Deventer moord moet over

Slepende onduidelijkheid maakt ingrijpende maatregel noodzakelijk

De Deventer moord moet in zijn geheel over worden gedaan. Dat heeft de Hoge Raad bepaald naar aanleiding van de uitkomsten van recent onderzoek, waaruit blijkt dat de moord mogelijk een dag later is gepleegd dan altijd werd aangenomen.

Volgens de Hoge Raad is er inmiddels zoveel onduidelijkheid over de moord op de weduwe Wittenberg dat er geen andere oplossing is dan heropening. Op die manier moet voor eens en voor altijd duidelijk worden wie de dader is. De uitspraak is een overwinning voor Ernest Louwes, de belastingadviseur die tot 12 jaar cel is veroordeeld voor de moord.

Persrechter Rianne Korevaar geeft toe dat het opnieuw uitvoeren van de moord ingrijpend is: “Natuurlijk is dit een emotionele aangelegenheid voor alle betrokkenen, maar het is wel noodzakelijk in het kader van waarheidsvinding. Als er iemand onschuldig veroordeeld is, dan is er een mensenleven verwoest.”

Een complicerende factor is het feit dat het slachtoffer van de moord inmiddels is overleden. Deskundigen zoeken momenteel naar een oplossing voor dat probleem. Mogelijk wordt er een andere Deventer weduwe ingezet als plaatsvervanger.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hier zijn we intussen al aan ik denk de zevende staatshervorming toe. Of- en wanneer er een nieuwe regering zal staan wie zal het zeggen? In het Vlaams en in het Frans zitten ze mekaar voor rotte vis uit te maken.

Vorige keer haalden ze er een Duitstalige bij. Karl Heinz Lambertz. Dat hadden ze gerust kunnen nalaten. Die vent was te dik en te elitair en zijn Nederlands was eigenlijk nog schabouwelijker dan we al gewoon waren.

Ik zie ze nog geen regering vormen. Wellicht gaan ze gewoon weer een regering ‘van lopende zaken opzetten’. Dat is beter dan een gewone regering omdat ze geen nieuwe taksen kunnen opleggen.

In Nederland betaal je meer dan dubbel zoveel taks voor je auto. En aan de pomp nog eens. Omdat ze het meteen eens zijn.

Pas tijdens de derde staatshervorming werd de DANSTAKS afgeschaft. Niemand betaalde die taks anyway. Ik vraag me af wie dat ooit uitgevonden heeft?

In 1830 was het plan gewoon de Hollanders terug naar Holland jagen. Daarover waren ze het eens. En als ze het eens worden zijn ze het ook wel eens. ?

Boven mijn bed hangt een grote poster van Guy Verhofstadt. Eerst Kadhaffi gaan omarmen en hem dan een dolk in zijn rug steken. NL hielp daar flink bij mee. Een Joodse minister van BUITENLANDSE ZAKEN is geen goed idee.

Reageer
gravatar

Volgens mij is Timmermans al lang geleden uit zijn ‘linkse roeping’ en van zijn sociaal-democratische geloof gevallen. Maar allez gebelgde Belg, en België dan? Ik zag gisteren op EEN dat de voormalige nieuwslezer en Blauw Bloed-aanbidder (ik ben z’n naam even kwijt) van ambteloos gepensioneerde in één keer senator is geworden bij de NV-A. Bart de Wever was zeker en vast in zijn nopjes met zo’n lijstduwer. Eerst de Senaat willen opheffen en er dan vervolgens mooi weer spelen: Geld, dat stom is, maakt recht wat krom is”?

gravatar

Met de sluiting van alle bejaarden- en verzorgingstehuizen en die uit- en thuisplaatsingen,komen er toch genoeg dakloze kandidates beschikbaar voor een her-moord? We kunnen onze overwerkte staatssecretaris niet alles in zijn eentje laten opknappen, hij moet al zoveel moeite doen zijn geweten te sussen met al die moorden op afstand en tijd. En dat dan ook nog verdedigen voor de Tweede Kamer die grotendeels al met recès is. Gelukkig werken Fred T. en Ivo O. oogluikend mee. VVD en PvdA, tonen voor onvermogende ouderen geen gena.

Reageer
gravatar

Ik kan niet aan de hermoord meewerken, want alles wat er in Deventer gebeurd is, gebeurde voor mijn tijd of na mijn tijd. Mijn excuses hiervoor.

Reageer
gravatar

misschien is de rol van weduwe een leuke kans voor de vrouw van Dirk Kuijt?
Dan hoeft ze niet langer door het leven als de vrouw van …
Als moordernaar stel ik voor Jack van Gelder te benaderen. 2 strontvliegen in 1 klap.

Reageer
gravatar

Denk dat we de zaak niet nodeloos complex moeten maken en overdoen dienen beperken tot die gevallen waarin er twijfels zijn aan de moorddatum, de overlijdensdatum, ofwel ook en tevens aan de constaterings- en de registratiedatum. Vraag blijft dan nog wat te doen met de verificatie- en bestandsschoondatum.

.

Reageer
gravatar

Ik zou daar volledigheidshalve de geboortedatum aan toe willen voegen. Als immers iemand geen geboortedatum heeft, dan komen we aan de rest niet toe. Of moet de geboorte dan ook over?

gravatar

Mijn naam is G. Hondt, Geen voor vrienden, bekenden, achternichtjes en de frietboer. En zelfs ik snap er weer nix van. Dus uw stelling rammelt, wil ik maar zeggen, als ik u niet ontrief.

gravatar

Het is een nobel streven, maar is er wel goed over de consequenties nagedacht?
Zodadelijk komen we nog in de onwenselijke situatie dat toekomstige moorden niet gepleegd worden, omdat de direct betrokkenen te druk zijn met het overdoen van reeds gepleegde moorden. In het geval van het slachtoffer maakt het ogenlijkschijnlijk niet eens veel uit, of je nu tijdens de moord op iemand anders omkomt of tijdens die van jezelf, dood ben je toch. Hooguit is er onduidelijkheid over wie recht heeft op de credits.
Maar voor de moordenaar is het een heel ander verhaal. Krijg je straf omdat je iemands anders moord hebt nagespeeld? Krijg je straf voor een moord die gepleegd zou hebben, maar niet gepleegd hébt, omdat je te druk met naspelen was?
Hier wordt een ragfijn spel gespeeld, zulks is mij wel duidelijk.

Reageer
gravatar

Op zich waar. Daarbij moeten we niet vergeten dat Zutphen klinkt als een zacht vies windje dat men laat enkele uren na het eten van een ongaar portie saté babi met baggervette pindasaus. Ook daar willen we niet graag aan herinnerd worden.

gravatar

Het wordt hoog tijd dat die weduwe weer wordt opgegraven zodat de Hond er weer even aan kan snuffelen. ik heb het achteraf altijd al wel gedacht, en nu komen de lijken dus echt uit de kast. Kan Peter R nog een puntje aan zuigen.

Reageer
gravatar

psss, ben ik nu zo slim of zijn jullie nou zo dom? Je kunt dit toch nooit overdoen daarvoor moet je eerst een tijdmachine uitvinden om de tijd terug te draaien dán pas kun je de moord een dag verplaatsen, maar ik hoop wel dat ik een reiskostenvergoeding krijg ik ga niet twee keer naar Deventer rijden op eigen kosten! Een nieuw mes zou overigens ook wel aardig zijn van de staat.

Reageer
gravatar

Haha, wat een kul, op de 3e dag na mijn dood ben ik verherwederopgestaan, want ik had goed opgelet op de zondagsschool, katechese, en in de kerk. Zodoende wist ik niet alleen dat de meeste priesters zware schapen hebben (dat lieten ze me allemaal zien en voelen, kwestie van kerkelijke traditie). Maar ook dat truukje van Jezus, hoe je dan dus na 3 dagen je lakentje achterlaat en je jezelf uit je graf worstelt, ik wist alle kneepjes. Dus zodoende. En nu wil natuurlijk iedereen weten wat de 3e dag was. Want als je dat weet, weet je ook wat de 0e, 1e, en 2e dag was. En dan weet je ook whodunnit. Maar beide vertel ik lekker niet. Dat is goed voor de werkgelegenheid, en laat ze maar eens lekker tobben. Ik heb het zelf ook niet op een presenteerblaadje gekregen. Al dat geswallow, daar ben ik wel een beetje klaar mee. Nou succes dan maar old chaps, ben benieuwd wanneer jullie eindelijk weten hoe het zat!

Reageer
gravatar

Leuk! Als paragnost in opleiding wil ik mijn steentje wel bijdragen, alhoewel mijn specialiteit woninginbraken zijn. Vast en zeker zullen er bevooroordeelde mensen zijn die denken dat ik het niet kan.

Nou, ik kan bewijzen dat ik een goed medium ben. Bij een test van tien woninginbraken waarvan ze de dader opgepakt hebben heb ik van acht daders de etniciteit kunnen achterhalen. Het waren mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk.

Samantha (Barbie) xx

Reageer
gravatar

Zeg wijffie Barbie,

Een Noord-Afrikaans uiterlijk? Had je gedroomd, want in mijn jarenlange praktijk in Tietsjerstradeel is het mij opgevallen dat de drie inbrekers die wij in de afgelopen twintig jaar hier hadden, allemaal het uiterlijk hadden van een man in trainingspak met een bivakmuts voor zijn gezicht.

Trouwens, hoe kom jij aan dat donkerbruine gezicht en opvallende lippen. In navolging van jouw favoriet Geert heb jij je voormalige kroeshaar zeker geblondeerd. Gelukkig gedraagt de enige neger hier in Tietsjerstradeel zich zoals ik dat verwacht.

gravatar

Inderdaad meneer de Veldwachter,

We keken eerst wat vreemd tegen zijn uiterlijk aan. Die rare donkere huidskleur en dat kroeshaar, weet je wel, maar dat was snel over toen hij een goeie huisarts bleek te zijn.

gravatar

Meid laat je niet inpakken door die lui met de lange achternamen. Ze zijn hun messen aan het slijpen en proberen je zwart te maken. Je bent gewoon een leuke Zuid-Hollandse meid uit Scheveningen. 100% NL!

De enige op de Speld die je kunt vertrouwen is Benny want die kan goed luisteren.

gravatar

Ik weet dat ze beide(C v H.) en Barbie aandacht willlen.
En dat ze aandacht willen. Echter niet van mij 🙁

Als dat zo was hadden ze allang getekend op jouw als petitionaris.

Lieve groetjes,
Benny

gravatar

Benny, ik dacht al zoiets..

Zou Corry van de camping afgegooid zijn? Ze zou toch verdwijnen voorlopig en had haar petitie die – pijnlijk wel – niemand anders dan zijzelf wilde tekenen gesloten?

Nou ja, we komen er wel achter. Misschien loert ze op Barbies opa!?!?
Kan me voorstellen dat het een beetje eenzaam is als je man 3x levenslang heeft + TBS. Hij zit nu op de long stay afdeling.

Ben best benieuwd wat hij voor domme enge dingen gedaan heeft behalve Corrie huwen eerlijk gezegd..

Hadden we Peter R. de Vries nog maar op de buis, ik heb toch minder vertrouwen in Alberto Stegeman.
Geen idee waarom maar bij Peter dacht ik altijd: pak ze Peet, je kan het!
Bij Alberto: jongen.. pas nou op… je neus… je bent nog zo jong.. mensen kunnen echt gemeen zijn weet je dat.. niet je adres geven hoor.. o gut als dat maar goed gaat…

En dat hoor je niet te denken als Superman aan komt vliegen, of Batman. Dan is er iets grondig mis met het gehele plaatje.

gravatar

Al die verhalen over mijn vriend Michael zijn niet waar. Ik heb het hem zelf gevraagd.

Op Haagsche Annie heb ik mijn spirituele antenne gericht en mezelf ingeschakeld. De beelden die ik zie zijn nogal schokkend. Wanneer zij haar Push-up BH afdoet vallen haar lege zakjes tot de knieën.

Je bent gewoon jaloers op mij.

gravatar

Annie, maak je niet druk.

Corry is met zichzelf bezig. En ik ben ook niet tekstvast met Corry/Corrie. Beter toch?

Barbie trekt foute mannen aan en dat kan ze niet helpen. Belangrijker is dat ze die mannen niet in de maling neemt en dat ook “hopelijk” binnenkort gaat snappen……..

Twijfel… voorbij..

Wat Alberto of “R” betreft.

Ze denken allebij hun waarheid te vinden.

En die superhelden zijn mooi. Nu nog daden hier i.p.v. te doen alsof ze alles oplossen.

Ze tekenen niet eens echt op je petitie ook…..

Deze: http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Nou ja, nog een hoop te doen om de kwaliteit van de Speld weer op een aanvaardbaar nivo te krijgen. PUNT

gravatar

Naast de dagelijkse gang naar de bank van lening, gaat Samantha, beter bekend als Barbie, minstens drie keer per dag naar een andere bank vernam ik in Haagsche kringen. Dat is de zonnebank van de schoonheidssalon van Marijke van Helwegen.

“Mooi kan het toch niet worden,” aldus Marijke, “laat de rest dus gerust aan mij over.”

gravatar

Dames, dames nu toch!

Hoewel een bitchfight zo af en toe een vermakelijke kant heeft, vraag ik u allen wie hier nu de verstandigste is.

Kom er maar in, en laat dát hier maar even weten, oké?

gravatar

Trendvolger, de jury was er snel uit, vergeleken met oma en o.g. is de wijsheid van een Blokker-Boeddha tegeltjesgeneuzel.
Wij doen uitspraken die hout snijden. Toevallig.
En hebben zodoende de wijsheid in pacht, zeker vandaag en hier.

Niet dat Boeddha-geneuzel over vazen die slechts kunnen functioneren omdat ze leeg zijn, een omhulsel; het lijkt nutteloos, is het toch niet, vol klei was het geen vaas geweest maar een nutteloze klomp klei.

Je koopt dus vooral lucht, gebakken ook nog.
Daar was Boeddha wel de eerste de beste in, dat moet ik hem nageven.

Die Boeddha-koppen zijn ook leeg, moet je zelf hersens indoen of batterijtjes zodat ze iedere 5 minuten een nadenkertje door de kamer roepen.

Of kwaken als ze als kikker vermomd bij een tuinvijvertje staan. Ook leuk denk ik, anders was het nooit zo’n rage geworden.

Ik ben nu dus – samen met oma vind ik zelf – de meest wijze dame in deze letter-battle.

Voor mijn gevoel was ik nog niet eens een bitchfight begonnen maar begon het ijs net een beetje te smelten..
Jammer dat Corrie allesss weer verpestte door Barbie met haar nieuwe borsten te complimenteren, en Barbie per ongeluk vertelde waarom ze die gekocht heeft.

Ik hoef nooit zakjes in een evt. BH te verstoppen omdat ik geen drugs gebruik derhalve vallen er nooit lege zakjes uit mijn BH aan het eind van de nacht. Nog een reden om te stoppen lieve Barbie, en stop toch met dat zonnebanken.

Wil je soms op C. van H. lijken later, over 3, 4 jaar? Nee toch hoop ik…?

Frank Zappa had misschien wel genoegen met je genomen, jammer dattie dood is maar hij heeft een zoon, jawel.
Hier zijn droomprinses:

http://youtu.be/8yDarQW7UZc

Benjamin, kijk aub uit voor die schollekoppen ook al wonen ze nu in Duindorp.

gravatar

Hoi Annie,

Vat het niet te zwaar op, wil je?
Een paar dagen geleden las ik iets over negeren en zo, vond ik een goeie, dus daar houd ik mij dan aan.

Laat ze het lekker uitzoeken daarzo, kortom: Negeren is vooruitzien, ja toch?

Liefs, Trendvolger.

gravatar

Ik weet niet of je al eens een gevangenis van te dichtbij gezien hebt? Sommige NL criminelen zijn ook niet van de poes zunne.

Plots stopten ze een Marokkaan in onze cel. Die voorzag gewoon heel het gevang van wiet. En weet je waarom hij daar zat? Wegens het verkopen van wiet. Ze wisten duidelijk met die kerel geen blijf, Omdat die vent ferm grappig was.

Op een dag zocht een NL problemen door mijn spullen proberen af te pakken. ik zei tegen die kerel : JIJ ZIT HIER NIET VOOR NIKS. Daardoor werd ie meteen nog crimineler dan hij al was.

Het is niet zoals op NGC. Ok een neger had in mijn bed gezeikt. Toen hebben ze hem meegenomen en we hebben hem nooit meer teruggezien.

Mij hebben ze in Sittard trouwens ook nooit meer teruggezien.

gravatar

Als ze de moord gelijk opnemen, dan kunnen de beelden worden gebruikt voor de film die over de Deventer moordzaak wordt gemaakt. Hoeven we deze keer niet een stel middelmatige Nederlandse acteurs te laten aantreden.

Reageer
gravatar

Ik heb het niet gedaan, tenminste niet dat ik me het herinner, het is ook al zo lang geleden.

Wel weet ik nog precies dat dat bebloede mes van de klusjesman was want die liet het me zelf zien om te bewijzen dat hij Sneeuwwitje mee naar het bos had genomen. En ik vroeg hem nog of hij wel zeker wist of dat het mes van Sneeuwwitje was en hij antwoordde “twijfelt gij aan uwen trouwen klusjesman?” Ik twijfelde wel, maar omdat hij het mes nog vast had leek me maar beter dat niet te zeggen en tenslotte moest hij mijn eitje nog dienzelfden middag ontkolen.

Reageer
gravatar

Ja lach nu nog maar, maar dat zal je snel zijn vergaan als uit de hermoord blijkt dat jij de werkelijke dader bent.

gravatar

Broertje,

Toch vraag ik mij af of de werkelijke dader volgens de wet verplicht is om de forensische hermoord uit te voeren.

gravatar

Zussie,

Dat moet wel, waarom zou men dan immers de moord opnieuw uit laten voeren? Ik verwacht ook dat een zware gevangenisstraf staat op weigering.

gravatar

Mijn advocaat is nog aan het uitzoeken of ik dan opnieuw 12 jaar cel zou kunnen krijgen, dat die tijd dan óók over moet. Als dat zo is, zag mijn advocaat nog wel mogelijkheden om onder de hermoord uit te komen. Iets met een artikel in het WvS zei hij?

gravatar

Ja zussie,

Het mag kennelijk wel wat kosten zo’n forensische hermoord om Deventer na al die saaie jaren weer op de kaart te zetten.

gravatar

Ik was ook de volgende dag niet in de buurt, bovendien had ik toen een andere opdracht en ik was ziek en had een snipperdag. Ik was bovendien nog moe van de vorige dag ook. Vestigt liever uw aandacht op de klusjesman, als ik het niet gedaan heb, maar dat heb ik wel, kan alleen hij het gedaan hebben. Waarom wordt hij niet gevangen genomen en mijn naam gezuiverd, ik ben toch rijk?

Reageer
gravatar

Nu het zover moge komen, heb ik nog wel wat suggesties voor herhalingen die vatbaar zijn. Sinds de voortschrijdende wetenschap dat de onderwereld in navolging van de hoogtijdagen in afrekeningen (Machinegun Kelly en B&C) de kalasjnikov hebben gevonden als verbetering voor de altijd haperende tommygun, zou ik pleiten voor de Schietpartij die beroemde moorden even dunnetjes over gaat doen. Ik noem geen namen of poppetjes, maar ik kan me wel indenken hoe een echte moord eruit dient te zien. En niet dat halfslachtige met een klappertjespistool of plastic kromzwaard.

Reageer
gravatar

In dat verband zou men kunnen denken aan het overdoen van de moord op Raspoetin. De gang van zaken schijnt alles behalve halfslachtig te zijn geweest; de beste man was echter bijna niet stuk te krijgen.

gravatar

Een halfslachtige moord zegt Dr. Duh. Fascinerend. Als ik me daar al iets bij kan voorstellen is het nog wel met bovengenoemde volautomatische geweren, niet met een plastic kromzwaard. Een moord met een plastic kromzwaard kost per definitie zovéél moeite, dat je het bezwaarlijk halfslachtig kunt noemen.
Misschien dat de bond van wetsovertreders zelfs een lintje wil uitreiken aan diegenen die het toch voor elkaar krijgen!

gravatar

Hoewel een natuurgetrouwe nabootsing van al de gebeurtenissen in ieders belang is , bleek verdachte Ernest Louwes niet enthousiast over het mee nemen van de 12 jaar cel in de simulatie. Hij verklaarde zich wel bereid om de scene waarin hij kwaad werd in de rechtszaal her op te voeren.

Reageer
gravatar

Volgens geheime bronnen waarvan ik de identiteit niet mag vrijgeven, zou Joran van der Sloot op die bewuste dag wél in de buurt van Deventer gesignaleerd zijn geweest.

Reageer
gravatar

Een gouden tip voor het duo Opstelten en Teeven ! Alle moorden toeschrijven aan Joran van der Sloot. Het aantal rechterlijke dwalingen kan daarmee aardig dalen.