Van Rossem gaat 190 uur relativeren

Wereldrecordpoging ‘op zichzelf niet bijster verheffend’

Historicus Maarten van Rossem is begonnen aan een poging het wereldrecord non-stop relativeren te verbreken. Ruim 190 uur zal hij zonder onderbreking relativeringen spuien vanuit zijn woning in Utrecht.

Van Rossem plaatst zijn poging meteen in perspectief: “Je kunt je overigens sterk afvragen in hoeverre deze tamelijk idiote onderneming in wezen niets anders is dan een vrij wonderlijke manier om media-aandacht te genereren, zonder dat de mensheid daar de komende decennia enig aanwijsbaar profijt van zal blijken te hebben. Wat dat betreft moeten we niet de illusie koesteren dat de loop van de wereldgeschiedenis op ook maar enigerlei wijze beïnvloed zal worden door dit op zichzelf niet bijster verheffende project.”

Het huidige wereldrecord relativeren is nog in handen van Midas Dekkers. Tijdens een gesprek bij Pauw & Witteman relativeerde hij acht minuten lang de noodzaak van het verbod op seks met dieren.

Het slagen van de recordpoging zal nog niet eenvoudig worden voor de Amerika-deskundige, zeker gezien de strenge regels van het Guinness Book of Records. Zo mag iedere relativering maar één keer gebruikt worden. Ook moet er in elke zin van Van Rossem minstens één relativering te vinden zijn: “Het is maar de vraag in hoeverre die hogelijk stompzinnige regel in de praktijk ook daadwerkelijk toegepast zal worden. Het idee dat die hele recordpoging in gevaar komt op het moment dat de overigens weinig verlichte geesten van de jury een zin menen waar te nemen waarin hoegenaamd geen relativerende opmerking voor zou komen, dat lijkt mij werkelijk de grootst mogelijke onzin. Goedbeschouwd zijn al die stupide regeltjes een zonderlinge vorm van middeleeuwse bangmakerij, bedacht door een paar halve garen in een hutje. Als weldenkend mens kun je alleen maar je schouders ophalen over dit soort imbeciele malloten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kijk, het vervelende aan relativeren is dat je op een gegeven moment het relativeren zelf gaat relativeren.
Vanaf dat moment is al het rerelativeren slechts relatief en wordt het bereiken van 190 uur relativeren relatief heel simpel.
Ik had dan ook verwacht dat dhr. v. Rossum zich niet bezig zou houden met dit soort relatief onzinnige activiteiten.
Relatief gezien dan.

Reageer
gravatar

Ha Trendvolger,

Nog steeds op #1 zie ik, inmiddels 6 punten al!

Sta je ook helemaal in de wedstrijdmodus? Ik maak me opeens zo’n zorgen..
Wat nu als blijkt dat ik eigenlijk oervervelend ben terwijl ik denk ook eens leuk te zijn..?

Vannacht al heel eng gedroomd, iedereen kreeg honderden opgestoken duimen behalve ik, een hoge score in de min had ik, het was echt zo naar allemaal..

Ik heb immers getest: je kunt jezelf of een ander maar 1 keer de hemel inprijzen.
Dan grijpt Nerd wel in met een: ‘je hebt je stem al uitgebracht’ of zoiets.
Doodeng.

Hoopte dat de duimpjes nu weer weg zouden zijn, net als eerder deze week.

De laatste 10 reacties op het scherm, waarschuwing per mail dat er iets gepost is: vergeet het maar.
Komt nooit meer terug, in plaats daarvan een scorebord met wie de meeste likes heeft.

Ik overweeg het hele duimjesstysteem te boycotten, kan me namelijk niet herinneren dat ik me heb opgegeven voor een kwis.

Zou ik alleen aan meedoen als de kwis door Fred Oster gepresenteerd werd trouwens, en dat is niet het geval dus..

Weet je dat iemand elders gewoon van de eerste plaats afgehaald is en vervangen door een later geplaatst item?
Ik weet het zeker, ik heb zelf gereageerd toen hij nog een van de laatsten was en nu sta ik voor schut omdat ik #2 (Peter) feliciteer.

Maar hij (Peter) stond echt op #1 een poosje.
Misschien is dit toch een moment waarvan je denkt: ja, heb ik ook gezien; ff een dikke duim geven aan Annie want nu is ze wel héél erg slachtoffer van Nerd’s streken…??
Nu lijk ik wel gek, en het valt niemand die reageert op ook nog zo lijkt het nu.
Kijk maar:

http://www.speld.nl/2014/05/12/chirurgen-verwijderen-oorlog-uit-kind/

En wie deelt die duimen uit, is het eigenlijk wel een compliment veel likes?
Of moet je trots zijn op veel -652 onder je verhaal; kortom wie zijn de ‘likers’ en de ‘haters’.

Nerd moet de pijltjestoetsen nog fixen, die kan je ook niks vragen.

De biooscoopbon hoeft niet hoor, heel lief, hartstikke bedankt en zo maar ik heb er nog 1 liggen van Kerst 2011.
Ik was er zo blij mee dat ik hem al die tijd bewaard heb en hij is nog geldig tot 31-12-’15.
Zodoende heb ik al een bioscoopbon.
En een boek, Nederland in boekvorm.
Lijkt me ruim voldoende al met al.

Liefs en like,
Annie

ps: Deze reactie had onder – op dit moment – #19 moeten staan. Maar dat kan over 2 minuten weer anders zijn.. ik heb mijn best gedaan, zoveel is zeker.

Reageer
gravatar

Hoi Annie,

Ja, het is heel verwarrend allemaal, en eigenlijk stomvervelend ook, nog los van die broken arrows. In het topic van vandaag is de discussie hierover dan ook nog feller dan gisteren:

http://www.speld.nl/2014/05/15/oranje-speelt-met-twee-consultants-op-wk/

Heer van den Berg doet hierbij ook een relativerende duit in het zakje: momenteel staat ‘ie op -2.

Al dat gelik en gelaik is eigenlijk een uitermate vervelende bezigheid. Heer Hoofdreacteur heeft dit prachtig verwoord.

Maak je niet druk Annie, en trek het je niet aan, vanavond nemen we er eentje op de goede afloop, en voor mij sta jij altijd op nr. 1!

Like, en een groet, Trendvolger.

gravatar

Gut, het Lezersoproer heeft gewerkt, niettegeloooofe!
Nu dan nog maar een aanvullende wens – want het kan weer omdat dat domme geschuif is uitgeschakeld: het lijstje van de laatste 10 reacties??

gravatar

Inderdaad Trendvolger, nu pas even een moment voor mezelf, nog niet veel gezien pc-gewijs dus bedankt voor de leestip; zeer vermakelijk moet ik zeggen.

Ik ga zo de petitie tekenen ondanks de petitie tegen petities die ik ook getekend heb.
Dan maar dwars tegen mijn principes in vandaag.

Ik heb de ietwat knorrige opmerking van Dhr. van den Berg gelezen; de lieverd lijdt aan een ernstige vorm van zelf/website-onderschatting denk ik, onze zielenbijtster moet de juiste diagnose maar stellen, evenals een traject om hem weer op het rechte pad te krijgen.

‘Het is maar een website..?’
Ja hoor, en voetbal is maar een spelletje zeker? Onzin, iedereen weet dat voetbal oorlog is en de Speld geen lolletje.

Slechts een website.. natuurlijk J. vd Berg. Wat jij wil.
En als mijn tante wieletjes had gehad was ze een trolley geweest, het is goed met je!

Maar inderdaad, laten we er vooral nog 1 op nemen voor het slapen gaan. Me laaik too!

Jeettje, nog een vraag: in welk opzicht heeft het lezersoproer gewerkt? Ik merk nog niks, ik stortte me meteen gretig op de navigatietoetsen maar ik zat meteen op Mars..

Hoe dan ook, proost, op de goede afloop en wie weet gaan we toch weer terug naar het recente vroeger, toen niet alles beter was maar wel veel ;).

Liefs,
Annie

gravatar

Proost Annie, en op je gezondheid ook!

Verwarrend hé, al dat gedoe over het willekeuren van stukjes tekst, de redactionele uitleg van één der bedenkers; waar je ook het e.e.a. mee kan afdrogen, en wat voegt die bolle van Rossem hierboven er eigenlijk aan toe?

Er wordt vaak beweerd door die websiteboys dat sites steeds meer een interactief karakter moeten hebben, om zo een breder publiek te trekken, wat weer een gunstig effect heeft om potentiële adverteerders te binden, en/of andere meuk van de hand te doen.

Kortom Annie, hoe meer er gestemd wordt, hoe beter het verdienmodel.

De oproer waar Jeettje van spreekt, is op dit moment althans nauwelijks meer dan een storm in een glas water; er is dus nog wel wat werk aan de winkel lijkt mij. En Jeettje valt wat mij betreft niets te verwijten, ook hij spreekt zich tenminste uit!

Annie, het gaat natuurlijk te ver om ons alhier als een op hol geslagen Aglerein te gaan gedragen, maar in dit licht bezien is het ook een vorm van protest, wat jij?

gravatar

Nou ja, gaan we nu ons succes relativeren? Het domme mechanisme waardoor reacties op reacties door elkaar heen buitelden, is buiten werking gesteld.
Mag ik jullie er op wijzen dat dit een groot succes is?

Het is de eerste keer dat men toegeeft iets te hebben gedaan wat niet handig is uitgepakt.
Al die andere keren met niet handig uitgepakte bedenksels en verzoeken van de lezers dienaangaande, zweeg de ivoren toren!

Eigenlijk een groot succes, welbeschouwd: dit teken van leven bewijst dat men, al dan niet via de omweg NSA/AIVD, meeleest! En reageert! O.k, niet met lichtsnelheid á la de Relativiteitstheorie, eerder een met die van een mammoettanker, maar toch: ik bespeur het begin van het ‘Cetero senseum Carthaginem-effect’.
Doorpakken mensen, we zijn er nog niet!

gravatar

Jeettje,

Van een relativering is vooralsnog geen sprake; een constatering slechts. Toegegeven, er zit enig schot in de zaak, en de raderen lijken uit hun aloude roestige stand te geraken.

Maar we zijn er nog bij lange na niet! Oke, het vuurtje brandt lichtjes, nu is het zaak de boel warm te houden, net zolang totdat deze ivoren redactie inziet dat het plussen en minnen niet het gewenste effect zal hebben.

Een aai over de bol bij goed gedrag, en het uiten van kritiek als men het verdient!

Dus, de barricade op, ik ben er klaar voor Jeettje, wat jij?

gravatar

Hoezo heeft het lezersoproer succes?
Er staat bij mij nog steeds een knop en die geeft een positieve bijdrage. Dat is nog erger dan twee knoppen! Zo kunnen we alleen nog maar dom: “Ja!” blaten.

gravatar

Het lijkt erop alsof De Speld van zijn achterban, auditorium en ‘Vrienden Van’ af wil. Eerst dat volkomen verkeerd uitgevallen gesar met navigatie-toetsen, nu weer die zinloze toevoeging van thumbs up, thumbs down. De plaatsingsvolgorde van de ingekomen bijdragen wordt nu niet meer bepaald door datum en tijdstip van binnenkomst, maar door beduimelde likes en dislikes; wat er nog aan schamele onderlinge samenhang en logica restte wordt nu ook onderuit gehaald.

Reageer
gravatar

Uit verhalen van grootmoeder (Oma) Cramé weet ik dat in vroeger jaren De Speld ook al grapjes uithaalde met willekeurige plaatsing van reacties, onder vlottende volgnummers. En dan nu al weer weken (?) misbruik van pijltjestoetsen en nu recent een ongewenst gebruik van duimen. Nero zou zich omdraaien in zijn graf als hij wist dat zijn dood-of-leven gebaar uit de Arena nu zo misbruikt wordt. Iemand heeft eens het vermoeden geuit dat een boerensluw neefje van de CEO van De Speld met voorrang aan ICT-vakantiewerk is geholpen. Het lijkt er op.

gravatar

Met al die “likes” wordt de volgorde van berichten veranderd zodat men soms eerst de reactie ziet en pas later het bericht waarop werd gereageerd. Dat is best verwarrend. Vroeger, toen alles niet veel beter was, was er in ieder geval nog een vaste volgorde waarin de schroefjes van de Solex na het ontkolen moesten worden ingedraaid. Dat was handig en overzichtelijk. De situatie was onder controle. Het was de hoogste tijd dat werd ingegrepen.

Reageer
gravatar

Als ik zo de foto van Maarten v. R. bekijk. komt het mij voor dat Maarten bezwangerd is van de gedachte in 190 uur álles, maar dan ook werkelijk álles te relativeren, desnoods ook zichzelf, het Koningshuis en de structurele defecten der Tweede Kamer-controle van het Kabinet . Omdat het een thuis-wedstrijd is, kan hij van zijn luie stoel uit reageren en dat maakt het voor de Guinness-controleur makkelijk hem -via een enkelband- te controleren tijdens plaspauzes, van die controleur dan. Ik heb Maarten overigens nooit eerder in staande positie gefotografeerd gezien. M.i. kan hij beter zittend gefotografeerd worden, dan is zijn zwangerschap ook minder storend zichtbaar.

Reageer
gravatar

Laat de SPELDNEPNERD eerst eens de pijltjestoetsen normaliseren zodat je niet met 1 zo’n toets aanslag volkomen onverwachts van het ene naar het andere artikel schiet!! Dan is die wat nuttigs aan het doen ipv die domme (dis)like knoppen te introduceren. Apelfoorters denken erover om hun abonnement op te zeggen!!

Reageer
gravatar

Hier is sprake van positieve discriminatie. Lekkere wijven als Haagsche Annie en leuke meisjes als Plien krijgen natuurlijk veel meer stemmen, omdat er een mannenoverschot is bij de abonnees van de Speld.

Reageer
gravatar

Meneer Viesman, ik heb me voorgenomen – nadat ik gisteren had lopen haasten om 21.00 uur thuis te zijn, u kwam immers langs met rozen dit keer nietwaar – om alles wat u zegt af te kraken.

Zelf overweeg ik een recente foto van mijzelf te gaan gebruiken i.p.v. mijn pampegaai, maar dat zou inderdaad wel een soort valsspelen zijn.

Misbruik maken van mijn adembenemende natuurlijke schoonheid zo u wilt.
Schoonheid die ik toch ook maar cadeau heb gekregen bij mijn geboorte.
Heeft niets met een mannenoverschot te maken maar met fair play mijnerzijds.

Ik wil mijn duimen omhoog/omlaag eerlijk verdienen omdat ze irritant zijn of bloeddrukverhogend, niet vanwege mijn looks.

gravatar


Hallo maffe makers van de speld,

Wat een leuke mogelijkheid om de oenen die reageren, te pesten. Ik druk daarom bij iedereen op down, behalve bij de reacties van mijn familie natuurlijk.

Nou dan naai ik er maar weer eens tussenuit op mijn skeetbord,

Paulusje

Reageer
gravatar

Domme kerel, verschrikkelijk figuur. Denkt dat ie erudiet is maar snapt er bar weinig van qua inzicht. Arrogante PvdA-adept. Maar om het een beetje te relativeren: mogelijk haalt ie het einde absoluut niet. Hoewel om dat te nuanceren: met een extra krat wijn wellicht weer wel. Gaan met die bralaap!

Reageer
gravatar

Beste brave redactie,

Ik sta nu op plaats #11. Mijn vorige reactie was op # 13. O nee, ik zie dat het inmiddels #8 is geworden. U bent toch bezig met de plaatsing te veranderen. Wilt u zo goed zijn mijn reactie op de eerste plaats te zetten. Dat is beter voor mijn omzet.

Reageer
gravatar

Nou, I do not like it. Kunnen we die stemknoppen ook disliken, ontvrienden of wegstemmen?
Het wordt een onoverzichtelijk zooitje zo: begrijp best dat Nerd een dure cursus heeft gevolgd, maar je hoéft niet alles tegelijk toe te passen wat ze je hebben wijsgemaakt, hoor. Less is more.

gravatar

Trendvolger! Jeettje!

Ik ben het zooo met jullie eens, ik was er al bang voor, afgelopen week na het spookuur (ik zat pompoen te zijn tot zonsopgang) zag ik Nerd ook al uit zijn dak gaan; toen met rode en groene vuistjes/duimpjes.

Nog geroepen neeeej eerst de pijltjestoetsen maar nee..

Deze hele boodschap is compleet overbodig ook, een duimpje omhoog was afdoende geweest maar ik laat me niet door een paar vuisten het zwijgen opleggen, vééls te Haagsch voor.

Als ik Nerd zie gaat hij op zeker kennis maken met mijn vuisten. Op zijn neus.
En ik sla rustig mensen met een bril.

Eenmaal boos is boos is boos is boos, of zoiets.

gravatar

Juist Jeettje,

Het begint hier een beetje op het songfestival te lijken. Lekker stemmen op de eigen famielje of buur. Naar alle waarschijnlijkheid zal dat vanaf vandaag uit de aankomende reacties op te merken zijn.

Menig amateurpsycholoog zal hier de handen aan vol gaan krijgen: De genezing van het Speld-Stem-Syndroom.

En het blijft jammer dat de lijst met de laatste tien reacties permanent uit het basispakket is verdwenen. Dát was een stuk overzichtelijker!

Voor ik het vergeet Jeettje, bij deze de verklaring waarom wij allemaal kunnen fluiten naar die door Rutte beloofde € 1000,- :

http://tinyurl.com/q8efu5x

http://tinyurl.com/nz3zntg

En een groet, Trendvolger.

gravatar

Hè Annie,

Dat ‘lekker rechts inhalen’ gaat je tegenwoordig bijzonder goed af zeg!
Maar daarom niet minder gezellig, en ik zal na deze reactie aan jou de goedkeuring geven, want het mag van De Speld.

gravatar

Trendvolger, ik snap het zelf ook niet.
Steeds lijkt het alsof ik wéét wie er wanneer zitten te posten en ook nog wát er instaat zodat die mensen plots op plagiaters lijken.

Maar ik doe maar wat… ik ga iedereen die ik aardig vind ongelezen een duim geven en proberen of je jezelf ook zichtbaar kunt waarderen.

Life lukt dat me prima, ben benieuwd of ik mezelf like op het wurld waait wep!
Niet sportief nee, maar als je nou een keer echt een rotdag heb gehad, druk, vermoeiend, tochalnietlekker kan het je wel een boost geven, al die positieve feedback!

Vandaag had ik zo’n dag, nu net pas wat gegeten, even kijken of de Speld nog iets leuks heeft en wat krijg je dan: duimpjes…. voor zulke dagen als u begrijpt wat ik bedoel.

Dus ga ik dit bericht een duim geven als dat lukt.
Banaan!

gravatar

Ja zeg…. wie moet je betalen en hoeveel om je eigen reactie bovenaan te krijgen, of gewoon op de plek waar je mikte?

Vraagje aan de Nerd: Wat hebben jullie gerookt, waar koop je dat en kan je het ook ongemerkt in iemands superfood doen?

Trendvolger, zég er nou eens iets van, net klopte het allemaal en nu lijkt het puur koeterwaals; hoe kon je op #3A nou weten dat ik voor ging dringen hoor ik heel Nederland denken.

Al die miljoenen lezers in de war en onzeker; zou het doorgeprikte speld zijn, die reacties?!?

MIsschien een grap van de ReDactie en alleen vandaag, het is ook volle maan zie ik net en soms worden mensen daar wat lunatiktakkerig van.

Laten we het hopen zeg!

gravatar

Annie,

Zie inmiddels mijn reactie onder #2c. (lees: op dit moment dus!)

Jammer dat je maar eenmaal mag stemmen van ze. Dan had ik mezelf allang weggestemd; nu blijk ik onderwerp van gesprek te worden van die poppenkast hier. Nogmaals: Zéér bedenkelijk allemaal!

gravatar

Dank voor de linkjes naar de linkmiechels, Trendvolger: ze zeiden vroeger altijd dat als je een CDA-er een hand gegeven had, je je vingers na moest tellen. Nou, bij die van de VVD moet je hopen dat je je hele arm vanaf de elleboog niet kwijt bent en dat je je onderbroek nog aan hebt, het tuig.

Maar voor ik me boos maak: ik kom er maar niet achter welk nut die stemdingen hebben. Toch wel een poosje zitten denken, maar ik kom er niet uit.
Kun je met die stemmen betalen bij de bakker? Als airmiles gebruiken? Een gratis ontkoolbeurt voor de Solex mee winnen? Korting op Eftelingkaartjes? Gratis ritje in de botsautootjes?
Iemand een idee?

gravatar

Er schijnt gestemd te kunnen worden, maar bij mij verschijnen de duimpjes ofwel stemknoppen niet in beeld. Kennelijk worden zij door mijn systeem weggerelativeerd. Dat is slecht nieuws voor die Van Rossem, want mijn systeem draait al heel wat langer dan die 190 uurtjes die hij het ook eens wil gaan proberen.

Heer Nerd, wellicht verschijnen de stemknoppen op De Speld alleen bij hen die Java draaien? Het is maar een gok. Op andere sites zie ik de duimpjes wel, maar bij De Speld ziet het leven er natuurlijk altijd wat anders uit, nietwaar?

Inmiddels voel ik mij natuurlijk zwaar achtergesteld omdat mijn stemrecht mij ontnomen is.

gravatar

Goedenavond Heer Spaland,

U bent zeker niet de enige zonder de duimpjes. Het schijnt dat op het Facebook platform die duimpjes de gebruiker ervan om de oren vliegen. Hoe dat op het genoemde forum weg te stemmen is vooralsnog een raadsel.

Heer Spaland, laten wij de redactie van De Speld er maar van zien te overtuigen dat die duimpjes toch vooral aan Facebook zijn voorbehouden, wat u?

gravatar

Het is zoals u het zegt, Heer Trendvolger. Er zijn belangrijker zaken waarover de redactie zich druk zou kunnen maken. Neem nu bijvoorbeeld het overzicht van de laatste reacties. Daar offer ik het Facebookstemrecht graag voor op.

gravatar

Trendvolger, in alle consternatie heeft niemand er kennelijk aan gedacht en iemand moet het doen dus:
Van harte gefeliciteerd met het behalen van de eerste plaats!

Je weet het!?!: Redactie mailen, Trendvolger #1 en – NIET VERGETEN – het aantal likes op je reactie.
Op dit moment 3.

De prijs is afhankelijk van het aantal likes dus het gaat lekker zo. Proficiat!

Bij extreem veel negatieve feedback op de desbetreffende reactie in de vorm van duim naar beneden kan er een waarschuwing volgen; zelfs een tijdelijke of permanente ban en gaat de bioscoopbon ook nog eens aan je neus voorbij.

Het voordringsysteem begin ik langzaam te begrijpen; krijgt men een duim stijgt men op de ladder, of zo lijkt het.
De tijd van plaatsing dient derhalve voortaan scherp in de gaten gehouden te worden.

Nee, het is er allemaal niet gebruiksvriendelijker op geworden maar nu niet langer gedraald: tijd om te mailen en ontdekken wat de waarde van je bioscoopbon is met 3 punten; ik ben benieuwd!

Succes,
Annie

gravatar

Ja, dank je An, ik like jou ook, en het blijken er inmiddels vier (4!) te zijn. ‘t Is me wat…

Die bioscoopbon is voor jou hoor Annie, tenminste als het de redactie behaagd.

Inderdaad, het wordt uitkijken geblazen wat we hier allemaal als reactant zijnde plachten neer te plempen. Na vijf (5!) dislikes zou er wel eens een tijdstraf van een week boven het hoofd kunnen hangen, en daarboven op zeker een jaar!

En die duimpjes? Daar zuig ik wel op, en wat ik opzuig deel ik dan hier met jullie allemaal. Doen ze op Facebook ook, dus zit ik altijd goed, ja toch?

Like, Trendvolger.

gravatar

Gefeliciteerd Speld Nerd. Nou ben ik de weg kwijt. Reactie #11 staat op #22, of nee #4. En #1 is als 30e geplaatst, en aan de reacties is geen touw meer vast te knopen (qua volgorde).

Voor een wegwijzer kunt u u voorstellen is dat zeer traumatisch. Ik zie u terug na therapie of als de routes hersteld zijn. Tot ziens allemaal!

gravatar

Beste brave Teun, ik zeg één woord: Oer-Himalayazout.

En stop die duim maar ergens waar de zon nooit schijnt; wat mot ik met duimpjes als je de pijltjestoetsen nog steeds niet fatsoenlijk kan gebruiken?
(retorische vraag hoor, met een vleugje sarcasme)

NERD!!! Ik heb het al eerder gezegd; first things first.
Eerst die &^%$#@ pijltjestoetsen graag.

gravatar

Goede vraag. Maarten van Rossum (ook Marten en Rossem; Zaltbommel, ca.1478 – Antwerpen, 7 juni 1555) was een Gelderse legeraanvoerder, die buiten zijn vaderland door de nietsontziende manier waarop hij oorlog voerde, zeer werd gevreesd. (Bron: Wikipedia). Maarten van RossEm zou het beste te typeren zijn middels het volgende liedje: https://www.youtube.com/watch?v=3XHWIEZawRw

gravatar

Ach wat is nou 190 uur? Dat is toch zo om, stelt helemaal niets voor.

Zo, heb ik me daar even 190 uur gerelativeerd, zeg.

Reageer
gravatar


Dit is een strategische herplaatsing van een eerder bericht om bovenaan te komen.

Beste collega,

Wil jij aan die eigenwijze bazen van jou eens vragen of ze er aan gedacht hebben, dat de eerste reageerders meer kans hebben op stemmen dan de laatsten.

gravatar

Ik begin te geloven dat je hier wel eens gelijk in hebt, beste Nerd.

Het lijkt wel alsof dit een verkiezing is over wie het meeste bijdehante stukje heeft uitgekraamd.

Zeer bedenkelijk allemaal!

gravatar

Alles is realtief. Dat viel mij een halfjaartje terug op toen er een radio-interview was met Maarten en zijn broer en zus. Dat ie thuis de voorrondes is doorgekomen mag een mirakel heten.

Reageer
gravatar

Toch is er iets interessants aan de hand hier, nomen est omen! Maarten = ten + maar en in die naam zelf al zit de relativering (maar), maar goed ten strijde tegen de absolute waarheden en leve de relativeringen kan men hier ook in zien.

gravatar

Nee! Nee! Dan moet hij al na 108 minuten worden gereanimeerd en komt er van het relativeren daarna niet bijster veel terecht. Hoe wou jij die overigens niet opzienbarende buik en dat niet toevallig rokende glas wijn naar een Frans alpje krijgen?

gravatar

De man is een fenomeen! Superlatieven schieten te kort om deze grootste Nederlander van onze tijd op gepaste wijze ver boven het maaiveld te laten uitsteken. Nooit eerder heb ik zulk groot intellect en brede en diepgaande kennis zó hand-in-hand zien gaan met de ongekende bescheidenheid die tot uiting komt in deze zelfrelativering. Maarten is God! Ik hoop van harte dat hij zijn volgende theater-optredens in de Ahoy zal houden, net zoals de Dalai-Lama onlangs, zodat ook ik de kans krijg mij aan zijn wijsheid te laven.

Reageer
gravatar

Ik weet niet wie die Dalai met het sterrenbeeld Lama is, maar hij zal zeker niet in de schaduw van Maarten kunnen staan.

gravatar

Nee Polleke, de Dalai Lama kan wél in de schaduw staan van Maarten van Rossem, sterker nog: hij kan er zelfs in rondwandelen. Maarten, een oude dispuutgenoot van de Dalai Lama in hun gemeenschappelijke jonge jaren in Leiden, zou hem dat zeker niet kwalijk nemen. Hij zou dat joyeuze gebaar zelfs relativeren, ouwe jongens onder elkaar, die begrijpen dat. Maarten is trouwens een vlees- en viseter, de Dalai Lama is veganist, vandaar.

gravatar

Ach, het valt nog te bezien in hoeverre het nodig zal blijken de 190 uur vol te maken, aangezien het geheel in de lijn der verwachting ligt dat de heren juryleden van het GBoR al na een kwartier afhaken vanwege plotselinge aanvallen van acute, tijdelijke narcolepsie, niet onwaarschijnlijk indirect danwel direct veroorzaakt door het monotone gerelativeer van de recordpoger.

Bovendien is dit weer een typisch voorbeeld van overdrijven, als men in acht neemt dat het vorige record slechts 8 minuten bedraagt. Strikt genomen is 8 minuten en 1 seconde dan een nieuw record, om het iets scherper te zetten en boven alle twijfel verheven te zijn zou de recordpoger zich een uitschieter kunnen veroorloven naar 9 minuten maar meer lijkt me relatief gezien “overkill”.

Maar wie ben ik om me over dit soort futiliteiten überhaupt een mening te vormen, laat staan deze te ventileren op dit soort onbeduidende sociale fora.

Hier laat ik het maar bij, het is immers de moeite van het vermelden niet waard.

Reageer
gravatar

Ook onzin om erop te reageren, wat een tijdsverspilling! Niet dat tijd zo waardevol is trouwens…
Maar het zou ook een gek idee zijn dat alleen wat waardevol verspild kan worden. Ik bedoel, dat is toch alleen maar een definitiekwestie, dat kunnen we prima veranderen!

gravatar

Waar voor wie? En absoluut is ook maar relatief.

Maar ja, het begrip relatief is zelf ook maar relatief. Er zijn soms toch van die dingen die… eh, minder relatief zijn.

gravatar

Ja, maar daar moeten we met onze huidige schreeuwmaatschappij weinig van aantrekken. Het is per slot van rekening niks meer dan een negatieve verplaatsing van emoties door een medium welke niet veel terug geeft dan een veroordeling. Welke ook niet zeer veel waarde aan te hechten valt, aangezien zij door niet verhoogde geesten wordt gebezigd

gravatar

Over Van Rossum? Over relativeren? Over 190 uur? Over Midas Dekkers? Over Pauw & Witteman? Over wereldrecords? Over Utrecht? Over …? Er zijn zoveel onderwerpen waar je beter geen grappen over kunt maken. Het is moeilijk om een keuze te maken, vooral als je altijd al moeite hebt met keuzes maken. Hoewel, misschien kan ik zo dadelijk wel een keuze maken.

gravatar

Ik waag te betwijfelen of de heer Van Rossum daadwerkelijk oprecht een poging tot 190 uur relativeren zal wagen. Per slot van rekening heeft hij tot heden niet echt aangetoond over enig vermogen tot relativeren te beschikken.

Reageer
gravatar


Voormalig-drs Kaezenschaeffer,

Gezien uw dommige reactie kan ik concluderen, dat u er onvoldoende in bent geslaagd om tijdens mijn enerverende colleges wakker te blijven, zodat u de minimaal vereiste kennis van mijn vakgebied ontbeert. U brengt zodoende in uw onwetenschappelijke reactie, want louter vanuit uw brommende onderbuik opgetekend, onvoldoende begrip op voor de kunde en de kunst van het relativeren om uw bul waardig te kunnen zijn.

U dient morgenmiddag om vier uur uw bul in te leveren bij Dymph (rector magnificus magnificus mw. prof. dr. D.C. van den Boom, red.) Zij is het volledig door mij op de hoogte gesteld van uw onvermogen en ondersteunt mijn oordeel, dat dit maal inderdaad niet relativerend van aard is.

Dymph en ik zullen persoonlijk in uw bijzijn uw academisch diploma vierendelen, verscheuren, versnipperen, alsmede verbranden.

gravatar

Ik vind daar nog wel wat op af te dingen. U moet niet denken dat de wereldgeschiedenis met zo’n stom lachje ook maar enige krimp zal geven.