Massaontslag Pauw en Witteman

Helft van de presentatoren op straat

Het praatprogramma Pauw en Witteman heeft een grootschalige reorganisatie aangekondigd. Als gevolg van de bezuinigingsoperatie komt vijftig procent van alle presenterende werknemers op straat te staan. Anchor-medewerker Jeroen Pauw: ‘Voor mijzelf verandert er niets, maar ik ken zeker mensen in mijn omgeving die hiermee te maken gaan krijgen.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waar ik al jaren op wacht gaat eindelijk gebeuren..Hoera. Van mij mag die Pauw helemaal weg blijven.Voor dat geld kunnen wel nuttiger dingen gedaan worden.

Reageer
gravatar

Inderdaad Smeets; “Humberto Tan”, zou best wel eens een schuilnaam of een wettelijk vastgelegde merknaam (registered trademark) kunnen zijn. Humberto is -duidelijk onder garantie- “gespray-tanned”, hij heeft een puntgave licht-Caribische tan; daar valt helemaal niets op aan te merken! Hij is altijd uiterst smaakvol gekleed, met een gedurfde doch nimmer “schreeuwerige” stropdas. En vorstelijk ingekaderd: “Humberto” is een modieuze link naar de gelijknamige kopman van het voormalige het Italiaanse koningshuis dat indertijd door Mussolini werd opgedoekt. In die context dient men ook de referentie “His Royal Baldness” (in 15b) te interpreteren. (Niet te verwarren met “His Royal Badness” de bijnaam van The artist formerly known as Tafkap die dáárvoor kortweg Prince heette). Ook “His Royal Baldness” is een coproductie van Leco Zadelhoff in samenwerking met reclamezender RTL/4. Leco’s first choice wordt dagelijks optisch/cosmetisch opgewerkt tot jeune premier van de talkshow business en als niche/nouveauté op de buis gebracht. Deze spot werd mede mogelijk gemaakt door Nivea Haircare.

gravatar

Zowel Pauw en Witteman als Knevel en V.d. Brink zijn over hun hoogtepunt(en) heen en hebben dus hun nuttigheidscoëfficient en uiterste houdbaarheidsdatum overschreden. Op de wilde haren van Jeroen Pauw en het treurkapsel van Paul Witteman was al jaren kritiek; in reactie heeft RTL haar kale icoon His Royal Baldness Humberto Tan als ‘talking head’ tegenhanger ingezet. Humberto is niet meer inkomensafhankelijk als talkshow host; hij doet simultaan aan sportverslaggeverij, hij heeft een eigen kledinglijn, adviseert VVD’ers op de nep-universiteit Nijenrode en hij speelt een gelikt gladde hoofdrol in reclamespots. RTL Nederland heeft geleerd van de neergang van Jeroen Pauw; is er geen haar, dan kan men elkaar ook niet in de haren vliegen. Ik ben benieuwd wanneer nieuwe talkshowsterren als mevrouw Jinek en de heren Tan en Kockelmann hun uiterste houdbaarheidsdatum bereiken en in retraîte moeten.

Reageer
gravatar

Weet u, Outsider, ik vermoed dat het net zo werkt als met wild: dat moet men ook laten besterven -ofwel ‘adellijk’ laten worden- voordat het lekker genoeg is om op te dienen.
Zegt men.

gravatar

U bedoelt dat ‘men’ -na slachting- gaat ruiken en nadien geserveerd of gedesavoueerd kan worden? Ik herinner mij nog het ongelukkige ritueel dat mijn oude heer in de jaren ’50 eigenhandig een konijn van eigen kweek slachtte en enige tijd in de schuur liet besterven alvorens lijkschouwing en stroping te verrichten om moeder vervolgens aan het braadwerk te zetten. Ik ben sindsdien voorgoed genezen van het eten van konijn, zelfs tijdens christelijke feestdagen, sterker nog: ik abstineer volledig. Zo zal ik ook nooit een afgeserveerde talkshow host door de strot krijgen; ik weet hoe zij door bagger en shit hebben moeten waden om die baan te krijgen.

gravatar

Is er al gesproken over een social plan? Zeker voor oudere werknemers zal het lastig worden om een nieuwe baan te vinden.

Reageer
gravatar

Een voorspelbaar programma, vrouw-onvriendelijk en errug old-school met een totaal uitgewerkte formule. Van mij mogen ze helemaal worden wegbezuinigd. Gaat ook gebeuren, begreep ik. Graag weer eens iets fris op het late uur.

Reageer
gravatar

Hiermee komt weleenswaar de alom bekende VARA-familiedag in een wat minder goed daglicht te staan. Het wegblijven van sommige wereldberuchte praatjesmakers gaat voor een kettingexplosie zorgen binnen de V-gelederen, zo word gevreesd. En de uiteindelijke besparing is te verwaarlozen. De semi-gewaardeerde, en dik onderbetaalde presentatoren zullen duidelijk hun grenzen moeten gaan verleggen, voor zover zij dat kunnen en willen en wetens.

Reageer
gravatar

Waarom wordt mart smeets nieet ontslagen? Wij hebben als kijkers voldoende opmerkingen gemaakt over zijn gedrag!

Reageer
gravatar

Ko, maar hoe lullig dit nieuws voor Ferry Mingele. Die zit daar nog geen 26 weken aan tafel. Gelukkig dat ‘ie soms bij het basale af ‘s lands taal spreekt, anders wordt Ferry ook nog door mevrouw Kleinsma bij de lokale soos de deur gewezen.

gravatar

2x mond spoelen: ze zijn niet populair (anders zou Geert wel avond aan avond bij ze zitten) en het zijn geen socialisten (anders zou Geert wel avond aan avond bij ze zitten).
Het zijn gewoon ZZP-ers met een eigen bedrijfje en nevenactiviteiten.

gravatar

Jeettje,

Versta ik dat goed? Pauw en Witteman zijn neven die samen activiteiten verrichten?

gravatar

Zussie,

Ik heb ze altijd verdacht van nichtenactiviteiten.

Overigens, niet dat ik daar wat op tegen heb, mogen de lezers dat denken.

gravatar

Leer mij de linkskerkende multiculti’s van de Vuile Achterlijke Rare Arabieren (de heer Wilders bedoelt de VARA, Red.) kennen. Ze graaien op kosten van het volk grote scheppen geld uit de overheidskas. De beunhazen, van studievloer tot directie, hebben onder uitzendtijd nevenactiviteiten in de hoogste contreien van het bedrijfsleven.

En dat kost Henk en Ingrid handen vol geld.

Meer of minder linkse omroep?
Schreeuw mij maar na: minder!, MINDER!, MINDER!
Zo, dat ga ik regelen.

gravatar

Geert,

Inmiddels kosten Henk en Ingrid tegenwoordig handen vol
geld. In totaal betaalde het UWV in 2013 21,4 miljard euro aan uitkeringen uit.

Dus, Geert, schreeuw mij nou eens na: Minder, Minder, MINDER!

gravatar

Ja hoho, Trendvolger, een beetje voorzichtig met dit onderwerp: in dat bedrag zitten toch ook de HRA gelden? En ik kreeg juist een bericht dat ik iets moet doen om mijn hypotheek te verlengen, dus … slapende honden laten slapen, graag.

Overigens wel weer goed gezien van De Speld: massaontslag. Bij andere gelegenheid had er gestaan ‘Kritische massaontslag”. Scherp.

gravatar

Bij mijn weten niet Jeettje. Daar houdt de fiscus zich namelijk mee bezig. En het is geen probleem daar een knuppel in het hondenhok te gooien; na het zien van die klerezooi daar slaapt iedereen weer rustig in. Het kritische massaontslag geldt mijns inziens alleen voor Ferry. En dat ‘kritische’ slaat dan weer op het UWV. Tja, het blijft lullig voor hem..

gravatar

Het komt wel heel dichtbij nu. Gister heb ik het nog zitten kijken namelijk.

Reageer