Artsen lanceren patiëntenrecensie.nl

Website moet inzicht geven in kwaliteit van patiënten

Artsenorganisatie KNMG heeft vandaag het online platform patientenrecensie.nl gelanceerd waarop dokters mensen kunnen beoordelen op hun kwaliteiten als patiënt. Op die manier hoopt de vereniging de patiëntenkeuze eenvoudiger te maken voor haar leden.

“Nu moet je als arts maar afwachten wie er je spreekkamer binnenstapt,” aldus huisarts Ad Groothuizen. “Natuurlijk bestaat de kans dat het een vriendelijke jongedame is die trouw haar pillen slikt, maar voor hetzelfde geld ligt er een zorgmijdende ongewassen psychoot op de onderzoeksbank. Dankzij patientenrecensie.nl is dat voor mijn praktijk verleden tijd: ik neem alleen nog maar mensen aan met vier of vijf sterren.”

Guus van Dongen, sinds 2006 lijdend aan de ziekte van Crohn, heeft drie sterren. Groothuizen is kritisch: “Die jongen moet echt gaan nadenken over waar hij mee bezig is. Als je na acht jaar nog steeds niet in beeld bent bij de toonaangevende internisten, moet je je afvragen of je nog door moet gaan. Dat klinkt misschien hard, maar de lat ligt nu eenmaal hoog in maag-, lever- en darmland.”

Groothuizen denkt dat de site een verademing zal zijn voor zijn beroepsgroep: “Dit systeem geeft ons de vrijheid om betere keuzes te maken, waardoor artsen weer gewoon ondernemer kunnen zijn. Daar zijn we tenslotte arts voor geworden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Iedereen met minder dan 4 sterren krijgt gewoon automatisch een placebootje aan het luikje.

Meer hebben ze toch niet nodig.

En als het niet goed genoeg voor ze is, dan gaan ze maar naar de ‘niet traditionele geneeskunde’ (kwakzalvers, hahaha!).

Reageer
gravatar

Dus alle Hollanders waar iets serieus aan is gelijk lepra of onbegrijpelijke psychiatrische ziektes staan hier straks ook in rijen aan te schuiven? Gelijk de Britten nu al doen. Niet dat de Britten lepra hebben ofzo maar thuis moeten ze maanden wachten voor bvb een simpele knokkeloperatie. Dus komen ze maar naar hier.

Op die manier dreigt België opnieuw een soort ‘crash site’ voor onsamenhangende buitenlanders te gaan worden.

In Zwitserland moeten de mensen pak 10.000€ betalen voor legale euthanasie. Voor die prijs lappen we je in België helemaal op met nieuwe schoenen en al.

Reageer
gravatar

Ik heb de petitie getekend en wel hierom:

In de nachtelijke stonden, als ik eenzaam op mijn post over Bussum waak, wil ik graag wel eens een blik werpen op De Speld. Een nachtwacht wil immers ook bij de tijd blijven. Ik kan echter niet te lang naar het betrouwbare nieuws kijken, want er zijn honderden bewakingscamera’s die ook mijn aandacht vergen voor het criminele nieuws, dat de Bussumer Lokale Televisie (BLT) de volgende ochtend wenst uit te zenden.

Kortom, ik ben gebaat bij een overzicht van recente reacties, zodat ik geen tijd verloren behoef te gaan aan zoeken. Vooral het vinden van reacties op reacties kost heel wat tijd, die ik dus niet heb.

Het nut van dat gekke rechthoekje linksonder elke reactie ontgaat mij. Wat heeft de redactie daarmee voor?

Bron: #113 Ik wil een overzicht van recente reacties i.p.v. rechthoekjes

Reageer
gravatar

Beste Pieter n.n.,

Tja, u bent bepaald niet de enige die zich dat terecht afvraagt. En, wat u zegt, tijd is geld, zeker in deze tijden, dus dat vraagt om een snelle en adequate berichtgeving der reactanten.

Goed dat ook u getekend heeft, waarvoor dank, en zegt het voort binnen uw kringen.

Met een groet, Trendvolger.

gravatar

Prima zaak, ik zou er alleen geen selectiecriterium van maken, maar een beoordelingscriterium. Je moet gewoon meer vangen voor saaie patiënten die vrijwel niets slikken, want zo loop je ook de commissies van de farmaceutische industrie mis. Dat soort gevolgen dienen gewoon gecompenseerd te worden.

Reageer
gravatar

Ja, het wordt tijd dat verzekeraars hun patiënten op basis van deze gegevens nauwkeuriger gaan selecteren, zodat hun winsten nog wat kunnen stijgen, meer ziekenhuizen failliet gaan zodat er nog minder zorg geleverd hoeft te worden en de winsten nog kunnen doorstijgen! Gouden tijden voor ziekenfondsbeleggers!!!

Reageer
gravatar

Artsen moeten niet altijd en eeuwig zeuren over hun patiënten. Dat sterrensysteem is gewoon flauwekul en nergens voor nodig.

Voor het bepalen wie patiënt mag blijven en vooral wie niet, hebben ze toch al eeuwen een probaat middel: medicijnen. ik ben er in ieder geval heel tevreden over.

Reageer
gravatar

Men was de tijd ver vooruit Heer Spaland,

In wezen is er niet zoveel verandert, behalve dat men de behandelingen met de beestjes anno nu onder het tapijt der alternatieve geneeswijzen heeft geschoven. En dáár gaan de zorgaanbieders schuine streep verzekeraars niet langer over.

gravatar

De verzekeraars houden een stevige voet tussen de alternatieve complementaire deur, Heer Trendvolger. En wel waar het de aanvullende verzekeringen betreft. Langs die weg worden het kwakdenken en het bijbehorende zalven nog steeds ondersteund.

Men maakt overigens wel vorderingen. Er is zelfs al homeopathisch verdund Zwart Gat verkrijgbaar. Dat ook dit middel niet werkzaam is blijkt uit het enkele feit dat de vervaardigers niet door het eigen brouwsel worden opgezogen.

gravatar

@lezer van de speld: een afwijkende mening is toch echt wat anders dan een beschuldiging van plagiaat vanuit een sitcom uitgezonden decennia her. Hippocrates zelf heeft ook al eens iets dergelijks gezegd over patiënten en dat was ruim 2000 jaar geleden.

Afwijkende meningen? Afwijkend van wat? Heb je een benchmark?
Meningen zijn juist dat waarover je kunt praten, maar gewoon iets stellen omdat JIJ dat vind maar vervolgens de onderbouwing niet kunt leveren zodat er geen discussie kan ontstaan, ja; dan houdt het wel een beetje op.
Persoonlijk heb ik de intelligentie in Seinfeld nooit kunnen ontdekken, in andere sitcoms wél, dus graag een voorbeeld van die intelligente humor? Vergeleken met Monty Python graag?

gravatar

Hola, er gaat weer iets mis: bovenstaande tekst bleef in het reageerblok staan.

Wat ik wilde zeggen, Heer Spaland, was dat ik hier voorstelde de beproefde methode van het aderlaten toe te passen in plaats van wagonladingen bloeddrukverlagende pillen aan te laten rukken.
Men zei, enigszins uit de hoogte, dat men niet aan zulke methoden deed, aldus de eigen medische historie ontkennend.

Het is de farmacamaffia zeg ik u.
Mede de reden dat bloedworst een kwijnend bestaan lijdt in het assortiment.

gravatar

Helemaal eens! Hoog tijd dat we als artsen ook eens weten waar we aan toe zijn! Kredietwaardigheid is ook een belangrijk punt mag ik hopen.

Reageer
gravatar

Jeetje! Bah! U bent de eerste die spreekt over een houten poot! In orthopedische kringen spreekt men vaan een prothese met aangepaste elementen. Te weten een blade, een computergestuurde voet, siliconenhoes,huid, tenen en nagels siliconenliner met dermaprotector bevestigingspin en 3-d-print pas hoes! Ik tel grofweg 6 tot 7 artsen die van 4 fabrikanten commissie ontvangen, ik selecteer mijn artsen net zoals deze hun patiënten selecteren. Naast mijn gebruikelijke provisie breng ik ook reis en verblijfskosten in rekening! Ik pik ook graag een graantje mee!

Reageer
gravatar

Zo is het Jeettje,

Onlangs hebben wij hier mogen vernemen dat zo’n modern ding een WiFi-accesspoint bevat, en voor je het weet loop je letterlijk middenin een digitaal netwerk, dus is het gedaan met de rust.

Om nog maar te zwijgen over die witte gezichten, die lopen zeuren dat je te traag loopt, en dus een vijf sterren-abonnement dient af te sluiten.

gravatar

Beste Paus, opmerkelijk: ja. Een wonder.. nee, toch niet.

Dit zijn stuk voor stuk weldenkende mensen die eigenhoofdig hebben besloten te tekenen, geen wonder zolang de laatste reacties niet terug in beeld komen..

Tenzij er in de kerk zondag j.l. massaal is opgeroepen deze petitie te tekenen, dan is het een godswonder dat er handtekeningen bij zijn gekomen.

Even uit mijn hoofd: Kees, de kamerdominee heeft nog niet getekend of gaat u daar als paus niet over?

Waarschijnlijk houdt hij alleen van de Here en laat de zaken geschieden zoals de Heere dat belieft.

Nou ja, ach…

O, en van die bloemen… we weten nu wel dat alle pausen ieder jaar hartstikke blij zijn met die mooie blumen aus niederland.

Dus laat die bedankjes maar achterwege, koop liever plastic bloemen. Veel goedkoper en geen hond die het ziet. Of juist alleen de honden.

Wie weet tot ziens, en pas op met het kussen van loeihete asfalt-landingsbanen, steeds hou ik mijn adem in of u nog wel overeindkomt als de zon al de hele dag heeft staan branden op zo’n vliegveld..

Misschien een high-five richting piloot, als modernere variant? De grond kussen kan echt niet meer!

Vromelijke groetties,
Annie,
(van de ‘eerst zien, dan geloven’ kerk)

gravatar

Als ervaren verpleegster ken ik mijn pappenheimers.

Die Viesman kwam eens bij mij met een grote bobbel in zijn broek. terwijl hij in mijn decolleteetje staarde, vertellen dat hij last heeft van erectiestoornis en dus… Ik heb hem zijn broek laten zakken en eens flink in zijn testikels geknepen met een tekentang.

Nooit meer teruggezien, de smeerlap.

gravatar

Ik zou dan ook nog verslag doen van de wedstrijd van vanavond(na zessen). Nou hier komt die dan.

Kijk zelf als het je interesseert.

Doei, Benny

Reageer
gravatar

Hallo redactie van “de Speld”.

Kan ik alle aliassen van Corry van Hiernaast krijgen om haar volledig te kunnen negeren?

Ik dank u volledig onder mijn enige echte naam die ik gebruik.

Met vriendelijke groet,

Benny Doof (AB)

Reageer
gravatar

@ Annie,

Je hebt de 100 (HONDERD) gehaald.

Ik schreeuw niet en je leest het vast wel zelf maar ik vind het gewoon bijzonder dat je dit hebt weten te bereiken!!!

Je bent een bijzonder persoon hier en ook vast in je leven naast “de Speld”

Je doet het maar ff !!

Vriendschappelijke kus van Benny.

X

gravatar

Jaaaa ik heb het gezien!!

Net nog even gekeken, het zijn er nu al 134!!

Maar, ere wie ere toekomt: jij hebt toch ook flink je best gedaan met de petitie, nogmaals: ik heb hem alleen geplaatst, de tekst is grotendeels van de Hoofdreacteur en dankzij de steun van anderen (Trendvolger, Jijzelf en iedereen die ik nu even vergeten ben) kwam de link in ieder topic wel even boven.
Tot vervelens toe volgens sommigen, maar ja het helpt, dat blijkt maar weer!!

O ja, de familie P. heeft ook de nodige hyperlinks geplaatst wat ik extra knap vind want mij lukt dat niet..
Digibeet, ja. Komt nog wel.

Maar ik dwaal af, het gaat om de enthousiaste inzet van diverse personen die ik voor het gemak allemaal reacteurs noem, al dan niet lid van de reactieraad sla ik over, daar heb ik al eens een fout mee gemaakt.
Pats, lel op mijn vingers van de Hoofdreacteur.

Dank je voor de complimenten, als ik je zie op Parkpop krijg je meteen een drankje naar keuze van me, als ik je herken.

Vaak lijken mensen zo op elkaar als ze met zovelen zijn.. ik ook hoor, net zo goed.

Liefs,
Annie

gravatar

Voor het maken van afspraken in mijn druk bezochte huisartsenpraktijk gelden vanaf heden de volgende regels;

– Vijf-sterren patiënten kunnen, zonder afspraak, rechtstreeks bij mij terecht.
– Vier-sterren patiënten kunnen, op afspraak, bij de HAIO langskomen en verdienen, mits ze zich aan de gegeven adviezen houden, loyaliteitspunten die uiteindelijk, na ballotage, tot een vijf-sterren status kùnnen leiden.
– Drie-sterren patiënten kunnen tussen half zeven ‘s ochtends en de koffie-pauze om kwart over acht, telefonisch kontakt opnemen met de praktijkassistente en om een herhaalrecept vragen
-Twee-sterren patiënten kunnen één maal per maand op een nader te bepalen tijdstip tien minuten praten met de POH-GGz.
-Één-sters patiënten raden wij aan tijdig een uitvaartverzekering af te sluiten.

Reageer
gravatar

Kennelijk hebben de uitvaartverzekeraars een ander en min of meer tegengesteld recensiesysteem. Hoe minder sterren, hoe meer kruisjes in teraardebestelrecensie.nl

gravatar

Hallo Henk,

Ik dacht zelf aan een format in de vorm van “Sterren in de wachtkamer”.

Kan met bn-ers, maar nog beter mss met een anonieme 23 jarige jongere die een niet laffe bejaarde is tegen gekomen die dus wel voor zichzelf is opgekomen. Genoeg sterren te leen bij hun “niet laffe bejaarde” tegen hoge rente.

Niet genoeg sterren is dan pech als je er niks tegenover zet.

Ik zit nog in de gedachte-fase om het verder vorm te kunnen geven…

Als Annie leest dan nog het volgende; ik heb genoten van je filmpje “punk” Zo waar toen al !! http://youtu.be/Le66uQRP8IA
Ik geloof dat je zelf weet waar je voor staat; http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp
En ja ik wil geen duimpjes of credits maar vooral overzicht.

Met welgemeende vriendelijke groet,

Benny.

Ps.. Ik zou het ook uitzenden zonder medeweten van het 23 jarige slachtoffer.

gravatar

Hee Benny,

Laaik!!

Ik zie het wel zitten, die handel in sterren.
Soort eigen risico maar dan anders.

Al vraag ik me wel af of je een sterrenpatient bent als je nooit ziek bent, het zijn tenslotte ondernemers die artsen en mij zien ze niet zo vaak; derhalve weinig inkomsten.
Ik ben zo’n type dat snapt dat een vette verkoudheid niet te genezen is, welke arts je ook belt.

Gewoon van genieten en uitzieken, klaar.

Dat zal me best een min-punt opleveren, ze hebben liever een rap telefonisch consult (neem een paracetamolletje en als het over een maand nog niet over is of je spuugt bloed nog even terugbellen).
Dat is dan 40,- euro voor het telefonisch consult excl.

Maar dat vertelt mijn vriendinnetje N. afgestudeerd in de geneeskunde (regulier, dus een echte uitgekookte) me gratis en voor niks en dan nog zonder dat ik erom vraag.

Ik vraag niks omdat ik het zo langzamerhand uit ervaring gewoon weet, dat het over gaat en van dat paracetamolletje.

Toch zet ik een ster op Marktplaats als dit systeem ingevoerd wordt, wie weet levert het meer op dan ik nu denk!?!?

En ja hoor, gewoon uitzenden zonder toestemming, dat maakt het helemaal af!

Liefs, Annie

ps De petitie loopt als een trein Benny, gaat prima zo!!

gravatar

Briljant. Lang leve de humor. Deze patiënt telt mee, na vele dokters te hebben blijgemaakt in NKI en Radboud. Ik voel me zeer geslaagd. Een prettig gevoel.
Ik ben blij dat artsen terugslaan. Het valt niet mee om elke dag in de media te worden afgemaakt en door zorgverzekeraars te worden gepest. En afhankelijk te zijn van domme politici. Hulde. Ga zo door.

Reageer
gravatar

Lijkt me een goede zaak: menig huisarts wil ook wel eens uitslapen op maandag en geen gezeik van werkschuwe spijbelaars met non-klachten aanhoren; nu kan dat, hulde!
En ik ben eerder aan de beurt, leuk meegenomen.

Reageer
gravatar

Moet ik nog bedenken voor a.s maandag, Trendvolger, de aloude pijnappelklier wellicht.

Ik loop nu als een piraat met houten poot; misschien heeft Annie nog een papegaai over, dan kan ik klagen over doofheid aan één oor.

Lage rugpijn is uit, dat heeft iedereen, dus daar redt je het niet meer mee.

gravatar

Dank je vriendelijk voor het aanbod Corrie, maar ik heb zo het idee dat als ik die dikke nepzigeunerin van de tv bel, met die plastic kristallen bol en kennis aan veel dooie mensen, ik goedkoper uit ben?

gravatar

Ook dat Heer Spaland, doch men dient voorzichtig te zijn: vóór men het weet ligt het dossier op straat en krijgt men een verbod op het berijden van de Solex met die bekkeninstabiliteit.

gravatar

@ Jeettje,

Je bent goedkoper uit zonder vraagteken.

En daarom 2 duimpjes van mij om het extra te snappen.

Vriendelijke groet, Benny

Ps.. geen “?” dat is een vraag en … nou ja dan weet je het wel.

gravatar

Jeettje!!

Nou wil ik best een pampegaai kopen en uitlenen, maar voor zo’n beestje echt de hele dag op je schouder zit te scheiten ben je zo een paar maanden verder en dan is alle ellende hopelijk achter de rug maar als je denkt: doe toch maar; prima.

Heb ik een goeie smoes om er eindelijk een te kopen, gierigheid mijnerzijds houdt me nog tegen en dat terwijl het nu barst van de lieve baby-pampegaaien.

Een piraat met een houten poot… daar lopen miljoenen dames, jong en oud achteraan en je kan er heel rijk mee worden. (ook zonder houten poot)

Zum beispiel:

http://youtu.be/rLQCn9i7jPk

Ik zweer geen duimpjes te hebben uitgedeeld overigens Trendvolger, ook niet aan jou Jeettje, alleen aan een mevrouw hier.
Ik denk dat de uitgedeelde duimpjes maar aan 1 persoon kunnen worden toegeschreven; zij die verreweg de meeste pluimen, herstel: duimen heeft verdiend.

Trollen wringen zich in allerlei bochten om verwarring en tweespalt te zaaien, trap er niet in!

Jeettje, ik ga even serieus meedenken aan een oplossing voor het rare loopje, dat moet afgelopen zijn.
Morgen ook maar een tupperwarebakje zomerstamppot langsbrengen als ik toch Opa en Oma ga voeren?
Balletje erbij en alles? Ik maak gewoon een paar kilo en wie er geen zin in heeft: lekker laten staan.

Als er maar geen trollen bij kunnen komen is er niks aan de hand.

Beterschap en never mind de duimpjes, we krijgen ze wel klein. Zie de petitie met zoveel handtekeningen.

Liefs,
Jullie Annie

gravatar

Heel fijn Annie, van die dingen krijg je zo’n wee gevoel in je maag. Zit je al gauw een uurtje op een Renny te zuigen, bah!

De petitie is aan een tweede leven begonnen zo lijkt het, de handtekeningen stromen weer binnen. Gewoon vol blijven houden An, en reclame blijven maken hier natuurlijk.

Dat een enkeling er scheel van wordt dondert niet, negatieve reclame is ook reclame!

Ik las dat je zondag naar Parkpop gaat, wellicht zijn er daar een paar te enthousiasmeren tot een ondertekening?
Het spijt me dat ik er niet dit jaar niet bij ben, familiaire verplichtingen in ruil voor een handtekening houden mij van de straat.
Jammer, dat wel, maar mijn schoonmoeder staat erop.

Groet, Trendvolger.

gravatar

Ja Trendvolger, ik kijk mijn ogen uit, petitiegezien en dan moet ik inderdaad nog naar Parkpop.
Uiteraard met een tas vol pampieren petities en tekenen zullen ze!

Jammer dat de veteranendag dit weekend is, hoewel de line-up voor zaterdagavond eigenlijk ook uit louter veteranen bestaat.
Maar toch leuk, ik wil ze nog weleens zien en nu kan dat, in mijn eigen park!

Zou ronduit ondankbaar zijn om niet te gaan.
En voor mij is het een thuiswedstrijd, dat scheelt.

Ik zal wat foto’s maken en her en der in de meestgelezen kranten laten plaatsen, zo is iedereen er toch een beetje bij en, ook niet onbelangrijk: alle schoonmoeders blij.

Groetjes, Annie

gravatar

Dit ‘idee’ van de Speld is plagiaat van:

“The Package” the 139th episode of the sitcom Seinfeld. This was the fifth episode for the eighth season. It was first broadcast on October 17, 1996.

Reageer
gravatar

Knud, Jeetje heeft gelijk: is een kwestie van smaak. Ik persoonlijk vond het amerikaanse shit, dus…. Hoe dan ook, dat je dit kunt koppelen aan de 139e aflevering van die lachplaatzooi, inclusief alle overige overbodige info over seizoen en uitzenddatum en zo, zegt wél iets over je lege leventje!

gravatar

Schei toch uit, sitcoms zijn per definitie rommel: method acting op zijn slechtst en ingeblikt gelach voor de k—-zakken die anders niet weten waar ze om moeten lachen.
‘een van de beste …. ‘ loop jij ergens met een bord om je nek “het einde der tijden is nabij”?
Buiten dat; All in the family komt eerder die eer toe, dat had tenminste nog een functie, niet die rommel waarin botheid, egoïsme, voorspelbare hypocrisie en seksisme om voorrang strijden.

gravatar

Sorry lieve Oma,

Wij dachten het programma Soxwa te verbeteren. We hebben daarom Joke, de enige vrouwelijke programmeuse, voor straf uit de Soxwa-programmaontwikkelgroep gezet.

Wij hebben van onze docent informatiemanagement, die lange tijd bij de overheid heeft gewerkt, geleerd dat bij ernstige fouten altijd de minst-schuldige gestraft dient te worden. Het liefst een vrouw, want die gaat huilen in plaats van slaan.

gravatar

Stell tje inflltiele -kukels,

Oooma g oit julli dr allú maal uit,,,

Jo e,

mAAk jy vo r Oooma allús soals ‘t hOOrt. Ik hepb veeeeel ve trouwennn in jau,,,

Deze reactie is automatisch verwrongen door het programma Soxwa (Soccer exit ware).

gravatar

Ik geloof dat ik mag constateren dat men niet erg in is voor sitcoms (type: “ik heb het boek niet gelezen maar vond het kut”).

Ik vraag me tegelijkertijd af of men in Europa/NL ‘Seinfeld’ wel gezien heeft, het was echt een heel goede serie.

Om de aflevering te vinden was via google in een paar seconden gedaan.

En over lege leventjes gesproken, wat doe jij hier dan eigenlijk op de Speld?

De serie Seinfeld ouwehoerde echt stukken beter dan de Speld, zo zelfs dat de Speld hier plagiaat op de serie pleegt.

De serie was uitstekend in absurde intelligente hilarische situaties.

gravatar

Hoe durf je Knud? De vaste kliek van reactieschrijvers dulden geen afwijkende mening. Denk je anders dan kun je rekenen op een forse afstraffing. Ze zijn zo zelfingenomen met de stukjes die ze aan elkaar schrijven. In het begin las ik ze nog wel maar nu niet meer. Het gezwets over o.a. dameskorfbal of duimpjes ken ik nu wel. Gelukkig is het geen verplichting om ze te lezen maar het is wel lang scrollen. 🙁

gravatar

Knud, Seinfeld was ook best grappig maar als je je echt ondersteboven wilt lachen raad ik je toch ‘Curb your Enthusiasm’ van en door Larry David e.a. te kijken.

Juistem, de bijgoochem die Seinfeld bedacht heeft en model staat voor de eeuwige sukkel George, in Seinfeld dus.

Niet in Nederland op de buis geweest, de serie/jaartal/tijd van uitzenden en waar weet ik echt niet maar wel dat een parodie op Seinfeld van de maker van Seinfeld wel zeldzaam leuk is.

Ik heb de serie gezien waarin Larry ab-so-luut geen zin heeft in een reunie-aflevering van Seinfeld, de acteurs uit Seinfeld ook niet maar aan het eind zitten ze gewoon weer Seinfeldje te spelen voor één keer.

Dat was pas grappig, echt grappig, de hoofdpersonen die inmiddels allang wat anders/beters te doen hebben en echt niet willen. Waarom ze het toch doen weet ik niet meer. Nou ja ff googelen, ja toch?

Dat is leuk, ze spelen inderdaad volledig zichzelf en daarnaast hun Seinfeld-karakter.
Van de serie Seinfeld blijft geen spaan heel, ik hou wel van een beetje lachen om je eigen serie. (die overigens miljoenen opgeleverd heeft, medelijden is nergens voor nodig hoor..)

Desgevraagd zei Larry David toen een dame hem intervieuwde en vroeg waarom ‘curb your enthusiasm’ als titel: ik heb een gloeiende hekel aan enthousiaste mensen, altijd.

Hij zou zich dood lachen als hij dit las en zeggen dat je jezelf veel te serieus neemt.

Bovendien; plagiaat? Ik denk niet dat de Speld Redactie naar 18 jaar oude afleveringen van Seinfeld zit te kijken om te kunnen plagiateren.
Zijn ze veel te lui voor.

Nog één dingetje: je zegt: ‘En over lege leventjes gesproken, wat doe jij hier dan eigenlijk op de Speld?’
Jij kijkt Seinfeld en leest ook nog De Speld…. dubbeldik in de sjit!

Knud, was dat niet een zielig dood ijsbeertje wiens naam jij geplagieerd hebt? En Seinfeld?

Als er werkelijk Knud Seinfeld in je paspoort staat heb ik niks gezegd, anders: hoe zit dat plagiater??
Ik durf ook nog te wedden dat je het engelstalige stukje ge-copy/paste hebt.. right Knud?

Voortaan netjes vermelden wat je bron is. Wiki, google, naam, maar niet knip/plak en dan gaan zitten dreinen over plagiaat.. kom op zeg.

Jeettje, Archie Bunker vond ik oergemeen en zijn arme Edith zielig, die gehaktbal een ergerlijke sukkel met een nekverlenging vooruit, die dochter een trutje die weg moest lopen van huis.

Wel leuk: in die tijd had je 2 groepen kijkers: sommigen, die destijds Glimmerveen/Janmaat vereerden vonden hem ‘iemand die eindelijk eens durft te zeggen waar het op staat’… aiiii…..

Anderen zagen de lol er wel van in, ik was er nog te jong voor en dacht als ik dat gemekker wil horen ga ik wel een praatje maken met mijn vader, oudste broer en schoonzus erbij.

Mijn vader had waarschijnlijk de volgende aflevering Archie Bunker weer van plagiaat beschuldigd… wat hij vandaag zei zei mijn vader gisteren nog…dat was ZIJN tekst!!

Mijn moeder was gaan draven met doekjes en kopjes koffie om het recht te breien, Gloria zat even dom als mijn schoonzus op de bank niks te snappen….

Het blijft tobben, die tv. Maar het voetbal was leuk vanavond, dat wel!
Al meen ik dat spel ook eerder gezien te hebben, ergens.. maar hoe laat en wanneer pff…. geen idee!

gravatar

@lezer van de speld: een afwijkende mening is toch echt wat anders dan een beschuldiging van plagiaat vanuit een sitcom uitgezonden decennia her. Hippocrates zelf heeft ook al eens iets dergelijks gezegd over patiënten en dat was ruim 2000 jaar geleden.

Afwijkende meningen? Afwijkend van wat? Heb je een benchmark?
Meningen zijn juist dat waarover je kunt praten, maar gewoon iets stellen omdat JIJ dat vind maar vervolgens de onderbouwing niet kunt leveren zodat er geen discussie kan ontstaan, ja; dan houdt het wel een beetje op.
Persoonlijk heb ik de intelligentie in Seinfeld nooit kunnen ontdekken, in andere sitcoms wél, dus graag een voorbeeld van die intelligente humor? Vergeleken met Monty Python graag?

gravatar

Mijnheer Haagsche Annie, je zou er goed aan doen je bijdragen behoorlijk in te korten, want ze zijn nu echt veel te lang en daar lijdt de kwaliteit onder. Ik sla ze dan ook meestal helemaal over.

Ik vraag me af wat het doel van de Speld is. Het maken van een sociale studie, het bestuderen hoe zo’n internetsamenleving zich ontwikkelt, welke groepen en groepjes er ontstaan, welke de conflicten, welke normen houden er wel of geen stand, enz.?

gravatar

Lieve Knid, Knud Seinfeld,

Wéér plagiaat; je bent de 3e die om kortere reacties vraagt… en dat terwijl je uit ervaring weet dat je gewoon kan overslaan/doorscrollen als je iets irritant vindt..
Dat doe je toch meestal al? Blijven doen, niks niet erg.

Dat heb ik al een paar keer eerder uitgelegd.
De plagiaatmeester heeft vast pauze.
Nogmaals: gewoon scrollen, klaar.

Je kent het principe getuige je volgende opmerking, ik copy/paste even:
‘ (type: “ik heb het boek niet gelezen maar vond het kut”).’

Voor verdere overpeinzingen over het doel en nut van de Speld verwijs ik je door naar onze huispsychologe mw. Drs. P. Hersenkraker.

Persoonlijk lijk je me wat zwaar op de hand, maar dat lijkt misschien alleen zo.

Geniet van het mooie weer en niet teveel piekeren hoor, dat is niet de bedoeling van de Speld, dat weet ik zeker.

Lieve groetjes,
Annie, Haagsche Annie
(die moest giechelen om het ‘meneer’. Ik ben heel geen meneer gekkerd!)

gravatar

Hoi Corry,

Ik reageer niet meer op je. Dat ligt niet aan jou maar aan mij. Ik heb geen affectie met je.

Groetjes, het gaat je goed.

gravatar


Geachte lezers en lezeressen,

Door het gebruik van het afkeuringsknopje linksonder de uitbraaksels van Corrie Tokkie kunt u laten blijken dat u geen vriend(in) van haar bent of zou willen zijn, zodat deze uitbraaksels opvallen bij de redactie, die dan maatregelen tegen het plaatsen van reacties door dit minderwaardig persoon kan nemen.

Ik heb gesproken en daar zult u het mee moeten doen.

gravatar

Vrouwe Justitia, ik doe het ermee.

Zolang de duimpjes nog bestaan gebruik ik ze alleen bij hoge uitzondering en om mijn afkeer te laten blijken. Zoals de meesten hier.

Ik neem meteen de vrijheid om mijn blijdschap uit te spreken over de komst van de Trollenwacht, zo grondig als een Duitser (en dat is een compliment als het om grondig gaat, heel degelijk en zo) leest hij alles wat er verschijnt.

Ben benieuwd naar de lijst met mensen die op de zwarte lijst komen v.w.b. doktersbezoeken; moeten ze straks naar een arts uit het z.g.n. zwarte circuit. Proest..

Vaak toverdokters uit Centraal-Afrikaanse landen die briefjes in de bus gooien met Prof. Mkongaloba, erkend medicijnman, brengt in no-time je ex bij je terug, je kan weer naar je vorige werkgever, we gaan iets veranderen in je financiele situatie.

Precies wat IK allemaal niet wil. Ze helpen iedereen, hoeveel sterren onder 0 ook met één uitzondering: PVV-stemmerds. Zie je de ironie?

Slogisch, zou J.C. zeggen.

Grappig eigenlijk, ik vraag me af hoe een -9 sterren patient die dagelijks vele malen roept: laten ‘ze’ opdonderen naar het buitenland (buitenlanders, boeven met wapens, kopschoppers, overvallers, bumperklevers, cultuurliefhebbers en had ik al buitenlanders genoemd? ook degenen wiens grootouders hier al 60 jaar wonen? ok dan!) in het buitenland ontvangen wordt..

Vast niet met: we zien hier doorgaans alleen tuig van de richel, door PVV-ers Nederland uitgejaagd/getreiterd (altijd in groepjes, nooit alleen) maar DEZE mevrouw, of meneer is natuurlijk door en door fatsoenlijk.

Dat zie je aan het spierwitgebleekte haar en nee amice, ik weet ook niet waarom ze zelf stuk voor stuk menen dat ze recht op dezelfde behandeling hebben als de gemiddelde burger.

Ik hou niet van die fatsoenroepers, onder ons gezegd en gezwegen..

Roep jij der Ernst Jansen S. aus Holland er even bij? Die mag blij zijn als hij met iemand mag praten; in Nederland hebben ze ook hém eruitgedonderd.
En zijn vergunning ingetrokken voor altijd en eeuwig.

Nee, niet door Keurt Wulders, die heeft andere zaken aan zijn hoofd.

Hij dreef nog weleens mensen tot zelfmoord met zijn foute diagnoses, in Nederland mag hij niet meer werken, nergens eigenlijk maar ach, die PVV’ers.. het worden er steeds meer; en ze willen nou eenmaal liever een dokter aus Holland.

Eigen dokters eerst. Whatever…

*Dr. Ernst J. Kaviaarvis aus Holland, sofort nach zimmer 9/11 bitte* schalt het door de gangen van Krankenhaus Krankenhaus.

Alle buitenlanders leggen ze daar op kamer 9/11, soms slapen ze om beurten.

Wat een armoe.. blij dat mijn huisarts altijd moet lachen om mijn grapjes, tip: huisartsen zijn gék op zelfleedvermaak, levert je zo al 2 sterren op.

Dank u vrouwe justitia, we kunnen weer even verder dacht ik zo.

Fijne avond nog,
Annie

gravatar

Prima idee, alleen een wat dure grap om enkele tientallen specialisten wat toe te schuiven voor schitterende recensies, maar dan sta je ook met stip bovenaan.

Reageer