‘Mannetjeseenden met vogelgriep stellen zich aan’

Woerden doen de hele dag zielig

Mannelijke eenden met vogelgriep stellen zich aan. Dat zegt pluimveehoudster Bertine Wieringa uit Hazerswoude. Zij vindt dat de woerden een voorbeeld moeten nemen aan vrouwelijke eenden, die niet de hele dag zielig doen terwijl ze maar een halve graad verhoging hebben.

“Zodra er vogelgriep heerst, gaan de mannetjes op het gras liggen en doen ze niks meer”, aldus Wieringa. “Hulpeloze ogen opzetten en dan met een zacht stemmetje een beetje kwaken, dat werk. Ze voelen zich ontheven van iedere taak en verwachten verzorgd te worden. De vrouwtjes waggelen gewoon door. Zij moeten foerageren voor het hele gezin, terwijl ze zelf ook niet helemaal fit zijn.”

Volgens Wieringa schuilt er een gevaar in de aanstellerij van de woerden: “Op een gegeven moment neem je niets meer serieus. Als er dan een keer echt iets aan de hand is, zoals bek- en vederrot, heb ik het misschien niet door.” Daarnaast kost de houding van woerden het bedrijf geld: “Bij het minste of geringste zijn ze vijf weken met plofverlof.”

Uit recent onderzoek blijkt dat vogelgriep bij mannetjeseenden veel harder aankomt dan bij vrouwtjes. Wieringa gelooft daar niks van: “Dat onderzoek is vast door mannen gedaan. Die woerden weten niet wat echte pijn is. Ze zouden eens moeten voelen hoe het is om een ei te leggen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Quote:
++++
Die woerden weten niet wat echte pijn is. Ze zouden eens moeten voelen hoe het is om een ei te leggen.”
++++
Waar hebben die Rudolf en Diederik het eigenlijk over…ze hebben zelf toch ook nog nooit een ei gelegd! :d

Reageer
gravatar

Waar gaat dit over? Volgens mij stellen kippenfokkers zich aan. Zodra hun fokkippetjes ziek worden, kijken ze naar de lucht en wijzen een toevallig passerende eend aan als schuldige. Slappe hap zul je bedoelen. Die fokkippetjes hebben nauwelijks enige weerstand, doordat ze opgepakt in hun voorverwarmde megastallen zitten en nooit buiten komen. Wilde eenden daarentegen zijn na 3 dagen vogelgriep alweer de oude. Ondertussen blijft het rijk maar miljoenen aan schadevergoedingen uitbetalen……

Reageer
gravatar

Gemakkelijk klagen hoor Bertine.
Arme woerden mogen geen kippen meer neuken, mierenneuken is voor Marianne Thieme cs voorbehouden, en met zo’n koortsperiode is fuckaduck natuurlijk ook niet meer im Frage.
Ze is gewoon bang dat er geen eendeeitjes meer worden gemaakt, en ziet gewoon de handel in mekaar zakken.

Reageer
gravatar

Guus, dank voor jouw heldere politieke analyse, maar toch nog even dit: Jouw “im Frage” doet tenenkrommend aan. Die Frage is weiblich, dus kán “Im (in dem) Frage” helemaal niet, dat moet zijn “In Frage”. Ik wil verder geen heisa maken want 98 % van alle Nederlanders maakt deze naamval-fout. Tja, Duits is geen (verplicht) vak meer in het middelbaar onderwijs. We gaan nu weer gezellig terug naar na-oorlogse tijden van “es ist kauss baussen” en “ïmmer geradeaus” voor naar de weg vragende toeristische Teutonen en Gothen.

gravatar

Mannen leven korter dan vrouwen zo ook bij eenden. Woerden hebben dus minder tijd om uit te rusten. Dat zij van deze gelegenheid gebruik maken is volkomen terecht. De zogenaamde beleefdheidsvorm “vrouwen eerst” komt hiermee te vervallen.

Reageer
gravatar

Mannen en vrouwen leven in principe even lang. Dat vrouwen echter gemiddeld op latere leeftijd komen te overlijden komt daardoor, dat ze aan het eind van hun leven al hun overuren, snipper- vakantie-en ziektedagen nog opmaken.

gravatar

Bovendien, Verre Buur, moet je ook niet vergeten dat in zaad van alle dieren, vissen uitgezonderd, uitzonderlijk gezonde prostaglandines zitten. Alleen al daarom is fellaitio een duurzaam alternatief voor Prozac en zo. En die snipperdagen maken ze gedurende hun leven wel op. Toch al gauw 2 per periode.

gravatar

Is er niet een therapeut voor alle vrouwen, ook de eendse vrouwen? Om ze duidelijk te maken dat als alle vrouwen stoppen met multitasken de wereld vastloopt en ze misschien eindelijk echt eens loon naar werken krijgen….
Gewoon 9 maanden alleen maar je ‘ei’ uitbroeden, is immers ook 50% van hem…en hem laten werken voor jouw/jullie kost… Wel zo eerlijk verdeeld, immers jouw waarde als vrouw is ook enorm gedaald daarna…hangtie… hangbui., ..hangvagi.., om maar te zwijgen over de rest…

Reageer
gravatar

Als vrouwen nou eens een ding tegelijk goed doen in plaats van te multitasken. Die smoes hebben we al zo vaak gehoord.

gravatar

Gemakkelijk klagen hoor Bertine.
Arme woerden mogen geen kippen meer neuken, mierenneuken is voor Marianne Thieme cs voorbehouden, en met zo’n koortsperiode is fuckaduck natuurlijk ook niet meer im Frage.
Ze is gewoon bang dat er geen eendeeitjes meer worden gemaakt, en ziet gewoon de handel in mekaar zakken.

gravatar

Ehm niet alleen mannelijke eenden stellen zich aan ook de mannelijke helft van de mensheid kan er wat van hoor , er zitten gerust bikkels tussen die niks zeggen en zonder zielig doen doorgaan … Net zoals ze zeggen , vrouwen herstellen van een griepje , mannen herrijzen uit de dood !!!!!!

Reageer
gravatar

De eiro staat zwak. Zoals de woerd is vertrouwt hij zijn gasten. Er moeten evenveel vrouwen als mannen in de Tweede Kamer komen, dan houden ze hun mond wel. De mannetjes hebben altijd de kleur in de natuur, ze maken lawaai en ze zingen. Vrouwenemancipatie is de enige oplossing in dit racistische land waar mannen nog steeds hun gang kunnen gaan en vrouwen tweederangsburgers zijn, vrouwen zijn ook allochtoon. Geen woorden maar daden. Productie. Stop met dat gescharrel. Stop racisme!

Reageer
gravatar

STOP VEETEELT
Het is niet racisme waar dit land aan kapot gaat, lees het bericht en de reacties maar:
Varkenspest, vogelgriep, gekke koeien ziekte, bek- en vederrot, mond- en klauwzeer, vrouwenemancipatie, ga maar door!

Het is de veeteelt wat de rotte kern van de samenleving vormt, daar moeten we mee stoppen! Ik zeg: Boycot de veeteelt, gewoon weer zelf met een knuppeltje achter de konijnen aan!

Ik stem rechts!

gravatar

Je bedoelt links. Dat is nl. de hand waar je duim aan de rechterkant zit. Rechtse mensen hebben van die bolle, opgeblazen koppen doordat ze zich iedere dag in dure restaurants volproppen met maaltijden die vnl. bestaan uit vlees.

gravatar

Vergeet ook de ‘pâté de foie gras’ niet, de traditioneel verplichte entré tot het hoofdgerecht van 1e Kerstdag bij beter gesitueerde families is Nederland. Ganzenlever is toch ook van pluimvee? Oh shit, wat heb ik nu weer gedaan? Alle menukaarten bij de 1-2-3 Sterrenrestaurants moeten worden vervangen. Paniek in de tent: culinair Amber alarm op alle bovenmodale eindejaarsbonus-niveaus: Jonnie Boer overspannen, Robert Kranenborg structureel in depressie en Herman den Blijker éét zijn sigaren.

gravatar

Dit onderzoek heeft in Woerden plaatsgevonden Toch? Allemaal!

gravatar

Vrouwen proberen altijd zieliger te doen als mannen want zij menen daar recht op te hebben. Dat is een misverstand, maar vrouwen zijn te stom om dat te begrijpen.

Vrouwen moeten dringend terug naar het gebruiksvoorwerp dat zij in feite zijn.

gravatar

Mijn kip heeft het ook zwaar hoor, 49 weken ophokplicht en 3 weken per jaar mag hij de wijde wereld in.
Maar daarentegen heeft ie nog nooit de vogelgriep gehad, wel af en toe een lekke band, maar dat is dan ook alles.

Reageer
gravatar

Wat een belachelijk bericht dit, slaat nergens op.

Wat is nou het doel hiervan? Is die Wieringa bang dat ze niet meer in het middelpunt van de belangstelling staat met haar schuur vol grieperig pluimvee, nu de griep ook bij eenden is vastgesteld?

Woerden zijn ook gewoon vatbaar voor de griep, beetje kinderachtig om ze dan gelijk aanstellers te noemen om zo de aandacht weer op jezelf te vestigen, Wieringa

Reageer
gravatar

Ik was gisteren nog in Woerden.
Het zijn inderdaad een beetje zielige aanstellers daarzo!
Maar, gelijk een atoombom lijkt me een beetje dure grap, hoor. Paar clusterbommetjes lijkt me meer dan genoeg

gravatar

@mw. van Oranje Meppel,

Het zijn de gekke koeien uit Eindhoven, want die houden zich voor de grap bezig met varkens pesten!

gravatar

Ik snap de verwarring Joep. Het gaat over minder Woerden. De link met minder Meppel is dan snel gelegd. Zeker als ze beide in Friesland liggen.

gravatar

Ik zou wel willen vragen om de atoombom dan bij een zuidwester wind te laten ontploffen, zodat het radioactieve materiaal zo veel mogelijk richting Noordoost Nederland, Duitsland en Denemarken wordt geblazen. Ik zit er niet op te wachten dat we hier in Zoeterwoude ineens allemaal zieke kippen krijgen.

gravatar

De dames zeggen toch altijd dat mannen maar een ding tegelijk kunnen? Nou dan, ziek is ziek. Dat krijg je er van als die vrouwen altijd allemaal zo generaliseren. Eigen schuld.

Reageer
gravatar

Dit onderzoek heeft in Woerden plaatsgevonden Toch?

gravatar

Hey Viesman!! Ben als man groot fan van de Playgirl. Favoriet is Goofy. Dus nu ophouden of u krijgt een vervoersverbod tussen 9 en 17 uur, en wordt vervolgens gedeporteerd naar de eerste en beste gehaktmolen. Aan uw profielindex te zien bent u reeds aangedaan met een ernstig vogels griepje. Ik zeg we maken zure zult van u.

gravatar

Heerlijk, dit spaart weer wat medicatie uit. Ik heb weer wat endorfientjes gekregen vanvhet lachen! Ook heel erg om die arme die geen humor heeft en er zo serieus op in gaat…vreselijk als je geen humor hebt…

gravatar

@Zonnetje, wie bedoel je precies? Ik zie namelijk louter serieuze reacties. Gelukkig maar, want over sommige dingen moet je ook geen grappen maken.