Studio Reces: een nieuw politiek praatprogramma

Elke avond politici aan het woord over hun afwezigheid

De NOS gaat vanaf 4 juli dagelijks een nieuw politiek praatprogramma uitzenden: Studio Reces. Presentator Herman van der Zandt ontvangt gedurende de zomer elke avond actuele gasten om te praten over wat er allemaal stil ligt in politiek Den Haag.

Van der Zandt presenteert Studio Reces vanuit een tijdelijke studio op een strandpaviljoen op Texel. Via een straalverbinding zal er regelmatig overgeschakeld worden naar een leeg Binnenhof, waar Ron Fresen elke dag verslag doet van het gebrek aan ontwikkelingen.

Van der Zandt verheugt zich met name op de politieke gasten: “Ze wilden allemaal komen, iedereen had er tijd voor. Ze krijgen ook de kans om een andere kant van zichzelf te laten zien. Meestal zien we politici alleen als ze ergens mee bezig zijn. Bij ons hoeven ze even niets. Dat kan verfrissende televisie opleveren.”

Naast politici zullen bekende Nederlanders aanschuiven om te praten over hoe zij het reces beleven. Hoofdredacteur Marcel Gelauff: “Ik denk dat het heel interessant kan zijn om te horen hoe mensen omgaan met het gebrek aan vergaderingen, debatten en politiek nieuws en met het wegvallen van alles wat erbij komt kijken.”

Van der Zandt is niet bang voor de concurrentie: “Een programma dat nergens over gaat, is natuurlijk niet nieuw, maar ik denk zeker dat we met onze stijl iets kunnen toevoegen. Politici die niets te melden hebben, zullen straks aanschuiven bij ons of bij De Avondetappe van Mart Smeets. Toch is dat programma minder gedurfd omdat ze daar altijd kunnen terugvallen op de Ronde van Frankrijk. Door het gebrek aan gesprekstof is het bij ons elke avond spannend of we het einde van het uur gaan halen.”

Als de Kamer tussentijds terugkomt van reces zal de uitzending komen te vervallen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De redactie van de Speld maakt er nu wel een flinke puinhoop van, zeg. Iedereen mikt dat het een lieve lust is, maar je moet niet denken dat de redactie zich ook maar iets van de wensen van haar abonnees aantrekt… Ik zal voor de laatste keer aangeven op welke positie ik mik, daarbij een ruime marge aanhoudend, zullen we zeggen tussen #55 en #75? Fijn! Als jullie toch de boel weer door elkaar husselen stop ik er gewoon mee, dan zoekt u het maar uit, ik heb wel wat nuttigers te doen!

Edit: Wat??? 15??? t Moet toch niet gekker worden!!!

Dan nu de reden waarom ik de wekker een uurtje eerder heb gezet: in de eerste plaats natuurlijk om nog wat vingeroefeningen te doen en wat pentatonische toonladders te oefenen.
Daarnaast wilde ik meteen maar van de gelegenheid gebruik maken iedereen te danken voor de gewaardeerde inzendingen. Jammer genoeg is met name die van Heer Jeettje qua niveau op het ogenblik iets te hoog gegrepen. Om dit stuk in te studeren zou ik wat meer tijd nodig hebben dan de ene dag die mij nu nog rest tot morgen. Het is helaas niet anders. Toch dank!

En nu we toch aan het name-droppen zijn, heb ik er nog eentje voor jullie (voor wat, hoort wat, niet dan?):

http://www.youtube.com/watch?v=hAp62Zo1YVI

Deze meneer geldt – zeker ook onder vakgenoten – als een zeer verdienstelijk snarenplukker, op alle snaarinstrumenten (met uitzondering van de piano). Helaas is hij voorlopig verhinderd wegens “tuintje op de buik”, anders had het – denk ik – een meer dan aardige kandidaat geweest de line-up voor het door vriendin Annie reeds aangekondigde pre-Parkpop feest te versterken.

Wel is deze meneer eventueel nog beschikbaar, geloof ik, maar dan zal snel gehandeld moeten worden, want ook zijn agenda schijnt inmiddels vrij volgeboekt te zijn:

http://www.youtube.com/watch?v=qQhECkexmSI

Laat u overigens niet misleiden door de snelheid waarmee hij dit nummer speelt. Dit is geen afraffelen, maar wel degelijk kunde!

Goed, nu nog even het busje leeggeruimen zodat Oma – indien zij op ons voorstel ingaat – lekker languit achterin kan liggen. U ziet het Oma, aan alles is gedacht, niets houdt u tegen “ja” te zeggen… Er is zelfs voor Opa ook nog wel plek als hij ook meewil, hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Schikken we gewoon een beetje in.

Zo, eens even kijken of de reiger goed gedekt heeft… De oranje verf, bedoel ik.

A propos, Heer Jeetje… Kunt u, als u op weg gaat richting Haren (u komt toch wel?), niet een kleine omweg over de Afsluitdijk overwegen, teneinde ‘haar van daaro’ te dumpen, nu u haar toch achterop de Solex heeft? Ze heeft haar duikpak al aan, zegt ze, dus dat zal het probleem niet zijn. Zomaar een vraag, hoor…

Reageer
gravatar

Beste Haagsche Annie,

Ik hoop dat ik weer m’n best heb gedaan hiermee!

Als jij de boel niet terug kan draaien of omgooien doe ik m’n best met een schep erbovenop.

Een schep Himilayzout en een poging om!!!

Groetjes Benny

Reageer
gravatar

Ow, het kan toch wel…. Nou de tijd staat niet meer op volgorde in mijn eigen reacties.
De waarheid is niet hard maar klaarblijkelijk niet te onderkennen…

Reageer
gravatar

Als ik mij als outsider -even- in de recente, verhitte discussies in De Speld mag mengen, moet ik kwijt dat ik de petities over stemknop en vermelding van de laatste 10 bijdragen goedbedoeld maar vrij zinloos acht. Ik leg uit waarom: de redactie die hierin een beslissende stem heeft, moet allang hebben begrepen wat er leeft onder de regelmatige participanten. Eerdere signalen over disfunctionerende software (van ‘t werkloze neefje) zijn door de redactie glimlachend genegeerd. Laten we niet vergeten dat dit medium niet op democratische basis wordt gerund, maar commercieel/technocratisch. Adverteerders zijn geworven en daarmede zijn ‘kijkcijfers’ ook relevant geworden. (De discussie over o.a.) thumbs up genereert een heleboel ergernis, inherente reacties en daarmede de continuïteit van reclame-inkomsten. Anders gezegd: als de redactie al zó lang weet van de klachten en deze -met een knipoog- onveranderd laat voortduren, is duidelijk dat een petitie, hoe massief in omvang ook, niets zal uitrichten. De veilige wetenschap dat dit medium een platform biedt voor alle tegenstrijdige opinies die er heersen in deze micro-kosmos, staat de redactie toe niet te buigen voor wensen van de deelnemers.
Het enige wat (of: dat) werkt is een rigoreuze deelnemersstaking: no reactions, no ads, no sponsors, no dice! Maar iedereen zal toch willen weten of er consequent niet wordt gereageerd, dus: .. toch reacties. IJveraars voor de petitie moeten vooral onversaagd doorgaan met weigeraars te attaqueren, het houdt hen van de straat, maar verwacht geen wonderen.

gravatar

Oké mij laatste reacties zijn weggezet zonder jullie te willen benadelen. Mijn bedoeling was steeds oprecht. Ik begrijp dan ook dat jezelf de petitie van Annie hebt getekend zonder dat er verder iets mee gedaan kan worden……

gravatar

Bennie (# 23) ik twijfel in het geheel niet aan jouw goede bedoelingen, ik vraag me slechts af of het resultaat van jouw inspanningen beloond zal worden, ik betwijfel dat ten zeerste. Als je terugkijkt in het nabije verleden hadden we eerst dat gerommel met reacties die niet op de plaats kwamen waar zij bedoeld waren, maar gewoon at random ergens neergekwakt, toen de ergernis met de haperende navigatietoetsen en -nu nog- de eenzijdig aangemeten opgelegde, beduimelde prestatie-beloning up en down. Alles bijeen geeft dat (mij) het beeld dat Melle & Co óf hun publiek verachten óf een buitenmodel gevoel voor humor hebben ontwikkeld zonder dat aan ons te melden. Of ik mis eenvoudig het savoir-faire en de subtiliteit om deze houthakkers-humor op juiste waarde te schatten; dat kan ook natuurlijk..
P.S. het feit dat mijn reactie nu hier staat en niet onder # 23 wekt het vermoeden dat we weer een reprise krijgen van eerdere plagen (zie boven).

gravatar


Beste collega van de Speld,

Ik merk je het verwijderen van de overbodige rechthoekjes/duimpjes en het heropnemen van de lijst met laatste reacties niet voor elkaar krijgt zonder onder andere fouten te maken in de plaatsing van reacties op reacties.

Oma heeft gevraagd mijn hulp aan jou aan te bieden. Bel me morgenochtend maar, als je er vannacht niet uitkomt.

gravatar

Kijk, dát is nu de klassieke kameradenhulp die Herrijzend Nederland in de Wederopbouw (1945-1965) kenmerkte. Geen gezeur over uurtarieven, gewoon onbaatzuchtige hulp om niet!. Voor Marshallplan, Vorstin, Volk en Vaderland.
Nerd, sta mij toe u en Oma hiervoor (met betraande ogen) te bedanken. Ik ben intens geroerd door deze zeldzame opflikkering van zomerse winterhulp aan de buren. Dat Mark Rutte u moge lonen. Sta mij toe, als dank voor uw warme geste, op mijn gemaltraîteerde snaarinstrument Thaìs uit Méditation van Jules Massenet te spelen of naar keuze `De vlieger` van André Hazes. Wat ik vreesde schijnt waarheid te worden, deze reactie hoort onder 34, maar kwam weer anders terecht. Een individueel pesterijtje van De Speld, of nieuwe `software/trouble` in aantocht

gravatar

Doet u maar “De Vlieger”, Heer Outsider. Dat lijkt mij het meest toepasselijk. Niet vanwege de muzikale diepgang, maar omdat er hier dit weekend wel een paar zijn opgelaten.

Wellicht is er verder nog iemand van de werkgroep muzikale omlijsting aanwezig die “The Banjo” van Gottschalk ten gehore kan brengen? Dan zijn we aardig op weg om de operette “De Speld” op toon te zetten.

Voor alle duidelijkheid: deze is gemikt op nr. 39.

gravatar

Of wellicht toch nog net iets Nerdiger en meer au naturel: `The plank` in de ietwat stijve doch bloedstollende referentie/uitvoering van Rigor Mortis en zijn Funêbre Ensemble?
Hier werd `reageer`aangeklikt maar kreeg niettemin een eigen volgnummer. Toch attent van de redactie stuurgroep om een relevante plaats te geven.

gravatar

Wellicht, heer Outsider, doch enige elegantie naar degenen toe die jou in staat stellen een bruine kop en een pilsje te halen aan de Costa Brava en suggesties doen ter wezenlijke verbetering zou ik geen ‘buigen’ willen noemen, maar stijfkoppig vermijden van gezichtsverlies.

En de adverteerders: ach …. dat zijn de meest onbetrouwbare lieden om op te bouwen; die zijn zó weer achter hun kapitaal aan geflitst..

gravatar

Ach wat een helder betoog van Outsider waarmee ik het volkomen eens ben. Wanneer het aan sommige vaste deelnemers had gelegen dan was ik allang als zijnde “Schrijver van foute teksten” van de site verwijderd.
Maar gelukkig is het business model van de site een commercieel/technocratische en biedt het een platform voor alle tegenstrijdige opinies.

Van mij mogen de jongens en meisjes van de redactie best wel een redelijk inkomen genereren uit de stukjes die ze schrijven en de server waar de site op staat moet ook betaald worden. Voor niets gaat alleen de zon op.

Tja., en dan de petitie van Haagsche Annie. Wanneer je de ondertekenaars bekijkt is het gros ervan aliassen. Mijn vermoeden is dat de meeste aliassen van dezelfde persoon afkomen en de anderen van haar linkse vriendenkring. Serieus kun je de petitie niet nemen.

Corrie.

gravatar

MaarOh, ik ben het volledig eens dat het duidelijk is cider. Ik stap verwijderd van de site tot het “verkeerde lessen” van de auteur om een ​​standaard te hebben.
Maar gelukkig, het business model van de site, een technisch / commercieel en als platform voor alle onenigheid.

Jongens en meisjes van mijn redacteurs aan stukken te schrijven, en ze ook betaald voor de plaats waar de server de meest redelijke winst kan. Niet alleen is de zon.

Beter., En alle verzoeken Haag. Als je kijkt naar de handtekening, de meeste alias. Mijn vermoeden is dat het grootste deel van het aan de persoon en zijn vrienden vertrokken, andere bijnamen. Serieus, je kan niet het verzoek te nemen. maar dat is mijn mening

jan peter klaas van briehoorn

gravatar

Ah, ik zie dat u getracht heeft middels Google Vertalen nog iets zinnigs aan de hierbovenstaande reactie te ontworstelen? Een heldhaftige poging, maar tot mislukken gedoemd, zoals u ziet…

gravatar

Dit taalgebruik sterk aan Master Yoda denken doet, of tekst door mixer misschien eerst gehaald, te zenden alvorens

gravatar

Mijn god Corrie Tokkie,

Geen sprankeltje humor en enkel maar kritiek op alles en nog wat, behalve op PVV.

Wat moet jij een moeilijk leven hebben als fervent napraatster van de Indische Venlonaar Geert, populair naprater van Pims Vuige Verzinsels (PVV).

Wellicht kan drs Paulien Hersenkraker jou leren hoe jij uit de benepen en angstige wereld van de blonde heerser van jouw gedachten kunt komen, zodat je misschien nog wat hoop mag koesteren op een beetje plezier in jouw leven.

Maar ik vrees het ergste.

gravatar

Deze reactie mikte ik onder #29, bij Oma.

Lieve Oma,

Drs. Paulien Hersenkraker heeft eerder, het is u wellicht ontschoten in de drukte – al advies gegeven over hoe om te gaan met het ‘geval C.’:

Ze adviseerde me haar compleet te negeren, daar ze geniet van ieder greintje aandacht dat ze weet te genereren.

Eerlijk is eerlijk, soms is het moeilijk vol te houden, soms lees je iets waarvan je denkt HUH, WATTE??? en voor je het weet reageer je toch weer…

Het is net als met de duimpjes; gewoon niet uitdelen en niet over nadenken. Beschouw het als ongewenste reclame voor de PVV zo u wilt.
(is er ook gewenste reclame voor de PVV.. haha).

Dat slaat u toch ook gewoon over?

Los daarvan: ik ga nog eens alle reacties sinds het begin van de middag lezen.
De hele avond liggen slapen op de bank dus nog klaarwakker; en ik heb nu al een paar keer hardop zitten lachen. Ik ben benieuwd!
De gemoederen lopen hoog op her en der, zoveel is zeker Oma.

Ook benieuwd naar de voorlopige conclusies van onze onvolprezen Prof. Dr. B. Bokhoven in deze kwestie natuurlijk, ikzelf vind het fascinerend tot nog toe.

De hartelijke groeten aan Opa en tot snel weer,
Liefs, Annie

ps zal ik morgen een pannetje zomerstamppot met een balletje gehakt langsbrengen? maar doen hè? ik maak altijd veel te veel en Opa en u moeten wel goed blijven eten; u ziet me wel verschijnen vlak na etenstijd.

wat over blijft hup in de kliko; don’t feed the trolls!

of zoals ze in de UK zeggen: geen voeding de trolls doen!

gravatar

Avond Annie,

Sjonge zeg, ik heb geloof ik wat gemist de laatste dagen.

Jeettje heeft er een lyrische fan bij, Oma blijkt nogal boos, Nerd uitermate nijdig, Benny schijnt een praktiserend petitiefetisjist, en Outsider is geen Belieber!

Heer Spaland wijst op de mogelijkheid van de nuance, Jo met de banjo tracht een inhaalslag te maken, en Corrie reageert met een bijzonder grote uitlaat, – nog warm van het ontkolen – tussen de beentjes, op weg naar Scheveningen, hopende op een primaat in d’r naad!

Allemachtig An, maar goed dat ik geen last van m’n hart heb, anders mag het binnenkort van de dokter niet meer!

Een groet met een kleffe x, Trendvolger

gravatar

Leuk hoor, Trendvolger, bedankt. Je bent de eerste die dit grapje maakt (NOT)… Ja, ik ben op de banjo begonnen, maar dat bleek, qua podiumpresentatie zeg maar, niet echt te werken voor onze punk-band.

Nog van alles geprobeerd om het ding op te leuken en er wat stoerder uit te laten zien (toeters, bellen, stickers, trapleuningen, de hele reut), maar niets hielp. Toen toch maar een echte Strat gekocht en het repertoire wat aangepast (de punk-versies van bijvoorbeeld “Aan Het Strand Stil En Verlaten” en “Ketelbinkie” vielen – hoe strak en hard gespeeld ook – destijds niet bij iedereen in de smaak). Maar ja, ‘we were young, it was the eighties’…

Wat die inhaalslag betreft heb je helemaal gelijk, dat is een lastige. Was het nou up-up-down-up-down of…? Nou ja, het is nog geen woensdag. Nog eventjes oefenen dan maar.

gravatar

Claim ik alvast #44…

Beste Trendvolger,
Dank voor de inspiratie, inderdaad. Maar geen zorgen, hoor! Dit was, toegegeven, in eerste instantie ook wel een beetje wat wij in het jargon een nailbreakertje noemen, maar rolt er nu vrij gemakkelijk uit (al zeg ik het zelf):

https://www.youtube.com/watch?v=uYW177hXFE8

Let wel, dit ben ik niet zelf, hoor! Ik doe mijn eigen stunts zelf. Dit is een acteur (naderhand helemaal aan lager wal geraakt en auto’s gaan wassen en tuinschermen gaan schilderen voor een Chinese meneer). Goed, ga ik nu nog even verder, maar komt goed!

gravatar

Lekker hoor Jo, maar het is duidelijk dat jij dat niet kán zijn. Steve & Flo zijn zes snaren op één buik. In het jargon noemt men dat virtuositeit, en heeft niets met nagels te maken.

Ik bewonder overigens je enthousiasme enorm, dus, en waarom ook niet, check ‘m:

http://www.youtube.com/watch?v=-miLbYrpdvQ

n.b. gemikt onder #45

gravatar

Nou Trendvolger, dat mikken van je… ik weet het niet.
Dat doe ik beter al zeg ik het zelf.

Wel muziek om nog even – toch maar – naar te luisteren ook al moet ik eigenlijk naar bed.

LIKE!!

Ik mik op #50 nu…

gravatar

Dit gaat #52 worden, let maar op.. :s

Maarreh: JA, leuk, is voor het eerst en was het een beetje vergeten, ook Madness toch?

Volgens mij hoorde ik iets over voetbalschermen voor degenen die liever a night in front of the tv hadden zitten kijken maar dat herhalen ze de volgende dag wel. Het voetbal, bedoel ik.

Line-up van Parkpop zuigt grote tijd, ik had zo mijn twijfels…

Project Pre-Parkpop maar op gaan zetten dan?
Echt een goed idee, en dat is niet satirisch, sarcastisch of grappig bedoeld.

Toch even snel kijken wat er gebeurd als ik wat meer info aan Google vraag.

Eigenlijk moet je zoiets niet vertellen hier, dan word het zo druk.. o nee, je moet wel een kaartje kopen dat scheelt!
Niet voor hilbillies zou mijn vriendin M. zeggen.

Ik heb er nu al zin in, snel reactie plaatsen maar.

Zo, gelukt. Ik zie dat de Staat ook komt, die had ik die halve dag Pinkpop gemist, toen stond ik nog in de file. Dat zal me nu niet meer gebeuren en zie ik die ook eindelijk een keer, joepie!

gravatar

Helaas Annie… Je bent een plekkie opgeschoven… De redactie had kennelijk op #15 nog een gaatje over, terwijl ik toch duidelijk tussen 55 & 75 als voorkeur had opgegeven…

Donderdag maar meteen door om de petitie aan te bieden? Ik denk dat we inmiddels wel genoeg in hun wiek geschoten ondertekenaars bijeen kunnen roepen om het een woedende menigte te mogen noemen, denk je niet?

gravatar

Jo, 1 plekkie? Alles is grondig door de war gegooid sinds ik gisteravond laat keek…

Ik mis je link naar de gitaar opeens, de aanvullende cursus Spaans is kennelijk ook niet voor boven de 18.

Meteen maar even vragen donderdag, ik kan met de beste wil van de wereld niet begrijpen waarom die reacties zijn verwijderd, jij?

Iemand anders??

Dan hoor ik het graag,
Liefs, Annie

Foutje… die links stonden in een ander topic. Als je de laatste reacties zou kunnen lezen had ik dat wel geweten.
Anyway wat er nu gewist is: geen idee…

gravatar

Jo, “een woedende menigte”, serieus?. Ik denk dat als alle actieve recreanten en passieve passanten van De Speld zouden komen opdagen, er niet meer dan een (m/v) of twintig-dertig een woedende menigte zouden moeten vormen. Veel van onze reacteurs dragen kenmerken van MPS. men spreekt vele tongen en schrijft meerdere namen.
Bovendien, er zijn in het nabije verleden al zoveel problemen over ons uitgestort die allen -weliswaar onder protest- zijn geslikt, dat het de vraag is of iemand (zelfs de kernleden van de vaste bemensing) bereid zou zijn morrend bijeen te komen voor de burelen van deze redactie met spandoeken en straatklinkers in de hand.
Déjà-vu; het lijkt er op alsof de plagen zich cyclisch herhalen. Daarom: sterkte alvast voor de periode als de navigatietoetsen weer een alternatieve functie krijgen.

gravatar

Ja, was me bekend… Zeker niet verkeerd! Virtuoos inderdaad, maar desalwelteplus toch één van de vele voorbeelden van het betere jatwerk. Het was tenslotte Nícollo Paganini die met zijn Caprice #5 tekende voor dit door Dhr. Vai zo kundig gearrangeerde thema…

Maar dat had ik u natuurlijk niet hoeven uitleggen, want u is duidelijk een kenner…

Nou ja, ik doe wel meer overbodige dingen. In het verleden wilde ik nog wel eens aangeven onder welk nummer ik mijn bijdrage het liefst geplaatst zou zien, maar de Speld-redactie heeft daar poep aan, dus laat ik dat deze keer maar achterwege…

Edit: Kijk, dat bedoel ik… Deze hoort bij #50, stelletje sukkels!

gravatar

Jeettje, gaat het allemaal nog een beetje naar wens?
Ik hoop het maar!

Nog een muziekje voor het slapen gaan misschien?

http://youtu.be/5DeOSLNbhfg

Ten eerste omdat de naam Yo-Yo Ma op mijn lachspieren werkt, altijd al zo geweest, kweenie waarom.
Ten tweede meen ik er zelfs een banjo in te horen maar ik kan me vergissen.

Niks mis met een banjo als je maar weet te mikken waar en wanneer hij te horen moet zijn en vooral wanneer niet.

Ja, speciaal voor jou Jo, dat zal ze leren om flauwe grappen te maken over namen en banjo’s want geef toe, dit is toch best een mooi nummer om bij in slaap te sukkelen?

Oma houdt trouwens ook helemaal niet van naamgrappen en ze is al een beetje boos…
Breek Yo-Yo Ma helemaal de bek niet open over namen en of ze leuk zijn ja ofte nee.

Jo, we gaan flink filmen woensdag en donderdag ga je viral via YouTube, mark my words.

Slaap lekker allemaal,
Annie

ps. deze reactie mik ik op #40 tot en met #47, dus het zal wel #48 worden.

gravatar

Jurk? We hebben er in ieder geval weer een treitercampagne bij. Het is weer schoolvakantie en dus lopen er weer neefjes los rond.

gravatar

O jee Jeettje, was het weer zover?
Hoezo ‘hoe toevallig weer’?
Hing er zonder dat ik het wist weer telepathie in de lucht?
Never mind; even een handgeschreven duim voor de link uitdelen.

Maar een jurk heb ook ik niet hebben kunnen ontdekken al lijkt het even wel zo.

Maar, wat ik dus wilde zeggen: LIKE!

ps dit is een reactie op de reactie van Jeettje, nu op #58

gravatar

Deze reactie mikte ik op #37 van Trendvolger.

Ja Trendvolger, een paar dagen even niet opletten en de continenten zijn weer een beetje verschoven, mijn hemel wat een chaos.

Ik denk overigens – gezien het weer van vandaag alleen al – dat het geen primaat in de naad maar een tak dille tussen de billen is geworden voor een zekere nudiste.

Eigenlijk wil ik alles lezen wat er gepost is vandaag maar ook nog even de cursus Spaans doornemen.
En slapen, diep en droomloos.

Woensdag immers feest, ik hoop echt dat Oma een beetje bijgedraaid is tegen die tijd. Ze hield zich niet thuis toen ik even langsging met mijn kliekjes, geen goed teken.

Morgen eind van de ochtend wat lekkers brengen en wedden dat juist Oma het helemaal naar haar zin heeft woensdag bij project Orange?

Slaap lekker (alvast) of goeiemorrege,
doorhalen wat niet van toepassing is.

Liefs,
Annie, en o ja als we het zó gaan spelen: XxX.

Klef als een uitzending van All you need is love, of DNA onbekend. Spoorloos, ook behoorlijk klef maar geef toe, je vraagt er gewoon om… 😉

gravatar

Beste Engelse Buitenspeller,

Oma geeft gehoor aan jouw oproep.

Ik zal vanaf nu staken onder alle artikelen in De Speld die gaan over het buitengewoon commerciële wereldkampioenschap man en bal schoppen, waarvan een zekere Blatter de overwinning al jaren geleden aan de hoogstbiedende heeft verkocht. De ploeg van Opper Volta meen ik te hebben vernomen.

gravatar

Velen dank voor uwe reacties. Vooral dat Kaptein Zeppos na zoveel jaren ineens op donderdag op tv kwam was geweldig.

Poppenoog ik zou met alle abonnee’s het Speld gebouw willen bestormen (liefst des nachts met brandende fakkels en rieken) maar ik weet niet waar dat gebouw zich bevindt. De Speldenaars houden zich gedeisd want voorwaar, voorwaar ik zeg u dat het hen bekend is dat zij een flink pak rammel zullen krijgen zodra zij het openbare leven betreden.

gravatar

Toch snap ik die politici wel. Neem nu een Geert Wilders: een dubbelmandaat dus lekker 2 keer een flink salaris incasseren en heerlijk plucheplakken in Den Haag en Brussel met alle extra onkosten regelingen daarbij. En ook immuun zijn voor rechterlijke vervolging vanwege zijn dubbelbaan in Brussel. Rechts lullen en rechts heel erg dik zijn eigen zakken vullen!!

Reageer
gravatar

Daar noemt u wel een extreem voorbeeld van de homo politico. Anderen schijnen wel mee te vallen, maar toch voorzichtig zijn met voederen.

gravatar

Dat zegt niks, meneer van Veen: die GW wil zoveel wat niet kan en dan blijkt het toch ineens héeééel anders te liggen …. Met wat die gozer wij aan schade oplopen zou hij geld toe moeten betalen, niet krijgen.

gravatar

Typisch weer een reactie van iemand vol met vooroordelen. Lui die hun mening al klaar hebben zonder dat ze weten waar het over gaat.

Wanneer “Toch” even de moeite had genomen om op de Twitter account van meneer Wilders van de PVV te kijken dan had hij zijn onzin verhaal niet opgeschreven.

https://twitter.com/geertwilderspvv

Meneer Wilders van de PVV is altijd zeer helder en duidelijk in zijn tweets dat het zelfs voor de wereldvreemde linkse onnozelen te begrijpen moet zijn.

Corrie.

gravatar

Corrie toch, wat een nonsens spui je nu toch!
Omdat ze zo hun best doen, mag rechts leugentjes om bestwil hebben?
Ik herinner je aan menig Nazi die in zijn tijd ook heus zijn best deed. Daarmee kan je hun leugens toch niet ook goedpraten?

gravatar

Lieve Corrie,

Op jouw vraag laatst wanneer het eerste partijcongres wordt gehouden, kan ik kort zijn: Van me nooit niet!

Ik ben daar een beetje gek om mij iets van mijn kiezers aan te trekken. Ze denken maar wat ik zeg en ze zeggen maar wat ik denk.

gravatar

Inderdaad, beste Jeettje, leugens om slechtwil. Toch verbaast het me zeer dat behalve Henk en ingrid ook nog een Corrie lijkt te geloven dat Wilders c.q. de PVV politici iets anders willen dan die pluche zetel om aan te blijven te plakken. En dat (topkamer)salaris met onkosten vergoeding om te blijven vangen! Ze kunnen nergens anders heen na hun PVV(kamer)carriere, dienen hetzelfde te zeggen als de grote blonde leider en we weten inmiddels uit de vele uitgetredenen dat het net zoals bij de PVV destijds een soort Winny de Jongachtig zooitje is. Ook haar uitspraken waren net als Wilders tweets volkomen helder voor al de volslagen verblinde volgelingen!

gravatar

Leugens om slechtwil of bestwil is natuurlijk een relatief begrip.

Neem bijvoorbeeld de haat- en angstzaaier die zichzelf “Geert, straks ook jouw dictator” of de haat- en angstzaaier die zichzelf “Afrader” noemt. Tja., dat zijn lui die ik niet vertrouw. Onder hen zijn de moordenaars en aanslagplegers die zichzelf een leugentje voorhouden om uit zogenaamde bestwil te handelen. Daar heeft links wel optie op.

Alhoewel ik vind dat ik er voor mijn leeftijd nog goed uitzie kan ik me de aanslag in het café nog herinneren waar een bijeenkomst van de Centrum Democraten van de heer Janmaat was. Zijn vriendin verloor daarbij haar beide benen, heel links NL. vond het een goede zaak omdat het uit bestwil is gedaan. Wat er met Pim is gebeurd heeft geen uitleg nodig. En dan het demoniseren van links van meneer Wilders van de PVV. Dat meneer Wilders bescherming nodig heeft komt omdat er te veel wereldvreemde gekkies onder links zijn.

Corrie.

gravatar

Tuurlijk Corrie, wat fout was, was fout, en ik zal de eerste zijn toe te geven dat zeker toen in die meer gepolariseerde maatschappij van destijds er heel wat frustré’s en fanatiekelingen op links rondliepen. Met zo’n beetje dezelfde insteek als de fan’s van Fortuijn. Hooliganisme is here to stay, if it had ever been away.

Wijzen en links/rechts verwijten dezelfde fouten te maken schieten we niks mee op: of die varkenskop nou aan de deur van een sjoel wordt gehangen of een moskee: het blijft een uiting van primitieve lafheid.

gravatar

Corrie Tokkie,

Knap hoor, dat jij precies weet wat links denkt. Maar dat doen er wel meer uit het neonazistische kamp in opdracht van de almachtige leider.

Het gekke is dat jij jouw blonde dictator, wiens rechts-extremistische woorden jij klakkeloos slikt en spreekt, niet wenst te herkennen ondanks de duidelijke foto naast zijn reactie. Maar jij prijst hem wel weer als haat- en angstzaaier. Dat siert jou.

gravatar

U weet goed wat er met ene Pim is gebeurt ! Zijn moordenaar heeft de zwaarst denkbare straf gekregen. Het gevang als aanlopertje en levenslang verblijf in Amersdoorn als afmaker. Amnesty zou daar eens naar moeten kijken.

gravatar

Laat ik nu om onverklaarbare redenen de LPF en de PVV verwarren en Winny de Jong aanzien voor Fleur Agema want die heeft toch iets met de Jong of hoe zat dat ook alweer en al die politici die rollebollend met elkaar onze belastingcenten opvreten: misschien is het eigenlijk de LPVV?

gravatar

Hey Jeettje, zullen wij beidjes een account openen op Second love?

http://www.secondlove.nl

Wanneer ik de foto zie bij jouw reacties krijg ik altijd zo’n warm gevoel. Ik heb iets met primaten.

Mijn man werkt als machinist op de trein en heeft vaak nachtdienst. Dus een date, zonder dat iemand anders er iets vanaf hoef te weten, is zo gemaakt. 😉

Corrie xx

gravatar

Hm, uitnodigingen met alle subtiliteit een mrs. Slocombe waardig worden niet op prijs gesteld; de famille verdedigt hoge standaarden tot op het bot.
Ik zou de gratis geldwacht van een Wilders nodig hebben, maar dan moeten ze écht gevaarlijk werk doen met zoiets als een Corrie in de buurt; en dat zal wel niet de bedoeling zijn van die amateurtoneelspelers.

gravatar

Jeettje!! Wat lees ik nu toch weer?

Iemand hier heeft het zwaar te pakken van je, 2e ronde toch alweer? Of heb ik iets gemist?

Zwáár achterbaks tegen haar liefhebbende echtgenoot; terwijl de schat haar hondenbontenkraagjesjas bij elkaar aan het sloven is zit ze van jou te dromen, mooie boel is dat!

Inderdaad, niet alleen politici vertellen leugens om slechtwil, ze kan er zelf ook wat van, nondeju!

Als je denkt: die Corrie.. waarom niet gewoon daten? Daten is weten zeggen ze wel en als je dat denkt: doen, meteen.
En verslag uitbrengen a.s.a.p., we leven met je mee, echt wel.

Al zou ik een beetje voorzichtig zijn met je tel.nr. en adres, sommige dames kunnen heel eng gaan doen eenmaal in de ban van….
Nog enger bedoel ik.

Dat van dat hondenbont las ik net elders, ze protesteert tegen Jo die – heel gevat – ‘ik hou niet van madammen in een bontjas’ van Urbanus voor haar had gepost.
Is geen bontjas, alleen het kraagje is van hondenbont was haar verweer..

Pas op hoor, voordat je je vrouw kunt bedriegen zul je toch eerst moeten trouwen.
Ik geloof niet dat je dat ervoor over hebt, trouwen om vreemd te kunnen gaan met Corrie of zit ik ernaast?

Ik had haar geblokkeerd, wilde er niet meer op ingaan maar ik moest zo vreselijk hard lachen om haar niet al te subtiele avances dat ik het niet kon laten om even hardop, op het scherm voor iedereen te horen dus, te giechelen.

Een romantische avond toegewenst, we horen het nog wel, toch? Ja toch?

Fijne/romantische/vrolijke avond nog,
Een toch wel ietsepietsje jaloerse Annie

zonder xx-jes, dat is klef.

gravatar

Mijn lieve God, wat is er nu weer fout aan een hondenbontenkraagje? Die beesten komen uit Zuid-Korea en zijn diervriendelijk gevild heeft het meisje van de V&D damesafdeling mij verzekerd. De vacht gaat naar West Europa en het vlees eten de Koreanen op.

Meer efficiënter kun je toch niet met beesten omgaan.

gravatar

Annie!!! Ik ben geschokt!!!!
Daten met dat van daarginder???? En dan zeker naar café St, Joris aan het Koningsplein gelokt worden? Dachetnie hoor. Ik heb nog een afspraak ergens op een klein eilandje, weet je nog?
Buiten dat gaat deze heer even nergens naartoe omdat hij zichzelf nu laat ontkolen in een daartoe gespecialiseerde inrichting, dussss ….

gravatar

Jeettje, Heer Spaland,

Het is inderdaad tijd om minder te ouwehoeren en meer te ontkolen.
Dit geeft geen pas, niet voor een dame, niet voor een heer. Genoeg!

Ik heb ook een afspraak op een klein lief eilandje, ik denk in september, eind september; tot die tijd red ik me wel met Kijkduin, renovatie hier, asbest wegpulken daar, en evt weekendjes weg.

Naar Voorburg, Delft, vooruit en komaan nog een keer naar Kijkduin kijken hoe het is zonder zon en met regen, ik vermaak me wel.

Maar toch, zo’n eilandje… ik heb foto’s gezien, life en in gidsen en hoe ik ook zoek, ik kan niets zien wat mij niet aanstaat.

Moet je voor de lol een reisgids voor vrijgezellen bekijken, das pas lachen (ik dacht aha, veel 1 pers. kmrs) maar nee, het is anders.. heel anders….

Maar nu geen uitstel meer, morgenochtend moeten de Solex(en) ontkoold, niet te laat aanvangen zodat er later op de dag nog tijd is voor een heerlijk ritje langs ‘s Heren wegen.

Ik heb niks te doen morgen, niks, behalve de boze mail die ik via de petitie heb mogen ontvangen voorlezen aan de buurtkinderen.

Als ze klaar zijn met ontkolen natuurlijk, first things first.

gravatar

Ik bedoelde dat ik persoonlijk ontkoold wordt, en volgende week ge-hercalibreerd, Annie.
Inderdaad daarna de testrit in zonnig oord met luchtkoeling en ijskoffie, dat wel.

Ben je trouwens al naar Scheveningen geweest om Johan Derksen live te zien? Valt tegen, hé?

gravatar

Hoi Jeettje,

In verband met je familie ga ik akkoord met de Bill/Monica optie voor ons avontuurtje.

Bij de Christine le Duc Shop heb ik een spannende catsuit besteld. 😉

Corrie xx

gravatar

Hm, Heer Spaland; my luck is killing me, lijkt het. En sigaren moet men hooguit in goede cognac dopen, niet in Le Duc watertjes.

Overigens had ik bijna zélf de juiste aangename zorg in kunnen kopen: dinsdagnacht was ik 2 miljoen pond rijker, mits ik via American Express een bedragje aan administratiekosten wilde voldoen: een Engelse loterij gewonnen waarvan ik niet wist dat ik meedeed via Gmail op de mobiel. Wat ik net zo vaak gebruik als MSN.
Weer de Nigeriaanse tak natuurlijk.

Een kwalijke tropische verrassing.

gravatar

Jeettje het werd een beetje verwarrend allemaal; ik bedoelde het Solex-ontkolen waar heer Spaland over sprak.

Geen idee dat mensen ook af en toe ontkoold en geijkt werden, mijn medische kennis schiet weer ernstig tekort.

Sterkte ermee in ieder geval, mij klinkt het niet feestelijk in de oren.

Maar ik begrijp dat er nazorg nodig is na het ontkolen van de inwendige mens (vergeef me als ik het verkeerd heb; ik ben geen dokter ook al spring ik soms een beetje bij als het druk is).

Weer een vuige poging van ‘haar’ om je adres los te peuteren, niet geven hoor, hoe verleidelijk ook.
Voor je het weet staat dit voor je ontkoolde snufferd bij het ontwaken:

http://www.lamor.nl/zuster-uniform-xl.html

Maar dan met een ander model erin.
Verkoopt goed zo te zien, zouden de gratis oranjekousen de verkoop een boost gegeven hebben?

Ik durf niets online te kopen sinds ik steeds meldingen ontvang dat iemand heeft geprobeerd geld op te nemen met mijn eigen Visa Gold Card.

Dan is het zaak om direct de oom van Kwame Mpufu in Nigeria te mailen en uit te leggen (in mijn geval) dat ik helemaal geen Visa Gold Card heb, hij niet mijn juiste bankgegevens heeft, mijn accounts bij diverse banken die ik vergeten was zijn nu wel geblokkeerd.

Even de juiste gegevens doormailen en je kan gewoon weer diep het rood in bij een bank waar je geen rekening hebt!
Makkelijker kunnen ze het echt niet maken. Alleen de Rabobank doet moeilijk, met codes en pasjes en random readers, bah!

Straks even die 1798,56 dollar overmaken zodat ik die erfenis kan cashen. Ik wist niet dat ik nog een betovergrootvader had in Chili.
Dat ik daar nou vlak na zijn dood pas achter kom… triest, de arme man.. zoveel geld en toch zo eenzaam..

Dan is die prijs een stuk leuker, gefeliciteerd hoor!!

ps: Scheveningen zie ik nooit eigenlijk, Derksen is vast een BN’er want ik ken hem niet.. Geen ramp zo te lezen; weer een tegenvaller die me bespaard is gebleven.
Eind goed al goed.

gravatar

Hr Jeettje, u ook al ? Tot nog toe is mij “geheel belangeloos” 6,75 miljoen aangeboden.
Maar ach, waarom zou ik die arme mensen ontrieven ? Het zal echt niet meevallen om nigeriaan te zijn, dus laten ze het mooi zelf houden.

gravatar

Sohé Annie, als je het over juichpak hebt ….
Zo zie ik ze hier niet lopen hoor!

Tja, soms schiet er weleens wat los en hel je gevaarlijk over, meer dan de Solex kan hebben.
Maar ik ben de beroerdste niet: ik wens die van daaro veel succes met haar nieuw baan als catsuittestster – als ze maar uit de buurt van de afhaalchinees blijft …… ik wil nog wel veilig in een loempiaatje kunnen happen.

Jazeker Oele, er zijn grenzen. Geld maakt niet gelukkig, zeggen ze, en om dan véél geld aan te bieden is eigenlijk niet aardig: ik heb die Nigeriaan toch niks misdaan zeker? Blijf lekker zelf ongelukkig, denk ik dan, verveel andere mensen er niet mee?

gravatar

Jeettje, sterkte en snel weer de goede kant op schieten; het klinkt alsof je een potje dameskorfbal hebt gespeeld tegen de Helsche Oma’s zonder goede voorbereiding.

Juichpak.. ik heb mijn best gedaan om de lelijkste uit te zoeken al weet ik ook wel dat het altijd erger kan, zie de catsuitafdeling voor grote maten.

Helemaal niet erg als mensen een grote maat hebben op zich maar soms moet je gewoon denken: dit is duidelijk voor een ander model vrouw ontworpen.

Schrijnend voorbeeld uit de recente geschiedenis: de legging.

Nu ik overal kan bankieren en een creditcard blijk te hebben zou ikzelf een Chanel-uniformpje hebben gekocht.
Geen oranje kousen, ook niet als ze gratis uitgedeeld worden.

Een geintje is leuk maar je kan ook overdrijven, toch?

Nog even een link naar iets anders, producten om je weer even helemaal zen te voelen als je teveel nare dingen hebt gezien voor een dag:

http://www.beslist.nl/products/gezond_mooi/gezond_mooi_560582_3219169/

O ja heel belangrijk: Niet, nóóit vertellen in het openbaar waar je favo-afhaalchinees zit om voor de hand liggende redenen..

gravatar

Beste Speld-moderator.
Wordt het niet eens tijd om die Haagse Annie te modereren. Of ben je ook al met reces, of met proef-reces, want de oeverloosheid van al die inzendsels van Annie begint de grenzen van het bevattelijke aardig te overschrijden.
En Geertje, (G.W.) pas maar op jij, want ik vernam vrijdagnacht bij de nazit van het voetbalfeest in Apeldoorn dat F vd G, op geheim transport is gesteld naar Brussel, met uiteraard een geheime missie .
En vooral niet met een bontjas aan gaan lopen daar, want je weet hoe het met Pimmetje is afgelopen, zeker nu Urbanus ook weer gesignaleerd is in de Europese Hoofdstad.

gravatar

Kijkkijk, weer een PVV-ertje. Te herkennen aan het laffe naam stelen. Zich baron noemen, maar geen weet hebben van adellijke mores. En zoals alle lafaards gelijk Grote Broer erbij halen in plaats van zelf de strijd aan te gaan.
Brrrrrr.

gravatar

Trendvolger!! Me laaik too!

Ik ga meteen even kijken wie er nog over de streep getrokken zijn, mijn weekend kan alvast niet meer stuk joepieeeeeeee,

Feestelijke groetjes,
Annie

ps: Sow heej, Bert Bokhoven heeft ook getekend!!! Daar kan niemand zomaar aan voorbij, zelfs de redactie niet.

gravatar

Ha Trendvolger,

Ik zag de reactie van Dhr. Van den Berg eerder dan deze, ik was te verbaasd om heel snedig te reageren maar toch.

Ik ben benieuwd wat er de afgelopen 10 uur gebeurd is. Ik ben b.v. rechts ingehaald door Grumpy, hoe kan dat vraag ik me af?

Vanavond was eindelijk de wedstrijd korfballen tegen de Helsche Oma’s, ik ben kapot..
Nee, het is geen sport voor tutjes, echt niet.

Leuk weetje: sinds men weet dat ik thuis wordt ik begroet met veel vuurwerk, blij getoeter en gebler, wat een aandacht opeens.

Toch wel trots, ik wist niet dat dameskorfbal zo populair was tegenwoordig!

gravatar

Jo, het was gezellie en graag gedaan, volgende keer weer! (zie #4).

Tijd om weer een fles prosecco open te trekken, Oma heeft haar 4e glas al leeg en we gaan nog niet naar huis, wat jij?

gravatar

En zo is ‘t! Weet je wat? Ik vraag gewoon of ze de kantine nog even openlaten, we trekken nog een fles open en we pakken morgenochtend na de thee met een beschuitje met z’n allen gewoon de trein. Gewoon de fietsen ook en we nemen ‘t ervan, ik betaal!

Ik neem aan dat Oma net als ik ook eigenlijk geen zin meer heeft om dat hele takke-eind nu nog terug te fietsen…

Ik moet nu even nodig naar het toilet, regel jij nog even een schaal bitterballen en vlammetjes? Laat maar op de rekening zetten.

gravatar

Zijn jij (Jo) en Haagse Annie al een lesbische relatie met elkaar begonnen? Dat zie je wel vaker bij vrouwen van middelbare leeftijd die niet meer aan de man kunnen komen. Durf te wedden dat Annie in jullie relatie de tuinbroek aan heeft.

Heb een fijn karaoke WK-lied voor je gevonden. Kun je fijn meezingen wanneer jullie weer lazarus zijn na al die flessen Prosecco.

http://youtu.be/5Cfbebkq-Xc

Corrie.

gravatar

Hoi Tok,

Ik hoop dat je de nuvolgende info kunt verwerken met je anderhalve hersencel, maar een lesbische relatie met Annie zit er niet in. Voor dat type relaties zijn naar mijn weten minimaal 2 vrouwen nodig…

Wanneer je bent bekomen van de schrik en die grijze … (massa is wel heel erg overdreven, in jou geval) wat afgekoeld is moet je even waarschuwen, ja? Dan leg ik de andere helft ook uit. Kan me niet voorstellen dat je er zelf uitkomt, maar wellicht wil één van de anderen op het woonwagenkamp (lang woord, hè?) je een beetje helpen.

In de tussentijd ook een leuk liedje voor jou:

http://youtube.com/watch?v=X2VPIYq9lFA

gravatar

Dag Jo,

Een schizofrene zuiplap die mij beschuldigt van weinig herseninhoud? Heb je wel eens gehoord van het syndroom van Korsakov?

Bedankt voor de link van Urbanus alleen slaat het niet op mij want het is geen bontjas wat ik aan heb maar een jas met een kraagje gemaakt van hondenbont.

Corrie van Hiernaast.

gravatar

Corrie, toen je nog naar het woord van de bijbel leefde was je een stuk aangenamer in de omgang.

De lezing die je hier gaf heeft mij veel inzichten verschaft, jammer dat je na dat geintje toen met dat kwijtgeraakte geld van de kerstcollecte geen nieuwe meer mag posten en je aan lager wal bent geraakt.
http://youtu.be/6lvYdLcC6Uc
Dat preekt dan over je zonden inzien.

Corrie hou op of je gaat gewoon weer naar de gesloten afdeling. Zorg ik wel voor, dat heb ik moeder beloofd vlak voor haar lever er de brui aan gaf.

Stoppen zus, het is mooi geweest.
Jij niet, je was altijd de lelijke van ons 2 maar kan ik daar wat aan doen? Ik ben geen plastisch chirurg.

Haal in ieder geval dat hondenbonten ding van je hoofd dat scheelt ietsjes. Hopen wij allen.

gravatar

Neeje Jo, we kijken niet naar Sterren Springen. We zitten met z’n allen op het terras van de campingkantine voetbal te kijken.
Na afloop is er een verkiezing wie het meest oranje supporter is. Met mijn Golden/orange zonnespray huidkleur van Zonnestudio Chanellie maak ik een grote kans op een waardebon van de AH.

Hey schizofreen vanaf hoe laat ben je vandaag al dronken? Ik heb namelijk geen zus.

gravatar

Hè wat een flauwe laatste reacties en dan bedoel ik die waarbij er niet echt begrip voor elkaars situatie is.
Iets aan een ander gunnen is iets anders dan schieten op elkaar.

Gefeliciteerd met tot nu toe behaalde resultaat!

gravatar

Jo, wil je me nooit meer zo aan het lachen maken?

Ik heb al 4 paracetamol op en niet omdat je er slimmer van wordt maar omdat ik snerpende pijn in mijn lachspieren kreeg van je opmerking.

Die hou ik erin, net als:

-niet het scherpste mes in de la zijn.

Voortaan kan ik nu ook geërgerd de paracetamol-joker in de groep gooien, een ware verrijking van de Nederlandse taal.

LIKE!! als ik nog aan duimpjes had gedaan had je er nu 1 gekregen maar een geschreven like telt voor 10.

Liever 1 geschreven like op papier dan tien duimen in de lucht zeg ik altijd maar, ja toch?

gravatar

Sorry voor het ongemak, Annie, maar het moest even ;o). Pas alleen op bij hergebruik: zoals je gemerkt hebt is het een vrij sterk middel, dat de diverse spiergroepen kan beïnvloeden. Bij de meeste mensen werkt het op de lachspieren; bij met name Tokkies van het vrouwelijk geslacht werkt het op het spraakcentrum, dat er vrijwel volledig door kan worden lamgelegd.
Overigens grappig dat iemand die zelf het ene na het andere virtuele alter-ego baart om zichzelf zodoende van de kennelijk zo begeerde duimpjes te voorzien, een ander beschuldigt van schizofrenie, niet? Ergens ook wel zielig…

Ik lees her en der dat ze nu vruchteloze pogingen onderneemt andere Speld-abonnees haar trailer in te lokken. Ze schijnt op het kamp gesignaleerd te zijn in een van een postorderbedrijf betrokken duikpak, compleet met kaplaarsjes. Moest gelijk aan dit liedje denken:

https://www.youtube.com/watch?v=OUJLZzKV0as

Heer Jeettje heeft inmiddels ook deze bubble vakkundig doorgeprikt, lees ik zojuist… ;o)

gravatar

Jo het zij je vergeven, het gaat alweer een beetje. En beter spierpijn van het lachen dan van het huilen, toch?

Ik heb je stiekem uitgelachen toen je kusjes kreeg van onze sexy MF, niet boos zijn, het schoot er gewoon in…

Enfin, nog maar een bakkie en lezen of er nog grappige reacties zijn. En de petitie natuurlijk, nog niet gekeken vandaag, gisteren zaten we al over de honderd, ruim.
Tijd voor een feestje.

O ja, opdat wij niet vergeten:

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

gravatar

Heb ik iets gemist? Heb ik kusjes gekregen? Nou, lekker dan ;o). Ik word nog liever door de labrador van de buren afgelebberd, eerlijk gezegd…
Toch ook niet in dit draadje (dat inmiddels bijna langer is geworden dan de lijst met inwoners van Oss, trouwens), want de enige die op 2 kruisjes getrakteerd werd is Benny, en ook al zal zij van hiernaast waarschijnlijk het tegendeel beweren: Benny en Jo zijn NIET dezelfde persoon, maar als hij ze wil hebben: be my guest, Ben, ze zijn je van harte gegund…

Zo, nu weer terug naar de vaderdag-visite (hint #2, mejuffrouw Tokkie)

gravatar

Annie, eat your heart out. Wat jij nooit voor elkaar zult krijgen ga ik morgenmiddag doen. Jaloers vals kreng!

Morgen ga ik met Jeettje achterop zijn Solex naar het naaktstrand in Scheveningen.

Ga daar zijn twee kooltjes opwarmen. 😉

Corrie van Hiernaast.

gravatar

Waarom nu juist politici ? Als ze iets menen te doen zijn ze al saai, laat staan op reces.
Wij van de farmaceutische industrie maken hier ernstig bezwaar tegen. Wij vrezen het inzakken van de verkoop van slaapmiddelen in deze zomerperiode !

Reageer
gravatar

Bayer en consorten begrijpen het tenminste. “If you want something evil, you have to hide it in something boring”.
Als je een monopolie wilt, sluit je een uitruil akkoord en noem het een handelsverdrag TTIP. De risico’s schuif je door naar de belastingbetaler met een tribunaal van grote bedrijven ISDS, die overheden voor miljarden aan kan klagen. En een rapport voor “dislocatie” (= export) van banen, stop je weg onder in de la.

gravatar

Uitstekend programma voor Oma en Haagsche Annie. Hoeven ze geen voetbal of Tour te kijken; in plaats daarvan lekker zwelgen in oeverloos en betekenisloos geleuter. Romcom’s gaan tenslotte ook een keer vervelen, of niet, meiden? Potje thee erbij, wat koekjes en marshmallows en de (kijk)wereld is weer in orde. Schoppen die bal, en trappen die trappers!

Reageer
gravatar

Zeg Snotspuit Elf, ik hoef/moet helemaal niks en Oma al helemaal niet.

Wat romcom’s zijn weet ik niet en wil ik ook niet weten, ik kijk wel naar de Graham Norton Show op de BBC mocht ik een tv kopen ooit.

Met thee en koekjes, marshmallows bewaren we voor bij de warme chocolademelk.
Rare combi trouwens, marshmallows met thee, hoe kom je erop!?!

Ga jij maar lekker zwelgen in: kijk, daar loopt de voetballer, wat gaat hij doen; links, rechts, vooruit o nee hij is de bal kwijt aan Bas G. (nr. 8 voor de analfabeten onder ons) die hem in het doel gaat schoppen, denk ik, jaaaaaaaaaaa o nee, toch niet.
Mis.
Nog even herhalen wat er mis ging: ernaaaaaaaast kijk maar in de volgende herhaling: echt hoor, ernaast, jammerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr o zie je die blik? hier heeft deze man jaren van gedroomd en nu door de laagstaande zon (zijn schuld is het niet hoor) toch nog mis o shit!!!!
Ondertussen staan we opeens 4 doelpunten achter jongenshoekandatnou voetbal of je leven ervanaf hangt oooooooooo jongens jóngens wat spannend toch weer.

Nou, zeker.

Nu wielrennen: ………….. ja dag, zwelg maar op eigen kracht in dat geleuter, ik ga de zon in. Fijn!

En ‘meiden’…. als oma dat hoort trekt ze je oor eraf.
Ik zou gewoon schoppen tegen je oor, en trappen met mijn naaldtrappers.

Zo praat je niet tegen dames boven de 48, punt uit.

gravatar

Heel goed Annie! Graham Norton is inderdaad leuk. Voetbal is overgewaardeerd, wielrennen is al net zo dodelijk saai als schaatsen, en bij het kleinste spoortje van mooi weer moet je naar buiten, en de TV in de beek flikkeren. Dat is m’n échte mening. Laat je dus niet meer door Snotspuit (ook al 50+, ahum) op de kast jagen. Maar stop dan óók met ageren tegen voetbal. Het is tenslotte het moderne equivalent van primitieve mannetjes die elkaar in een stammenoorlog de kop in wilden slaan. Is nodig, want de hormonen moeten er uit en het bier er in. Vraag maar aan Jeetje; Rotterdam zit er vol mee.
Brasil: here we come!
p.s. kusje voor oma!
nog een p.s.: wel een beetje agressieve reactie trouwens, Annie. Familie van Badr?

gravatar

Yes, we hebben ‘m!!! Hier vanuit Luttelgeest – waar ze tegen alle verwachtingen in toch een UPC Hotspot blijken te hebben – even een snel berichtje vanaf het seniorendameskorfbalveld, alwaar ik zojuist de finale van onze ladies tegen de Helse Oma’s heb bijgewoond.

Onze dames hebben daar zojuist een zwaar bevochten overwinning behaald!!! Oma scoorde hoogstpersoonlijk de winnende treffer, en wat voor één! Van zeker 23,5 meter schoot Oma de bal op de rand van de korf, die daarna bijna recht omhoog stuitte, om daarna alsnog door het gat in voornoemde korf te verdwijnen. Met nog maar 2 seconden op de klok kon het daarna ook niet meer foutgaan, dus de cup met de grote voeten is voor de senioren Speld-ladies.

Ook moet ik speciaal Haagse Annie nog vermelden, want zij strooide de hele wedstrijd lang met no-look-passes en de meest schitterende hook-shots! Ik heb werkelijk nog nooit zo iets moois gezien! Ze was werkelijk overal en altijd, man wat een conditie, en dan ook nog gecombineerd met een fabelachtige balbehandeling!!!

Nu ga ik de meiden trakteren op een Prosecotje of 3, dat hebben ze verdiend!

Annie, jij mag de cup 2 weken mee naar huis en daarna geef je hem door aan Oma, toch? GEFELICITEERD MEIDEN.

Oh, en dank namens de dames aan De Speld voor de shirt- en sport-BH sponsoring.

gravatar

Trendvolger allereerst: Boks! Zo is dat!
Laat de naam Trendvolger vallen en er valt een intense stilte… respectvol, en ieder laat je met rust verder.

Spuit Elf: Hormonen! Het toverwoord, daarom was ik zo agressief. Volle maan ook nog.. nou reken maar uit dan.
Ik ben trouwens geen 50+, wel 48+ maar nog geen 50. Hoe oud ik ben zeg ik niet, veel te ijdel voor.. giechel.

Ik ben ook een biertje gaan drinken; daarna ging het stukken beter opeens.
Echt eentje en toen weer koffie want hij sloeg in als een bom, dat biertje dan.

Mijn échte mening?
Als zoveel mensen een sport leuk vinden (voetbal, schaatsen, wielrennen etc.) om naar te kijken i.p.v. zelluf doen: ja gewoon doen, kijken met die ogen, tuurlijk.

Al snap ik niet dat er zo weinig aandacht is voor dameskorfbal voor dames met thee en koekjes na maar goed, dat zal wel aan mij liggen.

Maar de uitwassen irriteren me net zozeer als pepernoten in juli, ff rustig aan denk ik dan.
Ik denk bv aan de bloedserieuze man op het nieuws met een mening én, echt waar, een grote bos peentjes op zijn hoofd, juichpak aan.
De politie/ME die de vrolijke winnaars met wapenstokken, traangas en rubberen kogels moeten kalmeren, juichpetten, veren, Jolingen en het non-stop WIJ LANDGENOTEN werken me op mijn zenuwen.

Dus gooi ik hier al mijn frustraties eruit. Ik zal een beetje dimmen, ik hoor het op dit moment aan het aantal sirenes overal: het is verdorie geen spelletje of sport, het is oorlog!
En daar maakt men geen grappen over. Denk ik.

Maar nu, terug naar J. Esther die ons in Luttelgeest zo enthousiast heeft aangemoedigd, het was spannend en het is nu tijd om de prosecco die hij had meegebracht (LIEF!!) op te gaan drinken.

Lees vooral het verslag van de wedstrijd, het was afzien voor de Helsche Oma’s en Gerda M. ligt er slecht bij hoor ik net.
Nou ja eigen risico eerst, dat gezeur altijd over een gebroken bekken of been.

Over 6 weken zie je haar weer fier mensen omver duwen met haar looprek, en altijd: ‘een beetje respect voor oudere dames gek, ga van die stoep af joh!!’
Ze is wel in no-time klaar met boodschappen doen, is een looprek leeftijdsgebonden eigenlijk?
Anyone?

Lijkt me handig en ik sta tot september op de zwarte lijst bij de bezorgservice van Appie.
Die bezorger vroeg nergens om zei hij doodleuk.. nee tuurlijk niet, ik begon zélf nou goed?

Humbug.

gravatar

Beste Annie, is het mogelijk je reacties te laten vergezellen door samenvattingen. Niet dat ik lui ben, maar wel gemakzuchtig. Dank bij voorbaat.

gravatar

Dinges, het antwoord op je verzoek is op #3 terechtgekomen.

Zeg daar nou ook eens wat van!!
(dat ligt niet aan mij namelijk, mikken kan ik best goed).

gravatar

Dinges, #3 gezien en accoord.

Lekker kort en bondig antwoord hè?
Zo kan het dus ook. Waarom doe ik het dan zelden..?
Dát is weer een ander, lang verhaal.. Lastig!

Grtz,
A.

gravatar

Deze reactie hoort onder #4, waar Dinges me iets vraagt.

Nee Dinges, sorry.
Niet omdat ik lui ben, wel gemakzuchtig.

Tip: gewoon scrollen en je bent er doorheen voor je tot 1 of 2 kan tellen (afhankelijk van je muis).
Ook de navigatietoetsen doen waar ze voor gemaakt zijn, dat is weleens anders geweest maar kan nu geen bezwaren opleveren.

Gewoon doen! Bij voorbaat danken moet je ook nooit doen i.v.m. het risico op stank voor dank.

Groetjes, Annie

gravatar

Was te proberen, maar niet geheel serieus bedoeld, zoals op dit forum ook hoort.
En die “stank” zal wel meevallen, al is het maar dat ik als hagenees van geboorte wel wat van een haagsche kan hebben.

gravatar

Bij aapjes wordt het al gauw faeces kijken zodra ze zich gaan vervelen – poep in je hoofd (ja, ja, de Raggende Manne toeren nog een keer)

gravatar

Ik pleit er voor dat het programma in de zomermaanden dan ook Zomerreces gaat heten; daarmee haakt het ook aan bij de politiek.

gravatar

Studio Reces: Studio Sport op andere leest. Talking Heads die volgens een vast schema talkshows afwerken. Zoals veelbelovende jonge schrijvers (m/v) wier boeken ‘zojuist’ verschenen, doch Wim Brants programma niet haalden, praatgrage politici, ploeterende polderaars, promiscue prostituées, kalkulerende kleinkunstenaars, kapitale kunstenmakers, captains of industrie én matrozen onder de gage, e.d. die bij mevrouw Jinek, de heren Driehuis, Pauw & Witteman, Van Nieuwenhuijzen, Knevel & Van de Brink, mijnheer Tan hun kunstje mogen doen. De suspecte coterie rond de heer Mens die zijn betalende gasten, (nimmer het kwijlende studiopubliek) een gastronomische maaltijd serveert, weggespoeld met wijnen voor de hogere inkomensklassen. Aan dit palet van commercieel /incestueuze verhoudingen voegt nu Herman van der Zandt de zijne toe. N.B.: reces is (niet alleen taalkundig) verwant aan recessie en recessief (zoals economie, politici én het gen voor rood haar).

gravatar

etse

Beste redactie,

Ik begrijp best dat u er een eigen verhaal van wil maken , alleen begrijp ik niet dat ik er geen draai aan kan geven waarbij mijn input weg gezet wordt alsof het niks is.

Mijn laatste reacties weg zonder de bedoeling te hebben om u neer te sabbelen. Ik wilde er juist wat meer leven in krijgen omdat ik dacht dat u met weekendreces wat. Wat blijkt is dat dat niet het geval is…

Misschien beschermt u mij wel tegen mijzelf is het enige wat ik kan bedenken