Kinderen verstoren intocht Sinterklaas

‘Zij hebben hier niets te zoeken’

De traditionele rellen tijdens de intocht van Sinterklaas werden dit jaar ontsierd door de aanwezigheid van honderden kinderen. Met onder andere vrolijk zingen, zwaaien en snoep eten bezorgden zij de relschoppers een vervelende dag. Het is nog onduidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. De burgemeester van Gouda heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld.

Relschopper Ron (39) uit zijn onvrede over de kinderen. “Ieder jaar worden het er meer. Dan staan ze daar een beetje ‘Zie ginds komt de stoomboot’ te zingen en te lachen, terwijl ze helemaal niet doorhebben waar deze traditie echt om draait: elkaar de hersenen inslaan.”

Het zorgt voor ongemakkelijke taferelen, vertelt woordvoerder Jordi van Nieuwenhuijzen: “Met die kinderen erbij is het toch lastiger knokken. Natuurlijk hebben zij hier niets te zoeken, maar als ze toe staan te kijken voel ik me een stuk ongemakkelijker als ik iemand te lijf ga met een ijzeren staaf. Dit moet echt een halt toegeroepen worden.”

Omstanders zeggen dat de oproerpolitie erg laat handelde. Schijnbaar stonden de kinderen al uren te zingen voor er werd ingegrepen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wie lief is krijgt lekkers en wie stout is de roe. In het laatste geval is het zwarte piet die de stoute kinderen met de roe een lesje leerd. Dit voorrecht zou een slaaf nooit krijgen vanuit het gedachtegoed racisme en onderdrukking . De Nederlander is beroemd in de hele wereld omwille de harmonische multiculturele samenleving op basis van leven en leven laten. De Nederlander verstoort of verhinderd geen evenementen waar hij niet achter staat , hij gaat er gewoon niet heen.

Reageer
gravatar

Zwarte Piet is en blijft zwarte Piet. Wij zijn thuis ook niet tegen de Amerikaanse President omdat ie zwart is, nee we zijn tegen hem omdat het een domme neger is. Heeft allemaal niks met racisme te maken!

Reageer
gravatar

Vind ik ook! Dat negers dommer en luier zijn, maakt ze nog niet meteen minderwaardig aan blanken. Want ze hebben wel een prima ritmegevoel en ze kunnen hard lopen. Oh zo!

gravatar

schandalig! De zwarte pietendiscussie bestaat al jaren. Al zo lang, dat het een traditie begint te worden. En ik vind dat je een traditie niet zomaar mag verstoren over de rug van een hoop kinderen.

Reageer
gravatar

Moeten weer gewonden vallen door stel idioten. Door zaniken over slavernij waar ze zelf GEEN offer van zijn. Gevolg mensen die geen hekel aan andere hadden kunnen dit wel ontwikkelen.Uit elkaar drijven ipv samen brengen en geweld wat ik van te voren al voorspelde. Stelletje BNN ers die eraan meegeholpen hebben om weer even in de belangstelling te staan. Daarbij er zijn meer blanke verhandeld dan bruine als slaven beide is erg.

Reageer
gravatar

Tien jaar geleden OVERVIELEN Marokkaanse jongeren gewoon Sinterklaas en Zwarte Piet in Borgerhout. Ze sloegen die op hun gezicht en pakten al het speelgoed af. Maar het gaat beter.

Ik heb ook eens 12 dozen BIFI WORSTEN uit een voetbalkantine gepikt. En 3 flessen ouwe klare. Eigenlijk 6 maar ze wisten zelf niet wat of hoe. Wij ook niet.

Reageer
gravatar

Kinderen krijgen de dynamiek van het Sinterklaasfeest niet meer voldoende mee. Het is allereerst een verantwoordelijkheid van de ouders: Leg uit wie er de baas is, hoe de verhoudingen liggen, wat de rangen en de standen zijn. Wat kan de overheid doen? Ik stel een (cito-)toets voor op de kinderdagverblijven. Als de dagverblijven gemiddeld lager scoren dan worden daar extraatjes geschrapt, zoals het bezoek van Sinterklaas. Dat zal ik opnemen met de minister van onderwijs.

Reageer
gravatar

Ik vind dit echt een totale non-discussie!!
Het betrof hier slechts een paar honderd kinderen, geen duizenden of tien-duizenden!
Ik heb er geen principieel bezwaar tegen dat een burgemeester zich hiermee bemoeit, maar ik heb echt het gevoel dat we hier met een kanon in een glas water zitten te schieten!

Reageer
gravatar

Die kinderen verstoren van alles in onze samenleving. Nu zijn ze ook weer op plekken gaan staan waar eigenlijk gewoon geknokt had kunnen worden.
Ze weten heel goed waar ze mee bezig zijn die kids – ze zijn er al weken “zoet”” mee ; het verstoren (met zoveel mogelijk andere koters ) van onze openbare discussies , demonstraties en in dit geval zelfs knokpartijen! En maar zingen en springen met die onschudige gezichtjes! Deze week stonden ze zelfs op het schoolplein enorm in de weg bij een ruzie.

Reageer
gravatar

Hebben jullie niet iets anders te doen dan je bezig houden met deze onzin .ga werken lezen feesten etc en laat de nl tradities zoals ze je wilt in nl wonen pas je aan

Reageer
gravatar

Laat die kinderen toch lekker zing stuk vuil dat je bent
Net of jij vroeger niet aan dat heeft heb meegedaan of heb je een slechte jeugd gehad ofzo
Die kinderen doen niks kwaad je zou jezelf moeten laten opsluiten als je er zo over denkt
Ik kan nog wel meer schrijven maar dat ga ik niet doen
Ben toch al kwaad op dat kut volk die denken dat dit traditioneel feest moeten gaan verstoren

Reageer
gravatar

Beste Gaat je niks Aan,

ik ga ervan uit dat u op mij ,#99, wilde reageren? Dan kunt u op het reageerknopje van de betreffende reactie klikken. Voorkomt misverstanden.

Ik moet wel zeggen dat ik hoop dat alle taalfouten in uw reactie onder dichterlijke vrijheid gerekend moeten worden. Of bent u zo boos dat uw taalvaardigheid er onder lijdt?

Anders raad ik u aan om een inburgeringscursus te volgen…

gravatar

Het is hier van de gekke. Er zijn echt mensen aan het reageren, die niet snappen, dat dit hele artikel uit de Speld komt en 100% sarcastisch bedoeld is!!!!!!!!!!!

Reageer
gravatar

En er zijn (echt) mensen die net doen alsof ze serieus reageren, omdat daardoor anderen weer zo leuk denken dat er ingetrapt wordt. Uitroeptekens.

gravatar

Die kleine etters verpesten het ook al wanneer je wilt demonstreren bij het huisje van vrouw Holle in Loon op Zand. Al jaren durf ik daar als racismebestrijder mijn neus niet meer te laten zien. Waar is de politie toch, wanneer je ze nodig hebt.

Reageer
gravatar

iemand die hekel heeft aan de Nederlands traditie vind ik dat zij dan niet thuis horen opsturen naar plek waar onze traditie niet voorkomen. waarom zo veel allende en haat tegen dit traditie en al die discussie die daar over gaan kom op mensen gebruik je gezonde verstand en verpest het niet voor de kinderen die wel in deze traditie geloven laten we mekaar meer waarderen en recepteren zo als mensen zijn.en geen ruzie en haat en oorlog naar elkaar laten we ons richten op deze kabin

Reageer
gravatar

Geen problemen hier. Aan de overkant is op de 5e etage gezorgd voor een naschoolse opvang. Maar sinds 1 november staken de opvangers. N a zo’n 120 doffe klappen op het plaveisel is de rust dan wel weergekeerd en de intocht is nu toch probleemloos verlopen

Reageer
gravatar

De oplossing is simpel. Zwarte piet blijft zwart. Een pruik van zwart stijl haar is dé oplossing, want dan gaat t over een blanke piet die zwart is geworden omdat ie door de schoorsteen moest. Einde van dit gedoe…lijkt me

Reageer
gravatar

Blijven ze toch zeuren hoor de bruine mensen vinden dat zij als dom weg gezet worden door Piet. Dan weer te rode lippen. En ga zo maar door. Een klein groepje die dit veroorzaakt heeft is eigenlijk ook wel dom. Er zijn meer witte slaven verkocht dan andersom. het zanik groepje gaat het niet om Piet ze willen gewon een reden zoeken om het nieuws te halen. Dat NL jarenlang heeft bijgedragen in andere landen waar veel al andere getinte mensen wonen hoor je ze niet over.

gravatar

Kinderen zijn onschuldig en laten volwassenen vaak zien hoe het wel moet. Schande dat volwassenen niet de moeite nemen om erachter te komen wat dit feest werkelijke inhoud heeft. Mijn moeder zei als mensen het te goed hebben zoeken ze spijkers op laag water.

Reageer
gravatar

Gisteren op een illegaal sinterklaasfeest geweest. Allemaal van die mafkezen van een jaar of 5, die opruiende teksten uitkraamden: “Sinterklaas kapoentje, gooi wat in m’n schoentje…” om maar wat te noemen.
Na een uurtje maakte de ME er een eind aan, ik kon net wegkomen….

Reageer
gravatar

Ik zij het jaren geleden al, alle blanke nederlanders zijn racisten en hun sgeren ons altijd over een kam. Kijk eens wat die gasten zelf doen weetje, ME op een blank kinderfissa, niet normaal.

gravatar

Welke gek haalt het in zijn volwassenen hoofd om een kinderfeest te verzieken .
Zo zorg je er wel voor dat mensen discrimineren .
Het is een Nederlandse traditie voor kinderen .
En kinderen zijn niet racistische dat worden ze gemaakt en dat komt omdat volwassenen dit soort domme acties doen!
Om aan een traditie te komen van een land waar zie te gast zijn.
Leer er mee leven of verhuis!

Reageer
gravatar

of het nu de opzet van de site is of niet, zo’n dom verhaal kan echt niet! ik ben zelf ook redelijk sarcastisch, maar dit gaat echt te ver!
ga iets beters doen met je leven, word wellicht clown ofzo, maar hou hier mee op….

Reageer
gravatar

Heel triest. De media had nooit in het begin zoveel aandacht mogen geven aan deze discussie. Jammer dat dit feest ons word afgepakt. We laten andermans cultuur toch ook in dit land toe?

Reageer
gravatar

ik zeg alle multimedia afschaven weet niemand meer iets en word het weer rustig in het nu zo geweldige kloten land en kunnen we weer eens gewoon met elkaar praten zonder telefoon in de hand

Reageer
gravatar

On-ge-loof-lijk! …dat er mensen bestaan die denken dat dit stuk tekst serieus bedoeld is en er verontwaardigd op reageren! Echt! Hoe dòm kan je zijn! Haha… té erg dit!:)

Reageer
gravatar

hum… ik had eerst even alle reacties moeten lezen.. Dan had ik anders gereageerd. Als met Speld niet kent doet men er goed aan een andere site te bezoeken..

Reageer
gravatar

Ja dat klopt, op die manier is Spanje aan een bankencrisis gekomen(die kinderen bleven in Spanje wonen en hadden geleerd dat het normaal is om zakken te vullen) en daarom wil Spanje dat niet meer.

gravatar

Ratten zijn het. Ik had de mijne meegenomen naar de waterkant in Gouda. Ze hebben urenlang racistische leuzen staan scanderen en thuis vielen ze prinsheerlijk in slaap, alsof het allemaal niets was. Volgend jaar ga ik wel weer gezellig alleen.

Reageer
gravatar

Lijkt me gezien de ervaring nu met deze volledig mislukte intocht, om voor aankomende kerst de bomen alvast te verbranden ipv erna, want dan komen die kinderen ze natuurlijk weer ophalen, en met pasen mogelijk de eieren gewoon opeten ipv verstoppen, voorkomen is beter dan genezen.

Reageer
gravatar

Rel-schoppers laat ze werk gaan zoeken ipv overal aan mee te lopen als kudde dieren
als er maar een protest is lopen ze mee .
een kinderfeest mag nooit door domme mensen verstoort worden

nu komt de beerput los op alle fronten voor en tegenstanders
tegenstanders weten niet wat het gaat veroorzaken .
als wij donkere mensen moeten gaan bekijken als zwarte piet want dat vinden zij zelf dus .
eerst negerzoenen en dan weer dit gelul Blanke vla mag wel joden koeken en ga maar door…

Reageer
gravatar

The cycle of life: ooit stonden de vaders en moeders van nu ook in spanning op de aankomst van Sinterklaas te wachten, hopend op wat pepernoten onder uit de zak van Zwarte Piet. Klaas en Co. kwamen “uit Spanje” in een miezerig klein havensleepbootje, maar het ging om de ervaring. Nu staan diezelfde ouders op Koningsdag slaafs te wachten op een glimp van de Gouden Koets met Willem-A en het zwaaihandje van Maxima. In essentie hetzelfde ritueel: demagogie, serviliteit en persoonsverheerlijking als in de beste dagen van Oostblok, Vaticaan en Soestdijk.

Reageer
gravatar

De eerste ZWARTE PIET kwam uit het Noorden aangewaaid en stak plots ONDERSTEBOVEN in de schoorsteen. Met zak en al. Het eerste wat ‘m zei is dat ‘m wat kwam brengen. Niet iedereen geloofde dat in die tijd. Qua entertainment kon het natuurlijk tellen.

Iedereen verschoot zich een AAP. Heb je teveel gezopen of wat?

gravatar

Mensen(niksnutten) die tegen onze tradities zijn ,horen niet in ons land thuis.
Mijn Advies is Dan Ook,oprotten naar het land Waar je vandaan Komt.

Reageer
gravatar

Ik stel voor dat we iedereen die ergens tegen is het land uitzetten. Dan zijn we ook gelijk af van werkloosheid, de wachtlijsten in de zorg en voor sociale huurwoningen en de files op de snelwegen.

gravatar

Mensen zijn niet tegen onze traditie maar dat die traditie in de loop der jaren er een zwarte piet aan heeft toegevoegd die er oorspronkelijk helemaal niet was toe de traditie begon, en nederland had moeten oprotten en zich niet moeten bemoeien met suriname en de antillen, waren ze hier ook niet gekomen, ze hadden nederlandse paspoorten en zijn destijds hierheen gekomen naar hun eigen koninkrijk toch?

gravatar

Dat is een lastige vraag Henk, ik weet het oprecht niet. Het is tegenwoordig ook weer helemaal in om een eigen land te beginnen, misschien is dat een optie.

gravatar

Ben het met Sandra eens!

We heffen Nederland op en beginnen een eigen land. Je mag alleen inwoner worden op uitnodiging.

gravatar

HALLO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Speld!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!100% sarcasme!!!!!!!!!!!!! Dit is helemaal niet serieus. Denk toch eens na!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gravatar

Ik geloof dat ik bij nader inzien toch maar gewoon terug ga naar Narnia. Nu nog even die kast zien weer te vinden

gravatar

De burgemeester van Delft had kunnen weten dat dit gierend uit de klauw zou lopen. Op facebook gonst het al weken van de geruchten dat kinderen de boel zouden verzieken tijdens de intocht. En dat is dus nu gebeurt. Hij had gewoon alle kinderen moeten weren dan was het een ouderwets, gezellig feest geweest, maar nee, hij dacht dat het allemaal wel mee zou vallen terwijl we allemaal weten dat die kinderen er altijd alleen maar op uit zijn om te rellen! Rotkinderen!!

Reageer
gravatar

Het gaat niet om het rellen bij die kinderen maar om het plezier maken. Ze hebben het grootste plezier als ze relletjes schoppen. Je moet ze gewoon een schop geven dan hebben grote mensen ook eens plezier. Maar ja, je zult zien. Daar komt dan weer een rel van, waardoor de kinderen nog meer lol hebben.

gravatar

Je weets. Burgemeesters weten van niks.
Hij kan wel voor Delft een hele knappe zijn geweest, maar dan nog is hij geen partij voor kinderen.

gravatar

Het is daarom zeer frustrerend voor de burgemeester van Gouda dat zijn collega uit Delft hem niet even gewaarschuwd heeft.

gravatar

Heel vervelend dat het allemaal weer zo moet. Onbegrijpelijk dat die kinderen het respect niet op kunnen brengen om zich hier buiten te houden. Zoals door mensen al gezegd werd: Zij snappen helemaal niks van de discussie’s gaande.

Hoogstwaarschijnlijk zijn het allemaal kinderen die het vaak op tv hebben gezien en nu naar Gouda zijn gegaan in de hoop ook te zien te zijn. Toch zie ik liever de relschoppers dan die kinderen.

Traditie’s moeten blijven zoals ze zijn, niks veranderen!

Reageer
gravatar

Oke dus niets veranderen aan de traditie, mooi dus zwarte piet weg want toen die traditie begon zaten er helemaal geen zwarte pieten bij , verdiep je eerst in je traditie als je het zo wil houden als het begon

gravatar

Wat jammer dat iedereen hier zo negatief is. Het is toch juist prachtig dat iedereen dit feest op zijn eigen manier kan vieren. Laat die kinderen toch lekker liedjes zingen als ze dat leuk vinden terwijl anderen lekker op elkaar in meppen en de rest van Nederland elkaar loopt af te zeiken op internet. Het is allemaal mogelijk zolang we elkaar maar de ruimte gunnen om een eigen invulling te geven aan dit feest.

Reageer
gravatar

Vreselijk zieke mensen ook die reacties hier ik heb er geen woorden voor.echt waar gaat t heen met deze boze wereld.gunnen we elkaar nou echt t licht in de ogen niet meer? Gaan we nu de kinderen ook pakken?f gelukkig hebben wij wel nog ZWARTE pieten.

Reageer
gravatar

Op pleuren! Stuk voor stuk het land uit op een eiland met helemaal niks alleen de mensen die dit gedraf vertonen! Of je nou nederlandere ben of niet! Je bent helemaal van t potjr getikt als je kinderen de schuld gaat geven! Dan zit er iets in je bovenkamer niet goed hoor! Je moet eens weten hoe graag ik deze mensen iets aan wil doen buiten de kinderen om! Ze hebben geen besef wat dit met een kind doet! Gaan we ook rellen tijdens een zomwrcarnaval? Gaan we dan ook rellen tijdens een ander feest?

Reageer
gravatar

U doet volgend jaar ook gezellig mee met de sinterklaasintochtsrellen? Of kiest u een van de andere gelegenheden die u noemt.

gravatar

En of het de Kerstman is. Hij heeft al jaren geprobeerd om de grootste kindervriend te worden maar faalde telkens weer. Maar zijn campagne van dit jaar is uiterst succesvol. De andere partij zwart maken, of juist niet, ik ben tamelijk verward. Waarom wordt er niet een uitgebreid onderzoek ingesteld naar zijn rol in deze rellen en de betrokkenheid van al die schuldige kinderen? Ja die kinderen zijn schuldig, maar wie heeft ze tot deze onlusten aangezet?

gravatar

Gvd zeg het is een kinder feest.
Waar maken wij ons druk om.
Wat er vroeger is gebeurt is gebeurt.
Wij mogen ook niet meer boos zijn op de duitsers.

Sommige plaatsten in afrika fieren ze ook sinterklaas mst gewoon zware pieten en hun hoor je niet klagen.

Reageer
gravatar

Wat? Mogen wij nu ook al niet meer boos zijn op de duitsers … Eerst het verhaal over die verschrikkelijke kinderen en nu dit weer! Zo blijft er niets te fieren over!

gravatar

@Gekke Henkie
Bekend is toch dat de verleden tijd van woezen, wouzen, gewousd is, zoals in ‘zo heb ik het niet gewousd’!
#baalnogwelvandieduitsers

gravatar

jongens en meisje dit is een site voor mensen met een laag IQ die overal grapjes over maken 🙂 soms gaan de grappen wat te ver voor sommige waarvan zij dan weer zeggen dat die mensen een laag IQ hebben. Ik vindt het allemaal erg grappig 🙂 en ik heb geen IQ en wil ik ook niet hebben. Laten we het leuk houden 🙂 en elkaar waardering geven een beetje commentaar is prima 🙂 Ik wens iedereen een heel gezellig sinterklaas feest en vooral de kinderen want het is hun feest!

Reageer
gravatar

Die relschopper Ron en consorten hadden ze moeten opsluiten tot en met 3-1-2015. Hij voelt zich goed als hij iemand met een ijzeren staaf te lijf gaat,de hufter. En ook nog een kinderhater zo te zien.

Ik snap de regering ook niet dat ze überhaupt de discussie aangaan over Zwarte Piet. Dit is onze traditie en cultuur en daar heeft iedereen zich maar bij neer te leggen en zo niet dan opzouten hier.

Reageer
gravatar

Ga lekker wonen op een afgelegen plek dan heb je er ook geen last van .Of fluiten de vogeltjes dan te hard voor jou?

gravatar

Tja, als je op je niet aangewezen plaats staat kun je verwachten. Is ook medebepalend voor het IQ gehalte denk ik zomaar. Ik bedoel maar. Van Een beedtje relschopper kun je niet verwachten of ze weten waar ze nu eigenlijk tegen cq voor zijn. En dan zijn die kinderen dus een sta in de weg. Fout van de politie om die teidig weg te halen.

Reageer
gravatar

Mensen, mensen, mensen dit is een site vol met humor of snappen jullie dat niet. Als ik alle reacties lees, dan schaam ik mij echt om Nederlander te zijn. Wat een dom volk zijn wij toch eigenlijk. Als je geen humor hebt of te dom bent om enige vorm van humor te snappen, reageer dan niet. Je zet jezelf nml. enorm voor lul! Wat een negativisme en wat een hoop azijnzeikers in Nederland. Man, man, man, zou Rob Geus zeggen. Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach …….. Carpe Diem!!!

Reageer
gravatar

Mevrouw, dit is een SATIRISCHE website. Misschien moet u even opzoeken wat dat betekent? Als u het dan nog niet snapt, vraag het hier gerust. Ik leg het u graag uit.

gravatar

Ik weet niet wat er zo geestig is hoor om zo een mening te geven, maar ja als jij dat zo vind, dan vond ik t ook geestig om mijn mening te geven

gravatar

Zeker mevrouw Dulik, uw mening is zeer lachwekkend.

Gr.
Lei de zeeotter (vanuit noordzee)

P.S. Ik ben helaas nooit kind geweest, ik was een baby-zeeotter.

gravatar

Het is te zot voor woorden hoe dat sommige mensen kunnen reageren. Degene die t sinterklaasfeest willen verstoren hebben zeker vroeger nooit wat in de schoen gehad, misschien armoede de oorzaak? Heb de oplossing voor hun ga in therapie en laat de kinderen met rust. Gelukkig zijn kinderen kleurenblind en kunnen wij als volwassenen nog wat van leren. Er word geklaagd over eenkind wat huilt , klaag over jezelf dan want jij loopt te zeiken en zeuren . LAAT EEN KIND ZOLANG T KAN EEN KIND ZIJN .

Reageer
gravatar

De kinderjaren zijn een eerste stap naar volwassenheid. Dit geeft dus ook aan dat de hedendaagse volwassenen als Rutte, Wilders en Poetin, zeer waarschijnlijk ook relschoppende ettertjes zijn geweest.

De lijn doortrekkend naar Ebola, de Groningse aardbevingen en zelfs het vervelende eb en vloed op een mooie strand dag, vinden hieruit hun oorsprong. Al is dit laatste moeilijk te bewijzen

Reageer
gravatar

Rutte, Wilders, Poetin en Ebola gelijkstellen is allemaal goed en wel. Maar eb en vloed, daarbij trek ik de lijn

Trouwens: als Sinterklaas geen zwarten mag tewerkstellen, dan mag de rest dat ook niet, waardoor alle zwarten werkloos worden; maar dat is een irrelevante opmerking

Het belangrijkste punt van deze post is dat ik het niet vind kunnen om Eb en Vloed samen met Rutte gelijk te stellen

gravatar

Tja, der Europese Union kan er pas zijn als alle nationale tradities zijn afgebroken.
Het CDA, heeft daar met Balkenende een start-schot voor gegeven door onze nationale souvereiniteit over te dragen aan de Europese Comissie.

Nog bedankt ehj CDA !
Wat is het toch mooi he die democratie (..)

Reageer
gravatar

…wat mij verbaasde over die kleine rotkinderen is dat ze een groep mensen met rascisme shirtjes welke meer leken op een groep losgeslagen apen uit apenheul beschouwden als mens. Is Zwarte Piet niet een soort ubermensch en dan is het erg te zien dat een groepje van quincy de misplaatste arrogantie hebben om zich te indentificeren met zwarte piet, terwijl ze in volgorde natuurlijk zo dicht als de eerste aapmens evolutie bij de aap toebehoren. Rotkinderen zijn het.

gravatar

Tja het is een kinderfeest vindt je het gek dat er kinderen zijn. En al die kut mensen moeten het verpesten! Zoek een leven. Ik wist niet dat ik dit ooit ging zeggen, maar heb je last van onze tradities? Dan snap ik niet wat je hier nog doet!

Reageer
gravatar

Een spiegel die wordt voor gehouden .Zegt het niet ,dat er veel mensen met een probleem zitten, die zo beperkt in hun denken zijn geworden, dat ze niet kunnen inzien dat de ontwikkeling van het feest niets te maken heeft met de vroegere slavernij, dat ook niet vergeten mag worden. Maar….zoals nu de laatste decenia dit feest gevierd wordt , moet men niet aan tornen.het is een kinderfeest ,zonder negatieve bedoelingen..advies: sort your problems out ,see a therapist.become happy again !:)

Reageer
gravatar

ik vind dat de mensen die uiteindelijk hebben bepaald dat pieten blauw moeten worden, (rechter en gemeente) dat die het verkeerd hebben aangepakt. die mensen die protesteren voelen zich beledigd, en wws willen se gewoon horen dat wij respect voor hun hebben en dat we het begrijpen, want wij nederland, of je nou uit een ander land komt of niet, wij zijn met zijn alle 1. dus respecteer elkaar. en mensen die protestere: we bedoelen het niet zo, het spijt ons, dat jullie daardoor gekwetst voelen 🙁

Reageer
gravatar

Wat dacht je ervan dit soort randdebielen gewoon trug te sturen ??? We bieden intregatiecursussen alles , om te helpen hoe het werkt in ons land , help t ? Nee , je krijgt er overmacht van , vrij spel geven in uitten van meningen …… Arrogante respectloze buitenlanders die wel even de boel willen delegeren en hun geloof opdringen , nou geloof mij , dit zijn 1 van hun duizenden redenen dat ze niet in hun eigen land meer mogen wonen , dat hoeven ze daar niet te doen !! wet veranderen en eruit !

Reageer
gravatar

Terug sturen? haha degene die begon met klagen was antilliaans en dus nederlands, nederland moest er zonodig samen met andere westerse landen koloniën eigen maken e kwam zich daar in die landen met de mensen daar bemoeien. En daar is het resultaat van dat ze vrij naar Nederland konden komen. Nederland heeft zich ook met hun bemoeit en moesten ze daar verplicht nederlands leren op school, m.a.w. nederland is zelf begonnen zich met andere culturen te bemoeien!! Wat je geeft krijg je terug!!

gravatar

Bij kinderen duurt het gemiddeld zo’n jaar of 18 voor dat ze helemaal geïntegreerd zijn, vandaar dat ze dan pas stemrecht krijgen en auto mogen rijden. We moeten dus gewoon geduld hebben, het komt vanzelf goed. Verder lijkt het me voor de moeders van die kinderen buitengewoon onprettig om ze terug te sturen naar waar ze vandaan gekomen zijn. Ik zie dat daarom niet als een serieuze optie.

gravatar

Ben er zelf geweest en vond het gedrag van die kinderen volslagen onacceptabel. De hele tijd maar drammerig schooien om pepernoten: “Zwarte Pieiet, Zwarte Pieiet!”. Blanken die hun hand ophouden bij zwarten, het gaat tegen alle tradities in. Het moet echt niet gekker worden in dit land.

Reageer
gravatar

Als je er een hekel aan hebt wat doe je daar dan ? Of wou je toch stiekem ervan genieten? Was je niet gegaan, dan had je ook niets te zeiken. Ik neem aan dat jij en alle andere die t sinterklaasfeest verstoren alle kadootjes die je ooit hebt gekregen , netjes terug gegeven hebt. Want ja als je er immers aan stoort verdien je de rest ook niet.

gravatar

en dat zeggen jullie er komen hier ook zat mensen het land binnen en bedelen alleen maar om geld en dan zeggen dat de kinderen skooieren bij zwarten julle troggelen de nederlanders af

gravatar

Tja, geef relschoppers de ruimte. Kinderen zijn veel te mondig en mogen al zoveel. Nee vroeger, keek je hier t hele jaar naar uit maar nu weten ze niet eens meer waar t nu echt om draait. Relschoppers rules!

Reageer
gravatar

Het wordt tijd dat iedereen zich eens met zichzelf bezig gaat houden. En dat we de feesten en geloven van elkander respecteren. De mensen die dat niet kunnen moeten zich maar eens af gaan vragen wat ze aan het doen zijn. En waarom ze in een land wonen waar ze de inwoners en hun feesten niet van respecteren…

Reageer
gravatar

Nu ben ik het helemaal zat, die kinderen verzieken alles. Eerst komen ze de jaarlijkse intochtrellen verzieken met ouderwetse gezelligheid. ‘s Avonds durven ze ook nog één van hun dampende kinderschoenen onder de verwarming te parkeren om vervolgens nog een aantal inspiratieloze nummers vals te zingen. Als klap op de vuurpijl stoppen sommige etterbakken ook nog een perfect gezonde wortel in hun schoen om de heel de nacht te laten verpieteren en verwachten ze daar ook nog een beloning voor.

gravatar

Het is niet meer normaal. Wij betalen met onze belastingcenten de boot van spanje naar nederland. Dan komt sinterklaas eindelijk aan zodat wij onze vrijheid van rascisme kunnen uitoefenen.
En dan moeten die kinderen het verpesten.

Ik zeg terugsturen!!!

In de zak naar spanje.

Reageer
gravatar

De woordvoerder van de AntiFascistische Aksie (AFA) gaf ook al aan geschokt te zijn door de aanwezigheid van wat hij noemde: “van bij de geboorte al fascistische en racistische kinderen”.

Struikelblokken waren vooral de rose en lichtblauw gekleurde capuchonnetjes van de kinderen, daar waar een totaal zwarte outfit inclusief dito capuchonnetjes de norm zou moeten zijn.

Advocaten Jelle Klaas, Liesbeth Zegveld en Marc van Wijngaarden zijn inmiddels ingeschakeld.

Reageer
gravatar

ok in de eerste plaats ben t eens met een aantal van de reacties die ik heb gelezen en vind t ook wel een valreep onderwerp voor deze site.

maar tevens ben ik ook van mening dat de wending die hier aan t orgineele geval gegeven word geniaal gevonden

Reageer
gravatar

die rotjong de roe er over en in de zak naar spanje en laat ze daar maar eens een jaartje sinasappelen plukken zou het snel gedaan zijn met grote mensen dwarsbomen met hun demonstratiesen blijven ze de volgende keer wel thuis

Reageer
gravatar

Ik hoorde een kind zeggen :”Als Wilders een bepaalde bevolkingsgroep wilt weren moet hij bij justitie op het matje komen, en deze mafkezen willen een groep zwarten weren en dan dienen we dan maar naar te luisteren. ….. ??? “.
Dat was het enigste kind die wat zinnigs te melden had daar en die er ook wat te zoeken had! De rest van de kinderen had er niks te zoeken op deze dag. ….

Reageer
gravatar

Waarom moet in dit bericht nou weer vermeld worden dat het om kinderen gaat? Alsof er nog niet genoeg vooroordelen over kinderen zijn. Het merendeel van de kinderen heeft niks tegen rellen.

Ze moeten gewoon degenen die hier bij betrokken waren met een lik op stuk beleid aanpakken, bijvoorbeeld een gebiedsverbod + meldplicht bij de komende wel- of geen- vuurwerkafsteek rellen.

Reageer
gravatar

Dan ben je vroeg in de jaren 60 geboren, veel gedaan aan giften voor de Afrikaanse landen, de mensen omdat ze het hier beter konden krijgen, en dan krijg je naar de oren dat je discrimineert. De knip blijft nu dicht.

Reageer
gravatar

En zo is ook bij dit normaal zo ouderwets gezellige demonstratiefeest toch weer een verzachting van de maatschappij te zien. Misschien een idee om deze kinderen in kampen voor aanvullende opvoeding te plaatsen? Hopelijk kunnen ze dan in ieder geval in de buitenwijken leuk meedoen met de demonstraties in plaats van zich zo walgelijk te gedragen op een DEMONSTRATIEfeest.

Reageer
gravatar

JEZUS alsof die kinderen er wat aan kunnen doen!!! dit is pas een omgekeerde wereld zijn jullie helemaal gek geworden! sinterklaas is een kinderfeest!!!!!!!!!!!, hoe kunnen jullie het nou opnemen voor de demonstranten?!!! echt niet normaal man fokking hel. ga terug naar je eigen land!!11

Reageer
gravatar

Zoek eens de betekenis van sarcasme, parodie en humor op in het woordenboek? Kijk eens naar wat andere artikelen op deze website?

Gewoon, om te lachen.

Zou veel mensen goed doen. Heel veel mensen.

gravatar

Maar het is toch ook niet normaal die kids ertussen? ! Gooi je een steen naar zo’n “kick out piet” actievoerder (lekkere intellectuele naam trouwens, zegt wel iets over het niveau.) Raak je zo’n blaag op zijn appel! En dan nog janken ook nog! ? Moet je je maar niet mengen in een grote mensen discussie!

gravatar

Die kinderen moeten ook alles verpesten! Alle kinderen moeten terug naar hun eigen land of ze moeten zich maar aanpassen aan onze traditie!! Rot koters…

Reageer
gravatar

Mag hopen dat jullie allemaal geen kinderen hebben.. Mijn god je zult maar het kind zijn van zulke kinder haters..

Nou als zwarte piet al niet meer mag, dan kunnen we ook alle ander tradities/ volks feesten van ander nationaliteiten die in Nederland ook maar schrappen..

Dan is het ook over met bijvoorbeeld: het Suikerfeest enZo

Reageer
gravatar

Niemand die het kinderfeest verbiedt er wordt alleen gevraagd met je medemens rekening te houden en als kinderen gekleurde pieten zien , geen haan die daar naar kraait want die kinderen denken alleen maar aan de kadootjes en de spanning eromheen, een beetje met je tijd meegaan is niets verkeerd mee en ook je hersens gebruiken kan geen kwaad, als je over traditie praat verdiep je er dan ook eens in hoe het feest begon, zonder zwarte piet dus!

gravatar

*Diepe zucht*. De Speld is een GRAP!
Bepaalde reacties hier doen me hieraan denken: http://www.youtube.com/watch?v=ynFQa_UeIVQ

Maar weten jullie wat er zo bijzonder aan de Speld is? Nee? Nou, de hoogintelligente en onvolprezen bedenkers van de artikelen in de Speld hebben het talent met satire de dwaasheid van maatschappelijke eigenaardigheden bloot te leggen. Alleen kunnen sommige mensen dat niet zo goed en begrijpen ze het precies verkeerd. Wacht maar tot jullie groot zijn.

gravatar

Weet u wat zo vreemd is aan al de anti-acties ? De mensen die protesteren tegen zwarte Piet zijn geheel niet zwart. Ze zijn bruin. Waarom dan protesteren tegen iets dat zwart is ?
De Bruine mensen zijn regenboog mensen. Als je alle kleuren van de regenboog bij elkaar gooit en door elkaar roert krijg je de kleur bruin.
De kleur zwart komt geheel niet voor in waartegen ze protesteren.
Wie het snapt mag mij het vertellen.

Reageer
gravatar

Het lijkt anders wel bon ton te worden onder radicale lobbyclubjes van allerlei aard, ’emanciperen’ over de ruggen van kinderen. Die zijn ook zo lekker makkelijk klein en buigbaar.

Reageer
gravatar

Daarentegen zijn kinderruggetjes klein en stap je er snel naast. Of ze zakken door a.g.v. het gewicht.
Ik loop liever over lekkere brede negerruggen!

gravatar

Ik liep vandaag met kippenvel door DH terwijl de Sint intocht bezig was. Het is zo mooi om te zien dat kinderen zo puur, zo ongelovelijk blij en verbaasd kunnen zijn om iets wat eigenlijk niks voorstelt. Ik ben blij dat wij de kinderen in NL dit feest kunnen geven! Het maakte de ouders blij om hun kind zo vrolijk te zien. Het brengt mensen al vele jaren bij elkaar! Ik kan ook goed begrijpen dat er een aantal mensen eerlijk en oprecht geraakt worden door de zwarte piet. Los het op? Werk samen?

Reageer
gravatar

Nee, alle voorstanders van Zwarte Piet de haven in. Ook de kinderen, geen onderscheid.

Moet je opletten wat voor leuk feest we dan hebben afgedwongen.

gravatar

Ik vind het verschrikkelijk wat hier gebeurt. Volwassen mensen met een gezonde eigen opgelegde mening die worden blootgesteld aan kinderterreur. Ik verwacht keiharde represailles!!

Reageer
gravatar

Meestal vind ik dit soort negatieve berichtgeving over deze jonge schatten erg overdreven, maar misschien moet ik maar eens harder voor die kinderen worden. Ik bied me aan als vrijwilliger om de volgende keer op ze te passen, zodat deze toestand niet meer kan voorkomen!

Reageer
gravatar

wtf is mis met jullie wij kinderen moeten toch een voorbeeld aan jullie ouderen nemen nou hier wil ik geen voor beeld aan nemen van zulk soort achterlijke idioten kinderen hebben hier gvd niks mee te maken laat ze genieten 1 x per focking jaar genieten hier maken jullie mij gwn echt boos mee laat ze geloven niemand heefd het ooit gezien als discriminatie jullie sporen niet en dit heefd een blanke bedacht nog erger ik ben 15 en jullie veel ouder kijk wat voorn voorbeeld jullie geven mongool!!!!!

Reageer
gravatar

Dit is allemaal sarcasme, de kinderen wordt niks kwalijk genomen, maar als je niet bekend bent met deze site kan dat nogal hard overkomen.

gravatar

Even een korte uitleg: De Speld is een site voor intellectuelen en intellectuelen houden nou eenmaal meer van rellen dan van kinderen.

gravatar

luister ff goed welke achterlijke megool bedenkt deze site wat doen ze dan met hun eigen kinderen mishandelen jullie denken gvd alleen maar aan je zelf schaam jullie en dit noem je sarcasme OMG WAT EEN GEKKEN ZIJN JULLIE en dan zeggen ze dat de jeugd van tegenwoordig erger word maar dit is gwn niet normaal denk na ik ben 15 en lees dit weet niet hoor maar volgens mij horen we te denken aan de kinderen en niet aan jezelf kom op ga na denken asjebliefd het is al erg genoeg denk aan de kids!!!!

gravatar

@fockjullie: Maak je nu niet al te druk. Ik denk dat je de hele opzet van deze website niet helemaal begrijpt.
Je zou simpelweg kunnen zeggen dat alle artikelen die je hier leest niet waar zijn. Ze zijn allemaal verzonnen, met een knipoog naar onderwerpen die actueel zijn. Als je de site niet kent, zoals jijzelf, is het soms makkelijk om er in te tuinen.
Kortom, je bent in het ootje genomen, door de site en reaguurders. 😉

gravatar

Ik ben zeer geinteresseerd in uw id-kaart, wanneer kan ik deze komen bekijken? En kunt u me de nadere adresgegevens doorsturen? Bij voorbaat dank,
idioot

gravatar

Als ik jou was zou ik me gaan schamen voor mijn taalgebruik op mijn 15 de. Schaande voor jouw ouders en jezelf. En nog eens je komt heel erg dom over als je je mening geeft over iets wat je totaal niet snapt. Ga nog maar een paar jaartjes naar school. Succes

gravatar

@fockjullie: Misschien even leren Nederlands te spellen?
Dat geldt overigens voor de meeste andere gebruikers ook.
Gewoon: Nederlands! Los van de streek waar je vandaan komt.

gravatar

wat is dit een site voor kinderhaters? het is al erg genoeg dat er een discussie ontstaat over een oude traditie die overigs niets met slavernij te maken hebben. Het is al jaren een soort feest voor alle kinderen. je kunt er ook zelf racisme van maken.als je gaat lopen relschoppen tijdens een kinderfeestdag is er iets mis met jullie niet met de kids. kom op mensen we zijn hier toch zo volwassen??!
en dat zegt een 17 jarige hier. kom op al dat gezeur terwijl er mensen omkomen van honger!

Reageer
gravatar

Wow….. 17 is dat je leeftijd of je IQ? LOL. .. Al klopt het dus blijkbaar wel dat kinderen sarcasme niet begrijpen. …. 😉

gravatar

als dit jullie idee van humor is is er eentje ver heen.. dit is een serieus onderwerp die veel mensen en kinderen raakt! kom op mensen denk na!

gravatar

ja, als kinderen een beetje om snoepgoed gaan lopen bedelen bij dat trots Nationalistisch symbool van raciale superioriteit, dan krijg je op een gegeven moment wel honger, ja! Slogisch..

gravatar

ik weet niet wat van zieke gedachten jij hebt hoor maar wij zoeken geen kwaadaardige dingen achter alles..en voor de 17 iQ’s onder ons ik bedoelde dat men zich meer zorgen moet maken over armoede dan over dit soort kleine dingetjes te zeuren…

gravatar

Beste 17 jarige met zelfverklaarde hersenen. Verdiep je eens in de website “De Speld”, dat is de website, voor de duidelijkheid, waar je je nu op bevindt.

Ontwikkel dan een gevoel voor sarcasme, parodie, zelfspot en andere vormen voor humor.

En kom dan nog eens terug, dan ben je weer van harte welkom en dan mag je een boze reactie hieronder zetten dat ik hier zomaar zo een belachelijk serieuze reactie op De Speld heb gezet.

Graag gedaan.

gravatar

Een tekortkoming aan sociale vaardigheden en inlevingsvermogen; samen de kenmerken van intellectuelen blijkt maar weer. Begrijp de reacties en gevoel van de jongeren hier nou es in plaats van ze af te zeiken.

Zet ‘m op, slimpies!

gravatar

Wat een goed klote kanker site ik dit. Heb nog nooit zo verschrikkelijke site gezien. Sarcasme pfff flikker toch op. Ik ga er voor zorgen dat deze site verboden gaan worden. Stelletje kleuter zitten hier op. Heb er geen worden voor. Mongolen zijn het zeker. Zeker een site gemaakt door mensen van geniva of een andere instelling.

gravatar

Boos ben je inderdaad. Goed zeg. En het goede voorbeeld geven hoe het wel moet. Schelden met wat ziektes erbij. Verwijten maken. En natuurlijk de ultieme reactie om een rechtzaak te willen beginnen om de Speld te willen verbieden. Jij hebt volgens mij echt een leuk karakter.

Met jouw intelligentie kun je ook gewoon je eigen site beginnen met positieve verhalen, zoals je er waarschijnlijk vele te vertellen hebt. Een verrijking voor de samenleving in plaats van die altijd maar negatieve Speld.

gravatar

@boze bezoeker, whahahahahahahaha. En nu als de sodemieter je mond gaan wassen met zeep, je kapot schamen voor je taalgebruik van een gruwelijke ziekte en door naar de schoolbanken en Nederlands gaan leren.
De Speld verbieden, de politie ziet u aankomen. Die hebben wel wat beters te doen, stroopwafels eten.

gravatar

Wil even erbij zetten dat er zeker zeventienjarigen zijn die de satire van de Speld wel begrijpen, en deze site in hun favorieten hebben staan. Ik ben er zelf één van.

gravatar

Die kinderen doen net of het sinterklaasfeest van hun is.
Alsof zij al die subtiele verwijzingen naar de tijd van de slavernij door hebben..

Reageer
gravatar

Dat kinderen hier niets hebben te zoeken klopt. Tegenwoordig zijn de kleine mormels al genoeg verwend. Alles moet “leuk” voor ze worden gemaakt.

Sinterklaas hoort een event voor volwassenen te zijn waarbij het uitwisselen van emoties centraal staat.

Fuck mormels, fuck leuk!

Reageer
gravatar

Echt een ware plaag. Laatst was ik met m’n vrienden een paar jointjes aan het roken in onze speeltuin, komen er ineens wat van die ettertjes aan die van de glijbaan af willen. Moet niet veel gekker worden met die jeugd van tegenwoordig.

Reageer
gravatar

Speeltuin is voor kinderen mogool niet om jountjes te roken datvdoe je in de shop en als jedaar niet oud genoeg voor bent moet j e niet roken

gravatar

Oh mijn god!? Dus nu ligt het aan de kinderen? Ik snap niet dat de fout nu bij kinderen neer word gelegd. Gewoon geen sinterklaas feest meer dan. Als het niet eens normaal kan? We zijn volwassenen! Reageer daar dan ook naar. Ongelovelijk hoe we hierop reageren lieve mensen! Beide kanten hebben een punt, dan moet er een tussenweg zijn. Toch?

Reageer
gravatar

Whahahaha…. ik ook! Msschn eerst eens doorgronden wat “De Speld” is en dan met ‘t schaamrood op je kaken deze reactie van ‘t world wide web zien te krijgen…. 😉
(En voor de duidelijkheid, als deze site níet droop van cynisme maar real was, was wrsch iedereen hier ‘t met je eens).

gravatar

Ik denk dat Shyvana coast juist helemaal gelijk heeft, dit doe je toch niet! Had dan op zijn minst die kinderen ook in elkaar geslagen, die oplossing is niet zo moeilijk toch?

P.S. Het lijkt me niet dat iemand het artikel en de reacties leest en dan alsnog denkt dat het artikel serieus is, dus het is juist niet zo slim om serieus te reageren op deze onserieuze reactie (ik ben hoogopgeleid)

gravatar

@lei de zeeotter:
De zeehondencrèche Pieterburen is geen hoge opleiding.

Ontopic:
Ik vind het kinderachtig gedrag. Waarom kunnen die kinderen zich nou nooit eens normaal volwassen gedragen?

gravatar

Volgens mij ga jij deze site niet leuk vinden.
Er wordt hier namelijk iedere dag iets vreselijks geschreven en dan net gedaan alsof het satire is.

gravatar

Dat de kinderen de zaak verstoren is inderdaad niet acceptabel. Als kinderen in restaurants tussen de tafels doorlopen, vind je dat toch ook niet normaal. Dat geschreeuw en gebeweeg is toch hinderlijk, of niet dan?

gravatar

@Patrick Zeehond
Oh nee? Ik ben anders wel uitgezonden naar een gerenomeerde (en gerenoveerde) zeehondencreche in Zwitserland op aanzienlijk hoogte

gravatar

dus jij bent racist? of begrijp ik dit verkeerd?
racisme bestrijding lijkt me goed maar anti racisme bestrijding is weer niet de goede kant op 🙂

gravatar

Dit statement is een mathematische uitdaging.
Racisme = –
Racismebestrijding = – -, dus +
Anti-racismebestrijding = -+ dus –
Tegen anti-racismebestrijding = –, dus +
Als de spreker hierbij aanwezig was en hij was voor, dan deugt hij (+), was hij tegen dan misdeugt hij, dus in politiek-correct Nederland (en zo heurt het ook), is de steller dezes min.
Men moet er even voor gaan zitten, maar dan heeft men ook wat.

gravatar

Antiracisten discrimineren tegen de klippen op. Ze hoeven maar een racist zien of horen en ze eisen dat die wordt verwijderd. Je kun rustig stellen dat racisten de meest gediscrimineerde bevolkingsgroep zijn. Als racist durf je je haast niet meer op straat te vertonen.

gravatar

Nou ja, mijn vader zei dat het zo spannend is om in een politiebusje te zitten, en ik ben nog nooit de klas uit gestuurd dus ik wilde dat ook wel eens meemaken. Was leuk hoor!

Reageer
gravatar

Ik heb een compromis voor komende jaren.

Ik kom voortaan op het Antilliaanse zomercarnaval in Rotterdam met halfblote witte petra’s. Op vijf december neem ik als vanouds zwarte pieten mee. Daar kan dan toch niemand meer tegen zijn.