Vrouw van Dirk Kuijt wil niet langer bekend staan als ‘de vrouw van’

Vrouw van Oranje-speler: 'ik heb ook een eigen identiteit'

De vrouw van Dirk Kuijt is het zat om bekend te staan als ‘de vrouw van Dirk Kuijt’. “Ik heb zelf ook een identiteit”, aldus de echtgenote van de international. Haar man, Dirk Kuijt, staat achter de vrouw van Dirk Kuijt. “Ik zou het ook niet leuk vinden om bekend te staan als de man van de vrouw van Dirk Kuijt”, aldus Dirk Kuijt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De moeder van de kinderen van Dirk Kuijt is het zat om bekend te staan als ‘de moeder van de kinderen van Dirk Kuijt’. “Ik heb zelf ook een identiteit”, aldus de moeder van de kinderen van de international. Haar man, Dirk Kuijt, staat achter de moeder van de kinderen van Dirk Kuijt. “Ik zou het ook niet leuk vinden om bekend te staan als de man van de moeder van de kinderen van Dirk Kuijt”, aldus Dirk Kuijt.

Reageer
gravatar

Ik ben trots op partner vind het leuk hoe ze geliefd wordt en leer van haar . Maar ik ben wel zelfstandig en verantwoordelijk voor mijn eigen 1e behoeften .
57 jaar gescheiden en nu alweer 20 jaar samenwonend met haar . Wij hebben geen miljoenen euro,s dat scheelt mischien met het vrouwtje van Dirk Kuyt die niet meer bij feyenoord welkom is wat de fans betreft . Doei allemaal

Reageer
gravatar

Ingrid,

Het is al een paar keer geschreven op deze bladzijde:

Lees de voorgaande reacties, voordat je er zelf een schrijft!

Het is zo stomvervelend om voortdurend dezelfde originele flauwe “grap” te moeten lezen.

gravatar

Ingrid, let even op ja, dat is al eerder geschreven. Eerst goed de eerdere reacties lezen voor je zelf iets neerzet!!

Namens De Speld,

H. van Drie

gravatar


Jo*,

Je bent het werkwoord “laten” vergeten in jouw tekstje.

* Mag jouw voornaam nu ineens ook voor niet-vrienden?

gravatar

Potverdrie, wéér een misverstand… Polleke, hoewel wij dezelfde voornaam hebben, ben ik niet dezelfde Jo als Jo. Wat mij betreft (geen idee hoe andere Jo erover denkt, dus zal alleen voor mijzelf spreken) mag ook jij mij gewoon Jo noemen, hoor. Ik ben best wel een allemansvriend, dus… Oh, en ja, die grappig bedoelde opmerking over touwtjes en draaiende c.q. tollende dubbele schijfjes had ik in gedachten ook zelf al gemaakt, dus laat maar zitten, goed?

Verdorie, heb ik 1 zo’n vervelend zoemende prikkert platgeslagen, komt z’n hele familie kijken wat er aan de hand is… Doe geen oog dicht.

Je work-outs in de sportschool beginnen trouwens hun vruchten af te werpen, hè? Man, wát een spierballen! Arnold Schwartzeneggert eat your heart out (zeggen ze daar wel eens, betekent zoveel als “daar zul je wel jaloers op zijn”). Nog even, dan kun je Oma zeker wel helpen met die zware zakken cement die ze volgens Annie elke keer zelf de trap op sleurt? Toe, wees nog eens lief voor d’r en help haar volgende keer even, ze heeft het al moeilijk genoeg met dat donderse voetbal-gedoe… Ik weet zeker dat ze dan nog wel ergens zo’n lekkere, door Annie zelfgebakken roze koek voor je heeft bewaard.

gravatar

Bant,

Bij ons in de familie staat hij toch meer bekend als “de kleinzoon van de Schelm van Oranje.”

gravatar

Het is toch gewoon de vrouw van .. :p ,, dan weet iedereen waar je ‘t over hebt 😉 .. Dat hier nog ‘n probleem van wordt gemaakt ,, haha .. Woar Geet ‘t hen met disse weerld

Reageer
gravatar

helaas gebruikt mevrouw Kuijt wel haar man’s naam als er iets geregeld moet worden bij een restaurant bijvoorbeeld als er geen tafeltje is. ze mag van geluk spreken dat haar man zoveel geld verdient, anders had ze nu nog steeds in de zorg moeten werken. en zeg nou wat is er nu mooier om niet in de schijnwerpers te moeten staan en toch te kunnen profiteren van de zuur verdiende centen

Reageer
gravatar

Zij weet zeker niet wat hij allemaal uitspookt met buitelandse interlands. Ik wel. Ook hij houd zijn handjes niet thuis 🙂 of die vrouwen houden zich voor de domme……

Reageer
gravatar

Wat een dom stukje, wie schreef dit? Kijk nou eens goed naar wat er staat, o.a.: “Haar man, Dirk Kuijt, staat achter de vrouw van Dirk Kuijt”. Wat een gelul zeg.. Leer eens schrijven..

Reageer
gravatar

Hallo, u kunt toch wel lezen ? Het stukje is geschreven door Dirk-Jan Hoek en wellicht nog gecontroleerd door de vrouw van Dirk-Jan Hoek, maar dat is slechts een speculatie.
Verder levert u geen taalkundige argumenten waaruit blijkt dat het stukje niet zou deugen, dus effe dimmen.

gravatar

Ja, dat krijg je er gratis bij, bij die duimpjes: facebook domvolk: “ikke niet begrijpe, dus jij dom” is hun motto en modus operandus.

Had bezonnen eer was begonnen, Speld: nu zijn jullie dus dom.

gravatar

En dan nog iets, als Dirk Kuijt achter de vrouw van een ander staat krijgen we daar weer praats over. Dat lijkt me ook niet wenselijk.

gravatar

Heer Jeettje, ik had het niet mooier uit elkaar kunnen drukken! Wellicht had Makaveli ‘te veli gezopen alvorens een weinig gesnopen.’ Zoiets leidt tot niets dan lijden.

gravatar

Ach Jeetttje, the fat lady hasn’t sung yet…

Maar ik begrijp de ergernis, hoeveel axioma’s kan een mens verdragen binnen een week tijd?

Persoonlijk zit ik aan mijn tax moet ik bekennen..

@Kaapse Gaper: dat hebben we gezien met Dhr. Lubbers; opletten zodra een potentiele billenknijper achter een dame gaat staan.

De vrouw van, Ria, bleef dan ook altijd vierkant achter hem staan, wat er ook gebeurde; ze kende haar happenpeimer al langer dan een paar dagen…

gravatar

Helemaal mee eens beste Jeettje,

De implementatie van een paar obscure duimpjes mist kennelijk zijn uitwerking niet, dus grijpt het virus der onnozelheid in rap tempo om zich heen.

Waar voorheen nog een enkeling hardnekkig last had van hondstrolheid, begint het nu zo langzamerhand een substantieel ongemak te veroorzaken. Nog even en de geest is voorgoed uit de fles, en is het gedaan met de humor. Een slechte zaak dus!

gravatar

Het hangt ervan af hoe de betrokken mevrouw heet ! Is het Mw Kuijt-Broek, dan is er nog wel een mouw aan te passen, maar een naam als Mw Kuijt-Enflikker lijkt me al minder geslaagd, dus daar wil ik eerst hom of kuit van hebben !

Reageer
gravatar

Wat nou “de betrokken mevrouw” – alsof ze geen naam mag hebben! En mijn zus is trouwens helemaal niet betrokken, zeker niet bij mij. Laatst kwam ze maar een paar uur op mijn verjaardag.

gravatar

A year ago I posted some pceiurts of me from when I was Rhino’s age to compare. Everyone who sees my baby pceiurts (or knew me as a baby) thinks he looks a lot like me. Here are some toddler-Melissa photos that kind of look like my little Rhino! The jury is still out on who Heron looks more like.

gravatar

Dat was ook zo, Heer Viesman. Maar door de nieuwe spelstrategie van de heer Van Gaal, komt Dirk niet meer aan mandekken toe. Hij zal het dus voortaan met ‘de vrouw van Dirk Kuijt’ moeten doen.

gravatar

Heeeee Benno, vind je het nodig om mijn reactie na te apen? Als ik niet weet wie Dirk Kuijt is hoef jij niet vlak daarna te reageren dat je niet weet wie Dick Kuijt is. Dick Kuijt bestaat volgens mij niet tenminste dat is wel heel toevallig dat er nu naast een misschien wel denkbeeldige Dirk Kuijt ineens ook een heel waarschijnlijk denkbeeldige Dick Kuijt bekend is waar jij nog nooit van gehoord hebt. Flauw hoor Benno. En nu denk je zeker dat ik jou zal gaan vergelijken met Benno de waarschijnlijk echtgenoot van Juliana die echt genoot van haar en van nog veel meer vrouwen echtgenoten heeft en daar bestaande dochters aan heeft overgehouden die nu een deel van de erfenis en zo opeisen. Nee Benno die vlieger gaat niet op.

gravatar

Reaguurder, het is niet mijn gewoonte eerst andere reacties te lezen alvorens mijn eigen authentieke mening aan de wereld bekend te maken. Weest eerder blij dat jouw wel heel waardeloze en stomme mening toch nog bijval krijgt van een altijd behulpzame en barmhartige Benno die bereid is geheel anoniem voor zwakken als jij op te komen!

gravatar

Reaguurder, hier moet ik toch even ingrijpen, ik zie dat Benno B. wellicht met hetzelfde euvel kampt als o.g.

Eerst wil ik even kwijt dat het hier helemaal geen plagiaat hoeft te zijn gezien de tijd van plaatsing.

Mij overkomt het echt vaak dat ik een reactie neerplemp, dat kost me dan pak m beet 5 minuten.

Eenmaal op de oranje(!) knop gedrukt staat of staan er reacties boven die soms echt al anderhalf uur eerder geplaatst waren.. opeens, plotseling en dan voel je je meer dan zomaar een beetje in de maling genomen en als plagiater weggezet als je pech hebt.

Pagina verversen (f5 is niet meer te lezen bij mij) helpt niet.

Benno: ik zou je wel willen adviseren om eerst de reacties van anderen te lezen, altijd.
Sommige reacties op #107 kun je dan ook al op #3, #17, #39, #64 en #89 zien staan, letterlijk hetzelfde.

Ik dacht dan altijd: zouden die mensen nou niet eerst gelezen hebben wat er al over dit onderwerp gezegd is? Daar heb ik nu wel antwoord op.
Nee dus…

gravatar

Kaapse Gaper, als het F5 knopje- héél handig als je de pagina wil verversen, zeker wel – zo vaak gebruikt is dat je F5 niet meer kan lezen nog een tip:
F5 zit áltijd, op ieder ttbord rechts naast F4.

Is ook die versleten nog geen man overboord, links van F6 is ook nog een optie!

Graag gedaan, Annie

gravatar

Weet ik niet; zijn vrouw ken ik wel.

Ze klaagt dat die Dirk te weinig thuis is en wel erg veel over voetbal praat, de laatste tijd komt het echt haar neus uit.

Als dat maar goed blijft gaan tussen die twee, ze heeft er duidelijk genoeg van.

Pas stelde ze zich aan de nieuwe glazenwasser voor als de vrouw van D. Kuit.. ik schrok ervan, de glazenwasser zei dat ze wel sprekend op de vrouw van D. Kuijt lijkt.

Ze zit nu bij de kapper… Ze wil eens helemaal ánders, andere kleur haar, andere make-up, andere kleding, andere tasjes en schoenen, andere vent..
‘Voetbalvrouwen? Niet te vertrouwen’ zong De Jeugd Van Tegenwoordig al.

(en ja, ze kan wel wat beters krijgen.. dat IS gewoon zo).

gravatar

Erg populair is D. Kuijt niet bij de dames – om maar eens een understatement te maken.
Volgens dit uiterst relevante artikel wil vrijwel niemand (Britt misschien wel?) zelfs maar een kopje koffie met hem drinken..

Geert W. is nog stukken populairder, vooral bij de heren. Slechts 12,5% van de dames zou met hem een kop koffie willen drinken, de rest zijn heren… pijnlijk allemaal.

Wie me niet gelooft: hiero, met welke BN’er drinkt de gemiddelde Nederlander M/V het liefst een bakkie?

http://www.pirsultan.nl/2011/11/carice-van-houten-en-nick-en-simon-populaire-koffiepartners/

Homme ken ik niet, L’Homme wel, dat staat vaak op flesjes eau de parfum die ik niet lekker vind ruiken zodra er L’Homme achter de merknaam staat.

Vaak toch meer een mannenluchtje, ik wil naar bloemetjes ruiken en doe dat ook, Homme wil dat zeker niet, nou ook goed.
Ieder zijn meug.

Over hom en kuit, duo’s die dingen doen kon ik wel een linkje vinden maar daar ben ik echt letterlijk te nuchter voor denk ik, ik begreep niet wat het met voetballen te maken heeft.

Vooral de opmerking van Elmanito over de Kuijt snap ik niet.
Ik citeer: “Zonder van de kuijt, dat hadden weer kleine haringtjes kunnen worden”.
Huh?
Mocht iemand wel snappen hoor ik het graag, bedankt alvast.
Het hele artikeltje is hier te vinden:

http://www.wietforum.nl/topic/108140-rechtzaak-tegen-mij-doede/page__st__600

gravatar

Inderdaad hinderlijk om bekend te staan als de vrouw van de man van de vrouw van Dirk Kuijt. Toch zal Dirk moeten aanvaarden dat hij als de man van de vrouw van de man van de vrouw van Dirk Kuijt door het leven moet.

Reageer
gravatar

Als bekende Eemdijker wil ik graag opkomen voor de vrouw van Dirk Kuijt. Ook ik wordt regelmatig aangesproken als de vrouw van. Zelfs mijn beste vriendinnen betrap ik af en toe op het gebruik van de naam van mijn partner in plaats van mijn eigen naam. Ik hoop dat hier op landelijk niveau vaker aandacht aan kan worden geschonken,

Met vriendelijke groet,

Catherina Theresa Maria Juliana van den Olde Barneveleld-Jansen

Reageer
gravatar

Ik maak er geen bezwaar tegen als er landelijk geschonken wordt, maar dan GEEN aandacht!
Schenk liever een kwalitatieve borrel, een gulle gift aan een goed doel of een wulpse blik aan de kundig busstuurder die u via slechts een geringe omweg veilig thuisbrengt.

gravatar

Ja Trendvolger, de twerkende dame heeft een identiteit al is haar paspoort vals. Als ze al een paspoort heeft.

Maar geen zorgen, de minst begeerde BN’er om eens een bakkie mee te doen met ‘vrijwel geen stemmen’ heeft niet in de gaten dat die blonde schone zich het apezuur staat te twerken voor hem; meneer moet aan zijn blikje bier lurken….

Wedden dat hij 3 blikjes later vroeg of ze patat pindasaus hadden en zo nee dan toch wel een McDonalds of BurgerKing want hij lust geen buitenlandse enge dingen waarvan je niet weet wat erin zit.. (smiley met rollende ogen).

En dat meisje? Op stap, met een andere meneer voetbal, de enige die ik grappig vind en waar ik naar luister, kom, denk Annie denk… Louis van Gaal!

Die is authentiek, heeft zelfkennis, is de enige die net zo’n hekel aan dat gelul over voetbal heeft als o.g.

Voetbalt hij zelf ook? Nee hé? Dat laat hij aan die bieruitblik-drinker over, de slimbo!

gravatar

Lowietje heeft vroeger wel gevoetbald; kwam de middencirkel niet uit, maar daar gaat het nu niet om. Als een soort Cruyff driftig wijzend, en uiteraard hard schreeuwend. Deze eigenschap bezit louis nog steeds:

http://www.rtlnieuws.nl/sport/voetbal/oranje-klaar-voor-wk#node_887916

Hansiehansie was vanavond aan de beurt kennelijk.

Lowietje wordt alleen blij als je er liefkozend wat achterin stopt. Aan de redactie van De Speld de nobele taak om Louis met een goed gevoel naar Brazilië te laten afreizen.

Hij blij, wij blij, kortom: Iedereen blij! Laaik!!

gravatar

Ha Trendvolger, eerst: like!!! Dát bedoel ik nou en daar hou ik van.
Weet er echt weinig van, zelfs niet dat hij gevoetbald heeft ooit, maar die woedeuitbarstingen en sociale skills van de man kent iedereen denk ik wel: hilarisch!!

Tsa, ik ken hem amper, net als die Hans K. maar daar weet ik weer alleen zeker van dat ik het een glibberig type vind.
Maar vraag me niet waarom… allemaal puur kijken, kijken en de rest erbij denken mijnerzijds..

Ach, zo heeft iedereen zijn eigen stukje voetbalbeleving zullen we maar zeggen.

Vrolijke groet,
Annie

gravatar

Mevrouw Scheringa (de vrouw VAN?) heeft echter verzuimd er bij te vertellen, dat sommige Dirken eerst heel anders heetten. Zo ken ik een aantal Dirken, die tot enige tijd geleden nog bekend stonden als Bas.

gravatar

Ja!! En dan iedere keer als je met zo’n mooi pisboogje een bal door de korf knikkert je shirt omhoog om een T-shirt met daarop

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

te showen!

Het bovenshirt kan eventueel met de onderzijde over het hoofd getrokken worden, maar pas alsjeblieft op dat je dan niet met je kneiter tegen die paal oploopt… Thee door een rietje is niet lekker, en koekkruimels in je “tand-door-je-lip”-lip is écht niet grappig!!

gravatar

Lieve Annie,

Het lijkt wel of het manvolk in ons land collectief gek is geworden. Het wordt de hoogste tijd dat er ook vrouwen worden toegelaten in de redactie van De Speld.

Dat stelletje macho’s is enorm verslaafd aan een zogenaamde “sport” waarin Nederlanders nooit van z’n leven ooit wereldkampioen zullen worden, en ze schrijven altijd behoorlijk laatdunkend over ons vrouwen van het echte sterke geslacht.

Wat denk je, Annie, zullen we ook hierover een petitie opstellen?

Wat mij ook ergert is, dat domme gezwets van een dolle kerel; Jo voor zijn vrienden en vriendinnen als hij die had gehad. “Meneer” denkt een oordeel te kunnen vellen over dameskorfbaldames zonder dat hij ooit ook maar één wedstrijd heeft gezien.

Maar gelukkig heb ik van onze familienerd geleerd hoe je reacties van dit soort vreselijke kerels kunt blokkeren. Overigens heeft hij ook mijn computer zo ingesteld, dat ik gelukkig die vreselijke duimpjes niet meer behoef te zien.

Zal ik hem vragen om te schrijven hoe dat moet?

Tot vrijdag, alvast voor het onwaarschijnlijke geval dat we elkaar niet eerder spreken.

Veel liefs van Oma

gravatar

Lieve Jo,

Mijn dank voor het meedenken, prima idee; doen we.

Zelf hadden wij (de junior-dames onder de 50) bedacht de boodschap op onze maag te schrijven met lipstick, net boven de navel en onder de sport-BH maar bij met name de oudere korfbaldames stuitte dat plan op veel weerstand.

Nu denken we erover om voor enkelen van ons figuur-corrigerende shirts te laten bedrukken, en de nog wel toonbare dames te laten scoren in slowmotion.

Dat kan je rustig 3x herhalen, zijn mensen gewend van voetbal veel herhalen herhalen en de rest erbij denken..

Thee door een rietje is vies dat is waar. Maar van een koekkruimeltje in een zojuist door een tand doorboorde lip ga je niet dood hoor.

Ja, voetballers op het veld wel, maar de korfbaldames hoor je niet over zo’n kleinigheid, die hechten de wond als dat nodig is zelf, met een nietmachine.
Nog voor de thee.

Kejje nagaan hoe het er bij tafeltennissen aan toe gaat soms..

Liefs, Annie

gravatar

Ha oma! Ja natuurlijk, vrijdag weer present hoor, ook als het regent.

U heeft groot gelijk; we zijn dan ook hard bezig om mensen als Jo over de streep te trekken om toch eens zo’n doldwaze korfbalmiddag mee te maken.
Je moet ze over de streep trekken.

En u weet het, dan moet je of héél raar gaan doen (oranje leeuwenpakken aan, of met een vuvuzuela gaat toeteren, schminken etc. etc.) óf:
Je zorgt voor babes met iets te korte shirtjes die in slowmotion de bal in het netje krijgen.

Seksistisch, ach, tsja, dat is wel zo maar geef toe Oma, als wij dames per ongeluk een D. Kuijt zien lopen in korte broek laat dat ons toch ook niet helemaal onberoerd..

Zeker als de heren hun benen scheren en met olie insmeren, de ijdeltuiten.. ze zijn meer met hun lichaam & looks bezig dan de gemiddelde vrouw oma, echt waar.
Ik ken de vrouw van Dirk K. toevallig, en die liegt niet, niet tegen mij in ieder geval.

Laten we nog heel even wachten met een petitie, ik heb immers de petitie tegen petities getekend ooit, en heb nu een uitzondering op de regel gemaakt.

Om geloofwaardig te blijven dient er nu minstens 5 jaar geen petitie door mij ondertekend; laat staan gemaakt te worden.
(anoniem tekenen kan altijd natuurlijk hahaaa!)

Tot vrijdag Oma, (of eerder natuurlijk!!!) ik ga vandaag vast roze koeken bakken, zin in!

Heel veel liefs, Annie

gravatar

Nou denk ik niet dat er bepaalde (on)lezertjes zijn die zullen tekenen, Annie, zie #13.
Kan de naam van Machiavelli niet eens spellen, en dat het geen Don was, nou ja: het zal wel niet eens weten wié Niccolo eigenlijk was; ik word daar net zo bedroefd van als Oma over voetbal.

Die vrouw van: bén je eindelijk iemand, De Vrouw Van, is dat kennelijk weer niet genoeg.
Wat is het volgende; De Kinderen Van die dat niet genoeg vinden?
Voetbal maakt meer kapot dan je lief is met dat opdringerige oranje plastic.

gravatar

Nou breekt mijn klomp! Waarom doet Oma zo boos tegen/over mij? Toegegeven, ik vind voetbal een leuke sport, om te doen én om te zien (heb alleen – echt waar – een t*ringhekel aan dat stomme gezwets erover) en ben zelfs jarenlang onbezoldigd trainert geweest van een plaatselijk jeugdelftal, maar weet van de schoolkorfbal heus nog wel hoe moeilijk het is zo een korfbal-bal door de korf te mikken (omgekeerd zesje draaien, opletten dat je niet verdedigd wordt, mikken, loslaten en de bal met je armen ‘nawijzen’… verrekte lastig!). Daarom juist het allergrootste respect voor de dameskorfbal-dames, hoor Oma! Zeker als je zoals u deze sport op hoog niveau én leeftijd nog beoefent. Bent u nu alstublieft niet boos meer? Ik wilde tenslotte alleen maar – en met de beste bedoelingen – waarschuwen voor ongelukken!

En wat die vriendinnen betreft: ik prijs mij gelukkig ook Annie daartoe te mogen rekenen. Heeft ze zelf gezegd, dus…

Uw toegenegen (jazeker, nog steeds) Jo.

gravatar

Mis ik hier toch, GODVERJUU!, een reactie van de Oma van Dirk Kuijt?! Maar nee hoor, die hangt nog met d’r reet in de korf en kan niet naar beneden komen. Moet je ook niet denken dat die theemutsen d’r effe helpen, hè?!
Kom op. VOEBALLUH!!!!

gravatar

Lieve Oma, lieve Jo, geen ruzie maken; dit berust duidelijk op een misverstand.

Zoals Jo al uitlegt is hij mijn nieuwe beste vriend Oma en u weet dat ik niet iedereen zomaar ‘nieuwe beste vriend’ noem maar echt, Jo weet alles van korfballen en draagt ons een meer dan warm hart toe.

Ik denk dat Oma er echt niet meer zo goed tegen kan en alle mannen als potentiele oranjepluchenpakkendragende idioten ziet momenteel Jo, en ze is wat stug tegen mensen die ze niet kent maar echt, het is een lieve schat van een Oma.

Vrijdag gaan we weer korfballen, de koeken schuif ik zo de oven in zodat ik ze vrijdag alleen nog even roze moet spuiten, of verven, geen idee eigenlijk.

Ik koop ze wel weer, maak ze een beetje stuk en gooi ze in een plastic kijk-mij-eens-homemade-koekjes-gebakken-hebben doosje.

Eerst een potje sporten vrijdag en Oma is weer een stuk relaxter, adrenaline opgeruimd, eind goed al goed.

Spuit elf: Dimmen jij, ben je gek geworden. Excuses aan alle oma’s van Nederland, nu!!
En geen voetbal de komende 2 weken, je wordt er agressief en onbeschoft van.

Zoals Jeettje al zegt: voetbal maakt meer kapot dan je lief is.

Ga de komende 2 – voor jou – voetballoze weken maar eens nadenken of je dit ook zou durven zeggen waar Oma bij staat.

Wist je al dat ze zakken cement van 50 kilo, kruiwagens vol zand en een pallet hout in haar eentje de trap op sleept?
Als ze me per ongeluk raakt met korfballen kost me dat vaak een tand, kies of (sinds ik korfbalster ben) een kroon, de rand van mijn oor is erafgebeten, ze heeft me een keer 13,7 meter bij het doel vandaan getrapt met 1 teen.
Tijd zat om te meten, ik was toch buiten westen.

Ga je je gezicht opfrissen, heeft ze ‘WATJE’ op mijn voorhoofd geschreven met eyeliner..
En toch: als je aan Oma komt kom je aan mij dus pas dubbel op. Ook al ben je maar 1 keer gewaarschuwd.

Liefs en een fijne avond nog Oma, Jeettje en Jo,
Annie

ps geen groeten aan Spuit Elf, dat zal hem leren!

gravatar

Estherd,

Trainert schrijft men met een “d” op het eind dus zo: trainerd. Het meervoud is dus trainerden.

Volgens de ‘t kofschip-regel is het immers: Estherd trainerde een jeugdvoetbalploeg, zij heeft getrainerd.
Overigens niet te verwarren met Opa traineerde vorige week als scheidsrechter de wedstrijd, omdat hij z’n bolknak nog niet had opgerookt.

Let op: Spuit Elf treitert Oma heeft wel een “t” op het eind.

Maar Oma is vergevingsgezind als je belooft om zondag Annie en mij aan te moedigen.

gravatar

Oma, u bent de beste!

Jo, zie je wel? Wel komen kijken hoor, je bent van harte welkom maar wel op tijd.
Als we beginnen gaat de deur dicht, van laatkomers zijn we niet gediend.

Liefs,
Jullie Annie

gravatar

Lieve Oma, Annie,
Het hele voorval zat me niet lekker, vandaar toch maar deze reactie op dit wat late – of zo u wilt, vroege – uur. Gelukkig blijkt alles – zoals Annie terecht opmerkte – op een misverstand te berusten. Volkomen begrijpelijk dat Oma een beetje in de war is als men bedenkt met wat voor enge beelden wij allen in de aanloop naar het WK Voetbal via met name de kijkbuis, maar zeker ook andere media, worden geconfronteerd… Zeker de bijdrage van ene heer Joling, die meent met een in de kleuren der Nederlandse vlag gespoten en middels zuignapjes op de vleespet te plakken “Toi-Toi-tooi” meent reclame te kunnen én moeten maken voor een niet met name te noemen groot-grutter, heeft mij al verschillende malen in mijn koffie doen verslikken en naar de afstandsbediening van de kijkbuis doen grijpen, daarbij bijna de van mijn lieve Oma (had er eerst 2, nu helaas geen één meer) geërfde antieke Ming-vaas van het bijzettafeltje stotend. Daarvan zou iederéén danig in de war raken, behalve dan waarschijnlijk de krant van zwakker Nederland lezende PVV-stemmers, maar dat terzijde…

Affijn, bijna alles gelukkig opgelost, op één kleinigheidje na: vriendin Annie schrijft vrijdag als zijnde de dag van de eerstvolgende wedstrijd van de korfbaldames, maar – overigens geheel begrijpelijk – ietwat verwarde Oma heeft kennelijk zondag daarvoor in de agenda genoteerd? Of ben ik door alle consternatie zelf abuis en is er een wedstrijd op beide dagen? In dat laatste geval heb je nog genoeg beslag voor een een 2de batch van die overheerlijke koekjes, An…

Natuurlijk kom ik jullie – indien nodig en gewenst op beide dagen – aanmoedigen! Ik hoop alleen niet dat Spuit 11 wéér mijn linkeroor gaat zitten volblubberen met die verschrikkelijke voezoevezéla-hola toeter van ‘m… Kunnen we hem niet zeggen dat jullie uit spelen?

Nou, nu nog even die vervelende zoemert (is toch écht de enige juiste vervoeging, hoor Oma, maar die discussie gaan we later wellicht eens voeren) platmeppen en naar bed, want zometeen is het weer vroeg dag…

Welterusten allemaal en nachtkusje van jullie Jo.