WikiMedia Commons: Vera de Kok

Egoïstisch: Maarten van Rossem heeft eigen vaccinatieprogramma opgezet

Amerika-kenner laat op eigen houtje 70.000 mensen per dag inenten

Maarten van Rossem heeft zijn eigen vaccinatieprogramma opgezet. In het gezondheidssysteem van de nukkige Amerika-kenner worden inmiddels 70.000 mensen per dag gevaccineerd. Hugo de Jonge is niet te spreken over de ‘egoïstische’ daad.

“Een paar belletjes naar Pfizer en de Europese Unie en het was gepiept. Ik heb nu 27 locaties in het land waar continu gevaccineerd wordt”, aldus de Utrechtse historicus. “Het is bijna komisch hoe makkelijk het was.” Van Rossem laat verder weten dat begin mei iedereen een eerste en tweede prik gehaald kan hebben voor wie dat zou willen.”

Hugo de Jonge heeft de eenmansactie van Van Rossem fel veroordeeld. “Egoïsme is wel het laatste wat we nu kunnen gebruiken. Dé manier waarop we met elkaar deze crisis te boven komen is sámen. Gelukkig dat de meeste mensen deugen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.