Shutterstock

5 Dirk Kuyts die worden genoemd als opvolger van Van Bronckhorst

Nu Giovanni van Bronckhorst heeft aangekondigd deze zomer te stoppen als trainer van Feyenoord rijst de vraag: welke Dirk Kuyt gaat hem opvolgen? We zetten er vijf op een rij.

1. Oud-publiekslieveling Dirk Kuyt
Overal wordt hij al genoemd: Dirk Kuyt. Hij groeide als speler al uit tot publiekslieveling, en het Legioen ziet hem daarom maar al te graag als trainer terugkeren. De kans is daarom groot dat de directie van Feyenoord het eerst gaat proberen bij Dirk Kuyt, voordat ze naar andere opties gaan kijken.

2. Dirk Kuyt uit Katwijk
De tweede Dirk Kuyt die je direct te binnen schiet is natuurlijk Dirk Kuyt uit Katwijk. Een gewone hardwerkende jongen, die past in de filosofie van de club. Pas op 18-jarige leeftijd maakte hij de stap van zijn jeugdliefde Quick Boys naar het profvoetbal. Ooit wil hij terugkeren in Katwijk, maar het is niet uit te sluiten dat hij daarvoor nog even aan de slag gaat als trainer van Feyenoord.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

3. Voormalig international Dirk Kuyt
Een Kuyt die zeker niet mag ontbreken in het rijtje is ex-international Dirk Kuyt. Hij speelde 104 interlands en kent het reilen en zeilen van het internationale topvoetbal. Collega-internationals als Marco van Basten, Phillip Cocu en Frank de Boer bewezen al dat deze bagage een goede basis is om mee te nemen naar je eerste grote klus als clubtrainer.

4. Dirk Kuyt van Liverpool
Wellicht niet de topkandidaat om Van Bronckhorst op te volgen, maar we willen hem toch even noemen. Dirk Kuyt van Liverpool is wel degelijk een outsider om de nieuwe trainer van Feyenoord te worden. Met een club van internationaal allure speelde hij in de grootste stadions, onder de grootste druk. Hij weet wat er van je gevraagd wordt op het hoogste niveau. Natuurlijk, hij heeft bij Liverpool gespeeld, maar dat wil niet zeggen dat hij niet zou passen bij een club als Feyenoord. Mark van Bommel van Fortuna Sittard doet het nu bijvoorbeeld ook heel goed bij PSV.

5. Iemand anders
De kans bestaat natuurlijk altijd dat Feyenoord voor een totale outsider gaat. Bijvoorbeeld oud-rechtsback Dirk Kuyt. Eén van de voordelen van voormalig rechtsback Dirk Kuyt is dat hij ook als voormalig linksback uit de voeten kan. Of dat doorslaggevend zal zijn is maar de vraag.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *