Kiezers heroverwegen benoeming Tweede Kamerleden

‘Bij nader inzien zijn deze mensen ongeschikt voor deze functie’

Een deel van de Nederlandse kiezers komt terug op de benoeming van de Tweede Kamer in 2012. Bij nader inzien vinden zij de keuze voor de huidige 150 Kamerleden ongelukkig. Op basis van diverse uitspraken zouden de parlementariërs ongeschikt zijn voor hun functie.

Jacqueline van Aken (43) uit Groningen heeft behoefte aan een nader gesprek met de Tweede Kamerleden: “Het gaat hier wel om een heel belangrijk ambt. Dan mag er geen twijfel over je competentie bestaan. Linda Voortman leek mij aanvankelijk een geschikte kandidaat, maar zij heeft als GroenLinks-gemeenteraadslid politiek gekleurde uitspraken over milieu gedaan. Ik vind dat haar benoeming heroverwogen moet worden.”

Kiezer Dolf de Koning (62) uit Nijmegen blijft de Kamer steunen. Hij ontkent dat hij tijdens het stemmen zelf steken heeft laten vallen: “Ik heb op Magda Berndsen van D66 gestemd, maar ik heb haar voor de verkiezingen niet gegoogeld. Dat is mijn taak niet. Ik ben een kiezer, ik ga over de procedure. Ik ben er niet voor inhoudelijk commentaar.”

Politiek verslaggever Frits Wester denkt dat er inmiddels zo veel commotie is over de geschiktheid van de Kamerleden dat de verkiezingscampagne over moet worden gedaan: “De Kamer is door al dit gedoe gepolitiseerd geraakt en dat schaadt het aanzien van het parlement. Ik denk niet dat er nog een weg terug is. De kiezers maken hiermee geen beste beurt.”

Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg heeft er begrip voor dat de kiezers de benoeming willen herzien: “Ik bied graag nogmaals excuses aan voor onze incompetentie, maar ik denk nog steeds dat wij geschikt zijn voor deze functie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laat ik er eens een snerieuse tegenaan gooien;
Neen.. nee… het is niet zereneuse… het is het dunning-kruger effect of verschijnsel

The Dunning-Kruger effect is the finding that the poorest performers are the least aware of their own incompetence…..

Er schuilt weldegelijk opbouw in uw eu.
Opbouw van afbraak.

Reageer
gravatar

Dunning-Kruger sluit hier naadloos aan bij het Peter/Aptroot/Melkert-principle; men valt in de politiek stapsgewijs omhoog wegens gebrek aan gewicht, en nog minstens een niveau of 2 nadat men zijn maximale politieke drijfvermogen overstegen heeft. Opbouw in neergang.

gravatar

Eerlijk gezegd begrijp ik niet goed waar jullie je nu zo druk over maken. De samenstelling van de Kamer moet een (idealiter) een representatieve vertegenwoordiging van alle bevolkingsgroepen te zien geven. Dat is toch gelukt? Kijk maar:
– Moreel Herbewapend Rechts in PVV.
– Geld en haar subcategorieën:
. weerzinwekkend rijk,
. superrijk,
. nieuw rijk (ook bekend als: nouveau riche),
. gated communities en Kaaiman Eiland asylanten,
. welgesteld adviserend lobbyisme en, niet te vergeten,
. parasitair ingesteld zorgmanagement
veilig bijeen in VVD of filiaal D66, tenzij gelovig, dan in
– CDA, naast LTO-lobby en JSF-promotoren als Jack de V.
– Orthodox gelovig in SGP,
– Vrijzinnig gelovig in CU (en VPRO),
– Kansarm doch arm en moedig, relaxed links in de SP,
– Bovenmodaal twijfelend links in GL en
– Minimaal drie keer modaal, voorheen-links, in PvdA.
Er is weliswaar sprake van enige oververtegenwoordiging van graaiers, brievenbuspissers, rokken- en carrièrejagers, 5e Colonne Skinheads, Nijlpaarden van Troje en ABN-Bonhommisten, óók in het Kabinet, maar dit soort kleine onvolkomenheden geeft het geheel een realistisch, post-modern karakter. Competentie is een zwaarwegend nadeel, corruptieve aanleg of inslag een pré, ja-knikken naar (in woede) ontstoken fractieleiders een absolute toelatingsvereiste. Bij gebleken ongeschiktheid en voldoende serviele volgzaamheid, ligt ceteris paribus de functie van staatssecretaris en -in een volgend kabinet- die van minister zonder portefeuillegezag binnen bereik. Reacties onder nr. Eur. 06-14 aan bureau van dit blad.

Reageer
gravatar

Wat een gedoe, weer helemaal naar de stembus. Ik stel voor om het voortaan per loterij te doen. Gewoon namen op briefjes in een stembus en dan mag een of andere tv-presentator of zo, het juiste aantal namen trekken. Voila en dan hebben we een nieuwe volksvertegenwoordiging. Een hele goede kans dat het resultaat niet te onderscheiden is van het resultaat van een verkiezing.
Maar wel veel simpeler en daar houden wij burgers van!

Reageer
gravatar

Ik bied ook mijn excuses aan voor deze reactie, maar ik plaats hem toch. Ik ben ook maar een reageerder, de inhoud van de reactie is mijn verantwoordelijkheid niet. Ik ga alleen over de procedure.

Reageer
gravatar

Inzake heroverweging van keuzes zijn de geachte Tweede Kamerleden niet beter of slechter dan een ons komijnkaas of geef me toch liever maar een banaan met mosterd.
Iedereen verandert wel eens van idee, kapsel, partner, werk, auto, onderbroek, geslacht … Wel is in deze kwestie helaas de bedenktermijn van 6 maanden overschreden. De kiezer zou daarom hoogdringendheid ter bescherming van het algemeen belang moeten inroepen om de procedure alsnog te starten. Dus kiezers met zowel constipatie als diarree tengevolge van de verkozenen van 2012 nemen een strategische positie in en zullen één front moeten vormen. De verkozen Eurokezen kunnen in alle geval nog tot en met uiterlijk 25-11-2014 zonder probleem ingeruild worden voor andere vertegenwoordigers, die de kiezers wensen aan te duiden om zich te laten voorliegen.

Reageer
gravatar

Meneer of mevrouw Grumpy,

Kan ik mijn stem wel terugbrengen, als ik genoegen neem met een tegoedbon voor de volgende verkiezingen?

gravatar

Start een stemmenspaarrekening, als welkomstcadeau krijgt u een rood potlood en een kneedgum.
Gespaarde stemmen kunt u inzetten bij willekeurig welke volgende verkiezing, zelfs die van de kascommissie van uw VVE.
Omrekenfactoren van EU-stem naar bijvoorbeeld bariton zijn te verkrijgen bij de dienstdoende toiletjuffrouw van uw Club.

gravatar

Liefste Polleke

Uw stem hoeven we niet. U moet terugbrengen op wat u gestemd heeft. U moet dus iets terugbrengen, dat is het idee achter omruilen. Maar aangezien u niet weet of Grumpy een meneer of een mevrouw is, kunnen wij ons niet voorstellen dat u nog maar enigermate beseft wat u in 2012 gekozen heeft. Trouwens voor 5 Geerten van 2012 , heeft u slechts recht op 1 tegoedbon.

gravatar

Welk onderwerp, Viesman, l’Eau de Cologne, Binti Osman, postende Gorila’s, Kiezers die in werkelijkheid geen Stem hebben, Driewielertjes, kiezelstenen, zweetvoeten, kalknagels, guusje ter horst, het ruimteveer, de klimaatverandering, leon de winter, Zwitsal, Montgommeryzalf, Caballero, Gitanes, Vim, Persil, Dafje, Batavus Whippet, brinta???

gravatar

Beste Wim de Vraagbaak,

Mis! Het juiste antwoord is… de wipkip.

Je mag overigens de volgende keer gerust mijn voornaam De Heer gebruiken.

gravatar

Viesman, ik heb zo langzamerhand zo’n lading ranzige opmerkingen van uw hand gezien dat “heer” mij een beetje over de top lijkt. Op wie wilt u vandaag opeens indruk maken met de titel “Heer”? Haagsche Annie? Of 1 of ander pubermeisje dat u bij de visboer heeft leren kennen?

gravatar


Lezers,

Ik ben zo potent dat de Kamer voor jullie held, ik dus, te klein is geworden om zijn buitengewoon slimme en zeer dappere woordvondsten tot hun recht te laten komen. Bovendien is de akoestiek niet goed genoeg voor mijn machtige tegenstem.

Daarom doet het mij veel plezier om jullie, mijn schaapjes, te mogen vertellen, dat ik voortaan flink ga bijverdienen in Brussel.

Zijn jullie nu niet erg blij en gelukkig voor mij?

Reageer
gravatar

Geert, ik ben niet zo gelukkig vanwege je verdiensten, maar wel dat je je ideeën daar gaat uiten want het is hard nodig dat je die uitdraagt. Eindelijk eens iemand die zegt wat het volk denkt!

gravatar

Herstel, dat laatste van Mirk moet natuurlijk zijn … die zegt wat het volk moet denken dat zij dat denken wat zij zeggen te denken.

Geert zelf zit natuurlijk nog met de vraag wélk volk hij eigenlijk bedoelt en of hij daar zo gelukkig mee is, met het volk wat nou op hem stemt.

gravatar

Geert, ik had al eerder gevraagd hoeveel je er voor over hebt om op jou te stemmen, maar ik hoor niks. Je bent gewoon een nijpnaars.

De mijne krijg je nu pas met verdriedubbeld tarief: dat zijn 6 nullen en met twee cijfers ervoor. Euro’s, geen shekels.

gravatar

Ja sorry hoor, hier moet Corrie toch even op reageren. Waarom wordt meneer Wilders van de PVV weer gedemoniseerd en voor schut gezet?

Door lui als jullie kan meneer Wilders van de PVV geen normaal leven leiden en moet hij constant beschermd worden.

Jullie zijn ophitsers die het niet kunnen verdragen dat meneer Wilders van de PVV de grootste partij is van Nederland. Hij heeft de gewone Nederlander een stem gegeven. Het schijnt voor jullie moeilijk te verdragen zijn dat de gewone Nederlander niet meer op de linkse kerk stemt.

Wees nu eerlijk, wat hebben jullie nog? Een gehalveerde PvdA en de SP die een clown als leider heeft.

Weet je, wanneer je het woord Geert in jullie reacties vervangt door bijvoorbeeld homo of allochtoon dan wordt de reactie door de jongens en meisjes van de redactie van de Speld verwijdert.

Het is haatzaaierij!

gravatar

Schaap Jo,

Ik kan best voor mijzelf opkomen. Met een legertje beveiligers om mij heen is dat niet zo ingewikkeld. Dus bemoei je niet met mijn discussies, want dan ga je misschien nog denken en dat willen wij populisten liever niet.

Ik heb persoonlijk overigens niks tegen de socialisten. Ik heb het grootste deel van mijn partijprogramma immers van hen overgenomen. Dus waarom ik zou ik?

Ik heb de hetze tegen links en de term Linkse kerk overgenomen van wijlen mijn voorganger en leermeester Pim (Fortuijn, red.) Als populist heb ik immers voor mijn volgzame schaapjes een boze wolf nodig. Daarvoor koos ik natuurlijk de partij die mij en Pim het meest dwars zat.

Dat is mij uitstekend gelukt. Mijn nieuwe populaire vijandbeeld is nu natuurlijk op de D66 gericht. Die partij gaan jij en mijn andere schaapjes nu voortaan uitschelden.

Marokkanen zijn trouwens ook uit, want ik hoor van mijn beveiligers, dat jullie de laatste tijd meer foeteren over Oost-Europeanen, vluchtelingen en Joden. De laatstgenoemde groep neemt Marine Le Pen van mij over, anders loop ik mijn ruime beloningen van Likoed mis.

Dus Jo, doe wat ik zeg: Laat jouw onderbuik flink klinken, want ik zal denken en kernachtig duiden wat mijn schaapjes durven brallen. Dat doet iedere rechtgeaarde populist, zoals ik.

Leve het pluche in Den Haag en Brussel-Straatsburg!

gravatar

Ik hoop toch waarachtig dat ik niet weer verward wordt met die andere Jo… Dan voor de zekerheid toch maar even op zijn Rotjeknors: pleurt naar je ouwe moer, gipsnek!

Duidelijk genoeg zo?

gravatar

Geert en Malfoy zijn hetzelfde. Zijn we eindelijk met veel pijn en moeite Hawwy Potsah (Balkenende) kwijtgeraakt, blijven we met die bloody Malfoy zitten. Hoe ging toch die verdwijnspreuk ook alweer?

gravatar

Zoals de Chinese filosoof Leonard McDonnel Shitmacher al in 4857,5 voor Christus stelde: “Personen die geschikt zijn voor politicus willen geen politicus worden, die doen iets nuttigs en nobels”.
Leonard McDonnel Shitmacher werd in juni 4856 voor Christus te Bejing (toen nog Peking) onthoofd en vervolgens opgehangen. Hij hield veel van hamsters en kraaien.

Reageer
gravatar

In de kamer zitten leugenachtige, hypocriete wijven. Tijdens de verkiezingen schreeuwen ze allemaal van de daken dat ze altijd voor de kiezers zullen openstaan, maar toen puntje bij paaltje kwam, hielden ze zelfs hun kaken stijf op elkaar.

Reageer
gravatar

Nee hoor Jeettje,

Ze hielden ook hun benen stijf over elkaar.
Dat is in het Italiaanse parlement wel anders!

Je mag overigens gerust mijn voornaam Heer gebruiken.

gravatar

Drommelse Heren,

Woorden, woorden, maar geen daden zou mijn goede vader hebben gezegd.

Tom Poes,

Wordt het onderhand geen tijd op weer eens een list te gaan verzinnen?

gravatar

Gezien het stemgedrag in 2012 en eerdere stemgedragingen, acht ik het gros van de kiezers ongeschikt om een tweede kamer, provinciale staten of een gemeenteraad te kiezen.
Het kiezen van een bestuur van de geitenfokvereniging vind ik een twijfelgeval maar een verantwoorde keuze van de patatboer, alla, dat moet kunnen.
Dus moeten we eerst zorgen voor het kiezen van de juiste kiezers en dan zien we wel verder (oranje juichpakken strekken niet tot aanbeveling)

Reageer
gravatar

Beste Paulus, een “patatboer” is inderdaad een “friettenthouder” in het zuiden des lands. En heb je een oranje juichpak ? Of heet je Donders ? Jammer, dan.

gravatar

Trendvolger,

Ik ben inderdaad de beste en nog wel de allerbeste, maar om dat uit jouw mond te horen is verrassend, want ik ben mij van geen kwaad bewust.

Ik stem namelijk alleen op woensdag. Ik zal nooit van z’n leven ooit van donderdag tot en met dinsdag uit stemmen gaan. Dat doen kabouters gewoon niet. De vorige stemgelegenheid voor de EU was op donderdag, dus toen heeft de VKPN, de Vrije KabouterPartij Nederland, natuurlijk verstek moeten laten gaan.

Heeft mogelijk een of andere andere kabouter een faux pas gemaakt? We krijgen hem wel. Voor de nodige disciplinaire maatregelen is contact opgenomen met de opsporingsdiensten.

gravatar

Paulus,

Het zij je vergeven, een vergissing maken kan de beste kabouter overkomen. Niettemin wordt hier de goede zaak gediend, ondanks het voor jou en jouw goedgemutste vriendjes nogal ongunstige weekeinde.

Ondanks het ‘we krijgen hem wel’, hebben hem al, en dát alleen al is een compliment waard. (Deze veer te steken op een plaats naar keuze).

Beste Paulus, wellicht dat er nog wat goede bekenden uit de omgeving te porren zijn om een digitale krabbel te zetten, het gaat tenslotte om een zaak waar niemand hier slechter van wordt.

gravatar

Ik als blanco-stemmer ben het ook niet eens met het gekozen kabinet. Ook al zeggen ze bij potnieuws soms van “als je niet stemt mag je ook niet zeuren”, maar daar ben ik het dus niet mee eens. Ik heb me er toen niet bemoeit omdat ik blanco-stemmer ben, maar nu wil ik hier wel inspraak op hebben. Dat heb ik gewoon duidelijk gemaakt op het moment dat de gevolgen van de verkiezingsuitslag bekend werden gemaakt.

Reageer
gravatar

Ik vind het eerlijk gezegd nogal ingrijpend. Natuurlijk, een deel van de kiezers komt terug op de keuze en het daaraan verbonden mandaat, maar dat geldt voor lang niet alle kiezers. Om daarvoor nu de hele campagne over te doen en de verkiezingen wellicht ook helemaal over, dat gaat te ver. Ik stel voor een samenvatting van de campagne en alleen de mensen die anders willen stemmen dan zij gedaan hebben opnieuw te laten kiezen.

Reageer
gravatar

Misschien werkt dit als handige samenvatting:

VVD: “De PvdA is stom.”
PvdA: “De VVD is zelf stom.”
VVD: “Maar we gaan wel samen spelen.”
PvdA: “Dat natuurlijk wel.”
SP en PVV: “Boeh!”
De rest: “Wij willen meespelen!”

Kunt u daar iets mee?

gravatar

Ehh, geschikt en incompetent: Dát is wat Nederland nodig heeft om uit de crises te geraken. Volgens van Miltenburg dan, dat wel.

n.b. Jeettje, je bent me nét voor: Je begint steeds meer op Annie te lijken!

Reageer
gravatar

Trendvolger, ik was halverwege een soortgelijke reactie toen er getoeterd werd; kom Annie, op naar Kijkduin.
(niet te verwarren met Duindorp)

Ik wist ervan, ken die mensen al jaren dus heb ik de boodschap gewist, tas gepakt; op naar de zon, subiet.
De intentie was mijn reactie om 10.04 te plaatsen, leek me nog leuker en de verwarring nog groter!

Echt waar, en ja, was heerlijk op het strand al begin ik nu dat gesmeer met zonnebrandcreme factor 39,5 langzaam te begrijpen. Per minuut beter zelfs.

Ook zag ik onderstaande link bijna over het hoofd, zolang er nog een stijgende lijn in het aantal handtekeningen zit en slechts enkele dubbele IP-adressen is er kennelijk behoefte aan.
Daarom nog een keer exra voor de zekerheid:

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

gravatar

Het is natuurlijk wél een beetje flauw om in de vacature te zetten dat bewezen onbenul een pré is maar geen voorwaarde, maar dat men dat die mensen voor de voeten werpt als zij dat bewijs dagelijks blijven leveren.

Had dan gezegd dat gebleken ongeschiktheid een harde eis is, dan kan hierover geen misverstand meer in de mist blijven hangen.

Reageer
gravatar

Ja jeettje, zoals wel vaker lijden de slechten weer onder de goeden. Het is een schande dat dit zelfs in een ambtelijke omgeving kan plaats vinden.

gravatar

voor een functie waar je gebleken ongeschikt voor moet zijn terwijl je wel ongeschikt maar niet gebleken ongeschikt bent bij aanvang van die functie, zou je in die situatie als ongeschikt bestempeld worden terwijl we achteraf kunnen zeggen dat je bij aanvang toch wel geschikt zou zijn.

Het lijkt me dat je dan wel het “Gebleken” tussen haakjes zou moeten zetten zo dat mensen met een aanleg tot ongeschiktheid ook kans hebben op een dergelijke functie

gravatar

Dus er komen nieuwe verkiezingen !!!

Hoi, Hoi, Hoi.

Want dan hebben we echt de kans om de kamerleden te vervangen. En het gebeurt ook nog eens democratisch.

Wat een win – win situatie

Reageer
gravatar

Dit is al lang bekend dat velen niet competent zijn. Ik heb al eens eerder gezegd dat kamerleden ook een POP of functioneringsgesprek zouden moeten hebben in hun loopbaan.

Reageer
gravatar

Namens alle mensen tegen wie je dat toen gezegd hebt: SORRY SORRY SORRY. Hoe haalden we het in ons hoofd om te twijfelen aan wat je toen tegen ons zei. Te meer omdat je het altijd al zei. Altijd weer. En wij maar niet luisteren!