nog opgekomen?

gravatar

Trendvoggert ja we nemen er nog één of tweeëntwintig tog voor niks voor leden of vrienden of wat dan ook hoe dan ook tis eg gezellig en je weet zeker dat Nerd ook lekker zit te zwieren en zwaaien want de reacties krijgen soms een apart nommertje en soms komen ze gwoon op de plek die je wil ff kijke wat er nu gebeurd:

ps je vrouw kan er zo zijn maar ik word haar nieuwe beste vriendin komt goed en de cocktail wordt nooit zo koud gedronken als er zuidwestenwind staat dusssssss…. niks aan het handje al met al.

O ja reactie plaatsen moest ik nog pfff… hoppa komt ie:

Vout geplaatst!
MUHAHAHAHA gekke Nerd genoeg shandy op jij, deze hoorde onder #1 ergens nou sta ik voor gek en denke menze dak tevool wodka op heb wat niet waar is want t was meer zitrus nee zitroen nou ja zo’n zuur geel ding die alleen weg te krijgen zijn met veel wodka en ijs.

Reageer
gravatar

Lieve mefrouw Trendvolger waarom komt u ook niet gezellig een happie en een drankie doen en kennis maken met Jo, Trendvolger (in het wild dan, zoals wij hem kennen) en de rest van de vrienden van de Speld.

We hebben nog zat begakken benaan alleen de wodka is op. Voor tweëen gaat er niemand naar huis zingen ze net, want moeder is niet thuis.

En al was moeder thuis….. inderdaad, dan gingen ze toch ook niet naar huis.
Dus trek wat leuks aan, gooi je haar los maak ik vast een lekkere cocktail klaar, goed idee of niet?

Die Bokma is een grapje hoor, er staat cognac op de kookinstructie en die is heel niks niet koud meer hihi nou tozzo dan!

Liefs, Annie
(uw nieuwe beste vriendin)

gravatar

Jo, die fax was van mij (bulderende lachbui) ik heb nog zo’n ouwe mebiel waar je mee kan bellen en faxen en soms als je bereik hebt ook sms’en maar das moeilijker dan faxen, nee faksen, nee toch faxen hoor.

Veel meer knopjens indrukken maar wel lachen als mensen een faks krijgen dat verwachten ze nooit en altijd is het papier op dus weten ze nog niks.

Jo geef toe, je tuinde erin of niet soms?

Annnnniee

gravatar

Trendvolgerrrrrrrr staat je foon nog op de vergaderstand je heb een faksx whaaaaaaaahahahaha

Groetselszzzz Anny.
(fout geschreven om je eens goed te foppen) LOL, nee ROFLOL en LMAO, nee LMFAO.

Ik HOU van vergaderen en dat gedoe leuk man dat moet vaker maar nooit ‘snochtends das stommm.

gravatar

ehhh me foon, das eengoeie. Kweet hetnie Annie, maar niet op ssssochtends!

Het was leuk hé, vandaag. Geen idee meer waar het over ging, maar ik heb me gek gelachen! Zo fietste er vanmiddag een bekend Alias tussendoor, binnen 5 minuten door de Redactie exit verklaard!

Vergaderen van 13.00 tot een uur of 22; uniek én hilarisch bovendien!

Wat jij An, zullen we er nu dan maar in het echt eentje op nemen?

Op het vervolg, de petitie, én de SVvDS: Proost!

Laaik, ook namens mevrouw Trendvolger.

P.s. Mevrouw T. heeft de gang van zaken ook meegekregen, en er haar sympathie en goedkeuring aan verleend! 😉

gravatar

Goeiesmorreges ammelaal! Au, gloeiendegloeiende…ssssttttt

http://www.youtube.com/watch?v=1cdEuUom4GQ

Jesssssusss, wa siergebeurtan? Kmoes effe uh faskx…fa..fuck…fkas,jadaaaaaaaag haluh maarruh kunppel in me nec! Is ter nog zietroen? Wie hebtu wafas nie ged aanmij beurt? Nietog?

Jajoh daaluk! Dr leg hier een halllluve Kub aan zondur bant

DAAAALUUUK zeggiktog eers n” bakkie

gravatar

He Pol, kweeennie hor. Effe bakkie…getsie… gebakke Kubaan…benaaaan imme koffie… Jij fruithappie hebbuh?

keb die bostrol nie gessien. Donderttochoknietoch? Ikkomm uit Rotjeknor, niet uit Trabant! Echwel!

Beeeeetttjuuuh saggieeesss nog Auwww

gravatar

Lui,

Ik zie dat jullie zijn uitgezworven over andere locaties binnen het De Speldgebouw. Wat ongezellig zeg. Kunnen we niet gewoon weer lekker allemaal in #1 aan de bar of desnoods in de aangrenzende rooksalon?

Reageer
gravatar

Zo’n lijst van laatste reacties zou juist nu heel nuttig zijn geweest, nu vele leden van de Stichting Vrienden van De Speld niet meer bij elkaar zitten.

gravatar

Heer Zsteeds, er is nikssssss aan te doen ook al wil je er wat aan doen.
Ik weet niet waar ik precies ben volgens mij tussen de bar en de rooksalon in.
Staan een paar Cubanen boos naar me te kijken omdat ik in de weg loop qua strijkje.

Ja, weet ik, ik loop altijd in de weg.
Story of my life. Wen er maar aan Cubanen, heb ik ook gedaan.

Net zo over me nek geweest pfjieuw….

Wie is die dikke met die hondenstaart die zo stinkt en obsessief bezig blijft ondanks het feit dat…

HO STOP, negeren is vooruitzien, zoals Trendvolger altijd zegt en daar heeft Trendvolger gelijk in.

Sorry, slokje op dan zie je wel vaker dat iemand opeens de roze olifant in de kamer die iedereen negeert van ellende gaat benoemen.
Zo van hee, wat doet die roze olifant hier toch altijd.
En dat ze dan zo kijken van shhhht… net doen of je niks ziet.

Dat lukt nog wel maar mijn mond houden… dan ga ik zeggen wat ik allemaal niet zie, en vragen aan anderen of ze het ook niet gezien hebben.

Nu maar weer even stoppen, de coffeeshops zijn al gesloten en om nou nog naar zolder te gaan om een wietplantje te plukken.. nee hoor, veel te dronken voor.

gravatar

Tijd voor de nazit, SVVDS is m.i. een prima afkorting.

Maar zaterdagochtend verder vergaderen?
Oma en ik moeten vrijdag dameskorfballen en de ervaring heeft me geleerd dat als men na een gedurfde move een nachtje ter observatie in het ziekenhuis moet blijven je meestal niet voor elf uur buiten staat.

Is 14.00 uur ook een optie? Of toch maandagavond weer?
Ik lees het nog wel, mijn ijsblokjes smelten wat mijn drankje nogal waterig maakt.
Tijd om rap na te gaan zitten dus.

Reageer
gravatar

Oeps, sorry, ik zie nu pas – en dit keer neem ik het de Nerd niet kwalijk – dat ik een half uur commentaar nog niet gezien had terwijl ik leuterde over Zippo’s, Wodka-lime en de kleine vergoeding die nu in het water dreigt te vallen?

Wacht maar, dit weekend Parkpop, Defqon (das voor de jonge lezertjes) en voetballen op een scherm tijdens Parkpop, herstel Finkelpop in het AnniePark, naast het podium.

Alleen daarom al ga ik rond die tijd even kijken, al regent het keihard en is het tekenen van petities daardoor schier onmogelijk.

Maar daar gaat het niet om, waar het om gaat is dat ik voor een symbolisch bedragje iemand van de organisatie die ik ken om ga laten roepen waar en hoe mensen de petitie kunnen tekenen.
Ook later thuis, lekker op het gemakkie of direct op Parkpop.

Er komen overal desktop-stands waar je kan tekenen en wie tekent kan op een speld rekenen. Leuk om op je shirt te prikken; oranje bolletje: prima, zeker met die voetbalwedstrijd zo prominent aanwezig.

Ik hou jullie zeker op de hoogte, maandag hoop ik met goed nieuws te komen vwb het aantal vrienden van de Speld, en met slecht nieuws voor wie niet van de laatste 10 reacties zichtbaar op de site houdt.
Of juist wel van duimpjes.

Zo, en nu even mijn klep een uurtje dicht en genieten van mijn Wodka-lime.
Om 02.00 zouden we weg moeten zijn maar wie let er nog op de klok na 22.00 uren? Ikke niet…

Klick-sigaretje Oma? Ja is nieuw, moet je in de filter knijpen en dan krijg je een Zipposmaak in je mond.

O, u heeft ingeslagen in de plaatselijke coffeeshop zie ik, Benny wil ook wel een trekje geloof ik.
Nee, ik moet nog dronken rijden zonder rijbewijs en morgen hebben we een belangrijke korfbalwedstrijd.
Maar mijn hart is er goed voor Oma, volgende keer gaan we voor de THC.

Nee, echt niet Oma, overal waar té voor staat..

Reageer
gravatar

Zoals een oud-sergeant mij ooit instrueerde: éérst mikken, dán vuren, Annie!

Eh, nee, wacht… Hij noemde me natuurlijk geen Annie, dat zou raar zijn… Nou ja, jij begrijpt me wel, toch?

Kan ik jou blij maken met een mooie Cubaan?

gravatar

Nou Jo, als ik je niet ontrief; graag!
Dank je, ik heb ergens lucifers zien liggen maar waar..

Gezellig, zo’n after vergaderingparty, dat moeten we echt veel vaker doen.
Morgenmiddag, of maandag, of allebei. Ik heb niets beters te doen. Wel wat anders, maar niet perse beter dus ik ben erbij volgende keer, ruim van tevoren.
Beloofd.

gravatar

Precies. In de notulen kun je nalezen dat we daar rekening mee gehouden hebben. Met jullie seniorendames-korbalwedstriden-met-thee-en-niet-roze-roze-koeken-na, bedoel ik. Oma heeft besloten Hoofd Beveiliging SVvDS te worden, hoe vin je die? Goed van d’r, he? Je had moeten zien hoe vakkundig ze die sloerie van hiernaast buiten de deur zette, joh!

Nou, Oma draait d’r hand niet om voor een koek met ijzervijlsel, hoor! Die knaagt zo Jeettje’s kettingslot door… Of de lantarenpaal waar ‘ie aan vast staat! Nu ik erover nadenk weet ik bijna zeker dat ze model gestaan heeft voor die meneer uit die Bond-film, die “Jaws”, hebbie die gezien?

Nou, hupsakee, pak lekker een stoel en een mooie Cubaan uit eigen doos en de brand d’r in! Heb je al cognac, of wil je wat anders?

gravatar

Heeft er nog iemand wat lekkers te roken bij zich? Zwarte Afghaan, ZeroZero, Kashmir? Lijkt me me wel geestverruimend weer eens een keertje, of is er alleen nog van die Noorderlight te koop?

gravatar

Finkel, je hebt mij zo geholpen met voetbal en alles dat ik nu denk: Annie, geef nou ook eens goed, eerlijk en bruikbaar advies terug.

Ff zoeken of ik ergens een menukaart kan vinden, ff wachten hoor…

Yep, gevonden + nog gratis en voor niks echt een berg info die je nooit kan onthouden als je veel blowt.

Hoewel ik de kaart van de dönerkoning hier ook nog steeds niet uit mijn hoofd ken.

Resumerend: wiet en döner zijn slecht voor je korte termijngeheugen.

http://www.coffieshops.nl/menukaarten

Liefs, Annie

gravatar

Jaha, nu al 178 zelfs, en het worden er per minuut meer. Grappig nietwaar?

Goetsels,
Annie, licht aangeschoten maar dat kan ook per minuut in ‘met een stevige slok op’ veranderen. De dag is nog niet om tenslotte en de nacht nog lang.

Proost!

gravatar

Neuh meer te laat al iedereen loopt hier halfzat of driekwart zat of rondom zat rond.

Polunaises zijn verboden bij de Speld net als de Driekusman en Zakdoekje leggen niemand zeggen.

Sorry, Annie

gravatar

Ben nou geacht en vriend of niet?

Ik ga ook niet verder in op het bericht van CvH.
Zou ik toch al niet meer doen.

Lekker sigaartje overigens.

Reageer
gravatar

Maar mevrouw Nijlpaard,
Dat ging over sex met een lekker ding, niet met een gedrocht zoals jij. Not relevant to the case, dus

gravatar

Zo.
Goeiedag.

Ze zeiden dat ik hier moet zijn. Volg de sigarenrook maar, zeiden ze, dus dat klopt wel. Daar ben ik dan.

Dus.

Ze zeiden ook dat ik hier voorzichtig moet zijn om de onderlinge verhoudingen die naar verluid fragiel kunnen zijn, niet te verstoren.

Kan iemand me, voordat ik mij nuttig kom maken even bijpraten over de geldende mores, het wie is wie, met wie en vooral wie niet?

In de tussentijd stop ik even een pijpje, goed?

Reageer
gravatar

Beste Stichting,

Zo. Lid.

En meteen reclameruimte ingekocht. Moet nog even nadenken waarvoor. Krijg ik nu de statuten en het huishoudelijk reglement toegestuurd?

Trouwens, ik heb het nog even met de tweede machinist besproken, maar die zegt dat een stichting geen leden kan hebben. Hoe zit dat?

gravatar

Tja, hoe dat zit had notaris Hoccius (zie # 1) u kunnen uitleggen, maar die is op de fles. Voor u nuttig als levensles dat men nooit te beroerd moet zijn om een sigaartje te presenteren en klanten te behouden.

gravatar

Heer Stuurman,

Alles is mogelijk, als je er maar voor betaalt. Zo heeft een zekere heer Wilders een kiesvereniging met slechts één lid, hijzelf. Ook dat kan niet volgens de officiële regels.

Ik weet wel hoe de Stichting Vrienden van De Speld het varkentje heeft gewassen, maar u moet het niet doorvertellen. Alle leden zijn gewone bestuursleden op het dagelijks bestuur van voorzitter, secretaris, penningmeester en veiligheidscommissaris na.

U kunt het beloofde kistje wijn hedenavond zodra het donker is, afleveren aan de leveranciersingang. Niet dat het niet bij daglicht zou kunnen, maar ik ben dat zo tientallen jaren gewend geweest.

gravatar

Zeer geachte heer Moskoufies,

Dank voor uw welwillende hulpvaardigheid.
Mazen in het net. Daar houden wij van, hier op zee.
Recht op het doel af en gebruik maken van het getij, zogezegd.

De bootsmaat is reeds onderweg met een doos Algerijnse Foezel ’13 als teken van mijn dank. Het kan even duren, hij roeit niet al te best. Uw adres is genoteerd in het onverhoopte geval dat wij behoeft aan waterdicht advies nodig hebben.

Met groet,
B. Aandewal,
Stuurman

gravatar

Misschien moet de heer Van der Wiel eens zijn haren en snor kammen, dan ben ik bereid het programma nog een kans te geven. Alleen de aflevering over Apelsfoort was nog een beetje te pruimen: goede grappen en beledigde inwoners aan de telefoon.

Reageer
gravatar

Alleen het spel 64-letter-woorden-LINGO neemt in populariteit toe. De eerste en enigste aflevering tot nu toe, waarin het woord woningfinancieringsdifferentiatiebestemmingsplanbepalingenverbod goed werd geraden, heeft in de herhaling haar kijkcijferaantal weten te verdubbelen van 2 naar 4 kijkers. De tweede aflevering met het woord verkeerafwikkelingsvoorstelformatbepalingswerkgroepsamenstelling is van de buis gehaald nadat bleek dat het woord vals had gespeeld door een s weg te halen; het bleef daarna op 65 letters steken. Een prijsvraag waar de extra s is gebleven wordt dan maar als sspinn-off geproduceerd.

De eerste tv-column van Johan Cruijff: “Planologisch” is inmiddels opgenomen en kan binnenkort worden verwacht. Hierbij licht Johan Cruijff toe waarom hij in bestemmingsplanprocedures eigenlijk nooit fouten maakt, omdat hij enorme moeite heeft zich te vergissen,

Reageer
gravatar

Eerwaarde Pater,

Indien u nu lid of donateur wordt van de Stichting Vrienden van De Speld, kunt u tijdens haar vergadering op #1 uw grieven omtrent de luchtkastelen van Directie en Redactie van De Speld meer zinvol naar voren brengen.

gravatar

Geachte Stichtingsverwijzer, ik zal gaarne lid worden. Kunnen we dan misschien na de vergadering samen nog wat eerwaarde heren pudding nuttigen?

gravatar

‘Help! Mijn man is Stedenbouwkundige!’ moet de opvolger gaan worden van R.O. Oranje.

In twaalf afleveringen worden de duurste miskleunen op het gebied van recreatie- en bedrijvenparken per provincie onder de loep genomen. Ook zal een panel met oud deskundigen in iedere aflevering de uitslag van de stemming bekend maken welk project de meeste maatschappelijke onrust verdiend.

Voormalig NPO netmanager Roek Lips is bepaald niet onder de indruk van het format. ‘Dit soort programma’s, gepresenteerd door een praatzieke demagoog, zul je niet tegen komen binnen het publieke bestel. Maar ja, commerciële zenders hebben te luisteren naar hun sponsors, die menen dat dit soort pulp een breed publiek trekt’, aldus Lips.

Reageer
gravatar

Gilette planologische kernbeslissingen – dat is een tot mislukken gedoemde poging tot restrictief contourenbeleid door een meevoetballende scheidsrechter met gebruikmaking van Vanishing Spray. Daar kan je natuurlijk geen duurzaam verdienmodel voor de gebiedsontwikkeling in de groene ruimte op grondvesten.

Reageer
gravatar

Ik heb ff pauze tot 19:00 uur en trek nog een biertje open, “plop”.

Morgen een rustdag gelukkig dan kan ik ff bijkomen.

gravatar

Deze plaats is gereserveerd voor een vergadering van de Stichting Vrienden van De Speld.

De vergadering begint zodra er volgens het huishoudelijk reglement voldoende leden aanwezig zijn.

Alle leden en donateurs kunnen hier hun voorstellen en bijdragen indienen.

De Voorzitter van de Stichting Vrienden van De Speld

Reageer
gravatar

Beste lezers,

Mij bereiken vragen over de wijze waarop men lid of donateur kan worden van de Stichting Vrienden van De Speld. Beiden geven volgens de Voorzitter recht op deelname aan vergaderingen en andere bijeenkomsten van de Stichting Vrienden van De Speld en een gratis abonnement op het ledenblad De Speld.

— Voor het aangaan van het lidmaatschap kikt u hier op.

Hier kunt u uw donatie kwijt.

De Hoofdreacteur, tevens penningmeester van de Stichting Vrienden van De Speld

Namens de Voorzitter van de Stichting Vrienden van De Speld, Annie en de Reactieraad.

gravatar

Wat u zegt, Heer Jeettje. Zelfs bij de notaris krijgt men tegenwoordig geen sigaar meer aangeboden. Maar ik heb het hem ingepeperd: Zegt u maar welk tarief u gedacht had in rekening te brengen, daarna lachen we even en dan ga ik naar de HEMA.
Tja, zo gaat dat tegenwoordig.

gravatar

Ik ben er.

Koffie, zwart + 2 klontjes: check.
Mooie Cubaan uitzoeken (uit eigen doos): check
Betaald werk: check.
IQ boven de 90: dubbel check.
Ingekomen stukken gelezen: in behandeling
Lidmaatschap Stichting Vrienden van De Speld: in behandeling
Donatie Stichting Vrienden van De Speld: in behandeling

gravatar

Heer Jeettje,
Mogen wij uit uw bovenstaande reactie opmaken dat u een motie in stemming wenst te brengen die de uitschakeling van het brandalarm tijdens de vergaderingen van de Stichting Vrienden van De Speld behelst? In het geval dat u deze vraag bevestigend beantwoordt wil ik u mededelen dat mijn fractie uw motie van harte zal steunen.

gravatar

Lieve Annie,

Volgens mij heeft de Stichting nog geen secretaris. Is dat misschien iets voor jou? Jij hebt immers al palmares verdient met onder vele andere: de succesvolle organisatie van een uiterst belangrijke petitie, het populariseren van de damesseniorenkorfbalsport en het bakken van die overheerlijke niet-roze rozekoeken, waarop de vaste bezoekers van de vergaderingen en de vaste toeschouwers van de damesseniorenkorfbalwedstijden en -toernooien vreselijk verzot zijn.

Secretaris van de Stichting Vrienden van De Speld lijkt mij daarom echt iets voor jou.

Liefs van oma en opa

gravatar

Beste Voorzitter,

Hoe laat wordt ik bij de komende bijeenkomst verwacht?

Bij deze nog een paar puntjes voor de agenda:

Wanneer gaan we een besluit nemen betreffende het ‘Bossche Bollen vraagstuk’?

Kunnen er rookpauzes ingelast worden, teneinde iedereen bij de les te houden?

Als laatste: ik wil wel wat stroopwafels meenemen, maar hebben we voldoende servetjes om de kleffe handjes af te vegen en de kruimels op de vangen? De laatste keer bleek er een zooitje achtergelaten te zijn, is mij verteld.

Zullen we tijdens de dinerpauze een rijsttafel bestellen?

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet, Trendvolger.

gravatar

Ik ben niet voor rookpauzes Trendvolger; ervaring heeft mij geleerd dat a. dit de mogelijkheid tot wandelgangenonderonsjes aanwakkert en b. de tijd voor het savoureren van een fatsoenlijke sigaar ruim onvoldoende is.

Wél wil ik in stemming brengen de borrel op de goede afloop ook ná de goede afloop te serveren. Dit teneinde een goede afloop niet teniet te doen door onvoorzichtig en overmoedig stemgedrag.
De vorige keer leverde dat stemvierkantjes op, zulks moet voorkomen worden zich te herhalen.

gravatar

Lieve Oma,
Hoe Annie denkt over uw voorstel horen we waarschijnlijk als zij er is (ze is geloof ik nog ijs halen als verrassing, lief hè?).

Wel – en ik spreek denk ik namens een meerderheid van de leden – zouden wij graag zien dat u de Dienst Beveiliging Stichting Vrienden van De Speld ging leiden. Wij hebben in het clubblad al reeds diverse malen kunnen vernemen dat u een zeer ruime ervaring op dit gebied heeft verworven. Voor zover ik weet word er op vrijdagen niet vergaderd, dus dan kunt u dat mooi combineren met uw functie als lid van de Senioren-Dameskorfbal-met-thee-en-koekjes-na-kernploeg. Toch? Mag ik u – om u te feliciteren – dan een mooie Cubaan uit eigen doos en een vuurtje aanbieden?

gravatar

Meneer de Voorzitter!
Zou u zo vriendelijk willen zijn het Hoofd Beveiliging opdracht te geven die lellebel die zich als Madam in bontjas voordoet uit de vergadering te verwijderen? Het is hier geen speeltuin, tenslotte.

Hijsfijn.

gravatar

Anders dan Heer Jeettje ben ik sterk voor rookpauzes. Tijdens het tanken zag ik dat die notaris zijn pand heeft ontruimd. Geen klanten meer, dan gaat de zaak op de fles. Een gek gezicht, zo’n leeg gebouw en dan een pontificaal bord:
Jacobus Hoccius, procureur en notaris,
Van alle zaken, of ‘t leugen of waar is.

Kortom: rookpauze inlassen?

gravatar

Inderdaad mevrouw de Voorzitter,

De bedrijfsnerd van ons geliefde orgaan heeft met het rechthoekje/duimpje voor een handig stemknopje gezorgd.

Oei, heb ik iets verkeerds gezegd?

gravatar

Henk,

Rookpauze?

De rook komt door die mevrouw Corrie Tokkie al uit de oren van mijn zussie. Straks ook uit die van Annie als ze in de voorlopige notulen het stoken van die mevrouw leest.

gravatar

Ik ben in aantocht.
Moest overwerken van 13:00 uur tot 13:30 uur. Gelukkig was dat niet in m’n pauze anders was ik nog later.
Toen ik vanmorgen om 11:55 uur van huis wegging had ik wel al een wat zachte voorband dus ik hoop dat die niet plat staat zo anders ga ik zo slingeren.

En ja ik zal uitkijken onderweg!

Tot straks

gravatar

Ik begrijp van Plien dat Heer Nerd langs elektrieke weg wat zaken kort gaat sluiten. Dan wordt het heel eenvoudig omdat alleen de Bossche Bollen resteren. Bestaat de kans dat de room gaat verzuren en dat we ze dus beter in de Binnendieze kunnen gooien?

Is de bespreking met Heer Nerd wel voldoende duidelijk geweest? Dat hij niet met nog zo’n duim komt aanzetten?

gravatar

Mee eens Heer Spaland,

Hoewel jammer, maar wat mij betreft mogen de Bollen afgeschreven worden; iemand?

Voorzitter,

Zal ik het foldertje van China Delight laten rondgaan?

gravatar

Trendvolger,

Is Nijmegen niet wat ver voor de Babi Pangang-koerier?

Mijn voltallige fractie steunt trouwens het voorstel tot korte schorsing. Zelf moet ik even wat hoogstnoodzakelijk hack- en breekwerk verrichten.

gravatar

Nou Trent, lekker hoor zo’n lekke voorband. Met melk en suiker graag.

Kan die sigaar uit en mag er een raampje open trouwens voor ik binnen ben. Ik ga nog ff boodschappen doen dan ben ik er voor zessen wel bij.

Tot zo!

gravatar

Leden Henk, Trendvolger, Benny en Esther,

Kunt u even bij les blijven?

Om vijf uur houden we een pauze voor dorstigen, plassers en rookverslaafden. Dan kunt u van de gelegenheid gebruik maken om samen door te gaan met keuvelen. De aanwezige dames kunnen dan ook verder roddelen over de zo pijnlijk afwezige Annie.

U kunt dan tevens opgeven wat u NIET wenst te eten tijdens onze gezamenlijk, maar niet laatste avondmaal. Bijvoorbeeld, dat u allergisch bent voor ossenstaartsnoep, bami boring en coupe hubert du paperasserie. Overigens staan die gerechten vandaag niet op de kaart.

Bedankt dat u toch even de moeite heeft genomen om te willen luisteren naar uw voorzitter.

We gaan nog een stief kwartiertje door als de lui het goed vinden.

gravatar

En kijk eens aan. Een verassing. Het tijdens de vergadering binnengebrachte verslag van de vorige keer is gewist. Kennelijk gecanceled door Heer Nerd?

En de nummering niet in de war.

Voorzitter, ik heb de indruk dat het een productieve middag was.

gravatar

Dames en heren, neem gerust even een rookpauze, ik sta bij de ijssalon en het is echt heel druk maar na een uur wachten ga ik niet weg zonder ijs. Echt niet.

Appeltaart staat klaar in die enorme tupperwaredoos NAAST de koelkast, het pastte niet in dat kleine koelkastje maar blijft tot 21.00 goed. Gok ik. Servetjes en kartonnen schoteltjes staan op de koelkast.
(mocht iemand stroopwafels bij zich hebben ook geen overbodige luxe).

Trendvolger, prima een rijsttafel maar zou je bij het bestellen door willen geven dat er mensen met een vis- en schaaldieren allergie zijn? Een felrode plastic bak voor visbevattende dingen (en ja, paling en zalm en garnalen vooral(!) vallen ook onder de noemer vis etc).
Als je de rijsttafel XXL+ bestelt voor …? personen (ik tel er altijd 8 pers. extra bij op, we willen geen beleefd geruzie over wie het laatste sateetje mag, toch?) heb je echt van alles wat.
Mag ik een loempia zonder kip of garnalen? En sate babi ook; niet alleen ajam.

De borrel na… dat wordt nog even langs de slijter (gelukkig koopavond hier) omdat de voorraad drank mij toereikend leek voor 2 vergaderingen.
Er is beduidend meer gezopen gisteren, het was te weinig zelfs..

Komt eraan allemaal, als jullie alvast aan het langlopende geschil over sjekladebollen willen beginnen: doe maar, ik lees het wel in de notulen, sorry.

Ik heb net een paar drukke dagen en morgen weer korfbal.. gelukkig eten we afhaalchinees, dat scheelt weer koken & afwas, dat wel.

Trendvolger nog iets: sambal bij als ze dat vragen ok? En als ze mini-loempia’s hebben… doe maar royale porties, het is vooral ijs en taart wat de klok slaat verder.
Iets hartigs bij de borrel is toch ook wel lekker, niet iedereen rookt sigaren.
Zelf steek ik liever zo’n Vietnamees loempiaatje op bij de koffie maar ieder zijn meug.

Sorry ik ga opschieten, ik moet echt nog een paar uurtjes door helaas.

Ik ben zo vermoeid, nu al, dat ik spoken begin te zien. Aglereinse toestanden.
Als er nog tijd is vóór de borrel (3 zinnen spreektijd p.p. lijkt ook mij ruim voldoende!!) gaan we het daar niet over hebben, dat scheelt weer qua netto borreltijd.

Ik hoop tegelijk met het eten te arriveren, begin anders maar zonder mij hoor, geeft niks.

Mochten er nog wensen zijn v.w.b. de sigaren en de cognac laat dat dan binnen een kwartiertje weten dan laat ik dat alvast klaarzetten bij de slijter.

Tot straks, het is heerlijk weer om even te pauzeren in de zon. Was ik er maar alvast, tot zo snel mogelijk!!

Annie, jullie vergadertijgerin 😉

gravatar

Nog één mededeling voordat ik de vergadering schors tot 19:00 uur precies.

Bij ontstentenis van een secretaris heeft de penningmeester aan de Redactie van ons geliefd e-blad verzocht om de irritant-lange bijdrage van Barbie uit de voorlopige notulen te halen. Dat verzoek is verrassend snel door de Redactie ingewilligd. Namens de leden wil ik daarvoor de Redactie bedanken, want zo zijn we ook wel weer.

Ik hoop dat u ook na de schorsing weer van de partij zult zijn. Ik verzoek u echter tijdens te pauze niet te veel alcoholica te nuttigen. Heren, zelfs niet met maten, jullie begrijpen wel waarom.

De Voorzitter

gravatar

Zeker Voorzitter,

Mijn complimenten aan de Redactie, prima gedaan.

Zal ik vast een rondje doen om de bestelling op te nemen?

Iemand alvast iets te drinken? We hebben ook mineraalwater zie ik.

Annie, tot zo, kun je de nummertjes even doorgeven? Bami, nasi of witte rijst?

gravatar

Hola, Present! Gaan we stemmen per hand opsteken? Ik ben namelijk net aan m’n arm geopereerd en de zenuw is nog niet helemaal de oude. Ik steek dus heel vaak en geheel onwillekeurig mijn arm wel eens op, dus dat kan nog wat worden.
En Jeetje heeft gelijk over die sigaren. Opsteken die hap anders is het een flutvergadering!

gravatar

Een laatste blik: ik zie het, 19.00 uren dien ik aanwezig te zijn, verder geen wensen geloof ik, mooi!

Trendvolger, het is niet de rijsttafel XXL+ geworden begrijp ik? Dan maar – afgezaagd, ik weet het – nr.39 met witte rijst. En gebakken banaan en een loempia maar zonder kip en/of garnalen dus, voor de zekerheid.

Ik ga rennen, moet hier half 6 het pand verlaten hebben anders kan ik er niet meer uit. Voor de zoveelste keer…

Dat ik spoken zag net weet ik nu wel zeker…. ik ben een beetje in de war.
Eerst met het ijs rapido naar de slijter, ijs smelt altijd zo…
Qua cognac e.d. heb ik maar wat gegokt, wat fris erbij en dan zien jullie me wel verschijnen.

Natuurlijk wil ik graag secretaris zijn trouwens, hoeven we het daar alvast ook niet meer over te hebben straks, dat gaat lekker snel zo en daar hou ik van!!

Tot zo snel mogelijk, dus.
Annie

gravatar

Dank, Trendvolger, maar ik zit al aan de cognac. Door alle koffie van vanmiddag heb ik een beetje last van ‘Trammelanti di Conti’, zoals de Italianen het zo treffend eufemistisch kunnen uitdrukken.

Ik zou de voorzitter dan ook willen verzoeken daar enigzins rekening mee te houden en iets frequenter een sanitaire stop in te lassen. Bij voorbaat dank, ook namens de overige leden, vermoed ik.

gravatar

De vergadering is verzet naar 19:45 uur precies, omdat Annie erg laat kwam opdagen met het eten en omdat vervolgens enige leden én nota bene voorzitter en secretaris na de copieuze maaltijd nog zitten uitbuiken met een Remy Martin en een goede cubaan dan wel een oranjelikeurtje met Belgische bonbon.

Bij voorbaat dank u voor uw geduld

gravatar

Inderdaad Tijdwaarnemer een flink glas Rémy Martin Louis XIII en een forse San Cristobal de la Habana wijst men niet onbestraft af.

Kwart voor acht lijkt mij nog te vroeg. Zeg de voorzitter maar, dat zij niet op mij hoeft te wachten.

Wacht, ze zit naast mij aan haar Weduwe Joustra oranjelikeurtje te nippen; ik kan het haar dus zelf wel zeggen.

gravatar

Nou Trend, laan we dat maar doen ja.
Kan ‘t eten ff verder zakken.

Non de ju! M’n lucifers liggen nog bij de inductiekookplaat. Heb jij een vuurtje?

gravatar

De voorzitster zit aan een oranjelikeur? Oranje? Gelukkig! Ik was even bang dat Oma jullie negatievelingenclub zou voorzitten.

Nee hoor, ik ben echt lid geworden gisteren. Zo kan ik jullie van binnenuit uithollen.

gravatar

Geachte voorzitter van Stichting Vrienden van De Speld,

Tot mijn spijt heb ik op de site gezien dat de reply van mijn tweede alias “Barbie” is verwijderd. Barbie gebruik ik als alias om mijn spirituele kant tot uiting te brengen.

Is het misschien mogelijk dat ik het e-mailadres van het redactielid van uw geliefd e-blad kan krijgen?
Graag zou ik hem willen uitnodigen voor een wandeling in de duinen bij Scheveningen. Als het maar niet zo’n linkse gekkie lid (B.D.) is van uw stichting. Daarvan heb ik na een avontuurtje in de duinen een vervelende vaginale schimmelinfectie opgelopen. Ik had het kunnen weten omdat het bekend is dat linkse lieden het niet zo nauw nemen als het om hygiëne gaat. Gelukkig is er Canesten Gino.

Het gevolg van mijn vaginale infectie is dat ik een vervelende geurtje rondom mij heen heb en bij het gezamenlijk voetbal kijken van de straat achteraf in de tocht moet zitten.

PS: Eet smakelijk. Chinees vind ik ook altijd erg lekker.

Vriendelijk groet van Corrie.

gravatar

Laten we het praktisch oplossen en eerst een stevige neut nemen. Er is immers altijd het gevaar dat de rondvraag uitloopt en dorstig naar huis… dat is ook geen doen.

Ah… een sigaartje…. graag Heer Trendvolger.

gravatar

Ik dacht dat we die stoepsnol van hiernaast reeds vanmiddag al de deur hadden gewezen?

Ik neem aan dat ik mijn verpeste Juan Lopez Seleccion No.1 bij de penningmeester kan declareren?

Hijsfijn.

gravatar

Welnu, als de zaken er zo voor staan…

Lekker, een sigaar in het hoofd en een bel cognac in de hand, maar zonder op Wiegel te gaan lijken.

Vuurtje heb ik voor je Ben.

gravatar

Geachte aanwezigen,

Ik heropen hierbij de vergadering, maar niet eerder dan dat ik de Directie van De Speld heb dank gezegd voor het beschikbaar stellen van deze geriefelijke vergaderzaal. Of het onbaatzuchtig is, zal nog blijken.

Wie mag ik het woord geven?

gravatar

Ben ik nou geacht en vriend of niet?

Ik ga maar niet verder in op CvH.
Zou ik toch al niet meer doen.

Lekker sigaartje overigens!

gravatar

Pollens. Steek je net een sigaar op en dan begint die vergadering weer. Maar ach, het leven gaat nu eenmaal gepaard met ongemakken. Ik bedoel, je zal als speldlezer maar € 0,89 hebben geïnvesteerd in de app en nu midden in onze vergadering vallen. Nix schuddebuiken, grollen en lachen. Pleite 89 cent.

gravatar

Ik stel voor om het voetbal WK op primetime uit te gaan laten zenden. Komt er misschien ruimte vrij op RTL4 voor betere programma’s

gravatar

Voorzitter,

Ik stel voor om de grievende en disrespectvolle reacties van Haar, of één van Haar aliassen rustig en professioneel te gaan negeren, geen onzalige duimpjes meer uit te delen, en geen blijk van ergernis meer te uiten. De term ‘doodzwijgen’ klinkt wat cru, maar daar komt het dan op neer.

Graag uw reactie.

gravatar

Neem me niet kwalijk, maar ik ben principieel tegen het drukken op welk knopje dan ook. Ik heb niet voor niets Annie’s petitie ondertekend.

Laat ik dit zeggen: alléén als er een UITknop op komt wil ik mijn standpunt in deze heroverwegen. Sorry, maar ik ben nou eenmaal een man van principes. Ik hoop dat de overige leden hiervoor enig begrip kunnen opbrengen.

gravatar

Principes zijn mooi. Maar voor 1500 piek moet je toch ook bereid zijn om de gevoelige inborst te laten spreken.

Die petitie blijft verder gewoon staan. Het gaat hier om een noodgeval dat aan de petitie niets afdoet.

gravatar

Ach, Henk, zoals reeds eerder gezegd heb ik een betaalde baan en mijn bazin betaalt mij vorstelijk. Zó vorstelijk zelfs, dat ik mijn sigaren met briefjes van honderd zou kunnen aansteken. Let wel, ‘zou kunnen’, want dat doe ik natuurlijk niet. Ook dat is tegen mijn principes en ik kom natuurlijk niet uit de Donald Duck.

Overigens ben ik het helemaal met u eens dat je een sigaar niet met een Zippo aansteekt, zelfs niet als het een goedkope, gepoederde bolknak betreft.

gravatar


Beste leden vrienden hier bijeen. Mag ik even uw volle aandacht.

Als uw penningmeester moet ik u helaas teleurstellen.

Ik heb in de pauze telefonisch overleg gevoerd met de Directie van onze geliefde e-zine. Er zijn te weinig donaties binnen gekomen om presentiegeld te kunnen betalen.

De directievoorzitter heeft mij verzocht om alle leden van de Stichting Vrienden van De Speld aan te moedigen om zakenvrienden, kennissen en familieleden te zoeken die tegen betaling van een schandalig laag bedrag een advertentie in de Speld zouden willen plaatsen, zodat presentiegeld voor u er later mogelijk wel in zit.

Maar daar trapte ik als penningmeester natuurlijk niet in.

Overigens, voorzitter, mag ik voorstellen om de stichting af te korten met SVvDS, want het opschrijven van de volledige naam kost kostbare tijd. Ik neem aan dat ook secretaris Annie het hiermee eens zal zijn.

gravatar

Heer Hoofdreacteur, beste Voorzitter,

Het water staat de club dus blijkbaar aan de lippen.

Kunnen wij als stichting zijnde niet iets organiseren, een fancy fair bijvoorbeeld, om zo de kas te vullen?

Er zijn vast leden te vinden wiens zolder/berging dient te worden opgeruimd voor het goede doel.

Zijn we inmiddels al aan de rondvraag toe, of blijven we nog even zitten kijken naar het barmeubel?

gravatar

Ik hoef niks. Verkopen dat ding. Ik heb nog wel meer volle luciferdoosjes rondslingeren.

Iemand een joint bij zich misschien?

gravatar

Die Zippo brengt bij lange na niet genoeg op, toch?

Ik heb nog wel een rode zakdoek en een schemerlamp?

Ik zal verder niet provoceren, maar je hoeft geen raketgeleerde of McGuyver (die meneer die van een paperclip een helicopter kan maken) te zijn om te verzinnen wat daarvan de mogelijkheden zijn?

gravatar

-hijgend en zwetend- Meld ik mij present, enig oponthoud met dank aan onze nationale spoorwegen, hoewel die de schuld op het bord van ProRail leggen. Is de vergadering reeds begonnen? Niet teveel gemist mag ik hopen? Zou de voorzitter dan nu even kortdurend willen schorsen want ik moet ontzettend nodig, er zaten geen toiletten in de trein. En, mits het van de voorzitter vermag, dan graag aansluitend een moment voor het opsteken van een bolknak. Mag ik, voor na de hervatting, alvast ter bespreking inbrengen dat de vergadering aangaande besluiten welke in stemming dienen te worden gebracht, het gebruik ( hiertoe) van het stemknopje afwijst.

gravatar

Ach, ik zie het al, ik heb de lucifers in mijn zak gestoken in plaats van de sleuteltjes, ja. Die lagen inderdaad op de inductieplaat.

Neen, de Zippo is niet van mij, ik heb zo’n gasaansteker waarmee men al rijdend op de Solex tegen de wind in nog fatsoenlijk de brand in een sigaar kan krijgen.

Oma, u wordt altijd vilein als u de rozijnen weer uit de rum opslobbert. Moet dat nou?

gravatar

Ja Oma, dat schiet niet op. We zochten niet de Solex maar de sleuteltjes en die zijn nog steeds weg.

Ah, ze zijn terecht. Toch op de inductieplaat. Gelukkig maar. Voor hetzelfde geld was de Solex weggeweest.

gravatar

Ik heb nog wel een vraag voor de rondvraag, namelijk de volgende:

Mag ik alle aanwezigen – als dank voor hun constructieve bijdrage – trakteren op een mooie Cubaan uit eigen doos bij de cognac?

Nog een laatste opmerking van mijn kant: degene die hem durft aan te steken met een Zippo kan erop rekenen dat het dan de laatste keer is geweest dat zij uitzicht hadden op een dergelijk aanbod van mijn zijde.

gravatar

We moeten even het hoofd helder houden, Heer Trendvolger. Krijgen we er geen gedoe mee als straks de gemeente een Zippo mist. Een bestuurlijke boete of zoiets? Want de Stichting staat het water tot aan de lippen.

gravatar

Zo, het eten was heerlijk, de koffie ook goed drinkbaar, zeker met een bel cognac erbij.

We kunnen weer beginnen wat mij betreft echter ik snap ook wel dat als ik zoveel te laat kom de vergadertijd zeer beperkt raakt maar even uitbuiken in de zon moet kunnen dacht ik zo.
Morgen kan het regenen tenslotte, en ik kon wel een uurtje zon gebruiken maar goed, ik ben er weer.
Waar waren we?

Nog wat: tot 22.00 uren vergaderen lijkt me ruim voldoende voor vandaag, daarna begint de after-vergadering; zolang nodig/gewenst. Ik heb er zin in!

Het lijkt mij het beste dat we volgende week maandag alles nog eens dunnetjes overdoen maar dan met andere agendapunten.

Dan kunnen we nu door met wat verder ter tafel komt; ik zag nog ongeopende bakjes gebakken banaan, sate, mini-loempia’s, ijskoud bier en water met of of zonder prik, in een flesje heet het dan plat water.

Iemand een idee waarom of gaan we daar volgende keer mee verder? Ook goed, komt bij de rondvraag maandag.

O, sorry, ik zit een beetje gedachteloos in mijn tas te rommelen en ik heb 3 doosjes lucifers, 2 wegwerpaanstekers en een zippo bij me zie ik.
Zeker weten niet van mij, alleen die ene aansteker.

Over de 1500,- euro kwestie: laten we het daar maar liever niets over op papier zetten. Het zou bij sommige mensen de wenkbrauwen kunnen doen fronsen, niet schreeuwen als fluisteren hard genoeg is..

Ik heb ‘het’ duimpje gegeven, stom want Benny had gelijk. Zo doen we het voortaan, gewoon nix.
Net als die rare reclame waar pubers geen cognac met een sigaar krijgen voor hun verjaardag.

Sigaren steken we overigens aan met lucifers tenzij er niets anders voorhanden is… (niet rot bedoeld, is gewoon zo).

Ik schenk nog even een wodka-lime in, Oma nog een glaasje boerenjongens zeker?

Iemand nog die Speldlezert van gisteren gezien met zijn allen (geen idee hoeveel het er zijn)?
Het viel me op dat als de Speldlezert verschijnt cvh verdwijnt en v.v.

Maar nogmaals: ik ben een enorme complotdenker en het kán puur toeval zijn..

Maar waar waren we, wodka-lime met veel ijs voor Annie, boerenjongens voor Oma, de heren hebben de flessen op tafel gezet zie ik.
O ja, cassavesjippie en de laatste loempiaatjes.

Meneer de voorzitter..? Waar waren jullie gebleven, en waar zijn de asbakken eigenlijk? Dat geknoei met as op randen van borden met etensresten is net zo verwerpelijk als een dure sigaar aansteken met een Zippo.

Ik kan wel kunstjes met een Zippo, tenminste vroeger wel, zou ik.. zal ik even…. kan wel even toch, meneer de voorzitter?

Nog 3 minuutjes, de vergadering zit er alweer bijna op. Zo zie je maar, de tijd vliegt als het gezellig is.

gravatar

Op verzoek van enkele leden schors ik de vergadering tot… laten we zeggen… zaterdagochtend zodra zaal #1 beschikbaar is.

Even kijken. Is de tijdwaarnemer namens de Federatie van Vriendenstichtingen het daar ook mee eens? Ja?

Helaas Annie, je bent te laat. Als je wilt kun je blijven voor de gezellige nazit.

gravatar

Ah wel, dit mag wel in de notulen: Heer Jeettje zal volgende keer cederhouten strips verzorgen om de sigaar op gepaste wijze mee aan te steken, dan zijn we daar ook mee geholpen.

Nabrander: staat het Gemeentewapen op die Zippo? Zo niet kan hij verkocht worden, want dan is het een relatiegeschenk geweest en is de ambtenaar zwaar in overtreding. Dat schept een perspectief, heren! En dames, uiteraard.

gravatar

Zo ziet u maar hoe zaken zich vanzelf kunnen oplossen: ongemerkt zijn we er op een of andere manier in geslaagd geen pauze in het roken in te lassen, de voorraad is danig geslonken.

gravatar

Prima idee Jeettje,

Trouwens, wat is het nut van die rookmelders hier? Ze doen het niet namelijk.

Wie mag ik nog eens bijschenken?

gravatar

Laten we de afwas trouwens weer staan net zoals de vorige keer? Of alles weer netjes achterlaten, rechtgezet zodat het net is of er niemand geweest is?

Ik ga dat niet in m’n eentje doen. Ik wil ook eerst nog wel een knak.

gravatar

Hik Vrienden, luistert nog heel efkes naar jullie voorvoorvoorzitster.

Ik wil voorvoorvoorstellen, dat de eerste die zaterdag aanwezig is vergaderkamer #1 in beslag neemt, want de afdeling Zaalverhuur van De Speld doet niet aan rerereserveren. Hik

Ik gaat vrijdag na de damesseniorenkorfbalwedstrijdstrijd thuis tegen de meiden van de GreUGreuGreuninger Gretige Grootmoeders uit Sittard direct naar de kapper om wat meer toonbaar te zijn bij de volgende vergadering. Hik Ze weweweten nog niet dat ze verliezen! Niet verklappen hooooooor!

Snel, waar is de dames?

gravatar

Nou ja dan,
Een complete vergadering inclusief rijstafel gemist wegens werk???
Cognac op, bolknakken op, alleen nog vuile was en iedereen is al lazerus. Misschien ook maar eens aan de VUT denken…

gravatar

Mmm Trendy, een calvados Very Serious Over Production (VSOP), daar lust ik wel pap van!
Dank je voor de tip, ook een glaasje?

gravatar

Zo, zeg.

Ik heb het vanavond eens aangezien en ik moet zeggen dat het mij een genoegen was.
Beleefdheidshalve heb ik mij tot luisteren beperkt en ik hoop niet dat iemand last van mijn pijp heeft gehad, Oude Toby kan wat aanwezig zijn, maar bij de nazit ga ik toch proberen of er nog een glas rum af kan.

Eventueel vis ik de rozijnen er wel uit, misschien kan die vriendelijke oude dame me even op weg helpen.

gravatar

Ja ho neej nietus nix daductieplaat aangezet en al helleemaaaallllll niet aster n fles cognakc op staat want dat moejje ni doen.
Gaattie flamberen en das waaaaaardeloos als er geen eten onder zit. *burp*

Finkel niet gelove *hik* geloven wa ze ammaal zeggen want tis heel anders almaal.
Zaterdag of maanderdag vrij nemen of zeggen dat je mot vergaderen over dingen, andere dingen en gewoon komen leuk man!!!!

Waars de vodkaa dan die andere zat vol krenten gad-ver-dam-me. Vieze rumsmaak eraan ik ga wel over op kopstootjes.

Van die wodkaa begin ik aangeschoooten te zijn. Of raken of weet ik veel. Zitroen zoek ik ook of ist op?

Olé we gaan winnen, alles da weet ik zeker *hik* en we gaan nog niet naar huis mooi niet echt niet haha

Jullie zijn allemaal zo áárdig en ik heb het zo naar me zin ik moet er straks van huilen das altijd als ik wodka drink maar nu geloof ik dat ik denk dat ik misselijk word waar zitte die kotspotten hiero dan nog 1 seconde of ik ga hier ter plekke over me ne

Nee Oma, niet echt, bedankt voor me haar vasthouwe anders was het nu echt een gore zooi.
Ik denk dak zo na huis ga. Morrege weer sproten, of zoiets.

Iemand me autosleutels gezien of was ik niet met de auto kweeniemeer..

gravatar

Heren, dames ook,

Vinden jullie het heel erg als ik er even tussenuitknijp en de voorraad Cubanen laat aanvullen? Ze zijn nogal hard gegaan, zie ik.

Jeettje, ik regel meteen wel wat cederhout, hoef jij niet op de Solex heel de stad door met die bekkeninstabiliteit, deal?

Horen we de tijd nog even van u, voorzitter?

gravatar

Ik mis hier toch wel erg het Oranje-gevoel.
Of houden de leden/donateurs van de Stichting Vrienden van De Speld niet van Oranje?